Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Timrå får rekonstruktion
2013-04-29 09:35:47
Timrå ser ut att räddas.
Klubben går nämligen in i rekonstruktion, som innebär att man avser att skriva av 75 % av skulderna.

Saxat från TimråIK.se.

"Rekonstruktionen innebär att oprioriterade fordringsägare kommer att få ett förslag om att 75 procent av de oprioriterade skulderna skrivs av. När rekonstruktionen är klar beräknas skulderna minska med cirka 44 mkr. Tillsammans med kostnadsreduceringar och en organisation anpassad kostnadsmässigt för spel i allsvenskan. Klubben får därmed en i grunden sund ekonomi som klarar elitverksamhet."

Läs mer på klubbens hemsida.

---

Spontan kommentar: Skönt att man fick igenom detta! Det kommer förvisso inte bli någon vidare aktivitet vad gäller Timrås silly season på ett bra tag.
Men detta tyder på att man någonstans lär hitta en lösning och att Timrå därmed kommer att överleva och vara ett av lagen i HockeyAllsvenskan till hösten.
Det lär inte dyka upp något nytt lag, helt plötsligt i juli. Och det känns som det viktigaste nu.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Match
Robban:
2013-04-29 09:40:09
Rekonstruktion och idrott hör inte ihop! Så JÄVLA orättvist mot lagen man spelat mot då man bevisligen satsat över sina tillgångar. Skicka ner Timrå i div 3!
Fredrik:
2013-04-29 09:48:39
Hur mycket skall hockeyn få kosta för samhället?
Leksand 110 MKR
Mora 10 MKR
Timrå 44 MKR

Malmö?
AIK?
Västerås?
Björklöven?
Hammarby?

Förmodligen har vi bara toppen på ett isberg än så länge. Förmodligen har vi miljardbelopp när allt har summerats.
Herr Apelsin:
2013-04-29 09:54:09
Jävla Leksand!!

Allt är ert jävla fel, knäckebrödsskitande och joddlande epa-bönder! Släng skiten över avgrunden. Ni har förstört mitt liv, och nu förstör ni timrås också!! FY FAN!!

/Alltärleksandsfel
niclas leksing:
2013-04-29 09:54:13
Bra ! Hoppas allt ordnar upp sig för Timrå! Ett klassiskt lag !
svennis:
2013-04-29 09:55:19
Hoppas att förbundet klubbar igenom att om man genomgår en rekonstruktion så skall man inte få sin elitlicens. Då kanske klubbarna inte lever över sina tillgångar. Och ja jag är miffare det kommer även att gälla mitt lag i framtiden.
Anonym:
2013-04-29 09:55:48
Nu får det faktiskt räcka. Naturligtvis bra om lagen undviker konkurs. Men här har vi Johan, en ganska stark opinionsbildare inom hockeyn som jublar varje gång ett lag får igenom en rekonstruktion, för att laget i hans hjärta gått igenom precis samma sak.

Nu gäller det ju självklart inte bara Johan, utan också övriga suppotrar i Leksand, Malmö, Mora och nu Timrå. Men man sätter på sigg skygglapparna och stuntar egentligen blankt i vad detta kostar samhället. Sen att hockeyförbundet använder sig av samma strategi gör bara saken värre. Detta måste få ett slut. För när man säger säger att det kostar mer om lagen inte får fortsätta blundar man också för att det kan hända samma klubb igen. Just Malmö har det ju hänt TVÅ gånger nu.
NIklas:
2013-04-29 10:03:43
Anonym och några andra: Jag tror inte Johan med flera jublar över just rekosntruktionen, utan mer att man undviker konkurs. En konkurs skulle ju i detta läge kosta samhället mer och knappast gynna någon. Sedan tycker väl även jag att reglerna borde ses över inom idrotten så att klubbar inte hamnar i denna situation.

Och angående orättvisa som Robban skriver här ovan: Är det mer orättvist med rekonstruktion inom idrott än inom företagande? Vad tror du konkurrenterna tycker när ett företag genomgår rekonstruktion. Jag vet, för jag har varit med. Själv är jag glad att möjligheten till rekonstruktion och lönegaranti finns, annars hade jag säkert varit både arbetslös och fattig nu.
Klarsynt:
2013-04-29 10:12:52
Många klubbar har uppenbarligen ledare som inte har förmåga att ta ansvar för ekonomin.

Det som hänt har hänt och kommer säkert att hända igen.
Därför måste det ställas högre krav på hur klubbarnas ekonomi ser ut.

Samtidigt är det inte lätt att, som i Timrås fall, plötsligt tappa
ca 30 milj. i intäkter. Det går ju knappast att planera för det, i så fall måste man ge upp elitserieexistensen i förtid.
Hans:
2013-04-29 10:15:11
Slopa allt vad elitlicens heter när det ändå inte gäller alla lag.
micke:
2013-04-29 10:17:30
Liljevall är klar för ett år till i Rögle
VLH:
2013-04-29 10:22:55
Ha Ha Taif där rök er chans :):):)
Stra Teg:
2013-04-29 10:24:57
Ett problem som kan uppstå för klubbarna framöver är huruvida företag är intresserade av att sälja tjänster eller material till klubbarna. Risken att företagen bara får betalt till 25% eller 50% av hela summan känns ganska överhängande. Det kan skapa stora problem hos företagen. Hur många företag är betedda att ta den risken?
Stra Teg:
2013-04-29 10:26:22
..... beredda....
Objektiv 3:
2013-04-29 10:28:42
Djurgården Södertälje Leksand Malmö Mora Timrå, listan kan göras lång hahaha. Vad tycker lag som AIK VIK Löven!?
Klarsynt:
2013-04-29 10:36:30
Objektiv 3

I varken Södertäljes eller Moras fall var det frågan om rekonstruktion.
Däremot avstod kommun och bank frivilligt från en del av sina fordringar.
Det finns otaliga exempel på det, framför allt kommuner som på ett eller annat sätt stödjer sina elitlag och individuella idrottare.
Anonym:
2013-04-29 10:42:30
Visst kostar det samhället pengar vid en rekonstruktion, men vad många glömmer är vad man kanske tjänar ur ett annat samhällsperspektiv.
Jag tänker mest på alla våra ungdomar som kommer i kläm vid en konkurs, därför anser jag det bra att rekonstruktion beviljas.

Dock håller jag med att det kanske måste finnas vissa riktlinjer om hur/när det skall accepteras ur ett rent rättvise perspektiv.
Väger man samman dessa saker är mitt förslag att klubbar som gör rekonstruktion under pågående säsong skall få göra det MEN tvingas till en degradering nästkommande säsong.
Görs rekonstruktionen mellan säsonger får man ligga kvar första gången, tvingas man till en andra rekonstruktion inom en viss tid skall man degraderas även om den sker mellan säsonger.
Bengt:
2013-04-29 10:50:57
Nerskrivning av skulder har pågått sedan mitten av 80:talet om nu inte anonym visste de så du får lägga till betydligt fler klubbar på din lista. Ditt lag SSK har haft det rejält turbelent i sin ekonomi ända sen slutet av 80:talet och det har varit många krisuppgörelser genom åren. Vid glanns dagarna på mitten av åttio då guldet bärgades gick Scania in med en skaplig sudd men tiderna förändrades även för ditt lag. Idag går Handelsbanken in med stora pengar ( kundernas pengar alltså mina och det mot min vilja men jag kan ju byta bank )men det det är ju så det fungerar i en fri marknad.
Hur många storföretag är det inte som får rejäla skattelättnader...
Rätt mot dom mellan/mindre ?
Idrottsklubbarna betalar arbetsgivaravgifter och är därmed berättigad rekosntruktion som vilket företag som helst.
Objektiv 2:
2013-04-29 10:53:06
Skattebetalarna drabbas inte av oprioriterade skulder. Det är i praktiken att leverantörar som i de flesta fall även är sponsorer,efterskänker sina fodringar.
De skulder som drabbar skattebetalarna kallas prioriterade skulder.
Många oförutsädda ting kan hända i alla verksamheter, som någon tidigare skrivet. Skulle man ta höjd för alla evetualliteter så kan man ge upp från början. Tycker naturligtvis inte att det är okey, men så är det.
Om vi tar de som hänt i år så har både Mora och Timrå lagt korten på bordet och inget fiffel har förekommit. Dessutom ser man till att rätta kostymen efter plånboken utan omsvep.
HEJA TIMRÅ:
2013-04-29 10:58:09
NU SKA DET VÄRVAS!!!!!
Rickard:
2013-04-29 11:09:42
Att skriva av 44 miljoner är inte okej! Självklart ska möjligheten till rekonstruktion finnas kvar och det är bra att den finns, men någonstans måste man kunna hålla styrelse och förening ansvarig för fantasibudgeteringar.

30 miljoner i minskade intäkter bör ju inte komma som någon överraskning, de har ju ändå legat på gränsen till allsvenskan under ett par år och att de åkte ur vara snarare efterlängtat än förvånande. 10 miljoner kan jag förstå, men 44 miljoner måste ändå anses vara ohyggliga summor för ett svenskt idrottslag. Det är inte en stor koncern det handlar om. Oavsett om en rekonstruktion följer svensk lagstiftning i övrigt gällande bolag anser jag att en förening som överskrider ett visst negativt kapital bör skickas ner i lägre divisioner av förbund. Hur fan ska de annars lära sig att hushålla med pengarna?
Robban:
2013-04-29 11:16:00
Skulle ett lag gå i konkurs skulle det givetvis inte bildas ett hockeyvakuum på den aktuella orten, varken för juniorer eller seniorer. VIK gick i konkurs. I juniorlaget som tog över när man startade om i div 2 fanns bland andra Ersberg, Grillfors, Jonasén, Fredrik Sandgren, Marcus Söderkvist.

Ibland är det bättre på alla sätt och vis (inte bara moraliskt) att starta om på riktigt.
Anonym:
2013-04-29 11:21:20
Elitlicensen är ett stort skämt!!
Wener's doktor:
2013-04-29 11:23:12
Det intressanta är att landets internettroll beter sig som om de personligen vore fordringsägare. Innan man ansöker om rekonstruktion hör man runt med fordringsägarna, hör hur de ställer sig, försäkrar sig att det finns goda utsikter att rekonstruktionen godkänns. Detta är något mellan klubbarna/företagen och fordringsägarna. Inte mellan klubbarna/företagen och internettrollen. En annan intressant sak är att internettrollen i lilla provinsen Sverige nyligen upptäckt att modern toppidrott kostar samhället pengar. Att den i förlängningen också GENERERAR stora pengar är inte lika roligt att lyfta fram. Ett exempel från USA: Major League-laget Miami Marlin's nya arena kostade skattebetalarna i regionen 1.2 biljoner dollar (räkna och häpna). I lilla Sverige - där man fortfarande lever kvar i den ideella idrottsrörelsens romantiska värld - börjar internettrollen pipa redan när ynka miljoner rullar. Inse att modern toppidrott är ett riskföretag. Ett HÄRLIGT riskföretag, med stora möjligheter. Vill man vara med i rejset måste man satsa. Det kan gå snett för vilken klubb som helst. På ett år kan vilken storklubb som helst halka ner i avgrunden. Prestera dåligt på isen eller planen - och man kan vara där. Det är verkligheten. Liksom det är verkligheten att framgångar genererar stora pengar. Klyftor och "orättvisa" är en realitet. Deal with it, bitches.
Inte förvånad tyvärr:
2013-04-29 11:24:23
Tyvärr komma detta bli vanligare känns det som.. Frågan är hur lång tid det tar innan Växjö lakers hamnar där??
Klarsynt:
2013-04-29 11:32:49
Vill bara påpeka att Timrå hockey inte, som mrmadhawk skriver, fått rekonstruktion.
Timrå ansöker om rekonstruktion, om den beviljas avgörs vid förhandlingar i tingsrätten.
Sen är det nog så att Timrå förhört sig om fordringsägarnas inställning till rekonstruktion och fått positivt svar, därmed är
förutsättningarna goda att lyckas.
Andersson # 66:
2013-04-29 11:52:39
Svennis //

Det borde gällt oss redan vid första rekonstruktionen. Ekonomin har ju varit helt över alla gränser hur länge som helst.

Bara på slutet som det blivit ordning på det.

Man borde inte få rekonstruera och klara sig undan, oavsett ifall det är vi, Leksand, Timrå eller nån annan.
Iakttagare:
2013-04-29 12:01:49
Wener's doktor:

Notera att engelskans "1 billion" motsvarar svenskans "1 miljard". Arenan har alltså kostat 1.2 miljarder dollar, en alls icke oansenslig summa, men inte i närheten av 1.2 biljoner dollar.

svennis:
2013-04-29 12:15:23
Andersson # 66//

Jag håller med dig till 100 %. Det skulle även ha gällt oss då och den sista. Jag hoppas att det blir ändring av detta.Man kan inte handla för 2 kronor om man bara har 1.
Sjöberg:
2013-04-29 12:19:59
Alldeles oavsett var man har sina sympatier så är det givetvis inga bra bra tecken för svensk hockey. Många klubbar har uppenbarligen problem med ekonomin vilket, helt krasst, innebär att man antingen lever över sina tillgångar eller spelar ett högt spel.

@Wener´s doktor - Du skriver;"Att den i förlängningen också GENERERAR stora pengar..."
Det är ett argument som dyker i dessa diskussioner då & då, men - kan du ge ett konkret exempel på detta? I kronor och öre eller annan hård fakta.

För vem genererar det stora pengar? Välbetalda spelare? För kommunen? För kommunens del handlar det sannolikt mer om PR & goodwill, särskilt för de mindre orterna.

Hur som helst så är det en smått oroande utveckling.
Nnelg:
2013-04-29 12:25:34
För varje sådan här händelse när klubbar lever över tillgångar och tillåts av Hocketförbundet att rekonstruera, dräneras mitt intresse av att följa mitt lag i den här serien. Nu är det över, känns inte som att det är någon vits längre. Synd att det drabbar ett lag som sköter sina kort väl men det blir indirekt effekten av makalöst uddlösa regler.
tossman:
2013-04-29 12:32:25
Herr Apelsin: Du lider förmodligen av någon typ av psykisk sjukdom... gör något åt saken... Helst idag!!!
Rickard A:
2013-04-29 12:40:23
Vilka jävla muppar är det som sitter högt upp i lagen och ser allt men skiter i och göra något åt det. Årskort 5800:-? ja då det tar jag men betalar bara 20% av summan.. Undrar om dom hade gått med på det. Gäller även MR.. Tror jag har MR hjärta. Nä skärp er för helvete betala inte fantasi priser för spelare. Rätta munnen efter plånboken
Bra:
2013-04-29 12:49:12
Trevligt att det låter som det löser sig!

URL: http://nhlbettingblog.se/
Wener's doktor:
2013-04-29 13:02:42
Iakttagare: som om jag inte skulle veta det. Förövrigt har det tvistats om summan. 515 miljoner dollar är en annan summa som nämnts. Men det är inte den exakta summan det handlar om här, utan skattepengar och modern toppidrott. Tilläggas kan - bara sådär i förbigående - att Miami Marlins är Major League's mest mediokra lag.
Objektiv 2:
2013-04-29 13:06:51
Ja,ja. Det är så lätt att säga att man skall ligga lågt. Den krassa verkligheten är att Sverige är ett för litet land för att ha två toppserier i Hockey. Där finns inte tillräckligt med sponsorer med tillräckligt med pengar alternativt intresse för att de skall fungera friktionsfritt. Tv pengarnas snedfördelning kan också nämnas. Viasat sänder mycket AS hockey och gör det bra,men är prislappen på detta för liten är också en fråga.
Samtidigt skall AS fungera som en Plantskola och förse ES med massor av talanger vilket man också gör. AS ser till att sprida hockeyintresset över en större del av landet, än vad bara ES hade gjort. Jag tycker att man skulle se över hela seriesystemet och även fördelningen mellan serierna vad det gäller TV intäckter.
Jochen:
2013-04-29 13:13:18
-> Inte förvånad tyvärr

Håller med dig i sak men om du tror att Växjö står näst på tur ska du nog se dig om efter mer korrekt fakta!

Växjö är en av de klubbarna i Sverige som har bäst ekonomi (om man bortser från drakarna Färjestad, HV och några till)

Exempelvis Frölunda och aik lever långt över sina tillgångar och ligger betydligt brunare till än Växjö!

Leksand väljer jag att inte ens kommentera!

Och, jag jag vet att Växjö har ett lån för investeringen i arenan (som man betalar marknadsmässig ränta och amortering på) vilket är en gigantisk skillnad från att, som andra lag, sitta med 100 miljoner i skuld för svindyra spelare man inte hade råd med och som dessutom redan flyttat vidare!
Stefan:
2013-04-29 13:29:20
Sjukt


Igen


bedrövad


ger upp allt vad hockey heter nu
dff:
2013-04-29 13:30:48
Jochen
"Växjö har ett lån för investeringen i arenan (som man betalar marknadsmässig ränta och amortering på"

lögn. växjös lån är amorteringsfritt från det att lånet togs till nästa år, då skall man börja amortera.
Jon:
2013-04-29 13:34:34
http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/lakers-skuld-till-kommunen-256-miljoner%283099565%29.gm
Klarsynt:
2013-04-29 13:39:34
Objektiv 2

Du har så rätt, så rätt !
Mr Leth:
2013-04-29 14:05:26
Gillar den där slutklämmen man kör med, som får det o låta som världens enklaste grej...
"Klubben får därmed en i grunden sund ekonomi som klarar elitverksamhet."

Då bör man ju komma ihåg att den dåliga ekonomin INTE berodde på att laget åkte ur elitserien.
Visst det hjälpte ju knappast, men Timrås ekonomi var kass redan innan man steg in i kvalserien med de extrainkomster det trots allt innebär.
Nu ska man alltså anpassa ekonomin efter den allsvenska verkligheten utan alla sköna extra elitseriemiljoner och ändå hålla fast vid något som man kallar elitverksamhet.
Jag gissar att det kommer bli mycket övertid och slitande av hår bland klubbens ekonomer...
Laban från Växjö:
2013-04-29 14:46:27
En glad nyhet! Gillar Timrå och deras fans.
Anonym:
2013-04-29 15:00:28
Lars Nolander bjuder på stor humor. Vad sa du om Leksands ekonomi och rekonstruktion, nu igen? För den som inte minns:

"– Vi kommer inte ge oss in i en sådan härva som de gett sig in i. Vi vill kunna göra rätt för oss

"Vi tar ansvar för vår ekonomi"

– Vi kan inte bara satsa en massa miljoner och riskera att driva föreningen i sank. Vi tar ansvar för vår ekonomi och väljer att se på det här på längre sikt. Och innebär det att vi åker ner i allsvenskan så får det väl vara så. Men vi kan ju inte satsa för pengar vi inte har"

I fortsättningen föreslår jag att den gode Lars håller snattran..
j.b :
2013-04-29 15:33:17
@Anonym: Nolander kom in i Timrå inför säsongen och har inte varit med och gjort de saker som gjort att Timrås ekonomi blivit dålig. Kolla upp fakta innan du själv öppnar mun. Det var under förra styrelsen som det gick åt skogen med Timrås ekonomi.
Klarsynt:
2013-04-29 15:49:55
j.b

Detsamma gäller Leksands klubbdirektör, sportchef (två säs.) och majoriteten av styrelsen.

Ingen har sett det som nån ursäkt även om det kanske borde vara det.
All ä leksands fel:
2013-04-29 16:11:40
Leksand borde degraderas, låta staten betala deras löner vansinnigt!!!!
Skolde:
2013-04-29 16:19:29
Om man jobbat en säsong i klubben så har man väl för tusan haft tid på sig att dra i bromsen????

Som i Leksands fall så hyllar alla LIFáre Salo, men han har varit där två år och gjort en hel del förlängningar OCH värvningar, men man skyller på den som var där innan.....Humor...STOR HUMOR!!!!!

Samma med Timrå, det är väl de som suttit där den gångna säsongen som får ta ett visst ansvar, men så är det på alla jobb, man skyller på de som lämnat......
08:
2013-04-29 16:41:16
Per hallin förhandlar med SSK.

URL: http://www.uppdragsport.se
Jochen:
2013-04-29 16:53:33
-> dff Det är en lögn att det är lögn! Läs innantill i din egen länk!

..."Under 2011 slapp klubben amortera på lånet och betalade ”bara” 2,3 miljoner i ränta". De närmaste två åren blir amorteringarna blygsamma."

Nu är det 2013 och man betalar marknadsmässig ränta! Amorteringstakten kan man väl ha synpunkter på! Dock är det ju upp till bank/låntagare att göra en amorteringsplan beroende på vad man lånar till! (själv har jag huslån där jag amorterar ytterst blygsamt och de första 5 åren amorterade jag inte ett skit. Detta är på intet sätt kriminellt eller ens omoraliskt och jag har en hygglig ekonomi).

Att som en sensationslysten reporter använda ord som "blygsam" säger ju inte ett skit! Vad är avskrivningstiden på en arena? 50 år? Eller mer? Jag vet inte hur man ser på det?
Banken är bara glad så länge det inte amorteras, då tjänar de mer pengar på räntorna!

Det finns ju även en arnea som säkerhet! Att däremot sitta med motsvarande skuld för spelare som inte längre spelar i föreningen är ju inget annat än xxxxxxxx! Lite svårt att lämna Pelle Prestbergs insatser 2011 som säkerhet vid en amorteringsplan!
Leksing i Leksand:
2013-04-29 17:03:53
Problemet idag är att hockeylagen har blivit för stora och betydelsefulla för att kunna göra kk i små eller mellanstora kommuner. Vid en kk så drar man med sig många ungdomslag samt inderekta arbetstillfällen detta sätter kommunerna på pottkanten och man röstar ja på skattepengar till föreningen.

Nu måste hockeyförbundet ta tillbaka makten över svenskhockey och staka ut regler samt förutsättningar för seriespel både i ES och allsvenskan. Fortsätter det så här i fortsättningen så har vi snart en liga med 3-4 storlag som gör upp om SM guldet år efter år, övriga är utfyllnadslag i bästa fall. Tror som många andra här att vi bara ser toppen på ett isberg
Jazzman:
2013-04-29 17:06:38
I förra inlägget så sade du ju att du valde att inte kommentera LIF och ändå gör du det. Du tror att LIF hade 100 mille i skuld för spelare?! Gör om gör rätt. Av de 150 miljoner på skuldsidan så är 100 av dessa *trummvirvel* lån på arenan! Ja just det, precis som Växjö har alltså och inte några rena skulder för spelare som du vill få det till.
Klarsynt:
2013-04-29 17:14:52
Apropå att dra i bromsen: Jag vet inte hur Timrås kostnader för spelartruppen förändrats de senaste två säsongerna men för Leksands del har kostnaderna halverats under två senaste säsongerna.
Och Skolde, vad skulle man gjort om man inte förlängt utgående kontrakt och inte ersatt spelare som inte var nöjda med de kontrakt de erbjöds.
Lagt ner verksamheten? Det hade förstås glatt många men var naturligtvis inget alternativ.

För Leksands del har underskotten uppstått efter att laget trillade ur elitserien och fram till för två säsonger sedan. Detta genom vansinniga satsningar för att till varje pris ta sig tillbaka till elitserien. Som bekant misslyckades det varje säsong.

Pengar betyder inte allt, bevisas väl genom att Leksand tog sig tillbaka
med den billigaste truppen på säkert tio år.
Micke:
2013-04-29 17:52:22
Vilket löjligt tjafs!!!
Timrå har spelat de senaste 14 säsongerna i elitserien. Med intäkter i förhållandet 25-1 jämfört med de allsvenska lagen. Man har snackat i tidningar om att inte göra som LIF. Underförstått att man hanterar ekonomin på ett sätt som är ansvarsfullt...

Nu, innan man gjort en enda match i allsvenskan. Visar det sig att man är på ruinens brant. Detta har ju säkert skett med ett helt oförutsägbart händelseförlopp.

Mora hann före Timrå med att få till en uppgörelse med sin kommun om återköp av en risig hall man inte skött. Detta får man till ett ännu bättre odds 12milj-1.... Dessutom avskrivningar på 90%... Kommunen kommer förutom detta få renovera denna uselt underhållna ishall, grattis skattebetalarna!. Denna säsong tog man in både Ryan och Kopitar, och hur var det? Försökte man inte med Crosby också?!!!

Båda klubbarna hade företrädare för sin förening som var starkt kritiska till hur LIF agerar angående SIN ekonomi.....!???

Vad gjorde LIF? Jo, trots att man spelade för 7:e säsongen på rad i allsvenskan. I jämförelse med Timrå tv-intäkter i förhållande på 1-25, och en egen hall som man byggt för lånade pengar.
Så ansökte man om, just det, en rekonstruktion. Som gick ut på att skriva ned de oprioriterade skulderna till 25% av ursprungsvärdet. Observera att skulderna för hallen inte räknas som oprioriterad skuld.

Och så tjafsar folk om att det var Leksand som dopade sig ekonomiskt !!!! Jo tjenare!
Jag kan bara konstatera att om Leksand dopar sig ekonomiskt, så kommer det bli många klubbar som skulle fastna i en sådan dopingkontroll!!! Tillsammans med LIF skulle vi få se: Timrå, Mora, Växjö, Södertälje, och många många fler.

MEN!
En sak är på sin plats! Gör om reglerna, och gör dem modernare. Så att klubbarna är tvungna att förhålla sig till striktare regler. Och dessa skall naturligtvis inte fungera retroaktivt, det är då det slår orättvist. Det är dags att hockeytopparna gör något på riktigt. Ta ett kliv ur sandlådan nu för fan!

kakan:
2013-04-29 18:10:08
Varför kommer Lyxfällans if undan så lätt för?
LP:
2013-04-29 18:11:43
Jaha först malmö sedan leksand och nu timrå ,dax att ändra på detta någon gång, lagen lär sig aldrig , bara att satsa sedan slipper man betala, SUCK
Allt ä leksands fel:
2013-04-29 18:15:19
Klarsynt:Pengar betyder inte allt, bevisas väl genom att Leksand tog sig tillbaka
med den billigaste truppen på säkert tio år.

Men med den absolut dyraste i Allsvenskan: 15 mille
j.b:
2013-04-29 18:47:30
@klarsynt:
Jag säger inget om Leksand, för där vet jag ingenting. Jag sa bara som det var angående den situation som Timrå IK är i, och att jag tycker att det är fel av många att klaga på Nolander. För han var inte med när ekonomin fallerade och ska då inte få så mycket skit som han får.
Som sagt säger inget om Leksand för jag känner inte till deras situation och väljer då (till skillnad från andra) att inte uttala miog om Lif.
Klarsynt:
2013-04-29 20:35:16
j.b.

Håller egentligen med dig, det är tufft att få en massa skit för saker som hänt innan man tillträdde.
Enligt mitt sätt att se är Leksands nuvarande ledning i samma situation.
Dessutom hedrar det dig att du inte pratar skit om sånt du inte känner till, det finns det tillräckligt många som gör ändå.
Leksand:
2013-04-29 21:01:49
Ni kan fara åt skogen!!!!
Doktero Wener:
2013-04-30 04:10:53
Skolde. Humor stor humor. Du är rätt rolig när du glömt att ta dina tabletter enligt upplagt schema. Den dagen du skärper till dig och börjar följa din plan så att hälsan fungerar borde du ta och läsa lite juridik,ekonomi och ta reda på mer om Svenska ishockeyförbundets tävligsbestämmelser. Återkom sedan och redogör för detta här, punkt för punkt,så att vi får ett kvitto på att du begriper vad du läst om. Just nu är du bara förvirrad och trött.
Marler:
2013-04-30 09:01:38
Det var någon här som skrev att elitlicensen är ett skämt.

Proffidrotten är ett skämt skulle jag vilja påstå.

Regler för Elitlicense:
2013-04-30 10:44:54
Villkor för elitlicens
3.1 För elitlicens krävs följande;
3.1.1 förening får inte vara på obestånd,
3.1.2 förening får inte i årsredovisning per den 30 april ha
negativt eget kapital under två på varandra följande
räkenskapsår,
3.1.3 förening skall ha god organisation,
3.1.4 förening skall ha ungdomsverksamhet i rimlig
omfattning och
3.1.5 förening skall ha arena av godtagbar kapacitet och
kvalitet.
Förening som inte uppfyller samtliga dessa villkor skall nedflyttas i
seriesystemet, om inte särskilda skäl föreligger.
Med särskilda skäl avses här exempelvis att omständighet inträffat som
ligger utanför föreningens kontroll och som inte skäligen kunde ha
undvikits.
Förening får inte ingå i en koncern som uppenbart bildats för att kringgå
bestämmelserna för att erhålla elitlicens.
Förening som inte uppfyller SIFs villkor avseende organisation,
ungdomsverksamhet och arenakapacitet kan beviljas dispens.
Dispensen kan villkoras och tidsbegränsas.
3
4. Redogörelse för villkoren
4.1 Ekonomisk stabilitet
Med ekonomisk stabilitet avses att förening varken är på obestånd eller
har negativt eget kapital enligt undertecknad och reviderad
årsredovisning per 30 april under två på varandra följande
räkenskapsår. Med reviderad avses i detta reglemente att revisorn
avgivit sin revisionsberättelse.
4.1.1 Förening med negativt kapital
Förening med negativt eget kapital enligt delårsrapport per den 31
december skall på nämndens begäran ge in undertecknad och
reviderad årsredovisning senast den 31 maj. Visar årsredovisningen att
det egna kapitalet är negativt skall föreningen inom samma tid ge in en
handlingsplan som beskriver hur föreningen skall återställa kapitalet
(första kontrollåret). Detsamma gäller för förening med negativt kapital
per den 30 april.
Förening med negativt eget kapital under föregående räkenskapsår,
som ändå erhållit elitlicens, skall senast den 31 maj ge in undertecknad
och reviderad årsredovisning för det gångna räkenskapsåret som visar
att det egna kapitalet är positivt (andra kontrollåret). Om det egna
kapitalet inte är positivt skall licens ej beviljas för spel i samma division
utan föreningen flyttas ned en division i seriesystemet.
Ovanstående regler
Timrå:
2013-04-30 10:50:53
Klarar de punkten 3.1.1 tycker inte jag.
Ingår de i en koncern för att kringgå? Ja likt LIF så köper man och säljer och låter staten betala sen. Har man då bra koll på sin organisation? enligt 3.1.3

Så sluta att hyckla och gör rätt någon gång? Varför ska en del lag jaga pengar med hjälp att samla in av fans och företag runt om och andra bara kan göra en rekonstruktion för att sen spela vidare som inget ting?
Skriv en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar:

URL/Bloggadress:
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Ämnen
Sök i bloggen


Ronneby Brunn Cup