Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
10 saker som måste bli bättre nästa säsong
2013-02-16 12:55:18
För Malmös del finns det en rad olika saker som måste bli bättre.
Det gäller alltifrån lag, till supporterled.
Här är tio punkter som behöver bli bättre till hösten. Utan någon ranking på sakerna. Utan kort och gott 10 saker som måste bli bättre.

1. TA SIG UR SVACKOR
Någonstans, mentalt så måste laget kunna ta sig upp från svackor fort. Här måste någon form av mental tränare in i bilden. Det är värt att lägga pengar på detta.

2. BÄTTRE BACKAR
Kanske viktigaste punkten av alla. Backarna i Malmö måste vara bättre. I princip allt krut skulle kunna läggas här om det bara funnits bra backar tillgängliga. En back måste kunna åka skridskor och måste kunna lägga en enkel passning på bladet i fart.

3. BÄTTRE SNACK I SUPPORTERLEDEN
Jodå, fansen har en påverkan också. Det blir för negativt och det sker för snabbt. En trend som långsamt håller på att förändras. Men för mycket galla får inte kräkas. Det sprids ner till spelartruppen.

4. BÄTTRE RESOR
Det får kosta lite mer, men det är ohållbart att sumpa två matcher i Haparanda för att man sitter på flyg och buss hela dagen. Resa dagen innan till allt som är 35 mil och mer.

5. BÄTTRE FÖRSÄLJNING AV BILJETTER
Det handlar om att sluta upp och ge Patrik Sylvegård bättre ekonomiskt utrymme. 1000 säsongskort mer ger enormt mycket större möjligheter och en ökning av lösbiljetter är också att önska. Återigen, att stå upp för laget.

6. MÅLSKYTTAR I LAGET
Det har trots allt varit en brist i laget. En, helst två stycken, som kan leda laget. Och vända matcher med individuella prestationer.

7. EN SPELIDÉ LAGET TROR PÅ FRÅN START
Det måste finnas en spelidé inom egentligen J18 och uppåt som man spelar i Malmö Redhawks. Som man skolas in i tidigt. Och spelidén måste vara anpassad så den fungerar för materialet man har.

8. BÄTTRE JUNIORLAG
Att det inte anses finnas några backar förutom Rasmus Andersson att plocka upp från J20 till A-lag om en skadekris skulle uppstå är allt annat än okej. Man får i värsta fall plocka in utifrån till J20-laget. Som är redo för ett A-lagsinhopp.

9. BREDD OCH KONKURRENS FRÅN START
En väldigt viktig fråga. Inga spelare ska vara bekväma från start. Gör man 3-4 dåliga insatser på rad så vet man att någon annan bankar på. Och går man runt på mer folk så minskar man risken för skador. Dessutom blir spelare bättre av konkurrens.

10. KVALITÈ PÅ CENTERSIDAN
En sak som berörts redan tidigare här inne. En stabil centerlinje bygger stora vinnarlag. Det behövs här också. Framförallt så måste tekningsstatistiken upp.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listor & rankingar
Match
Röktbacon:
2013-02-16 13:06:14
Prio 1 backar
Prio 2 spelide( läs ny tränare ).
Prio 3 driv och ork i skridskoåkningen hela matchen.
Prio 4 konkurrens om platserna, och var inte rädda för att bänka.
Prio 5 tålamod.

Så ser min lista ut.
Anonym:
2013-02-16 13:17:10
Bättre backar, bättre centrar, bättre målskyttar och en spelidé alltså? Det var en knivskarp analys.
Henning:
2013-02-16 13:19:14
Hej Johan ang punkt 3
Det heter ris o ros det får spelarna stå ut med.
Dom är ju proffs el hur?
Mika:
2013-02-16 13:38:00
Inför varje säsong säger tränaren att han skiter i vad det står på ryggen, de bästa ska spela. Finns det någon som hållt det de sista 10 åren??
Behöver väl inte bänkas en hel match men det ringer väl en varningssignal i hela truppen om en "stjärna" får sitta några byten...

Punkt 11:
Slut med idiotutvisningar i offensiv zon!!
Rödhöken:
2013-02-16 14:05:17
Till stor del håller jag med i det du skriver. Dock är det tveksamt rent statistiskt om Malmö verkligen behöver fler och bättre målskyttar, tror faktiskt snarare det handlar om att man måste våga skjuta mer och mindre uppenbara lägen. Statistiskt sett så har Malmö näst bäst skotteffektivitet med 138 mål på 1235 skott, bara SSK är vassare. Statistisk sett är det inte målskyttet i sig som är problemet, det är att man släpper in för många mål, dvs dåligt försvarsspel. Med bättre backar och därmed bättre försvarsspel och snabbare och säkrare uppspel så hade Malmö redan idag konkurrerat om en kvalserieplats. Malmö har gjort 3 mål mindre än SSK men släppt in 25 mål mer. Betänk också att Malmö tappat väldigt många poäng i tredjeperioden i matcher där man faktiskt haft ledningen inför perioderna. Det tyder på en felaktig träning där uthållighet verkar vara nedprioriterad, men mot vad är svårt att se då varken skridskoåkning eller fysiskt spel är särskilt utpräglat bra heller.

Slutsaten av detta kan väl bara bli att Malmö behöver en spelidé där man inte försöker försvara en ledning inför sista perioden, att man bibehåller offensiv och skapar målchanser och skjuter mycket mer, det ger mål framåt. Man behöver utveckla sitt försvarsspel genom att ta en backar som har bra speluppfattning och passningsspel, som kan ta tag i och lugna ner spel och sätta ett bra förstapass på en forward i fart och som kan skjuta från blå vid PP och anfallsspel i övrigt. Också behöver man en eller två centrar som kan teka riktigt bra.
Anonym:
2013-02-16 14:06:07
Gör varje hemmamatch gratis, för det verkar som om supportrarna kommer då tydligen!!!
Max:
2013-02-16 14:23:55
Ödmjukheten bland både supportrar och spelare! Man är inte världsmästare för att man vunnit en match!
Peter:
2013-02-16 14:34:23
Det är bara att gå och titta på Allettan Södra så finns det mkt bättre backar är Mif har.
Alan:
2013-02-16 14:35:39
En fråga angående säsongskorten.

Vad kostar dem?
Anders:
2013-02-16 15:06:03
Är du nöjd med Tavolaa ? Eller du vågar inte säga att
Han är usel ?
mikaelgath:
2013-02-16 17:28:52
Exakt samma punkter kunde gälla Rögle, förutom "Bättre juniorlag".
Mackan på Limhamn:
2013-02-16 17:29:53
det där med att sluta upp och stödja laget. Jag tycker att det går hand i hand med en bra spelidé och att man spelar underhållande hockey! jag har absolut ingen lust att spendera tjänade pengar på en match när man t ex mot Örebro släpper in 3 mål innan första powerbreak. Många sådana matcher har hänt, då man släpper in många mål i första perioden och sedan måste jobba i uppförsbacke resten av matchen. Eller för den delen, Borta mot tingsryd i slutet av december. jag var där. det var inte roligt att se andra perioden. totalt misslyckat. att förlora med 6-4 mot tingsryd är INTE ok.

Nä, spela bra nu slit som attan för att komma till playoff, då kan jag tänka mig att pröjsa för årskort nästa säsong. annars får det vara.
Henrik:
2013-02-16 18:19:34
jag har säsongskort men sen till och från januari har jag lånat ut mitt säsongskort till min kompis.
har inte iheller någon menatal ork att se laget spela dåligt..
Sämre än förra säsongen!!

Vet inte riktigt om jag ska förlänga mitt säsongskort eller inte.

Jag tror malmö måste göra som är de viktigaste i hela föreningen är att hitta en spelidë som genomsyrar hela föreningen från juniorerna till seniorerna. Precis som på 90 talet då det var "äckligt diciplinerat" och detta var något malmö var känt för i 11 år eller något.

Dem senaste 11 åren har man inte haft någon speilide i föreningen utan tagit tränarens spelide.
Tränare har kommit och gått .
Men nu är de viktigt att hitta en tränare som kommer stå för den spelide malmö ska spela dem kommande 11 åren.
Och hitta tränare som står för den speliden.

Bra punkter förövrigt.
Håkan:
2013-02-16 20:13:17
Tycker definitivt MIF ska se över biljettpriserna. Att ta 275:- för de bästa platserna är ett hån....
Endast mot Rögle och Leksand är 275 :- acceptabelt.
Håller också med om att spelarna är proffs och måste kunna ta kritik.
Tycker publiken och fansen visat ovanligt mycket tålamod denna säsong...
Anonym:
2013-02-16 22:21:59
Byt ut laget
Byt tränare
Ny korv
Och även ny klack

Så..... Ny säsong. Kanske ett kval då
Anders:
2013-02-17 01:47:36
Fansen måste väl få reagera om laget spelar dåligt under en längre period? Ska man alltså då bara blunda och skrika att man älskar Malmö utan att reagera när de spelar viljelöst och inte verkar bry sig? Nä du tack, som en sann supporter så ger man ris och ros. Är dags för spelarna i Malmö att inse att deras löner betalas av trogna fans och sponsorer. Fansen har inga sexsiffriga löner att lägga på att följa Redhawks. De som tro det eller ej utgifter som hyra/lån, mat, kläder osv osv.

Är dags för spelarna att inse att när de åker ut på isen så måste de inse att de spelar för mer än laget, sin lön, tränaren. De spelar för klubben, fansen, sponsorerna och även för Malmö som region. Är trött på det loja spel som varit Malmös adelsmärke sedan guldåren slutade. Sitter det i väggarna oavsett om de spelar i anrika Isstadion eller i Arenan. Ja, ibland undrar man. Klarar de inte av att tända till när de möter "skitlag" som Troja, Tingsryd eller Karlskrona hemma i arenan så, ja då kan de likväl stanna hemma.

Att fansen inte får reagera, nä det kom som en överraskning från dig Johan.


Anonym:
2013-02-17 02:55:10
Punkt 8.
Hur ska Malmö få ett bättre Juniorlag då man börjar förstöra
klubblagen redan med att ta emot andra klubbars stjärnor i U11. När ska det gå upp för Malmö att det ser tunt ut på spelare i södra delen i Skåne. Pantern, Limhamn, Lejonet, Trelleborg, Lund tex. Vänta istället med att ta in spelare tills U 16 Elit. Låt dom få mycket istid i sina små föreningar. Då tjänar Malmö själva på att sina killar får möta bra motstånd i serien. Utbilda istället tränarna i småklubbarna så att dom spelar så som Malmö vill spela.
Micke:
2013-02-17 09:12:30
Något behövs göras åt arenan oxå, har hört detta många gånger, att vi måste käka nåt innan vi ska se match för maten i kioskerna duger inte alls. Kokta burgare till höga priser (hade varit ok om de varit gott/vällagat).
I NHL så är det en kiosk mc donalds, i nästa pizza hut, subway osv . Folk går dit hela familjer käkar, kollar hockey ,har kul. Clowner som går runt i korridorerna, ansiktsmålning av barnen. Gör det till en heldagDet måste ju va en inkomstkälla som jag ej fattar att man blundar för.
Skriv en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar:

URL/Bloggadress:
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Ämnen
Sök i bloggen


Ronneby Brunn Cup