Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
2,5 månad till seriestart - tabelltips
2012-06-30 21:09:59
Då kan vi summera ännu en månad av den tiden på året som vi hockeyälskare kanske inte uppskattar mest. Tiden då det inte pågår världens bästa sport.
Bara 2.5 månad kvar till seriestart nu faktiskt. Och en månad kvar till lagen börjar gå på is. Tiden springer i vanlig ordning iväg riktigt ordentligt.
Och jag rankar som vanligt lagen i HockeyAllsvenskan under slutet av varje månad.

Så här säger jag just nu:


DE FYRA SOM SLÅSS OM TRE DIREKTPLATSER:

Leksand:
Det har inte hänt någonting i Leksand mer än att man bekräftat att Eric Moe ska få en rejäl chans att slå sig in. Står kvar som seriefavorit i min bok.

Djurgården:
Under juni har Djurgården förstärkt upp med en ny spännande målvakt i Steve Valiquette och en riktigt bra allsvensk back i Nils Andersson. Nog kommer man ha ett lag som är med och slåss om seriesegern.

Södertälje:
Har byggt på en redan stark trupp med en spännande kille i Robin Press och en chansning från collegehockey i Mike Bergin.
Håller SSK:s lag högt!

Örebro:
Robin Rahm presenterade man då slutligt. Örebro är lite osäkert. En hel del nytt. Snackade med Mikael Fahlander för några dagar sedan faktiskt. Han sa att dom verkligen tränat som svin i år, för att undvika en sådan kollaps som man fick under fjolårssäongen.

PLAYOFFGÄNGEN:

Malmö:
Här har det hänt mycket i juni. Björk och Olsson är väldigt bra backar på allsvensk nivå som antagligen kommer betyda en hel del. Malmökillar dessutom. Rensfeldt är spännande förvärv och man anar en viss försiktig optimism i Malmö. Det är ändå en hel del bra spelare. Får man ihop gruppen kan det bli skoj.

Västerås:
Jag säger som jag sagt innan, det KAN bli en mellansäsong för VIK, men det kan också bli en maskin. Blidstrand är ändå hyfsat spännande namn man fått in här under juni.
Tror man är gjutna i playoff.

SLÅSS OM SISTA PLAYOFFPLATSEN:

Oskarshamn:
Hade de som gjutna i playoff i senaste tipset. Men nja, jag vetefasen alltså. De gjorde det för jäkla bra nu senaste säsongen, men jag har ju faktiskt rätt svårt att se det hända igen om jag ska vara ärlig. Tufft emot.

Mora:
Kan man fynda bland alla sina tryoutspelare kan det bli lite roligare. Men nu? Nej, man får kämpa hårt för att nå playoffserien.

Bofors:
Det borde bli en mellansäsong i Karlskoga. Precis som Oskarshamn så levererade man riktigt bra under fjolåret. För BIK blev det extra tungt då man tappade tunga namn. Ska spela ihop grejerna och det kan bli jobbiga för vissa lag. Speciellt i Nobelhallen. Tippar på att Malmö åker därifrån med två torsk. Som vanligt.

INGENMANSLAND

Troja-Ljungby:
Jag ser det som extremt svårt för Troja att hävda sig bland de gängen jag har haft ovanför. Å andra sidan: Bra tränare, en grupp som kommit ihop tidigt. Jag kan ha tokfel.

Tingsryd:
Mycket nytt. Mycket importer. Ska få ihop det? Nja.

SLÅSS OM UNDVIKA KVALET:

Karlskrona:
Inget nyförvärv sedan man plockade in bröderna Stephenson. Och det kan vara bra. Gruppen har fått köra på under en längre tid. Men det ser inte riktigt allsvenskt ut om vi ska vara ärliga. Tufft.

Almtuna:
Almtuna fortsätter att se rätt grått ut. Det finns mycket som talar för en tuff vinter i Uppsala, där man får kriga ordentligt för att undvika kvalet neråt.

KVAL:

Borås, eller vilka det nu blir
Förbundet ger inte det sista laget de bästa förutsättningarna oavsett. Den 27 juni kom man på att Borås inte skulle spela. Och från det datumet fick man tre veckor på sig att överklaga. Då är vi en bra bit in i juli.
Det är naturligt att tippa Borås eller vilket lag det nu blir, sist. Beslutet måste komma fortare!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listor & rankingar
Status på spelarna som fått lämna
2012-06-30 15:29:50
Det finns ett helt gäng med spelare från föregående säsongs trupp som ännu inte har någon ny arbetsgivare, trots att det är drygt en månad kvar till säsongsstart.

Här är statusen:

Hannu Toivonen - Linköping hörde av sig kring hon i ett tidigt skede, men ej aktuellt nu. Kanske kan Toivonen fiska upp ett kontrakt hemma i Finland. Men egentligen är allt öppet där. Kan bli var som helst i Europa.

Marcus Högström - Sitter lugnt i båten. Har Stockholm som sin bas och är nog öppen för det mesta. Ett klockrent nyförvärv för ett allsvenskt Asplöven, kanske?

Jean-Luc Grand-Pierre - Det har inte sagts ett ljud kring Luc sedan säsongen tog slut. Sylvegård medgav att hans hopp i Malmö inte var helt ute när han fick lämna. Men det var innan ekonomin såg ut som den gjorde. Nu lär han knappast vara aktuell igen. Även om han är högerskytt så är det inte den spelartypen Malmö behöver. Han skrev sent i fjol och kan göra det igen.

Miroslav Lazo - Flopp i Malmö och sedan har det varit knäpptyst. Moderklubben Slovan Bratislava är inte lika heta på honom eftersom man spelar i KHL numera och måste ha ett betydligt mer slagkraftigt lag jämfört med vad man hade behövt i ligan hemma i Slovakien. Kanske blir ett annat slovaktiskt lag.

Ivan Ciernik - Snackas om Hannover Scorpions. I övrigt har det varit knäpptyst kring Ivan. Är ett stort namn i Tyskland efter sina fina år i Köln. Lär bli spel där.

Dragan Umicevic - Ryktet säger att Dragan tränat som ett svin i sommar för att vara på topp redan från start. Klokt av honom. För så ofasad som han var i höstas var skrämmande. Har han den formen han lyckades uppnå under slutet på säsongen så blir han en tillgång var han än hamnar. Siktar in sig på utlandet?

Robert Carlsson - Bröt med Malmö pga sociala situationen. Den låser antagligen upp Robban lite. Det är en härlig lagspelare som ska kunna spela på en hög nivå. Något eller några år till. SSK-intresset känns inte jättehett, men får de lite nej tack från tilltänkta kanske det blir Robbans bingo?

Morten Green - Har tidigare rapporterat att Hamburg är sugna på Mortens tjänster. Det sägs att flera andra tyska lag också hört av sig. Skulle kunna få ett kontrakt i typ Österrike också. Annars tar vilken dansk klubb honom, när som helst och till nästan vilket pris som helst.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
De bästa officiella hemsidorna 2012
2012-06-30 13:08:05
Jag brukar under sommaren slänga iväg en ranking på vilka officiella hemsidor jag tycker är bäst.
Så även i år.

För att vara med i bedömningen så ska man ha varit en allsvensk förening någon gång under det senaste året. Således är både Rögle och Djurgården med i bedömningen.
Så här tycker jag de allsvenska klubbarna har hållt måttet i år på sin hemsidor. Topp5:

1. Rögle (2)
Rögle har gått upp och blivit bäst. Man prioriterar en hård bevakning av laget. Nära. Man har en representant på plats vid alla bortamatcher och naturligtvis alla hemmamatcher.
Dessutom har man kryddat med lite videoklipp efter värmningar osv så man känner känslan av att vara nära laget. Bra klass på pressreleaserna. Bra klass överhuvudtaget.

2. Djurgården (NY)
Djurgårdens hemsida är där det händer, när det händer. När ett nyförvärv landar så har man ofta någonting i videoformat med denna.
Mycket info i pressreleaserna. Har ett team som följer laget på i stort sett samtliga matcher.

3. Leksand (1)
Tappar för att man stått still lite för mycket.
Jag gillar ju inslagen i studio19 extremt mycket och att man har ett jämt och bra nyhetsflöde hela tiden.
Mycket och bra information i pressreleaserna.

4. Malmö (NY)
Uppryckning. Rejäl sådan! Sköna inslag i videoformat, och mycket rapportering kring matcherna. Känns klart mer alerta att få ut saker snabbt än det varit förr.
Pressreleaserna har blivit något bättre under säsongen, men fortfarande lite för dåliga.

5. Västerås (3)
Efter två raka tredjeplatser tycker jag nog att VIK tappar. Man ska ha en kring eloge för rapporterna innan, under och efter matcherna, i övrigt känns det rätt fattigt. Jimmys och Bosses bloggar är bra. När det väl skrivs i dessa. Pressreleaserna är lite för korta.

Rankingar från förr:

2010:
1. Leksand
2. Rögle
3. Västerås
4. Örebro
5. Tingsryd.

2011:
1. Leksand
2. Rögle
3. Västerås
4. Södertälje
5. Mora
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listor & rankingar
Rundvandring med Håkan - del 2
2012-06-29 19:23:55
Som utlovat.
Här kommer del 2 i den exklusiva rundvandringen med Håkan Karlsson. Här avslöjar han också vilka han tyckte var skönaste i förra säsongens trupp samt vem han tycker har varit det största svinet i omklädningsrummet under alla år.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videoblogg
Trojamatchen spelas i Lund
2012-06-29 16:23:18
Trojamatchen den 5 september har fått en spelplats.
Det blir varken Malmö Isstadion eller Malmö Arena. Istället spelar man den i Lund.
- De vill bjuda på att bra arrangemang med grillning utanför och det har varit bra där tidigare. Dessutom så är Malmö isstadion och Malmö Arena inte klara för spel på den dagen, säger Patrik Sylvegård.

Malmö spelade senast i Lundinför säsongen 2010/2011, då man kryssade mot Tingsryd i Lunds ishall.

När jag hade Sylvegård på tråden så berättade han att man är drygt 400 säsongskort ifrån budget från privatpersoner. Men hoppas på fler.
- Budgeten säger 1500 säsongskort till privatpersoner. Men vi vill sälja drygt tusen till. Vi hoppas kunna göra det. Hade varit väldigt bra. Ska göra lite evenemang under augusti och kunna komma en bra bit över vad budgeten säger, berättar Patrik.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Rundvandring med Håkan - del 1
2012-06-29 14:30:50
Jag fick en exklusiv rundvandring i omklädningsrummet med Malmös materialare, Håkan Karlsson under gårdagen.
Jag ger er första delen här och nu. Och den andra kommer senare under denna dagen.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videoblogg
Så ser isstadion ut nu
2012-06-29 12:06:00
Malmö Isstadion genomgår en renovering inför arrangerandet av JVM tillsammans med Malmö Arena årsskiftet 2013/2014.
Jag fick inskickat bilder på hur det ser ut på gamla stadion just nu. Och man får väl säga att det blir betydligt fräschare där inne.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Läktaren
Svensk tar plats i Tyskland
2012-06-29 09:36:16
För en tid sedan gick det lite rykten att svensken, Calle Ridderwall, skulle vara på gång till Luleå och försöka slå sig in via en tryout.
Svensken spelade senaste säsongen i Providence i AHL och har några år bakom sig i collegehockeyn.

Men något spel i Luleå verkar det inte bli.
Istället har det framkommit andra uppgifter.
Enligt välinformerade källor till MrMadhawk.se så ska Ridderwall istället har fått anbud och tackat ja till att spela för Düsseldorf i tyska ligan.

Ryktet kring Luleå var dock inte falskt. Det fanns ett ömsesidigt intresse, men Ridderwall verkar ha bestämt sig för att spela i tyskal DEL istället.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Fansen vill ha kvar Ottosson och betala för det
2012-06-28 23:40:54
Kristoffer Ottosson kunde inte vara kvar i Djurgården pga ekonomiska problem.
Men nu vill Djurgårdens fans lösa detta.
Man hoppas på en hundring per säsongskortsinnehavare och kommer då upp i 200.000 kronor. Som man hoppas kan täcka en bra bit av Ottossons lön.

Frågan är dock om det är realistiskt.
Jag tror inte det. Det är alltid folk som motsätter sig. Och 200.000 inkl sociala avgifter blir inte speciellt mycket egentligen.
En spelare av Ottossons kaliber kostar nog Djurgården en miljon per säsong. Lågt räknat.

Men visst vore det en väldigt fin gest!

Ottosson har för övrigt uttalat sig i Aftonbladet att det är Djurgården eller inget som gäller.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Nummer klara på Björk och Meijer
2012-06-28 18:30:15
Johan Björk och Sebastian Meijer har fått sina nummer tilldelade.
Inga större sensationer.

Björken tar "sitt" Malmönummer och kommer spela i #5.
Sebastian Meijer vill ha #13 och efter att ha snackat med Håkan idag så sa han ok till Meijer att ta det numret. Så han kommer alltså få "sitt" nummer, som han haft i HV och Luleå.

Därmed är alla truppens nummer spikade.

Så här ser nummerna ni ska lära er ut:

Axel Brage - #33
Mads Bödker - #4
Johan Björk - #5
Jens Olsson - #28
Philip Hersby - #84
Frederik Storm - #9
Sebastian Meijer - #13
Henrik Hetta - #20
Alexander Bergström - #22
Roger Ohlsson - #39 (Byter från fyran till sitt gamla juniornummer)
Nicklas Jadeland - #61
Ludvig Rensfeldt - #79
Mattias Persson - #90
André Burakovsky - #95 (Får eget nummer nu)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Rögle nobbade HV-amerikanen
2012-06-28 15:51:35
Att Rögles sportchef, Pelle Svensson siktar högt fick jag ett väldigt tydligt bevis på idag.
Den av HV nyligen värvade amerikanen, Rhett Rakhshani, nobbades nämligen av just Rögle bara en tid innan han skrev på för HV71.
Detta enligt väldigt bra uppgifter till MrMadhawk.se.

Dessutom hade Rögle en riktigt vass spelare på kroken för en tid sedan.
Alexandre Giroux, som till slut skrev på för Dinamo Riga, ska ha varit riktigt riktigt nära att bli en storstjärna i Pelle Svenssons lagbygge.
Där ska Martin Gerber tydligen ha haft ett finger med i spelet också.
2009-2010 hade Giroux bäst poängsnitt i hela AHL och har stadigt legat på gränsen mellan NHL och AHL hela tiden.

Kanske kan vara intressant att veta på vilken nivå som Pelle Svensson har legat. Vi vet ju sedan tidigare att han är på Lee Goren och han har gjort klart med ett par etablerade namn redan.
Lee Goren skulle fortfarande kunna bli Röglespelare, då man har en icke EU-plats kvar att fylla i truppen.

Frågan är dock hurvida detta verkligen är Rögles melodi.
Det är klart att man ska ha bra namn i elitserien, men det är inte riktigt kulturen som har varit i RBK och som gjort de framgångsrika.
Men någon gång ska väl den här typen av satsningar också göras.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Sylvegård skriver med Regina
2012-06-28 13:17:22
Emil Sylvegård blev vald av Regina Pats igår under CHL Import Draft.
Och trots ett år kvar på kontraktet med Drummondville så står det klart att Regina kommer ta honom.
- Ja, han kommer spela där och har brutit kontraktet med Drummondville, säger hans agent Johan Finnström idag.

Johan Finnström representerar även Robert Carlsson, som lämnade Malmö för några veckor sedan. Men man verkar sitta rätt lugnt i båten vad det verkar.
- Det finns intresse från ett antal olika klubbar, men vi har inte gått på någonting där riktigt. Men intresse finns, det behöver vi inte vara oroliga för, säger "Finnen".

Annars är ni klara med era spelare?
- Ja, vi har lite utländska spelare, men de är aktuella för spel i Finland och Österrike, så det är kanske inte så intressant för dig att skriva om.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tryoutspelare klar i Modo
2012-06-28 11:25:04
Modo presenterade vid tiotiden en ny spelare.
Eller rättare sagt en potentiell spelare för kommande säsongs trupp.
Dave Spina heter han och är en poängproducerade amerikan, med dubbelt pass, som ska testas.
- En vältränad och rapp högerskytt som vi vill ge chansen att visa vad han går för, säger Modos GM Markus Näslund i ett pressmeddelande.

Spina blir klubbens fjortonde forward.
Troligen ska max en forward till in i truppen innan Modo har stängt på just anfallssidan.
På backsidan återstår alltjämt ett par namn till, då man endast har fem under kontrakt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Så skulle ett Asplövenlag kunna se ut
2012-06-28 10:01:21
Asplöven kommer få sätta ihop sitt lag blixtsnabbt om man får Borås plats. Och det lär inte vara helt klart förrän i mitten på juli.
Fast jag satt och lekte lite med tanken på vilket lag Asplöven skulle kunna slänga ihop.

Inte helt odugligt va?

Målvakter:
Nicklas Dahlberg - Hämtas från Örebro. Är norrlänning med förflutet i Skellefteå. Gjuten målvakt att plocka in!
Petter Nilsson - Finns redan i truppen.

Backar:
Olov Lundqvist - Förflutet i Asplöven. Gjorde det bra i Borås.
Tom Koivisto - En pålitlig finsk spelare som vet vad allsvenskan innebär. Dyr, men pengar finns. Nära till Finland i Haparanda.
Marcus Högström - Skulle bli toppback i Asplövens lag. Varför inte?
Jan Öberg - Har rutin så det räcker och blir över. Skulle tillföra mycket. Talar dessutom norrländska.
Antti Alamäki - Finns redan i truppen.
Antti Kauppila - Finns redan i truppen.
Teemu Metso - Finns redan i truppen.
Karl-Anton Strömbäck - Finns redan i truppen.
Anders Öhlund - Finns redan i truppen.

Forwards:
Conny Strömberg - Conny har redan lirat i Asplöven. Skulle vara den poängmaskinen som fixar extrapoäng åt laget.
Mikael Lidhammar - Luleåförflutet. Behöver en nystart och mycket istid. Klockrent?
Lucas Sandström - Fick aldrig till något med Bofors. En spelare som är liten och jävlig. Som vet vad som gäller.
Anders Söderberg - Fick inget nytt kontrakt i Skellefteå. Kanske blir tänd på idén att etablera Asplöven?
Oscar Johansson - Sprutade in mål i Sundsvall två år på rad. Lämnar nu Borås utan att ha spelat en match?
Simon Mitman - Djurgårdens fans älskar honom. Men han fick inte plats. Borås tackade och tog emot, men han lär inte bli kvar nu.
Patrik Bergström - Lite rörig säsong i fjol. Men Piteåkille som har varit bra i allsvenskan alltid. Klart han ska spela för Asplöven!
Någon poängstark import - Finns plats för en sådan också. Något fynd i exempelvis Norge eller liknande.
Marcus Waldehagen - Inte skrivit nytt kontrakt. Men han är oerhört pålitlig poängmässigt. Lättare nu?
Kory Baker - Finns redan i truppen.
Martin Hellgren - Finns redan i truppen.
Markus Palmberg - Finns redan i truppen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Karlsson togs av Plymouth
2012-06-28 00:32:06
CHL-draften ägde rum idag och ikväll.
Malmös Simon Karlsson visste vi skulle ta chansen i Kanada och han valdes av Plymouth. Samma lag som JVM-spelaren, Rickard Rakell spelar för i OHL.

Men Plymouth valde även en annan svensk. Modos Ludvig Byström.
Det innebär att man valt två, när man redan har en. Och gränsen går vid två importer per lag. Skulle kunna innebära problem. Men nu pekar tydligen på att Byström stannar kvar i Sverige, trots att han blev vald här.

Pratade med Simons agent och dom är fullt inställda på att spela för Plymouth.
Så då lär det väl bli det.

Annat intressant från årets CHL-importdraft:

* Emil Sylvegård verkar ha klart med ny klubb där borta. Regina Pats tog rättigheterna på honom idag efter året i Drummondville. Samma klubb som Hampus Gustafsson spelade för. Snackade med Sly och han visste ingenting kring om det var klart med att sonen verkligen skulle spela där, men han antog det.

* Anton Blomqvists yngsta bror, Axel, född 95 och stor som ett hus, blev också tingad. Lär dra över. Rasmus Bengtsson blev också tingad och förflyttar sig alltså högst troligt från USA till Kanada för att avsluta sin juniorhockeykarriär.

---

Annat nytt under kvällen.
Djurgården gjorde klart att man inte har ekonomi för att ha Kristoffer Ottosson i sitt lag.
Tungt för Otto som nog hade räknat med det.
Fast han gjorde ändå 30 pinnar i elitserien, så han kan nog få ett jobb när som. Om han nu vill lämna Stockholm.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Björk klar!
2012-06-27 21:08:13
Johan Björk är nu klar för spel i Malmö.
Malmö meddelar mitt under EM-semifinalen i ett pressmeddelande att Björken tillsammans med Hetta (Som ni fick igår) är klara för spel i Malmö den kommande säsongen.

Patrik Sylvegård kommenterar de båda så här.

Björk:
- Vi är väldigt glada att få hem en riktigt Malmöit. Han kommer att medföra rutin och stabilitet i försvaret.

Hetta:
- Henrik har imponerat stort på oss under den gångna våren och kommer att passa in väldigt bra i vårt lagbygge.

Båda kontrakten gäller som sagt för ett år framöver.

---

Har inte glömt CHL-draften idag.
Men kommenterar litegrann kring den senare ikväll.

LAGBYGGET 2012/2013:

M1: Pontus Sjögren (-2013)
M2: Axel Brage (-Lån)

B1: Alexander Ribbenstrand (-2013)
B2: Emil Carnestad (-2013)
B3: Stefan Lassen (-2013)
B4: Mads Bödker (-2014)
B5: Philip Hersby (-2013)
B6: Jens Olsson (-2015)
B7: Johan Björk (-2013)
B8. Vakant.

F1: Tomas Kollar (-2013)
F2: Roger Ohlsson (-2013)
F3: Lukas Ericsson (-2013)
F4: Magnus Häggström (-2013)
F5: André Burakovsky (-2013)
F6: Nicklas Jadeland (-2014)
F7: Mattias Persson (-2015)
F8: Henrik Hetta (-2013)
F9: Sebastian Meijer (-2014)
F10: Alexander Bergström (-2013)
F11: Robin Alvarez (-2014)
F12: Frederik Storm (-2013)
F13: Ludvig Rensfeldt (-2013)

Viktiga datum i silly season:

13 mars: Första dagen utan spel. Silly season start.
14 mars: Stefan Nyman och Anders Olson sparkas som sportchef och VD. Patrik Sylvegård tar över.
19 mars: Det blir klart att fyra spelare lämnar. Grand-Pierre, Forrest, Lazo och Ciernik lämnar.
19 mars: Tränarparet för nästa säsong blir klart. Mats Lusth assisterar Ulf Taavola över kommande säsong.
20 mars: Det basuneras ut att Magnus Häggström har kontrakt över nästa säsong.
26 mars: André Burakovsky blir klar för en säsong till, trots lockrop från elitserien.
27 mars: Malmö offentliggör att Jesper Mattsson ej får nytt kontrakt.
27 mars: Malmö och tvillingarna Westerholm går skilda vägar.
28 mars: Nicklas Jadeland presenteras som det första nyförvärvet. Kontraktet är på två år.
29 mars: Mattias Persson presenteras som nyförvärv. Kontraktet löper över tre år.
3 april: Dragan Umicevic och Malmö Redhawks går skilda vägar.
3 april: Robin Weihager får inget förlängt kontrakt.
11 april: Totalt värvningsstopp för stunden eftersom Malmö saknar likvida medel.
16 april: Tvillingarna Westerholm skriver på för BIK Karlskoga.
18 april: Alexander Barta skriver på ett år med Rögle.
22 april: Tim Heed lämnar Malmö. Skriver på för Växjö under säsongen 12/13.
2 maj: Daniel Josefsson bryter och lämnar. AIK nästa.
17 maj: Avtalet med Stenbeck blir klart och Hannu Toivonen samt Linus Klasen lämnar.
18 maj: Henrik Hetta gör klart med Malmö. Men kontraktstiden är ej klar.
22 maj: Linus Klasen skriver på för Luleå.
22 maj: Malmö gör klart med ett lån av Linköpingsmålvakten, Axel Brage.
29 maj: Marcus Högström och Malmö går definitivt skilda vägar.
29 maj: JD Forrest gör klart med Augsburg i tyska ligan.
30 maj: Mads Bödker skriver på för två år med Malmö.
30 maj: Philip Hersby skriver på för ett år med Malmö.
31 maj: Malmö presenterar Sebastian Meijer för de kommande två säsongerna.
1 juni: Alexander Bergström skriver på och bryter med Rögle. Kontraktet gäller i en säsong.
1 juni: Robert Carlsson bryter och lämnar klubben. Sociala och ekonomiska orsaker. Ny klubb ej klar.
1 juni: Robin Alvarez förlänger äntligen med Malmö. Skriver på för två år!
3 juni: Dansken Frederik Storm presenteras för en tid av ett år.
6 juni: Ludvig Rensfeldt åker tillbaka till Sverige och kommer representera Malmö det närmsta året.
9 juni: Robin Weihager gör klart med ny klubb. Flyttar till Morzine i Frankrike.
12 juni: Jens Olsson presenteras för en tid av hela tre år.
18 juni: Morten Green lämnar Malmö efter en tids spekulationer.
26 juni: Henrik Hetta blir helt klar för Malmö. Ett år framöver.
27 juni: Johan Björk blir slutligen klar för spel i Malmö Redhawks den kommande säsongen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Finns där guldkorn i Borås?
2012-06-27 19:24:30
Har Borås någonting för lagen i HockeyAllsvenskan de kan plocka till sig?
Kanske.
Några stycken lär där finnas.

Niklas Enberg, som Patrik Sylvegård helt uppenbart har jagat är en spelare som. Även backarna Olov Lundqvist och Patrik Magnusson kan bli aktuella för andra allsvenska klubbar.
Det ironiska när det gäller Olov Lundqvist är att han togs ner till Borås från just Asplöven som troligen tar platsen. Och han gjorde en bra förstasäsong i HockeyAllsvenskan. Flytt tillbaka kan nog bli aktuellt.

På anfallssidan finns där också några.
Jens Karlsson kan nog få ett kontrakt någonstans. Peter Wennerström likaså. Patrik Näslund kan nog också komma att få något. Erik Andersson bör också kunna fiska upp något rätt enkelt.
Oscar Johansson som varit stark på att göra mål två säsonger i Sundsvall bör också kunna hitta något.

Sedan finns där ett par kantbollar till.
Ett par spelare lär ju naturligtvis stanna kvar.

Klart är att Silly season kommer få ett nytt liv här i juli.
Borås kommer tappa och det laget som tar platsen kommer få fylla på sin trupp ordentligt.
Om det blir Asplöven är jag mer nyfiken på hur deras ishall ska klara det.
Fast egentligen spelar det inte så stor roll. Har man klarat att spela division 1 i hallen, med lag och bortafans på betydligt närmre avstånd, så klarar man att spela allsvenskt också.
Närmsta lag i Mora. Det är sisådär 80-90 mil.
Tror inte det blir någon rusning av bortafans dit. Och de som då kommer på matcherna är troligtvis samma människor som varit där innan.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Sylvegård är inte orolig
2012-06-27 16:36:05
Borås besked om degradering pga ekonomi kom sent. Mycket sent.
Det är lite mer än en månad till lagen går på is bara.
Patrik Sylvegård har jobbat måååånga timmar för att få ordning på Malmös ekonomi de senaste månaderna. Det gjorde Borås styrelse också. Ändå kom beskedet om tvångsnedflyttning idag.
Men "Sly" är inte orolig.
- Nej, men vi har ett positivt kapital. Vi har fått alla signaler om att det är grönt. Har pratat med nämnden och Stefan Bengtsson. Vi är inte oroliga för att inte klara det, säger han.

Om man får vara lite fräck. Finns det någon spelare i Borås du kan vara intresserad av?
- Inte i dagsläget. Vi tittade på att ta in Niclas Enberg, men nu har vi den spelartypen redan i laget. Fick erbjudande om Jonathan Zaar också, men nej nej nej. De har inga spelartyper som vi behöver i vårt lag.

Inte Deilert som är en högerfattad back då?
- Nej. Vi tittade på honom och vi gick inte vidare där. Så han är inte aktuell.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Borås flyttas ner
2012-06-27 14:52:37
Oj oj, det hettar till så här i den döda sommaren!
Borås degraderas till division 1 och antagligen kommer Asplöven att erbjudas platsen i HockeyAllsvenskan.
Beskedet har kommit precis, så det finns inte alltför mycket information kring detta än så länge.

Beskedet nu är att Borås kommer ha tre veckor på sig att överklaga detta.
Snackade med Stefan Bengtsson som precis fått ärendet i sin hand.
- Vi kommer kalla till ett styrelsemöte och sedan måste vi höra vad Borås vill, säger Bengtsson.

Och med det menar Bengtsson om Borås har för avsikt att överklaga.
Det lär man göra.
Synd bara om laget som ska ta deras plats, vilket naturligtvis kommer vara Asplöven.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Alla hotell fullbokade i Olofström
2012-06-27 13:26:17
Om du har funderingar på att ta dig till Olofström under träningsturneringen Stena Cup, så kan det vara en god idé att styra upp boende så fort som möjligt.
Alla hotell i orten är nämligen fullbokade.
Dessutom är stugbyn på Halens camping numera också knökat.

Vet inte riktigt vad som finns kvar i övrigt. Men folk kan komma att tvingas bo i Karlshamn eller Kristianstad nu.
Om ni inte väljer att bo på campingen för tält och husvagn/husbil som OIK anordnar precis vid hallen.

Det kan alltså bli ett jäkla drag där. Olofström verkar inte riktigt vara gjort för att ta emot en cup med fyra lag rent turistmässigt, om vi säger så ;-)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
En lägesrapport med Sylvegård
2012-06-27 10:29:08
Semester för spelarna. Men Patrik Sylvegård har ännu inte riktigt kunnat ta sin.
Först ska rekonstruktionen avslutas.
Det gör den torsdagen den 12 juli i Malmö tingsrätt om allting går som det ska.
- Efter det får man försöka ta nångon vecka. Ladda batterierna med någon utlandssemester kanske. Det behövs, säger Sylvegård.

Förutom rekonstruktionen så har han lite kvar att göra i spelartruppen också.
Johan Björk blir kanske klar i denna veckan.
- Tror vi kan lösa det denna veckan.
- Sedan måste vi ha en back till. Osäkert där med Ribbenstrand, så jag kan vara kall, men det hade känts bra att ha en ny med från start när grabbarna träffas igen.

Burra drar med landslaget. Det är inte aktuellt att plocka in en forward trots allt?
- Jag tycker inte det. Vi får fylla på underifrån när han är borta. Det är bara träningsmatcher. Där är en av danskarna som imponerat jättemycket i J20, sedan finns där Joel Kellman att tillgå. Kommer det längre skador eller något annat måste vi kanske se över om vi måste ha in något.

Vem blir ny back? Har du någon?
- Nick Ross, som du nämnt, kan bli aktuell, men det finns en del. Problemet med honom är att han är leftare. Vi vill väldigt gärna ha en en högerskytt. Samtidigt är han rätt karaktär. Han vill hit, och vill bli bättre. En sådan spelare ska vi ha. Men jag tänker inte slå till på första bästa nu.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Intervjuer och reportage
Brynäs hoppas på JVM-målvakt
2012-06-26 22:53:20
Södertäljefostrade Johan Mattsson i Brynäs nästa säsong? Ja, enligt Aftonbladet nu ikväll kan det bli Johan Mattsson som står bredvid Honken i Brynäskassen kommande säsong.
Detta sedan Örebro offentliggjort att Robin Rahm är deras spelare så går Brynäs jakt vidare.

Mattsson vore väl ett ganska så spännande alternativ. Vet kanske inte riktigt hur han håller för spel på nivån. Men det är klart värt att testa.
Det skulle kunna bli succé.
Han kommer närmst från spela i kanadensiska ligan OHL.

---

På tal om den ligan så är det CHL Import Draft imorgon. Lagen i OHL, WHL och QMJHL ska välja spelare.
Det brukar vara den absolut sista grejen som sker innan det blir sommar på riktigt.

Malmös Simon Karlsson kommer bli vald och kommer att flytta över.
Det har stått klart länge.
Synd att han inte stannar. Karlsson hade fått en gjuten plats i Malmös A-lag som det ser ut idag. Hade varit enda högerskytten i backbesättningen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Årets tränarintervju - del 5
2012-06-26 19:07:36
Detta blir den sista delen i intervjun med Ulf Taavola.
Vi snackade så himla länge och han var tvungen att dra till träningen. Så det blev inte SÅ mycket läsarfrågor.

Men här är några:

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videointervjuer
Segerskyttarna får inte målet
2012-06-26 16:09:52
Fick höra på lite omvägar att det kommer bli förändringar kommande säsong. Åtminstone i elitserien.
De som fått det avgörande målet i en straffläggning kommer i fortsättningen inte att belönas med det målet i statistiken.
Nu ska ni inte ta detta som 100 % sanning förrän det är helt bekräftat, men jag hörde det från ett rätt bra håll.

Förhörde mig på twitter hurvida det kommit fram någonting om regeländringar på straffarna och det var ingen som hade hört något. Så jag anar att det är en liten nyhet.
Tydligen ska det dock finnas mer nyheter som är på gång gällande regler kommande säsong.

Vet ni något om det så är det bara att tipsa! Mejla gärna.

Detta är något som exempelvis kommer missgynna en sådan som Mike Iggulden rent poängmässigt. Han är en erkännt skicklig straffskytt och fixade många bonuspoäng till Växjö i fjol.
Det kommer han säkert göra för Rögle i år också, men skillnaden är att han inte kommer få betalt för det i poängligan.

Hurvida detta gäller i HockeyAllsvenskan också låter jag vara osagt, men det borde vara en förändring som sker på förbundsnivå och därmed ska gälla alla nationella serier.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Statistik och Nörderi
Allt klart med Hetta
2012-06-26 14:52:04
Henrik Hetta har tränat med Malmö sedan 20 maj. Men ingenting har varit påskrivet och först snackades det om en tryout.
Men nu är sakerna ur världen.
Henrik Hetta är klar för ett år med Malmö.
- Vi är överens om ett ettårskontrakt med Malmö. Allt är klart nu, säger Hettas agent Pär Larsson.

Varför har det dragit ut?
- Sylvegård har haft så mycket annat. Vi har vetat var vi haft varandra så jag har inte funnit något anledning att stressa på. Detta är vad alla har velat hela tiden, så det är inget konstigt egentligen. Det viktiga är att vi är helt överens nu.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Burra uttagen till Ivan Hlinka
2012-06-26 13:14:39
När truppen till J18-turneringen Ivan Hlinka, som traditionsenligt går i augusti varje år, presenterades idag, så fanns en Malmöspelare med.
André Burakovsky, som är en av de mest talangfulla 95:orna i Sverige blev naturligtvis uttagen.

Detta innebär att Malmös lag, som bara har 13 forwards kommer bli extremt känsliga för skador och annat direkt på försäsongen.
Den 7 augusti är det samling till turneringen och den är slut den 18 augusti. Så Burra kommer missa matcherna mot Troja, Herlev samt Rögle.
Någon från Malmös juniorlag kommer således att få chansen där. Skulle tippa på att det är Joel Kellman som kommer ligga närmst tillhands där.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Jodå, Rahm är Örebroklar
2012-06-26 10:17:48
Visst är det så att Robin Rahm är klar för Örebro.
Enligt dagens Expressen så är han klar för allsvenskt spel, men det ska tydligen finnas en lucka som möjliggör elitseriespel.
Och det är där Brynäs kommer in i bilden.

Ganska sjuk story.
Här har han varit borta i två år och plötsligt så är det rejäl dragkamp om honom där svenska mästarna drar mest i honom och Örebro vägrar släppa.
Samtidigt kan Örebro aldrig, rent juridiskt hävda att man har honom. För man får inte skriva något avtal med honom förrän i augusti. Eller rättare sagt, Rahm får inte skriva någonting eller träna och spela matcher förrän då. Och redan i juni samma år som avstängningen upphör så är det en grym dragkamp.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Årets tränarintervju - del 4
2012-06-25 22:00:26
Vi kör vidare med tränarintervjun.
Taavola får snacka om centrar och forwards idag.Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videointervjuer
Öppet för säsongskort idag
2012-06-25 16:11:19
Idag är sista chansen om man vill ha personlig service vad gäller säsongskorten.
Malmö Redhawks bemannar i info-luckan på Malmö Arena fram tom klockan 19.00 ikväll.

Anledningen att man gör det nu är att from nästa vecka så gäller inte de 10 % rabatt man just nu har på korten och man vill ge så många som möjligt chansen att köpa det med den rabatten.

Så fram till 19.00 ikväll, alltså.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Frölundas trovärdighet
2012-06-25 15:00:09
Jodå, det blev Frölunda till slut för Dick Axelsson.
Skön upprättelse för de på Värmlands Folkblad ändå. Som var rätt ute från början.

Något som givetvis måste ifrågasättas är dock Frölundas trovärdighet.
Vad tjänade man egentligen på pressmeddelandet i torsdags? Man skriver att idén med att Dick Axelsson ska spela med Frölunda levt vidare under midsommarhelgen.
Och på måndagen är det undertecknat.
Om man nu ändå vet att idén lever vidare, varför går man då ut med en så kraftfull dementi?

Jag kommer att tänka på en annan sak som Frölundas klubbdirektör, Anderz Larqvist sagt.
Han har sagt att han "Helt ärligt kan säga att Lee Goren inte varit aktuell för Frölunda" till Erik Terneborn på GT. Det satte Norra Västerbottens mycket duktiga journalister i skiten, som grävt fram att Lee Goren faktiskt är ett namn Frölunda tittar på.
Hur trovärdigt känns hans uttalande nu?
Kan vi någonsin tar Larqvists kommande uttalanden på allvar?

Nog för att hans jobb är att ljuga när så krävs. Så är det ibland.
Men denna synen som man möts av när man surfar in på officiella hemsidan är galet pinsam.
Kolla den första och fjärde nyheten.
Gissar på att man inte är alltför nöjda med den. Eller så sitter man bara och njuter av hur man kört med media.I detta läge så säger jag all heder åt sportchefer som Henrik Evertsson, Pelle Svensson, Lasse Johansson och ja, faktiskt även Malmös sparkade sportchef, Stefan Nyman.
Inga kommentarer rakt av. Och framförallt inga korkade dementier, som det ändå inte betyder någonting.
Och då avskyr jag ändå när det är locket på totalt. Det gynnar inte, fast det är fasiken så mycket bättre än att hålla på som Frölunda gjort i Dick-Gate. Som nu har avslutats. För denna gången.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ciernik på väg tillbaka till Tyskland
2012-06-25 13:55:58
Det finns en hel hög av spelare från förra årets flopptrupp som ännu inte hittat ny klubb.
Ivan Ciernik, Miro Lazo, Grand-Pierre, Marcus Högström, Dragan, Robban Carlsson, Morten Green och Hannu Toivonen har ännu inte klart med något.

Men för Ciernik, som kanske var en av de största flopparna, är det nu på gång.
Hannover Scorpions uppges vara intresserade av hans tjänster enligt Eishockeynews.de.

---

Dick Axelsson-affären har för övrigt tagit ännu en vändning.
Nu ska det, enligt Aftonbladet, kunna bli Frölunda ändå.

Så här har det varit i DICKGATE hittils:
Värmlands Folkblad avslöjar han som klar för Frölunda.
Frölunda dementerar officiellt.
Aftonbladet berättar att det var styrelsen som stoppade värvningen.
Värmlands Folkbladet berättar att Färjestad är på igen och att det kan bli klart redan under måndagen.
Aftonbladet presenterar att det gjorts en riktig vändning. Frölunda väntas presentera Axelsson trots allt. Redan idag. Nu snart.

Vilka skriver nästa kapitel?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Inga Malmöspelare i årets J20-trupp
2012-06-25 12:41:58
Truppen som J20-landslagets förbundskapten, Roger Rönnberg brukar ta ut inför matcherna i augusti i Norrtälje, varje år, brukar utgöra en stor grund till JVM-truppen så småningom.
Vi kan konstatera att vi inte lär se någon Malmöspelare i årets JVM, heller.

Däremot blev Max Görtz uttagen. Och Jakob Lilja har också ett förflutet i Malmö och är född i stan.
Truppen är stor.
Fyra målvakter, tio backar och 20 forwards.
Antagligen för att man ska kunna spela internmatcher.

Från vinterns guldlag finns följande spelare med:
Jonas Brodin, Färjestad
Oscar Klefbom, Färjestad
Jeremy Boyce-Rotewall, Timrå
Filip Forsberg, Leksand
Sebastian Collberg, Frölunda
William Karlsson, HV71
Rickard Rakell, Plymouth
Victor Rask, Calgary
Mika Zibanejad, Ottawa
Pontus Åberg, Djurgården (Var uttagen, men blev skadad och spelade ej)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Nu kan det blir Färjestad för Axelsson
2012-06-25 09:24:15
I förra veckan kunde Värmlands Folkblad berätta att Dick Axelsson var klar för Frölunda.
I sista stund sket sig affären.
Enligt Tomas Ros twitter så var det Frölundas styrelse som stoppade en klar affär.

Nu har VF återigen någonting på gång gällande Dick Axelsson.
Denna gången är det deras egen "hemmaklubb", Färjestad som kan vara på väg att få till någonting med Huddingeprodukten.
I FBK har han spelat tidigare, så de kan varandra rätt bra.
Det kan enligt tidningen ske något redan idag.

Vi håller ögon och öron öppna för om något sker då...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Årets tränarintervju - del 3
2012-06-24 18:24:59
Vi rullar vidare med del 3 i årets tränarintervju.
Nu går vi in på lagbygget. Först målvakterna som är lite kortare och till stor del redan avhandlat med målvaktstränaren, Kristoffer Martin för tre helger sedan och sedan snackar vi backarna som Taavola har till sitt förfogande.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videointervjuer
MrMadhawk.se levererar besök
2012-06-24 16:27:06
Johan Nilsson, som driver eliteprospects.com med 2.5 miljon sidvisningar varje vecka (MrMadhawk.se har 250-400.000 per vecka) har redovisat var de får sin mesta trafik ifrån.
Och faktum är att de flesta surfar in genom att googla.

MrMadhawk.se är femte bäst på att ge den stora transfersidan besök.
1. Google
2. Går in direkt
3. Hockeysverige
4. Facebook
5. MrMadhawk

Ändå en riktigt fin skara man är med i som skickar besök till den största tranfersidan som finns.
Och då är jag ändå på tok för dålig på att länka spelarna jag skriver om till deras profil.

Intressant är att de privata sajterna tar ganska stor överhand.
Röglebloggen, Grönvitasumo ger mer besökare till eliteprospects.com än vad Rögles officiella gör, exempelvis. Och då ska ni veta att Rögles officiella hemsida håller en ruskigt hög klass och är väluppdaterad.

Orter som besöker eliteprospects.com är ungefär som efter befolkning.
1. Stockholm
2. Göteborg
3. Malmö
Fast sedan skiljer det sig. Umeå och Växjö går in som fyra och femma.

Måhända att detta är bara ett stort "Jaha, intresseklubben antecknar" för er.
Men för mig är det klart intressant att mina läsare vill veta mer om spelarna jag skriver om och länkar till spelarprofilerna.
Så jag lovar att bli bättre på att göra det i fortsättningen.

Källa: Johan Nilsson, ägare av eliteprospects.com.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Media
Tävling: England - Italien
2012-06-24 13:24:10
Av någon anledning finns den svenska landslagströjan (hockey) kvar.
Nu ska den bort.

Någon av er ska ha den.
Tävlingen går ut på att tippa resultat efter 90 minuter i matchen mellan England och Italien.
För utslag kör vi att ni ska tippa vilken tid i matchen som första målet faller. Den som har ett mitt i prick, eller är närmst, vinner tröjan.
Skulle ingen hitta rätt resultat så går vinsten vidare till en semifinal. Men någon lär ju hitta resultatet rätt idag.
Exempel på tips:
1-0, första målet i 27:e minuten.
Englands siffror är först.

Skriv era tips i kommentarsfältet och glöm inte ange en epost så att vinnaren kan kontaktas.
Vi avslutar exakt 20.45 ikväll.

Lycka till!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Ingen Rahm i Örebro?
2012-06-24 11:56:02
Örebro har lämnat en lucka i sin målvaktsuppsättning.
De flesta har typ räknat med att Robin Rahm, som inte får skriva på för något lag förrän hans avstängning avslutas i augusti, ska ta den platsen.
Känns som man också varit överens.
Det har tom gått rykten om att han tränat tillsammans med Örebros nya målvaktstränare. Ej bekräftat dock.

Men enligt dagens Expressen så ska Robin Rahm nu vara ett namn för Brynäs.
Detta kan vara följden av att man inte skriver något. Att andra beblandar sig. Robin Rahm har ändå inte kunnat skriva på något papper och när det kommer ett elitserielag som är regerande svenska mästare, då blir det rätt svårt att att säga nej.

Vi kommer dock inte få veta svaret på detta förrän i augusti.

---

80 dagar till HockeyAllsvenskan startar idag för övrigt.
Så dött som det är och så tråkigt väder som det är, så känns det som att det lika gärna hade fått starta idag.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Calle och Görtz blev draftade
2012-06-23 19:21:30
Draften fortsatte idag.
Och det blev en hel hög av svenskar som blev tingade.
Med "Malmöögon" så är det naturligtvis intressant att Peter Anderssons son, Calle blev tingad och att Höörs tillskott till elitishockeyn, Max Görtz blev tingad.
Båda två representerar numera Färjestad.

Calle blev tagen av Rangers i fjärde rundan som 118 totalt och Görtz blev tagen av Nashville som nummer 172 totalt och i sjätte rundan.

Intressant är att Rögle kan känna som stolta.
Man hade tre spelare med. Hampus Lindholm gick igår och idag fyllde man på med Daniel Zaar och det danska nyförvärvet Thomas Spelling.
Totalt blev det 23 svenskar i årets draft. Vilket var överlägset flest av de europeiska länderna. Igen.

För Malmös del blir draften inte mer intressant än så, detta året, men räkna med stort intresse till nästa sommar. Då ska André Burakovsky draftas. Han rankas redan som en av Sveriges bästa 95:or och han lär gå i första rundan då.
Kanske skulle man passat på att åka över och upplevt det live då. Men det blir en senare fråga.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Årets tränarintervju - del 2
2012-06-23 14:50:13
Då kör vi ut del 2 i årets tränarintervju.
Efter att ni fick mer bakgrund om vem Ulf Taavola egentligen är, så går vi in på mer väsentliga saker idag. Nämligen lagbygget och lite tankar kring saker som rör det.

Två delar får ni idag också. Imorgon får ni lagdel för lagdel.Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videointervjuer
Förslag på sommarintervjuer
2012-06-23 11:43:54
Jag är väldigt tradionell av mig.
Någon gång under juli så kommer jag ge er de vanliga sommarintervjuerna.
Lite mer djupa tankar från vem som helst egentligen. Bara det har med hockey att göra.
De ska göras i år också. Och ni ska få önska.

Vem vill ni läsa en intervju med och om vad?
Det blir någonstans mellan 10-15 stycken, beroende på hur mycket tid jag har under sommaren.

Lämna era förslag, antingen här eller via mejl.
Kickar igång det hela någon gång i juli. Kan bli i början. Kan bli i mitten på månaden. Allt beror på vilket flöde där är av vanliga nyheter.

Så bara ös på med tankar.
Om det är något specifikt ni vill veta också, en fråga som bara måste ställas. Så skriv med den också.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Lindholm blev bästa svensk
2012-06-23 03:01:03
En stor dag för Rögle och Hampus Lindholm.
Han gick som första svensk i hela draften. Som nummer 6 totalt.
Anaheim blev klubben som valde honom. Men Röglefansen kan ta det lugnt. Hampe vill ta ett år i elitserien först innan han drar över. Och sådant står jag alltid bakom. Att man inte har för bråttom.

Nummer 6 var exakt vad Oliver Ekman-Larsson gick som i draften 2009 och det gick även Mika Zibanejad som förra säsongen när Ottawa valde honom.

Filip Forsberg i Leksand har också hunnit gå i draften här under natten.
Som nummer 11 gick han. Det blev Washington som tog Forsberg. Senare än väntat. Men Caps kan säkert bli bra för honom.
Där kommer det också handla om att ta minst ett år till i Sverige.

För stunden är 13 val gjorda.
Men jag väljer att strunta i det för natten nu. Två spelare som höll till i allsvenskan föregående säsong blev alltså bästa svenskar.
Mer kan komma under natten. Förslagsvis hänger ni med via någon stream eller på eliteprospects.com för det senaste.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Årets tränarintervju - del 1
2012-06-22 16:25:47
Då kickar vi igång med årets tränarintervju.
En lång intervju som ni traditionsenligt får under flera dagar. Och vi börjar nu under midsommarhelgen.

Uffe Taavola berättar om hela sin tränarkarriär, varför han uppfattas som så tråkig och hur hans familjeförhållanden ser ut.
Imorgon gå vi på lite mer hockeydetaljer.
Kanske redan ikväll om jag får tid att slänga upp den.

Annars önskar jag er en trevlig midsommarafton. Och glöm inte draften i natt!

Del 1 (Karriären):


Del 2 (Karriären, sin personlighet):

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videointervjuer
Norge för Boforsspelare
2012-06-22 14:34:47
Johan Nilsson, som huserat i Bofors de senaste säsongerna skrev jag i vintras upp som ett potentiellt fynd för elitserieklubbarna.
Den speedige forwarden har emellertid ett problem. Han är på tok för ojämn. I höstas var han ruskigt bra, för att sedan tappa allt under andra halvan av säsongen.

Nu är Nilsson klar för spel i Lillehammer i Norge.

Av de 24 poängen han gjorde så skulle jag inte vara förvånad om 15 av dessa kom under de första 20 matcherna av serien.
Om han bara blir en jämnare spelare så kan han vara ett alternativ för större klubbar om något år.

Det skulle faktiskt inte alls förvåna mig om han gör en monstersäsong i Lillehammer och är en attraktiv spelare på marknaden om ett år.
Med facit i hand kanske det skulle kunna ha varit något för Patrik Sylvegårds bygge.
Han har farten, han har skottet och han är högerskytt. I en ny miljö så är jag faktiskt helt övertygad om att han hade blivit en tillgång i Malmös lag.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Elitserielag jagar Kukkonen
2012-06-22 11:23:24
Lasse Kukkonen, är det en spelare som snart kan tåerfinnas i elitserien?
Ja, så kan det faktiskt vara.
MrMadhawk.se har tagit del av uppgifter som säger att det finns två lag i elitserien som framförallt visar ett intresse för den finska backen.

Det lär finnas en hyfsat hög konkurrens kring den honom dock.
Han spelade VM för Finland och har tre raka säsonger i KHL bakom sig. Det talar emellertid för att han nu vill söka något annat och han ska själv ha sagt att spel hemma i Finland inte är prio 1.

De två elitserieklubbarna som ska ligga på mest i Sverige är Brynäs och Modo. Att Markus Näslund, som endast har fem backar, är intresserad av en etablerad ledig back i Europa är naturligtvis ingen skräll.
Brynäs har sju stycken, men det kan bli så att man lånar ut någon av de yngre backarna, om det skulle bli dåligt med speltid, så där ska också in en och Sundlöv ska ha visat intresse för den defensivt skickliga backen, precis som Näslund.
Trots att han inte har som prio att flytta hem till SM-liiga så finns där dock lag som ska dra i honom, trots det.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Larsson ersätter Larsson
2012-06-21 18:32:20
En ny spelare blev i veckan klar för Malmös J20-lag. En spelare som ska ersätta Alfred Larsson som drog till USA för spel.
Niclas Larsson heter han, och kommer närmast från spel i Ulricehamns A-lag.
Larsson beskrivs som en klok tvåvägsspelare. En riktig lagspelare som jobbar i båda riktningarna.
Han är kompis med Anton Johansson-Martis som blev klar tidigare.

De två har varit med och tränat med laget under veckan och kommer alltså vara viktiga kuggar i J20-laget till hösten.

Roger Öhman siktar på att plocka in ytterligare en forward innan truppen i stort sett spikas.

---

Får en del mejl om strul i kommentarsfältet.
Är medveten om det. Men det ligger inte helt i mina händer.
Dom kommer på!! Jag är lika frustrerad som ni.

---

Ni måste för övrigt passa på att besöka sajten under midsommarhelgen.
Det kommer komma en lång och förhoppningsvis väldigt intressant intervju som jag gjort med Malmös tränare, Ulf Taavola här i dagarna.
Håll koll!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Björk och Malmö överens om lönen
2012-06-21 14:50:34
Johan Björk är verkligen en följetång här under silly season.
Han har tränat med laget hela sommarträningen och är en del av gruppen.
Men han finns fortfarande inte på kontrakt hos Malmö, trots att alla parter är på det klara med vad som kommer ske nästa säsong.
- Lönen är vi helt överens om, och kontraktstiden på ett år, men det finns ett par småsaker kvar att lösa, som är viktiga för mig, som jag tror vi kan vara överens om inom en väldigt snar framtid, säger "Björken".

Han har som sagt tränat med laget hela vägen sedan april och är redan en del i gänget.
Det skulle inte heller förvåna om Håkan Karlsson har hållt Johans "Malmönummer", dvs #5 till honom också.
- Jag har verkligen känt mig som en del av laget och är en del av laget. Jag är helt inställd på att spela i Malmö till hösten. Men jag förstår verkligen att folk undrar. Det hade jag också gjort. Men jag vill som sagt inte gå in på mer saker än att det finns småsaker som är jätteviktiga för mig, berättar Johan.

Imorgon väntar midsommar.
Traditionsenligt firas det med båda föräldrarna i deras sommarstuga och en rad andra släktingar och vänner kommer finnas på plats.
- Ska bli skönt med lite semester och det är en tradition vi kört under många år. Blir kul att träffa alla och fira midsommar, berättar "Björken" avslutningsvis.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ingen Axelsson i Frölunda
2012-06-21 12:07:04
Oj, det blir ingen Dick Axelsson i Frölunda.
Uppgifterna som Värmlands Folkblad igår gick ut med, stämde alltså inte helt hundra.
Frölunda dementerar uppgifterna på sin hemsida nu precis. Man medger att Dick varit aktuell.
- Men föreningen har valt att inte gå vidare med Dick Axelsson den här gången. Vårt intryck av Dick har dock bara varit positivt, säger Anderz Larqvist som är klubbdirektör i Frölunda.

I detta fallet känner jag verkligen med de som hade scoopet på Värmlands Folkblad.
De hade en kanongrej och fick den troligtvis från riktigt bra håll. Annars bombar man inte på så. Och så verkar någonting skita sig.
Jag vet hur det är. Man känner sig väldigt dum som sumpar en grej som alla har köpt. Men i min värld är VF en fortsatt pålitlig källa. Saker och ting kan gå fel.

Kanske är det en utländsk klubb som har blandat sig?
Det kanske framkommer inom kort.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Erixon skrev på för Timrå
2012-06-21 11:37:24
Sebastian Erixon är inte speciellt gammal, men oj vilket ansvar han kommer få ta i Timrå nästa säsong.
Han återvänder efter en säsong i AHL och har skrivit på för de kommande två säsongerna.
Men efter första säsongen kommer man ha en KHL-klausul. Detta innebär möjlighet för Timrå att tjäna en slant om det blir så att en rysk klubb vill ha Erixon efter en säsong.
Men denna säsongen spelar han alltså garanterat i Timrå.

Kent Norberg är nöjd med att få hem Erixon och säger att han kommer bli en väldigt viktig kugge i försvaret.
- Det har varit prioriterat från dag ett att få tillbaka Sebastian till Timrå IK, och nu när allt har löst sig så känns det jättebra. Sebbe kommer att bli en viktig kugge i vårt lag den kommande säsongen, säger "Nubben" i ett pressmeddelande från Timrå.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tre frågor till fem spelare inför semestern
2012-06-21 09:50:17
Sommarträningen, den gemensamma, är avslutad.
Nu väntar 4,5 veckors semester för lirarna. Och var och en får ett individuellt program att gå efter och var och en åker på sitt håll.
Ställde tre frågor till fem olika spelare.
Så här löd frågorna:

Vilken träningsform har varit roligast under försäsongen?

Hur ser din individuella träning ut?

Vad ska du göra i sommar?

Mattias Persson:

- MMA tycker jag definitivt! Jobbigt som fan. Men det är allt i ett liksom. Man får styrka, snabbhet och spänst i ett. Man märker inte av att det är jobbigt, för det är så himla kul.

- Jag ska faktiskt ha ett möte med Bullen om det direkt på måndag. Så jag vet inte exakt. Men jag gissar på att det kommer handla om att bygga på mig. Bygga på benen och få mer muskler.

- Det kommer bli relativt lugnt. Någon tur till Ljungby för min tjej är därifrån. Lite småturer. Kanske Göteborg och Stockholm. Inget speciellt faktiskt. Sedan gifter brorsan sig på lördag, så då blir det definitivt fest!

Pontus Sjögren:

- Oj, svårt. Men jag säger MMA! Mycket explosivt. Lite annorlunda. Ett väldigt bra sätt att trigga kroppen. Bra variation tycker jag.

- Det blir väldigt betonat på målvaktsfysen. Bålstabilitet. Sedan handlar det om att bibehålla kondition och styrka. Men först ska jag återhämta mig några dagar och sedan gäller det att ligga i och träna det vi byggt upp här under våren och sommaren.

- Jag ska upp till Stockholm först och sedan väntar en vecka i Frankrike med min tjej. Där blir det sol och bad och avkoppling. Resten av tiden kommer jag hålla mig i Malmö faktiskt.

Magnus Häggström:

- MMA, solklart. Det är varierande. Det är ganska jobbigt men ändå kul. Det är en svår kombination, men där har dom verkligen hittat något som passar. Det är som hockey. Det är också jobbigt emellanåt, men ändå himla kul. Helt perfekt för mig.

- För mig blir det stor fokus på spänst och på att cykla. Jag har en cykel, så jag cyklar ute i naturen. Det känns väldigt skönt att inte behöva lägga alltför mycket fokus på att vara i gymmet. Där har vi varit tillräckligt och alldeles för lång tid dessutom. Nästa sommar ska vi inte behöva vara där redan i april.

- Det har blivit en biltur till Örnsköldsvik. Har varit tvungen att ta bilen dit annars är man utan där uppe. Men det ska bli gött att få andas lite norrländsk luft och koppla av lite. Ska snickra en del med farsan hade jag tänkt. Har i övrigt inte så mycket planerat, förutom att jag ska träna.

Robin Alvarez:

- Löpning är det inte i alla fall! Det är svårt. Brottning eller MMA. Det jag gillar är tävlingsmomenten i det. När man gör dumma saker mot varandra och får stå och slå eller brottas mot varandra. Det är kul!

- Det blir en hel del blandat. Har körde mycket tung styrka här så jag ska väl träna upp min explosivitet. Kan bli lite löpning i backar och sådant.

- Jag åker till Nice i Frankrike i lite mer än en vecka. Det är helt sjukt det där. Jag bokade resan och ska hem nästa helg. Samma helg kommer "Ponta" ner dit med sin tjej, utan att vi ens hade pratat om det. Så samma helg som jag åker så åker han ner där. Riktigt sjukt. Sedan blir det Düsseldorf också en sväng. Min tjej ska jobba där nere under sommaren och hösten, så jag kommer hälsa på där en sväng också.

Lukas Ericsson:

- Det är svårt. MMA säger jag. Det är varierande träning som är kul tycker jag. Att träna exempelvis löpning är väl inte så himla kul, även om jag varit en av de främsta vad gäller den tiden.

- Mer styrka. Jag vill bli mer explosiv. Jag väger 91 kilo idag och vill nog gå upp något kilo till. Inte för viktens skull, utan kanske mer för att få bättre tryck i grejerna!

- Jag ska hem till Jönköping först. Sedan väntar tio dagar i Italien där mina föräldrar har ett hus. Det är vid Gardasjön någon timme från Milano. Där ska jag umgås med dom och sedan blir det väl hem till Jönköping en vända till innan jag tar Malmö under sista veckan.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Axelsson uppges klar för Frölunda
2012-06-20 23:48:48
Dick Axelsson ska ha hittat en ny klubb.
Enligt uppgifter ska Värmlands Folkblad imorgondagens tidning skriva om att Axelsson skrivit på för Frölunda under denna dagen.
Det är Johan Eriksson, sportjournalist på tidningen, som twittrar om det nu sent på kvällen.
Han verkar väldigt säker på sin sak. Så det lär absolut stämma.Frölunda kanske led mest av sina förluster av Pyörälä och Fredrik Pettersson för stunden.
HV kanske led mest när Joensuu drog till NHL för stunden.

Men det är konkurrenterna som får betala priset när man plockar tilltänkta nyförvärv för dessa klubbarna framför ögonen.
Både Färjestad och AIK har varit riktigt heta på Axelsson.

---

Nytt från kvällen:
Roger Ohlsson blev årets junior i Malmö Redhawks 2011/2012.
Han fick priset vid årsmötet för den ideella föreningen ikväll.

---

Under dagen har jag fått flertalet mejl och frågor kring kommentarsfältet.
Man kan säga så här. Några problem finns.
1. Blogg.se, som MrMadhawk.se ligger hos, har ändrat om i sitt system. Därför kan det ibland bli problem att komma åt kommentarer. Det ska åtgärdas.
2. De har ändrat i adminsystemet så jag ser inte alla kommentarer i den ordningen de kommit. Jag ser bara de 10 senaste. Av någon förbannad anledning.

Så jag råder alla:
Lägg av att kasta en massa skit på varandra. Håll en vettig nivå. Jag är på blogg.se om grejerna. Och jag kommer byta till något eget. Antagligen. Så slipper man denna typen av problem.
Det har alltså ingenting med att jag njuter av att det blir fler sidvisningar för att 10 pers flippar ut och skriver skit. Och det har ingenting med saken att göra att jag tjänar extra pengar på sidvisningar.
Det handlar inte ens om ören.
Och det behöver jag inte ens förklara. Jag tänker långsiktigt. Då tjänar man inte på att behålla en massa skit i kommentarsfältet för att det ska generera några, få, extra sidvisningar.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Iggulden till Rögle
2012-06-20 18:05:31
Rögle håller just nu årsmöte. Där presenterade man ingen mindre än Mike Iggulden, närmast från Växjö.
- En gedigen poängplockare som producerat genom hela karriären, säger Pelle Svensson i ett pressmeddelande.
 
Ett riktigt tungt nyförvärv naturligtvis. Iggulden hjälpte Växjö enormt mycket i höstas men av någon anledning fick han inte vara kvar. 
Skriver mer senare. Sitter dåligt till just nu.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
1000-spärren knäckt för säsongskort
2012-06-20 16:58:37
Malmö har fått en bra start på sin försäljning av säsongskort.
Efter att man bara kunnat sälja under ett fåtal veckor så är första gränsen knäckt. Det som innebär tusen säsongskort.
- Har inte exakta siffror, men vi är en bit över 1000 säsongskort, säger Martin Nileskär på Malmö Redhawks.

Martin kommer att jobba på ordentligt under sommaren med detta och nu när försäljningen kommit igång så finns det inte mycket att be för.
Det kommer dagligen in nya kunder och intresset för det mer "hembyggda" laget tycks vara väldigt bra. Något som även har märkts på marknadssidan när man pratat med folk där.

Känns kul att kunna skriva om någorlunda positiva vibbar kring Malmö.
Fortsätt av boka era säsongskort genom att klicka in på följande länk!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Cupen i Olofström
2012-06-20 15:13:47
Det börjar bli dags för alla Malmöiter att planera sin semester i sommar.
Med semester menar jag inte den där resan till Spanien, Thailand, Turkiet eller Öland. Utan då menar jag den riktiga njutningen. Ishockeyn.

24-26 augusti spelar Malmö cup i Olofström. Där deltager Malmö, hemmalaget Olofström samt Karlskrona och Örebro.
Simon Skoog (Ja, han som spelade i Malmö) arbetar som både sportchef och marknadschef i OIK och försöker satsa rejält på cupen och saker runtomkring.

Det blir ett helt festivalområde (Se bild) med öltält och underhållning.
- Det kommer vara fullt ös till klockan ett på natten på området, säger Simon.Utöver detta så kommer det på lördagsförmiddagen att anordnas en fotbollsturnering mellan lagens supportrar. Örebro som har längst att åka är kanske de fansen som visat störst intresse, så mycket tyder på att det blir supportrar från alla lagen som deltager.
Vet att där är en hel del Malmöfans som också kommer åka upp. Vid fotbollsturneringen i Vojens 2001 så var Malmöfansen totalt avklädda på fotbollsplanen. Det ska inte få inträffa igen!

Det finns möjlighet att bo på campingen som är i på området. Men då gäller endast tältning eller husvagn/husbil. Det där ger en rätt skön flashback till turneringen i Grums för över 10 år sedan eller matcherna i Boden då jag och en kompis tältade i Boden under hotell bodensia cup som faktiskt gick exakt på datumen 24-26 augusti 2001.

Nu känner jag mig dock alldeles för gammal och i för dålig fysisk form för att kunna ta nätter i tält. Så jag får nog ta in på något av Olofströms hotell de där två nätterna. ;-) Men det kan ju vara ett bra tips till er övriga som tänker ta er upp.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Alfred Larsson klarade tryouten
2012-06-20 12:01:49
Alfred Larsson, Carl-Erik "Cacke" Larssons son, har varit fast i J20-laget under minst två säsonger.
Till nästa säsong går han in på sitt sista år som junior.
Tyvärr blir det inte spel i Malmö för Affe. Men glädjande för hans del så klarade han sin tryout i Youngstown.
- Jag klarade tryouten och åker tillbaka dit i höst, säger Larsson.

Youngstown Phantoms, som klubben heter, spelar USHL, som är USA:s bästa juniorliga. Det är inte riktigt lika bra klass som de bästa kanadensiska juniorligorna, men det är troligtvis bättre än att spela J20 Superelit.
- Det känns riktigt spännande att få spela i en så bra liga! Jag vet att Öhman hade hoppats på mig, men när jag fick denna chansen så ville jag verkligen ta den och jag hoppas Malmö kan gå riktigt långt i år, berättar Affe nästan lite förlåtande.

---

En annan spelare som kommer hamna på andra sidan Atlanten är Simon Karlsson.
Ingenting är klart, men någon tryout i Karlskrona lär det inte bli. Hans klubb kommer att presenteras på CHL Import Draft som är om drygt två veckor.
Troligtvis har man tillsammans med Nashville redan gjort upp med en klubb i förväg.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Vem är den "unga" målvakten?
2012-06-20 10:24:38
Brynäs sägs ha en ny målvakt på gång bredvid Johan Holmqvist.
Men sportchefen, Micke Sundlöv vill inte säga till Gefle Dagblad något om vem det är. Utan att det är en relativt ung målvakt, på väg uppåt i karriären.
- Man får inte glömma att vi har en riktigt, riktigt bra målvakt redan, som vi behöver ett komplement till, säger han.

Brynäs är det enda laget i elitserien som söker en målvakt.
De andra lagen i serien har redan fyllt upp sina platser.

GD spekulerar kring Nicklas Dahlberg och Tim Sandberg.
Ja, något åt det hållet är väl troligt. Finns ju inte jättemycket ledigt heller, nu när så många klubbar har fyllt upp.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Luleå nästa för Hirschovits
2012-06-19 23:46:08
Först totalt tvärdött. Sedan passar flertalet elitserieklubbar på att presentera nyförvärv.
Rögle, HVx2 och sedan Luleå.
Kim Hirschovits presenterades som Viitaluomas ersättare nu ikväll.

Kanske inte på den mest smidiga tidpunkten. När andra klubbar tar upp stort mediaintresse, samtidigt som Sverige spelar EM-match. Men man kan inte alltid kontrollera när saker och ting sker.
Kan dock nästintill garantera att ingen media hade lyckats knäcka denna före imorgonbitti ändå.
Nu kom den helt i skymundan.
Men men, så blir det ibland.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Två nya i HV71
2012-06-19 18:51:11
Rögle bekräftade kort efter att Webben7 avslöjat att Fredrik Warg var klar för Rögle att han skrivit på för två år med klubben.

Men HV71 passade på att sno Marcus Nilson framför näsan på Rögle.
Samtidigt presenterar man Rhett Rakhshani.
- En skridskostark och teknisk spelare som gjort bra ifrån sig i Islanders organisation utan att fått en ordentlig chans i NHL. Rhett är ung och utvecklingsbar som visat prov på att vara en vass avslutare. Han är hungrig och har som ambition att återvända till NHL nästa säsong, säger Fredrik Stillman om sitt amerikanska förvärv.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fredrik Warg uppges Rögleklar
2012-06-19 16:07:15

I fredags kunde MrMadhawk.se avslöja att Rögle blandar sig i leken om Fredrik Warg.

Enligt Örsköldsvikstidningen, Webben7.se, så är det nu klart att Warg har bestämt sig. Det blir Rögle.

 

Så här skriver tidningen nu på eftermiddagen:

"Förre Modospelaren Fredrik Warg återvänder till Fjällräven Center i höst – men varken i Mododress, Timråtröja eller Skellefteådräkt. Enligt källor till Webben 7 blir Rögle BK Wargs fjärde klubb i Elitserien.

Fredrik Warg spelade under den gångna säsongen i KHL-laget Dinamo Riga, men vänder nu alltså åter till Sverige. Hittills har han alltid hållit sig norrut, men nykomlingens Rögles erbjudande var enligt uppgift ”för bra för att tacka nej till”.

 

Räkna med att ett pressmeddelande skickas ut från Ängelholm framöver."

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ny klubbdirektör klar i Rögle
2012-06-19 15:16:32

Rögle har nu presenterat sin nya klubbdirektör.

Det blir Magnus Blomsterberg som närmast kommer från en tjänst som bilhandlare i Ängelholm.

- Jag ser med mycket stor tillfredsställelse fram emot min nya utmaning i Rögle BK och det skall bli intressant att se verksamheten inifrån eftersom jag följt Rögle många år som supporter. Det känns fantastiskt inspirerande att bli klubbdirektör i Rögle, som är en professionell förening som engagerar och berör många personer i vår region. Jag känner både ödmjukhet inför rollen och stolthet att få möjlighet att arbeta med Rögle BK som har en stor plats i mitt hjärta, säger han i pressmeddelande från Rögle.

 

Blomsterberg tillträder sin tjänst den 6 augusti. Företrädaren Peter Hedlund aviserade sin uppsägning i april och sedan dess har den enda skånska elitserieklubben letat efter en ersättare. Där är nu Blomsterberg tillsatt.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tävling: Sverige - Frankrike
2012-06-19 12:52:00
Tävlar ut en Malmö Redhawks-matchtröja.

Det som krävs är att tippa rätt resultat på Frankrike-Sverige, samt vid vilken minut som första målet faller (Närmst räknas).
Skulle det vara någon som prickar rätt resultat och första målskytten är exakt lika långt ifrån, så räknas den som lämnat sitt tips först.
Man kan vinna på 0-0, men då är det bara den som lämnat det först som vinner eftersom det inte finns utslag.

Exempel:
Sverige - Frankrike 1-1, första målet i den 27:e minuten.
Sveriges siffror anges alltså först!

Alla tips läggs här i kommentarsfältet och ni har till 20.45 ikväll på er.
Lycka till!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Salak tillbaka i Färjestad
2012-06-19 10:37:55
Färjestad har gjort klart med Christopher Nihlstorps ersättare.
Det blir hans gamla målvaktspartner från guldsäsongen, Alexander Salak, som kommer in.

Tjecken har skrivit på för två år.
- Vi har jobbat ett tag med detta sen vi fick reda på att han var missnöjd med situationen i Chicago och när Nihlstorp meddelade att han lämnar har vi fördjupat kontakten och är väldigt glada att nu kunna presentera Salak som ny målvakt för de kommande två säsongerna, säger Thomas Rundqvist till Färjestads hemsida.

Jag tror det blir en bra lösning för Färjestad. Han kan klubben. Dom kan honom.
Hans partner denna gången blir Fredrik Pettersson-Wentzel som finns kvar i klubben sedan tidigare och det Färjestad ska ha in i truppen nu är möjligen en back och en forward.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Allsvenska spelare högsta svenskar
2012-06-19 09:09:21
En intressant notering inför helgens NHL-draft är att det är två spelare som lirat i allsvenskan det senaste året som rankas högst av de svenska spelarna.
Filip Forsberg från Leksand rankas högst. På flera håll tippas han gå bland de fem första och på vissa håll tippas han tom gå bland de tre första.
Beundrar Forsberg för att han tar ett år till i Leksand och inte har bråttom in i elitserien eller liknande. Han hade lätt kunnat spela där.

En som kommer att spela elitseriehockey i år och som rankas som andra svensk är Rögles Hampus Lindholm.
Inte helt säker på att elitserieavancemanget gynnar honom jättemycket. Han kom in först vid jul och för hans del hade nog allsvenskt spel varit bra en säsong till, fast å andra sidan skulle det inte förvåna mig det minsta om han går in och tokdominerar Rögles försvar - även i elitserien.

Är där några Malmöspelare som kan draftas?
Nja, antagligen inte.
André Burakovsky draftas först nästa år och då lär han gå högst. Riktigt högt. Men mycket beror på vad som händer under denna säsongen.
"Burra" anses var en av Sveriges bästa 95:or, så det är inga skräll. Men det är då, det.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Morten officiellt borta från Malmö
2012-06-18 17:22:33
Morten Green och Malmö har nu gått skilda vägar.
Detta bekräftade klubben i ett pressmeddelande precis.
- Vi har gemensamt tagit beslutet att Morten lämnar oss och det är det bästa för båda parter, säger Patrik Sylvegård.

LAGBYGGET 2012/2013:

M1: Pontus Sjögren (-2013)
M2: Axel Brage (-Lån)

B1: Alexander Ribbenstrand (-2013)
B2: Emil Carnestad (-2013)
B3: Stefan Lassen (-2013)
B4: Mads Bödker (-2014)
B5: Philip Hersby (-2013)
B6: Jens Olsson (-2015)
B7: Vakant.
B8. Vakant.

F1: Tomas Kollar (-2013)
F2: Roger Ohlsson (-2013)
F3: Lukas Ericsson (-2013)
F4: Magnus Häggström (-2013)
F5: André Burakovsky (-2013)
F6: Nicklas Jadeland (-2014)
F7: Mattias Persson (-2015)
F8: Henrik Hetta (Tryout)
F9: Sebastian Meijer (-2014)
F10: Alexander Bergström (-2013)
F11: Robin Alvarez (-2014)
F12: Frederik Storm (-2013)
F13: Ludvig Rensfeldt (-2013)

Viktiga datum i silly season:

13 mars: Första dagen utan spel. Silly season start.
14 mars: Stefan Nyman och Anders Olson sparkas som sportchef och VD. Patrik Sylvegård tar över.
19 mars: Det blir klart att fyra spelare lämnar. Grand-Pierre, Forrest, Lazo och Ciernik lämnar.
19 mars: Tränarparet för nästa säsong blir klart. Mats Lusth assisterar Ulf Taavola över kommande säsong.
20 mars: Det basuneras ut att Magnus Häggström har kontrakt över nästa säsong.
26 mars: André Burakovsky blir klar för en säsong till, trots lockrop från elitserien.
27 mars: Malmö offentliggör att Jesper Mattsson ej får nytt kontrakt.
27 mars: Malmö och tvillingarna Westerholm går skilda vägar.
28 mars: Nicklas Jadeland presenteras som det första nyförvärvet. Kontraktet är på två år.
29 mars: Mattias Persson presenteras som nyförvärv. Kontraktet löper över tre år.
3 april: Dragan Umicevic och Malmö Redhawks går skilda vägar.
3 april: Robin Weihager får inget förlängt kontrakt.
11 april: Totalt värvningsstopp för stunden eftersom Malmö saknar likvida medel.
16 april: Tvillingarna Westerholm skriver på för BIK Karlskoga.
18 april: Alexander Barta skriver på ett år med Rögle.
22 april: Tim Heed lämnar Malmö. Skriver på för Växjö under säsongen 12/13.
2 maj: Daniel Josefsson bryter och lämnar. AIK nästa.
17 maj: Avtalet med Stenbeck blir klart och Hannu Toivonen samt Linus Klasen lämnar.
18 maj: Henrik Hetta gör klart med Malmö. Men kontraktstiden är ej klar.
22 maj: Linus Klasen skriver på för Luleå.
22 maj: Malmö gör klart med ett lån av Linköpingsmålvakten, Axel Brage.
29 maj: Marcus Högström och Malmö går definitivt skilda vägar.
29 maj: JD Forrest gör klart med Augsburg i tyska ligan.
30 maj: Mads Bödker skriver på för två år med Malmö.
30 maj: Philip Hersby skriver på för ett år med Malmö.
31 maj: Malmö presenterar Sebastian Meijer för de kommande två säsongerna.
1 juni: Alexander Bergström skriver på och bryter med Rögle. Kontraktet gäller i en säsong.
1 juni: Robert Carlsson bryter och lämnar klubben. Sociala och ekonomiska orsaker. Ny klubb ej klar.
1 juni: Robin Alvarez förlänger äntligen med Malmö. Skriver på för två år!
3 juni: Dansken Frederik Storm presenteras för en tid av ett år.
6 juni: Ludvig Rensfeldt åker tillbaka till Sverige och kommer representera Malmö det närmsta året.
9 juni: Robin Weihager gör klart med ny klubb. Flyttar till Morzine i Frankrike.
12 juni: Jens Olsson presenteras för en tid av hela tre år.
18 juni: Morten Green lämnar Malmö efter en tids spekulationer.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Rögle väldigt intresserade av Nilson
2012-06-18 16:13:09
Rögle söker minst två nya forwards och har ett antal bollar i luften.
Lee Goren-affären håller på att rinna dom ur händerna, därför måste man gå på andra namn. I förra veckan kunde MrMadhawk.se berätta om att Rögle gör ett seriöst försök att få Fredrik Warg till klubben.
I hård konkurrens med Luleå och Skellefteå.

Nu är man ute efter nästa lediga svenska namn på marknaden.
Den omtalade Marcus Nilson.
Förra fredagen skrev han på för två år med Modo. Och nu i fredags var det samarbetet avslutat. Ingen har kunnat redavisa varför.
Enligt säkra uppgifter är Rögle med kampen om att få Nilsons signatur nu.
Det är bekräftat av folk innifrån Rögle BK. Så det är absolut ingenting som är taget från luften bara för att han är ett ledigt namn.

Så sent som under helgen så vet jag att representanter från Rögle pratat personligen med Nilson. Och det finns ett ömsesidigt intresse. Kontakterna mellan parterna sägs ha varit väldigt intensiva den sista tiden.

Att Rögle jagar både Fredrik Warg och Marcus Nilson är inga jättesensationer att så sker. Men jag vet att det är så. Man behöver rutin på anfallssidan och det är väl heller ingen vågad gissning att Mathias Tjärnqvist har ett finger med i spelet när det gäller Mackan Nilson.

Noterbart är att agenten Claes Elefalk, Rögle sportchef Pelle Svensson eller huvudpersonen själv, Marcus Nilson, inte har gått att nå för en kommentar.
Det är locket på, fullständigt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Malmö J20 värvar back
2012-06-18 14:36:17
Malmös J20-lag spikar sin backbesättning.
93:an, Eric Backman är klar för spel i laget kommande säsong.
- Han är en pucksäker och bra back, som vi ville ta in redan förra säsongen, men valde i slutändan att satsa på några av 94:orna som vi hade, som vi hade hoppats kunde ta ett steg, men som inte föll riktigt väl ut, säger Roger Öhman.

Så backsidan är klar nu med åtta namn?
- Ja, men vi väljer att även lyfta upp Johan Ivarsson som en nionde back i laget. Sen ska anfallssidan fyllas på med något namn också.

Kan det bli aktuellt att plocka in någon som typ Cedric Hächler, som kom in sent i fjol, som var väldigt meriterad?

- Nja. Jag kommer inte leta speciellt mycket nu. Det ska vara om vi snubblar över någonting som är riktigt bra. Någonstans så känner jag att vi måste utbilda de spelarna vi har tillgängliga. Och jag vet att när man gör det så suger dom åt sig som svampar många gånger. Så vi ska försöka gå den vägen mer.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Påhlsson klar för Modo
2012-06-18 13:31:58
Samuel Påhlsson är nu tillbaka i Sverige.
"Samme" presenteras just nu på en presskonferens i Övik och är klar för tre säsonger med Modo Hockey.
Markus Näslund meddelar också att det ska in fyra spelare till i laget.


Foto: Allehandas livesändning.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Sista träningsveckan för laget
2012-06-18 11:33:00
Den 10 april började dom.
Det har gått 69 dagar, eller närmare 10 veckor sedan sommarträningen satte fart för Malmö. Bara dagar efter att kvalserien tog slut för andra lag.
Men nu går grabbarna in på sista veckan.

Sedan ser det ut så här:
Torsdagen den 21 juni börjar semestern. Man börjar den redan på torsdagen för att spelare och ledare ska ha möjlighet att ta sig till midsommarfirande på fredagen.
Måndagen den 23 juli är det återsamling med en vecka off ice och teambuilding-övningar.
Måndagen den 30 juli är det ispremiär.
Fredagen den 10 augusti är det första matchen. Troja väntar i Sunnerbohov.

Spelarna ska träna efter individuella program hela sommaren.
De flesta brukar gå på en lugn vecka och tre rätt hårda veckor. Man testas nämligen av direkt när det äter återsamling den 23 juli. Så det är i vanlig ordning ingen idé att hålla på att fuska med träningen bara för att ingen övervakar under drygt en månad.

Men tre dagar gemensam träning återstår alltså, alltjämt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Micce Andreasson - han gör allt
2012-06-17 23:50:47
Malmös förre målvaktstränare måste ha en smått hektisk karriär.
Han tar flera olika målvaktstränarjobb, han är pilot, han kan vara med i Niklas Wikegårds olika TV-sändningar och nu är han även statist för reklamfilmer.

Jag blev smått paff när jag kollade in Clarion Sign-reklamen mellan någon av TV4:s reklamavbrott ikväll.
Där dök han upp.
För visst är det Andreasson på bilden?

Nästa säsong ska "Micce" vara målvaktstränare för Örebro, för övrigt.---

Lite mer seriöst.
Imorgon ska Modo presentera lite nytt. Man har kallat till presskonferens.
Samuel Påhlsson lär komma hem, men det förvånar mig inte om man även presenterar Niklas Nordgren.

---

Har för övrigt hört att Rögle är nära med en väldigt meriterad forward också.
Någon som inte behöver vara Fredrik Warg, där man har stor konkurrens.
Ber att få återkomma.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Lista: De 10 största förlusterna
2012-06-17 18:20:10
Dags för er att debattera att tycka lite.
Jag tog ut ett helt gäng som jag anser är de tyngsta förlusterna för de allsvenska lagen.
Man får ta hänsyn till hur stor betydelse varje spelare har för sitt respektive lag, så det behöver nödvändigtvis inte bara vara stora stjärnor som är de stora förlusterna.

Så här rankar jag förlusterna i årets allsvenska:

1. Broc Little. Från Västerås till AIK.
Broc Little var sensationellt bra i Västerås. Han var det stora offensiva hotet i Västerås och alla matchavgörande poäng han gjorde, de känner jag att det blir väldigt svårt att ersätta.

2. Gustaf Wesslau. Från Djurgården till HV71.
Okej, det är kanske inte helt rättvist att snacka om detta som en förlust för ett allsvenskt lag, men Wesslau är en superförlust för DIF. Landslagsmässig målvakt som räddade många poäng åt dom förra säsongen och som ska ersättas av en transatlant och en ung talangfull målvakt.

3. Dustin Johner. Från Tingsryd till Djurgården.
Oj, vad betydelsefull han var för TAIF. Kanske en direkt avgörande skillnad så de undvek negativt kval. En superförlust för Tingsryd.
En enormt bra center på allsvensk nivå.

4. Niklas Fogström. Från Mora till Luleå.
Frågan är om folk förstår vilken jäkla betydelse Niklas Fogström hade i Mora? En bra kille för gruppen, en pådrivare och som alltid tar täten. Och som gör sina poäng. Varje säsong. Kommer saknas i Mora i år!

5. Thomas Mitell. Från Västerås till Örebro.
Vi snackar seriens bäst PP-back. Det kommer Västerås att märka. Det försvinner en väldigt viktig offensiv kraft.

6. Linus Klasen. Från Malmö till Luleå.
Nog för att Linus inte var SÅ bra som alla trodde. Men herregud. Det är ett supertungt tapp för Malmö. Han gjorde flest mål i laget, var enormt skicklig i PP och kunde bjuda på mycket extra. Han ÄR en blytung förlust sportmässigt.

7. Linus Persson. Från Bofors till Luleå.
Tror Bofors kan hitta någon som fyller luckan, men det tar inte bort alla poäng som Persson levererade. Framförallt under hösten så sprutade Persson in poäng som la grunden till att Bofors kunde ta sig till kvalserien överhuvudtaget.

8. Peter Öberg. Från Västerås till Modo.
En jäkla skön lagspelare. Han var en bricka i förstakedjan som inte tog rubrikerna, men jag skulle tippa på att Broc Little och William Karlsson skulle kunna gödsla med beröm till Öberg för hans hårda jobb.

9. William Karlsson. Från Västerås till HV71.
Ja, givetvis kommer William också bli en tung förlust. Västerås är överlägset det lag som har flest tunga förluster. William dippade möjligen lite, men han är tillräckligt bra och värdefull för att vara en grymt tung förlust för VIK.

10. Conny Strömberg. Från Örebro till ej klart.
Nog för att Örebro gjorde valet att skicka Conny själva, men en artist, en poängmaskin försvinner från laget. Det ÄR en tung förlust. En väldigt tung förlust.

Och här är ett gäng som kunde varit med på listan också.

Daniel Bellissimo till Timrå
Daniel Josefsson till AIK
Jens Jakobs till Luleå
Henrik Eriksson till Djurgården
David Rodman till Ej klart
Nicklas Jadeland till Malmö
Robin Jacobsson till Luleå
Niclas Lundgren till Växjö

Saknar ni någon?
Tar gärna emot åsikter och tankar. Även om ni tycker jag är ute och cyklar.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listor & rankingar
Moe kan bli ett alternativ - men inte nu
2012-06-17 15:21:40
Malmö söker verkligen efter en högerfattad back, men har inte den bästa ekonomin.
Kanske skulle Eric Moe kunna bli ett alternativ.
Uppgifter har sagt att Leksand alltjämt vill bli av med honom och köra en utlåning även kommande säsong.
Något för Malmö?
Inte vad det verkar på huvudpersonen.
- Nej, jag kommer kriga för att ta en plats här i Leksand i år och kör för fullt för att göra det, säger Moe.

Men ni är nio backar. Någon kommer bli över och troligen utlånad.

- Jag krigar för att det inte ska bli jag. Kommer betydligt bättre förberedd denna gången. Det blev snett när jag kom in i Leksand och jag var skadad. Då blev även sommarträningen drabbad och jag hade inte tränares förtroende alls. Därför var utlåningen till Sundsvall bra för min del. Jag är mer redo nu.

Så Moe kan bli ett alternativ, om han blir över.
Men som det är i dagsläget så är han det inte för stunden.
Har Syvlegård den isen i magen att han tänker vänta ut överblivna spelare? Ja, det kan faktiskt vara så. När Johan Björk har signat och han vet att Ribbenstrand är redo så får han nog snällt starta på de sju backarna han har. Om något fynd under sommaren inte dyker upp, förstås.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Operation väntar Ribbenstrand
2012-06-17 11:51:06
Alexander Ribbenstrand är alltjämt på skadelistan.
Sedan Tingsryd den 4 november har han stått uppsatt på den. Men nu verkar saker vara på gång. En operation.
- Ja, vi går bara och väntar på att han ska få en tid för operation nu, säger Patrik Sylvegård.

Varför gör ni det först nu?
- Man har ju inte vetat vad det varit för något, så han gick till landslagsläkaren och kollade och nu vet vi. Han har haft det tufft. Men vi kommer behöva honom i vårt lag. Ribben står för någonting!

Det låter som han inte är med på ispremiären om 43 dagar?
- Kanske. När han väl gjort den operationen som krävs så kan det nog gå rätt fort.

Malmö har för närvarande sex backar. Där är Ribbenstrand en av dom. Johan Björk är också på ingång.
En övergång som dragit ut på tiden. Som snart kan vara klar.
- Hoppas det är klart här efter midsommar, berättar "Sly".
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Facerape placerade Svanbom i Malmö
2012-06-16 23:45:52
Stefan Svanbom som nästa nyförvärv i Malmö?
Ja, det började surras kring det igår.
Men det hela grundade sig på en klassisk facerape, dvs att någon "övertar" ditt facebook-konto, när du råkar glömma att logga ut.

I morse kom ett tips till mig om att Stefan Svambom skulle signa med Malmö.
Det kan alltså gå så pass långt att det nästan blir till ett rykte.
Nu var Stefan dock väldigt ärlig själv.
- Nä, det är en facerape. Dom skulle aldrig vara intresserade av mig! Jag ska troligen spela i Njurunda, annars kan det bli så att jag lägger fokus på arbete efter min utbildning, säger han i ett sms.

Och sedär. Från ingenstans så kan MrMadhawk.se alltså avslöja ett troligt nyförvärv till Zetterbergs moderklubb.
Men Malmö, nej, falskt alarm alltså.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Video: Mats Lusth
2012-06-16 16:23:58
Mats Lusth kom lite i skymundan av vissa saker i början på april.
Men han har varit här i över två månader och varit med under hela fyssäsongen.

Fick ett snack med honom i veckan för att känna på honom.
Här har ni vårt snack i två delar.Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videointervjuer
Ingen ansvarsfrihet till tidigare styrelsen
2012-06-16 15:23:51
Har varit iväg på lite grejer här under lördagen, och har därför inte kunnat uppdatera fullt ut, mer än listan på säsongskorten i HockeyAllsvenskan.

Sydsvenskan rapporterar idag att Malmös styrelse och tidigare VD:n, Anders Olson, inte ska beviljas ansvarsfrihet.
De tidigare styrelsemedlemmarna Håkan Paulsson och Mikael Nilsson säger att de inte varit medvetna om affärerna "sidan om", som pågått.
Jag tycker dock det är väldigt underligt att två styrelsemedlemmar avgick i december och sedan de övriga två i slutet av januari.
Det är ett tecken på att man varit medvetna om något, trots allt.

Resultatet verkar nu bli att man inte kommer få ansvarsfrihet för det gångna året, tillsammans med tidigare VD:n, Anders Olson.

Det är givetvis jätteskönt denna typen av verksamhet (förhoppningsvis) inte pågår längre, men städa upp det kommer man få göra.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Prisjämförelse: Säsongskort i HockeyAllsvenskan
2012-06-16 11:11:00
Igår fick ni en stor prisöversikt i elitserien.
Vi kör vidare på andraligan, HockeyAllsvenskan idag.

Förra säsongens säsongskortsjämförelse finner ni här och den har jag kunnat bygga vidare på i år.

ALMTUNA:
Sämsta sittplats: 1932 kr
Bästa sittplats: 3300 kr
Ståplats/klack: 880 kr
Kommentar: Man inför ett lite billigare sittplatskort jämfört med i fjol då alla sittplatser kostade lika mycket. Sänker priset på ståplats. Rejält.

BOFORS:
Sämsta sittplats: 3500 kr
Bästa sittplats: 3500 kr
Ståplats/klack: 2200 kr
Kommentar: Dålig information på sin hemsida. Samma priser som i fjol. Därför får vi utgår från att man kör samma när man inte har kunnat uppdatera i mitten på juni.

BORÅS:
Sämsta sittplats: 3600 kr
Bästa sittplats: 3600 kr
Ståplats/klack: 1800 kr
Kommentar: Trots den usla säsongen så blir det en ökning av priserna på säsongskort i Borås ishall. Man måste ha in pengar så de få trogna åskådarna där finns krämas ut på ytterligare några hundralappar.

DJURGÅRDEN:
Sämsta sittplats: 4000 kr
Bästa sittplats: 6995 kr
Ståplats/klack: 1495 kr
Kommentar: Finns även "aktiv sittplats" för 3250 kr, men det är mer att jämföra med en ståplats. Noterbart är att de sämsta sittplatserna inte alls rör sig neråt trots allsvenskt spel. I fjol låg priserna på 4000-8895 kr (Slutspel var dock inkluderat)

KARLSKRONA:
Sämsta sittplats: 4900 kr
Bästa sittplats: 4900 kr
Ståplats/klack: 2200 kr
Kommentar: Finns ingenting att jämföra med då siffrorna från förra säsongen ej finns. Klart högre pris än Sundsvall som lämnar HockeyAllsvenskan dock.
Man har samma priser över alla sittplatser.

LEKSAND:

Sämsta sittplats: 2600 kr
Bästa sittplats: 4300 kr
Ståplats/klack: 850 kr plus medlemsskap i Superstars för 350 kr, annars 2100 kr
Kommentar: En höjning, liten sådan dock, på sittplats. Superstars fortsätter att gynnas rejält. Utöver den feta rabatten på ståplatskorten har man fri entré på alla träningsmatcher också. Deras ståplats kort ökar 50 kr.

MALMÖ:
Sämsta sittplats: 2500 kr
Bästa sittplats: 5200 kr
Ståplats/klack: 1000 kr
Kommentar: Exakt samma priser på sittplats som i fjol. Men man har 10 % fram till 30 juni.

MORA:
Sämsta sittplats: 1995 kr
Bästa sittplats: 5400 kr
Ståplats/klack: 2000 kr
Kommentar: Inför billigare säsongskort på rad 1-2. I övrigt gör man inga större skillnader uppe i FM Mattsson Arena.

OSKARSHAMN:
Sämsta sittplats: 3600 kr
Bästa sittplats: 3600 kr
Ståplats/klack: 1500 kr, om man är medlem i Blue Front Support, annars 1900 kr
Kommentar: Inga större förändringar mer än att de billiga korten som kostade 3200 höjs så alla sittplatskort kostar 3600 kr.

SÖDERTÄLJE:
Sämsta sittplats: 4100 kr
Bästa sittplats: 6000 kr
Ståplats/klack: 2400 kr
Kommentar: Lite dyrare sittplatskort. Ståplats samma pris. Har haft kraftiga rabatter tom 1 juni ska noteras.

TINGSRYD:
Sämsta sittplats: 4500 kr
Bästa sittplats: 6000 kr
Ståplats/klack: 3000 kr
Kommentar: Osäkert om detta är priserna för 12/13. Exakt samma priser som angavs säsongen 11/12.

TROJA-LJUNGBY:
Sämsta sittplats: 4200 kr
Bästa sittplats: 4200 kr
Ståplats/klack: 2000 kr
Kommentar: Samma pris på alla sittplatser där man dock höjer med 200 kronor jämfört med förra säsongen.

VÄSTERÅS:
Sämsta sittplats: 2800 kr
Bästa sittplats: 3600 kr
Ståplats/klack: 2300 kr
Kommentar: Inga större förändringar jämfört med förra säsongen.

ÖREBRO:
Sämsta sittplats: 3500 kr
Bästa sittplats: 4500 kr
Ståplats/klack: 2000 kr
Kommentar: Förändrar lite. Höjer priserna på sittplats, men sänker priset på ståplats.

Vi kan notera att inga rabatter för ungdomar, studenter eller pensionärer är medräknat i detta.

Källor: De berörda klubbarnas hemsidor, mejl och telefonsamtal till anställda i klubbarna, samt förra säsongens översikt på MrMadhawk.se
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Tungt tapp för HV71
2012-06-15 23:54:20
Idag är det deadline för kontraktsbundna spelare att spela i NHL.
Därför drog bland annat Magnus Hellberg till Nashville idag. Nyheten som MrMadhawk.se berättade vid 19-tiden bekräftades timmen senare av Frölunda.

Men den stora grejen ikväll är att Jesse Joensuu lämnar HV71.
Efter bara en säsong i Jönköping så återvänder han till NY Islanders. Där han har skrivit på för ett år. Inget kul för Fredrik Stillman att få så här i mitten på juni med sex veckor till ispremiären.
Men det öppnar upp för att det kan hända mycket skoj i HV under sommaren. Även Jukka Voutilainen ska ersättas, sedan han dragit hem till Finland.

Max Friberg har skrivit på för Anaheim också för övrigt.
Men det är ingen jättenyhet. Det har bekräftats i tidningar redan innan, och han spelar i Timrå säsongen som kommer trots kontraktet med Anaheim.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Hellberg skriver tre år med Nashville
2012-06-15 19:03:47
Frölunda eller Nashville för Magnus Hellberg?
MrMadhawk.se kan nu ge er svaret: Nashville.
Enligt uppgifter ikväll så har Magnus Hellberg skrivit på ett treårskontrakt med Nashville och väljer alltså att lämna Frölunda trots ett år kvar på kontraktet.
- Inga kommentarer, säger hans agent Jacob Hedin.

Det kommer inte handla om någon utlåning tillbaka till Europa.
Tanken är att Hellberg ska kriga i Milwaukee Admirals kommande säsong för att på sikt ta en plats i Nashville i NHL, enligt källor som har en stark insyn.

Alltså blir det Frederik Andersen och Julius Hudacek som tar hand om målvatsposterna i Frölunda kommande säsong. Linus Fernström lånas med stor sannolikhet ut till IK Oskarshamn.
Övergången förväntas offentliggöras inom en väldigt snar framtid.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Prisjämförelse: Säsongskort i elitserien
2012-06-15 17:31:54
Precis som i fjol så får ni via MrMadhawk.se en stor kartläggning av vad säsongskorten i de två högsta serierna i Sverige kostar.
Vi börjar med en genomgång av Elitserien, och någon gång under helgen så kommer ni få en stor redovisning för hur det ser ut i HockeyAllsvenskan också.
Nytt för i år är att jag har kunnat matcha med förra säsongens priser för att se eventuella förändringar.

Elitserien 2012/2013:

AIK:

Sämsta sittplats: 4475 kr (5095 kr med slutspel)
Bästa sittplats: 6895 kr (7850 kr med slutspel)
Ståplats/klack: 1690 kr (1990 kr med slutspel)
Kommentar: Samma priser på sittplats som i fjol. Klackens pris har gått ner, men man begränsar antalet platser. Man har haft en rabatt på kring 10 % fram tom 15 juni.

BRYNÄS:
Sämsta sittplats: 4800 kr
Bästa sittplats: 6900 kr
Ståplats/klack: 1100 kr om du är medlem i någon av supporterföreningarna, annars 3000 kr.
Kommentar: Brynäs gör en ökning. 200 kronor för sämsta sittplats och 300 kronor för bästa sittplats. Hundra kronors ökning på supporterkortet.

FRÖLUNDA:
Sämsta sittplats: 1695 kr
Bästa sittplats: 7000 kr
Ståplats/klack: 2200 kr
Kommentar: Frölunda höjer. Sämsta sittplats och klack går upp 200 kr. Bästa sittplats i Scandinavium går upp från 6200 kr till 7000 kr.

FÄRJESTAD:
Sämsta sittplats: 4700 kr (5900 kr med slutspel)
Bästa sittplats: 7000 kr (8400 kr med slutspel)
Ståplats/klack: 1932 kr
Kommentar: Lite otydlig information kring ståplats. Ska vara från 950 kr, men det går inte att lägga det i beställningsformuläret. Man har lite billigare sittplatser jämfört med förra säsongen, men högsta priset på 8400 kr består.

HV71:
Sämsta sittplats: 5500 kr
Bästa sittplats: 9200 kr
Ståplats/klack: 3000 kr (ingår medlemskap i NBS, HV71, slutspel och matchtröja)
Kommentar: Ökar på priserna i år också. Finns dyrare och bättre platser, men då krävs det att man är samarbetspartner också. Klackkortet är lite annorlunda. Man kan välja bort matchtröjan och då kostar det 2750 kr.

LINKÖPING:
Sämsta sittplats: 2995 kr (4495 kr med slutspel)
Bästa sittplats: 5995 kr (7495 kr med slutspel)
Ståplats(klack: 1295 kr
Kommentar: Inga ökningar jämfört med i fjol. De som tecknade slutspel i fjol och blev blåsta på konfekten har kunnat få en kompensation om man gjorde samma sak detta året.

LULEÅ:

Sämsta sittplats: 1995 kr
Bästa sittplats: 7800 kr (Då ingår slutspel, som man måste välja med)
Ståplats/klack: 1650 kr
Kommentar: Klackebiljetterna kan man få för 995 kr fram tom 20 juni. I övrigt så har man rejält sänkning på sittplatsbiljetter längst ner. Halvering av priset.

MODO:
Sämsta sittplats: 4800 kr (Lägg till 1200 kr för slutspel)
Bästa sittplats: 8900 kr (Lägg till 1200 kr för slutspel)
Ståplats/klack: 1250 kr om man är medlem i Lumberjacks. Annars 2500 kr (Lägg till 1000 kr för slutspel)
Kommentar: Inga förändringar jämfört med i fjol överhuvudtaget.

RÖGLE:
Sämsta sittplats: 5100 kr
Bästa sittplats: 7500 kr
Ståplats/klack: 2200 kr
Kommentar: Rögle gör naturligtvis en ökning. Antalet hemmamatcher ökar och sedan spelar Rögle i en serie högre upp. Har fått bra gensvar med stor försäljning av sina sittplatser. Så det har visat sig vara helt rätt.

SKELLEFTEÅ:
Sämsta sittplats: 5000 kr (6900 kr med slutspel)
Bästa sittplats: 8900 kr (11.100 kr med slutspel)
Ståplats/klack: 2300 kr (Slutspel ingår)
Kommentar: Rejäl ökning på sittplats som låg mellan 3500 kr till 6500 i fjol. Ståplats sänks dock med 100 kronor. Det märks att Skellefteå gått långt flera år.

TIMRÅ:
Sämsta sittplats: 3600 kr (4750 kr med slutspel)
Bästa sittplats: 6000 kr (7500 kr med slutspel)
Ståplats/klack: 2000 kr (Alla matcher ingår)
Kommentar: Jämfört med förra säsongen så sker inga förändringar på ståplats. Däremot förändring med lite billigare platser på de dyraste sittplatserna. Noterbart är att Timrå är enda klubb att skriva att korten som gäller alla matcher in är inkl slutspel. Det är inkl alla tävlingsmatcher.

VÄXJÖ:
Sämsta sittplats: 5995 kr
Bästa sittplats: 6995 kr
Ståplats/klack: 2400 kr (Max 450 st och medlem i Lakers Lakejer, sedan 3200 kr)
Kommentar: Växjö förändrar. De dyraste platserna blir billigare och de sämre platserna blir dyrare. Prisskillnaden blir inte enorm för privatkunder som det var förra säsongen. Anledningen är att samtliga platser på båda långsidorna är uppslukade av företag.

Noterbart är att rabatter för ungdomar, studenter och pensionär osv inte är medräknat i detta.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Ingen Marcus Nilson i Modo
2012-06-15 15:43:35
För exakt en vecka sedan gick Modo ut med att man skrivit ett tvåårskontrakt med Marcus Nilson.
Nu går man ut med ett pressmeddelande att det inte blir något av övergången.

Saxat rakt av från pressmeddelandet:

MODO Hockey kan idag meddela att det ej blir någon Marcus Nilson i laget kommande säsong.
Parterna har i samförstånd kommit fram till detta.
- Jag förstår att det kommer att bli en del spekulationer då vi först gick ut och presenterade vårt nyförvärv men det ligger absolut inget dramatiskt bakom detta, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund och fortsätter:
- Vi var överens om basen i övergången, och bestämde att vid själva kontraktsskrivandet så skulle vi lösa de rutinmässiga detaljerna. Senare visade det sig dock att det var komplikationer kring en del detaljer som parterna skulle enas om vilket har inneburit att vi i samförstånd bestämt att ej genomföra övergången.

MODO Hockey har inga kommentarer kring vilka detaljer som ej gick att lösa.

- MODO Hockey och GM Näslund har varit proffsiga. Vi har ej några synpunkter på det, säger Marcus Nilsons agent Claes Elefalk.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Mer för pengarna med yngre spelare
2012-06-15 14:50:54
En väldigt intressant sak när man kollar Patrik Sylvegårds lagbygge är att notera hur stor majoritet i truppen det är som är födda 1986 eller senare.
Kostnaden för folk födda 1986 och senare är nämligen betydligt lägre, jämfört med vad det kostar om man är född 85 och tidigare.

Tittar man i Sylvegårds trupp så är 14 spelare födda 1986 eller senare och 7 spelare är födda 1985 eller tidigare.
Vad blir då skillnaden?
Den är faktiskt rätt ordentlig.
Arbetsgivaravgiften är dubbelt så stor på en anställd som betalar fullarbetsgivaravgift.
15.49 % på alla som är födda 1986 och senare, medan övriga får man betala 31.42 % för.

Har ingen aning om vad som ska spenderas på sista backen, men har man varit med i leken kring Nils Andersson så bör nog slutlönen ha landat någonstans kring 50.000 kr/mån. Så det är nog i de trakterna man har att röra sig med på sista backen.
Och att plussa på 15 eller 31 % på det, kan vara en rätt ordentlig skillnad, öven en hel säsong. Framförallt när man ska vända och vrida på varenda krona.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Rögle blandar sig i leken om Fredrik Warg
2012-06-15 12:32:51
Fredrik Warg är alltjämt free agent.
I Ängelholm söker man etablerade anfallare. Fredrik Warg är en sådan, med flera års erfarenhet från elitserien.
Uppgifter till MrMadhawk.se gör gällande att Pelle Svensson visat ett väldigt stort intresse för Warg.
- Några klubbar i Sverige är det som visat ett seriöst intresse, men i övrigt vill jag inte kommentera det mer än så, säger Warg.

Uppgifter har tidigare framkommit i Norrbottens-kuriren att Luleå är ett annat lag som visar intresse. Men även Skellefteå lär vilja vara med på ett hörn. Och Pelle Svensson ska ha visat ett mycket seriöst intresse för den rutinerade centern, som senaste säsongen spelade KHL-hockey med Dinamo Riga.

Men lutar det åt spel i Sverige, Fredrik Warg?

- Vi kan säga så här. Ska det bli spel utomlands, då ska det vara någonting som är riktigt bra.

När du säger ett bra ställe, så antar jag att du inte vill spela i KHL?
- Det finns väl några, få, bra ställen där.

Men Warg verkar inte ha speciellt bråttom.
Trots att issäsongen ligger drygt sex veckor bort så sitter han helt lugn i båten, men medger att det ändå att han inom kanske fyra veckor måste ta ett beslut om vad som skall ske i framtiden.
- En timme eller fyra veckor. Där någonstans måste det tas någon form av beslut.

Men är Rögle med bland de intresserade klubbarna?
- Jag vill inte kommentera det.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Tävling: Sverige - England
2012-06-15 09:39:05
Dags för andra svenska matchen i fotbolls-EM.
Förra matchens vinnare, Mattias, efterskänkte sin vinst, dvs en landslagströja (hockey).
Så ni får en ny chans att ta hem den.

För att vinna tröjan, så tippar ni slutresultat i matchen (Sveriges först) samt vem som gör matchens första mål (För och efternamn tack!).
Den som träffar rätt på båda, kommer få tröjan. Är det två stycken som har samma tips, så är det den som lagt sitt tips först som vinner.
Exempel: 1-2 Andreas Isaksson.

Alla tips läggs i kommentarsfältet och ni har på er till klockan 20.45 ikväll då avsparken är.
Glöm inte bort att ange en epost så vinnaren kan kontaktas.

Lycka till!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Anderson och Ross
2012-06-14 23:06:51
Patrik Sylvegård var inne på att han nobbat spelare pga priset.
Det har framkommit en.
RJ Anderson, från Lillehammer.
- Vi hade RJ Anderson, en bra amerikansk back på gång, men vi har inte råd. För en säsong ska en sådan spelare ha 40000 euro netto, fri bil och lägenhet. Då kostar det oss en miljon kronor, säger Sylvegård till sydsvenskan.se ikväll.

Men det finns en annan som MrMadhawk.se kan berätta varit på kroken nu eller vid ett tidigare skede.
Nick Ross.
Där ska man också ha tackat nej på grund av priset.
Han var dock vänsterskytt, så det spelar inte så stor roll. En högerfattad back är verkligen superprio.

Håller man sig bara hyfsat kyliga, så är jag helt övertygad om att man kommer hitta någonting intressant under juli och augusti.
Då blir allt fler spelare desperata och är beredda att spela för mindre pengar. Då gäller det att ha fingertoppskänsla och en hel del tur.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Bekräftat: Scott och Honken till KIK
2012-06-14 19:23:16
Det blev som MrMadhawk.se kunde avslöja i morse.
Viktor Holmqvist och Scott Nordh kommer den kommande säsongen att representera Kristianstads IK i division 1.
- Vi var uppe idag och jag blev imponerad av vad de visade upp. Det känns riktigt bra att vi kommer spela där den kommande säsongen, säger "Honken".

Varför spelar ni inte i Pantern?
- Det är inte lika seriöst. Jag var med där lite för två år sedan och förra säsongen också. Kristianstad har mer spelare som verkligen vill något.

Hur då?
- Nej men, nej, jag vill inte hänga ut någon. Kristianstad har en bättre satsning. Pantern har inte varit med här under två säsonger och jag tror mer på KIK och känner dessutom Micke Tisell sedan tidigare och har fått ett riktigt bra intryck.

Kontraktets längd?

- Ett år.

Kommer ni att träna med Malmö något under säsongen?

- Ingenting är bestämt. Det är Kristianstad som gäller. Vi tränar med Malmö tom onsdag i nästa vecka och sedan ska vi upp till Kristianstad en sväng efter det. Den 23 juli är det dags för den riktiga samlingen inför säsongen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fernholm har fått bra elitseriebud
2012-06-14 16:11:03
Daniel Fernholm är kanske en av de mest attraktiva svenska spelarna på marknaden.
Samtidigt finns det en rad elitserieklubbar som söker backar.
Framförallt Rögle och Modo har det tunnt på backfronten.

Uppgifter till MrMadhawk.se gör gällande att ett lag i Sverige laddat upp ett jättebud till Fernholm på 350.000 i månaden. Uppgifter sa först att det var Växjö Lakers som gjort det. Men Henrik Evertsson nekar bestämt det och idag gick man ut och sa att man var klara med sin trupp.
Fernholm bekräftar själv att han fått rena bud från elitserieklubbar. Men inte från vilken eller vilka klubbar.
- Jag kan bekräfta att jag fått väldigt bra bud från elitserielag.

Så bra att du tänker ta det?
- Nja. Det ska väldigt mycket till för att jag ska skriva på nu på en gång.

För både Modo och Rögle vore Fernholm ett väldigt välkommet tillskott. Även Skellefteå skulle det kunna handla om.
För Växjö skulle det också vara det, men de har enligt Evertsson spikat truppen. Men det kan vara ett alternativ om man exempelvis skulle få för sig att dumpa Tom Linder eller om Jonas Holös får en NHL-chans, som han dock måste ta senast under morgondagen då sista dagen är för kontraktsbundna spelare.
Och Evertsson nekar det också själv i ett sms. Hans jobb är dock att ljuga om så krävs.

Färjestad söker också en back, kan noteras. Men där ska det enligt uppgift vara en som kan ta plats någonstans kring ett tredjebackpar från början och inte ett så pass etablerat namn som "Ferna".
Timrå har förnärvarande sex backar, men att Timrå, som har ekonomiska problem skulle lägga ett bra bud på Fernholm, låter helt osannolikt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Modig - Växjös nya målvakt
2012-06-14 13:10:39
Växjö har nu presenterat sin nya målvakt.
Det blev Mattias Modig som tar andraspaden, bakom Fredrik Norrena.
- Detta är en kille som de flesta känner till. Han är en ung och lovande målvakt som har gått igenom en tuff skadeperiod, men som efter en lång rehabiliteringsperiod är frisk igen, säger Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

Synd det kom så snabbt, hade detta tipset i morse.
Men shit happens. Så är det ibland.
Kontraktet gäller för två år framöver.

Martin Gerber och Oscar Alsenfelt ut.
Fredrik Norrena och Mattias Modig in.

Jag säger nedköp. Vad säger ni?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Snabb lägeskoll med Sylvegård
2012-06-14 11:30:22
Utöver att Johan Björk förväntas presenteras som Malmöspelare så ska Patrik Sylvegård ha in en back till.
Nils Andersson hade han på kroken, men det blev Djurgården istället för honom.
Nu tvingas han alltså  söka någonting annat.
Högst troligt en utländsk spelare.
- Det är väl det som ligger närmast till hands, helt rätt, kommenterar "Sly".

Har du något på kroken, nu när Nisse tackade nej?
- Ja, eller har haft. Har fått säga nej, pga för mycket pengar.

Vad händer med Björk?
- Det kommer inte ske något före midsommar. Det är lite grejer som hindrar det.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Scott och Honken på väg till KIK
2012-06-14 09:35:43
De Malmöfostrade spelarna Scott Nordh och Viktor Holmqvist är två spelare som Patrik Sylvegård vill hålla bra koll på och det har sommartränat med Malmö hela tiden fram till nu. Men de kommer inte tillhöra Malmös lag.
Istället kommer de att spela för en mindre klubb på lägre nivå för att få speltid och utvecklas.

Enligt Honkens twitter igår, så var det någonting på gång, för hans del.
Men han ville inte säga vad.
- Nej, det är inte riktigt klart. Så jag avvaktar med att säga för mycket, säger Holmqvist i ett sms.

Enligt vad MrMadhawk.se erfar är det mycket som pekar på att det är Kristianstads IK som kommer ha de båda spelarna i sitt lag kommande säsong. Det naturliga hade kanske varit att de spelade i Pantern, men KIK anses vara ett betydligt mer etablerat lag i ettan och satsar lite mer.
KIK brukar i regel vara i positivt kval, år efter år.

Nu är ingenting officiellt bekräftat, så vi kan väl avvakta lite innan för mycket sägs. Men mycket ska peka på att de spelar under Micke Tisells vingar kommande säsong.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Video: Spelarna säljer säsongskort
2012-06-13 22:32:54
Malmö skulle egentligen ha börjat sälja säsongskort via sina spelare redan i maj.
Rekonstruktionen har dock gjort att man inte har kunnat börja förrän nu.

Nicklas Jadeland, Robin Alvarez och Tomas Kollar satt och ringde runt idag.
Så här såg det ut. Robin Alvarez sista samtal är värt att vänta på. ;-)

Grabbarna sålde på bra och drog säkert in kring 50 intresserade namn, som haft årskort mellan typ 2008-2011. Det var alltså mycket gamla kunder man åter passade på att ta kontakt med.
Tror säkert här är en och annan läsare som fått ett samtal under dagen?

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Brynäs värvar back
2012-06-13 18:38:32
Inte så händelserikt idag och jag har varit iväg lite här på eftermiddagen.
Noterar dock att Brynäs värvat en back. Dennis Persson, från Rochester i AHL är klar för klubben, som Niclas Anderséns ersättare.
Ska bli spännande att se Dennis Persson i elitserien igen. Han var väl inte något jättehöjdare här när han spelade i Timrå för ett par år sedan, men lär ha utvecklats lite ändå där borta.
Han har ändå haft karaktär nog att kriga på där borta och inte pysa hem bara för NHL-chansen har uteblivit.

Kontraktet där gäller i två år.

---

Noterar att Björklöven har värvat Olof Mårs.
De kan nog få ihop ett riktigt bra gäng där i Umeå. Är det något norrlag jag saknar i HockeyAllsvenskan så är det ändå Löven.
Umeå är en trevlig stad och hela klubben känns äkta med de fansen de har kring matcherna. När det blir liv mot en domare där uppe, då lever han riktigt farligt. Gillar passionen i Umeå. Bland de som är där. Ibland kan det tyvärr vara för få.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Säsongskort för 600.000 kr
2012-06-13 15:50:32
Det blev succé för säsongskortsförsäljningen på arenan igår.
Man sålde kort för hela 600.000 kronor, på en eftermiddag och kväll.
- Det blev en skaplig ökning från förra säsongens öppna hus, då sålde vi för 220.000 kronor, säger Martin Nileskär, som verkligen gjorde ett hästjobb.
Från 12.00 till 20.00 satt han på sin stol och sålde säsongskort. Hjärnan lär ha varit totalt slutkörd när han kom hem under gårdagen.

Vad innebär det i antal kort?
- Kring 250.

Och din målsättning är?
- Till privatpersoner har jag en budget på 1500 kort á 2900 kr.

Totalt vill klubben alltså dra in strax över 4 miljoner på säsongskort via privatpersoner. Man lär vara en god bit på väg. 600.000 kronor under gårdagen motsvarar cirka 15 % av vad man vill dra in. Man har sålt kring 500 kort innan det.
Och då har försäljningen egentligen inte kunnat ta fart förrän nu. Det är givetvis också en del av förklaringen till att man sålde så bra på detta årets öppna hus.

Med en bra start, klart att laget spelar i arenan och klart att klubben överhuvudtaget överlever, så är det bara att ta era skattepengar (förslagsvis för er som får tillbaka) och slanta in för säsongskorten.
Här ser ni hur man gör.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Sylvegårds alternativ på sista backplatsen
2012-06-13 13:57:27
Patrik Sylvegård gick bet på Nils Andersson som sista back in i truppen om vi förutsätter att Johan Björk blir den sjunde som ska in.
Nu får han jaga vidare.
Mycket pekar på att han kommer ta sikte på en utländsk back.

Om vi plockar bort alla möjliga transatlanter som finns, för där snackar vi mängder, och om vi bara går på högerfattade backar med europeiskt pass så kan alternativen vara dessa.

Kevin Hecquefeuille, Genéve-Servette.
TALAR FÖR: Franska spelare har haft lycka i Sverige förr. Hade svårt att ta en plats i NLA-laget förra säsongen. Hade Mats Lusth som tränare i Grenoble.
TALAR EMOT: Ekonomin. Har jobbat sig upp som ett ganska etablerat namn. Att han har ett optionsår med Genéve, som vi inte vet hurvida det ska utnyttjas eller ej.

Daniel Glimmenvall, Rögle.
TALAR FÖR: Har varit på väg förr. Finns i regionen.
TALAR EMOT: Röglehjärtat, åldern, motivationen att spela ett år för Malmö.

Tom Koivisto, Tingsryd.
TALAR FÖR: Kan ligan, kostar betydligt mindre än för ett par år sedan, väldigt bra PP-back.
TALAR EMOT: För gammal, kostnaden trots allt för stor, motivationen?

Ville Lajunen, Metallurg.
TALAR FÖR: Att han är rightare och fortfarande ledig på marknaden.
TALAR EMOT: Att han troligen kostar en del som Malmö inte har idag. Vill han spela HockeyAllsvenskan?

Där har vi ungefär det som är ledigt i Europa. Försökte få Jens Olsson att locka hit sin radarpartner från Bofors, Nick Angell. Han trodde det skulle bli tufft ;-)
Men det finns som sagt mängder av lediga transatlanter också. De kommer bli alltmer desperata här under sommaren. Det kan finnas fynd att göra där.

Dessutom kan man också vara kylig och invänta eventuellt överblivet i elitserien. Färjestad är ett lag som har mängder av rightbackar, där någon faktiskt kan bli över, exempelvis.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listor & rankingar
Nisse gick till Djurgården
2012-06-13 12:07:29
Det stod mellan Malmö och Djurgården, som ni redan hade klart för er.
Och som ni vet så var det viss fördel Djurgården.
Så blev det också, för Nils Andersson.
För en stund sedan offenliggjordes att "Nisse" skrivit på för två år med DIF.

Challe Berglund har haft samma problem som Malmö hade. För få högerskyttar i laget.
Han hade bara Kim Lennhammer på backsidan.
- Nisse är en ung och utvecklingsbar back och precis den typ av spelare vi vill ha i laget. Han har bra karaktär, är en riktig krigare som älskar att tävla. Dessutom är han högerskytt, något vi letat efter eftersom vi bara hade en högerskjutande back sedan tidigare, säger Challe till DIFhockey.se.

För Patrik Sylvegård går nu jakten vidare på en bra högerskytt.
Jag tror han kommer få ta sikte på en utländsk spelare nu.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Kanada gäller för Simon Karlsson
2012-06-13 09:48:34
Karlskrona vill ha hem Simon Karlsson och har erbjudit honom ett tryoutkontrakt.
Nu ställs Karlsson inför ett svårt val. Hem till Karlskrona där han kommer ifrån eller ta ett kontrakt i Kanada?
Till 90 % så lutar det åt Kanada, trots allt.

Det är de beskeden som Malmö fått och vad jag hört så vill Nashville, som draftat honom, att han spelar i någon av de kanadensiska juniorligorna kommande säsong, för att få erfarenhet.

Malmö ville ha med Simon Karlsson och ge honom chansen, men beskeden har varit att det bara är Kanada som gäller. Och så lär det bli också.
Troligtvis är man överens med en klubb där borta inför WHL-draften som brukar vara i slutet av juni.
Men nu har alltså Simon ett förslag från moderklubben att ta ställning till, som givetvis lär röra till det en del.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Video: Jens Olsson klar för Malmö
2012-06-12 22:02:35
Jens Olsson är på plats i Malmö och kör redan med laget.
Så här säger han om sin återkomst och tankar.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videointervjuer
Collegeback till SSK
2012-06-12 19:37:22
Södertälje presenterade en värvning nu ikväll.
Collegebacken, Mike Bergin, är klar för spel i sportklubben.
Han har skrivit på för 1+1.

Efter att Kurt Davis inte lyckades motsvara förväntningarna under fjolåret så är naturligtvis chansen att Nygårds träffar rätt på denna backen betydligt större.
Han bör ha varit extra noga med sina referenser och vi kan nog förvänta oss en uppdradering av Kurt Davis.

Nygårds kommenterar sin värvning så här på SSK:s officiella hemsida:
- Det känns givetvis bra att få knyta till oss en spelare som bidrar med storlek och tyngd i det defensiva spelet. Bergin har jag själv sett när jag varit inbjuden till Dallas camp och jag har fått goda vitsord om honom när vi hört oss för. Han är som sagt storväxt men också rörlig. Han är en duktig skridskoåkare storleken till trots. Främst är han en riktigt bra allround back med ett bra arbete i försvarszon samt bra på att sätta igång spelet.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Stort intresse för säsongskort på arenan
2012-06-12 18:33:41
Malmö kör just nu ett "öppet hus" på Malmö Arena.
En riktigt rolig notering gjorde jag.
Det såldes säsongskort på ett väldigt bra sätt.

Martin Nileskär som arbetar med det fick verkligen jobba där bakom datorskärmen och det var ständig kö på 20-25 personer för att säkra upp sin plats.
Jag tror att han kan ha sålt flera stycken under dagen som gick här.

Hela A-laget, minus Sebastian Meijer fanns dessutom på plats för att skriva autografer. Även Jens Olsson som verkligen är glad över att vara tillbaka.
Så har ni inget för er så är det ytterligare i 1.5 timme det är öppet borta på arenan.

Ett längre snack med Jensa kommer under kvällen!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Sponsrad video: Blob Jump
2012-06-12 16:19:41
Gillar ni äventyr, då kanske ni ska testa Spendrups "V Energy"-dryck. Man verkar våga lite mer med den i kroppen. Se det helt sjuka hoppet som denna killen gör mellan skarporna på Högtorget i Stockholm. Snacka om Crazy kille! Nästan lite Jackass över detta. Kolla in videon!Detta är en sponsrad video och kan inte kommenteras!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Sport och tips
Petterström åter i Skellefteå
2012-06-12 15:37:56
Skellefteå har inte varit speciellt aktiva på transfermarknaden, på sista tiden.
Men idag kom ett nyförvärv.
Pontus Petterström återvänder till klubben han var i under flera säsonger efter fyra säsonger i Linköping.
Kontraktet gäller i två år.

---

Örebro har samtidigt presenterat sin tredjekeeper.
Henrik Lundberg, närmast från Kallinge/Ronneby.
Fostrad i Frölunda, men som kommer att spela i Arlanda i början.
Han blir en av tre i Örebro där Stefan Ridderwall är den ena och Robin Rahm lär presenteras som den sista pusselbiten i augusti.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Rensfeldt får inte ha #19
2012-06-12 13:47:04
Ludvig Rensfeldt skulle haft #19 på tröjan. Men han fick inte.
Håkan Karlsson satte stopp.
- Man vet aldrig om dom får för sig att hissa Jussis tröja. Det är bättre att hålla det öppet. Jag vill inte heller spela den för det är dumt att det blir liv på en sådan sak, säger Håkan Karlsson.

Har han nytt nummer?
- Ja, #79 kommer han att spela i.

Jens Olsson?

- #28.

Vet att många fans ser det som skönt att inte Jussis nummer används.
Så nu kan ni andas ut.
Håkan håller för övrigt #12 (Magnertoft) samt #21 (Mattsson) också.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Jens Olsson klar!
2012-06-12 12:04:50
Jens Olsson är klar för spel i Malmö.
Patrik Sylvegård har lyckats göra klart med Jensa på ett treårskontrakt.
Det slog ner som en liten bomb faktiskt. Tror många ändå räknat med att han skulle spela i München denna säsongen.

Nu väljer han istället att komma hem.
- Han är en skridskoskicklig back med bra spelsinne som vi kommer att ha mycket nytta av i truppen. Han kommer att vara en ledande spelare och det är exakt den typen vi letat efter, säger Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande från klubben.

LAGBYGGET 2012/2013:

M1: Pontus Sjögren (-2013)
M2: Axel Brage (-Lån)

B1: Alexander Ribbenstrand (-2013)
B2: Emil Carnestad (-2013)
B3: Stefan Lassen (-2013)
B4: Mads Bödker (-2014)
B5: Philip Hersby (-2013)
B6: Jens Olsson (-2015)
B7: Vakant.
B8. Vakant.

F1: Tomas Kollar (-2013)
F2: Roger Ohlsson (-2013)
F3: Morten Green (-2013)
F4: Lukas Ericsson (-2013)
F5: Magnus Häggström (-2013)
F6: André Burakovsky (-2013)
F7: Nicklas Jadeland (-2014)
F8: Mattias Persson (-2015)
F9: Henrik Hetta (Tryout)
F10: Sebastian Meijer (-2014)
F11: Alexander Bergström (-2013)
F12:  Robin Alvarez (-2014)
F13: Frederik Storm (-2013)
F14: Ludvig Rensfeldt (-2013)

Viktiga datum i silly season:

13 mars: Första dagen utan spel. Silly season start.
14 mars: Stefan Nyman och Anders Olson sparkas som sportchef och VD. Patrik Sylvegård tar över.
19 mars: Det blir klart att fyra spelare lämnar. Grand-Pierre, Forrest, Lazo och Ciernik lämnar.
19 mars: Tränarparet för nästa säsong blir klart. Mats Lusth assisterar Ulf Taavola över kommande säsong.
20 mars: Det basuneras ut att Magnus Häggström har kontrakt över nästa säsong.
26 mars: André Burakovsky blir klar för en säsong till, trots lockrop från elitserien.
27 mars: Malmö offentliggör att Jesper Mattsson ej får nytt kontrakt.
27 mars: Malmö och tvillingarna Westerholm går skilda vägar.
28 mars: Nicklas Jadeland presenteras som det första nyförvärvet. Kontraktet är på två år.
29 mars: Mattias Persson presenteras som nyförvärv. Kontraktet löper över tre år.
3 april: Dragan Umicevic och Malmö Redhawks går skilda vägar.
3 april: Robin Weihager får inget förlängt kontrakt.
11 april: Totalt värvningsstopp för stunden eftersom Malmö saknar likvida medel.
16 april: Tvillingarna Westerholm skriver på för BIK Karlskoga.
18 april: Alexander Barta skriver på ett år med Rögle.
22 april: Tim Heed lämnar Malmö. Skriver på för Växjö under säsongen 12/13.
2 maj: Daniel Josefsson bryter och lämnar. AIK nästa.
17 maj: Avtalet med Stenbeck blir klart och Hannu Toivonen samt Linus Klasen lämnar.
18 maj: Henrik Hetta gör klart med Malmö. Men kontraktstiden är ej klar.
22 maj: Linus Klasen skriver på för Luleå.
22 maj: Malmö gör klart med ett lån av Linköpingsmålvakten, Axel Brage.
29 maj: Marcus Högström och Malmö går definitivt skilda vägar.
29 maj: JD Forrest gör klart med Augsburg i tyska ligan.
30 maj: Mads Bödker skriver på för två år med Malmö.
30 maj: Philip Hersby skriver på för ett år med Malmö.
31 maj: Malmö presenterar Sebastian Meijer för de kommande två säsongerna.
1 juni: Alexander Bergström skriver på och bryter med Rögle. Kontraktet gäller i en säsong.
1 juni: Robert Carlsson bryter och lämnar klubben. Sociala och ekonomiska orsaker. Ny klubb ej klar.
1 juni: Robin Alvarez förlänger äntligen med Malmö. Skriver på för två år!
3 juni: Dansken Frederik Storm presenteras för en tid av ett år.
6 juni: Ludvig Rensfeldt åker tillbaka till Sverige och kommer representera Malmö det närmsta året.
9 juni: Robin Weihager gör klart med ny klubb. Flyttar till Morzine i Frankrike.
12 juni: Jens Olsson presenteras för en tid av hela tre år.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Kim Johnsson snart tillbaka på isen?
2012-06-12 11:56:47
Kim Johnsson har inte spelat ishockey på två hela säsonger.
Men Malmöfostrade Johnsson verkar inte ha gett upp karriären. Han är igång och tränar och det kan bli tal om en comeback för den numera 36-åriga backen.
- Han har tränat i tjugo veckor och är i ett otroligt bra skick. Skulle han vilja spela hockey igen då kan han, enligt mig, spela på vilken nivå som helst, berättar hans rådgivare, Bo Falkman för sydsvenskan idag.

Kan tänka mig det uppstår lite frågetecken från Malmös fans om han kan vara en pusselbit i lagbygget kommande säsong.
Svaret på den frågan tror jag är rätt enkelt. Det är nog ett klart och tydligt nej.
Johnsson lär inte vilja och frågan är om Malmö vill och har råd. Tror inte det skulle vara gratis. Johnsson är dessutom rotad i Stockholmstrakten med sin familj.

Hade varit lite intressant dock att se vad han gick för.
En comeback efter två hela säsonger utanför rinken måste ändå göra en del. Enligt Falkman ska dock två veckors träning på is och två veckors matcher göra att han kan spela på vilken nivå som helst.
Nja. Jag är tveksam.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Blidstrand klar för Västerås
2012-06-12 10:15:43
Västerås har nu presenterat backen Ricard Blidstrand.
Redan i fredags kunde MrMadhawk.se berätta att affären var i hamn och att man satsar på den talangfulla backen som lirat hockey i Kanada senast.
- Jag är en stor och defensiv back med ett bra förstapass, säger Ricard i en kortfattad kommentar i ett pressmeddelande från VIK Hockey.

Kontratet löper över ett år och Blidstrand blir den nionde backen in i laget.
Gissningsvis blir en back över och placeras då högst troligt i Kallinge/Ronneby som man startat ett samarbete med.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Säsongens sista hockeymatch
2012-06-12 03:58:08
Paus mellan andra och tredje perioden mellan LA Kings och Devils.
På tavlan: 4-1 till Kings.
Det är inte att sticka ut hakan och säga att det är säsongens sista match som spelas.
Orkar helt enkelt inte se mer och vaknar jag imorgon av en grym vändning från Devils, så ser jag framemot match 7.

Så, jag säger: Grattis LA Kings. Snacka om kungar i slutspelet! Och skapligt Dustin Brown klev fram som kapten när det gällde som mest.

Och min vana trogen så tippar jag nästa års Stanley Cup-vinnare redan nu: New York Rangers.

---

Har varit EM-hysteri i Sverige. Så har inte hänt så jäkla mycket på hockeyfronten.
Johan Sundström har dock skrivit på ett treårskontrakt med NY Islanders. Det är ungefär vad som hänt. Lär väl dock spela för Frölunda ändå.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Strbak tillbaka i Rögle
2012-06-11 16:30:23
Rögle presenterade precis ett nyförvärv.
En återvändare.
Martin Strbak återvänder till klubben.
- Martin har gjort tre riktigt starka säsonger såväl i landslaget som i KHL och bidrar med viktig spetskvalitet till oss, säger Pelle Svensson i ett pressmeddelande från klubben.

Han blir klubbens sjunde back. Men man kommer nog ner på sex backar när Rasmus Bengtsson inte lär bli kvar i klubben.
Det ska nog in en eller två till alltså.
Rögle får med Strbaks signing en meriterad och rutinerad back. Det är välbehövligt, så att han är 37 år, får nog ändå anses som något positivt just här.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ny nummeruppdatering
2012-06-11 15:08:09
Ett helt gäng med spelare hade inte fått välja nummer sedan tidigare.
Nu är det gjort.

De som inte hade fått nummer tilldelade sedan tidigare var dessa spelarna, som nu fått sina nummer. Håkan Karlsson meddelar följande nummerval:

#33. Axel Brage

#4. Mads Bödker
#84. Philip Hersby

#9. Frederik Storm
#19. Ludvig Rensfeldt
#20. Henrik Hetta
#22. Alexander Bergström

Sebastian Meijer har inte anlänt till Malmö. Han kommer senare. Då får han också sitt nummer. Ingen högoddsare dock att han ärver Morten Greens #13 rakt av då.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Tävling: Ukraina - Sverige
2012-06-11 13:37:55
Sverige premiärspelar ikväll i fotbolls-EM.
Och till matchen så lottar jag ut en svensk landslagströja, fast det är hockeylandslagets ;-)

För att vinna tröjan, och ikväll ska vinsten garanterat ut, så tippar ni slutresultat i matchen (Ukrainas först) samt vem som gör matchens första mål (För och efternamn tack!).
Den som träffar rätt på båda, kommer få tröjan. Är det två stycken som har samma tips, så är det den som lagt sitt tips först som vinner.
Exempel: 1-2 Andreas Isaksson.

Alla tips läggs i kommentarsfältet och ni har på er till klockan 20.45 ikväll då avsparken är.
Glöm inte bort att ange en epost så vinnaren kan kontaktas.

Lycka till!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Djurgårdens målvakt på plats
2012-06-11 12:03:27
Djurgården har presenterat sin målvakt.
Det blev ett helt onämnt namn, vilket alltid är kul när det sker.
Kanadensaren, Steve Valiquette har skrivit på för ett år, med automatisk förlängning om Djurgården går upp i elitserien. Han kommer närmast från spel i italienska ligan och är 34 år.

Intressant att man väljer en transatlant i målet.
Procenten bland transatlanter som lyckas i Sverige är inte hög. Så för Challe Berglunds skull så hoppas jag att man träffar rätt här. Annars finns ju Adam Reideborn redo som backup, och han är absolut ingen dålig målvakt.
- Steve var backup till Henke Lundqvist i New York Rangers under flera säsonger innan han gick till CSKA Moskva i KHL. På grund av problem i CSKA Moskva lämnade han klubben och spelade förra säsongen i Italien. Han är en stor målvakt som dessutom är både kvick och alert. Han har dessutom stor erfarenhet, något som är viktigt för oss i jakten på en Elitserieplats. Vi har även fått goda vitsord om Steve, säger Charles Berglund till Djurgårdens hemsida.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Borås har Wennerström på kroken
2012-06-11 09:48:47
För ett år sedan hade Peter Wennerström kontrakt med Färjestad och skulle försöka spela till sig en elitserieplats.
Så blev det inte och han spelade istället allsvensk hockey med Örebro.
Där blev han också över. Så det har inte funnits något jobb för honom, fram till nu.

Uppgifter från flera olika håll till MrMadhawk.se, säger att Wennerström kan vara på väg till Borås.
BHC avser att förstärka sin trupp ytterligare och Wennerström hade såklart varit ett grymt nyförvärv.
Han beskrivs som en fysisk spelare, men det kan även trilla in en hel del poäng.
Under de två säsongerna i Bofors så blev det kring 30 pinnar.

Mer från Borås.
Det sägs även att man jobbar för att få Oliver Bohm till sitt lag.
Bohm var inlånad från Frölunda under tio matcher säsongen som gick. Där ska det dock inte vara lika nära som det är med Wennerström.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Video: Ludvig Rensfeldt på plats i Malmö
2012-06-10 21:57:43
Ludvig Rensfeldt är på plats i Malmö. Han anlände ikväll.
Han kom knappt in i lägenheten innan det var intervjudags.
Och ja, ska tänka på ljuset i fortsättningen. Men ni hör vad grabben säger.

För övrigt har jag sett Patrik Sylvegård göra något som hans fru aldrig har sett. Hjälpa till att bädda en säng.
Jag vågade dock inte filma denna unika händelse, med hänsyn till eventuell chock hans fru kan utsättas för.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videointervjuer
Lista: De 15 bästa nyförvärven
2012-06-10 17:24:23
Listor och rankingar berör. Det vet jag.
Och nu har de flesta lagen värvat, efter att Malmö till slut kom igång.

Nu behöver denna listan inte vara något direkt facit om vi säger så.
Förra året hade jag inte ens Broc Little på listan, och Jared Aulins övergång till Örebro från Leksand var bara nummer 20 på listan.
Linus Klasen ansågs vara den bästa värvningen.

Så här rankar jag nyförvärven i HockeyAllsvenskan, men det kan nog dyka upp både en och två spelare till, innan augusti, som kan slå sig in på denna listan.

1. DUSTIN JOHNER, FRÅN TINGSRYD TILL DJURGÅRDEN.
Johner har levererat varenda säsong i HockeyAllsvenskan. Han lyfte Tingsryd ordentligt, var med i det Växjö som tog klivet upp i elitserien.
Han är riktigt bra och gör lag bättre. Min favoritvärvning inför kommande säsong.

2. THOMAS MITELL, FRÅN VÄSTERÅS TILL ÖREBRO.
En back som levererar. Var han än spelar. Det kanske tom är så att Mitell är en av Sveriges bästa PP-backar. Ett otroligt vapen att ha i powerplay. Och han är dessutom inte oduglig i övriga delar av spelet. Mitell var en av seriens bästa backar i fjol. Tror inte han blir sämre i ett bättre lag.

3. MATTIAS PERSSON, FRÅN LULEÅ TILL MALMÖ.
"Fete" var dominant sista året i Troja. Oerhört dominant. Han var en av seriens främsta offensiva vapen. Trivdes inte socialt i Luleå och flyttade hem. Så länge han inte blir bekväm, utan kommer till jobbet varje dag så kommer han bli ett ruskigt bra vapen för Malmö kommande säsong.

4. DAMIEN FLEURY, FRÅN TIMRÅ TILL SÖDERTÄLJE.
En målskytt av rang. Sprutade in mål i Västerås och gjorde det rätt hyggligt i Timrå. Haft lite problem sidan om isen, men det verkar vara ur världen nu. I fjol skulle Sabolic göra målen för SSK, men misslyckades. Tror inte Fleury kommer att misslyckas med det han gör så bra, mål.

5. ELIAS GRANATH, FRÅN TIMRÅ TILL DJURGÅRDEN.
Lagkapten i elitserien under fjolårssäongen. En pålitlig back. Han är stabil defensivt, har riktigt bra ledaregenskaper och vill nog visa Tommy Salo att han gjorde fel som nobbade honom en återkomst i Leksand.
Kan bli en viktig pjäs i Djurgårdens försvar.

6. TIMMY PETTERSSON, FRÅN INGOLSTADT TILL DJURGÅRDEN.
Var ruskigt bra när han spelade i DIF senast. Då i elitserien. Har nu två år ute i bagaget. I KHL först och tyska DEL sedan. Tror han med rutin, hjärta och framförallt att han är en bra back, kommer tillföra grymt mycket för Djurgårdens lag kommande säsong.

7. ANDERS ERIKSSON, FRÅN VÄXJÖ TILL ÖREBRO.
Anders Eriksson var väldigt bra i det Växjölag som vann kvalserien överlägset förra våren. Var kanske inte riktigt redo för elitserien, med det är en väldigt underskattad center på allsvensk nivå. Örebro lär ha gjort ett riktigt bra fynd i Anders här.

8. ALEXANDER BERGSTRÖM, FRÅN RÖGLE TILL MALMÖ.
Nog för att "Berget" blev dumpad av Rögle när de gick till elitserien, men han har ändå levrerat grymt med poäng under de senaste allsvenska säsongerna. Det finns ingenting som tyder på at han inte fortsätter med det nu när han kommer till Malmö och lär ta en stor roll.

9. FREDRIK BREMBERG, FRÅN TIMRÅ TILL DJURGÅRDEN.
Nej, har inte glömt "Linkan". Han kan nog vara seriens bästa spelare. Problemet är att han kanske inte är tillräckligt motiverad när det är Almtuna borta eller Mora borta i november. Han ska med på en sådan här lista, men inte högre än så här.

10. FREDRIC ANDERSSON, FRÅN MODO TILL SÖDERTÄLJE.
Fredric var en rätt bra spelare i det SSK-lag som åkte ur elitserien. Har hjärtat och lär vara klar spetskompetens på allsvensk nivå. Det var knappast något slump att Modo ville ha honom i sitt elitserielag under fjolårssäsongen.

11. KIM KARLSSON, FRÅN LULEÅ TILL TINGSRYD.
Kim Karlsson var grymt bra i Almtuna när han var under Rönnqvists vingar. Lär vara handplockad av Petter Nilsson till TAIF nu och lär fortsätta vara den jobbiga spelaren han var i Almtuna. Får nog utrymme för en del poäng också. Tingsryd viktigaste nyförvärv!

12. STEFAN RIDDERWALL, FRÅN TIMRÅ TILL ÖREBRO.
Det har varit få viktiga målvaktsövergångar i HockeyAllsvenskan i år. Men Ridderwall sticker ändå ut. Har haft skapliga räddningsprocent i elitserien. Örebro har bytat målvakter i många år. Blir detta den stabila ettan som är bäst när det gäller? Kanske.

13. JOHAN JONSSON, FRÅN VÄXJÖ TILL SÖDERTÄLJE.
På allsvensk nivå är Johan Jonsson är pålitlig och väldigt bra back. Dumpad i Växjö efter att ha varit topp 4 back där under den allsvenska tiden. Södertälje kan tacka och ta emot åt en back som kommer göra deras försvar klart mycket bättre.

14. PATRICK YETMAN, FRÅN LINKÖPING TILL ÖREBRO
Ska erkänna att Yetman kommer lite i skymundan, men det är naturligtvis ett kanonnyförvärv som Örebro har gjort här. Den korta tiden han var i Västerås så levererade han bra med poäng. Kan och bör nästan göra det här också, även om det gått ett par år sedan sist.

15. PÄR EDBLOM, FRÅN ÖREBRO TILL LEKSAND
Edblom fick inte plats i Örebro, men han är som gjuten i Leksands lagbygge, som behövde en center som kan gå i båda riktningarna.
Edblom under Appelgrens vingar igen kan bli en succé!

Och här är ett gäng som hamnade precis utanför och i vissa fall där kunskapen om spelarnas ansågs vara för låg, men som absolut var kandidater för listan...

Robin Gartner, Örebro
Henrik Eriksson, Troja
Daniel Åhsberg, Tingsryd
Kevin DeVergilio, Tingsryd
Jordan Smotherman, Tingsryd
Johan Andersson, Södertälje
Sebastian Meijer, Malmö
Nicklas Jadeland, Malmö
Rob Ricci, Mora
Tyler Gotto, Mora
Pär Edblom, Leksand
Kevin Kapstad, Leksand
Shay Stephenson, Karlskrona
David Lidström, Djurgården
Henrik Eriksson, Djurgården
Markus Ljungh, Djurgården
Oscar Johansson, Borås
Ken André Olimb, Bofors

Åsikter? Det är bara att komma med dessa!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listor & rankingar
Ställ din fråga till Taavola
2012-06-10 14:53:06
Vad vill du fråga Ulf Taavola?
Under juni kommer "Den stora tränarintervjun" att genomföras.
Det blir fjärde året som den körs för er. En stor och öppen intervju med Malmös huvudtränare inför säsongen som kommer.
Den brukar bli i flera delar, över flera dagar. All tänkbar information som tränaren vill släppa ska ut till fansen.

Minns de olika inspelningarna.
2009 satt jag i tränarrummet med Göran Karlström och gjorde det rätt spontant med mobilkamera.
2010 satt jag med Robert Olsson i soffrummet i omklädningsrummet med en solbränd tränare, utan stativ.
2011 gick jag runt på olika delar i omklädningsrummet med Leif Strömberg och gick igenom en stjärnfylld spelartrupp.

2012 ska jag alltså träffa Ulf Taavola.
Mannen som tog över som huvudtränare i december, men som håller en rätt låg profil. Inte direkt de stora rubrikernas man, men han ska få snacka ordentligt.
Så jag tänkte ni ska få inkomma med frågor. Jag är dock den som tar ut vilka frågor som ställs, så det är ingen garanti att de ställs bara för att ni skriver de.

Så ställ er frågor, så sammanställer jag.
Intervjun ligger en tid bort, men inte alltför långt bort.
Skriv era frågor i kommentarsfältet eller skicka ett mejl till johan@mrmadhawk.se.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Intervjuer och reportage
Hockeysäsongen lever två nätter till
2012-06-10 12:36:10
Kul att hockeysäsongen fick hålla ut i ytterligare två dagar i natt.
En riktigt bra match mellan New Jersey och Los Angeles där Devils fixade LA:s första förlust på bortaplan i slutspelet. Ni var säkert några som satt uppe och såg det i EM-hysterin.
Jag var en av de, och det får man ångra när halva dagen går. Men man får passa på att se den lilla hockeyn som bjuds.

---

Idag är det två månader till Malmö spelar sin första träningsmatch. Troja borta väntar den 10 augusti.
Inte så lång tid egentligen, men när det väl blir helt hockeyfritt, kommer det kännas som en evighet.

---

Inte mycket som händer nu.
Frågade Patrik Sylvegård på sms om status på Nils Andersson.
Ni ska veta att "Sly" verkar ligga på rätt hårt där. Men agenten hade inte lämnat något besked om klubbval där ännu. Tror inte hans val av klubb ligger speciellt långt bort.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ny klubb klar för Weihager
2012-06-09 23:33:00
Robin Weihager fick lämna Malmö i början på april.
Han gjorde klart med ny klubb tidigare i veckan, meddelade han på sin twitter, men inte förrän ikväll blev det officlellt.

Det blir spel i Frankrike för Robin den kommande säsongen.
Morzine blir ny klubbadress.
Weihager hälsade till alla kring MIF följande mening:
- Många härliga år i MIF bakom mig. Tackar för allt och önskar alla i och runt klubben lycka till!

Lycka till själv där nere, Weihager!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Vad ska in i trupperna? - Allsvenskan
2012-06-09 18:51:35
Efter genomgången av elitserien tidigare idag, så får ni nu genomgången av de allsvenska trupperna också.
Vad ska in i respektive trupp?
Så här ser det ut.

ALMTUNA:
Har: Två målvakter, sex backar och elva forwards.
På ingång: Backar och forwards.
Kommentar: Martin Öhrstedt har en del jobb kvar. Men finns pengarna? Det måste in backar och forwards. Kan bli tal om lån?

BOFORS:
Har: Två målvakter, sju backar och 14 forwards.
På ingång: Kanske en back.
Kommentar: Här ser det rätt välfyllt ut. Fick sin center när Ken-André Olimb blev klar. Backsidan lär behöva ett namn till. Men kanske väljer man att avvakta?

BORÅS:
Har: En målvakt, sju backar och elva forwards.
På ingång: Målvakt är prio 1. Någon forward. Kanske back.
Kommentar: Fyllde på riktigt ordentligt när man väl fick klart med ekonomin. Nu kan man sitta hyfsat lugnt. Avvaktar lån från exempelvis Frölunda? En målvakt bredvid Bjurö är givetvis ett måste oavsett.

DJURGÅRDEN:
Har: En målvakt, åtta backar och 13 forwards.
På ingång: Målvakt! Kanske forward.
Kommentar: Målvakten är prio 1, 2 och 3 (något överdrivet). Men har det hyfsat bra ställt utöver det. Kan nog dyka upp en forward också.

KARLSKRONA:

Har: Två målvakter, åtta backar och 13 forwards.
På ingång: Kanske en forward.
Kommentar: Karlskrona har en stor stomme kvar från laget som gick upp. Kanske behöver man spetsa till med ytterligare en forward. Men annars så ser man rätt klara ut.

LEKSAND:
Har: Två målvakter, nio backar och 15 forwards.
På ingång: Ingenting just nu.
Kommentar: Tommy Salo har suttit rätt lugn en längre tid. Lär fortsätta göra det. Har ett färdigt lag som spelades ihop redan under fjolårssäongen.

MALMÖ:

Har: Två målvakter, fem backar och 14 forwards.
På ingång: Backar, backar och åter backar.
Kommentar: Sylvegård kommer inte ha kvar Morten Green så man ska ner på 13 forwards. Men anfallssidan ska vara klar tillsvidare oavsett. Sedan är det backar som är prio.

MORA:
Har: Två målvakter, åtta backar och tolv forwards.
På ingång: En jäkla massa tryoutspelare.
Kommentar: Lite annorlunda upplägg. Har en klar trupp, men ska kompletera det sista med tryoutspelare som kommer under två-tre veckor i augusti. Spännande!

OSKARSHAMN:

Har: En målvakt, sju backar och tolv forwards.
På ingång: Guilio Scandella. Eventuellt en back.
Kommentar: Snart är Scandella på plats. Problem med gamla klubben har jag vetat en längre tid, men båda parter vill och väntar bara.

SÖDERTÄLJE:

Har: Två målvakter, sex backar och tolv forwards.
På ingång: Det kommer nog båda backar och en forward.
Kommentar: Gör man plats för Robban Carlsson eller inte? Backar måste in och det kommer.

TINGSRYD:
Har: Två målvakter, sju backar och 16 forwards.
På ingång: En back kanske?
Kommentar: Fyllde truppen från noll till smockfull på rätt kort tid. Har tre tryouter av de 16 på anfallssidan. En eller två blir kvar?

TROJA-LJUNGBY:
Har: Två målvakter, sju backar och 14 forwards.
På ingång: Ingenting, troligtvis.
Kommentar: Jerry Andersson har ett stort lagbygge. Några tryouter och några juniorer som ska ges chansen. Här är det stängt för stunden. Redo att gå på is idag om det skulle vara så.

VÄSTERÅS:

Har: Två målvakter, åtta backar och 13 forwards.
På ingång: Ricard Blidstrand kommer att presenteras inom kort. Eventuellt en forward.
Kommentar: David Lundbohm kvar eller inte? Kan bli tal om en anfallsvärvning till. Blidstrand är muntligt överens. Presenteras snart. Då är backsidan klar.

ÖREBRO:

Har: En målvakt, åtta backar och 13 forwards.
På ingång: Robin Rahm ska in på målvaktssidan, sedan är det klart.
Kommentar: Bara Rahm kvar, som inte kan presenteras förrän i augusti. Sedan är det klart. Peter Andersson sa att endast en målvakt ska in när jag träffade honom i samband med intervjun med Rasmus Andersson.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listor & rankingar
Tre nyförvärv till Malmös J20
2012-06-09 15:08:01
Roger Öhman jobbar på med J20-truppen.
Och han har under sommaren haft möjlighet att se ett flertal spelare live både på och utanför isen.
Nu har han dessutom fått napp.

Tre spelare är klara.
De presenteras här:

Anton Johansson-Martis
, back:
Öhmans kommentar: Blev klart idag att Anton kommer att spela för oss nästa säsong och det känns oerhört bra. Vi har letat efter någon/några backar som har rutin av att spela J20 superelit och Anton har varit ordinarie i HV71:s lag som förlorade SM-finalen mot Linköping. En mycket stabil back som vi ser fram emot att jobba med. Var lagkapten i deras J18-lag, vilket tyder på en bra ledartyp.

Luis Blak Olsen, forward:
Öhmans kommentar: En spelare vi fick tips om för ett tag sedan och som varit här på tryout under några veckor och gjort väldigt bra ifrån sig. En målskytt och en spelare som alltid går rakt på mål. Imponerat väldigt mycket på oss under den tiden vi sett honom.

Gustav Eckerberg, forward:
Öhmans kommentar: Gustav har jag varit i kontakt med under en längre tid men det blev helt klart igår att han spelar i Malmö nästa säsong. En spelare som lever mycket på sitt spelsinne och är mycket pucksäker. Har fått väldigt bra rekommendationer från Linköping om Gustav och hoppas att han kan ta ett kliv till med ett miljöombyte. Gustav var med Linköpingslaget som vann J20-SM i april.

Öhman har dessutom klart med fortsättning av 93:an, Oskar Gerhardsson, vilket han kommenterar så här:
- Gjorde i veckan klart med Oskar att köra 1 år till och det är vi mycket glada för. Oskar tog stora kliv förra säsongen och efter jul var han en viktig pjäs i laget. Oskar är en riktig lagspelare som alltid ger 100% för laget!

Truppen ser därmed ut så här:

Målvakter:
Christian Larsen (-93)
Olle Wallberg (-94)

Backar:
Fredrik Sandberg (-93)
Anton Johansson-Martis (-93)
Viktor Wahldén (-94)
Linus Ljung (-94)
Mads Larsen (-95)
Rasmus Andersson (-96)

Forwards:
Linus Håkansson (-93)
Gustav Eckerberg (-93)
Luis Blak Olsen (-93)
Simon Ingvarsson (-94)
Patrik Blomberg (-94)
Joel Kellman (-94)
Sebastian Vidmar (-94)
Kristoffer Lauridsen (94)
Marcus Nielsen (-95)

Ytterligare en back och två forwards ska in. Resten kommer fyllas på från J18.

Seriespelet börjar den 15 september då Malmö möter Frölunda hemma på Malmö Isstadion.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Vad ska in i trupperna? - Elitserien
2012-06-09 13:52:40
Jag lovade ju er en genomgång av vad som egentligen saknas i trupperna.

Här kommer en riktigt rejäl genomgång av vad de olika trupperna i Elitserien behöver.
Vi börjar med landets högsta serie, så får ni HockeyAllsvenskan senare idag också.

AIK:
Har: Tre målvakter, nio backar och tolv forwards.
På ingång: Två forwards måste in.
Kommentar: Anders Gozzi sitter nog och hoppas rätt ordentligt på både Dick Axelsson och Jonas Andersson. Båda två ska ha förslag. Den sistnämnda har i princip stående förslag från AIK.

BRYNÄS:
Har: En målvakt, sex backar och 14 forwards.
På ingång: Målvakt, någon eller några backar.
Kommentar: Anfallssidan lär ha spikats när Granström skrev nytt. Tror nog Sundlöv kan gå in i säsongen med den anfallssidan, utan problem. En målvakt bredvid Johan Holmqvist måste givetvis in, och någon riktigt bra back. Minst en.

FRÖLUNDA:
Har: Fyra målvakt, sju backar och tolv forwards.
På ingång: Nu måste man fylla på bland anfallarna. Med spets. Och eventuellt ska en back in.
Kommentar: När både Pettersson och Pyörälä försvann så måste spets in. Frölunda har dessutom mycket pengar att spendera när de två kanske dyraste spelarna försvann. Von Gunten kan dyka upp på backsidan igen. Sju backar är tunnt.

FÄRJESTAD:
Har: Två målvakter, åtta backar och 13 forwards.
På ingång: En målvakt och en forward.
Kommentar: Man kommer ersätta Nihlstorp. Frågan är med vem. Kanske något överblivet från NHL, som man gjorde med Salak för två år sedan? Man jagar en forward också, troligtvis. Men kan ändå sitta lite småkyliga på den spelaren, som ska vara spets.

HV71:
Har: Två målvakter, nio backar och 15 forwards.
På ingång: Anfallare.
Kommentar: Trots hela 15 forwards på kontrakt så lär man plocka in en eller två stycken till. Anledningen är att man har en hel del yngre spelare som ska ut i allsvenska klubbar och lira. De man ska värva ska in i första eller andrafemman.

LINKÖPING:
Har: Tre målvakt, tio backar och 15 forwards.
På ingång: Ingenting?
Kommentar: Med LHC vet man aldrig om något kan dyka upp. Av dessa spelarna är två stycken redan utlånade till allsvenska klubbar (Brage Malmö, Öhman Oskarshamn) och det kan bli mer åt det hållet. Då lär Hemlin värva.

LULEÅ:
Har: Två målvakter, tio backar och 14 forwards.
På ingång: Kanske en anfallare.
Kommentar: Har en rejäl trupp, men det kan ändå dyka upp en anfallare sedan man avslutade med Ville Viitaluoma nyligen. Annars tror jag att Luleå är rätt klara.

MODO:
Har: Två målvakter, fem backar och 13 forwards.
På ingång: Backar! Och någon anfallare till.
Kommentar: Näslund sitter med en del kvar i sitt bygge. Det måste in rejält med kompetens på backsidan och han lär inte nöja sig med 13 forwards som han har nu efter Marcus Nilsons signing. Här kommer det dyka upp en hel del.

RÖGLE:
Har: Två målvakter, sex backar och 13 forwards.
På ingång: Spetskompetens bland både backar och forwards.
Kommentar: Har sagt man ska ta in en förstafemma. Så två backar av bra klass och två forwards av bra klass lär dyka upp. Och där finns pengar att bränna på det nu eftersom truppen inte är speciellt dyr.

SKELLEFTEÅ:
Har: Tre målvakter, sju backar och 14 forwards.
På ingång: Någon back, någon forward.
Kommentar: Inte riktigt klart för Lasse Johansson. Av hans 14 forwards så är en del utvecklingskontrakt och de kan komma att lånas ut. Kan bli 1-2 forwards.

TIMRÅ:
Har: Två målvakt, sex backar och 13 forwards.
På ingång: Back eller backar och någon forward.
Kommentar: Har rätt ont om pengar, men man måste ha ett lag. Backsidan måste fixas till med ett eller två namn ytterligare. Tror det kommer en forward till också.

VÄXJÖ:
Har: En målvakt, åtta backar och 14 forwards.
På ingång: En målvakt.
Kommentar: Faktum är att Henrik Evertsson är den sportchefen tillsammans med Osten i Luleå som kan sitta lugnast och ta sommarlov alldeles strax.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listor & rankingar
Frölundas förluster gynnar inte Rögle
2012-06-09 11:41:08
Rögle har fortfarande ett antal spetsvärvningar att göra på sin anfallssida.
Och på bara några dagar tappar Frölunda båda Pyörälä och Fredrik Pettersson.
Vi sitter i mitten på juni snart.

Detta gynnar knappast Rögle att konkurrensen på bra spelare ökar, vid denna tiden på året.
Det riskerar att gå in i budgivningar på de absolut bästa, som man verkligen vill ha. Och man kommer riskera att behöva betala mer, alternativt ta andrahandsalternativ.

Samtidigt jagar även HV71 lite spelare som ska spetsa till anfallssidan. Och säkerligen någon annan elitserieklubb också. AIK och Färjestad bland annat. Och Markus Näslund har inte heller spikat sin trupp.
Det är ändå rätt glädjande att konstatera att silly season är rätt långt ifrån över.
Kan ge er en översikt av vad alla lag i seriens ska ha in under dagen. För det är rätt intressant.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Nilson går till Modo
2012-06-08 17:36:52
Marcus Nilson var lagkapten i det Djurgårdslag som åkte ur elitserien. Men han blir inte kvar i klubben. Det har iofs varit klart en tid.
Nu är hans nästa klubbadress dock klar.
Det blir spel i Modo.

Ingen övergång som det direkt har viskats om mer än väldigt väldigt lösa rykten (chansningar). Och de övergångarna är naturligtvis de roligaste.
Han har signat ett tvåårsavtal med Örnsköldsviks stolthet.

---

Två år har även Jonathan Granström signat med Brynäs.
Efter många om och men.
Det var tal om spel i Ryssland för Jonte, men så blir det alltså inte.