Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
SHL-ranking i juli
2013-07-06 10:25:00
I veckans rankades HockeyAllsvenskan.
Det skapade debatt. Inte minst i Umeå där lokaltidningen inte kunde förstå att "till och med Asplöven" var före i tabellen.
Men mycket kan hända till seriestart. Då serien ska tippas på nytt.

Nu flyttar vi dock över fokus till landets högstaliga för sen sekund.
Nämligen SHL. Gamla elitserien.

Så här tror jag att elitserien ser ut i dagsläget:

1. LULEÅ
Kommer vara ännu mer hungriga. Tappat lite importer som inte tillförde något märkbart. Ser förvisso målvaktssidan som något försvagad när Belissimo ersätter Gustafsson. Men laget känns riktigt bra. Och det känns som att Luleå kommer vara revanschsugna och hungriga från start. Och kommer göra allt för att skaffa sig en bra position i slutspelet. Och det gör man bäst från förstaplatsen.

2. HV71
Jag räknar aldrig aldrig bort HV. Backsidan ser oerhört bra ut. Det är backar som alla Sveriges klubbar hade velat ställa upp med. Samtidigt har Stillman laddat på med intressanta importer, och avser dessutom att spetsa till laget med ytterligare en forward. HV har misslyckats några säsonger och vill nog visa vad man kan. Som den storklubb man är.

3. SKELLEFTEÅ
Backsidan är just nu försämrad. Och anfallssidan också. Oscar Lindberg är ett jättetapp. Sedan vet man aldrig hur målvaktsbytet Eriksson mot Henrik Karlsson blir.
Skellefteå skulle mycket väl kunna vara med och slåss om förstaplatsen. Men de kan också ha drabbats av omedveten mättnad.

4. LINKÖPING
Har tappat Carl Söderberg. Men kontinuiteten är ändå stor i truppen. En back ut - en back in. Trots att att man tappat Söderberg, så har LHC ändå fyllt på bra. De ser intressanta ut. En topp4-kandidat.

5. FÄRJESTAD
FBK är FBK. Det är vinnarmentalitet i klubben. Samtidigt ska vi ändå komma ihåg vilka enorma tapp man gjort på främst backsidan. De lär reda ut det på ett bra sätt, men just nu känns det långsökt att FBK ska vara med och härja i toppen av tabellen.

6. VÄXJÖ
De ser bättre ut och det känns ganska så säkert att man ska gå till slutspel. Framförallt nu när det är tio lag som halkar med till sltuspelet. Men Växjö med en hel rad av spännande nyförvärv kan mycket väl vara ett lag som går rakt in i kvartsfinalspelet.

7. MODO
Svårtippat lag. Men ändå intressant att se vad Anders Forsberg kan göra med denna truppen. TJ Hensick får vi äntligen se på svensk mark och det lär väl dyka upp någonting mer spännande från Markus Näslunds sida innan det kickar igång.

8. FRÖLUNDA
Mycket allsvenskt in. Och det kan ta tid. Säg att Frölunda blir bättre och bättre under resans gång när Roger Rönnberg får bättre och bättre ordning på mycket nya spelare. Kommer i så fall att bli ruggigt otäcka i slutspelet.

9. BRYNÄS
Brynäs tror jag blir den första nian att gynnas av att få en gratischans att komma med i kvartsfinalspelet när det nya slutspelssystemet införs. Vad händer med Elias Lindholm? Och kommer det någon stor bomb från Micke Sundlöv. Inte jättesexigt i fjol. Men yngre spelare blir också bättre över en sommar. Svårtippat lag.

10. ÖREBRO
Av nykomlingarna klarar sig antagligen Örebro bäst. Har verkligen sett till att göra en stor och rejäl trupp, där man kan sålla bort efter augusti, vilka man tror inte håller måttet. Ingen går säker och det behöver man som nykomling. Tipset såldeles att Örebro får chansen att kvala in i slutspelet. Som sista lag.

11. LEKSAND
Åh nej. Inte kvalserien - igen. Men jo. Så ser det faktiskt inte. Ingen av målvakterna har levererat speciellt väl i elitserien. Sedan är väl egentligen Mikael Johansson och Jens Jakobs de enda två relativt säkra nyförvärven man gjort. Dan Spang kan väl kanske gå i den kategorin också. Annars är det oerhört stor tillit på truppen som gick upp, som dock blivit försvagad i form av spelare som lämnat också. Leksand behöver en bra start.

12. AIK
Känns just för stunden bergsäkra för att placera sig som tolva. Det har varit en svag silly season. En sent löst tränarfråga och inga jätteförvärv. Samtidigt som bra spelare lämnat. Som exempelvis Stefan Johansson och Broc Little. Det naturliga är att placera AIK tolva. Deras trupp känns klart svagast om vi ska vara helt ärliga.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listor & rankingar
Match
40:
2013-07-06 10:34:07
Hoppas läxand hamnar i kvalserien :)
ronaldo:
2013-07-06 10:42:44
Linköping och HV71 har bästa backarna enligt mig. AIK kommer komma på 10e plats, Brynäs sist.
sebbe:
2013-07-06 11:18:29
Akta dig nu Johan, snart kommer väl horden av leksingar som ska tala om för dig att du minsann hatar Leksand och delar ut diverse glåpord.
Jonatan:
2013-07-06 11:32:21
Sebbe, ja eller horden av folk som alltid mer hatiska mot Leksand än vad de älskar sitt eget lag.

Anyways, även som leksing bör man bekänna att nyförvärven är inte mycket att luta sig mot. Man ska nog som leksing inte hoppas på särskilt mycket mer än att hålla sig kvar i serien. Men å andra sidan har man ju sagt att Bofors kommer komma 8-9-10 i allsvenskan år efter år efter år. Och dom ligger med i toppen istället år efter år. Så givetvis är det omöjligt att säga ett lags placering efter att bara läsa namn. Målvaktsnamnen kanske inte är så tunga, men leksand har en erkänt bra skolning på sina målvakter. Jocke Eriksson som tog SM-guld och Eddie Läck går väl att ta som exempel. Framförallt tror jag men tränar målvakter att bli mer aktiva i spelet över hela banan. Hanses var väldigt ofta med och passade upp pucken i banan för att göra snabba spelvändningar.

Men jag måste verkligen hålla med om att HV har fantastisk backuppsättning. Det blir tufft att möta.
Malmsten:
2013-07-06 11:33:53
AIK som tolva, skräll att det oftast ser ut så innan det drar igång, kul nästan jämt.
//M
Anonym:
2013-07-06 11:48:48
Modo måste ju ändå ha elitseriens bästa förstkedja med
Skröder/Spina-Hensick-Tembellini och att Samuel Påhlsson kommer vara mycket bättre än föra säsongen. Kempe och Ritola kommer höga sig ochkså. och med juniorer som är hungriga. det ändå jag oroar mig över är backuppsättingen där bara Regehr och Sullivan som sticker ut. men Hägg kommer höga sig några steg och vissa att han vill spela en 20-25min per match
FiveHole:
2013-07-06 12:18:05
Tror inte alls på Luleå. De har tappat många tunga namn och nästan enbart värvat grovjobbare. Jag tror Luleå får det svårt och att de hamnar 5-6 nånstans. Truppen är dock bred vilket är ett plus men vem/vilka ska göra alla målen?!

Skellefteå och Lasse J kommer att värva någon spetsspelare till samtidigt som de nya, unga kommer ta något kliv till kryddat med SHL:s bästa målvaktspar i min mening. Skulle inte Karlsson hålla måttet så har man en utmärk M. Svensson att tillgå - som nästintill var lika bra som Jocke E förra säsongen. Plus också till spelsystemet som sitter och som alla kan och rättar sig efter.

Mitt tips:

1. Skellefteå AIK

2. HV71

3. Linköping

4. Färjestad

5. Luleå

6. Modo

7. Växjö

8. Frölunda

9. Brynäs

10. Örebro

11. AIK

12. Leksand
Tror:):
2013-07-06 12:21:41
Leksand, AIK och Brynäs kommer toksist, kommer antagligen att avgöras av deras poängskörd mot varandra.

Bye Bye SHL
P-P:
2013-07-06 12:28:04
Med spelare som Bud Holloway, Jocke Lindström, Oscar Möller, Pi-Ed Bellemare, Jimmie Ericsson, Viktor Arvidsson samt (kanske), en utlånad Petter Emanuelsson, så har jag svårt att se Skellefteå AIK hamna någon annanstans än etta.
Nisse:
2013-07-06 12:30:55
Vart är malmö?
Elias:
2013-07-06 12:45:59
Hur tänker du mrmadhawk?? Skellefteå har sämre forwards? Den enda dem har tappat som är bra är Oskar Lindberg, dem har kvar, Joakim Lindström, Jimmie Ericsson, Oscar Möller, Viktor Arvidsson, Pierre Eduard Bellemare, Petter emanuelsson, Melker Karlsson, Martin Lundberg och kanske till och med bud holloway, ungefär alla som var med och vann SM guld i våras, javisst de är väl sämre ändå..
EnjoyGoo21:
2013-07-06 12:52:11
Tror HV kommer först. Har de bästa backarna, men också väldigt bra forwards som Krog, William Karlsson, Brett sterling, Riley Holzapfel, Marcus Nilson och många fler. Wesslau i målet också...
2.skellefteå
3.Luleå
4.Färjestad
5.Linköping
6.Modo
7.Växjö
8.Frölunda
9.Örebro
10.Leksand
11.Brynäs
12.AIK
#73:
2013-07-06 12:59:40
Vi kommer nia. Det har jag ju sagt ;-)

Tror våra målvakter mycket väl kan lyfta sig rejält, lisom hela laget. Sämst målvakt har Växjö med den där Modig f ö. Det lilla jag såg av honom (som inhopp för skalbaggarna) var att han antagligen är sämre än Jensa Holmström var...
K:
2013-07-06 13:08:51
Lag 9-12 kommer nog att stämma med mrMadhawks tips, inbördes ordning är jag tveksam till.
Kan inte se att Örebro skulle vara bättre än Leksand eller AIK, Brynäs kan mycket väl också hamna på kvalplats trots att dom nog är bäst av dom fyra.
Sen gäller ju tipset i dagsläget, mycket kan hända än på spelarfronten.
Hebbe:
2013-07-06 13:29:19
Dum-sebbe har återigen utmärkt sig med veckans mest korkade inlägg.
Har pojken ens någon hjärna?
Jonte:
2013-07-06 13:36:37
Tror inte på ostens lagbygge i år. Även om finnarna inte kom upp i toppnivå så var det ändå vår bästa målskytt (Vihko) och näst bästa poängplockare (Koivisto) som försvann. In för att ersätta dessa har kommit... ingen. Hoppet står till att Osten tar och värvar in någon riktigt bra poängmaskin, annars blir det ett tråkigt år för oss känns det som.
decide:
2013-07-06 13:46:57
hv ska ha in en spets forward in i detta bygge.
de har redan spets i w karlsson m nilsson b sterling j krog Holzapfel. men just nu raknar ja saik som bättre forwards besättning. samt lhc har liknade som hv. men hv har bättre backbesättning
Henrik:
2013-07-06 13:59:45
Bristen på logiskt tänkande här är fascinerande.

Brynäs har en bättre trupp i år=Brynäs hamnar lägre i tabellen.

Linköping har tappat sin bästa spelare=Linköping kommer högre i tabellen.

Örebro kom 6a i Allsvenskan=Örebro går till slutspel.

NEJ

Skellefteå vinner serien och guldet igen.

HV får respass som vanligt i kvarten.

Växjö, Leksand och Frölunda gör upp om sista slutspelsplatsen.

AIK klarar kvalserien.

Örebro kommer hjälplöst sist och ramlar ur.
Anonym:
2013-07-06 14:22:09
Varför ens försöka ranka lag i en liga du inte har någon koll på??
Kolan:
2013-07-06 15:22:12
Så jäkla bra backar har väl inte HV? Kolan borta länge in på hösten, Petrasek är en säkerhetsrisk o håller inte i SHL, Fantenberg o Williamsson har varit skadade länge, Larsson dög inte i FBK, Fälth svag förra året o Johansson har aldrig spelat i ett topplag tidigare.
Tycker det ser väldigt osäkert ut på papperet jag. Krävs nog en ny toppback under säsongen för att det ska bli bra. Sen gör ju inte en darrig målis saken bättre precis.
Anonym:
2013-07-06 15:28:02
Katastrof för hockeysverige om inte Leksand går slutspel
Leksing1:
2013-07-06 15:35:36
Alla tycker och tror olika ? Är det så konstigt....Behöver inte klanka på andra för dom har en annan åsikt ?
GossipGuy:
2013-07-06 15:47:40
Instagrams största stjärna helt naken - endast på GossipGuy.se

URL: http://www.gossipguy.se
Leksing inte orolig !:
2013-07-06 15:53:33
Är inte alls orolig för någon kvalserie där många tippar oss !

Många tror att det skiljer så mycket av toppen på allsvenskan och de 3-4 sista lagen i Elitserien !

Allsvenskan har bara blivit bättre och bättre och senast i kvalserien hade ju inte lag som Timrå och Rögle susningen av en chans mot både Örebro och Leksand !

Tror också faktiskt att både Brynäs och AIK som hamnade på plats 9 och 10 sist hade haft fullt upp mot ovan nämda örebro och Leksand !

jag vet vad Timråspelarna och även fansen sa efter 3-8 förlusten hemma mot leksand i kvalserien sist " Bästa laget vi mött i år ihop med Skellefteå" !

Ok Leksand har tappat både F.Forsberg, Timander och M.Raffl men kontrakterat Micke Johansson och M.Fornataro plus en del till och jag TROOOOOR INTE det ska vara så stor skillnad faktiskt ! Plus även att laget Leksand nu har är sammanspelta efter 3 år tillsammans med en underbar laganda och ett enormt GO i laget !

Det kommer även att komma in 2 st forwards till av klass (Salo jobbar för fullt) och än en gång JAG ÄR INTE ETT DUGG OROLIG !

Ni får gärna tippa oss toksist, det gör ingenting, det bara stärker laget och jag ser fram emot en underbar säsong där jag tror vi hamnar på plats 7-8 !

14 sept är det premiär hemma ! Välkommen Brynäs If ! Då blir det fullsatt 7650 och hela hallen kommer bära fram vårat blå-vita lag till en säker seger !Helt övertygad !

heja Leksand !
Leksing inte orolig !:
2013-07-06 15:57:18
Fel, Växjö AIK hamnade på plats 9-10, men även brynäs tror jag hade haft problem !
Vlh:
2013-07-06 17:03:01
Haha alla skriver alltid att lag som växjö bla inte har i elitserien att göra.
Endå så tror många att dem har 5-6 lag bakom sig?

Vad Växjö lyckats göra sedan 1997 är inte många klubbar som hade klarat av
Så lägg ner massa skit om växjö, för vi har antagligen slagit DITT lag bågra gånger under säsongen. DITT lag som är så sjukt välskött och klassiskt! Men vad fan hjälpte det?

Tack å hej
Magnus_b:
2013-07-06 17:05:32
Luleå och Skellefteå är nog de lag som kommer att rinna ifrån en aning från början. De har relativt intakta trupper och en solid spelidé. HV, FBK och kanske Frölunda och Linköping kommer nog få ihop grejerna och blir starka också. Frågetecken för målskytte i HV, back och målvaktssidan ser starka ut. FBK är alltid bra, speciellt framåt våren. Frölunda har en förbannat stor uppsida om de får ordning på grejerna. LHC hade lite stolpe in i våras och kommer nog placera sig någonstans i trakten av ifjol.

Växjö är aldrig bra vad de än värvar men kommer förmodligen hamna i stråket efter med Modo. Sen blir det glapp ned till brynäs, leksand, örebro och AIK.

Så det lär väll bli något sådant här:
1. Skellefteå
2. Luleå
3. HV
4. FBK
5. FHC
6. LHC
7. Modo
8. Växjö
9. Brynäs
10. AIK
11. Örebro
12. Leksand
Sassima:
2013-07-06 17:10:43
Bra tippat Johan

Typiskt att dom från schtaaan tippar dom etta och oss långt ner, hoppas dom misslyckas kapitalt och inom en snar framtid byter plats med Löven

AIK, Lekland som dom borde heta efter sina affärer och Örebro blir bottenskrapet och de övriga får tävla om det

Mitt tips Luleå topp 3 och Schtaaan långt efter hoppas brynäs får det tungt också
Traca:
2013-07-06 17:48:21
Skellefteå är obegripligt högt tippade av "alla". Jag fattar att de vann förra året, och de har många skickliga spelare. Men. Det kan ju inte vara ett färdigt topplag i nuläget? Det måste väl in ett par etablerade spelare? Backsidan ser skicklig men oerhört tunn ut.

Även om AIK ser svaga ut så tror jag att de över en hel säsong är klart starkare än både Leksand och Örebro (skulle inte vara det minsta förvånad om Leksand leder serien i Oktober men spelar kvalserie till våren).
Doktor Wener - talpedagog:
2013-07-06 18:28:13
Så länge som Leksands inavlade styrelse som är fullproppad med ryggdunkande kusiner och med riks-puckona Daniels och Rosen i spetsen,inte ger sportchef Salo de medel han behöver för ett slagkraftig lag så har Johan alldeles rätt. 11:e plats vore en enorm framgång! Det är fortfarande obehagliga sjukdomssymtom över hur klubben styrs.
JJ:
2013-07-06 18:29:00
Humor att höra alla leksingar intala sig att allt blir bra. Forsberg o Raffl kunde bli riktiggt bra o Timanders rutin hade varit ovärderlig. Fornataro är en bra allsvensk spelare men ingen stjärna i elitserien. Jag håller med om att det är bra att behålla stommen men Leksand hade behövt ta in en helt ny förstafemma för att vara att räkna med i elitserien. Nu står man snarast på minus. blir till att fajtas med AIK o möjligen Örebro om att undvika sistaplatsen.
Anders:
2013-07-06 18:29:15
Men oavsett tabell placering! Vart är Malmö??? Spelar inte dem i högsta serien?
robin:
2013-07-06 18:38:30
En spelare gör inte ett jävla lag henrik. Att carl söderberg försvinner gör så att alla andra måste jobba hårdare. i slutspelet gick de bra utan han serru
Tomas:
2013-07-06 19:11:49
HV71:s backsida är av Högsta SHL-klass.
Fem av sju stycken med meriter i Trekronor varav fyra (Karlsson, Fantenberg, Fälth och Johansson) spelade där som senast förra säsongen.
Kortfattat vad som finns på backsidan: Meriter som VM-guld och SM-guld/ rutin i massor/ ungdomlig entusiasm/ spelskicklighet/ offensiv.

Självklart kommer säkert några spelare göra nån dålig match lite då och då, men med dom hårda kraven som HV71 sätter på sina spelare så kommer det inte att ske i den stora utsträckningen att det påverkar resultatet.

Leksand,AIK,Örebro kommer att kämpar om den sista förkvalplatsen(10),MoDo,Frölunda,Brynäs,Växjö kämpar om sista slutspelsplatsen(6), Skellefteå,Luleå,HV71,Linköping,Färjestad direkt till slutspel.


Göran:
2013-07-06 20:17:32
Johan sätter mitt älskade LIF på kvalplats
och garanterar därmed lite extra klick
på sin suveräna sida, smart Johan.
Jimpa:
2013-07-06 20:50:30
Som Färjestadfan måste jag säga att jag är förvånad över att så många tror på en fjärdeplats för FBK. Laget ser tunnare ut än på länge, krävs en massa oförutsedda succéer för att nå ens en fjärdeplats. Färjestad kan få det tungt! TYVÄRR.
M:
2013-07-06 21:51:45
Leksing inte orolig !

Jag skulle vara orolig om jag vore Leksing. Ni har ju knappt blivit bättre sedan ni gick upp. Det handlar inte om att inte bli sämre när man går upp, utan snarare att förstärka rejält vilket ni inte har gjort. Och kom nu inte med att ni lekte hem allsvenskan/kvalserien. Timrå och Rögle var ovanligt dåliga elitserien och avhängda större delen av säsongen. På papperet höll de allsvensk klass. AIK och Brynäs ser dock svaga ut så det är väl er chans. Fast de har varit i elitserien ett tag nu och har den fördelen. Det kanske inte är en jättestor skillnad mellan kvalserielagen i elitserien och de det bästa allsvenska laget. Men det är en ENORM skillnad mellan elitseriens slutspelslag och allsvenska topplag.

Sen kan kvalserien ljuga en aning. Örebro kom 6a i allsvenskan och var i princip utslagna i playoff om bara Bofors hade slagit semesterklara Oskarshamn hemma. Örebro, som vann kvalserien, kom alltså 6a i grundserien och hade tur i playoff. Fast de har blivit något bättre medan Leksand är ungefär det man var i allsvenskan.
Chrille :
2013-07-06 22:38:07
Jag tror HV får problem överskattade backar ingen direkt produktiv back som kan göra poäng.
Wesslau är alldeles för dålig men var bra med Djurgården i slutspelet innan han drog till NHL /AHL innan och efter alldeles för svag och ojämn.
Bra forwards men det är det fler lag som har.
Blir ett mitten lag i år!
Lejonet:
2013-07-07 00:29:50
Inte förvånad att Luleå och Skelefteå finns i toppen hos många med tanke att det är två lag som hamnar i toppen med tanke på att dom hamnar där varje år, och att Hv, Fbk samt Linköping slåss om platserna 3-5.
Det tuffa är därefter men Frölunda kan slita sig till en bra placering medans jag iaf tror på att dom underskattade Brynäs kan gå långt (säkert många som blir sura nu), för hur hur många trodde att dom skulle ta SM-guld 11/12 förutom laget och fansen?
Därefter blir det tufft för Växjö, AIK och Modo kan vara oförutsägbara medans Leksand och Örebro har jag dålig koll på men har säkert hungriga lag med blandade spelare som får kämpig start men säkerligen hittar spelet efter att få känna på hur det är i högstaligan. Så enligt MIN mening så ska man aldrig underskatta eller ha för mkt respekt för motståndet för då brukar det leda till dåligt säsong (har själv varit med om det).
(Kom ihåg att det är mina tankar och försök inte ändra på dom.)
(You want to know the true? You can't handle the true.) ;)
Brynäsare:
2013-07-07 01:10:02
Humor!
Enda anledningen till att Brynäs tippas långt ner av folket härinne är för att ingen tar sig tid eller ork att kolla vad som finns i laget egentligen. Ni fokuserar så mycket på de andra lagen att ni inte ser nånting annat. Brynäs kommer troligtvis inte sluta på en förstaplats nästa säsong, jag är inte så naiv att jag tror det. Men jag tror helt klart att de kan knipa en fjärdeplats, kanske till och med bättre beroende på vem mer som kommer in i laget. Dessutom, med Molin och Dackell som personliga tränare tror jag Brynäs höjer sig ytterligare ett snäpp.
Svårtippat lag - ja. Så långt ner som en 9e-plats? Nej det har jag svårt att tro!
A Asp:
2013-07-07 01:37:01
1. Skellefteå - bästa målvakten
2. Frölunda - lyckade nyförvärv
3. Leksand - hoppas jag, går på rus och har flyt
4. Modo- kanske de lyckas i år
5. Luleå - har sett sina glansdagar
6. Hv 71- plus minus noll
7. Färjestad - ser på pappret inget vidare ut
8. Linköping - profillöst
9. Brynäs - finns knappt längre
10. AIK - balanserar på slak lina
11. Växjö - för att Örebro är sämre
12. Örebro - Hopplöst - (men jag hoppas att jag har fel. skulle var jättekul om det går bra och att man kanske fixar nytt kontrakt)

Tomas:
2013-07-07 04:22:17
Chrille: "Jag tror HV får problem överskattade backar ingen direkt produktiv back som kan göra poäng."

Utöver att du inte kan formulera en mening korrekt så måste jag säga att du inte är påläst i de diverse trupperna eller har kunnandet av en riktig analys.
Produktiva backar ÄR just vad HV71 har i sin uppställning, inget annat!
Så du "Christoffer" sluta kommentera av nått du inte har ett aorta om.
Tänk på denna..
Du är en "suck" i vardagen liksom på fritiden.
Nusnäs:
2013-07-07 09:30:38
Vad gör det om Leksand hamnar i en kvalserie så länge man tar nån av topp platserna. Är ju ett slutspel i sig det åxå. Fina dollar som kommer in i klubben. Tror ändå inte det blir nåt kval för Leksands del, Dom har nu lärt sig hur svårt det är att komma tillbaka till finrummet. Så dröm och glöm inget kval spel. Slutspel och ut direkt från det ja. Som vanligt. Trevli sommar.
kakan:
2013-07-07 12:38:44
Tippar du lule så högt???bara grovjobbare i laget.Samt en moviestar i klasen.Nä Lule blir nog bara 5-6.Om inte osten spetsar till laget.
Mikee:
2013-07-07 12:40:01
A Asp

Leksand 3:a, är du på skämt? Framför alla redan etablerade lag, föruotm örebro.
Sen örebro sist i samma sits som leksand men 8-9 platsers skillnad.

Gå och lägg dig
Norrlänning:
2013-07-07 12:42:01
A Asp:ha ha fuskland 3a!!va fan ha du tagit för sektknark???Leksand är ett bottenlag.Kommer före AIK och Örebro dock.
Brynäsare:
2013-07-07 12:48:43
Jag är sjukt tveksam till laget. Vi har redan tappat Järnkrok , Lindholm verkar som han sticker också då ser det väldigt mörkt ute. Får hoppas på AHL spelaren vi ska värva är grym. Men back sidan ser mycket bättre ute än förra året.
Dalmasen:
2013-07-07 13:17:57
Jag säger som en viss Herb Brooks sa när han tog ut USAs landslag i ishockey inför os 1980 i Lake Placid (Miracle).
-Jag söker inte efter dom bästa spelarna utan jag söker efter dom rätta!
fidde:
2013-07-07 14:50:45
re: A Asp
herregud, vännen kan du ens hockey?
ronaldo:
2013-07-07 14:53:23
A ASP: Det var den absoluta sämsta tippningen jag sett i mitt liv.
Att du tror att ditt leksand ska komma på 3e plats kan du ju drömma om
Mia:
2013-07-07 15:27:48
Hata på ni bara
Ju ner hat destomer pepp får vi
Allt hat och skitsnack vi fick under förra säsongen tog oss upp från allsvenskan till shl:)
mike:
2013-07-07 16:57:21
vilken tur att vi ska spela om det *L*..kul att Örebro o Leksand kommer upp , många nya spelare från ahl , blir nog en intressant vinter..lakers i mitt hjärta
robin:
2013-07-07 17:53:07
Leksand borde tänka om i deras små hjärnor. Antigen börjar dem att bli mer ödmjuka och ser långsiktigt, eller så är dem kaxiga som vanligt och åker ner i allsvenskan och huserar där som vanligt.
Valet är ert, men tro mig, ni är den mest hatade föreningen på grund av er kaxiga attityd och inställning. Ni blir hatade automatiskt. Är man ett etablerat elitserielag kan man ha lite mer stake.
Ni är en skamlig förening. Jag ogillade brynäs mest i SHL, men nu är det definitivt LEKSANDS IF som är den klubb som jag alltid nyser av när jag ser och hör namnet
Robin är ett WT-namn:
2013-07-07 19:21:32
Snälla Robin lär dig att skilja på de och dem.
Bror duktig:
2013-07-07 21:36:35
3 i topp Leksandsbortförklaringar.
1/ vi har inte gjort något olagligt.
2/ Leksand berör.
3/ Alla som kritiserar Leksand är dumma i huvudet / dåliga på att stava.
Försökte göra listan längre.
HS:
2013-07-07 22:02:02
Bror duktig:

3 i topp Leksandshatare:
1/ Leksand - fusklag nummer ett
2/ Borde ni inte lägga ner några skolor till?
3/ Vi har rätt och vi har inte alls tagit alla våra åsikter ifrån Aftonbladet och Expressen.
Försökte göra listan längre.
HS:
2013-07-07 22:06:53
robin:

Hörru, merparten av leksingarna har nog åsikten om att man är nöjda i fall man klarar sig från Kvalserien. Sen finns det självklart dessa som anser att man har möjligheten till att nå något högre än det. Vad är felet med det? Mig veterligen så är Sverige ett demokratiskt samhälle, där folk får ha en egen åsikt. Låt dem då ha det. Precis som du väl får hata Leksand hur mycket du vill. Jag tror dock inte att speciellt många tar dig seriöst när du uttalar dig på det sättet. Men som sagt, det är upp till dig och jag hoppas du är nöjd över det.

Puss och kram
jonny :
2013-07-07 22:23:54
i brynäs är vi inte oroliga hoppas vi får en pavel mr Sundlöv finns ingen bättre målskytt än brendl:-) sen blir det sm guld i gävle igen
Lite om Leksand:
2013-07-08 09:33:45
Tröstar mig med att jag tippat fel så många gånger förr. Det lag som Leksand gick upp med var ett hyfsat/bra allsvenskt lag. Sedan har man tappat några mycket viktiga spelare. Så allt annat än en kvalserie vore en stor prestation. Å andra sidan har jag sagt samma sak om andra nykomlingar de senaste 10 åren, allt från Mora, till AIK och Växjö.
fd elitspelare:
2013-07-08 12:13:41
Är djupt oroad angående LIFs trupp. Som jag ser de så har LIF tre backar som håller elitserieklass (Hersley,Kapstad o Spang) fem forwards som håller es klass (M.Johansson,Ryno,G.Karlsson,Bergenström o Fornataro. Styrelsen Salo och Villa Långberg agera medans det finns tid. Annars så kan det ta många år at ta sig tillbaka till eliten igen. Får Lif en dålig start så blir det nästintill omöjligt att reparera. Fansen är värda det efter deras gemensamma insamling på över 5 miljoner till klubben....AGERA
Claboman:
2013-07-08 23:50:49
Topp 5 lagen
Frölunda, Hv 71, Linköping, Luleå, Modo
(Skellefteå nej, mätta efter senaste säsongen och
tappat för mycket på backsidan och värvat en målvakt som
som spelat 48 matcher på 3 säsonger!)

Anonym:
2013-07-09 19:28:03
kul att Leksand gick upp, för i vandliga fall brukar ni krittisera oss Modoiter väldigt mkt. Leksand kan lyckas, också Örebro, kolla på AIK bara. Växjö börjar komma in i tempot mer nu. Men dem gör samma satsning varje år och lyckas inte. Örebro, Leksand o AIK får dock slåss i botten.
1, Linköping
2, HV71
3, Frölunda
4,Skellefteå
5, Modo
6,Färjestad
7, Luleå
8, Brynäs
9, Växjö
10, Örebro
11, AIK
12, Leksand
Johan Sundqvist / :
2013-07-10 02:54:20
Jag är Leksing och jag tror SHL slutar så här!

1. Skellefteå AIK Har kvar i princip samma lag från guld säsongen kommer kunna försvara guldet helt klart
2. Luleå HC Kommer vara heta kommer slås om SM-Guldet
3. Linköping HC Gjort klart med bra spelare kommer slås om SM-Guld som dom ej tagit än.
4. Färjestad BK Har bra nyvärv kan bli ett bra år för FBK
5. Frölunda Har ett bra lag på pappret tror det kommer vara ett starkt Frölunda den 14-sep.
6. Modo Hockey Kommer gå bättre i år till slutspel.
7. HV71 Ser inte så bra ut just nu tycker jag förutom på backsidan där jag tycker dom gjort ett bra jobb.
8. Leksands IF Har stommen kvar från förra säsongen kan gå bra dock högst till semifinal)
9. Brynäs IF Sämre och sämre för varje år (kan bli kval)
10.Växjö Lakers
11.Örebro HK- Örebro HK kommer kriga bland topp 9-11
12.AIK- Ingen snack AIK till kvalserien

Färjestad BK - Örebro HK DERBY 5-2 till Färjestad
Leksands IF - Brynäs IF DERBY 4-2 till Leksand
Gnäll:
2013-07-11 11:37:41
Johan Sundqvist /: Visserligen en bagatell, men Luleå hockeyförening avslutas HF, inte HC som Linköping däremot korrekt använder sig av.
Spam:
2013-08-14 10:03:40
Örebro och skattefuskarna ur serien! Då är jag nöjd.
Skriv en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar:

URL/Bloggadress:
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Ämnen
Sök i bloggen


Ronneby Brunn Cup