Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Okänd svensk på väg till Vancouver
2013-06-08 00:51:00
Christian Folin.
Så kan en ny svensk NHL-export heta.
Eller det är snarare mycket troligt.

Färska uppgifter som MrMadhawk.se tagit del av under kvällen och natten avslöjar att Folin, som tillbringat de tre senaste säsongerna i nordamerika, varav den senaste på college och NCAA-laget UMass-Lowell har en NHL-deal ytterst nära.
Enligt uppgift har Ottawa tidigare visat intresse. Men nu handlar det om ett annat kanadensiskt lag, nämligen Vancouver Canucks.
Folin ska vara nära att skriva på ett tvåvägskontrakt över två år.

Det intressanta här är att det handlar om en spelare som aldrig spelat i varken elitserien eller allsvenskan. Som alltså är mycket nära att skriva på ett NHL-kontrakt.
Nu kommer det troligen att bli mestadels AHL-spel för den 22-årige svensken. Men han kommer naturligtvis få chansen att visa upp sig för klubbledningen under campen och under någon träningsmatch, på samma villkor som övriga.

Det är inte helt klart. Däremot så är man mycket nära en uppgörelse. Det är riktigt långt gånget. Folin ska enligt uppgift ha tvekat på om han ville avbryta sina collegestudier, men nu verkar det som stå blir fallet.
Och vem hade inte gjort det för ett NHL-kontrakt? Även om det är ett tvåvägskontrakt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Match
HäB:be:
2013-06-08 00:59:09
Var är killen fostrad i unga år?
Tvillingpungen (Leksand):
2013-06-08 01:06:15
Eh, det finns en EP-länk i inlägget.
Leffe Vänstersving:
2013-06-08 01:40:27
Jag såg faktiskt killen i en match mellan Alexandria Blizzard och Austin Bruins för tre år sen, väldigt defensiv back. Dock intressant att läsa att hans poängproduktion ökade på så pass kort tid.
Jocke:
2013-06-08 08:56:54
Folin är fostrad i Hanhals IF (idag Hanhals Kings). Han gick till Frölunda relativt tidigt där han utvecklats till en riktigt bra och rejäl back.
Andra kända spelare från Hanhals, som ligger i Kungsbacka) är bl.a. Calle Johansson, Mikael Sandberg, Putte Aronsson mm.
Mathilda:
2013-06-08 09:53:56
Fin blogg :) Vad ska du göra idag?

URL: http://Mathildis.blogg.se
Mr Leth:
2013-06-08 11:37:54
En annan svensk som varken spelat i Elitserien eller Allsvenskan men som numera oftast återfinns i NHL är ju Gustav Nyquist...
(I natt är han förvisso aktiv i Calder Cup finalen med Grand Rapid Griffins då Detroit är utslagna i Stanley Cup.)
Så visst kan man ta den vägen också.
Som hockeyfan här hemma så är det ju ingen utveckling man ser fram emot dock.
Helst vill man se killarna köra några år med A-lagen i Sverige, men ja man kan knappast stoppa någon spelare som vill prova den här vägen istället.
O med Nyquist i minnet så kan man tveklöst utvecklas till en jäkla bra spelare genom junior/collegeligor over there även om man fortsatt förblir ganska okänd för den breda publiken på hemmaplan.
Mattias (Teus):
2013-06-08 12:17:13
Mr Leth: Carl Hagelin (lirade i HA under lockouten, men det var ju efter att han debuterat i NHL) och Erik Gustafsson är andra exempel på spelare som gått genom amerikanska universitetshockeyn till NHL utan spel i Elitserien/HA.
mikeo:
2013-06-08 13:30:46
Jocke
vad är de intressanta i spelarna du nämner som spelat i hanhals F, denna artikel handlar om folin, om man i varje artikel om en spelare skulle skriva om vart spelaren vart i ungdomen o vad den aktuella klubben haft för bra spelare innan skulle de bli fruktansvärt ointressant, exakt som din kommentar.
rallyclay:
2013-06-08 18:23:36
Riktigt kul att läsa. Hoppas att det blir verklighet.
Skriv en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar:

URL/Bloggadress:
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Ämnen
Sök i bloggen


Ronneby Brunn Cup