Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Då avslutar vi 2012
2012-12-31 17:21:13
Då säger vi tack och adjö till 2012. Till stora delar ett riktigt skitår. Men på hockeyfronten kan vi se en tydlig ljusning, åtminstone här i Malmö.
Patrik Sylvegård har fått ordning i leden på ett imponerande sätt och det finns verkligen saker att se framemot här under 2013.

Tycker inte man fått ut ens i närheten av max utav detta laget än.
Fatta vilken utveckling der finns i majoriteten av spelarna. Det gör att 2013 känns så ruskigt spännande. Ta bara några som Ludvig Rensfeldt, Henrik Hetta och Rasmus Andersson. Ingen av de kommer bli sämre. Och det symboliserar till stora delar Malmös trupp.
Sedan kan jag känna att det blir lite smålöjligt att sitta och summera år och se framemot nästa, när vi faktiskt är mitt inne i en säsong, så vi håller helt enkelt där, för nu.

---

JVM-laget tog sin planenligt till semifinal. Den spelas på torsdag klockan 14.00 svensk tid. Helt perfekt! Först semifinal och sedan Malmö-Västerås.
Värre blir det om Sverige skulle ta sig till final. Den spelas klockan 14.00 på lördag, svensk tid. 16.00 startar Malmö-Almtuna.
Jaja, det året, den sorgen.

Nu avslutar vi 2012.
Gott slut och gott nytt år!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
10 elitserieklubbar vill ha Wikstrand
2012-12-31 14:00:55
Ni ser väl JVM-matchen mot Finland just nu?
Spelarna, som ännu inte spelar i elitserien i det laget kommer vara väldigt attraktiva inför nästa säsong.
En av de som tidigt hade intresse från elitserien var Moras Mikael Wikstrand. Frölunda pekades tidigt ut som en tänkbar adress och så är det väl fortfarande.

Men Frölunda, som kommer att tränas av nuvarande förbundskaptenen för J20-landslaget, Roger Rönnberg, under kommande säsong, har fått rejäl konkurrens.
Enligt uppgifter från säkra källor så har tio av tolv elitserielag förhört sig kring Morabacken.
Det är bara Skellefteå och Rögle som ännu inte visat något konkret intresse för honom.

Nu pekar trots allt mycket på Frölunda ändå, även om det har blivit rejäl konkurrens.
Problemet med Frölunda är att där faktiskt inte finns alltför många backplatser som ska fyllas upp. Men Wikstrand lär definitivt kunna ta en plats på sex backar där, oavsett.

JVM-matchen som just nu har spelat i 20 minuter, står 3-1 till Sverige. Vid vinst går Sverige direkt till semifinal.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Nyquists fina straffmål
2012-12-31 09:05:00
Limhamnsprodukten, Gustav Nyquist, som har många år även i Malmötröjan, men som aldrig spelade A-lagshockey här pga collegespel, svarade för en väldigt fin straff i AHL och sitt lag Grand Rapids häromdagen.
Nästan lite synd att Nyquist inte hade hunnit etablera sig i NHL, så det blev AHL-spel nu i väntan på NHL, annars hade nog även Malmö kunnat ha en spelare av riktigt hög kaliber i sitt lag.

Här är hans straff:
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Davidsson och Svartvadets kväll
2012-12-30 22:33:45
Två herrar som satt stort avtryck de senaste 15-20 åren i svensk hockey är Johan Davidsson i HV71 och Per Svartvadet i Modo.
Den ena är fortfarande aktiv, och den andra har nyligen lagt av.
Men vilka kulturbärare. Det är ledarna man vill ha i ett lag. Som står för så mycket positivt.

Davidsson satte poängrekord i elitserien idag.
En poäng mer än Jörgen Jönsson efter sitt mål i tom kasse idag.
Han är underbar, Davidsson. En härlig ledare och kanske inte fullt lika bra spelare, men han betyder massor för HV71 med allt han står för. En spelare alla lag hade velat ha i sitt lag.

Per Svartvadet var en härlig ledartyp han med.
Minns när han ledde Modo till guld 2007. Hur han avgjorde sjunde avgörande mot Timrå i kvarten och sedan ledde han laget hela vägen, visserligen med stor hjälp av en fenomenal målvakt i Karol Krizan. Men han satte avtryck det slutspelet.
#39 blev pensionerad i Modo ikväll. Alltid härligt att se stora spelare få så välförtjänta hyllningar.

---

Det sportsliga i elitserien då.
Rögle torskade elfte raka om man räknar in även strafförluster. Galet facit för de grönvita. Det finns bara en sak efter jul. Få ihop fungerande femmor så fort det bara är möjligt. Kvalserien börjar om 2.5 månad. Där kommer Rögle att vara ett av lagen.

Frölunda som man slog är väl i stort sett klara för slutspel. Det kommer nog bli noll dramatik kring strecken i år. Det är gigantiska glapp mellan lag 11 till 10 och lag 9 till 8.
Och de minskas inte direkt. En av de tråkigaste elitseriesäsongerna på många år.
De som vill ha in NHL-spelarna i elitserien har väl lätt för att peka ut det, men nej, det har inte med det att göra.

Växjö torskade i Jönköping. Blir så irriterad när jag ser domare som "ser" situationer som man vet så säkert att de inte ser.
Och så tar dom och höjer handen för att det blir ett jäkla väsen. Växjös Björn Karlsson råkade ut för det när Patrik Carlsson la sig och sedan tvingas Växjö ta en ny utvisning i boxplay. En utvisning som man aldrig hade tagit om det varit fem mot fem.
Sam Hallam uttryckte sig dock riktigt riktigt proffsigt i intervjun efteråt. Vill inte lägga för stor vikt vid det, men pekar konkret, lugnt och sakligt ut vad det är som blir så fel. Och framförallt, han skyller inte förlusten på det.
Samtidigt så är ju domarna inte mer än människor. Vetefasen om någon av oss "läktarexperter" hade gjort det så himla mycket bättre.

Elitserien må ha dåligt med dramatik kring strecken, men bra och rolig hockey kan spelas ändå.
Den matchen som spelades nu ikväll i Örnsköldsvik var riktigt härlig att titta på. Två bra lag och två bra målvakter gjorde upp.
Färjestad vann efter straffar.
I den matchen så fick Christian Berglund en utvisningar för huvudtackling som var korrekt, men nog tycker jag att Peter Öberg går in med huvudet i situationen. Berglund fick förresten sitt straff uppgraderat till matchpenalty nu efter match, så den ska granskas av vår älskade disciplinnämnd.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Södertälje nära att signa far och son
2012-12-30 16:46:24
Förra säsongen ryktades Michael Nylander till Södertälje. Väldigt intensivt dessutom. Men det blev aldrig något av det. Nyligen skrev "Nyllet" på ett kontrakt med italienska Bolzano.
I år har hans son, William Nylander Altelius, haft stor lekstuga på SSK:s J20-lag, men eftersom det funnits tankar på collegespel, så har man inte kunnat använda honom i A-laget.

Men det kan bli ändring på detta.
Michael Nylander har en "out" i kontraktet med Bolzano som dessutom har utnyttjats och William Nylander ser ut att ha tänkt om. Det kan bli så att han väljer spel i Sverige istället för att gå på college.
- Vi tittar på olika alternativ för båda två, kommenterar deras agent Michael Rosell på Mirca Sports.

Enligt uppgifter från bra informationskanaler i Södertälje, som tidigare kunnat avslöja andra övergångar i klubben, så är det nu mycket nära att det blir spel för både far och son i klubben.
- Det har jag inga kommentarer till, säger Rosell kortfattat.

Men du kan väl kommentera om SSK är ett av alternativen för far och son Nylander?
- William spelar J20-hockey där idag och det är det som kan kopplas samman med SSK i dagsläget.

Enligt källor så det dock betydligt närmre Södertälje än vad agenten vill antyda. Efter en tids förhandlingar så ska man nu stå närmare en lösning, än vad man någonsin gjort tidigare.
Och vilken härlig nyårssmäll det vore för SSK-fansen. Far och son Nylander i samma lag.
Den ena är 40 år och har haft en fantastisk karriär och den andra är 16 år och spås en minst lika fantastisk karriär.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Tre matcher för kanonpris
2012-12-30 13:36:44
Malmö spelar mängder av hemmamatcher i januari.
Och klubben gör nu allt i sin makt för att så mycket människor som möjligt ska ha möjlighet att se matcherna på plats i arenan.
Därför har man skapat ett erbjudande på de tre första matcherna.

Man kan få sittplats till alla tre matcherna för 300 kronor.
Det handlar om Västerås (3 jan), Almtuna (5 jan) och Bofors (7 jan).

Ta del av erbjudandet här!

---

Och glöm inte heller bort att ni kan köpa säsongskort för de sista tio seriematcherna plus eventuellt playoff och kvalserie, som i så fall ingår i priset.
Mejla Martin Nileskär på martin.nileskar@malmoredhawks.com för att ta del av detta.
Nämn även att ni läst det här, så bjuder han på två extra plåtar till matchen mot Troja den 15 januari.
Se mer kring detta här.

---

Redhawks Support hade en lyckad resa till Hovet i onsdags.
41 personer åkte buss dit.
Man satsar på att minst lika många ska åka med till Södertälje den 12 januari.
Det är redan nu kring 30 pers som anmält sig till detta, så hjälp till att fylla upp platserna så laget får ett bra stöd i Tälje.
400 kronor kostar resan och anmälan sker under någon av de här tre närmsta hemmamatcherna.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Hetta nära en förlängning
2012-12-30 12:18:21
Malmö har förlängt med spelare på löpande band den senaste tiden, men det kommer mer.
Henrik Hetta är antagligen en av de spelarna som ligger nära att skriva ett nytt avtal med Malmö.
- Jag vill och Malmö vill. Och jag har ett avtalsförslag på två år jag ska ta ställning till, säger huvudpersonen själv.

Sportchefen Patrik Sylvegård bekräftar också att Hetta, som svarade för två poäng uppe i Tingsryd senast, har fått ett avtal.
- Ja, jag frågade honom senast i bussen hem från Tingsryd om ett svar på vårt avtalsförslag.

Vad ser du i Henrik Hetta i framtiden?
- Mycket utveckling. Han har bara spelat ett kort tag i allsvenskan och där finns jättemycket utveckling ytterligare i honom. Det är svårt att hitta bättre spelare för de pengarna.

Henrik Hetta kom inför denna säsongen från division 1-klubben, Olofström. Men är ursprungligen från Jämtland och Strömsund.
Han har svarat för 15 poäng på 31 matcher och har bäst plus/minus i hela laget med +12. Och så sent som förra matchen blev han uppflyttad till förstakedjan av tränarna.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Malmö till nyår med en sjätteplats
2012-12-29 18:35:51
Då kan vi fira nyår med 33 omgångar av HockeyAllsvenskan spelat.
Malmö går till "nyårsvila" med en sjätteplats i tabellen.
Både Mora och Örebro fick stryk idag. Och det får väl anses som bra. Det är inte realistiskt att ens försöka nå Leksand och Bofors uppe i toppen.
Då måste man slå lag som Asplöven och Tingsryd.

Matcherna idag:

Leksand - Mora 3-0
Säkert från början till slut. Moras tränare Patric Wener lyfte fram att man saknade åtta spelare, men påpekade väldigt noga att man saknade sin förstamålvakt. Tror inte det kan ha så stor betydelse när man gör noll mål framåt. Det fanns trots allt två ruggiga världsspelare med i Anze Kopitar och Bobby Ryan. Den sistnämndas poängsvit är för övrigt bruten nu.

Örebro - Södertälje 0-1
Ett enda mål i Örebro. Det är inte första gången Örebro åker på en sådan förlust på hemmais. Man vinner skotten relativt stort, men Anton Forsberg i Täljemålet gjorde på nytt en stormatch. Det framstår som alltmer konstigt hur Modo kunde släppa honom.

Asplöven - Almtuna 0-3
Otroligt starkt av Uppsalalaget att nolla Asplöven i Haparanda. Och man har skaffat sig ett klart bättre läge där nere i botten nu. Faktiskt lika med Asplöven och båda lagen har tre poäng ner till Tingsryd som just nu är på kvalplats.

Bofors - Oskarshamn 4-2
Ganska väntat. Seriens bästa hemmalag vinner de här typerna av matcher. Oskarshamn har fem jobbiga poäng upp till playoff. En jobbig väg att vandra. Behöver få igång maskinen direkt 2013. Och börjar mot Leksand.

Karlskrona - Troja-Ljungby 6-3
Tredje raka hemmasegern. Karlskrona har gjort jobbet inför de här viktiga matcherna. Dessvärre för deras del så innebär torsken i Uppsala senast att man faktiskt fortfarande har väääldigt långt upp efter de här "enkla" matcherna mot konkurrenterna i botten. Fortfarande 14 poäng upp till säker mark och 19 omgångar kvar att gå på. Efter nyår åker man till Södertälje.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ingen fara med Lassen
2012-12-29 17:32:14
Stefan Lassens svullnad igår var gigantisk. Det såg ut som han hade en tennisboll i kinden efter att ha fått en smäll av en puck igår.
Men glädjande nog så kommer det idag ett positivt besked.
- Ingenting är brutet och han kommer högst troligt att spela nästa match. Däremot kunde man inte röntga förrän idag, då svullnaden hade gått ner något. Så skönt nog var det inget allvarligt, även om det såg riktigt riktigt jävligt ut igår, säger sportchef Sylvegård.

Idag har det kommit ett rykte via Norrbottens-kuriren att Luleås Johan Porsberger är aktuellt för nästa säsong. Stämmer det?
- Jag hörde det. Vet ärligt talat inte ens var det ryktet kommer ifrån. Det är ingen spelare vi tittat på inför nästa säsong. Det svär jag på!

Patrik Sylvegård agerar allt-i-allo i Malmö Redhawks. Idag satt han i sekretariatet när Folke Lindström Cup hade sin finaldag.
Linköping blev segrare i turneringen för 98:or. Malmö blev utslagna i semifinalen av just Linköping.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Malmö uppges jaga Luleåtalang
2012-12-29 12:25:16
Det kommer inte ske alltför stora förändringar på Malmös anfallssida till nästa säsong. Men några förändringar lär såklart ske.
Enligt Norrbottens-kuriren, så är Luleås Johan Porsberger ett namn som bland annat Malmö kollar på inför nästa säsong.
Malmö och Almtuna, har enligt tidningen visat intresse.

Porsberger har i år provat på allsvensk hockey med Asplöven och resultatet har varit helt okej. Sex poäng på elva matcher för 19-åringen som är fostrad i Luleå.

Nu är vi dock inne i ett tidigt skede i detta. Luleå har inte ens pratat med honom, och det är väl förstahandsalternativet. Det får man alltid utgå ifrån att klubben som idag äger spelaren ska säga sitt.
Intressant spelare är det absolut.
Frågan är var i Malmös uppställning en sådan här kille skulle ta plats. Patrik Sylvegård har som ambition att behålla stora delar av anfallssidan.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Sevärdhetsligan - Omgång 33
2012-12-29 09:32:00
Vilka är mest sevärda i Malmös lag över en hel säsong? Efter varje match så synas de som jag tycker jag tycker varit de fem främsta i matcherna.

Det blev förlust i Tingsryd med 6-4. Det kunde varit större siffror, men Malmö passade på att visa moral och såg till att snygga till det lite. Och rädda det från ett totalt fiasko. Men blödningen bakåt är total.
De här tyckte jag var de fem främsta i matchen Tingsryd - Malmö:


Nicklas Jadeland - Framträdande. Dödade bra i box trots att laget släppte in tre stycken. Krigade på riktigt riktigt bra.


Henrik Hetta - Med all rätt uppflyttad. Sedan kan fråga sig vad som hänt med Ludde och Robin, men den sistnämnda skärpte sig något. Hetta drev på. Ville vara med och bidra.


Jens Olsson - Såg någon som tyckte Jensa var en katastrof. Delar inte den uppfattningen. Gör ändå tre assist och han går plus i matchen. Så dålig var han inte. Snarare främsta back. Vad det nu säger.


Lukas Ericsson - Fortsätter att synas i målprotokollet. En jobbig spelare att möta. Nackdelen är att han kan försvinna ur matcherna.


Robin Alvarez - Ett litet omnämnande till Robin. Han skapar fler chanser än han gjort de fem-sex senaste matcherna. Det får ändå anses som ett steg i rätt riktning. Målet betyder mycket. Klev fram bra när Malmö gjorde sin forcering.

Ligan efter 33 omgångar:
Pontus Sjögren - 42 poäng
Jens Olsson - 35 poäng
Robin Alvarez - 29 poäng
Frederik Storm - 27 poäng
Ludvig Rensfeldt - 25 poäng
Magnus Häggström - 28 poäng
Mattias Persson - 27 poäng
Nicklas Jadeland - 23 poäng
Alexander Bergström - 23 poäng
Henrik Hetta - 23 poäng
Johan Björk - 21 poäng
Sebastian Meijer - 19 poäng
Axel Brage - 18 poäng
Tomas Kollar - 17 poäng
Rasmus Andersson - 17 poäng
Mads Bödker - 16 poäng
Roger Ohlsson - 16 poäng
Lukas Ericsson - 14 poäng
Rajon Anderson - 12 poäng
Stefan Lassen - 12 poäng
Philip Hersby - 12 poäng
André Burakovsky - 2 poäng
Emil Carnestad - 1 poäng
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Sevärdhetsligan
Videosvep från Tingsryd
2012-12-28 23:04:17
Här är dagens intervjuer från Tingsryd.
Hampus Gustafsson, Tingsryd, Henrik Hetta, Malmö och Nicklas Jadeland, Malmö.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videointervjuer
Presskonferens: Tingsryd - Malmö
2012-12-28 22:20:40
Dagens presskonferens med Ulf Taavola från Malmö och Petter Nilsson från Tingsryd.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Presskonferens
Usel andraperiod knäckte Malmö
2012-12-28 21:16:00
Malmö gjorde säsongens sämsta period i andra perioden idag. Det knäckte laget.
Tingsryd vann matchen med 6-4. Tyvärr går det inte att säga att det var speciellt rättvist. Men de var ruskigt effektiva under 12 gyllene minuter i andra perioden. Och det kan räcka ibland.

Malmö gjorde dock en fin forcering på slutet.
Men det är väl så dags då. 6-3 och 6-4 kom snabbt efter. Då var Tingsryd extremt skakiga och Petter Nilsson tog en riktigt klockren timeout. Allt för att lugna ner sina killar, men de fortsatte agera otryggt.
Ett PP räddade nog laget.
Då kom Malmö av sig något, även om Robin Alvarez hade ett skott i kryssribban.
Ingen vet vad som hade hänt om han smällt in den.
Skönt dock att han gjorde mål innan dess, för han har haft enorm torka den sista tiden, Robin.

Malmö fick också ett PP på slutet. Då tog tränarna målvakten rätt snabbt. Det tycker jag är helt rätt. Bättre att laget får chansen att göra mål och den chansen är större i sex mot fyra än fem mot fyra. Man hade ett ruskigt tryck då.

Men någonstans får det vara slut på "onödiga förluster". Mot Asplöven och Tingsryd visar Malmö prov på att man faktiskt ÄR ett bättre lag.
Detta är ett problem.
För all del går det inte att ta ifrån dessa lagen krigarinställningen man visar. Men någonstans så gäller det att visa en stabilitet.

Stefan Lassen utgick. Skott på kinden.
Han hade en trolig svullnad och ska undersökas när man kommer till Malmö.
Kan vara hjärnskakning, men förhoppningsvis är det ingen fara. Besked ska komma i dagarna. Kanske redan i natt.

Tingsryd - Malmö 6-4 (1-1, 4-0, 1-3)
1-0 02.02 Jani Forsström (Card, Gustafsson)
1-1 19.15 Lukas Ericsson (Olsson, Andersson)
2-1 21.20 Filip Owesson (Laudius, Gustafsson)
3-1 22.03 Daniel Åhsberg (Forsström)
4-1 30.05 Mark Santorelli (Smotherman, Strömberg)
5-1 32.54 Filip Owesson (Strömberg, Enström)
6-1 42.18 Christoffer Törngren (Johansson)
6-2 42.58 Robin Alvarez (Hetta)
6-3 47.02 Magnus Häggström (Olsson, Bergström)
6-4 47.17 Henrik Hetta
Publik: 2130
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Larsen får backa upp
2012-12-28 18:31:15
Pontus Sjögren kommer inte till spel idag. Inte för att det spelar någon roll. För Axel Brage skulle ändå stå i matchen.
TIngsryd är för övrigt en klubb som Axel Brage har representerat tidigare i sin karriär. Det kan förhoppningsvis ge någon extra tändvätska.
Därmed backar Christian Larsen upp.

Tingsryd lag är intressant.
Förstakedjan är bara juniorer. Grabbarna i linen är födda 93-93-94.
Jacob Nilsson är mest rutinerad i den linen.
Men de har å andra sidan precis allt att vinna! Och sedan tror jag bara att dom ställer dom som förstakedja på just pappret.
Förre Malmöspelaren, Tomas Larsson saknas. Hampus Gustafsson är dock med.

Matchstart 19.00.
Om ni inte följer med mig på twitter så kan ni köpa den på S24.se.
Hade dessvärre ingen koder över idag, som jag kunde lotta ut.
OBS! Det är under förutsättning att mina fingrar inte fryser ihjäl. För här är ingen tryckande värme i Dackehallen.

Mot (förhoppningsvis) seger!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Janolhs på marknaden
2012-12-28 16:32:00
Leksands Martin Janolhs, gjorde stor succé efter jul i fjol och fullständigt sprutade in mål.
I år har det gått tyngre.
Under gårdagens match mot Södertälje så spelade han i fjärdelinen.

Enligt uppgifter från bra informationskanaler, har Leksand försökt att hitta en lösning för Martin Janolhs den senaste tiden.
Helst av allt har man velat få till ett byte med något annat lag.
Men situationen blir komplicerad när man är inne i en rekonstruktion. Man kan inte bara plocka in ersättare hur som helst, därför kan det bli så att man kommer tvingas köra på det materialet man har. Och därmed kanske man inte kommer ha råd att släppa i väg en spelare.

Det märkliga med detta är att det inte handlar om någon dyr spelare, så det kommer inte besparas någon större ekonomi på det, åtminstone inte under det första året på kontraktet, som är över nästa säsong också.
Man anser väl helt enkelt att han inte kan spela på två femmor just nu och då blir han överflödig.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Betydelsefulla poäng mot Schweiz
2012-12-28 15:54:25
"Bara" två poäng mot Schweiz får ses som en liten plump i protokollet för Sveries JVM-lag, men jag hävdar att det var väldigt värdefulla två poäng man fick med sig. Nu har man ändå precis allt i egna händer inför slutet.
En strafförlust hade varit sämre förutsättningar, men nu är det annorlunda.

Skönt, eftersom Schweiz faktiskt tom var lite bättre.
Och som ni vet så var det exakt samma scenario i förra årets JVM. Så detta ska inte ses som något större fiasko. Snarare en väckarklocka att allting inte ska gå så jäkla lätt. Sådant kan stärka lag.

---

Två andra noteringar:

* Spela alltid JVM i Kanada/USA. Två skäl till det främst. Första är att man får ett jäkla publikdrag och sådana matcher är de klart skönaste att vinna.

* JVM spelas på sena tider. Det tycker jag faktiskt är rätt härligt. Att man kan lägga sig i soffan sent och se matcherna. Speciellt så här i juletid då många faktiskt är lediga.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Så här svår blir direktplatsen att ta
2012-12-28 13:18:28
Det är 60 poäng kvar att spela om.
Jag skulle tippa på att man måste åt minst 40 poäng av dessa för att komma på direktplats till kvalserien.
Det kan till och med komma att behövs ännu mer än så. Högst troligt så kommer det behövas mer. Det har det gjort alla säsonger det varit 52 omgångar.

För att plocka in 40 poäng av de 60 som återstår så behöver Malmö ungefär ett sådant här facit:

Tingsryd borta - 3 poäng
Västerås hemma - 3 poäng
Almtuna hemma - 3 poäng
Bofors hemma - 3 poäng
Södertälje borta - 0 poäng
Troja hemma - 3 poäng
Leksand hemma - 1 poäng
Örebro hemma - 2 poäng
Mora borta - 0 poäng
Karlskrona hemma - 3 poäng
Oskarshamn borta - 3 poäng
Asplöven hemma - 3 poäng
Djurgården borta - 0 poäng
Tingsryd hemma - 3 poäng
Västerås borta - 0 poäng
Almtuna borta - 2 poäng
Bofors borta - 2 poäng
Södertälje hemma - 3 poäng
Troja borta - 3 poäng
Leksand borta - 0 poäng

Som ni ser. En glädjekalkyl som heter duga. Den kräver att man tar 27 av 30 poäng hemma och den kräver att man exempelvis plockar två pinnar i Karlskoga.
Den är för all del inte omöjlig. Men man har inte råd med några som helst snedsteg.

Nu ska vi emellertid inte få hybris någonstans här. Topp7 har varit och är målet för Malmö.
Vill bara berätta hur svår direktplatsen kommer vara att nå.
För att nå topp7?
Skulle tippa på att om man drar in 30-35 poäng någonting så kommer man nog med.
Förslagsvis börjar man med tre poäng in i Tingsryd ikväll.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Statistik och Nörderi
Inför match: Tingsryd - Malmö
2012-12-28 09:02:00
TINGSRYD - MALMÖ
Matchstart: 19.00, Dackehallen.
TV: S24.se sänder matchen för 89 kronor.

SKADELÄGET
Tingsryd: Har inte lyckats gräva fram aktuellt skadeläge faktiskt. Goebel långtidsskadad dock.
Malmö: Skadefria. Ribbenstrand dock utanför laget. Burakovsky spelar med J18 i Mora.

Senaste mötet mellan lagen: HockeyAllsvenskan 2012-11-12. Malmö -Tingsryd 7-2.

Håll koll på i motståndarlaget: Kim Karlsson är farlig i PP. Han och Conny Strömberg vill nog ta tillvara på att Malmö drar på sig dumma utvisningar.

TRE FRÅGOR TILL MOTSTÅNDAREN:

Pontus Netterberg, Tingsryd.:
Netterberg när han spelade i HV71:s A-lag. Fotocred: Jnytt.

Ni ligger långt ner i träsket inför matchen. Hur går tankarna i laget?
- Nej, men stämningen är väl inte alltid på topp. Det är ingen som tycker det är kul att förlora så ofta och det är inte där man vill vara. Men vi får försöka göra det bästa av det. Problemet är att vi är så ojämna. Vissa matcher är vi riktigt med i matcherna och kan spela riktigt bra. Andra matcher, som det i Karlskrona, då var vi bedrövligt dåliga.

Är du nöjd med din säsong så här långt? Första året som senior.
- Jag har fått ganska mycket förtroende. Allsvenskan som serie är bra och ännu högre är nivån i år när det är NHL-spelare och lirar i serien. Viktor Fasth, när han var här kunde vara en stor skillnad på vinst och förlust. Santorellis brorsa satte inte alltför stora intryck. Han var knappt här.

Hur tror du spelbilden kommer se ut?
- Känslan är att Malmö kommer föra spelet och att vi får kontra. Det är så vi gjort när vi vunnit matcherna. Dom var riktigt riktigt bra när vi vi stryk nere i Malmö. Men gör vi 1-0, så tror jag vi kan hålla det.

Netterbergs matchtips: Jag säger 1-0 till oss och jag gör det enda målet.

Odds på matchen från Nordicbet:
1. 3.30 X. 4.80 2. 1.70

Alla allsvenska odds från Nordicbet här!
Spel via MrMadhawk.se innebär att ni har dubbel insättningsbonus, precis som på de flesta spelbolag. Men ni får även ett första riskfritt spel på hela 500 spänn. Då måste du registrera dig på MrMadhawk.se via denna länk.
Det innebär att ni kan chansa hejvilt och ändå inte riskera en enda krona på det första spelet ni lägger.
 
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Inför match
Mozart-effekten i Örebro
2012-12-27 22:12:58
Örebro har torskat mot Asplöven, Tingsryd och Almtuna nu precis innan jul.
Och det har blivit lite förändringar.
Då kom första segern på länge. Vi kan kalla det för Mozart-effekten! Vinst med 4-2 borta mot Troja, som bara förlorar och förlorar.
Jag hävdar att Troja nu är väck från topp7-racet.
Nu spelar dom för att dra ihop runt 15 poäng till under de sista 20 matcherna och därmed säkra kontraktet.

Och dessutom blev det ett rejält getingbo kring topp7.
En torsk nu, kan innebära att man är nere på plats åtta för lagen Malmö, Mora, Djurgården och Örebro. Just nu är det de sistnämnda som är utanför playoffserien.
Tänk om det skulle bli en playoffserie med Södertälje, Malmö, Mora och Djurgården. Alla lagen har spelat elitseriehockey de senaste fem-sex åren.
Fast där hade resorna inte varit speciellt roliga för grabbarna här nere. Fast det blir där och då, först ska man ta sig dit. För det är vad det handlar om numera. Att ta sig dit.

SSK närmade sig topplagen efter att ha slagit Leksand hemma med 1-0. Enda målet av Jesper Thörnberg för övrigt. Han som blev klar igårkväll.
Lyckat lån tillbaka!
Båda Leksand och Bofors fick stryk. BIK fick däng i Mora med 6-3. Så det åts in lite från samtliga lag underifrån i denna omgången gentemot de två översta. Härligt för spänningen!

Nästa omgång inleds imorgon. Då har vi:
Tingsryd - Malmö
Västerås - Djurgården
Örebro - Södertälje
Leksand - Mora
Bofors - Oskarshamn
Asplöven - Almtuna
Karlskrona - Troja
Jag tycker alla matcher är ruskigt intressanta.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Örebro på hård målvaktsjakt - vill ha Enroth
2012-12-27 16:10:13
Örebro valde idag att sparka Stefan Ridderwall. Detta uppger Nerikes Allehanda nu på eftermiddagen.
Detta är något som hängt i luften i två veckors tid, enligt uppgift till MrMadhawk.se.

Örebro har den senaste tiden varit på rejäl målvaktsjakt.
Man kollar verkligen över det mesta. Deras huvudspår har varit och är Almtunas lockoutmålvakt, Jhonas Enroth.
För några dagar sedan erbjöd Örebro, enligt insatta källor, Almtuna 250.000 kronor för att få ta Enroth direkt och att han skulle spela för Örebro så länge lockouten pågår.
Där var tydligen en överenskommelse nära med Almtunas sportchef, Martin Öhrstedt, men båda Johan Silfwerplatz och Marcus Ragnarsson sa nej till detta, med anledning av att Almtuna faktiskt har Joel Lassinantti på JVM och att det är för viktiga poäng att spela om. 250.000 kronor är ingenting, om det skulle innebära att man tvingas kvala nedåt och sedan skulle åka ur.

Nu är Örebro beredda att vänta till 6 januari, då Enroths avtal med Almtuna löper ut. Och då är man beredda att slå till direkt.
Örebro har även varit på Jonas "Monstret" Gustavsson.
Där fick man i ett relativt tidigt skede ett negativt besked - just nu. Gustavsson sägs vilja vänta till det är definitivt att det blir lockout hela säsongen och i så fall vill han hitta en möjlighet att signa med ett elitserielag för hela säsongen först och främst.

I dagsläget är det Tim Sandberg och Henrik Lundberg som kommer vara Örebros målvaktspar. Men det är en tillfällig lösning, även om Örebro inte säger det rakt ut.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Axel Brage får chansen och Kellman som 13:e
2012-12-27 14:47:48
Några få förändringar sker inför den mycket viktiga matchen mot Tingsryd imorgon.
Laget har kört en tempostark träning i drygt 60 minuter idag.
- Vi möter ett starkt hemmalag. Det är viktigt att vi direkt från start kommer igång med vår skridskoåkning, säger Ulf Taavola, och där antyder han väl indirekt att han inte är nöjd med hur laget startar matchen mot Djurgården.

Förändringar blir det som sagt.
Axel Brage blir den som får chansen mellan stolparna imorgon. Antagligen har det varit bestämt ett tag att Brage ska ta denna matchen.
Märkligt nog så är det på bortaplan han fått chansen, när han inte stått för att Pontus Sjögren varit avstängd, som han var i de första tre matcherna.
Brages matcher är, om minnet inte sviker: Örebro B, Mora H, Karlskrona B, Örebro B, Oskarshamn B, Bofors B, Mora B och nu Tingsryd B.

Förutom att Brage får chansen i mål, så spelar André Burakovsky med J18 i FM Mattsson Cup i Mora.
Kan tänka mig att det är Andrés egen vilja. Han vill inget hellre än spela matcher. Och känner att det är bättre än att sitta på bänken med A-laget.
Joel Kellman åker med, som trettondeforward. Men vi vet att om det krävs så kommer han kunna spela också.

Laget blir därmed:

33. Brage (40. Sjögren)

84. Hersby - 14. Lassen
4. Bödker - 5. Björk
28. Olsson - 75. Andersson
6. Carnestad

10. Alvarez - 79. Rensfeldt - 13. Meijer
90. Persson - 22 Bergström - 61. Jadeland
16. Häggström - 29. Kollar - 53. Ericsson
9. Storm - 39. Ohlsson - 20. Hetta
7. Kellman
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Backlund stängs av i matchen mot Malmö
2012-12-27 13:23:15
Mikael Backlund, en av Västerås bästa spelare, kommer inte att spela i matcherna mot Djurgården hemma imorgon samt Malmö borta på torsdag i nästa vecka.
Anledningen är att Backlund delade ut en tackling mot ryggen igår, som nämnden finner straffbar.

Här har vi ett utmärkt exempel på när detta systemet inte är bra.
Han gör en grej som Mora blir drabbade av. Mora får inte ta speciellt stor del av straffet på något sätt, trots att det inträffar mot dom.
Samtidigt stängs Backlund av mot Djurgården och Malmö och försvagar därmed Västerås i matcherna som är Moras just nu värsta motståndare.
Och för att disciplinnämnden verkade sega på beslutet (Vet inte om det beror på att man inte pallade samla styrkorna för ett beslut över julhelger), så fick Backlund spela mot Oskarshamn igår, och göra två poäng när Oskarshamn besegrades med 2-0.
Det är nog Oskarshamn mindre glada för. Indirekt skulle det kunna innebära att dom hade kunnat ta poäng igår.

Här är beslutet:

BESTRAFFNINGSÄRENDE
Namn:                             Mikael Backlund
Förening:  VIK Västerås HK
Adress:                           ABB Arena Nord, 722 17 Västerås
Matchdatum:                   2012-12-20
Mellan:                            VIK Västerås HK – Mora IK
Domare/anmälare:           Ulf Rådbjer
 
BESLUT
Efter match mellan VIK Hockey och Mora IK, HockeyAllsvenskan, den 20 december 2012, åläggs Mikael Backlund, VIK Västerås HK, följande straff tackling bakifrån:
1.         Avstängning fr.o.m. 2012-12-27 t.o.m. 2013-01-03. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
2.         Böter om 3 500 kr. Böterna ska vara inbetalda inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan, efter anmälan, leda till ny bestraffning.
3.         Bestraffningen motsvarar tre matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter.
SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande Mikael Backlund samt en filmsekvens från händelsen.
I anmälan anges att Mikael Backlund utdelade en tackling i ryggen på en motspelare som gjorde att denna slog huvudet i sargen och ådrog sig en skada i ansiktet och, enligt uppgift en hjärnskakning. Spelaren deltog inte mer i matchen.
Mikael Backlund har anfört att han ville sätta press på motspelaren som var puckförande. Han använde kroppen och uppfattade varken farten eller kontakten som vårdslös. Mikael Backlund har vidare anfört att det inte var hans avsikt att göra motspelaren illa men att denne borde haft bättre koll på det håll som han kom från.
Disciplinnämnden finner att anmälan får stöd av filmsekvensen från händelsen. Tacklingen utdelades bakifrån samtidigt som den tacklade spelaren spelade ifrån sig pucken i motsatt riktning och hade uppsikt över en annan motspelare. Den tacklade spelaren hade enligt nämndens uppfattning därför ingen möjlighet att förbereda sig på tacklingen. Det är alltså utrett att Mikael Backlund gjort sig skyldig till en otillåten tackling bakifrån i enlighet med anmälan. Han bör med hänsyn till praxis ådömas en avstängning som bör motsvara tre matcher.
 
Tillämplig regel: 14 kap 2 § 8 punkten RF:s stadgar, utvisning enligt regel 523 b.
 
I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm. Klagoskriften skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden inom två veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.
 
I avgörandet har deltagit Alexander Ramsay, Ulf Lindgren och Thomas Sundh.
Enhälligt
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Böter/Avstängningar
Utmaning inför hockeyns dag!
2012-12-27 12:42:26
Denna text kom precis innan jul. Vet inte hur många som hann se den. Men kommer slänga upp den ett par gånger, för att den inte ska missas.
Kommer återkomma med insamlade medel varje gång, som just nu är kring 1000 kronor. Så hördes det inte när det frågades om det fanns intresse för det, så nu får ni en ny chans att vara med.

---

Den 2 februari möter Malmö Redhawks Asplöven i Malmö Arena.
Matchen kommer vara gratis för besökarna och tanken är att företag ska betala 1 kronor per besökare till Malmö för att man ska tjäna in pengarna på matchen.
Man försöker sälja ut 200 sådana här paket till företagare och organisationer och om det kommer 10.000 åskådare eller mer, samtidigt som man har lyckats sälja 200 stycken paket så innebär det en ren intäkt på 2 miljoner kronor.

Tidigare här inne har det undersökts om ni besökare är villiga att dra igång för att vara med på ett sådant här paket. Och det ville många av er.
Så sagt och gjort. Här är insamlingen och utmaningen!
Vi drar en insamling. Jag har en blygsam målsättning att vi ska kunna få ihop till ett sådant här paket som innebär 10.000 kronor.
Och utmaningen ligger i att jag, Johan Svensson ägare av MrMadhawk.se, skjuter till 10 % av det totala beloppet som ni skramlar ihop.
Dvs: Om ni drar in 10.000 själva tillsammans, så slantar jag in en tusing själv också, som en bonus.

För att det ska bli lite att "tävla" om, förutom att ni sponsrar en förening med Patrik Sylvegård och hans medarbetare i spetsen så kommer alla som är med på detta, oavsett hur stort belopp ni väljer att slanta in, att tävla om lite olika saker. Kommer att återkomma till vad ni tävlar om.
Men det står redan nu klart att två av er kommer att få käka middag på arenan, den dagen då Malmö möter Asplöven den 2 feb.
Jag för dialog med klubben om vad vi kan lotta ut för roliga saker.

Så hur gör man då?
Släng in valfri summa (Dock minst en hundring för att tävla om de olika grejerna) på:
Nordea - konto 3080 21 83913 (Kontot tillhör Johan Svensson).

Mejla sedan mig på johan@mrmadhawk.se om du vill vara med när grejer lottas ut. Vet att där finns några som helt anonymt vill sätta in pengar också.
Samtliga pengar som kommer in, kommer att föras över till Malmö Redhawks och dessutom plussas 10 % på.
Vi sätter slutdatum till 25 januari. Men eftersom det varit lön för de flesta idag, så vet jag att era bankkonton är fulla och redo för en liten julklapp till klubben.

Kommer fortsättningsvis att komma löpande information kring det. Så häng på tåget, så vi får ihop pengarna.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Massor att spekulera om, bara av en titt i tabellen
2012-12-27 08:45:00
Bara genom att sitta och titta i en tabell så finns det massor att spekulera kring.
Det är 20 omgångar kvar och titten i tabellen sker alltmer ofta. Några saker jag la märke till som är intressant är...

* Malmö faktiskt gjort tredje mest mål i hela serien. 99 stycken. Bara Leksand och Bofors har gjort fler.
* Malmö har å andra sidan släppt in flest mål av alla lag på övre halvan. Kan det vara så att det kanske kliar liiite i Patrik Sylvegårds fingrar att hitta en back över tre månader?
* Vinner inte Örebro och Mora ikväll mot Troja borta och mot Bofors hemma, så skapas det ett litet, men ändå, glapp till Djurgården och Malmö.
* Om Södertälje slår Leksand så tycker jag de hakar på toppstriden.
* Vinner inte Troja ikväll, så får man faktiskt börja se upp med lagen underifrån. Nästa omgång ska man åka ner till Karlskrona...

Det finns massor av intressanta saker att rada upp. För Malmös del väntar from nu 10 hemma och 10 bortamatcher.
Jag tror så här.
Tar man 25 av 30 poäng hemma och 15 av 30 borta, då är man med om en direktplats till kvalserien. Realistiskt? Det vetefasen det. Men det behövs nog åtmnstone 40 poäng av de 60 som är kvar att spela om så man landar på runt 94 poäng. Inte ens att det skulle räcka, för övrigt.
Man skulle kunna börja med att ta tre i Tingsryd imorgon. Det är extremt viktigt att göra det om man vill vara med och leka, och om man vill se till att skaffa sig en buffert för att hålla topp7.

Vi ska komma ihåg att när serien avslutas i slutet på februari och början på mars, så spelar Malmö fem av sex matcher på bortaplan.
När de ska dra igång så vore det nog rätt lämpligt att ha en playoffplats i princip klar.
Men det krävs hårt jobb för att nå dit. Och det är extremt jämt.

Om två omgångar kan det se, kanske inte helt, men väldigt annorlunda ut.
HockeyAllsvenskan är är otroligt härlig liga att följa.

För övrigt så irriterar det mig, ganska mycket, att tabellen kommer att halta from att Mora och Leksand spelar i Globen den 5 januari.
Den matchen tillhör omgång 46.
Det var ju just det, som man ville undvika, när tabellen haltade som mest jävligt för ett par år sedan. Nu är det väl inte hela världen. Men vad vore världen utan att man stör sig på petitesser.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Sevärdhetsligan - Omgång 32
2012-12-27 00:18:03
Vilka är mest sevärda i Malmös lag över en hel säsong? Efter varje match så synas de som jag tycker jag tycker varit de fem främsta i matcherna.

Det blev två poäng för Malmö på Hovet i en match som var rolig att kolla på. Och det känns som att man har ganska klart för sig vilka de fem bästa var i Malmötröjan.
De här tyckte jag var de fem främsta i matchen Djurgården - Malmö:


Magnus Häggström - Fenomenalt bra. Det stora loket som drog igång laget efter den passiva starten. Han tog för sig och gjorde väl kanske en av sina bästa insatser i Malmötröjan.


Johan Björk - Bästa back med råge. Hans bästa match denna säsongen. Var rejäl det han gjorde. När han tog initiativ så kändes det genomtänkt.


Rasmus Andersson - Efter några matcher då kurvan gått nedåt så visade Rasmus att han ville vara med i alla moment. Spelskicklig och rejäl i det han gör.


Lukas Ericsson - Han gör två mål och är en spelare som driver laget. Kul att hårt jobb lönar sig i målprotokollet.


Alexander Bergström - Hans underbara spel i boxplay är en fröjd att titta på. Har sagt det innan, Bergström har verkligen tagit till sig var hårt jobb innebär och han uträttar mycket farligheter på isen, dessutom.

Avslutningsvis vill jag ta tillfället i akt att be Il capitano, Tomas Kollar om ursäkt...
Jag skrev på twitter under matchen att han i sann Färjestadsanda var framme som en gnällig lagkapten. Egentligen handlade "hånet" om att vara lite lustig mot hur Jörgen Jönsson, Mathias Johansson osv i alla år varit framme hos domarna.
Det var inte meningen att förknippa honom som en gnällig jäkel. Han gjorde vara sitt jobb, och att anmärka på saker hos domaren, det fanns det mycket att göra...

Ligan efter 32 omgångar:
Pontus Sjögren - 42 poäng
Jens Olsson - 32 poäng
Robin Alvarez - 28 poäng
Frederik Storm - 27 poäng
Ludvig Rensfeldt - 25 poäng
Magnus Häggström - 28 poäng
Mattias Persson - 27 poäng
Alexander Bergström - 23 poäng
Henrik Hetta - 23 poäng
Johan Björk - 21 poäng
Sebastian Meijer - 19 poäng
Nicklas Jadeland - 18 poäng
Axel Brage - 18 poäng
Tomas Kollar - 17 poäng
Rasmus Andersson - 17 poäng
Mads Bödker - 16 poäng
Roger Ohlsson - 16 poäng
Henrik Hetta - 14 poäng
Axel Brage - 13 poäng
Rajon Anderson - 12 poäng
Stefan Lassen - 12 poäng
Philip Hersby - 12 poäng
Lukas Ericsson - 12 poäng
André Burakovsky - 2 poäng
Emil Carnestad - 1 poäng
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Sevärdhetsligan
Videosvep från Hovet
2012-12-26 20:10:00
Här är dagens videosvep från Hovet.
Med Magnus Häggström, Rasmus Andersson och Lukas Ericsson.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videointervjuer
Presskonferens: Djurgården - Malmö
2012-12-26 19:26:33
Dagens presskonferens mellan Djurgården och Malmö.
Medverkande: Tony Zabel, Djurgården och Ulf Taavola, Malmö.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Presskonferens
Straffseger på Hovet
2012-12-26 18:42:00
Malmö tog två mycket fina poäng på Hovet.
Ludvig Rensfeldt avgjorde på straffar.
5-4 blev det till slut.

En rolig match att titta på.
Men märklig.
Ulf Rådbjer tog tag i huvudrollen på ett alldeles strålande sätt. Men det är bara som vanligt, så det är inga konstigheter egentligen. Matchstraffet på Philip Hersby och en allmänt ojämn nivå är väl det mest anmärkningsvärda.
Vi lämnar det där.

Matchen inleddes med att Malmö var passiva. Otroligt passiva.
Kändes som man nästan bad om ursäkt för att man var här. Men Magnus Häggström tog tag i det på ett gallant sätt när han bröt in från kanten och Lukas Ericsson smällde in returen och vips var det kvitterat.
Sedan var det Malmö som tog ledningen varenda gång i matchen. Hela vägen fram till straffläggningen.
Det var nog rättvist att det blev oavgjort till slut.

Något som också känns positivt, bortsett att man plockar två poäng på Hovet är att man gör två mål i powerplay.
Välförtjänt, så är det också den andra PP-uppställningen som får utdelning. De har sett klart mest vassa ut i den spelformen på sista tiden.

Djurgården - Malmö 4-5 (1-2, 2-1, 1-1, 0-0, 0-1)
1-0 01.12 Kristofer Ottsson (Bremberg)
1-1 05.17 Lukas Ericsson (Häggström)
1-2 12.13 Jens Olsson (Häggström, Ericsson)
2-2 26.10 Dustin Johner (Bremberg)
2-3 30.42 Lukas Ericsson (Jadeland, Häggström)
3-3 31.55 Petr Kalus (Johner, Gustafsson)
3-4 45.37 Rasmus Andersson (Persson)
4-4 47.13 Erik Gustafsson (Kalus, Bremberg)
4-5 65.00 Ludvig Rensfeldt på straff.
Publik: 7048

Mer text eventuellt senare.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Förändringar i Örebro
2012-12-26 15:14:55
Örebro väljer att inte sitta still.
Man gör förändringar på ledarsidan. Ut från tränarstaben går assisterande tränaren Jens Gustavsson. Lars "Mozart" Andersson kommer istället att assistera Peter Andersson.
Jens blir dock kvar. Som scouting och videocoach. Och så kommer han lägga fokus på "Vår prioriterade juniorverksamhet", som klubben uttrycker det i pressmeddelandet.

Märklig förändring. Har inte full insyn. Men Gustavsson känns väl spontant inte som den som ska bära skulden för de sportsliga motgångarna.
Samtidigt känns det lite löjligt att man väljer att kalla sin juniorverksamhet för prioriterad. Vad jag vet så är det inte en enda junior som fått chansen på riktigt allvar, trots att man har en riktigt talangfull 95:a i Rasmus Fyrpihl. Istället så plockar man inte lån och andra spelare. Lite synd. Hoppas man satsar på Fyrpihl mer!

Samtidigt så väljer man att släppa värvningen av Mason Raymond.
Men det har bara känts som en tidsfråga.
Han ansluter den 3 januari. Om lockouten fortsätter, vilket det mesta pekar på.

---

Själv är jag på plats på Hovet efter att Quality hotell Globe har försett mig med utmärkt service i form av JVM-matchen där Sverige leder och kommer vinna. Just nu står det 4-0.
Undrar om folk väntar med att dyka upp här också, för här är inget vidare drag än. Men så är det också 45 minuter till matchstart.

Vi hörs här efteråt!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tävling: Djurgården - Malmö
2012-12-26 11:20:00
Tävlingsdags i väntan på dagens matcher.
Först Sverige - Tjeckien i JVM och sedan det jag precis anlände till Stockholm för, nämligen Djurgården - Malmö.

Vi kör lite tävling.
Vinnaren får välja mellan Apple-TV som innebär att man kör sina grejer på ipad, macbook osv direkt till TV:n, trådlöst.
Dessutom filmprogrammet Netflix i sex månader, utan att ni förbinder er till något.Vill inte inte ha det, så får ni ett litet souvenir-kit från Malmö Redhawks. Vinnaren väljer vad den vill ha.

För att vinna krävs dock att ni träffar rätt resultat samt rätt första målskytt i matchen mellan Djurgården och Malmö.
All tävling sker i kommentarsfältet och startar NU, samt avslutas klockan 16.00 när matchen startar.
Värdet på vinsten är över 1000 kronor.

Skriv exempelvis så här:
Djurgården - Malmö 0-1 Philip Hersby
Ni måste ange er epost-adress också, så att vinnaren kan kontaktas.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Inför match: Djurgården - Malmö
2012-12-26 08:46:00
DJURGÅRDEN - MALMÖ
Matchstart: 16.00, Johanneshovs isstadion.
TV: Viasat hockey, med start 15.55 enligt Viasats hemsida.

SKADELÄGET
Djurgården: Nils Andersson är långtidsskadad. I övrigt saknas Kim Lennhammer och Christian Eklund. Wennberg och Arnesson spelar JVM.
Malmö: Skadefria. Ribbenstrand dock utanför laget.

Senaste mötet mellan lagen: HockeyAllsvenskan 2012-11-04. Malmö - Djurgården 4-3 efter straffar.

Håll koll på i motståndarlaget: Pontus Åberg har visat fin form på slutet. Bra fart på rören. Vill visa att han nog skulle spelat i JVM.

TRE FRÅGOR TILL MOTSTÅNDAREN:

Janos Hari, Djurgården:
Hari efter träning på Hovet. Fotocred: DIFHockey.se.

Djurgården har visat mäktig form på sista tiden. Hur bra är laget?
- Riktigt bra. Det mesta verkar stämma i klubben nu. Samtidigt så gäller det att behålla det man gjort bra och inte börja slarva. Om man inte alltid spelar på topp, då får man stryk.

Du har spelat allsvensk hockey i båda Djurgården och Asplöven i år. Är allsvenskan en bra liga att utvecklas i?
- Jävligt bra, skulle jag vilja säga. Rolig hockey, bra fart och hög nivå. Nu har jag spelat två matcher här och ska spela två till. Sedan får vi se om jag blir kvar efter det. Stockholm är en stad jag trivs bra i. Mina föräldrar bor här, så har fått fira jul hemma i år.

Hur bra koll har du på Malmö inför morgondagen?
- Inte så jättebra faktiskt. Jag såg dom mot Södertälje, när dom vann jättestort. Och då var dom riktigt bra. Jag känner till att de hade en trög start och att man fått igång målskyttet på ett bättre sätt nu. Av spelarna så känner jag till några, Ludvig Rensfeldt, exempelvis.

Haris matchtips: 4-3 till oss. Tror det kan bli rätt jämt, men vi drar längsta strået.

Odds på matchen från Nordicbet:
1. 1.90 X. 4.50 2. 2.85

Alla allsvenska odds från Nordicbet här!
Spel via MrMadhawk.se innebär att ni har dubbel insättningsbonus, precis som på de flesta spelbolag. Men ni får även ett första riskfritt spel på hela 500 spänn. Då måste du registrera dig på MrMadhawk.se via denna länk.
Det innebär att ni kan chansa hejvilt och ändå inte riskera en enda krona på det första spelet ni lägger.
 
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Inför match
Redovisning av julquizen
2012-12-25 23:19:47
Imorgon är det slut på julledigheten. Om det nu varit någon sådan. Men det blir lite mer dött överallt och folk går litegrann på lågvarv. Och det är väl det som är meningen med julen.
Imorgon kör vi dock igen! Och det ska bli kul.

Jag är dock skyldig er rätt svar på julquizen.
Eftersom folk har google och annat skoj att tillgå så blir det inte så jättejobbigt med sådant här nuförtiden, när svaren är öppna. Men hoppas den glade någon ändå.

Signaturen "yes" plockade alla rätt först, så du kan väl mejla mig, så fixar jag dina två biljetter till Malmö - Västerås den 3 januari.

Frågorna, med rätt svar.

FRÅGA 1:

Malmö möter Djurgården borta på annandagen. Det har inte hänt på många år att Malmö möter just DIF på Hovet i seriesammanhang. När tog Malmö senast tre poäng borta mot Djurgården? Här får ni inga alternativ. Det räcker med årtal och månad.

RÄTT SVAR: 16 november 2006. Resultat var 2-5.

FRÅGA 2:
MrMadhawk.se hårdbevakar Malmö Redhawks. Och har så gjort de senaste åren. När bevakades senast en match inte bevakades på plats? Här får ni alternativ.
1. Almtuna borta den 18 september 2010.
X. Sundsvall borta den 14 december 2011.
2. Mora borta den 5 mars 2010.

RÄTT SVAR: 2. Mora borta. Såg faktiskt alla utom den matchen, den säsongen.

FRÅGA 3:
I början på 2000-talet utmärkte sig en spelare i Malmö som ofta gjorde mål mot Djurgården och som faktiskt blev en snackis. Vem var han? Ledtråd är #11. Inga alternativ.

RÄTT SVAR: Janne Hammar. Tredjelänken i kedjan med Jussi och Stalle.

FRÅGA 4:
Tommy Qvarfort är ordförande i hockeybolaget. Men Malmö Redhawks ideella förening har också en ordförande. Namnet tack! Alternativ:
1. Pehr Malmström
X. Christian Rasmusson
2. Mats Engstrand

RÄTT SVAR: 1. Pehr Malmström. Alla har dock suttit som ordförande.

FRÅGA 5:
Annandagshockey har inte alltid varit självklart i Sverige. Vilket år införde man spel mellan jul och nyår i elitserien? Alternativ:
1. 2000
X. 2001
2. 2002

RÄTT SVAR: 1. 2000. Malmö mötte Frölunda på isstadion och förlorade matchen.

FRÅGA 6:
Vem gjorde Malmös första mål i årets hockeyallsvenska? Inga alternativ och inga ledtrådar. Här får ni ha minnet med er, eller söka bra.

RÄTT SVAR: Jens Olsson, som gjorde matchens enda mål mot Örebro borta.

FRÅGA 7:
En fråga till er som läst på MrMadhawk.se genom året. En lista gjordes någon gång under året på vilka lag som anses mest saknade i hockeyallsvenskan, som idag inte spelar där. Vilket var det mest saknade laget? Alternativ:
1. Sundsvall
X. Arboga
2. Björklöven

RÄTT SVAR: 2. Björklöven. Som gärna får ta sig upp igen!

FRÅGA 8:
I sista matchen före uppehållet år 2000 så gjorde Roger Öhman ett snyggt mål från halva plan i en av de första matcherna sedan han återkom från proffslivet. Mot vilket lag gjorde han det målet? Inga alternativ, men målet skedde på bortaplan.

RÄTT SVAR: Det var mot AIK den 9 december 2000.

FRÅGA 9:
1998 värvade Malmö en back som på våren avgjort VM-finalen. Vem var denna spelaren? En ledtråd är att det var en skridskoskicklig back.

RÄTT SVAR: Johan Tornberg, som kom från Västerås.

FRÅGA 10:
Under juluppehållet 2004, dvs senaste säsongen det var lockout, så fick en tränare i Malmö Redhawks sparken. Vem var han, samt vem tog över? Här får ni inga alternativ.

RÄTT SVAR: Björn Kinding sparkades, Dan Hobér tog över.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Ett skadefritt lag till Hovet
2012-12-25 16:23:10
Hela truppen tränade för en stund sedan i Malmö Arenas träningshall.
Ja, bortsett Alexander Ribbenstrand. Han har fått en extra dag ledigt och ansluter i Stockholm imorgon, då han ändå inte är påtänkt att spela matchen.

Inga skrällar är heller att vänta i laguppställningen.
Exakt samma gäng, samma backpar, samma kedjor, ser ut att bli det laget som tar sig an Djurgården på Hovet imorgon.
Ingen spelare stack väl ut mer än någon annan, bortsett att Nicklas Jadeland smällde upp ett riktigt fint skott i krysset bakom Axel Brage.
Men det blir Pontus Sjögren som vaktar kassen.

Laget reser till Stockholm med en flight 11.00 från Malmö, är i Stockholm vid 12, där blir det lite lunch och sedan beger man sig till Johanneshovs Isstadion.
Efter matchen flyger man hem klockan 21.00 från Bromma.
Det blir alltså ingen roadtrip med Tingsryd på fredag. Utan man kommer hem redan imorgonkväll och sover således två nätter i egna sängar innan Smålandstrippen.

Troligt lag imorgon:

40. Sjögren (33. Brage)

84. Hersby - 14. Lassen
4. Bödker - 5. Björk
28. Olsson - 75. Andersson
6. Carnestad

10. Alvarez - 79. Rensfeldt - 13. Meijer
90. Persson - 22 Bergström - 61. Jadeland
16. Häggström - 29. Kollar - 53. Ericsson
9. Storm - 39. Ohlsson - 20. Hetta
95. Burakovsky
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Träningsrapporter
Rasmus tackar nej till landslaget
2012-12-25 13:19:56
Rasmus Andersson var uttagen till det svenska U17-landslaget som skulle spela i Kanada mellan från 28 december till 4 januari.
Men "Ralle" har tackat nej.
- Det stämmer att han gjort det. Förbundet är väl säkert inte glada, men Rasmus ville själv och vi ville definitivt ha kvar honom här. Det finns ingen anledning att han ska åka dit, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård.

Varför?
- Nej, men jag menar varför skulle han? Är det inte bättre för hans utveckling att spela inför en storpublik i Hovet i morgon och vara topp3-backar hos oss? Det ger knappast någonting för honom att spela med Team17-landslaget i dagsläget. Det finns spelare i laget som knappt spelar i J20. Då är det bättre för hans utveckling att spela A-lagshockey. Det gynnar alla. Rasmus, förbundet och givetvis oss i Malmö Redhawks också, fortsätter Patrik.

Men det är inte ni som hindrat honom?
- Vi har haft våra åsikter och det är dessa, men det var vad han ville själv också.

Så vi kan alltså räkna med att Rasmus Andersson i de kommande matcherna också.
Laget tränar nu på eftermiddagen inför matchen imorgon mot Djurgården.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Örebro värvar NHL-spelare
2012-12-25 10:32:46
Först, hoppas alla hade en skön jul. Och att ni fortsätter ta det lugnt och skönt idag, så kör vi imorgon igen med matcher.

Men det händer grejer trots att det är jul.
Örebro har värvat en NHL-lockoutad spelare. Det handlar om Mason Raymond från Vancouver. Detta avslöjade hockeynonsens.se igårkväll.
Något som Örebrostjärnan, Jared Aulin, även bekräftade i en tweet någon timme senare. Dock är ingenting bekräftat av klubben själva. Men naturligtvis ingen rök utan eld.

Detta blir Patrick Yetmans ersättare i ÖHK och vi får väl se om Raymond kan lyfta laget.
De har varit på desperat jakt ett bra tag nu, och har alltså hittat vad man tror kan vara rätt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
GOD JUL - med årets julrim
2012-12-24 16:00:00
Ni har varit många som redan dagarna före jul började kräva att det årliga julrimmet här inne skulle komma även i år.
Ja, men vi kör väl tänkte jag. Om man gör bort sig en gång per år så kan jag väl leva med det. Så sagt och gjort, här har ni årets julrim
Och med detta så önskar jag ALLA en god jul!!!

Malmös tabellposition är femma.
Toppen av tabellen är där vi hör hemma.
Intern poängkung är Fete.
Detta trots att hans inledning var ett helvete.

Pontus skrev på ett nytt kontrakt.
Det känns bra att ha kvar en så stabil målvakt.
Hans kompis heter Axel Brage.
När Pontus spelar får Axel vid sargkanten luta sin mage.

Kapten Kollar sliter på.
Det gör han ytterligare i åren två.
En annan som skrev på är Ludde Rensfeldt
Ibland kommer han fram som en ångvält.

Lassen och Hersby får spela ihop och tackar.
Nu till jul kan det blir ett par Tuborg-backar.
En annan dansk dynamit är Frederik Storm.
Stannar han kvar så har vi byggt en fin plattform.

Överst i den allsvenska tabellen hittar vi ett lag som heter BIK.
Men stämningen i Nobelhallen påminner mer om begravning av ett lik.
Leder poängligan gör Evan.
Där ligger nog ett elitseriekontrakt under hans gran.

Uffe och Lusth kör sin gubbfys.
Nu till jul kan det dock bli en hel del mys.
Ja, inte mellan dessa två.
När Lusth blir förbannad är ögonen allt annat än blå.

Håkan Karlsson sliter som han alltid har gjort.
Det finns bara ett ord för hans jobb och det är stort.
Bullen börjar också bli en veteran.
Spelarna är vältränade, så vi behöver inte upprätta någon krisplan.

Kribba ser till att sina målvakter trigga.
På hans fru ser vi klart och tydligt att han fått ligga.
Det har Sebbe Meijer också fått.
I Ulricehamn kallar man sport för "spott".

Rasmus slog igenom med dunder och brak.
Men det dröjer innan han får gå på bolaget och köpa ett flak.
Mats Lusth tog med sig Hetta till laget
Han sätter knappast fokus på jaget.

Åren i Oskarshamn blev fem.
Men det fick vara nog och Jadeland packade och kom hem.
En annan som kom hem är Jensa.
I matcherna nu kan han stundtals glänsa.

Från Rögle kom Alexander Bergström.
Äntligen fick han spela i laget som var hans dröm.
Därifrån kom även Hägga.
Han borde mer ofta använda sin slägga.

Nu är rimmet slut för denna gången.
Troligtvis blev det fiasko av sången.
Bloggen fortsätter land och rike runt.
Förhoppningsvis utan att det skrivs en massa strunt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Här är min önskelista till tomten
2012-12-24 14:19:30
Vad är julen utan en önskelista?
Här är mina fem viktigaste önskningar:
 
1. AVBRUTEN LOCKOUT.
Just nu känns det som prio 1. Och det är enbart i ett egoistiskt syfte. Rätt spelare på rätt plats. Jag vill dessutom ha hockeynätter i maj och juni. Det känns det man behöver det för att "överleva" sommaren. Det är en underbar tid när man kollar på hockey och plötsligt börjar det ljusna ute.

2. NYTT KONTRAKT FÖR RASMUS.
Det är en viktig signal att ge för Malmö som förening att skriva ett nytt kontrakt med Rasmus Andersson. En av de största backtalangerna klubben någonsin haft och som fått chansen, och tagit den.
Det ska ge betalt för klubben att man valt att satsa, samt utveckla en spelare.

3. KVALSPEL TILL VÅREN.
Ett väldigt viktigt steg för klubben är att man spelar någon form av kval till våren. Det behövs matcher av den digniteten för att  visa att man är på rätt väg. Förkval kanske räcker, men gärna en kvalserie också. Det skulle vara oerhört trevligt om tomten är snäll i år.

4. ATT NI FORTSÄTTER LÄSA HÄR INNE.
Egentligen borde detta vara den största önskan, men vi sätter den här. Jag önskar att alla läsare lojalt fortsätter att hänga med. Ni är över 10.000 unika som gör det dagligen, och det känns vansinnigt roligt att det är så många. Extra många är ni när det är silly season. Då kommer ytterligare 5000 personer in och läser. Önskar att ni hänger i, året om.

5. FORTSATT BRA SAMARBETE MED SAMARBETSPARTNERS.
En förutsättning för att det ska gå att driva denna sajten är att någon bekostar det. Det gör mina fastna sponsorer och alla annonsörer som mina tvåa bolag sportsverige och tailsweep drar in. Utan att alla bidrar på sitt sätt, så är det omöjligt att driva sajten. Nya partners och sponsorer hade också varit önskvärt och gett en stabilare grund.

PS! Ni får lite julrim senare i eftermiddag. Så glöm inte kika in här en gång till idag. Minst.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Kollar officiellt klar
2012-12-24 13:13:21
Jodå, visst är Tomas Kollar klar. Malmö bekräftar nu nyheten om att Kollar har skrivit på för två säsonger ytterligare.
- Tomas är vår kapten och han är en enormt viktig spelare för klubben, han ger 100 % i allt han gör. Han är en viktig spelare och ledare i vårt lag och har en viktig roll i såväl powerplay som boxplay, kommenterar Patrik Sylvegård.

Kollar själv kommenterar så här:
- Jätteroligt att vi har fått chansen att vara kvar här i Malmö och få vara med på den här resan som nu klubben gör. Jag och min familj trivs jättebra och jag ser fram emot att spela här i minst två säsonger till.

Truppen för 13/14 ser just nu ut på följande sätt:

M1: Pontus Sjögren (-2016)
M2: Ej tillsatt.

B1: Mads Bödker (-2014)
B2: Jens Olsson (-2015)
B3: Ej tillsatt.
B4: Ej tillsatt.
B5: Ej tillsatt.
B6: Ej tillsatt.
B7: Ej tillsatt.
B8: Ej tillsatt.

F1: Mattias Persson (-2015)
F2: Nicklas Jadeland (-2014)
F3: Sebastian Meijer (-2014)
F4: Robin Alvarez (-2014)
F5: Magnus Häggström (-2014)
F6: Ludvig Rensfeldt (-2014)
F7: Tomas Kollar (-2015)
F8: Ej tillsatt.
F9: Ej tillsatt.
F10: Ej tillsatt.
F11: Ej tillsatt.
F12: Ej tillsatt.
F13: Ej tillsatt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Julklapp från Sylvegård: Kollar uppges ha skrivit på
2012-12-24 09:42:13
Här kommer en tidig julklapp till er Malmöfans på julaftons morgon.
Enligt säkra källor så har en ny kontraktsförlängning ägt rum i dagarna.

Det handlar om Il capitano, Tomas Kollar, som ska ha förlängt sitt avtal med klubben, för de närmsta två säsongerna.
Dessutom trivs Kollar så pass bra i Malmö så han ska ha skrivit detta kontraktet billigt för att han har en glädje och passion för klubben, som han hunnit skaffa sig under de här snart två säsongern han funnits här.

Det är inte den bästa spelaren, men det är få spelare som har en sådan härlig karaktär som den Kollar står för. Han kan bruka allvar, och han kan skämta. Han kan höja rösten i ett omklädningsrum.
Och skulle tränarna säga att han ska spela back, så kommer han göra det, utan att protestera. Det är sådant som kallas karaktär. Sådana man behöver i ett lag.
Hans personlighet har kommit fram bra mycket bättre i årets lag, jämfört med förra årets lag. Hans rätta jag.
Han är givetvis inte helt oduglig på isen heller, utan ligger på stabila 0.5 poäng per match och är en viktig kugge i framförallt powerplay.

Patrik Sylvegård ville igårkväll inte kommentera hurvida det stämde eller inte med att det handlade om Kollar, men sa aldrig att det var fel ute. Och han har dessutom tidigare antytt att fler kontraktsförlängningar kommer att dyka upp inom en snar framtid.
Klubben kommer nog att prestera detta även idag.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Knäck årets julquiz!
2012-12-23 15:52:11
Vad är en jul utan att man får knäcka en liten julquiz?
Jag har satt ihop en till er.

Varsågod att lösa frågorna.
Den som först knäcker alla rätt belönas med två biljetter till Malmö - Västerås den 3 januari.
Skriv era svar i kommentarsfältet, men tänk på att svara på alla, och att ni ser till att ha rätt svar, annars hjälper ni bara någon annan att vinna.

Lycka till!

FRÅGA 1:
Malmö möter Djurgården borta på annandagen. Det har inte hänt på många år att Malmö möter just DIF på Hovet i seriesammanhang. När tog Malmö senast tre poäng borta mot Djurgården? Här får ni inga alternativ. Det räcker med årtal och månad.

FRÅGA 2:
MrMadhawk.se hårdbevakar Malmö Redhawks. Och har så gjort de senaste åren. När bevakades senast en match inte bevakades på plats? Här får ni alternativ.
1. Almtuna borta den 18 september 2010.
X. Sundsvall borta den 14 december 2011.
2. Mora borta den 5 mars 2010.

FRÅGA 3:
I början på 2000-talet utmärkte sig en spelare i Malmö som ofta gjorde mål mot Djurgården och som faktiskt blev en snackis. Vem var han? Ledtråd är #11. Inga alternativ.

FRÅGA 4:
Tommy Qvarfort är ordförande i hockeybolaget. Men Malmö Redhawks ideella förening har också en ordförande. Namnet tack! Alternativ:
1. Pehr Malmström
X. Christian Rasmusson
2. Mats Engstrand

FRÅGA 5:
Annandagshockey har inte alltid varit självklart i Sverige. Vilket år införde man spel mellan jul och nyår i elitserien? Alternativ:
1. 2000
X. 2001
2. 2002

FRÅGA 6:
Vem gjorde Malmös första mål i årets hockeyallsvenska? Inga alternativ och inga ledtrådar. Här får ni ha minnet med er, eller söka bra.

FRÅGA 7:
En fråga till er som läst på MrMadhawk.se genom året. En lista gjordes någon gång under året på vilka lag som anses mest saknade i hockeyallsvenskan, som idag inte spelar där. Vilket var det mest saknade laget? Alternativ:
1. Sundsvall
X. Arboga
2. Björklöven

FRÅGA 8:
I sista matchen före uppehållet år 2000 så gjorde Roger Öhman ett snyggt mål från halva plan i en av de första matcherna sedan han återkom från proffslivet. Mot vilket lag gjorde han det målet? Inga alternativ, men målet skedde på bortaplan.

FRÅGA 9:
1998 värvade Malmö en back som på våren avgjort VM-finalen. Vem var denna spelaren? En ledtråd är att det var en skridskoskicklig back.

FRÅGA 10:
Under juluppehållet 2004, dvs senaste säsongen det var lockout, så fick en tränare i Malmö Redhawks sparken. Vem var han, samt vem tog över? Här får ni inga alternativ.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Ett julklappstips i sista sekund?
2012-12-23 14:38:17
Häromdagen släppte Malmö säsongskort som gäller de tio sista matcherna  på hemmaplan i serien, plus eventuellt kvalspel i form av playoffserien och/eller kvalserien.
Och direkt fick man in en hel del mejl från intresserade köpare.
- Ja, men det tycker jag! Redan första dagen vi släppte detta, så rullade det in 20 köpare av korten, så det finns ett intresse för detta, säger Martin Nileskär på Malmö Redhawks.

Det är förvisso sent att köpa det i julklapp åt era vänner eller släktingar, men drar ni ett mejl till Martin under dagen så kan ni nog få klart ett köp innan morgondagen. Förslagsvis genom att skriva på ett vykort eller liknande att ni tänker ge detta och sedan får ni hämta det mot Västerås den 3 januari.
Ni når honom på martin.nileskar@malmoredhawks.com.

Korten kostar från 500 kronor (ståplats) till 2200 kronor (Bästa sittplats) och gäller som sagt för resterande del av säsongen.
Mer information kring det hittar ni här!

Med hjälp av dessa korten skulle man kunna höja snittet med något hundratal på de här tio matcherna och det är inte fy skam. Inte minst ekonomiskt.
Tänk på att hälsar ni i mejlet till Martin att ni sett det via MrMadhawk.se så får ni två extra plåtar till matchen mot Troja den 15/1 dessutom.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Rögles och Karlskronas chanser är minimala
2012-12-23 09:05:00
Jag älskar att gräva ner mig i statistik.
Man kan göra mycket kul av det.

Och här och nu är det dags att önska en god jul till både Rögle och Karlskrona.
Båda klubbarna är nämligen i stort sett klara för spel i respektive kvalserie till våren.
Märk väl att det inte handlar om något hån eller någon form av einstein-uträkning här, utan det är nästintill statistiskt omöjligt för klubbarna att komma upp i poängen som kommer krävas för att gå över de där jobbiga strecken i respektive serie.

Om vi tar Rögle först.
24 poäng är inspelade på 32 matcher.
Om vi tar laget som är närmst på säker mark, dvs tiondeplatsen i elitserien, så är det AIK. Man har på 32 matcher spelat ihop 38 poäng.
Deras snitt inspelat per match är därmed 1.18 per match.
Räknar man med att AIK fortsätter ta poäng i den takten resterande del av säsongen, dvs en väldigt låg utdelning, så landar man slutgiltligt på 65.3 poäng på 55 matcher.
För Rögles skull är vi snälla och räknar med att AIK endast tar 1 poäng per match, resterande del av säsongen. Då skulle man landa på 61 poäng.

Med dessa två exempel, så har Rögle då följande utmaning:
* Tar AIK poäng i samma takt måste man gå från 24 poäng, och upp på 66 poäng, för att gå om de 65 poängen AIK i så fall har. 42 poäng på 23 matcher, det ger ett snitt på 1.82 poäng per match, from nu.
* Och så den lite snällare varianten, där vi räknar med att AIK bara plockar in 1 poäng per match, from nu. Då landar man på 61. Då behöver Rögle 62 poäng för att gå om. 38 poäng till på 23 matcher, skulle alltså innebära att man behöver dra in 1.62 poäng per match.

Nuvarande snitt är 0.75 poäng per match.
Man måste alltså bli mer än dubbelt så bra, som man hittils har varit.
Förvisso tror jag man slår Frölunda hemma på annandagen, men nej, det kommer bli kvalserien för Rögle. Det vet man själva också. Bara att förbereda sig på bästa möjliga sätt, och sedan göra som Timrå gjorde i fjol.

*

Med Rögle som jämförelse, så kan faktiskt Karlskronafansen se det liite ljusare.
För deras del ser det ut enligt följande.

20 inspelade poäng på 31 matcher.
Laget som är närmst på såkallat säker mark, är Almtuna. Som tagit 31 poäng på 31 matcher.
Vi räknar på att Almtuna fortsätter ta poäng i den takten. Då landar Almtuna på 52 poäng efter 52 omgångar. Och behöver då även fortsättningsvis ta 1 poäng per match.
Även för Karlskronas skull så räknar vi snällt med att Almtuna tar ruskigt låga 0.8 poäng per match innan det är slut. Då kommer man att landa 47.8 poäng. Och ännu snällare är vi. Vi avrundar neråt dessutom, till 47.

Med dessa två exempel så har Karlskrona följande utmaning:
* Tar Almtuna poäng i samma takt, så måste Karlskrona gå från nu inspelade poäng, till att slutligen landa på 53 poäng. Då kommer man behöva spela in 33 poäng, på 21 matcher, vilket innebär att man behöver ta 1.57 poäng per match from nu.
* Och på den lite snällare varianten, där Almtuna alltså endast kommer spela in 0.8 poäng per match och slutligen landa på 47 poäng, med avrundning neråt, då kommer man behöva spela in 28 poäng på 21 matcher. Det är ett snitt på 1.33 poäng per match from nu.

Nuvarande snitt är 0.64 poäng per match för Blekingelaget, som förvisso samlat in bra med poäng de senaste omgångarna.
Den snällare varianten, där Karlskrona "bara" behöver dra in 1.33 poäng per match låter väl inte helt otänkbart. Problemet är bara att det kräver att Almtuna bara drar in 0.8 poäng per match from nu och att Tingsryd dessutom också, faller igenom på ett liknande sätt.
Omöjligt uppdrag? Ja, jag hävdar det. Och då sticker jag inte ens ut hakan. Det där vet naturligtvis de flesta i Karlskrona också om, innerst inne.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Statistik och Nörderi
JVM-truppen spikad
2012-12-22 20:38:22
Så här i tider kring jul så sker inte så mycket i hockeysvängen.
Istället handlar det mesta kring saker som sker inför Junior-VM.

Sverige träningsmatchade mot Kanada och fick stryk efter straffar med 2-1.
Det tråkiga var dock inte förlusten, utan det faktum att Jesper Pettersson från Linköping tvingades utgå och där förbundet för någon timme sedan skickade ut att han utgår från JVM-truppen.
För övrigt var det något som kan beskrivas som ett överfall från den kanadensiska spelaren, och mycket tyder på avstängning.

Tidigare idag stod det också klart att förre Malmöspelaren, Max Görtz tvingas tacka nej, på grund av skada.
Görtz hade varit en spännande spelare i årets JVM-lag, men nu får de andra killarna kriga borta i Ryssland, dit man åker imorgonkväll.

Första matchen spelas på onsdag då Sverige möter Tjeckien. Lokal tid startar den klockan 18.00, vilket innebär matchstart 13.00 i Sverige.
För er som inte är i Stockholm så kan er annandag alltså se ut som så att först ser ni JVM-premiären och sedan klockan 16.00 sätter ni igång Viasat Hockey för att se Djurgården - Malmö. Perfekt dag!

Truppen som nu har anmälts är denna:

MÅLVAKTER
  1. Joel Lassinantti
30. Niklas Lundström
35. Oscar Dansk
 
BACKAR
  4. Christian Djoos
  5. Rasmus Bengtsson
  6. Emil Djuse
  7. Tom Nilsson
  8. Linus Arnesson
  9. Mikael Vikstrand
12. Hampus Lindholm
 
FORWARDS
10. Alexander Wennberg
11. Jeremy Boyce Rotevall, A
13. Viktor Arvidsson
15. Sebastian Collberg
16. Filip Forsberg, C
17. William Karlsson
19. Elias Lindholm
22. Linus Fröberg
23. Victor Rask
24. Rickard Rakell, A
25. Jacob de la Rose
26. Nick Sörensen
27. Filip Sandberg
29. Emil Molin
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Malmö vill se framåt
2012-12-22 13:48:00
Följande pressinformation kommer snart att nå mediakåren.
Ni får den redan nu.

---

Pressinformation:
Ett förlikningsavtal har träffats mellan Malmö Redhawks Ishockey AB och dess förre VD Anders Olson. Förlikningen avser en tvist som uppkom parterna emellan, då Olson, under våren 2012, lämnade sin befattning.
Avtalet är resultatet av en kompromiss mellan parterna.
Malmö Redhawks intentioner har varit att lägga tvisterna bakom oss, så att vi kan fokusera på sporten, samtidigt har klubben velat ge Anders Olsson en möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden igen och därför skrivit ett rekommendationsbrev till Anders Olson, som han kunde använda i referenser till arbetsgivare. Brevet skulle endast användas till att potentiella arbetsgivare. När Anders Olson nu valt att offentliggöra brevet så har han brutit mot lojalitetsplikten i avtalet och därmed förlikningsavtalet.
Malmö Redhawks vill därför markera att de uppgifter som den nya styrelsen lämnade på presskonferenserna i mars och april i år var korrekta, baserat på det underlag som förelåg, vilket också framgår av förlikningsavtalet
.
På grund av den gamla ledningens agerande under säsongen 2011/2012 med Anders Olson som VD, så hamnade Malmö Redhawks i en ekonomiskt katastrofal situation och var konkurshotat. Den nya styrelsen sparkade Anders Olson som VD på grund av den ekonomiska situation han hade satt klubben i. Den nya styrelsen valde att anställa Patrik Sylvegård, som VD och sportchef. Man ville ha en VD som kunde sporten och var ett starkt samlande namn och som dessutom hade ekonomisk kompetens och var en duktig marknadsförare.

Den nya ledningen och den nya styrelsen har genom ett heroiskt och skickligt arbete räddat Malmö Redhawks från konkurs. Patrik Sylvegård har motsvarat styrelsens alla förväntningar och byggt ett lag med stor framtidspotential baserat på sund och stabil ekonomi och skapat bra relationer med sponsorer och supportrar.

Malmö Redhawks är idag en homogen och stabil klubb, allt från den ideella ungdomsverksamheten, spelarna i elitlaget, verkställande ledningen, personalen och den nya styrelsen. Alla goda krafter arbetar hårt och engagerat tillsammans för att Malmö skall få ett framgångsrikt Ishockeylag i framtiden. De krafter, som försöker störa oss, stärker enbart vår sammanhållning. Vi arbetar framåt och fokuserar på sporten.

---

När jag läser detta så anar jag exakt den känslan jag hade tidigare.
Anders Olson har gått till tidningen själv och försöker gråta ut. Tack vare att han vet att Malmö Redhawks tyvärr kommer ha för klena bevis och riskerar bara att bli fällda för förtal.
Tråkigt läge, men så fungerar det i rättsamhället. Man måste bevisa saker. Fram till dess är ingen fälld.

Samtidigt är det på tiden att kliva in och hylla den här nuvarande styrelsen med Tommy Qvarfort och hans medarbetare.
Jag har sällan sett folk i styrelsen som är så personliga och som så geuint lägger ner tid och passion i klubben. Och detta handlar inte om någon form av fjäsk, utan för att jag vet att det är så. Och varje gång jag ser sådana här saker blossa upp i tidningarna så är jag rädd att de som kämpade dag och natt i våras och somras bara ska säga "Äh, nu orkar inte vi mer, vi får ändå bara skit". Så får det inte bli. Få, eller ingen, hade kunnat reda ut det på ett bättre sätt.
Det som är förbannat olyckligt är att man gick på så hårt som man gjorde. Men det hänvisar man till i pressreleasen ovan, att det var rätt, där och då.
Nu riskerar Tommy och de som slitit röven ur sig, bokstavligt talat, att bara få ta emot en massa skit, för att han har velat klubbens bästa. Det blir oerhört olyckligt att Anders valde att gå till tidningen.

Jag känner att Anders Olson framhävs som en bra och fin människa i tidningen idag.
Så är det inte.
Han var här i ett syfte. Att tjäna pengar och han bryr sig inte ett skit om klubben egentligen. Han var en oerhört obehaglig människa. Och det skulle nog varenda anställd på kansliet kunna intyga om de fick chansen att säga något, men antagligen vill de också bara se framåt. Ingen vågade säga något, där och då.
Stämningen var tryckt där uppe förra säsongen vill jag lova. Det är som dag och natt jämfört med vad det är idag.
Jag har sett många VD och anställda komma och gå, men ingen människa har varit lika obehaglig som Anders Olson var.
Ta bara en sak som att han valde att plötsligt bestämma sig för att dumpa varenda papper i klubbens arkiv från 80 och 90-talet, nästan omgående när han kom dit. Varför liksom?
Han tycker att ordet "kansli" lät så fult och nedvärderande, så han krävde att folk kallade det för "kontoret".
Och när det var fel på en detalj på pennorna som skulle vara på "kontoret" så blev han rasande på en av de anställda där uppe och gav en utskällning efter notor, trots att det inte var den anställdas fel över huvudtaget, har jag fått återberättat i efterhand.

När han hade inledande möten med supporterföreningen så sa han att de borde se det som en ära att få träffa honom och att i Geneve minsann, där betalar alla supportrar tusentals kronor för att man ska få vara supportrar till klubben.
Han framhåller väldigt gärna att han spelat hockey i Frölunda, mot Malmö. Men ingen har någonsin sett hans namn. Och ingen i Frölunda vet vem han är. Han finns inte ens med i deras stora spelararkiv på deras hemsida.
Frågorna är bara så många kring denna mannen, men vi kan väl här och nu komma fram till att vi är nöjda med att klubben och han är klara med varandra.
Tack och lov för det.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Malmö överens med Olson
2012-12-22 12:14:24
Stort uppslag i dagens KVP.
Malmö Redhawks styrelse är nu överens med Anders Olson. En förlikning har gjorts och man kommer inte ha med varandra att göra efter detta.
Samtidigt publicerar tidningen ett brev som klubben skickat där man ber om ursäkt för anklagelser.

Frågan är varför man kryper så.
Har man haft så hysteriskt fel eller lägger man sig platt för att man är desperata att nå en uppgörelse och att man saknar bevis, så att man hade riskerat att bli fällda för förtal.
Svaren kommer inte komma på det, och egentligen bryr jag mig inte. Det viktiga är att det är ur världen. Så att vi bara kan gå vidare och lägga allting bakom oss.

Tror på något sätt att det är positivt att man inte har en långdragen process i detta. Att man lämnar det här och nu.
Samtidigt så vet jag inte hurvida processen med Stefan Nyman fortfarande pågår. Och då räcker det gott och väl.

Ingen artikel i ämnet är ute på nätet än, så ni får snällt köpa tidningen om ni vill läsa nu.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Örebros form är usel - jagar förstärkningar på alla håll
2012-12-22 01:30:37
Örebro har sedan i lördags förlorat mot:
Asplöven hemma.
Tingsryd borta.
Almtuna hemma.
Den sistnämnda förlusten kom ikväll.

Nu börjar folk ana att det kan bli tränarskifte.
Detta kollade jag med lite folk kring Örebro redan tidigare i veckan. Ingen har ens fått en hint om tränarskifte. Jag tror det är en stor prestigesak för Örebro att låta Peter och Jens köra på nu dessutom.
Fahlander, som styr och ställer mycket i klubben, har hela tiden talat sig varm för Peter. Jag har svårt att se att man lägger skulden på tränarna. Åtminstone just nu.
Men vi kan väl säga så här: De har inte direkt förstärkt sina chanser att få fortsätta leda laget nästkommande säsong.

Samtidigt vet jag att Örebro verkligen är aktiva ute på marknaden.
Och klart man är det. Det man söker främst efter är en målvakt. Man har insett att varken Ridderwall eller Sandberg är någon förstakeeper som man kan lita på varje kväll. Därför jagar man efter målvakter på alla håll.

Man jagar även förstärkningar i övriga lagdelar.
Jag vet att man hade Torontos forward Tyler Bozak på kroken för ett tag sedan. Men det lades tillfälligt(?) på is, för att man hoppas hitta något bättre.
Nja, vi får se.

Annars kan rapporteras från kvällen att Bofors vann. Igen. Mot Södertälje nu.
Bufferten är inte lika rejäl som förra året vid den här tiden, men man har definitivt väldigt stora förutsättningar att ta sig direkt till kvalserien.

Samtidigt slog Djurgården Oskarshamn hemma med klara 4-0.
DIF har 52 och Malmö har 52. Intressant möte på Hovet på onsdag!
Vi kan säga så här. Det vore inte bra för Malmös del om det var Djurgården som tog tre. Och tvärtom, naturligtvis.

För övrigt så var det väl i princip bara Karlskrona och Tingsryd som inte jublade åt det faktum att Almtuna vann i Örebro.
Här har Karlskrona ändå tagit fem poäng av sex möjliga de senaste, och så går konkurrenterna och vinner matcher, de med.

I nästa omgång: Almtuna - Karlskrona.
Där kommer inte Karlskrona ha råd att släppa iväg tre till Almtuna. Det är känslan.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
MrMadhawk.se utmanar läsarna inför hockeyns dag
2012-12-21 17:44:00
Den 2 februari möter Malmö Redhawks Asplöven i Malmö Arena.
Matchen kommer vara gratis för besökarna och tanken är att företag ska betala 1 kronor per besökare till Malmö för att man ska tjäna in pengarna på matchen.
Man försöker sälja ut 200 sådana här paket till företagare och organisationer och om det kommer 10.000 åskådare eller mer, samtidigt som man har lyckats sälja 200 stycken paket så innebär det en ren intäkt på 2 miljoner kronor.

Tidigare här inne har det undersökts om ni besökare är villiga att dra igång för att vara med på ett sådant här paket. Och det ville många av er.
Så sagt och gjort. Nu kör vi igång en utmaning.
Vi drar en insamling. Jag har en blygsam målsättning att vi ska kunna få ihop till ett sådant här paket som innebär 10.000 kronor.
Och utmaningen ligger i att jag, Johan Svensson ägare av MrMadhawk.se, skjuter till 10 % av det totala beloppet som ni skramlar ihop.
Dvs: Om ni drar in 10.000 själva tillsammans, så slantar jag in en tusing själv också, som en bonus.

För att det ska bli lite att "tävla" om, förutom att ni sponsrar en förening med Patrik Sylvegård och hans medarbetare i spetsen så kommer alla som är med på detta, oavsett hur stort belopp ni väljer att slanta in, att tävla om lite olika saker. Kommer att återkomma till vad ni tävlar om.
Men det står redan nu klart att två av er kommer att få käka middag på arenan, den dagen då Malmö möter Asplöven den 2 feb.
Jag för dialog med klubben om vad vi kan lotta ut för roliga saker.

Så hur gör man då?
Släng in valfri summa (Dock minst en hundring för att tävla om de olika grejerna) på:
Nordea - konto 3080 21 83913 (Kontot tillhör Johan Svensson).

Mejla sedan mig på johan@mrmadhawk.se om du vill vara med när grejer lottas ut. Vet att där finns några som helt anonymt vill sätta in pengar också.
Samtliga pengar som kommer in, kommer att föras över till Malmö Redhawks och dessutom plussas 10 % på.
Vi sätter slutdatum till 25 januari. Men eftersom det varit lön för de flesta idag, så vet jag att era bankkonton är fulla och redo för en liten julklapp till klubben.

Kommer löpande information om vad som händer kring detta, med jämna mellanrum.

Nu kör vi!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Högström till Sundsvall och talang till Karlskrona
2012-12-21 16:11:42
Marcus Högström och Asplöven gick skilda vägar för en tid sedan.
Nu är det klart med ny klubb.
Högström återvänder till Sundsvall Hockey.
Där har han skrivit på för resterande del av säsongen, men har klausul att bryta om det är ett elitserielag som skulle höra av sig.

Detta kan vara en av de bästa värvningarna i ettan inför att AllEttan sätter igång efter jul.
Högström håller en hög nivå i allsvenskan och han kommer vara en viktig pjäs när Sundsvall kämpar för att ta sig tillbaka senare i vår.

---

I Karlskrona är det återigen lite rörelse.
Lucas Wallmark, ni vet den där extremt talangfulla 95:an, som redan spelat elitseriehockey, är klar på lån.
Hans äldre bror, Marcus Wallmark spelar redan i Karlskrona.
Kan bli intressant att se honom där.

Samtidigt meddelar man att lockoutbacken, Chris Butler, åker hem för stunden. Detta pga privata skäl.
När och om han återkommer kan ingen svara på i dagsläget.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Connys sågning av Tomas Kollar
2012-12-21 13:52:00
Conny Strömbergs bok har nått ut till alla som beställde i tid innan jul.
Jag har också läst.

Han delar med sig av ett par "sköna" påhopp också.
Ta denna kängan som han delar ut till Malmös lagkapten, Tomas Kollar.

Utklipp från boken:

Så grattis till dessa utnämningarna, Kollar och Andersson.
Ändå imponerande av Kollar att lyckas filma till sig två per match, när snittet Malmö får med sig är 3.4 stycken per match...

---

Boken går att beställa fortfarande.
Men som ni förstår så kommer ni inte kunna ge den i julklapp då sista dagen för post i brevlådan, innan jul, är idag.
Den beställs dock på denna länken!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Bofors får mest med sig - karlskrona minst
2012-12-21 12:19:48
Passade på att göra en liten undersökning utefter antalet utvisningar lagen får.
Har funderat på det ett tag.
Egentligen är det svårt att dra slutsatser, men jag jag lika gärna dela med mig av det som jag kom fram till.

Har fördelat antalet powerplay lagen får och antalet boxplay lagen får emot sig.
Sedan sätter jag de emot varandra och lagen hamnar då antingen på plus (om man har fler PP än BP) eller på minus (om man har fler BP än PP).

Så här ser det ut:

Bofors 139 PP 112 BP +27
Asplöven 135 PP 113 BP +22
Djurgården 125 PP 104 BP +21
Tingsryd 134 PP 116 BP +18
Mora 113 PP 101 BP +12
Västerås 110 PP 100 BP +10
Södertälje 114 PP 107 BP +7
Almtuna 114 PP 107 BP +7
Leksand 124 PP 136 BP -12
Troja 102 PP 114 BP -12
Örebro 102 PP 115 BP -13
Malmö 111 PP 130 BP -19
Oskarshamn 100 PP 130 BP -30
Karlskrona 98 PP 136 BP -38

Det förvånande när jag ser detta framför mig är att Oskarshamn inte får med saker med sig. Och sedan är det även förvånande att se Karlskrona så långt ner. Men det beror väl egentligen på att man ofta hamnar på efterkälken i matcherna.
Däremot är det inte alls förvånande att Bofors får så pass mycket med sig, jämfört med vad man får emot sig. Man åker mycket skridskor och har en hemmapublik som hjälper till mycket. Det är precis det som gör Bofors så bra också. Att man har skaffat sig förutsättningar att vara så här bra.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listor & rankingar
Man får ta lärdom av gårdagen
2012-12-21 10:07:38
Ny dag och nya möjligheter.
Ja, lite så känns det.
Skönt att ha de här Asplövenresorna avklarade.
Eller de är inte riktigt avklarade. Jag och laget ska ta mig hem under dagen. Men det går förhoppningsvis smidigt.

För laget väntar nu en träning imorgon, innan man får ledigt på söndag och på måndag, då det är julafton, sedan tränar man juldagen och sedan är det faktiskt match på onsdag igen, redan.
Så julledigt, existerar överhuvudtaget inte.
Nu ser jag gårdagen som någonting att lära av.
Att hitta tillbaka till att man måste göra allting väldigt noga. Inte ta någonting för givet.
Ödmjukhet och att inte tumma på någonting. Ungefär så känns det. Laget tog nog fasen det för lätt efter man var väldigt överlägsna första tio minuterna. Och då ger man också domaren möjlighet att ta "enkla" utvisningar.
Givetvis är detta helt undermedvetet av laget. Man får som sagt, se det som en väckarklocka. INGENTING är gratis i denna serien.

Tar första flyget för dagen nu, till Stockholm.

Delar inte ut några sevärdhetspoäng, för det finns ingen att lägga det på. Inte fem stycken.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Berget och Mads om förlusten
2012-12-20 22:26:43
Alexander Bergström och Mads Bödker sa så här efter förlusten uppe i Haparanda.Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videointervjuer
Presskonferens: Asplöven - Malmö
2012-12-20 22:00:21
Dagens presskonferens.
Inför öppen salong med öldrickande sponsorer i rummet. Fast som jag såg något youtube-klipp. Öl är hockey och hockey är öl.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Presskonferens
Ny förlust i Haparanda
2012-12-20 21:13:00
Linus Öhlund.
Inkonsekvens.
Ingen koll på något.
Enögd publik.

Och ja, dåligt Malmö också för den delen.
Ibland ska man inte skriva när man är förbannad. Nu är ett sådant tillfälle.

Men det går att samla ihop sig.
Två saker är vi nog alla överens om.
* Malmö gör en väldigt svag insats. Man lever länge på en skör tråd och till slut får Asplöven för mycket lägen. Detta givetvis tack vare massvis med boxplay.
* Domaren tar saker titt som tätt och saknar konsekvens ut i fingerspetsarna. När han hade en tvåa på handen på Philip Hersby så missar han en jätteutvisning på Roger Ohlsson. För att han inte vågar. När Malmö spelar fem mot tre så är det något som gör ner Robin Alvarez rejält. Men där vågar han inte heller.

Sedan finns det människor i publiken, som sitter otroligt nära sekretariatet och därmed domaren, som nog kan ha påverkat ordentligt.
Sådant kallar jag hemmafördel.
Sådant sysslar man med på ett antal orter i Sverige.
Och i grund och botten så älskar jag engagemang från publik. Idag blir jag mest bara irriterad över det, tack vare att det lönar sig och fäller egentligen Malmö.

Vi håller där. Någonstans så blir det svårt att analysera det speciellt mycket mer. Det är lätt säsongens mest bittra och egentligen onödiga förlust.
Som tur är ska Malmö inte hit mer denna säsongen. Men risken är stor att man ska hit nästa säsong. För Asplöven har tagit ett stort steg mot nytt allsvenskt kontrakt.

Asplöven - Malmö 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)
0-1 19.24 Alexander Bergström (Olsson, Persson)
1-1 48.01 Emil Bejmo (Wennerström)
2-1 53.18 Lucas Sandström (Trukhno, Deilert)
3-1 59.45 Alexander Deilert

Mer info senare.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Många avbräck i Asplöven
2012-12-20 18:22:26
Asplöven tvingas stryka två av Luleålånen, Daniel Mannberg och Johan Porsberger, relativt sent ikväll.
Dessutom så har man lite backkris.
Endast fem ordinarie backar, och så får Jonas Berglund från Luleå lånas in som sjätte back.

Gissningsvis vill de kräma ut så lite som möjligt, för att vara fräscha hela matchen. Å andra sidan gör det inget om de krämar ur allt, för de har redan spelat sin match i nästa omgång.

I Malmö är alla fortsättningsvis hela och friska. Återstår att se hur sega man är för den här resan man haft under dagen.

Jag rapporterar över twitter.
Idag har Asplöven dessutom gett mig rätt förutsättningar för att göra det, istället för det som kan vara allsvenskans sämsta pressläktare, så har jag nu tagit plats på TV-hyllan och har en bra översikt över isen.
Ni följer MrMadhawk på twitter för att få de snabbaste rapporterna om vad som händer och sker i matchen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Rättegång väntar Röglesupporter
2012-12-20 16:54:53
I Ängelholm den 17 augusti så inträffade en incident vid Malmös sektion.
En Röglesupporter knuffade in en Malmösupporter i en dörr.
Det blev inga direkta skador eller liknande, men det gjorde en polisanmälan och publikvärdarna på plats vittnade.

Åklagaren har bestämt att det ska bli åtal.
Nu är det klart när rättegången blir.
Den 14 februari klockan 09.00 i Helsingborgs tingsrätt kommer det ske.

Följderna lär handla om att den misstänkta Röglesupportern får skadeståndskrav och sedan lämnar man det där.
Sedan tidigare är han avstängd från Rögle BK:s matcher och den avstängningen gäller i två säsonger.

På ett sätt känns det lite smålöjligt att det ska offras resurser för att avgöra sådana här saker, men samtidigt så visar det att det inte lönar sig att hålla på med en massa skit vid arenorna.
Att putta in en Malmösupporter i en dörr, bara för att man hatar ett lag fruktansvärt mycket och eventuellt ville spela lite cool inför polarna kan nu alltså resultera i en avstängning (redan klart) och skadestånd till killen du avskydde så mycket.

Värt det? Knappast!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Från ett mörkt, snöigt Luleå...
2012-12-20 14:38:00
... Kan rapporteras att Malmös lag är på plats i Norrbottens största stad.
Så även jag.
De lunchar ute vid flygplatsen, checkar in på hotellet, sedan sätter de sig i bussen till Haparanda. Mats Lusth lovade att de inte skulle vara så sega som man var mot Oskarshamn, men jag sa till honom att jag är skeptisk efter den dagen vi haft idag med resor.

---

Det har för övrigt varit kändistätt på planen idag.
Ilmar Reepalu förgyllde resan, och såg inte så jätteroad ut av att behöva ta buss från flyget in till ankomsthallen. Det har tyvärr blivit en vana när man landar på Arlanda med Norwegian.
I-landsproblem, dock.
På tal om sådana. Norwegians såkallade WiFi är ju jättehäftigt att skryta med, men hur det sedan funkar, det vetefasen.
Nu har jag åkt X antal flygningar och jag dömer här och nu ut det.
Eller är det något fel på mina aparater.

---

Mer kändistätt till Luleå.
Tänk er, de EUROPEISKA MÄSTARNA var på flyget.
Tre av dom åtminstone. Stort.

---

Såg (på twitter, så vi kan väl hålla det lite öppet så länge) att Leksands spelare valt att porta Dalarnas tidningar från omklädningsrummet, sedan man avslöjat deras löner.
Sorry, men det är offentliga handlingar, när man lämnar in de till Tingsrätten, när man vill ha statlig lönegaranti.
Ska man hålla sådant hemligt, så krävs det tyvärr att man klarar av att betala det.
Malmös löner läckte blixtsnabbt 2009 också.
Då vet jag att det inte blev liv. Snarare tvärtom. Ordförande Christian Rasmusson, på den tiden, sa till och med till reportern, Alf Karlsson, att det var bra att det kom ut, så folk såg.

Trist att Leksands spelare väljer att bråka med lokalmedia. Det är sällan värt det.
I regel vinner alltid media i slutändan.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fel uppgifter kring transferfönstret
2012-12-20 11:22:29
Det har förekommit uppgifter ute i flera olika medier att transferfönstret ska stänga den 15 februari i år.
Man ska alltså ha förlängt det i drygt två veckor.

Detta stämmer dock inte.
Hittils är det bara ett förslag.
- Sista dagen för transfers är den 31 januari klockan 24.00 säger svenska ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström till MrMadhawk.se.

Det kan bli så att det verkställs nästa säsong. Men i år är det alltså 31 januari precis som vanligt.
Tyvärr har hetsen den 31 januari gått ner något de sista åren. Eller tyvärr och tyvärr. Det är rätt skönt på ett sätt att det är lugnt, men det var rätt gött på den tiden, då sportcheferna verkligen satt de sista timmarna och försökte bredda trupperna med allt de kom åt.

Kommer Patrik Sylvegård ta in något?
Nej, inte som det ser ut nu. Men tror han är rätt öppen för att plocka in något, om det är för en längre tid. Exempelvis om han hittar någon spelare han vill ha inför nästa säsong, som han får tillfälle att ta in nu. Annars kommer det vara lugnt från Malmö.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Inför match: Asplöven - Malmö
2012-12-20 09:04:00
ASPLÖVEN - MALMÖ
Matchstart: 19.00, Arena Polarica
TV: Hockeyallsvenskan.se sänder för 59 kronor.

SKADELÄGET
Asplöven: Niklas Andersson ska bli pappa och spelar inte. Skadade är Niinimaa, Despotovic och Silvander.
Malmö: Skadefria.

Senaste mötet mellan lagen: HockeyAllsvenskan 2012-11-02. Malmö - Asplöven 10-2.

Håll koll på i motståndarlaget: Emil Bejmo har smällt in en hel del mål på sista tiden, annars måste Malmö alltid se upp med Lucas Sandström. Släkten är som bekant värst.

TRE FRÅGOR TILL MOTSTÅNDAREN:

Emil Bejmo, Asplöven:
Bejmo är en av spelarna som var med Asplöven redan i ettan. Fotocred: div1hockey.se.

Från en ganska anonym tillvaro i början, så har du plötsligt börjat göra en hel del mål. Vad har hänt?
- Man kan inte ha oflyt en hel säsong, he he. Nej, men har spelat ganska bra på slutet och haft flyt. Spelar i bra kedja med Wennerström och Oscar Johansson och vi har fått bra ordning på grejerna. Sedan skulle vi ha vunnit mot Karlskrona. Lite klantigt, men vi var bättre i andra och tredje.

Ni reste från Karlskrona direkt efter matchen i onsdags med buss, sedan direkt in på Arlanda, flög hem halv nio och var inte i Haparanda förrän halv ett dagen efter match, hur mycket tar resorna på er? "Vi vet förutsättningarna" accepteras inte som svar.
- Det är klart att det att det känns som man spelat hockey hela natten när man kommer hem. Men tror mycket handlar om att få sova en natt i egen säng, alternativt hotellsäng innan match är viktigare. Vi kommer vara fräscha till matchen mot Malmö. Här i Haparanda trivs man bättre än man kanske tror utifrån. Nu har snön kommit, så då blir det lite ljusare. Men för övrigt så skiljer det inte sig jättemycket jämfört med andra ställen. Man hänger mycket med de andra i laget.

Malmö nu. 1-0 och 10-2. Det känns omöjligt att förutse matchbilden, så här spontant?
- Det kan man väl säga. Första matchen var vi riktigt bra, men den matchen vi gjorde nere i Malmö måste varit den sämsta jag varit med och spelat i hela mitt liv. Vi trivs hemma och tycker nästan bara vi gjort bra hemmamatcher, även om vi inte vunnit alla. Det kan bli en match mellan två lag som spelat bra på slutet.

Bejmos matchtips: 5-2 till Asplöven.

Odds på matchen från Nordicbet:
1. 2.65 X. 4.50 2. 2.00

Alla allsvenska odds från Nordicbet här!
Spel via MrMadhawk.se innebär att ni har dubbel insättningsbonus, precis som på de flesta spelbolag. Men ni får även ett första riskfritt spel på hela 500 spänn. Då måste du registrera dig på MrMadhawk.se via denna länk.
Det innebär att ni kan chansa hejvilt och ändå inte riskera en enda krona på det första spelet ni lägger.
 
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Inför match
En skön seger för Leksands fans
2012-12-19 23:54:47
Det finns sköna segrar. Och så finns det SKÖNA segrar.
Jag tror att den segern Leksand ikväll tog mot Troja går under kategorin SKÖNA segrar.
Efter det som varit, och med strafftorsken i Uppsala i måndags, så tror jag att dagens tre poäng hemma mot Troja satt fantastiskt skönt för alla inom Leksand. Laget, fansen, sponsorerna, de anställda. Hela byn egentligen.

Jag vet hur skönt det var att vinna mot Huddinge och Sundsvall när man var inne i en rekonstruktion.

Lite besvikelse dock. Endast 3700 åskådare ikväll.
Det hade ju viskats om att man skulle kraftsamla för att faktiskt till och med fylla arenan. Så blev det inte.
Fast även med ekonomiska problem, så är det rätt tufft att locka folk till arenan den 19 december, när Troja kommer på besök.

Rent sportsligt så är Leksand nya serieledare i och med detta.
För Troja är man i någon form av ingenmansland. Man får nästa börja se upp underifrån nu. Skulle vilja se en formtabell för deras senaste, säg 20 matcher.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Malmö släpper säsongskort sista tio matcherna
2012-12-19 19:00:00
Malmö Redhawks satsar för att få mer publik de tio återstående hemmamatcherna.
Därför har man satt ihop ett paket som ger dig ett säsongskort för de tio sista hemmamatcherna i serien.

Ett kanonerbjudande, som har prissättning enligt följande.Orange: 2200 kronor (200 kr)
Gul: 1800 kronor (180 kr)
Röd: 1500 kronor (150 kr)
Lila: 1000 kronor (100 kr)
Handikappplats: 1000 kronor (100 kr)
Grön-ståplats: 500 kronor (50 kr)

Siffrorna som anges inom parantes är summan du kan räkna bort från beloppet om du bokar efter att matcher passerat. Säg exempelvis att du väljer att boka detta efter hemmamatchen mot Västerås den 3 januari. Då försvinner angivet belopp från totalbeloppet.
Detta kommer ni kunna boka fram till och med den 16 januari 2013.

Kom ihåg att detta kort kommer ge dig entré till alla matcher i eventuellt playoff och kvalserien också. Så du kan få extremt många matcher, för ett hyfsat lågt pris om det vill sig väl. En perfekt julklapp, eller hur?

För att boka detta paket så skicka ett mejl till martin.nileskar@malmoredhawks.com där du fyller i nedan:
Namn:
Adress:
Telenr:
E-mail:
Önskad sektion/plats:
Övrigt:

När detta är inskickat så kommer du få en bekräftelse på detta via mejl för att sedan kunna hämta ut ditt säsongskort till nästa hemmamatch vid info-luckan vid huvudentrén som öppnar 2h innan matchstart.

En liten bonus också: Anger ni till Martin när ni skickar mejlet, att ni läst det här inne på MrMadhawk.se så bjuder han på två extra matchbiljetter för att locka med två kompisar eller familjemedlemmar till match mot Troja den 15 januari.

Har ni frågor på detta så tveka inte att höra av er till klubben.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Burakovsky vidare i guldgallret från söder
2012-12-19 16:51:26
HockeyAllsvenskan och Viasat hockeys pris "Guldgallret" till seriens bästa junior är mitt inne i kvalomgångar till den stora finalen.
Man tävlar i söder, mellan och norr.

Den södra delen är avgjord och där blev det André Burakovsky som tog hem det bland de fem kandidaterna.
Han tävlade mot Julius Bergman, Karlskrona, Jacob Nilsson, Tingsryd, Herman Roth, Oskarshamn och Ted Nilsson, Troja.
Nu är alltså Burra i final.

Idag startade omröstningen i den mellersta gruppen.
Där tävlar: Emil Djuse, Södertälje, Alexander Wennberg, Djurgården, Mikael Frycklund, Västerås, Henrik Larsson, Bofors och Rasmus Fyrpihl, Örebro.
Kommer med stor sannolikhet stå mellan de två första här.

Och här och nu, om det inte redan gjorts tidigare, så kan vi utnämnda hela den här tävlingen till en stor pajastävling.
Två JVM-spelare i Djuse och Wennberg tävlar mot varandra och kan alltså inte nå finalen, om inte juryn delar ut wildcard.
Samtidigt så vinner en spelare som just nu är trettondeforward i Malmö. Det handlar inte om att det är något ont mot André som är en talang utöver det vanliga, men han tillhör inte de främsta juniorerna i årets serie.

Samtidigt handlar hela tävlingen om en form av hets mellan fans. "Kom igen och rösta!" och man röstar i regel på någon som betyder mycket för en personligen, och inte på den som varit och är den bästa spelaren.
Nu styrs detta förvisso upp mot slutet, då juryn kan plocka in wildcards och att det är juryn som i slutändan bestämmer vilken spelare som vinner.
Men då är det fasiken bättre att man låter en jury köra hela racet. Folk som kan se det opartiskt redan från början.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Samma lag som igår åker till Haparanda
2012-12-19 15:35:52
Inga förändringar.
Det är beskedet från tränarna inför mötet med Asplöven imorgon.
- Vi möter ett formstarkt lag, så det är viktigt att vi når vår högsta nivå direkt från start i matchen, säger Ulf Taavola.

Laget reser från Börringe International klockan 09.00 och landar på Kallax klockan 13.35.
Därefter är det bara snabb incheck på hotellet, innan man sätter sig i bussen för 90 minuters färd till Haparanda.
Inte helt ultimat matchförberedelse, men det är bara att gilla läget. Inte så mycket att fundera på under dagen direkt!

Laget blir följande:

40. Sjögren (33. Brage)

84. Hersby - 14. Lassen
4. Bödker - 5. Björk
28. Olsson - 75. Andersson
6. Carnestad

10. Alvarez - 79. Rensfeldt - 13. Meijer
90. Persson - 22 Bergström - 61. Jadeland
16. Häggström - 29. Kollar - 53. Ericsson
9. Storm - 39. Ohlsson - 20. Hetta
95. Burakovsky
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ludde klar för ett år till
2012-12-19 13:12:00
Ludvig Rensfeldt leder Malmös interna poängliga.
Nu har har skrivit på för ett år till.
Ett fantastiskt roligt besked att Malmö lyckas behålla "Ludde" en säsong till. Han har haft en fin utveckling.

Patrik Sylvegård hintade i förra veckan om att det kommer fler förlängningar. Nu kom det alltså. Han kommenterar sin förlängning så här:
- Ludde har under det första halvåret i Malmö tagit oerhörda kliv framåt och har visat att han är en toppspelare i HockeyAllsvenskan. Han har stor potential att bygga vidare på och det finns ännu mer ätt hämta av honom som hockeyspelare.

Truppen för 13/14 ser just nu ut på följande sätt:

M1: Pontus Sjögren (-2016)
M2: Ej tillsatt.

B1: Mads Bödker (-2014)
B2: Jens Olsson (-2015)
B3: Ej tillsatt.
B4: Ej tillsatt.
B5: Ej tillsatt.
B6: Ej tillsatt.
B7: Ej tillsatt.
B8: Ej tillsatt.

F1: Mattias Persson (-2015)
F2: Nicklas Jadeland (-2014)
F3: Sebastian Meijer (-2014)
F4: Robin Alvarez (-2014)
F5: Magnus Häggström (-2014)
F6: Ludvig Rensfeldt (-2014)
F7: Ej tillsatt.
F8: Ej tillsatt.
F9: Ej tillsatt.
F10: Ej tillsatt.
F11: Ej tillsatt.
F12: Ej tillsatt.
F13: Ej tillsatt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
59 företag klara för hockeyns dag
2012-12-19 10:44:00
Malmös marknadssida kommer jobba stenhårt för att få "Hockeyns dag" den 2 februari 2013 till någonting riktigt bra.
Redan inför matchen mot Oskarshamn igår, så hade man 59 företag klara.

Det ska inte glömmas bort att det spelas sju väldigt viktiga hemmamatcher i januari först, men det är ändå bra att man ligger i framkant med den här satsningen. Det finns stora förutsättningar för klubben att tjäna rejält med pengar på det och att man nått 30 % av målet på 200 företag/organisationer redan nu är bra.

Det kommer att ske en insamling där jag kommer utmana er besökare också.
MrMadhawk.se med besökare, helt enkelt.
Alla detaljer kommer att dyka upp inom kort. Det som det arbetas på nu är att plocka fram lite praktiska lösningar för att styra upp grejerna.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Så har det gått för lirarna från förra årets lag
2012-12-19 08:01:00
Sedan denna listan gjordes sist så har nu alla Malmöspelare från föregående säsong spelat matcher.
Dragan Umicevic var sist, då han signade med Ässät i finska ligan.
Detta lag hade vid 30 matcher i fjol tagit 47 poäng, medans årets lag tagit 52 pinnar.

Så här har det gått för spelarna som lirade i Malmö i fjol, men som i år lirar på andra ställen:

HANNU TOIVONEN
Sex matcher i ECHL-laget Orlando Solar Bears. 90.9 % räddningar.

DANIEL JOSEFSSON
Nio matcher med AIK i elitserien. Noll poäng.

TIM HEED
Efter att ha startat i Växjö är han utlånad till Västerås. Facit? 12 matcher och sju inspelade poäng.

JEAN-LUC GRAND-PIERRE
Skrev på för Duisburg i tyska tredjeligan i slutet på oktober. Men lämnade för någon dag sedan. Statistik finns ej tillgänglig.

JD FORREST
Just nu skadad. Men innan dess hann Forrest spela 12 matcher för Augsburg med fyra poäng inspelat.

MARCUS HÖGSTRÖM
Skrev på för Asplöven där han var ett positivt inslag. Men bröt efter sju matcher och fyra poäng på eget bevåg.

ROBIN WEIHAGER
I Morzine har Weihager återigen blivit en poängproducerande back. 13 matcher och elva poäng har han producerat i franska ligan.

ALEXANDER BARTA
Trots att Barta inte är någon förstacenter får han dra ett tungt lass i Rögle. Snittar kring en halv poäng per match och uppskattas av fansen.

ROBERT CARLSSON
Robban är hemma i SSK igen och producerar ganska hyggligt. 19 poäng på 28 matcher.

IVAN CIERNIK
En överraskning jämfört med hur det gick i Malmö. 27 poäng på 27 matcher i DEL i år.

MORTEN GREEN
Lite sämre än Ciernik. Morten har producerat 12 poäng på 26 matcher i Hannover.

LINUS KLASEN
Trodde Linus skulle vara mer framträdande. Men "bara" 17 poäng på 31 matcher i Luleåtröjan.

MIROSLAV LAZO
Har hunnit avverka två klubbar i Slovakien i år. Och håller en bra poängnivå. I nya klubben Skalica har han gjort 1 p/match.

DRAGAN UMICEVIC
Efter två poänglösa matcher slog Dragan till med hattrick i assist och har nu 0+3 på tre matcher.

PONTHUS WESTERHOLM
På de 30 matcherna man hittils spelat har det blivit 14 poäng för Ponthus.

PATHRIK WESTERHOLM
Har skrapat ihop två poäng mer än brorsan och landar därmed på 16 poäng. Båda tvillingarna har faktiskt gjort väldigt få poäng de sista matcherna. Bofors går dock som tåget.

Jesper Mattsson har slutat spela ishockey av de spelarna från förra säsongen och finns därför inte med.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listor & rankingar
Sevärdhetsligan - Omgång 30
2012-12-19 01:48:38
Vilka är mest sevärda i Malmös lag över en hel säsong? Efter varje match så synas de som jag tycker jag tycker varit de fem främsta i matcherna.

Det blev tre poäng mot Oskarshamn. Inte världens sexigaste tillställning, men poängen är det som räknas.
De här tyckte jag var de fem främsta i matchen Malmö - Oskarshamn:


Lukas Ericsson - Äntligen en riktig krigarmatch och bra match av Lukas. Gör ett game winning goal och är jobbig att möta för motståndarna. Har varit för anonym


Philip Hersby - Jag måste bara säga att jag tycker det är skitkul att se Hersby och att han gör bra saker. Han går plus i matchen. Jag dömde ut Sylvegård totalt när han plockade in Hersby. Jag hade fel.


Alexander Bergström - Det är härligt att se jobbet som Bergström uträttar. Och han var lite småfyndig emellanåt. Jag har överseende med att Valdix snurrade upp honom totalt.


Mattias Persson - Två mål är ändå två mål. Inga typiska Persson-mål, men det är kul att se han peta in lite returer också.


Pontus Sjögren - Utan Pontus hade Oskarshamn gjort fler mål, men jag har sett honom bättre.

Ligan efter 30 omgångar:
Pontus Sjögren - 42 poäng
Jens Olsson - 32 poäng
Robin Alvarez - 28 poäng
Frederik Storm - 27 poäng
Ludvig Rensfeldt - 25 poäng
Mattias Persson - 27 poäng
Magnus Häggström - 23 poäng
Alexander Bergström - 22 poäng
Henrik Hetta - 23 poäng
Sebastian Meijer - 19 poäng
Nicklas Jadeland - 18 poäng
Axel Brage - 18 poäng
Johan Björk - 17 poäng
Tomas Kollar - 17 poäng
Mads Bödker - 16 poäng
Roger Ohlsson - 16 poäng
Rasmus Andersson - 14 poäng
Henrik Hetta - 14 poäng
Axel Brage - 13 poäng
Rajon Anderson - 12 poäng
Stefan Lassen - 12 poäng
Philip Hersby - 12 poäng
Lukas Ericsson - 10 poäng
André Burakovsky - 2 poäng
Emil Carnestad - 1 poäng
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Sevärdhetsligan
Lukas och Mattias efter segern mot IKO
2012-12-18 22:33:35
Så här sa två framträdande spelare efter kvällens match mot Oskarshamn.

Lukas Ericsson:


Mattias Persson:
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videointervjuer
Presskonferens: Malmö - Oskarshamn
2012-12-18 21:46:26
Här är dagens presskonferens efter Malmö - Oskarshamn.
Medverkande: Mats Lusth, Malmö samt Fredrik Söderström, Oskarshamn.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Presskonferens
Tre poäng spelades in mot Oskarshamn
2012-12-18 21:19:00
Malmö tog tre väldigt viktiga poäng när man återstartade serien mot Oskarshamn ikväll.
En seger som väl kanske inte var helt rättvis, men idag var Malmö kanske mer effektiva än man någonsin varit. Kändes som man satte varenda målchans man fick. Och visst känns det som att man har skrivit det förr?

Oroväckande är det att PP-spelet fortsätter att haverera. Totalt.
Det är inte ens det att man skapar bra lägen i PP längre. Den bästa chansen i Malmös PP idag hade Evan McGrath och då gjorde han 4-3. Och bortalaget var inte alls ofarliga. Malmö fick dock spela på en säker ledning under stora delar av matchen. Det tror jag gav ett stort lugn.

Det är å andra sidan en styrka att vinna även när man inte spelar bra. Att dessutom göra fem mål, varav inget av dessa i powerplay.
Femman skänkes förvisso av Linus Fernström, men annars så jobbar man för alla sina mål. Det är ett gott tecken.

Två rostiga lag möttes här i arenan idag.
Fast Oskarshamn var lite mer kvicka. Kanske ett av de bästa bortalagen som varit här på mycket länge. Skulle till och med kunna säga att Oskarshamn nog kändes farligare än Örebro när de vann här med 5-1 för två veckor sedan.

Malmö - Oskarshamn 5-3 (2-1, 1-1, 2-1)
1-0 04.10 Mattias Persson (Jadeland, Bergström)
2-0 11.54 Roger Ohlsson (Storm, Hersby)
2-1 17.04 Evan McGrath (Löfstedt)
3-1 26.43 Mattias Persson (Andersson, Jadeland)
3-2 30.25 Dave Lindarv (Öhman)
4-2 41.59 Lukas Ericsson (Kollar)
4-3 51.04 Evan McGrath
5-3 53.10 Magnus Häggström
Publik: 5545
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Hockeyligan får rätt
2012-12-18 17:58:56
Den stora nyheten under eftermiddagen är att marknadsdomstolen river upp konkurrensverkets beslut om att man inte får förbjuda NHL-spelare i elitserien, som hockeyligan tog beslut på från början.
Detta innebär alltså att exempelvis Alexander Steen inte kommer ha rätt att spela i elitserien mer. Om man tolkar det rätt.

Det kan bli intressant hur man väljer att göra i fortsättningen.
Om lockouten pågår hela säsongen.
Jag ser framför mig hur Västerås med riktigt bidragande NHL-spelare ska möta lag från elitserien som inte kan ta in spelare.
Räkna med att hockeyligan river upp detta beslutet om lockouten fortsätter.

Ytterst tråkigt att denna säsongen ska handla minst lika mycket om vad som händer sidan om. Men det är den verkligheten vi lever i.

Här är beslutet:
"Hockeyligan har anfört att regeln om korttidskontrakt tillkommit bl.a. mot bakgrund av det berättigade intresset av att värna tävlingarnas rättvisa och riktiga förlopp samt att sportslig obalans kan uppstå när ett lags skicklighetsnivå och slagkraft varierar under säsongen. Enligt vad som framkommit syftar den av Hockeyligan beslutade regeln till att främja just detta intresse. Regelns syfte måste i och för sig anses legitimt. På föreliggande underlag framstår regeln vidare enligt Marknadsdomstolens bedömning som en nödvändig följd av detta syfte och den får även anses vara proportionerlig. Den av Hockeyligan beslutade regeln om korttidskontrakt får därmed anses vara förenlig med konkurrensrätten"

---

Här i Malmö får vi oavsett vilket inte se några NHL-spelare idag. Varken Malmö eller Oskarshamn har har några sådana spelare i sina lag.
Däremot trror jag på en bra och rolig match, som egentligen kan sluta hur som helst.

Över 5000 sålda var det innan i eftermiddags. Så vi kan nog räkna med 5200-5300 här idag. Minst.

Inga skrällar i laguppställningarna.
Nu kör vi!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tävling: Malmö - Oskarshamn - Vinn nya matchtröjan
2012-12-18 15:00:00
Shopen har släppt den vita matchtröjan.
Den kostar 550 kronor och går att köpa ikväll och i Malmös webshop.
Men är ni riktigt träffsäkra, så kan ni även vinna den här!

Tippa lite på kvällens match, så är tröjan din.

Tävlingen:
Tippa vem som gör matchens första mål, samt vad publiksiffran landar på, för eventuellt utslag.
Skriv hela namnet, lagtillhörighet samt en siffra som du tror presenteras som den officiella siffran ikväll.

Skriv allt detta i kommentarsfältet.
Glöm inte bort att ange din epost, så att vinnaren kan kontaktas.

Lycka till!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Glöm inte 2x08-kampanjen
2012-12-18 13:38:45
Ska du åka till Djurgården den 26 december och Södertälje den 12 januari?
Två matcher som spelas på helger.
Om ni ska med på båda och ska betala de 600 kronorna som det kostar för att hänga med på båda, så är sista dagen ikväll.

Anmälan sker hos Redhawks Supports lucka precis innanför huvudentrén.
Vill ni åka med på resorna styckvis så kostar de:
Djurgården - 450 kronor.
Södertälje - 400 kronor.
Paketpris innebär alltså en rabatt på 250 kronor, på ett redan kraftigt subventionerat pris.
Matchbiljett ingår i priserna.

Laget har haft förhållandevis bra stöd på bortaplan under säsongen, så låt det fortsätta där.
Avresa till matcherna är 07.00 (Djurgården) och 07.30 (Södertälje).

För att åka med till Tälje så är det inte sista anmälningsdag ikväll.
Alla till 08!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
Finn en sak som sticker ut
2012-12-18 12:52:15
Aftonbladet har publicerat listor på intäkter det senaste året.
Finn en sak som sticker ut i Bunkleflostrand, nedan.

Givetvis inte någon skräll.
Men ändå. Och det sjuka är att detta är inte allt.Se större bild:
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Inför match: Malmö - Oskarshamn
2012-12-18 08:57:00
MALMÖ - OSKARSHAMN
Matchstart: 19.00, Malmö Arena - Biljetter bokas här!
TV: hockeyallsvenskan.se sänder för 59 kronor.

SKADELÄGET
Malmö: Skadefritt.
Oskarshamn: Skadefritt rapporterar coach Söderström. Men Mikael Lidhammar fick skott på foten sista träningen.

Senaste mötet mellan lagen: HockeyAllsvenskan 2012-10-31. Oskarshamn-Malmö 6-3.

Håll koll på i motståndarlaget: Evan McGrath är allsvenskans bästa spelare. En av de åtminstone. Ska inte få för mycket utrymme. Då kan det smälla.

TRE FRÅGOR TILL MOTSTÅNDAREN:

Victor Öhman, Oskarshamn:
Victor i dressen han bar för två säsonger sedan.

Du har varit skadad, men gör comeback mot Malmö morgon. Känns allt helt hundra?
- Ja, det är hundra nu. Gick faktiskt på is med Malmös juniorer när jag var nere i onsdags och sedan har jag kört fullt ut med laget här i Oskarshamn, så jag är helt redo. Kommer spela med Valdix och Vigilante mot Malmö. Jag får vara glad att det gick så bra som det gjorde. Enligt rapporterna kom jag rätt lindrigt undan.

Evan McGrath jagas av många klubbar i elitserien. Hur bra tycker du han är?
- Han håller riktigt hög klass! Det märker man på träningarna också. Han gick ner sex kilo inför säsongen och det vet jag själv då jadå gått ner nio kilo sedan tiden i Malmö. Det märks inte minst på farten. Sedan började han säsongen med ett otroligt flyt som han har kunnat fortsätta spela vidare på. Han borde spela i elitserien nästa säsong.

Senast ni mötte Malmö så var ni ganska överlägsna. Men mycket har hänt sedan dess. Din syn på Malmö sista månaden?
- Minns den matchen väl. De tog ledningen med 2-0 men vi var lugna och gjorde en bra match och kunde vända den matchen. Det har hunnit hända mycket sedan dess, de har ju börjat vinna en jäkla massa matcher och har börjat spela med mycket högre fart. De kommer ut ganska hårt och jag kan tänka mig att vi ska försöka skapa så mycket två mot ettor och liknande för att vinna mot Malmö.

Öhmans matchtips: Får bli en klassiker. 2-4 med sista i öppen kasse.

Odds på matchen från Nordicbet:
1. 1.65 X. 5.00 2. 3.40

Alla allsvenska odds från Nordicbet här!
Spel via MrMadhawk.se innebär att ni har dubbel insättningsbonus, precis som på de flesta spelbolag. Men ni får även ett första riskfritt spel på hela 500 spänn. Då måste du registrera dig på MrMadhawk.se via denna länk.
Det innebär att ni kan chansa hejvilt och ändå inte riskera en enda krona på det första spelet ni lägger.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Inför match
9-0 är inte okej 2012
2012-12-17 22:23:21
Jag tyckte Leksands 0-6 i Malmö var fullständigt fruktansvärt.
Tänk då hur Trojafansen mår efter att Bofors vunnit med 9-0 i Sunnerbohov ikväll.
Måste först säga att Bofors är otäckt effektiva och bra, men måste samtidigt säga att 0-9 i en match i HockeyAllsvenskan 2012 är fasen inte okej någonstans.
Så mycket skiljer det inte mellan några lag. Och framförallt inte när det vinnande laget spelar borta. Det är faktiskt bara pinsamt.
 
BIK är dock nya serieledare i och med detta.
Jag, och många andra, kan ta och slänga huvudet i skämskudden, som inte trodde BIK skulle återupprepa förra säsongens fina resultat.
Man hade förvisso 65 poäng efter 30 matcher i fjol, nu har man 62, fast i år innebär det serieledning.

Vid det här läget i fjol hade Örebro sanslösa 72 poäng.
I år stoltserar man med 49 poäng.
Den stora boven, och det känns som man skrivit detta förr, är målvakterna.
Men det är enkelt att skylla på det. Gör man bara ett mål i Tingsryd så vinner man inga matcher (oftast). Andra raka torsken för laget nu.
Mot lag på nedre halvan. Örebro är inte alls stabila i år. Intressant mot Almtuna nästa omgång.

Ett Almtuna som straffvann mot Leksand.
Tyckte nog Leksand var värda tre poäng efter 60 minuter, men det är inte alltid logiskt.
För Karlskrona så var kvällens resultat en ren mardröm. Två poäng för Almtuna, tre poäng för Tingsryd.
Imorgon möter KHK Asplöven. Om man inte vinner den så kan man ju knappt tro på det själv längre.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
På Rögles önskelista: En back och en center
2012-12-17 19:09:40
Rögle sparkade i förra veckan Tom Preissing och Martin Strbak.
Det naturliga är kanske att två nya backar ska in.
Men enligt uppgifter till MrMadhawk.se så har Pelle Svensson och Rögle siktet inställt på att så fort det bara möjligt att plocka in en bra back och en center.

Tror förvisso man söker rätt brett, men detta är vad jag fått från flera håll, att man aktivt söker.
Just en riktig förstacenter har ju RBK inte, det är kanske inte speciellt förvånande.
Att man söker en back är bara naturligt, eftersom man kickat två stycken.

Idag blev det för övrigt klart med ny klubb för Martin Strbak.
Veteranen har skrivit på för Kosice i Slovakien.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Rasmus landlagsuttagen - missar matcher
2012-12-17 15:08:40
Rasmus Andersson har blivit uttagen till team17-landslaget och reser till Kanada mellan jul och nyår.
Han är definitivt upptagen mellan 29 dec - 4 januari.
Matchen mot Djurgården på annandagen lär han kunna spela, men det känns tveksamt om han är med i Tingsryd den 28:e.
Den 3 januari spelar Malmö hemma mot Västerås, och då är han definitivt inte hemma.
Den 5 januari är det hemmamatch också. Då är landslagssamlingen slut, men eftersom den går i Kanada, så får vi nog räkna med frånvaro för "Ralle" den matchen med.

Det innebär att Malmö får klara sig utan en högerfattad back under dessa matcherna. Och en bra chans för Carnestad och Ribbenstrand att slå sig in i laget och visa vad man går för.

Naturligtvis önskas ett stort lycka till under veckan i Kanada, för Rasmus!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Huselius klar för AIK säsongen ut
2012-12-17 14:33:29
Så var det då äntligen officiellt.
Kristian Huselius är klar för spel i AIK säsongen ut.
- Kristian är spelare som kan lyfta andra och gör sin omgivning ännu bättre, kommenterar sportchef Anders Gozzi nyförvärvet.

Huselius är ingen lockoutspelare, utan var klubblös, efter två skadefyllda säsongenr där borta.
Nu är han på väg tillbaka och är helt återställd.
- Det är enormt roligt att en så oerhört kreativ och duktig hockeyspelare som Husse kommer hem till Sverige. Det betyder inte bara mycket för AIK utan hela elitserien, fortsätter sportchef Gozzi.

Har Kristian Huselius bara lite kvar av den magin han hade vid senaste besöket i elitserien, då han spelade för Linköping, så blir han gigantisk förstärkning för Gnaget.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Dags för match igen!
2012-12-17 12:35:45
Imorgon är det matchdags igen.
Sedan sista så kommer det ske ett fåtal förändringar. Detta med anledning av att en spelare försvunnit från truppen i RJ Anderson.
Detta gör att Emil Carnestad återigen är med i matchtruppen. Minns knappt när det hände senast faktiskt.

Under veckan som gått så har laget hållt sig på hemmaplan och man har tränat på. Både på is och i fyslokalen.
Ulf Taavola meddelar att samtliga är friska. Det innebär alltså att Sebastian Meijer åter kliver in i laget efter att ha varit sjuk mot Karlskrona.

Laget mot Oskarshamn:

40. Sjögren (33. Brage)

84. Hersby - 14. Lassen
4. Bödker - 5. Björk
28. Olsson - 75. Andersson
6. Carnestad

10. Alvarez - 79. Rensfeldt - 13. Meijer
90. Persson - 22 Bergström - 61. Jadeland
16. Häggström - 29. Kollar - 53. Ericsson
9. Storm - 39. Ohlsson - 20. Hetta
95. Burakovsky
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Så spelar playoffserien, kvalserierna och slutspelet
2012-12-17 08:30:00
Det är den tiden på året då fans i de olika lagen börjar titta åt vilket håll ens lag kan hamna.
Detta trots att vi har 23 omgångar kvar att avverka innan det är dags.

HockeyAllsvenskan spelar sista matchen lördagen den 2 mars.
Elitserien spelar sista matchen tisdagen den 5 mars.
Sedan är det följande datum ni behöver hålla koll på:

PLAYOFFSERIEN, DVS FÖREDETTA FÖRKVALSERIEN.
De fyra lag som placerat sig på plats 4-7 i HockeyAllsvenskan, gör upp om en plats i kvalserien till elitserien.

Omg 1: Tisdag 5 mars
Omg 2: Onsdag 6 mars
Omg 3: Fredag 8 mars
Omg 4: Lördag 9 mars
Omg 5: Måndag 11 mars
Omg 6: Onsdag 13 mars

KVALSERIEN TILL ELITSERIEN.
Lag 11 & 12 från elitserien, lag 1, 2 & 3 från HockeyAllsvenskan samt vinnaren av playoffserien, gör upp om två plats till elitserien 2013/2014.

Omg 1: Torsdag 14 mars
Omg 2: Lördag 16 mars
Omg 3: Tisdag 19 mars
Omg 4: Torsdag 21 mars
Omg 5: Lördag 23 mars
Omg 6: Tisdag 26 mars
Omg 7: Torsdag 28 mars
Omg 8: Lördag 30 mars
Omg 9: Tisdag 2 april
Omg 10: Fredag 5 april

KVALSERIEN TILL HOCKEYALLSVENSKAN.
Lag 13 & 14 från HockeyAllsvenskan, samt de fyra playoffvinnarna från division 1, gör upp om två platser till HockeyAllsvenskan 2013/2014.

Omg 1: Tisdag 12 mars
Omg 2: Torsdag 14 mars
Omg 3: Lördag 16 mars
Omg 4: Onsdag 20 mars
Omg 5: Fredag 22 mars
Omg 6: Måndag 25 mars
Omg 7: Onsdag 27 mars
Omg 8: Söndag 31 mars
Omg 9: Onsdag 3 april
Omg 10: Fredag 5 april

SM-SLUTSPELET.
Lag 1-8 i elitserien gör upp om vilket lag som blir svenska mästare 2013.
Kvartsfinal 1: Lördag 9 mars
Däremellan spelas det matcher i stort sett varje dag. Noterbart är att SM-finalen inte startar förrän alla kvalserier osv är avslutat.
Final 7: Lördag 20 april

Klipp ut och spara!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Luleå tog hem European Trophy
2012-12-16 22:58:42
European Trophy är en turnering som jag har vidare svårt att gå igång på, men faktum är att den växer trots allt.
32 lag från början.
Två svenska lag gjorde upp om titeln. Där blev Luleå mästare efter 2-0 mot Färjestad.

Många "rasar" över att de spelar tråkigt.
Men det handlar väl ändå om att vinna matcher? Och i detta fallet vinna en titel. Det såg inte så jäkla sexigt ut när Västtyskland slog Argentina med 1-0 efter straffmål i 85:e minuten på Olympiastadion i Rom 1990 heller, men man blev trots allt världsmästare.

Och Luleå kammade hem 125.000 Euro totalt under turneringen. Det är inga skitpengar direkt. Det är till och med mer än vad en serieseger i elitserien inbringar.
Samtidigt går det inte att komma ifrån att turneringen är som ett VM. Det tänder inte riktigt till förrän det är slutspel.
Fram till dess är det trots allt en försäsongsturnering. Men en försäsongsturnering som definitivt har lyft sig.

Grattis Luleå!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ett vinnande Tre Kronor till Malmö Arena
2012-12-16 17:14:49
Sverige inledde Channel One Cup svagt, men måste säga att de repade sig riktigt bra och avslutade med två raka vinster.
Igår mot Finland och idag mot Tjeckien.

Detta var viktigt inte minst inför Oddset Hockey Games som går i Malmö i början på februari.
Hade Sverige torskat allt inför den turneringen så hade arrangörerna fått jobba extremt hårt för att locka publik. Nu är det faktiskt ett vinnande Tre Kronor som kommer till Malmö Arena.
Och skulle lockouten fortsätta så kommer det även ett vinnande lag från Ryssland. Och inte vilket lag som helst.
Det är ett lag som lika gärna hade kunnat vara ett ryskt OS-lag.
Tänk att få se alla de stjärnorna i Malmö.
Det är något som gör att NHL-lockouten skulle kunna vara någonting bra.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Arenan ska fyllas mot Asplöven
2012-12-16 14:34:49
Den 2 februari är det meningen att gratis hockey ska locka till fullt hus när Asplöven kommer till Malmö Arena.
Då anordnar Malmö det årliga "hockeyns dag". Det kommer vara massor av kringarrangemang och senast Asplöven var i Malmö så spelades en riktigt härlig hockeymatch som slutade 10-2 till hemmalaget.
Tveksamt om det går att hoppas på något liknande denna gången, men det finns förutsättningar för att det blir en rolig hockeymatch.

Patrik Sylvegård, Malmös VD, hoppas att 200 företag ställer upp och står för gratis hockey till Malmöpubliken.
Tanken är att man enligt principen en krona per besökare bekostar detta projekt.
Dock är det upp till max 10.000 kronor.
200 företag skulle innebära att man drar in 2 miljoner kronor på en match, som normalt sett inte ens inbringat i närheten av dessa summor.
Och det håller inte jag som omöjligt.

Har uppstått lite frågor, ute på bland annat facebook, om inte fansen borde kunna vara en av de 200.
Det tror jag också.
Jag skulle kunna tänka mig att hålla i det. Men behöver först veta hur intresset ser ut för att göra något.
Säg att man startar ett insamlingskonto där ni kan skicka in valfri summa till detta.

Vad är era åsikter kring en sådan sak?
Tycker inte att det borde vara en omöjlighet. Tror till och med att alla ni fans skulle kunna vara beredda att få ihop mer än 10.000 kronor, dessutom.
Släng in era åsikter i kommentarsfältet!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Mer än 20 matcher = Topp i interna poängligan
2012-12-16 09:55:00
Det har gått lite drygt en halv säsong.
NHL-spelarna kom inte in i HockeyAllsvenskan förrän det gått ett par matcher.
Men på flera ställen så har NHL-spelarna seglat upp i toppen på de interna poängligorna.

Samtliga spelare som kommit hit från NHL i Sverige och spelat 20 matcher eller mer ligger i toppen av de interna poängligorna.
Det gäller faktiskt även i elitserien.

* I Modo är Alexander Steen etta med 23 poäng på 20 matcher.
* I Västerås är Patrik Berglund och Mikael Backlund etta och tvåa med 27 poäng på 25 respektive 20 matcher.
* I Mora är Anze Kopitar etta med 27 poäng på 25 matcher.
* I Södertälje är Matt Read etta med 24 poäng på 20 matcher.

Det var inte på något sätt oväntat. Men faktum är att samtliga som haft NHL-spelare under en längre tid har fått poängmässigt bra utdelning.
Naturligtvis jublar alla klubbar som har lirarna.
Och det är en öppen marknad, så alla kan ju ta in exakt de spelarna de känner för, så det är egentligen ingenting att säga någonting om.

Frågan är hur avgörande spelarna har varit?
Nja, lite mindre än jag trodde.
När det gäller matcher som Malmö spelat där NHL-spelare haft en väldigt avgörande betydelse så är det väldigt lätträknat. Västerås hemma där Berglund hade en stor afton, sedan glömmer vi inte bort Read och Hagelins match mot Malmö i Scaniarinken. Vill man även dra det riktigt långt kan man säga att det hade en viss betydelse i bortamatcherna mot Bofors med Marcus Johansson och Mora borta förra fredagen.
Sedan är det egentligen inte mer. Förvånande ändå faktiskt. Spelare som lirar i världens bästa liga ska kunna totaldominera i en andraliga.

Det spekuleras en hel del om vad som händer när de här spelarna lämnar. Ja, om det nu sker alltså.
Jag tror många lag kan klara sig rätt bra ändå.
Har förvisso svårt att se Västerås klara sig lika bra om man skulle mista Berglund och Backlund och Mora utan Kopitar och Ryan är naturligtvis ett sämre lag, men annars i HockeyAllsvenskan, så skulle det nog inte vara några jättestora skillnader.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Statistik och Nörderi
Asplövens stora skräll
2012-12-15 19:04:00
Asplöven stod för en riktig praktskräll idag. 
I en riktigt tuff bortamatch mot Örebro så vann man med 4-2. Ruskigt imponerandeminste man säga, även om Örebro varit svaga på hemmaplan hela säsongen. 
 
Därmed har Asplöven under de senaste två matcherna skaffat sig ett kanonläge för att stanna kvar i HockeyAllsvenskan. Flrvisso har man en match mer spelad än övriga lag nu, men marginalen ner till kvalspel är hela sju poäng.
På torsdag ska Malmö upp och möta detta Asplöven och den matchen fasar jag för riktigt ordentligt med tanke på formen man visar upp.
 
För Örebro innebär förlusten att man missade att ta in på lagen ovanför. Och man har nu lika många poäng som Malmö med lika antal spelade matcher. 
Fortsättningen blir minst sagt spännande!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Inget Danmark i JVM i Malmö
2012-12-15 16:24:10
Danmarks J20-lag kommer inte till Malmö för JVM 2013/2014.
Istället blir det Norge som kvalificerade sig för turneringen i Malmö.

Lite synd, ur publik synvinkel.
Hade Danmark varit kvalificerade för turneringen så hade det kunnat bli bra med folk som åkte över från Köpenhamn, som bara är 20 minuters tåg från Malmö Arena.

Samtligt så var Norge det bättre laget i kvalet, enligt rapporterna. Så sportsligt sätt var det inte mer än rättvist. Vi får hoppas att det kommer mycket folk från Norge istället. Det är trots allt rätt nära det också. Några timmar på E6:an att åka för norrmännen, så är de i Malmö.

Ett fåtal biljetter av de första 1000 som släppts till JVM-finalen finns för övrigt på denna länken.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Frölunda lånar KHK-talangen
2012-12-15 14:20:17
Julius Bergman har varit på glid från KHK ett tag.
Idag står det klart att Frölunda lånar talangen tillsvidare.
Det är dock tänkt för spel i J20-laget.

Tanken är att det ska ske för ett antal matcher framåt och att han sedan ska tillbaka.
Dessutom avslöjar KHK:s sportchef, Calle Höök, att man avser att starta någon form av samarbete med Frölunda. Ska Karlskrona bli det nya Borås?
Frölunda lär naturligtvis söka en ny klubb att sätta spelare i sedan Borås åkte ner i ettan och nu ligger man långt ner i ettan, inte ens på AllEttan-plats, sedan man tvingats släppa massvis med spelare.

Så att Frölunda nog vill få till en sådan deal med en allsvensk klubb, är inte speciellt förvånande. Tror dessutom att Frölunda kommer ha en stor mängd talanger i sitt lag nästa säsong, där några nog kan komma att skickas ut på ett par allsvenska matcher då och då.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Buda till förmån för musikhjälpen
2012-12-15 09:16:00
SR och SVT:s årliga kampanj, Musikhjälpen, är detta året i Malmö.
Malmö Redhawks har bidragit med en matchtröja, signerad av hela laget. Det är faktiskt uppe i över 3000 spänn.
Tyvärr fanns inget utrymme för laget att få komma in i studion, men de har skänkt tröjan och det är bara att börja buda på den.
Ni hittar den här!
Övriga auktioner till förmån för musikhjälpen och barn i slummens rätt till rent vatten hittar ni här!

För att bidra med en låtönskning så skickar ni ett sms med belopp (50, 100 eller 200) + din låtönskan, till nummer 72999.
Exempel: "100 Vangelis - Conquest of paradise" till nummer 72999.

Noterade vid en titt i natt att IK Panterns A-lag hade skramlat på inom laget också och var vid glasburen på stortorget i Malmö och överlämnade detta.
Så här såg det ut när de gamla Malmöspelarna Robert Vysehrad, Christoffer Hjert och André Schultz var vid buren och lämnade pengarna och en signerad vimpel.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Avstämning med Patrik Sylvegård
2012-12-14 17:30:32
Förra uppehållet så genomfördes en uppskattad avstämning med sportchef och VD, Patrik Sylvegård.
Tänkte att en sådan får vi ta och göra igen.

Så här har ni den, i två delar.
Mycket nöje!Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videointervjuer
Jesper Mattsson in i Malmös lederstab på heltid
2012-12-14 15:21:41
MrMadhawk.se kan avslöja en nyhet inför kommande säsong.
Jesper Mattsson kommer heltidsanställas from sommaren.

Detta kommer Patrik Sylvegård att avslöja i en kommande intervju här inne på MrMadhawk.se.
En intervju som kommer att publiceras senare i eftermiddag.

Tanken är att Jesper Mattsson ska vara individuell tränare för spelarna i Malmö Redhawks. Även ner i juniorlagen. Han kommer alltså inte, som det ser ut nu, att ta plats i båset på något sätt, utan han kommer arbeta övergripande.
En oerhörd resurs som Malmö tar tillvara på finns i "Jeppe", som hittils varit i klubben väldigt sporadiskt. Nu kommer han alltså få möjligt att göra det på fulltid.

Tanken är att han ska tillträda sin tjänst i början på sommaren.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
På tisdag samlas pengar in till barncancerfonden
2012-12-14 13:26:10
På tisdag är det dags för hemmamatch igen.
Då gör fem elever från Helsingborg en insamling till barncancerfonden. Se mejl från Simon, som är en av de som kommer genomföra detta.

"Vi är fem stycken elever som studerar Sports marketing på Caddie Sport&Business i Helsingborg.
Vi är nu inne i kursen Projektledning där vi ska leda och skapa ett projekt.

Vårt projekt heter Redhawks mot en bättre framtid och där ska vi ha en insamling till Barncancerfonden i samband med Redhawks i matchen mot IK Oskarshamn den 18 December.

Vi kommer synas mycket under genomförandet och ha bössor men vi kommer även att erbjuda SMS-tjänst under matchen och även erbjuda sponsorpaket om dem är intressanta av att skänka pengar.
Alla pengar går givetvis oavkortat till Barncancerfonden.

Vi har även startat en Facebook-sida för att marknadsföra evenemanget ytterligare. Länk nedan.

http://www.facebook.com/pages/Redhawks-mot-en-bättre-framtid/305285859571718"

---

Mot Oskarshamn kommer det även att synas en hel rad av nya souvenirer.
Bland annat så säljer Malmö Redhawks äntligen bortatröjan igen. Det var flera år sedan den fanns i sortimentet, men nu finns den alltså där igen.
Gå på in i shopen på Malmö officiella hemsida, för att se sortimentet.

Tror nog att de mer än gärna tar emot lite julklappsbesällningar.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Nyman tackade nej till nuvarande poängkung
2012-12-14 11:56:07
Oskarshamns och hela HockeyAllsvenskans poängkung, Evan McGrath, får alltmer uppmärksamhet i media.
I dagens Expressen uppmärksammar man hans intresse från elitserien.

För mig är det ingen nyhet att McGrath är så här bra. Satte bland annat fem getingar på honom i Expressens bilaga före säsongen.
Tror han kommit ännu mer till ro i Oskarshamn nu efter att ha gjort ett antal klubbyten före det. Så att där finns elitserieintresse förvånar inte. Han spelar med 95 % sannolikhet där nästa säsong, om han nu väljer att bli kvar i Sverige.
Rätt ironiskt där är att man jobbat stenhårt för att han ska få ett polskt pass också, så han inte upptar någon icke EU-plats.
Och så kommer beslutet om att det blir fritt from nästa säsong.

Hur som helst. McGrath var ju annars en spelare som Stefan Nyman förra säsongen hade ett jätteläge att plocka in. Han hade till och med pole position för att plocka in Evan McGrath.
Han ville inte offra en transatlantplats på honom dock.
Han valde Justin Forrest och Jean-Luc Grand-Pierre på de platserna istället.
Med facit i hand? Inte så smart va?
Sedan vet man aldrig hur bra han hade varit i Malmötröjan, men lite intressant är det.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Avancerad tekningsstatistik
2012-12-14 08:08:00
Ibland älskar jag verkligen mina besökare. Framförallt de som engagerar sig och bidrar.
Patrik Nilsson drog följande mejl till mig.
Mycket intressant att notera.

Mejlet:
 
Eftersom du, liksom jag, är en stor statistiknörd tänkte jag dela med mig av en "studie" jag genomfört angående Malmös tekningar. Efter att under hela hösten ha slitit mitt hår i förtvivlan över hur många tekningar Malmö förlorar i egen zon bestämde jag mig för att plocka fram statistik på det. Den offentliga statistiken på Swehockey redovisar ju bara den genomsnittliga tekningsstatistiken över samtliga zoner. Med hjälp av Swehockeys detaljerade matchrapporter kom jag fram till följande:

Anfallszonen: 46,2% (314-365)
Försvarszonen: 47,9% (323-351)
Neutralzon: 47,1% (239-268)

Man brukar ofta höra påståendet att "det lag som vinner flest tekningar oftast också är det lag som vinner matchen". Då kan vi ta oss en titt på Malmös tekande och undersöka om det verkligen stämmer.

Matcher där Malmö vunnit majoriteten av tekningarna: 7 vinster-3 förluster
Matcher där Malmö förlorat majoriteten av tekningarna: 7 vinster-9 förluster

Redhawks har alltså trots allt vunnit närmare hälften av de matcher där man förlorat fler tekningar än motståndarna. Detta rimmar även ganska väl med mina observationer från Babyhawks-tiden, där man vann åtta raka trots väldigt svagt tekande (har dock inga siffror där).
Låt oss då kika på om det finns någon korrelation mellan offensiva tekningar och anfallsspelet, respektive defensiva tekningar och försvarsspelet:

Då Malmö vunnit majoriteten av de offensiva tekningarna: 2,22 gjorda mål/match
Då Malmö förlorat majoriteten av de offensiva tekningarna: 3,35 gjorda mål/match

Då Malmö vunnit majoriteten av de defensiva tekningarna: 3,00 insläppta mål/match
Då Malmö förlorat majoriteten av de defensiva tekningarna: 2,31 insläppta mål/match

Med årets upplaga av Redhawks kan vi alltså konstatera att det hela bara är en myt...

---

Avslutningsvis följer siffror på spelarnas individuella tekande i de tre olika zonerna (notera att jag för rättvisans skull bara inkluderar de som varit ordinarie tekare).

Tekningar i egen zon:

1. Alexander Bergström - 54,3% (95-80)
1. Tomas Kollar - 54,3% (38-32)
3. Roger Ohlsson - 47,7% (61-67)
4. Ludvig Rensfeldt - 43,5% (80-104)
5. Sebastian Meijer - 38,2% (26-42)

Tekningar i anfallszonen:

1. Alexander Bergström - 53,6% (98-85)
2. Tomas Kollar - 46,5% (33-38)
3. Ludvig Rensfeldt - 45,3% (81-98)
4. Sebastian Meijer - 42,2% (30-41)
5. Roger Ohlsson - 36,8% (42-72)

Tekningar i neutral zon:

1. Ludvig Rensfeldt - 53,6% (98-85)
2. Roger Ohlsson - 46,8% (51-58)
3. Alexander Bergström - 44,2% (57-72)
4. Tomas Kollar - 41,0% (25-36)
5. Sebastian Meijer - 39,7% (27-41)

---

Vi kan med ovanstående siffror notera att:

- Tomas Kollar är pålitlig i egen zon trots att han sammanlagt har mindre än 50%.

- Roger Ohlsson som defensiv center tycks skärpa till sig när det handlar om tekningar på "hans" planhalva, medan han är direkt bedrövlig på andra sidan rinken.

- Alexander Bergström som skaplig tekare tycks ha mindre fokus i mittzonen.

- Ludvig Rensfeldt generellt sett har problem med de viktigare tekningarna.

- Det är tur att Sebastian Meijer flyttats ut till kanten...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Statistik och Nörderi
Rajon till Norge igen
2012-12-13 22:09:45
RJ Anderson hittade som väntat en klubb snabbt.
Antagligen var allting klart när Malmö gick ut med brytningen i förmiddags.
Det blir spel i norska Vålerenga för Rajon för resterande del av säsongen.
Räkna med succé! Han har gjort gott om poäng i Norge förr. Så det kan säkert bli så igen.

---

Landslaget har spelat ikväll.
Fjärde raka förlusten.
Kanske inte så mycket att säga om med tanke på att ryssarna har ett galet bra lag. Men 1-5 är aldrig snyggt. Speciellt inte när man gjorde en så pass bra första period som man faktiskt gjorde.
Nu får laget se till att ta sig samman. Tror inte publiken här i Malmö är speciellt sugna på att se ett svenskt landslag som förlorar hela tiden när det vankas Oddset Hockey Games här i februari.

---

European Trophy har startat sitt slutspel idag. Mycket svenska lag inblandat.
Luleå slog Brynäs med 4-3.
Tappara slog ut HV71 med 2-1
Färjestad leder just nu stort mot Bratislava och lär gå vidare.
Vienna leder med 1-0 mot Berlin efter andra perioden.

Svenskt hopp sätts alltså nu till Luleå och Färjestad. Tror faktiskt det blir svensk slutseger i denna försäsongsturnering, som avslutas mitt under säsongen numera.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Gråhns lånas ut till Örebro
2012-12-13 16:17:43
Stefan Gråhns har spelat allsvensk hockey på rätt många ställen.
Nu är det dags för nästa klubb.
Han kommer nämligen att lånas ut, från Almtuna till Örebro den närmsta månaden.

Det troliga är att om Gråhns gör bra ifrån sig i Örebrotröjan, så kommer han nog att spela där för resten av denna säsongen.
Roligt i sammanhanget är att just Almtuna och Örebro möts om två omgångar, nämligen nästa fredag.

Detta blir Gråhns fjärde allsvenska klubb. Han har tidigare representerat AIK, Oskarshamn, Leksand och nu senast Almtuna på allsvensk nivå.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tävling: Ryssland - Sverige
2012-12-13 13:50:59
Lite tävlingsdags, nu när det faktiskt spelas ishockey idag.
Ryssland tar emot Sverige i Channel One Cup.
Matchen startar klockan 16.30 i eftermiddag.

Jag tävlar ut följande för den som sätter rätt resultat och rätt första målskytt i matchen.
* 1 st S24-kod. Kan användas mot exempelvis Tingsryd den 28:e. Eller på annan valfri match.
* Två biljetter till Malmö - Oskarshamn nu på tisdag.
* En halsduk och en mössa.

Skulle det visa sig att ingen träffar rätt på båda, så vinner den som först har rätt resultat, där man får välja ett av ovanstående priser, där ni anger Rysslands siffror först.

Ni tippar i kommentarsfältet nedan enligt detta exemplet:
1-2 Patrik Berglund första målskytt.
Glöm inte ange er epost så jag kan kontakta vinnaren.

Lycka till!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
RJ Anderson lämnar Malmö
2012-12-13 11:17:00
Backen RJ Anderson och Malmö går skilda vägar.
Ett beslut som tagits ömsesidigt mellan klubben och spelaren.
- Han ville spela hockey och det var ingenting som vi motsäger, då vi inte tycker att vi fått ut max heller, kommenterar Patrik Sylvegård brytningen till MrMadhawk.se.

Ersättare aktuell?
- Nej. Inte i dagsläget. Vi har åtta backar i och med att vi lyft upp Rasmus Andersson och känner ingen panik på något sätt.

Kostnader för klubben?
- Inte mer än att han ska ha lön fram till och med dagens datum. Men nu är han fri att gå var han vill.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Öppning för amerikaner och kanadensare
2012-12-13 11:10:00
En stor nyhet som presenterats inför nästa säsong är att man inom svensk ishockey väljer att stoppa begränsningen av icke EU-spelare i laget.
Tidigare har man ju fått hålla ner det till två spelare per lag. Men detta slopas alltså helt nu.

I mina ögon är det ett positivt besked.
Vi kommer slippa se klubbar som panikvärvar tjecker och finnar, som man egentligen inte vill ha, men som man värvar för att man redan har två transatlanter i sin trupp.

Samtidigt tror jag att det kan vara lite farligt att inte sätta någon som helst begränsning på antalet importer. Så funkar det i de flesta länderna i Europa.
Att man har ett visst antal rena importer man får ta in i sitt lag, men att det är en sammanlagd begränsning.
Tyskland tror jag har 10-12 stycken per lag, så taket sätts ändå förhållandevis högt. Samtidigt så har en sådan liga som tyska DEL ett enormt flöde av avdankade kanadensare, som man skickar till höger och vänster.

För oss som står bredvid kommer det dock innebära mycket sköna rykten som kommer öka. Framförallt under säsongerna, så klubbarna fyller på. Då kan ingenting uteslutas från något land.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Snygg förlängning från Roger Jönsson
2012-12-13 10:26:00
Roger Jönsson, Oskarshamns sportchef, har gjort en imponerande förlängning av ett kontrakt nu på förmiddagen.
Succéspelaren, Victor Löfstedt, är klar för en säsongen till i klubben.
Imponerande av Jönsson att få den på plats i det här läget, när Löfstedt gjort succé och där det antagligen hörts locktoner från många andra klubbar.

Tycker Löfstedt gör helt rätt.
Det är i Oskarshamn han utvecklats och fått chansen, detta är en snygg återbetalning till klubben.
Samtidigt finns där förstås en elitserieklausul i kontraktet.
Men tror de största hoten nog hade kunnat komma ifrån "större" allsvenska klubbar om att försöka locka honom till sig. Nu har Oskarshamn säkerställt att man slipper möta honom kommande säsong och med stor sannolikhet så är han en del av laget.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Nya TV-matcher och avbrutna förhandlingar
2012-12-12 23:31:21
Nya TV-matcher har anlänt.
From idag till och med omgång 46 så ser det ut så här för Malmös del.

26 dec Djurgården - Malmö - Viasat Hockey
28 dec Tingsryd - Malmö - S24.se
12 jan Södertälje - Malmö - Viasat Hockey
18 jan Malmö - Leksand - TV10 & Viasat Hockey
21 jan Malmö - Örebro - Viasat Hockey
26 jan Mora - Malmö - Viasat Hockey
31 jan Oskarshamn - Malmö - S24.se
11 feb Djurgården - Malmö - Viasat Hockey

Resterande matcher går att köpa hem på hockeyallsvenskan.se.

---

Tråkiga besked från NHL ikväll.
Det rapporteras om nya avbrutna förhandlingar.
Ligan är stenhårda med take it or leave it till facket. Det bröts väldigt snabbt denna gången. Klockan 17.00 idag svensk tid så startade man.
Trist att det ska fortsätta.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fyra beslut från disciplinnämnden
2012-12-12 16:57:18
Här är fyra färska beslut från svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Johanneshov den 12 december 2012                                                                  Ärendenr: 64-12/13
 
BESTRAFFNINGSÄRENDE
Namn:                                 Fredrik Sjöström
Förening:                            Frölunda HC
Adress:                                Box 12127, 402 42 Göteborg
Matchdatum:                       2012-12-06
Mellan:                                Växjö Lakers HC – Frölunda HC
Domare/anmälare:              Tobias Björk
 
BESLUT
Efter match mellan Växjö Lakers HC och Frölunda HC, Elitserien, den 6 december 2012, åläggs Fredrik Sjöström, Frölunda HC, följande straff för tackling mot huvudet:
1.    Avstängning fr.o.m. 2012-12-12 t.o.m. 2012-12-26. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
2.    Böter om 15 000 kr. Böterna ska vara inbetalda inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan, efter anmälan, leda till ny bestraffning.
Bestraffningen motsvarar tre matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter.
 
SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Fredrik Sjöström samt en filmsekvens från händelsen.
I anmälan anges att Fredrik Sjöström utdelade en tackling snett bakifrån på Noah Welch i Växjö. Welch kastades våldsamt in i sargen och blev skadad.
Fredrik Sjöström har anfört att han spelade ner pucken i anfallszon och att han och Noah Welch båda jagade efter den.  Han upplevde att Welch var medveten om att han jagade efter pucken och att denne därför borde varit förberedd på att det skulle kunna bli fysisk kontakt mellan dem. Hans enda avsikt med tacklingen var att få bort Welch från pucken. Tacklingen utdelades långt från sargen men fick tyvärr olyckliga konsekvenser för att Welch av någon anledning inte var förberedd på att tacklingen skulle komma.
Anmälan vinner stöd av filmsekvensen från händelsen. Av filmsekvensen framgår att tacklingen utdelades i ryggen. Tacklingen utdelades därmed i den tacklade spelarens åkriktning vilket fick till konsekvens att denne kastades huvudstupa mot kortsargen. Disciplinnämnden finner därför utrett att Fredrik Sjöström gjort sig skyldig till en otillåten tackling bakifrån. Detta bör föranleda en avstängning som enligt nämndens praxis bör bestämmas till att motsvara tre matcher. Enligt det system med kombinationsstraff som nämnden tillämpar för bl.a. Elitserien ska en av dessa matcher omvandlas till böter.
 
Tillämplig regel: 14 kap 2 § 8 punkten RF:s stadgar, utvisning enligt regel 523 b.
 
I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm. Klagoskriften skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden inom två veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.
 
I avgörandet har deltagit Cecilia Hager, Alexander Ramsay, Ulf Lindgren, Stefan Persson och Hans-Göran Elo.
Enhälligt.
 
På disciplinnämndens vägnar
 
Cecilia Hager                                          

***

Johanneshov den 12 december 2012             Ärendenr: 65a-12/13
 
BESTRAFFNINGSÄRENDE
Namn:                                 Dick Axelsson
Förening:                            Frölunda HC
Adress:                                Box 12127, 402 42 Göteborg
Matchdatum:                       2012-12-08
Mellan:                                Frölunda HC – Linköpings HC
Domare/anmälare:              Patrik Sjöberg och Mikael Sjöqvist
 
BESLUT
Efter match penalty i match mellan Frölunda HC och Linköping HC, Elitserien, den 8 december 2012, åläggs Dick Axelsson, Frölunda HC, följande straff för slagsmål:
Avstängning fr.o.m. 2012-12-10 t.o.m. 2012-12-26. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
Bestraffningen motsvarar två matchers avstängning.
 
SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Dick Axelsson, samt en filmsekvens från händelsen.
I anmälan anges att det uppstår ett slagsmål mellan Dick Axelsson och Albin Lorentzon i Linköping. Under slagsmålet utdelade Dick Axelsson ett antal slag utan handskar mot huvudet på Lorentzon.
Dick Axelsson har anfört att det är motspelaren som börjar slagsmålet och att han bara vill försvara sig. Han försöker dra ner hjälmen på Lorentzon för att få stopp på hans slag men när fajten fortsätter tvingas han stå upp och försvara sig.
Anmälan vinner stöd av filmsekvensen från händelsen. Av filmsekvensen framgår att båda spelarna var lika delaktiga i att slagsmålet uppstår och att Dick Axelsson utdelade ett antal slag utan handskar mot Albin Lorentzons huvud. Knytnävsslagsmål är inte ett acceptabelt beteende i svenskt ishockey och ska leda till avstängning. Avstängningens längd bör i enlighet med nämndens praxis bestämmas till att motsvara två matcher, inklusive den automatiska avstängning som sker efter match penalty.
 
Tillämplig regel: 14 kap 2 § 8 punkten RF:s stadgar, utvisning enligt regel 528 b.
 
I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm. Klagoskriften skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden inom två veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.
 
I avgörandet har deltagit Cecilia Hager, Alexander Ramsay, Ulf Lindgren, Stefan Persson och Hans-Göran Elo.
Enhälligt.
 
På disciplinnämndens vägnar
 
Cecilia Hager                                          

***

Johanneshov den 12 december 2012             Ärendenr: 65b-12/13
 
BESTRAFFNINGSÄRENDE                                                                          
Namn:                                  Albin Lorentzon
Förening:                            Linköpings HC
Adress:                                Stångebro Ishall, 582 78 Linköping
Matchdatum:                       2012-12-08
Mellan:                                Frölunda HC – Linköpings HC
Domare/anmälare:              Patrik Sjöberg och Mikael Sjöqvist
 
BESLUT
Efter match penalty i match mellan Frölunda HC och Linköping HC, Elitserien, den
9 december 2012, åläggs Albin Lorentzon, Linköping HC, följande straff för slagsmål:
Avstängning fr.o.m. 2012-12-10 t.o.m. 2012-12-28. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
Bestraffningen motsvarar två matchers avstängning.
 
SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Albin Lorentzon samt en filmsekvens från händelsen.
I anmälan anges att det uppstår ett slagsmål mellan Dick Axelsson och Albin Lorentzon i Linköping. Under slagsmålet utdelade Albin Lorentzon ett antal slag utan handskar mot huvudet på Axelsson.
Albin Lorentzon har anfört att slagsmålet startade genom sedvanlig kroppskontakt i kamp om pucken. Därefter knuffades de fram och tillbaka, varefter Dick Axelsson tog tag i hans visir och drog ner hans hjälm samtidigt som han körde upp den andra handen i hans ansikte. Sedan utbyter de ett fåtal slag som inte träffar särskilt allvarligt.
Anmälan vinner stöd av filmsekvensen från händelsen. Av filmsekvensen framgår att båda spelarna var lika delaktiga i att slagsmålet uppstår och att Albin Lorentzon utdelade ett antal slag utan handskar mot Dick Axelssons huvud. Knytnävsslagsmål är inte ett acceptabelt beteende i svenskt ishockey och ska leda till avstängning. Avstängningens längd bör i enlighet med nämndens praxis bestämmas till att motsvara två matcher, inklusive den automatiska avstängning som sker efter match penalty.
 
Tillämplig regel: 14 kap 2 § 8 punkten RF:s stadgar, utvisning enligt regel 528 b.
 
I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm. Klagoskriften skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden inom två veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.
 
I avgörandet har deltagit Cecilia Hager, Alexander Ramsay, Ulf Lindgren, Stefan Persson och Hans-Göran Elo.
Enhälligt.
 
På disciplinnämndens vägnar
 
Cecilia Hager                                          

***

Johanneshov den 12 december 2012             Ärendenr: 68-12/13
 
BESTRAFFNINGSÄRENDE
Namn:                                 Fredrik Höggren
Förening:                            Bofors IK Karlskoga
Adress:                                Nobelhallen, 691 33 Karlskoga
Matchdatum:                       2012-12-09
Mellan:                                Bofors IK Karlskoga – Almtuna IS
Domare/anmälare:              Andreas Harnebring
 
BESLUT
Efter ett match penalty i en match mellan BIK Karlskoga och Almtuna IS, HockeyAllsvenskan, den 9 december 2012, finner disciplinnämnden följande beträffande Fredrik Höggren, Bofors IK Karlskoga:
Fredrik Höggren ska, utöver den automatiska avstängningen, inte åläggas någon ytterligare avstängning.
 
SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Fredrik Höggren samt en filmsekvens från händelsen.
I anmälan anges att Fredrik Höggren utdelade en tackling där kraften riktades mot huvudet på motspelaren. Motspelarens huvud träffade i sin tur sargkanten. Tacklingen var inte våldsam men respektlös. Motspelaren hade böjt sig ner för att stoppa pucken med handen. Tacklingen utdelades precis när motspelaren rätade på sig samtidigt som han vände upp sin högra sidan mot banan och sträckte/böjde sig för att passa iväg pucken.
Fredrik Höggren har anfört att han bestämde sig för att tackla när motspelaren stod upprätt och hade kontroll på pucken. Just innan tacklingsögonblicket stannade emellertid pucken upp i snön vid båset, varvid motspelaren böjde sig för att hämta tillbaks den. Han hann inte reagera, vilket ledde till att tacklingen träffade axel/huvud.
Av filmsekvensen framgår att tacklingen visserligen träffade motspelarens huvud. Detta är dock en följd av att motspelaren sänkte sin position strax innan tacklingsögonblicket. Mot denna bakgrund gör disciplinnämnden bedömningen att avstängningen kan stanna vid den automatiska avstängning som följer av ett match penalty.
 
Tillämplig regel: 14 kap 2 § 8 punkten RF:s stadgar, utvisning enligt regel 523 b.
 
I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm. Klagoskriften skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden inom två veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.
 
I avgörandet har deltagit Cecilia Hager, Alexander Ramsay, Ulf Lindgren, Stefan Persson och Hans-Göran Elo.
Enhälligt.
 
På disciplinnämndens vägnar
 
Cecilia Hager   
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Böter/Avstängningar
Lika som bär: Mats Lusth och Ola Lindholm
2012-12-12 16:37:44
Detta är inskickad från en person som vill vara anonym. Det kan vara så att personen i fråga jobbar lite för nära en av personerna som är med på bilderna.
Men jag tyckte den var riktigt bra. Även om jag ber om ursäkt gentemot Lusth att jämföras med en sådan person som Lindholm. Förlåt Mats!

Mats Lusth? Ola Lindholm? Vem är vem?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Lika som bär
Connyböckerna börjar skickas ut i denna veckan
2012-12-12 15:15:00
Som ni vet så säljs Conny Strömbergs bok, som skrivs tillsammans med Daniel Enestubbe, via MrMadhawk.se.
Det är faktiskt flera hundra som har beställt boken här inne, vilket naturligtvis är skitskoj!

Snackade med Lisa Grahm på logiQplan, som har hand om distrubutionen av böckerna och de kommer börja skickas ut i denna veckan till er som beställt. Det finns en del som hört av sig och frågat nämligen.
Det är dock inte försent för er andra om ni vill ha boken före jul.

Ni ska nog se till att beställa den så snart som möjligt då, för att inte riskera något.
- Jag har ju hela helgen på mig, om så skulle krävas, hälsar Lisa.

Boken beställs via bannern till höger här eller VIA DENNA LÄNKEN.

Idag fick den dessutom en utmärkelse som "Årets bästa sportsbok" av kultur och sportjournalisten Magnus Sjöholm. Mer om det kan ni läsa på Daniel Enestubbes blogg.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Media
Malmös två rekonstruktioner
2012-12-12 13:58:28
Flertalet leksingar har bett mig att förklara vad det innebär med rekonstruktion.
Jag kan säga direkt att jag inte är någon ekonomireporter direkt. Så med risk för små faktafel i det här så ger jag mig trots allt in i det.

De två rekonstruktionerna som varit i Malmö har varit väldigt skilda, båda två.

Första rekonstruktionen, som var i januari 2009 grundade sig på att kassan var tom. Man hade helt enkelt för lite pengar jämfört med vad man hade i utgifter.
Lönegarantin föll in, men spelarna var också fria att lämna.
Jonas Höglund, Mathias Johansson, Marcus Paulsson, Johan Björk och Henrik Karlsson valde att lämna för nya klubbar. Fler hann helt enkelt inte lämna.

Samtliga pengar som hade gått till "spelarförstärkningen" där företag samlat in 10.000 kronor vardera, gick rakt in för att rädda klubben.
Sedan väntade jobbiga veckor. Samtidigt så tog publiken det nya laget till sina hjärtan och fullsatta hus mot AIK, Almtuna och Troja gjorde att man fick in ganska rejält med pengar.
Samtidigt fick man till ackorduppgörelser med sina kunder och kunde beta av räkningarna snabbt. Dessutom startades "Redhawks vänner" där privatpersoner kunde köpa andelar och klubben bolagiserades. Där köpte folk aktier för flera miljoner.
Den 16 april på en presskonferens på båten Prins bernard klargjorde man att rekonstruktionen var över och att det ekonomiska läget inte var lika akut längre.

*

Den andra rekonstruktionen blev till med anledning av att ekonomin blev akut i samband med att skatterna skulle betalas i mitten av april 2012. Detta för att Hugo Stenbeck ansåg sig ha betalt allting, där han i själva verket betalt "Vid sidan om" till sportchef och VD.

Därför inföll lönegarantin igen.
Man fick göra uppgörelser med Linus Klasen och Hannu Toivonen. Daniel Josefsson lämnade självmant till AIK innan denna uppgörelsen gjordes.
När uppgörelsen med Stenbeck var gjord så var det akuta läget egentligen över, även om man ville gå till en 75 procentig uppgörelse med fordringsägarna.
Så blev det inte. Eftersom skatteverket och svenska ishockeyförbundet inte gick med på ett ackord så föll det på någon ynklig procentenhet av det totala beloppet, så därför blev det "bara" en 50 procentig ackorduppgörelse.

*

På det stora hela så handlar det mycket om hur medgörliga kunder man har och att man lyckas nå uppgörelser med nyckelpersoner under resans gång.
För Malmös del så fick man ett par fullsatta arenor, man skapade ett aktiebolag där man sålde in aktier till olika ägare för flera miljoner och man fick till en ackorduppgörelse.
Den andra gången fick man till dealen med Stenbeck och man fick till en ackorduppgörelse med fordringsägarna.
Därför gick det att rädda.

Hur det ser ut för Leksand har jag inte jättestor insyn i.
Men jag vet att både skatteverket och förbundet har mycket svårt att gå med på ackorduppgörelser. De andra fordringsägarna bestämmer naturligtvis individuellt hur man ska göra, men de flesta lär väl ha någon form av känsla och hjärta för Leksands IF, så de lär väl "göra sitt".
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
SSK lånar Nielsen hela säsongen
2012-12-12 11:33:47
Linköpingsbacken Jonathan Nielsen har redan lånats in till Södertälje ett antal matcher under hösten.
Senast han spelade var när man mötte Troja-Ljungby borta och Nielsen även gjorde sitt första mål. Sedan dess kallade LHC tillbaka honom.

Nu står det dock klart att Nielsen återvänder till SSK.
Han hyrs ut till Södertälje för resterande del av säsongen.
- Vi är jätteglada över att vi kommit fram till den här överenskommelsen. I och med att Djuse missar ett antal matcher och vi har haft en del backskador samtidigt som vi inte vet hur det blir i NHL-konflikten så vill vi säkra upp på backsidan. Nielsen har ju varit här tidigare under säsongen och visade då på ett bra backspel. Han kom in i en period då vi vann matcher och bidrog med sin skicklighet till vårt positiva resultat. Det är givetvis extra roligt att ta emot en spelare som är väldigt positiv till att komma till SSK, säger sportch
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Rekonstruktion väntar i Leksand
2012-12-12 09:57:00
Den stora nyheten idag är att Leksand gör det som räddat Malmö Redhawks två gånger. Man inleder en rekonstruktion för att få ordning på sin ekonomi.

Saxar hela Leksands pressutskick för mer info:

Leksand IF Ishockey AB (publ) och Leksand IF Fastighets AB meddelar idag att en rekonstruktion inleds med stöd från Leksands Sparbank och Swedbank i syfte att lösa den uppkomna ekonomiska situationen. Rekonstruktionen kommer att minska såväl kostnader som skulder dramatiskt och ge möjlighet att genomföra nödvändiga investeringar för att säkra klubbens framtid.
 
Leksand Hockeys ekonomi har under ett antal år varit hårt belastad till följd av investeringen i den nya arenan samt höga kostnader. Samtidigt har inte intäkterna varit tillräckliga för att täcka nuvarande drifts- och räntekostnader för arenan eftersom laget inte spelar i Elitserien. Likviditeten har tidigare klarats med hjälp av förskott, men dessa är nu förbrukade. Leksand Hockey har därför ansökt om rekonstruktion för att trygga Leksands Hockeys framtid.
 
Rekonstruktionen innebär att oprioriterade fordringsägare kommer att få ett förslag om att 75 procent av de oprioriterade skulderna skrivs av. Eftergifterna från bankerna och andra fordringsägare beräknas totalt till ca 50 mkr. Tillsammans med kostnadsreduceringar och andra besparingar, förbättrade taxor för hallhyra samt investeringar i betongplattor, beräknas resultatet förbättras med ca 15 mkr per år. Leksand Hockey får därmed en i grunden sund ekonomi som klarar spel i allsvenskan. Förhandlingar och diskussioner i positiv anda har redan inletts med sponsorer, banker, Leksands IF, medlemmar, samt LIF Hockeys aktieägare m.fl. med målsättning att skaffa fram totala tillskott om 10-15 mkr. Redan under nästa vecka kommer jobbet att påbörjas med att kontakta klubbens 650 företagspartners. 

”Leksand Hockey tar ansvar för att på bästa möjliga sätt hantera den uppkomna situationen. Som en del av rekonstruktionsarbetet är det beklagligt att behöva meddela att fem medarbetare får lämna sina jobb” säger Sven Rosén, styrelseordförande, Leksand Hockey. 

”Med den ekonomiska trygghet som vi åstadkommer genom rekonstruktionen skapar vi nya förutsättningar för alla att hjälpa till. Bidrag och tillskott behövs från så många som möjligt, medlemmar, aktieägare, sponsorer och andra så att vi tillsammans kan slutföra rekonstruktionen och föra Leksand Hockey framåt” säger Mats Emthén, rekonstruktionsansvarig.

Sven Rosén kommenterar: Efter dagens besked så vet jag att spelarna och våra fans är ännu mer motiverade att ta Leksand Hockey till Elitserien!”

---

På något sätt så har jag bara gått och väntat på att detta ska ske.
Hoppas innerligt att detta ska göra att man reder ut sakerna!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Asplöven skaffade sig marginal
2012-12-11 22:45:04
Trots att det egentligen är uppehåll i HockeyAllsvenskan och Elitserien så spelas det lite matcher i veckan. Idag och på söndag.
Och hyfsat viktig match som spelades ikväll va?
Asplöven mot Tingsryd. Tolvan mot elvan.

Men efter 5-2 till Asplöven är det numera Asplöven som är elva och Tingsryd som är tolva.
Grymt viktig seger för Haparandalaget!

Man har nu skaffat sig fyra poäng ner till Almtuna som parkerar nästlängst ner. En buffert man kan behöva. Och samtidigt så är det 13 poäng upp till säker mark för Karlskrona, istället för 12 poäng.

På tal om KHK. De har ett ganska bra schema den närmsta tiden för att ta igen lite poäng!
Asplöven hemma, Tingsryd hemma, Almtuna borta och Troja hemma.
Det kan nog bli lite vinster för KHK den närmsta tiden, men problemet är bara att inte ens med fyra segrar så är man på säker mark, men då är man med i racet.
Måste säga att det hade varit lite småkul om man lyckades med det. För tabellen alltså. Detta trots att Karlskrona, rent statistiskt är totalt utdömda.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
PP-procenten har gått ner sista fem
2012-12-11 18:11:00
Malmös PP-spel fick enormt med beröm i november, när det mesta rullade på.
Ulf Taavola och Mats Lusth har insett att motståndarna kan ha läst av några varianter och kommer därför försöka hitta motdrag här under uppehållet.

Statistiskt så bevisar också de senaste fem matcherna att powerplayspelet inte fungerar riktigt ordentligt.
Men det kan också handla om vad som sitter i spelarnas huvud.
Patrik Sylvegård stod och såg förra matchen på pressläktaren sist och han tyckte in spelarna visade upp tillräckligt med ödmjukhet när man spelade. Att det slarvades för mycket. Kan vara så.

De senaste fem matcherna har Malmö gjort mål på ett av 18 försök. Det ger en procent på 5.55 %.
Att jämföra med Bofors de senaste fem matcherna, där man gjort tio mål på 26 försök. Det ger en procent på 38.46 %.

Tack, domarna.se för den statistiken!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Statistik och Nörderi
Djurgården värvar tjeck
2012-12-11 16:01:29
Petr Kalus avslutade säsongen med Modo i vintras.
Men han fick inget nytt kontrakt.
Han började säsongen i italienska Fassa, men nu i eftermiddag blev tjecken klar för spel i Djurgården för resterande del av säsongen.
- Vi vill ha mer fysiskt spel och då är Petr ett utmärkt komplement till spelare som till exempel Henrik Eriksson och Jimmie Ölvestad. Vi har många skickliga forwards men vill nu ha mer power i laget, kommenterar sportchefen Challe Berglund sin senaste värvning till Djurgårdens hemsida.

För många Djurgårdare är det en okänd spelare, men jag frågade lite Modoiter för att höra omdömen kring honom. Det verkar vara en helt del positivt.
De flesta verkar besvikna på att Modo inte förlängde med honom. Han var inne på få mål bakåt och stod för ett riktigt bra jobb.
Eventuell bov i det hela kan bli speeden i HockeyAllsvenskan, även om Kalus inte är helt oduglig på rören.

Men spontant känns det som ett vettigt nyförvärv av Djurgården.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Målvaktsrockader i Oskarshamn
2012-12-11 15:24:55
Oskarshamn använder sig av två Frölundamålvakter under säsongen.
Linus Fernström började att stå.
Patrick Galbraith har slängts in sista tiden.

Nu sker förändringar igen.
Linus Fernström återvänder och står de här två matcherna innan jul.
Därefter är det dags för Galbraith igen i tre matcher.

Efter den här perioden så ska man ta ett beslut om vem som står under en längre tid. Antagligen hela säsongen ut.

Egentligen är det ingen större dramatik i det. Det är två rätt likvärdiga målakter och en målvaktsposition är inte beroende av andra medspelare.
Det hade varit värre om det varit en back eller anfallare som skickades fram och tillbaka
Säg att Frölunda skickat Sebastian Collberg ena veckan och Nicklas Lasu andra veckan. Hade nog blivit betydligt mer Kalle Anka.

Personligen tycker jag att Fernström är något vassare än Galbraith. Passande nog så är det mot just Malmö i nästa vecka som han ska stå.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Skänk en julklapp till behövande barn
2012-12-11 13:38:59
Quality Hotel Konserthuset är samarbetspartner till MrMadhawk.se och ser till att hjälp till med verksamheten på ett sätt som är ovärderligt för att kunna driva runt verksamheten.

Nu i juletid samlar hotellet in julklappar för behövande barn runtom i världen.
Det enda DU behöver göra är att slå in julklappen, märka med ålder och kön och lämna den under julgranen på hotellet som ligger i samma hus som konserthuset i Malmö.
Man genomför denna insamling av paket till barn fram till och med den 20 december.

Rädda Barnen i Malmö ombesörjer att julklapparna når barnen och för varje paket som överlämnas så bidrar även Nordic Choice Hotels Scandinavien med 10 kronor till Unicef.

Så leta nu igenom era saker där hemma. Måse ni verkligen ha vissa saker? Finns där inte någon annan ute i världen som kan ha glädje av detta? Slå in i ett paket, bestäm en ålder och kön och lämna in den på hotellet, så kommer det garanterat att glädja någon annan.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Styrman till Brynäs
2012-12-11 11:56:03
Det snackades om Niklas Arell igår.
Men det blev mer erfaret på nivån, trots att han är ett år yngre.
Skellefteåbacken, Fredrik Styrman, hyrs in för resten av säsongen.

Brynäs tvingas agera efter att Simon Bertilsson är borta resten av säsongen.
– Det känns jättebra, och det här är en riktigt bra lösning för oss, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv. Vi får in en kille i samma ålder som Bertilsson, och som kan hjälpa oss under den här tiden när Simon är borta, fortsätter han i ett pressmeddelande.

Niklas Arell får således fortsätta i Bofors som om ingenting hänt.
Noterbart när det gäller Styrman är att debu