Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Kom in i verkligheten!
2010-06-30 19:09:56
Om det finns något som gör mig heligt irriterad så är det när man väljer att bojkotta sitt eget lag, på grund av saker som händer och sker utanför planen.
Nu har detta med fotboll att göra och visst är jag Malmöbo. Men jag blir så jäkla förbannad när jag läser hur inskränkta, självgoda och fjantiga Mjällbyfansen är som tänker bojkotta matchen i Malmö på söndag.

Vi tar det från början.
Mjällby lottades mot Malmö FF i svenska cupen.
Mjällby har hemmamatch och matchen ska enligt reglerna spelas den 4 juli, senast, detta eftersom nästa omgång ska spelas så sent som en vecka efteråt.

Hemmaarenan, Strandvalllen är inte i spelbart bruk, eftersom Mjällby inte behagat att ha en spelduglig gräsmatta år 2010 och vara rustade för att vara ett elitfotbollslag. Man bad om att få skjuta på matchen och spela den 17 juli tror jag det var. Samma dag ska MFF möta AIK i serien. Givetvis säger man NEJ till det. Matchen ska givetvis spelas nu när det ändå är uppehåll. Hur solklart som helst.
Malmö sa ja till att spela i Sölvesborg. Då sa förbundet nej, eftersom den arenan inte uppfyller TV-krav och säkerhetskrav. Hur solklart som helst.
Mjällbys reservarena är Malmö nya fotbollsstadion. Inte speciellt kul att spela där, då motståndarna är laget som normalt sett har den som hemmaarena. Hur solklart som helst.
Mjällby försöker lägga den i Helsingborg och Trelleborg. Arenorna är upptagna. Därmed är enda alternativet Malmö. Hur solklart som helst. Har man valt den som reservarena så har man. Det är givetvis olyckligt.

Vad händer? Mjällby beter sig som barn. Riktiga jävla barn.
Sportchefen är förbannad på Malmö FF för att dom inte vill samarbeta. Nä, men tro fan det? Det är klart att MFF gääääääärna spelar samma dag som man ska möta AIK i allsvenska omstarten, för att Mjällby, år 2010, inte har haft en spelduglig fotbollsplan som man måste lägga om och inte kan ha klar på över 60 dagar sedan senaste matchen.
Det enda jag kan förstå att han är förbannad på är förbundet som säger nej till Sölvesborg, något MFF sa ja till. Men regler är just det, regler.

Och nu agerar supporterklubben.
Genom att starta en grupp på facebook. Oh, herrejävlar vilken inskränkt människa till ordförande man har.
- Det är förstås en hel del rädsla. Malmö FF har aldrig besegrat Mjällby på Strandvallen, säger han till Kristianstadbladet.
Nej, men vilken tur han fick sagt det. Som supporter till en sketen småstadsklubb, säger han så till en av Sveriges mest anrika föreningar som inte råkat vinna på Strandvallen.
Loserstämpel så det bara visslar om det. Tror han på allvar att MFF är rädda för Mjällby?
Och sedan ska han stanna hemma och inte stödja sitt lag i Malmö, för det är för jävligt. När det i själva verket handlar om att hans älskade Mjällby AIF inte kan erbjuda en spelduglig fotbollsplan före sista speldatum.
Han uppmanar alltså folk att inte åka till Malmö och betala biljettintäkterna, som tillfaller Mjällby till 100 %. MFF får inte en spänn.
Och detta för att hans klubb inte kan erbjuda en spelduglig plan och måste rätta sig efter reglerna.
Jag må vara Malmöit, men tycker mig ändå vara ganska så opartisk i denna frågan. Skiter faktiskt totalt i var denna matchen spelas och skiter faktiskt totalt i om MFF åker ur svenska cupen.

Kom in i verkligheten för tusan.
Hade intäkterna gått till MFF och man hade gått runt reglerna så hade jag förstått bojkotten totalt. Men detta? Om det finns ett ord som heter fjanteri, så är detta precis vad det är.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Svedberg numera Leksing
2010-06-30 16:35:33
Johan Svedberg är numera Leksandsspelare.
I eftermiddags blev det, som väntat, klart.
Ett tvåårskontrakt är signerat och i pressmeddelandet jämför man honom med Oliver Ekman-Larsson, i alla fall när det gäller poängskörd.

Leksand har nu nio backar i truppen, där även unga backen Patrik Norén ingår.
Tyvärr, lär det bli J20-spel för honom. När Leksand är skadefria så har man fyra fulla femmor plus Norén nu när SVedberg har anslutit.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Finns det något intresse av bortapremiären?
2010-06-30 14:20:29
Årets bortapremiär spelas i år på en lördag. I Uppsala. Det är drygt åtta timmars resa.
Eftersom jag vet att supporterklubben satsar på andra resor så vill jag kolla litegrann på hur intresset är för att åka dit.
Jag vet ju att ni alla längtar till en iskall gränbyhall nu när hettan är som den är utanför fönstret.
Upplever jag ett stort intresse för att dra dit så kan jag tom tänka mig att anordna en bussresa.

Intressant eller ej? Skriv vad ni känner.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
Malmö har inte överklagat någonting
2010-06-30 12:20:20
I dagens Västerbottens folkblad kan man läsa följande angående Björklövens överklagan av elitlicens.

Saxat:
"– Vi har gjort en ordentlig genomgång av de underlaget som funnits till grund. Det är dels nämdens beslut, dels en överklagan från Malmö samt en presentation av Björklöven. Vi i ishockeyförbundets styrelse finner inte någon anledning som föranleder att göra en ändring av beslutet från den allsvenska nämnden, förklarar Christer Englund, Svenska Ishockeyförbundets ordförande."

Detta är fel. Malmö som förening har inte överklagat någonting.
Så här säger Johan Pebré, som är administrativ chef på Malmö Redhawks:
- Mats Engstrand blev i egenskap av advokat tillfrågad att föra viss talan för Björklöven då de ansåg att han hade erfarenhet av den här typen av frågor. Malmö som förening har inte lämnat någon överklagan.

Så var det utrett.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Imorgon kan det lätta
2010-06-30 11:42:17
1 juli är bra datum.
Det är datumet då det förhoppningsvis kommer att lätta på utvecklingen i transfern. Som ni kanske märkt så har det de senaste 10-12 dagarna i stort sett inte hänt någonting i transferväg.
Detta beror till stor del på att imorgon kommer det släppas loss ordentligt borta i NHL när det blir en massa free agents.
Det kommer ge effekt, även här.
När NHL-trupperna börjas fyllas på, så fylls även AHL-trupperna. Och när det finns spelare som märker att dom inte får en plats i NHL eller AHL, så söker de sig till Europa och blir alltmer desperata. Och här sitter sportcheferna och gnuggar sig i händerna.
Spelare finns tillgängliga, som desperat söker jobb och de kostar mindre och mindre för varje dag.

Sportcheferna har med andra ord all anledning att vänta och vänta. Eller? Nej, inte riktigt. Det finns givetvis konkurrens här om det ploppar upp ett bra namn. Ingen agent är så dum han bara erbjuder en spelare till en ensam klubb. Hittar man ett bra namn så ska man hugga direkt. Och jag lovar att Peo Larsson ligger med ögonen precis ovanför vattenytan och bara väntar på rätt namn. Det kan bli ett hugg när som helst på en back.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Frölundas J-verksamhet
2010-06-30 10:11:09
Frölunda blev den stora förloraren när CHL-draften nu kan summeras.
Jonathan Johansson (Nej inte fotbollsspelaren) och Casper Carning blev valda och kommer åka över. Det är två spelare som hade varit tongivande i deras juniorlag och/eller Borås i år. Nu drar de alltså över.

Frågan är hur läget är i Frölundas juniorverksamhet nuförtiden.
Det snackas om att det är väldigt infekterat och att träningarna håller usel klass. Från att totalt dominera juniorhockeyn till att det snackas här och var om hur dåligt det är. Det är ganska märkligt hur snabbt det kan vända.
Har ingen större fakta. Men Frölundas J-verksamhet har en sämre status än på många år.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Jesper Mattsson - del 2
2010-06-29 22:59:24
Del 2 är redo. Här är den!
Kommer bli några videos till i sommar.---

Om ni missat det så kan jag meddela att Björklöven fick avslag på sin överklagan om elitlicensen. Man spelar alltså definitivt i division 1 till hösten.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videoblogg
Jesper Mattsson - del 1
2010-06-29 19:01:41
Hittade ett program som gjorde om till de filerna jag eftersökte, så ljudet finns i alla fall. Kvalitén blev totat usel, men det får vi leva med. Kanske hittar något bättre för del 2, som jag tänkte slänga ut ikväll. Håll till godo med detta så länge.

Inte lätt det här med videokameror. Jag har aldrig varit någon större tekniker.
Men hoppas detta funkar tills vidare åtminstone.
Och ja, nästa gång ska vi se till att ljuset är bakom mig och inte intervjuobjektet :-)

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Videoblogg
Pebré: Frivillig entré mot Hamburg
2010-06-29 17:53:17
Det kommer att bli frivillig entré mot Hamburg i augusti. Det meddelade Johan Pebré mig idag.
Med andra ord alltså ett perfekt sommarnöje om drygt fem veckor.

Lite andra frågor fick Johan också.

Hur går årskortsförsäljningen?
- Den gick bra. Men nu är det ganska dött på den fronten. De dyra platserna gick först, och de billiga platserna är fortfarande väldigt lugnt. Men på det stora hela har vi sålt bra med kort.

Vad tar upp er tid mest nu?
- Sponsorförsäljningen. Det är mycket av den varan nu. Mycket kort som ska ut till dom också.

Hur går det med biljettförsäljningen till European Trophy?
- Den har inte satt igång än, men upplever åtminstone ett klart större intresse för Frölundamatchen än de andra. Kanske väntar man med de så man ser hur lagt går.
(Biljetter bokas här)

För den relativt nyblivna pappan, Johan, väntar en veckas semester i nästa vecka innan han tar tre veckor 29-30-31. Sedan väntar massor av jobb. Någon pappaledighet verkar det inte finnas tid för nu.
- Nej, inte det närmsta året i alla fall. Då är det bara jobb som gäller, avslutar Johan Pebré.

---

Har gjort en video med Jesper Mattsson idag också.
Den kommer att publiceras om någon kunnig människa kan hjälpa mig med ett vettigt program som kan konvertera wmv-filer till avi, flv, mpeg, mpg, mov, 3gp, mp4 eller m4v.
Kontakta mig så snart ni kan då, så vi kan köra ut intervjun!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Intervjuer och reportage
Champions of Malmö - presskonf. - LIVE
2010-06-29 14:57:30
Sitter nu på stadshuset i Malmö för att ge er samarbetet mellan fem idrottsklubbar i Malmö.
HK Malmö, Ldb FC Malmö, Malmö AI, Malmö Redhawks samt Malmö FF.

Uppdaterar fortlöpande vad som händer.

14.58: Klubbarnas representanter sitter uppradade och klara där framme. Kan inte namnet på fler än Johan Pebré från Redhawks och Pelle Svensson från Malmö FF.

14.59: Även en spelare för varje klubb finns här. Från MIF är det Jesper Mattsson, och övriga två jag känner igen är Therese Sjögran och Johan Dahlin från Ldb respektive Malmö FF. Snart börjar vi.

15.00: Nürgül från Scandvision presenterar folket på plats.

15.01: Anledningen till att man drar igång detta är att folk ska få en chans att få en bättre insyn i de olika klubbarna, berättar Nürgül.

15.03: En superhelg kommer att anordnas och där man kommer kunna köpa en biljett och följa flera olika sporter.

15.04: Pebré snackar och han talar om att näringslivet kommer få en bättre chans att synas.

15.06: Detta projektet kommer synas på Lilla Torg under Malmöfestivalen.

15.08: Johan Dahlin klargör att han är emot målkamror. Ingen bra grej för målvakterna ;)

15.09: HK Malmö-spelaren tyckte det var ett riktigt bra initiativ när biljetter från MFF:s matcher kunde användas på en HK Malmö-match.

15.11: Nu är det fri frågestund. Ingen väljer att ställa några frågor. Alla vill väl ta sina egna frågor, får man väl anta.

15.12: Detta är kanske spännande när vi får se mer konkreta saker. Men denna liverapporteringen blir inte längre än så här.

Eftersnack: Detta projekt är alltså bara i startgroparna. Det kommer att dra igång på allvar i samband med Malmöfestivalen som är någon gång i augusti. Jag vet inte exakt när.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Idrott
Hockeyns dag 7 aug
2010-06-29 12:23:03
Förra året var "Hockeyns dag" genrepet inför serien mot Troja.
I år kommer det att ske tidigare.
Det blir redan mot Hamburg den 7 augusti som kommer vara årets version av "Hockeyns dag". I alla fall är det vad det talas om.

Precis som förra året spelas det en J20-match och en A-lagsmatch.
Innan, under och efter kommer det ske aktiviteter. Jag tror det blir en frivillig entré, alternativt ingen entré alls.
Ett perfekt sätt att dra igång det hela på.

Ska försöka ta Malmö Redhawks administrativa chef, Johan Pebré, på lite info angående denna dagen idag på presskonferensen, "Champions of Malmö" som jag avser att liveblogga ifrån klockan 15.00!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Thuresson nysignad på ett år
2010-06-29 09:00:02
Andreas Thuresson stannar i Nashville.
Treårskontraktet löpte ut, men ett nytt kontrakt skrevs på i morse svensk tid.
Ett nytt ettårskontrakt blev det, och det är ett såkallade tvåvägskontrakt som ger honom 575.000 dollar vid NHL-spel och blygsamma 105.000 dollar vid spel i farmarlaget Milwaukee i AHL.

Planen måste dock vara att få vara med i NHL hela vägen i år.
Något annat ser jag inte som tänkbart om han ska följa sin utvecklingskurva.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fotbolls-VM - tävling - del 19
2010-06-29 08:30:54

Sista dagen det är åttondelsfinaler.
Men det är en riktig höjdare ni ska få tippa ikväll.
Sedan två dagars uppehåll i VM-tipset, som har två kungar. "ZYX" och "rille" med tre pizzakoder var. Bra för beachen det där :)

Regler:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först. Matchminut gäller endast som utslag om två stycken har rätt resultat samt målskytt.
Finns det två spelare eller fler med samma efternamn? Skriv då förnamn också!

Dagens match: Spanien - Portugal (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Ett första tabelltips
2010-06-28 21:11:20
Imorgon är det exakt elva veckor till seriestart och vi befinner oss mitt i sommaren.
Men struntsamma. I semestertider för de flesta finns där gott om tid att tänka och spekulera.
Så även jag. Så här kommer ett första tabelltips på allsvenskan 2010/2011.
Tänker även slänga in ett slutgiltligt efter träningsmatcherna.

1. Växjö
Kan, trots tappet av MacNevin, Rosén och Viktor Fasth, räkna med toppstrid även i år. Tror att transatlanterna blir fortsatt farliga och Anders Eriksson, Johan Jonsson samt Tingsrydsvärvningarna känns genomtänkta på något sätt. Tror dom blir riktigt farliga. Det är dags för en serieseger där uppe nu. Tror dock inte dom kommer ha skuggan av en chans i kvalserien.

2. Malmö
Detta hatar jag verkligen. Malmö så högt? Vadå partiskt liksom...
Men faktum är att jag inte i dagens läge kan se ett enda lag som framförallt har en bättre forwardsuppsättning. Backsidan ett frågetecken, men hur mycket bättre backsidor har de andra lagen? Klart bäst kontinuitet av samtliga lag i serien.

3. Leksand
Ja, dom bygger mycket nytt. Men någon slagpåse blir dom inte. Det finns fortfarande riktigt bra spelare kvar i laget. Klasspelare på denna nivån. Kan ta lite tid att matcha in alla juniorer, men på lång sikt, ja då ser det väldigt spännande ut.

4. Rögle
Dom har byggt ett nytt lag, men det är verkligen inga dussinförvärv rakt igenom. Roger Hansson har nog försökt tänka till lite. En värvning jag inte förstår är Nils Bergström från Östersund. Visst har han vräkt in poäng i en dålig norrserie, men en sådan spelare ska matchas som en av sex forwards i ett lag som inte har ett direkt sikte på toppstrid. Här kommer han lätt halka ner i femmorna. Kommer ta tid att få ihop laget.

5. Örebro
Jag tror det är dags för Örebro att blanda sig med de stora lagen i allsvenskan. Fahlander har värvat ganska genomtänkt och har två väldigt bra femmor som kan producera. Andra året brukar vara tufft. Jag tror Örebro får ett klart bättre andraår.

6. Västerås
Många underpresterade i fjol. Har fått en bra tränare i Waltin och plockat in ett antal kanadicker och en spännande fransman. Kommer inte bli lika roligt att åka till Rocklunda i år, som det var under fjolåret.
Kommer hänga med bättre från start. Det är jag övertygad om.

7. Bofors
Har kanske seriens bästa backsida med bra kontinuitet, plus att man får in Magnus Nygren från Färjestads organisation. Jag tror han kan bli ett ruggigt utropstecken där. En spelare få snackar om, men som plötsligt är stjärna i serien.
Tunga tapp givetvis, men Daniel Wessner kommer hem och han vet hur det fungerar i Nobelhallen.

8. Almtuna
Succélaget från i fjol är söndervärvat och seriens bästa tränare är ersatt av - Bobo Simensen. Skapliga nyförvärv på sina håll, men ingenting som skrämmer och man kommer få extremt mycket att leva upp till. Något lag måste floppa och jag tror det blir Almtuna.

9. Mora
Har fått behålla viktiga forwardskuggar, men försvaret? Aj aj aj, Ekholm och Artursson ut. Det känns! Har heller inte värvat något speciellt. Kan vara på väg tillbaka till sitt rätta jag efter några år i elitserien, dvs som ett etablerat mittenlag i allsvenskan. Varning dock! Lückner är en skicklig tränare. Kan överraska. Jag tror det dock inte.

10. Tingsryd
Nykomlingarna har rustat för att klara sig kvar och jag tror att man via en hel del poäng hemma i Dackehallen kommer att fixa det. Men inte mycket mer. Kan mycket väl konstatera att man är kvar i mitten på januari och då börja sälja av.

11. Oskarshamn
Salos bygge klarar definitivt av ett nytt kontrakt. Kan eventuellt vara uppe och nosa på en playoffplats om verkligen allt klaffar. Men gör det inte, tror jag. Klarar nytt kontrakt utan kval.

12. Borås
Har en riktigt bra tränare, men inget jättelag. Har hört att man har en föredetta elitseriespelare som är väldigt nära. En spelare som spelat i en producerande kedja i elitserien. Hoppas återkomma med det namnet.

13. Troja-Ljungby
Blir på något sätt över. Sticker inte ut alls. Sebastian Idoff får ett mycket jobbigt uppdrag att hålla rent i kassen för Troja-Ljungby som jag inte alls tror på i år.

14. Sundsvall
Man ska inte slå på den som redan ligger, så vi nöjer oss så här.

Känner mig bra mycket säkrare på botten än på toppen. Rögle eller Leksand kan mycket väl vinna serien. Men Malmö känns mer stabilt och moget för det. Man har byggt sitt lag en längre tid.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listor & rankingar
CHL import draft
2010-06-28 16:22:36
Imorgon är det dags för CHL import draft 2010.
Det är där WHL/OHL/QMJHL-lagen väljer sina importspelare för säsongen. Det var ju där Hampus Gustafsson (Saskatoon) och Jacob Berglund (Portland) blev valda förra året.
Ingen Malmöspelare tror jag dock ligger i riskzonen i år.
Vet att Dyk och Roger Ohlsson har varit aktuella, men de har båda valt att stanna hemma.

Draften kan ni följa här och om jag är rätt uppdaterad så startar den klockan 15.00 imorgon.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Peo: Hur lugnt som helst
2010-06-28 14:22:01
Det verkar råda total torka på marknaden i Sverige.
Peo Larsson ska jobba denna veckan också, sedan väntar fyra veckors semester. Precis samma veckor som A-laget tränar.
Men semestern har i stort sett redan börjat.
- Det är hur lugnt som helst just nu. Jag skickade ett bud på en kanadensisk back i förra veckan, men det sa dom nej till, annars händer ingenting. Det verkar vara så i hela hockeysverige just nu, men det kommer lossna i juli. Det finns en hel del lag som fortfarande söker spelare, säger Peo.

Hur långt ner i ligorna går du när du söker där borta?
- Inte lägre än AHL i regel.

När kan du presentera något namn?
- Jag kommer hålla låg profil till det är klart med en ny back. Jag är väldigt rädd att väcka intresse hos andra klubbar, så på denna spelaren kommer vi vara extremt försiktiga med saker och ting.

Johan Björk har kontrakt med HV, men det ser tufft ut att få speltid.
- Har kollat läget där, men han har bestämt sig för att köra på, så han blir det inte.

Kommer du få någon vettig semester tror du?
- Ha ha, vi får se, telefonen kommer ju ringa varje dag ändå. Men jag kommer åtminstone inte sitta på kontoret.

Om Larsson vill få en vettig semester, och minimera sina samtal, så finns bara en medicin. Signa den nya backen så fort som möjligt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Intervjuer och reportage
Sundsvall får låna av Djurgården
2010-06-28 12:31:41
En sak är i alla fall spikad i Sundsvall trupp nu.
Målvaktssidan.
Tim Sandberg blev sista pusselbiten i den lagdelen sedan det blev klart att Djurgården lånar ut honom under denna säsongen.
Ganska spännande sista utpost man får där uppe ändå. Gustaf Lindvall och Tim Sandberg är förvisso två unga målvakter, men det är två målvakter som kan bli verkliga utropstecken, och det kommer att behövas.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tänk om Kim Johnsson tvärvänder?
2010-06-28 11:08:43
Den mest vanliga spelaren när det gäller spelare man vill att jag ska intervjua är Kim Johnsson. Hur tänker han? Vad händer? Hur mycket följer han Malmö?
Svaret? Inte många vet.
Det verkar råda någon sorts mystik kring den mannen. Hans telefonnummer cirkulerar ungefär lika lättillgängligt som Kronprinsessan Victorias och släktingarna har inte varit alltför samarbetsvilliga heller.
Detta gäller inte bara mig. Det gäller Skånes tidningar också. För att en match ska bli av måste man alltid vara två lag. Så är det bara.

Han sitter med ett utgående kontrakt borta i NHL, har haft, eller har problem med hjärnskakningar och kanske måste avsluta karriären. Eller åtminstone tänka om och ge upp NHL.
Tänk vad galet det vore om Kim Johnsson gjorde en helomvändning, ringde upp sin gamla klubb här hemma (Nej, inte Trelleborg) och erbjöd sina tjänster, för en skälig lön.

Malmö hade fått en defensivt skicklig back, en leftare, en som kan agera pappa i försvaret, en kille som pratar skånska och är fostrad i klubben, en som känner spelare i klubben sedan tidigare (Faxe och Mattsson). Men framförallt så snackar vi en spelare som är helt given i första backparet.
Detta är Kim Johnssons stora chans att flytta hem, skaffa sig en status här hemma som han är värdig.
Jag kan inte se honom förlora mycket, bortsett det ekonomiska i NHL, på att flytta hem. Och det är ändå inte ens säkert att han får ett nytt kontrakt där borta. Säsongen som gick spelade han åtta matcher för Chicago och ingen alls i slutspelet sedan övergången från Minnesota och han är 34 år. Med andra ord är det perfekt läge att komma hem till klubben han kom fram i.

Kan säkert tänka mig att det finns en och annan stridsyxa någonstans med folk i klubben.
Men är det inte dags att gräva ner det?
Skit i att han inte spelade här under lockouten, skit i att det inte funnits någon kontakt alls de senaste åren. Det är läge att detta tar en vändning nu. Kim Johnsson till Malmö. Säg den som inte tyckt att det hade smakat väldigt bra med fem veckor kvar till isträningen börjar.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fotbolls-VM - tävling - del 18
2010-06-28 08:38:45

Åttondelsfinalerna har gått halvvägs.
Sedan uppehåll två dagar i sommarens stora evenemang.
Resultat efter 90 minuter gäller!

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först. Matchminut gäller endast som utslag om två stycken har rätt resultat samt målskytt.
Finns det två spelare eller fler med samma efternamn? Skriv då förnamn också!

Dagens match: Brasilien - Chile (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Blomman till Columbus
2010-06-27 22:20:42

Anton Blomqvist har redan avslutat den gemensamma träningen med Malmö.
Imorgon drar han till Columbus för att träna på is i en vecka.
Ska bli spännande att se om han kommer ha någon fördel av det när man drar igång isträningen om fem veckor hemma i Malmö.

Finns det någon risk att han drar för gott?
Nej. Jag anser att den risken inte ens finns. Columbus vill inte ens ha över honom permanent nu. Man vill låta honom utvecklas här hemma. Han är dessutom kontraktsbunden.

---

Om en vecka ska jag köra igång med lite sommarsnack hade jag tänkt. Fick in rätt roliga och bra förslag på mailen sist.
Så kör gärna en vända till. Vi får se hur många det blir totalt. Allt brukar avgöras beroende på hur mycket som händer i övrigt. Sommarsnacken är som bekant en ren backup på att där inte händer speciellt mycket annat.

---

Undrar förresten när f-n jag själv ska ta semester?
Jag har kört på varje dag här sedan mars 2008, då servern låg nere i två dagar och jag fick ta en ofrivillig paus på två dygn.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Malmös rikaste 24-åring?
2010-06-27 17:02:51

Ni är säkert en del som läst KVP idag.
Man har listat miljonärer under 2009. Hittade ett namn som klingade bekant i min egen församling, Kulladal.
Carl Söderberg, 24, taxerade under året 2.140.500 kronor.
Skapliga slantar för den åldern :)
Ska han tjäna lika bra efter 2010 så gäller det onekligen att producera denna säsongen!

Är han Malmö rikaste 24-åring? Tja, i alla fall den som tjänat bäst genom inkomst av tjänst.

---

Henrik Karlsson har för övrigt signat med Calgary Flames nu.
Lyckad trade för hans del!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Påverkar Laines skada Trojalånen?
2010-06-27 13:57:16

Det är söndag och solen strålar.
Och med all rätt så händer det inte mycket i hockeyväg. Funderade dock på en sak. Jag läste att Teemu Laine riskerar att bli borta hela hösten i sportbladet.
Hur påverkar det HV:s lån till Troja? Man blir en man kort och har rätt att kalla hem Linnander om det behövs. Givetvis INTE bra för Troja, där han troligen ska spela på två femmor.
Nu lär inte Troja vara något större hot för topplagen i år heller, utan snarare tillhöra botten, som inte direkt har några givna lag i år, just därför kan det bli tungt om HV nu väljer att kalla hem Johan Linnander.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fotbolls-VM - tävling - del 17
2010-06-27 09:59:28

Det hettar till i fotbolls-VM. I eftermiddag har vi en riktig höjdare när Tyskland möter England. Tänker dock låta er tippa kvällsmatchen, den minst lika intressanta Argentina - Mexico.
Resultat efter 90 minuter gäller!

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först. Matchminut gäller endast som utslag om två stycken har rätt resultat samt målskytt.
Finns det två spelare eller fler med samma efternamn? Skriv då förnamn också!

Dagens match: Argentina - Mexico (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Henke borttradad
2010-06-27 00:41:11
Henrik Karlsson tillhör inte längre San José, den dagen han ska över till NHL. Istället är det nu Calgary Flames som äger rättigheterna till den föredetta Malmökeepern som nästa säsong ska spela för Dinamo Riga i KHL.
Dit ska för övrigt även Tomas Surovy gå, efter ett par ganska tröga säsonger i Linköping och nu senast i Skellefteå. Definitivt läge för Surovy att lämna Sverige nu. Han har inte presterat sedan Luleåtiden.

I Luleås tröja de senaste tre säsongerna finns Johan Ejdepalm. Vet att han varit nära en förlängning. Men nu när "Osten" verkar ha Janne Niinimaa på kroken så blev det inte så.
Ejdepalm vänder istället söderut och ska spela i tyska andraligan för München.

Om ett par dagar, närmare bestämt på torsdag kan det bli riktig rörelse på NHL-marknaden. Då blir en hel del spelare free agents och kommer signa med NHL-klubbar. Men det är då, det.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Draften slut - Ingen Öhman
2010-06-26 22:41:03
Årets NHL-draft är över.
Victor Öhman blev inte draftad. Det finns bara en enda vettig förklaring på det. Ingen klubb var beredd att "offra" ett val efter en ganska svag säsong på honom med skadeproblemen. Alla vet att talangen är riktigt stor. Han får vänta till nästa säsong. Det finns ju exempel på spelare som gått högt trots att man är överårig. Sebastian Wennström i Brynäs till exempel som är överårig och gick i andra rundan i år, som tredje svensk.

Av allsvenskt intresse så blev Almtunas målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel vald, annars kammade Brynäs och AIK en hel del spelare.
Ricard Blidstrand från AIK, som Roger Öhman har jagat blev bland annat draftad väldigt sent, som 206:e spelare totalt.
Men det är inte dåligt alls. Kolla var Adam Almqvist som tog en tröja i HV:s guldlag blev draftad förra året...

Värt att notera är också att totalt 20 svenskar blev draftade. Riktigt bra till slut. Det är lika många som Ryssland, Finland och Tjeckien - tillsammans.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Rensfeldt första svensk
2010-06-26 19:17:57
Det blev inte Calle Järnkrok som blev första svensk. Istället blev det en klubbkompis i form av Ludvig Rensfeldt som blev första svensk i årets draft.
Den 18-årige Brynäsforwarden vräkte in poäng i Brynäs J20-lag under säsongen och blev tagen som spelare nummer 35 totalt i årets draft, av stanley cup-mästarna Chicago Blackhawks.
Även svensk nummer 2 är tagen i form av AIK:s Patrik Nemeth, han blev tagen av Dallas Stars som spelare nummer 41.

Ja, som ni förstår är draften igång med dag 2 och idag blir det ett helt annat tempo.
Följ den bäst på eliteprospects.com. Dom uppdaterar riktigt snabbt.
Victor Öhman kommer att bli tagen idag om inget oförutsett inträffar. Det är åtminstone vad alla man snackat med i förväg har sagt, även om säsongen inte var riktigt vad han hoppades på.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
DIF ger sig ut på backjakt
2010-06-26 15:20:19
Malmö jagar back eller backar.
Men nu får man lite konkurrens på (NHL/AHL-?)marknaden. Djurgården behöver nämligen en back eftersom man drabbats av ett tungt avbräck.
Rutinerade backen, Marcus Ragnarsson , tvingas nämligen till operation, enligt Dagens Nyheter.
Snacka om tufft jobb för Hardy Nilsson att få ihop backsidan.
Timmy Pettersson till KHL, Kyle Klubertanz till NHL och Marcus Ragnarsson har skadeproblem. Men är det någon som ska kunna fixa det så är det väl Hardy.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Vad ska jag fråga?
2010-06-26 12:59:05
Nästa vecka förbereder jag rejält för juli.
Det ska bli en månad värd att besöka bloggen, precis som alltid annars.
Och i nästa vecka är det ett möte bokat med huvudtränare, Robert Olsson, för att diskutera allt.
Tanken är att det ska ske i videoformat och grejerna ska läggas ut i början på juli.

Jag kommer givetvis fråga hur mycket som helst själv.
Men där finns även saker som kommer att falla bort!
Vad vill DU fråga Malmös huvudtränare 2010/2011? Och jag kommer inte dra mig för att ställa tunga frågor, men det är jag som silar ut vad som ska ställas.
Så det är bara att ösa på med vad ni vill ska frågas!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen
Fotbolls-VM - tävling - del 16
2010-06-26 11:32:17

Dags för åttondelsfinal!
Kanske inte de mest heta åttondelarna idag, men nu gäller det i fotbolls-VM.
Resultat efter 90 minuter gäller!

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först. Matchminut gäller endast som utslag om två stycken har rätt resultat samt målskytt.
Finns det två spelare eller fler med samma efternamn? Skriv då förnamn också!

Dagens match: USA - Ghana (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Då kör vi draft då!
2010-06-26 00:53:51
Midsommarfirandet är över för en del. För andra pågår det nog fortfarande.
Men nu är det dags för NHL-draft 2010.
För er som tänker sitta uppe i natt så är Viasat hockey att rekomendera.
Annars funkar eliteprospects.com och Östbergs blogg på hockeysverige.se säkert hur bra som helst.

01.00 startar den.

Victor Öhman kommer dock inte att bli tagen i den första rundan. Vi får vänta till imorgon och se hur det går.
Jag ser lite på draften, sedan tar vi nya tag imorgon.
Bloggens värsta fiende (midsommar som alltid är den sämsta dagen!) är över nu, skönt nog :)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Dyk om försäsongsträningen och semestern
2010-06-25 14:28:45
J20-laget går på semester en vecka före A-laget. Jag tog ett snack med Sebastian Dyk, en stor framtidsman i klubben, som trots locktoner från juniorligorna i Kanada, valde att stanna kvar.
Han har hela våren och sommaren kört med A-laget tillsammans med ett antal 92:or. Jag tog honom på pulsen så här i början på den tre veckor långa semesterperioden som börjar idag.

Skönt med semester?
- Det ska verkligen bli skönt. Men vi får bara tre veckor i J20-laget. Sedan väntar is redan den 20 juli.

Hur ska det bli att gå på is så tidigt?
- Hur härligt som helst! Det är ju det man längtar efter. Isträningen är ju den bästa träningen. Tycker bara det är bra att köra redan 20 juli. Då får vi tid på oss att komma upp i fart och prova in utrustning.

Ny utrustning. Påverkar sådant mycket?
- Det tycker jag inte. CCM/Reebok har bra grejer. Det är mest en vanesak, så det ska inte alls vara några problem tycker jag.

Ni är ett antal som kört med A-laget. Vilka är det exakt?
- Jag, tvillingarna (Westerholm), Roger Ohlsson, Honken och sedan tillhör ju Öhman och Sandmark A-laget. Så det är väl vi som är juniorer på pappret som varit med och kört fysträning med A-laget i sommar.


Dyk i A-lagsdebuten mot AIK i december. FOTO: Alex Wayne.

Sätter ni press på de äldre på träningen eller är det ni som "ser och lär"?
- Ha ha, vi juniorer har krigat på riktigt bra på träningen och kört på som tusan. Tycker laget ser väldigt bra och sammantrimmat ut. Men för att svara på frågan så kan jag väl erkänna att de äldre faktiskt vunnit innebandymatcherna, men jag kan lova att det smällt på bra, trots att det bara är ett sätt att få ihop gruppen. Det finns dock tävlingsinstinkt hos oss och det snackas taktik innan matcherna och man vill vinna!

Någon som stuckit ut?
- Markus Svensson är riktigt bra med bollen när han väl får tag på den. Och när vi spelar innebandy är det inte samma roller som när vi spelar hockey. Thomas Larsson var exempelvis riktigt bra på backen igår och otroligt svårpasserad.

Blandar sig "Robban" och "Mackan"?
- Inte speciellt mycket. Men "Mackan" har faktiskt varit med och spelat lite. Tror både han och "Robban" är sugna på att lira själva, ha ha.

Om vi snackar lite om vad som händer och sker i gymmet då. Vem är absolut starkast, alla kategorier?
- Vet jag inte på rak arm. Men en som ser otroligt stark ut är Nichlas Hardt. Han är ett riktigt muskelpaket. Men även vi juniorer klarar bra mycket mer nu än vad vi gjorde när försäsongsträningen startade.

J20-laget drabbas av avbräck när Wemmenborn och Dahse lämnar. Avbräck på isen och utanför, gissar jag?
- Båda två är mycket bra killar som har potential att gå långt båda två. Axel valde att gå till Rögle. Inget jag ska ner han för även om det är konkurrenter. Han berättade det för laget och vi visste om det. Dahse däremot valde att hålla det hemligt och gjorde ett val han trodde var rätt, vilket återstår att se. Tråkigt att han berättade på det sättet han gjorde.
Båda två är bra hockeyspelare och jag kommer stötta dom, utanför är vi polare, men jag lovar, på isen kommer varken jag eller någon annan i vårt lag att backa. Där är det fullt krig!

Victor Öhman kan draftas i natt. Om du får dra ett stalltips. När går han?
- Jag tror vi snackar någonstans mellan tredje till femte rundan. Att han blir draftad tycker jag är ganska självklart.

Och avslutningsvis, vad ska du göra på semestern?
- Först blir det en vecka i Turkiet med familjen och Victor Mångs med familj. Mycket lugnt och skönt ska det blir. Sedan gissar jag på att det övriga två veckorna kommer att ägnas åt träning och givetvis ska det åkas rullor och spelas streethockey!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Intervjuer och reportage
Fotbolls-VM - tävling - del 15
2010-06-25 10:36:15

Imponerande att ni kikar in här på midsommarafton. Förra året var det den sämsta dagen besökarmässigt på hela året.
Men det är klart ni ska ta chansen att vinna lite bakfyllemat på midsommardag. Det gör ni bäst genom att tippa bäst på bloggens VM-tips. Pizzakod för två rätter lottas ut varje VM-speldag.
Igår vann "LHF" vilket antyder att vi hade en vinnare från Norrbotten. Trevligt!

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först. Matchminut gäller endast som utslag om två stycken har rätt resultat samt målskytt.
Finns det två spelare eller fler med samma efternamn? Skriv då förnamn också!

Dagens match: Chile - Spanien (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Denna saknar jag på arenan
2010-06-24 23:11:12
Sedan vi flyttade in i Malmö Arena för snart två år sedan så finns det en sak jag saknar riktigt mycket.
En målflagga på ståplats.
Den som var på isstadion de tre-fyra sista åren var jag med och sy upp. Det var ett grymt jobb av samtliga inblandade alla de sommardagarna den tillverkades.
Men man skulle kunna fabrikstillverka.
Skulle tro vi snackar 15.000 kronor för att ha en liknande på ståplats i Malmö Arena.
150 personer á 100 kronor, eller 300 personer á 50 kronor. Tror faktiskt det hade varit möjligt. Och jag har ett förslag hur det ska gå till.
4200 personer är fans till Malmö Redhawks över facebook. Dags att nyttja det. Insamling till en ny målflagga hade varit kanon!
Jag tror det hade ökat inramningen på Malmö Arena. En enkel och effektiv sak.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Läktaren
Senaste ryktena...
2010-06-24 17:18:28
Dagarna erbjuder inte mycket just nu.
Men två saker har jag snappat upp av allsvenskt intresse.

* Jeremy Colliton som spelade med Rögle i elitserien ska enligt uppgifter vara nära spel i en tysk klubb.
* Jens Karlsson som spelade för Borås och som även bjudits till Peo Larsson, har anbud från Österrike.

---

Både Leksand och Rögle jagar ju en bra förstacenter.
Vore inte Laurent Meunier, som inte får fortsätta i Timrå något?
Rutinerad, rightare, har flera års erfarenhet på högre nivå, har spelat i Sverige en säsong redan.
Bara en tanke som slog mig. Kan vara helt snett, men borde vara ett namn som nämns.

Och på tal om Leksand och Rögle. Vore inte Leksands Eric Johansson någonting som Roger Hansson med lätthet hade kunnat plocka upp?
Nu spekulerar jag bara en massa här. Men hans mönster hittils under silly season hade varit att värva ganska okej spelare från allsvenska klubbar (Patrik Bergström, Carl Gustafsson, Christoffer Persson, Alexander Johansson, Viktor Lindgren). Visst hade Eric Johansson kunnat få vara med i det gänget också?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Svedberg till Leksand eller?
2010-06-24 12:54:19

Rögle spikade backsidan igår i och med Rasmus Bengtssons namnteckning.
Samtidigt finns Björklövens Johan Svedberg fortfarande på marknaden. Detta borde innebära öppen gata för Leksand. Om inte Rögle far med osanning i sin pressrelese.
- Jag har pratat med Rögle och Leksand, det är dom vi ligger närmast, säger agenten Christian Sjögren från Los Angeles där han ska bevaka draften.

Men Rögle spikade backsidan igår.
- Har Roger sagt det?

Ja, stod i pressmeddelandet igår.
- Okej, då får det stå för honom. Jag visste inte det. Är på andra sidan jordklotet.

Man behöver med andra ord inte jobba på Nasa för att räkna ut att att det väl känns högst sannolikt att Johan Svedberg inom en väldigt snar framtid är Leksandsspelare?
Dit har han ju varit på väg tidigare.

Christian Sjögren sitter för övrigt på det kanske största svenska guldkornet i draften. Calle Järnkrok.
- Det kan bli riktigt roligt imorgon, hälsar Sjögren avslutningsvis.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Intervjuer och reportage
Öhman kan draftas i helgen
2010-06-24 11:53:47
Imorgon är det midsommarafton.
Men inte bara det.
Det är NHL-draft natten mot lördagen. Så lite smålullig kan du alltså sitta och följa draften som direktsänds på Viasat hockey med start 01.00.
Nu lär det bli en rätt tråkig förstarunda, då inte många svenskar är aktuella. Jag tror dock att minst en går i första rundan. Blir alltid någon överraskning.

Ur Malmösynpunkt är det förstås Victor Öhman som är det stora namnet. Av de jag snackat med så tror man att han går i tredje rundan ungefär.
En del är besvikna på hans säsong, och menar att han hade gått tidigt om han fortsatt samma utveckling som tidigare. Men så har också skador satt stopp.
Så stalltipset på Öhman är tredje rundan.
Det blir med andra ord svårt för Victor att knäcka pappa som blev tagen i runda 2 som 39:e spelare i draften 1985 av Winnipeg Jets.

Övrigt då? Det snackas om att Pathrik och Ponthus Westerholm också kan bli valda. I så fall i någon av de sista rundorna.
Kanske är Viktor Holmqvist en riktig outsider, men nej, jag tror inte det.

Nästa år blir det nog roligare ur Malmösynpunkt.
Då är Sebastian Dyk och Max Görtz givna. Emil Sylvegård känns också nära. Men det är då det.

Runda 2 går för övrigt på lördag. Mitt på dagen någon gång. Återkommer med tid.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fotbolls-VM - tävling - del 14
2010-06-24 08:45:38

Det lönar sig att tippa fort. "Micks" var först med 0-1 igår och fick därmed koden eftersom ingen annan heller hade rätt målskytt (Özil).
Två rätter till ett värde av max hundra kronor styck lottas ut varje VM-dag. Tävla och vinn!

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först. Matchminut gäller endast som utslag om två stycken har rätt resultat samt målskytt.

Dagens match: Danmark - Japan (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Robin Dahse till Frölunda
2010-06-23 23:08:51

J20-laget drabbas av ett avbräck.
Robin Dahse är klar för Frölunda.
Detta meddelade han Roger Öhman, idag.
- Jag är riktigt irriterad över att jag via telefon får reda på att han ska gå till Frölunda den 23 juni. Det är dåligt att inte kunna berätta det mellan fyra ögon, säger en uppenbart besviken och irriterad Öhman.

Är det skillnad på detta och Axel Wemmenborn?
- Axel hade stake nog att berätta det mellan fyra ögon och erbjöds troligtvis mycket mer speltid i Rögle. Men det är Robins val. Han är en bra kille som jobbar hårt, men hans roll i Frölunda blir troligen samma som här.

Ersättare?
- Jobbar på ett riktigt bra namn. Men inget namn att bjuda på än.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Intressant statistik
2010-06-23 22:21:48
Har ni någonsin funderat på hur många mål som görs framåt, när man tar ut målvakten?
Om jag skulle gissa procent som görs framåt, dvs av det laget som tagit ut målvakten, så skulle jag kanske gissa på att det blir mål 10 % av fallen kanske. Max.
Och sedan kanske i 50 % av fallen blir det mål bakåt, dvs det laget som inte tagit ut målvakten. I tom kasse alltså.
Sedan 40 % där det inte skulle bli mål alls.
Om jag nu skulle gissa, rakt ut.

I elitserien 2009/2010 visar dock siffrorna något helt annat.
Läste på Gunnar Svenssons hemsida, där han väldigt oregelbundet lägger blogginlägg, att målvakten hade tagits ut 197 gånger och att det blivit hela 43 mål framåt! Det måste vara väldigt ovanligt. Klart anmärkningsvärt i alla fall. Utan att räkna så bör det väl röra sig om runt 22-23 % som anfallande lag gjorde mål.

Det är för övrigt gamla MIF-backen, Petri Liimatainen som tagit fram statistiken i ett arbete han gjorde för en tränarutbildning.
Spelarkarriären verkar över.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Statistik och Nörderi
Meriterat förvärv till ettan
2010-06-23 18:19:43
Asplöven rustar för en satsning.
Eric Przepiorka från Rungsted är klar för division 1-klubben.
Detta är intressant, eftersom jag vet att detta är en spelare som Roger Hansson i Rögle tom varit och tittat på när han spelat i Danmark.
Tydligen imponerade han inte tillräckligt för Rögle, men för Asplöven duger han med all säkerhet.

---

Det ska tydligen finnas nytt KHL-intresse för David Petrasek nu. Det bör innebära att Johan Björk inte hänger lika löst som han hade gjort om "Pettan" återvänt till HV.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Champions of Malmö
2010-06-23 16:11:37
På tisdag klockan 15.00 kommer det att anordnas en presskonferens klockan 15.00.
Anledningen är en presentation av "Champions of Malmö". Det är ett samarbete mellan fem idrottsklubbar i Malmö. Det är HK Malmö, LDB FC Malmö, MAI, Malmö FF samt Malmö Redhawks.

Saxat från inbjudan:
"Målsättningen är att vi tillsammans skapar en samhörighet kring idrotten i Malmö som gynnar
det idrottsliga klimatet, Malmös idrottsföreningar och även den enskilda Malmöbon, både
som deltagare och åskådare."

Mer info på tisdag.
Bloggen närvarar givetvis från presskonferensen, som från Redhawks sidan kommer att representeras av Johan Pebré, administrativ chef och lagkapten Jesper Mattsson.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Idrott
Bullen: "Det är bara att äta på!"
2010-06-23 15:21:21
Midsommar närmar sig.
En högtid då det serveras härliga midsommarbord, med fet sill och en snaps till maten.
Hur påverkar det en hockeyspelare som tränar stenhårt och ska bygga upp sin kropp inför säsongen?
Ingenting, egentligen.
- Exakt sånt fett som finns i sill är bra fett. Så på en sådan högtid som midsommar så får dom i stort sett äta hur mycket dom vill. Så det är bara att äta på, säger "Bullen".

Och kröka på?
- Ha ha, nej, där blir det däremot lite värre. Sprit är aldrig bra för kroppen. Det är klart som tusan att dom ska få ta en snaps till sillen och dricka gott till maten. Men där går också gränsen.

Så dom kan inte ens få unna sig en brakfylla på midsommar?
- Kroppen fungerar så att först bryter den ner gifter, i det här fallet spriten. Och när man haft en tuff träningsvecka bakom sig, så behöver man vilan under helgen. Och ska kroppen först förbränna spriten under helgen, så blir inte vilan ordentlig, och då är man inte redo på måndagmorgon när vi kommer göra tester.

Så i stort sett så måste man kunna vara fri i fyra till fem dagar för att kunna dricka mycket alkohol?
- Ja, ungefär. Om man tränar så som man gör nu.

Laget tränar imorgon och sedan hela nästa vecka. Sedan väntar fyra veckors "semester", i en fystränares mun, "egen träning".
- Men jag kommer nog uppmana spelarna att ta en vecka helt fri från träning. Kanske bara lite löpning för att hålla igång hjärta och lunga. Men en veckas vila tycker jag man ska ta, avslutar fystränaren, Jonas "Bullen" Morin.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Intervjuer och reportage
Görtz uttagen till Ivan Hlinka
2010-06-23 12:36:58
Malmös Max Görtz blev idag uttagen till Ivan Hlinka memorial som spelas i augusti.
Det är första truppen som tas ut för säsongen och Max fortsätter att vara given bland 93:orna. Han blev återigen enda Malmöit att tas ut. Noterbart är även att Anton Blomqvists bror Albin, också är uttagen och Rögles nysignade Rasmus Bengtsson också har en plats.

Bloggen önskar som vanligt ett stort lycka till!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Rögle fyller sista backplatsen
2010-06-23 11:14:27
Rögle har nu spikat sin backsida.
Och det blir junioren, Rasmus Bengtsson, född 1993, som tar den sista platsen.

Rögles backar 2010/2011 i Allsvenskan:
Rasmus Bengtsson, Daniel Glimmenvall, Mads Bödker, Victor Bartley, Jesper Jensen, Victor Panelin-Borg, Jonathan Zaar och Christoffer Persson.
Inte många "säkra" kort där. Men med rätt utveckling på samtliga så blir den backsidan ruggigt bra.

På anfallssidan återstår nu endast en spelare, två om Peter Högardh inte kommer att spela mer, och kanske tom tre om man beslutar sig för att värva en ersättare till Carl Gustafsson.

---

Sundsvall är för övrigt ute efter Borås Daniel Wågström som av sociala skäl vill röra sig bort från Borås.
Tungt sånt där när familjen inte trivs. Man har liksom inte mycket till val.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fotbolls-VM - tävling - del 13
2010-06-23 08:29:59

Såg att flera stycken skrev bara efternamn igår på spelare där det fanns flera med samma efternamn. Finns det två med samma efternamn, var vänliga att skriv förnamn också, så undviker vi missförstånd.
Gårdagens vinnare var för övrigt "Grillman".

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först. Matchminut gäller endast som utslag om två stycken har rätt resultat samt målskytt.

Dagens match: Ghana - Tyskland (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Lite nostalgi
2010-06-23 00:41:45
Vill ni köpa lite nostalgi?
Denna hittade jag på tradera:
http://www.tradera.com/Ishockey-Hockey-MIF-Malmo-IF-Fran-Tumba-till-Pekka-auktion_112001_114542270
Om någon nu känner för att säkra upp läsningen till hängmattan i sommar :)

---

Har för övrigt en röd matchtröja från den tiden som jag tänkte sälja här.
Vad intäkterna ska gå till vet jag inte. Men någonting bra ska det vara. Den är från någon gång i början på 90-talet. Är det av intresse så lägg ett mail eller skriv en kommentar.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
VIK fortsätter att värva
2010-06-22 21:45:05
Västerås ger sig inte.
När man trodde att man värvat in Sisca som typ sista spelare, så dunkar man upp nästa kanadensare med europeiskt pass.
Växjös Peter Tsimikalis är klar för spel i Västerås. Det offentliggjordes nu ikväll.

Och förvånande nog så blir det lite längre kontrakt.
Två år är påskrivet. I Växjö gjorde han ingen jättesuccé, men med mer speltid i Västerås kanske det kan gå något bättre?

---

Enligt NSD slåss för övrigt Sundsvall och Björklöven om Asplövens poängmakare, Marcus Waldehagen. Trodde faktiskt det hade runnit ut i sanden för honom att få spela i allsvenskan. Men Sundsvall kanske är helrätt för honom.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Lasch bekräftad i SSK
2010-06-22 16:25:11
Ryan Lasch är nu bekräftad som Södertäljespelare.
Därmed andra spelaren som bloggen i förra veckan kunde berätta var på väg till Sverige, som nu är klar för spel i Sverige.
I Lördags fick jag säkra källor som sa att han till 90 % var klar för SSK. Nu är det officiellt.
Södertälje skrev 1+1 med honom idag.

---

Undrar förresten vad Rögle har i bakfickan. Man var ju som bekant väldigt intresserade av Lasch, men givetvis går elitserien före i 99 fall av 100 för en spelare.
Jag har fått indikation om en spelare som kan vara aktuell. Måste kolla med agenten och känna pulsen känner jag.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Leksandsback nobbas
2010-06-22 15:21:11
Leksandsbacken Lars Lundin var aktuell för Malmö som en komplementsback.
En spelare som hade kunnat träna med Malmö och få spela med Pantern för att få matchträning i ettan. Nu blir det dock inte så.
- Nej, det blir ingenting med honom. Vi har andra namn på gång, säger Peo Larsson till bloggen.

En annan back som troligen nobbas är Björklövens Alexander Eriksson.
- Hade han varit 91:a hade vi tagit honom direkt, säger Peo till sydsvenskan.se.
Med andra ord så är en eventuell komplementsback en back som ska kunna spela med J20, Pantern och träna med A-laget.
Och det hänger väl ungefär ihop med vad Roger Öhman jagar också.
Rickard Blidstrand har varit aktuell, men har valt att tacka nej.

Allt detta är fortfarande utöver den tilltänkta toppbacken. En som ska spela på fyra backar.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Almtuna plockar upp Wikström
2010-06-22 13:06:42
Almtuna får en riktig arbetsmaskin.
Johan Wikström från Björklöven är klar för ett år med Bobos mannar. En väldigt underskattad spelare som gör ett hästjobb i det tysta.
Han var faktiskt lite småaktuell för Malmö för två-tre år sedan, men man valde andra vägar istället.
Säsongen som gick var han riktigt bra i Björklöven.

Han lär inte vara någon frälsare, men Almtuna kan absolut räkna med en riktig arbetsmyra som går till jobbet varenda dag.
Nog så viktigt det. Och lagspelare är precis vad Almtuna bygger kring.
Undrar förresten när Andreas Paulsson ska signa nytt med AIS?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Sisca till Västerås
2010-06-22 12:03:58
I fredagskväll kunde ni läsa här på bloggen att kanadensaren, Matt Sisca, var på väg till Sverige.
Idag blev det officiellt med ny klubb.
Västerås.
- Det är en ung och utpräglad målskytt med ett giftigt skott. Han har även bra fart i skridskoåkningen. Jag har studerat honom i över ett tiotal matcher och hört mig för hos en mängd olika personer så det är inte tal om någon chansvärvning, säger sportchefen Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

Kontraktet med Sisca är på ett år och värvningen är möjlig tack vare att han har dubbla pass. Västerås har ju sedan tidigare Mike Wirll och Jason Walters som upptar platserna för icke EU-spelare.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Första isträningen
2010-06-22 11:50:56
Nu är tid spikad för första isträningen.
Den blir måndagen den 2 augusti klockan 11.00 till 12.00.
Och det blir verkligen den första. Tidigare har man ju tjuvat redan någon dag innan för att spelarna inte ska se ut som bambi på hal is när där kommer lite folk på träningen.
- Där är ingen is på arenan innan dess, så det där är första träningen, säger Peo Larsson.

Lite synd att man inte väljer att göra ett litet jippo kring det.
Att köra det mitt på dagen innebär att de som kan gå dit är de som har semester, samt de som inte har ett jobb att sköta på den tiden.
Men å andra sidan så väntar det ett stort evenemang (tror jag?) på lördagen med hockeyns dag där J20 spelar derby och A-laget möter Hamburg, så det kanske inte spelar så stor roll denna gången.

Men nu vet ni. 11.00 är tiden som gäller om ni längtar efter A-laget på is. 41 dagar är det dit just idag.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Träningsrapporter
Fotbolls-VM - tävling - del 12
2010-06-22 08:38:12

"Ante" var bara två minuter ifrån att sätta allting mitt i prick igår. Men han var dock närmast i tid av alla och får pizzakoden.
Fotbolls-VM rullar nu vidare med tredje rundan av gruppspelet.
Ny chans till pizza, såklart.

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först. Matchminut gäller endast som utslag om två stycken har rätt resultat samt målskytt.

Dagens match: Nigeria - Sydkorea (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Hampus Gustafsson nöjd med sitt klubbyte
2010-06-22 00:31:35

Malmöfostrade Hampus Gustafsson blev för cirka ett år sedan "plockad" av Saskatoon Blades i CHL-draften.
Han tränade stenhårt under sommaren och var fullt inställd på spel. Och serien skulle starta. Då kom beskedet:
- Du måste flytta. Vi har en utlänning för mycket.
Det var slovaken Milan Kytnar som hade skickats tillbaka till Saskatoon efter att ha uppvisat dåliga tester hos Edmonton. "Hampe" blev över.
- Visst var det stormigt, det var det ett klubbyte som gynnade mig och jag är väldigt nöjd att det blev så, säger Hampus.

Gustafsson drog hem till Sverige och började kolla runt vad det fanns för alternativ.
Djurgården ryktades det om ganska så snabbt. Och Gustafsson lyssnade vad dom hade att säga, men det kom aldrig riktigt igång med förhandlingar eller tester.
Anledningen var att en annan WHL-klubb, Regina Pats, hade hört av sig och ville ha över Hampus.
- Jag ville spela däröver så det var ingenting att tveka på.
- Malmö hörde för övrigt av sig i slutskedet också, men då var det redan klart att jag skulle till Regina.

Väl i Regina och stadens stolthet, Regina Pats, gick det först lite trögt i början. Men sedan lossnade det ordentligt.
- Jag fick en helt annan roll i Regina än den som var tänkt åt mig i Saskatoon, spel i förstakedjan och i ett lag som var i behov av min spelartyp. Det gick lite sådär i början av tiden, men sedan lossnade det ordentligt, berättar Gustafsson.
I kolumnen för poäng kan vi efter första säsongen summera 33 poäng på 61 matcher i serien för Hampus Gustafsson vilket får anses som skapligt med tanke på att han var bland de yngsta spelarna i laget (övriga 89:or, 90:or och någon 92:a) och gjorde sin första säsong på liten rink.


Hampus Gustafsson i Regina Pats tröja nummer 13.

Till hösten väntar en ny vända.
Då ska Hampus Gustafsson få ta större ansvar.
- Coach har sagt att jag är aktuell för ett A på bröstet och det innebär att man måste ta mycket större ansvar i omklädningsrummet och att få göra det i ett lag som spelar i en hockeytokig stad som Regina vore en otroligt stor ära.
Och med en riktigt bra säsong på hösten kan det bli spel i JVM. Det är 91:orna som är sista årsjuniorer nu och ska leda Sverige till ett efterlängtat guld i Buffalo mellan jul och nyår. Gustafsson ser dock en mördande konkurrens.
- Kommer göra allt för att ta en plats. Först och främst får vi se om jag blir uttagen till den truppen här i början av säsongen som får åka till Lake placid. Men man vet inte ens vilka som blir tillgängliga till JVM. Josefsson och Pääjärvi är exempelvis två forwards som är givna om de är tillgängliga, tycker "Hampe".

Under sommaren har han tränat med Malmös J20 under fysträningen.
Ett lag han följt nog och sett att laget med alla 92:or gick till topp8-serien, men Hampus Gustafsson är inte förvånad. Tvärtom. Han konstaterar bara faktum.
- Malmös 92:or har alltid varit en riktigt bra grupp med bra moral på och utanför isen och det kommer man långt med. Så att dom gick till topp8-serien förvånar mig inte alls.
Nu är Gustafsson och polaren, Jacob Berglund tillbaka med gänget. Och det är något "Hampe" älskar. Träffa alla gamla polare. Men kanske framförallt snacket i omklädningsrummet.
- Finns få saker jag älskar så mycket som tugget i omklädningsrummet. Men det som sägs där, stannar där, skrattar Hampus.
Troligen går man även på is med J20-laget.

En annan sak som var ny var att bo hos en såkallade värdfamilj.
Det finns både för och nackdelar med det upplägget, menar Hampus:
- Mat behöver man ju aldrig oroa sig för, men det är väldigt strikt. Man måste vara tillbaka på rummet senast klockan 23.

Och inga tjejer på rummet?
- Ha ha, nej, inte det heller!

Tur då att du var där för att spela hockey...
- Men jag älskar ju båda delarna, säger Hampus och skrattar avslutningsvis.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Intervjuer och reportage
Freddan ska spela inline-VM
2010-06-21 19:33:11
Jag hatar egentligen att skriva om inline-VM som är standard när det är nyhetstorka så här års.
Men eftersom Fredrik Eriksson blivit uttagen till årets VM så tyckte jag det var läge för att nämna det. Han tillhör några av truppens mest orutinerade och om mina inlinekunskaper är rätt nu så är det hans första VM.

Andra "kändisar som är uttagna?
Patrik "Peppe" Lundh har även han blivit uttagen. I övrigt är det mest Färjestadsspelare (I detta fallet Nor IK Tigers) typ.
Rögles Simon Olsson är förresten också med och ska lira nu i VM.
Turneringen spelas under nästa vecka i Karlstad.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Idrott
Årsmötet - LIVE
2010-06-21 18:03:28
Sitter på årsmötet på Malmö Arena just nu.
Inte speciellt mycket folk men som ordförande Engstrand sa "Det är en liten men trogen skara som är här".

18.03: Engstrand ordförande för mötet. Pebré sekreterare.18.04: Kjell och Arne protokolljusterare.

18.06: För första gången upplever jag en levande verksamhetsberättelse. Magnus Sallbring.

18.07: Han börjar med att titta bakåt och hur glädjande det är att föreningen faktiskt överlevde.

18.08: "Vi får inte spendera pengar vi inte har, vi måste vara försiktiga med pengarna", säger han.

18.09: "Men det är omöjligt att spela hockey på vår nivå utan pengar" "Det är kanske tråkigt att prata så ekonomi, men det viktigt att ha stabilitet i verksamheten"

18.09: "Vi förlorar elva miljoner, men det får väl anses som ok, med tanke på att det var 22 året innan. Men vi ska beta av det ytterligare detta året för att vara i balans året efter"

18.10: "Vi klarar ekonomin tack vare det egna kapitalet, men på sikt måste vi givetvis ordna till det".

18.12: "Vi måste leva med att allting inte är helt perfekt just nu". Magnus har nu talat klart. Ingen större info för er som följer klubben intensivt.

18.14: Engstrand snackar igen och årsbokslutet är inte klart förrän i augusti, så de ekonomiska punkterna skjuts upp.

18.18: Man kommer alltså hålla en extra stämma på grund av detta. 16 Augusti blir den. "Fortsatt årsmöte" kallas det.

18.20: Nu ska det beslutas om när årsmötet ska hållas. Man vill skjuta på det för att ge revisorerna mer tid och därmed spara pengar. Klubbas.

18.22: Nu blir det diskussion hurvida man blir medlem som årskortsinnehavare eller inte. Men det blir man alltså inte.

18.24: Nu är mötet slut. Inget spännande alls.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Löven överklagar och en liten fråga
2010-06-21 15:21:16
Björklöven har nu skickat in en sista överklagan till licensnämnden, uppger VK.
Frågan är mest om det ens är lönt.
Jag tror inte det.
Johan Björk som driver frågan för Björklövens räkning menar att nya saker uppkommit. Jag tror inte det spelar någon roll alls.

---

Dagens fråga.
Portugal kör just nu över Nordkorea i fotbolls-VM. 7-0.
Och hemma i Nordkorea ska TV-bolaget bara visa efterhandssändningar som är till deras fördel. Frågan jag ställer mig är: Vad ska dom visa?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Malmö kan ta in två backar
2010-06-21 13:18:44
Det kan bli två backar in.
En som går in på de fyra första backarna och en som kan träna med A-laget och spela matcher med Pantern.
- Det kan bli så ja, men ingenting är klart, säger Peo Larsson.
- Backen som ska vara bland de fyra främsta ska kunna spela minst 20 minuter per match och vara pålitlig. Helst ska han ha spelat på stor rink också.

Alltså kan vi räkna ut att det handlar om en transatlant på Larssons radar.
Övriga spelare har spelat på stor rink så då hade det inte varit en fråga.
Larsson har fortsatt is i magen.
- Det blir billigare och billigare. De blir mer desperata desto längre tiden går, förklarar Peo.

Men till den 2 augusti, då laget går på is, så har du minst en back på plats?
- Det hoppas jag.

Men vad tror du? Finns det goda förhoppningar om det?
- Som läget är nu så tycker jag det finns väldigt goda förhoppningar om det.

Det kan dock bli tal om en till.
Enligt källor till bloggen vill klubben ta in en yngre back också. En som kan träna med A-laget, men matchas i Pantern.
- Inte helt snett på det, svarar Larsson på det påståendet.

Peo Larsson jobbar fortfarande inte på full fart.
Han kan bland annat inte köra bil. Eller kan, det kan han. Men han får inte för läkaren.
- Rent fysiskt känner jag mig hur pigg som helst. Men läkaren säger att jag inte får köra bil. Hoppas få svar på vad det handlar om inom en till två veckor. Har privatchaufför just nu. Håkan Karlsson.

Men jobbar, det gör han.
Så nog ska vi kunna få en efterlängtad back innan issäsongen är igång om exakt sex veckor.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Intervjuer och reportage
Marttinen hemma i Finland igen
2010-06-21 11:01:36
Han kom till Malmö som toppback i slutet av säsongen 06/07, och var klart tongivande i kvalserien, men det räckte inte.
Därefter flyttade Jyri Marttinen till Timrå, där det blev misslyckat innan Peo Larsson tog honom till Skellefteå.
Men idag blev det helt klart att Marttinen lämnar Sverige och flyttar hem.
Pelicans är hans nya klubbadress. Det offentliggjordes nu på förmiddagen.

Vet att Peo Larsson gärna hade tagit honom till Malmö om han inte varit så fantastiskt dyr.
När han lirade i Malmö snackades det om 80.000 euro för de två månaderna han var här.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fotbolls-VM - tävling - del 11
2010-06-21 09:35:17

Igår hade vi en som var ruggigt nära att sätta allt mitt i prick. Bara två minuter ifrån på tiden för första målet. Anars allt helt rätt.
Grattis "rille" till tredje pizzakoden under VM!
Ny chans för er andra idag.

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först. Matchminut gäller endast som utslag om två stycken har rätt resultat samt målskytt.

Dagens match: Spanien - Honduras (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
2-3 spelare?
2010-06-20 21:16:36
Jag tror de flesta är på det klara med att Peo Larsson har siktet inställt på att värva en back till, sedan finns det inte ekonomi för mer.
Men är det verkligen så? Jag börjar ana att det inte är så. Dels så skulle ingen forward in och vips fick jag höra att Marcus Hurtig var aktuell och nu är han klar.
Nu säger Jesper Mattsson i en intervju på officiella hemsidan (Jodå, den lever!) att "Det ska fortfarande in 2-3 spelare, vad jag hört". Det är anmärkningsvärt eftersom det står på Malmös officiella och jag vet att Mattsson är intresserad och insatt i sådant.

Min misstanke är att Peo och tränarna vill starta upp säsongen med åtta backar, där Sandmark är en av de åtta med A-lagskontrakt, men koncentrationen ska ligga på J20-spel för honom.
Men att styrelsen och och klubbdirektören tycker att det räcker så här. Jag har fått en sådan feeling innan och känner samma sak nu.

Nu vet jag att jag sätter igång spekulationer när jag uppmärksammar detta, men jag blev väldigt paff när jag läste det, måste jag erkänna. Mattsson har koll och Ekström som skrivit artikeln lär inte ha felciterat en sådan viktig sak. Det blir spännande veckor innan isträningen tar fart om cirka 40 dagar.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
För dåligt med sommaraktiviteter
2010-06-20 16:40:04

Såg att Färjestad krossat Frölunda i en fotbollsmatch mellan lagen med 6-0.
Hela 1000 pers kom och kollade matchen.
Jag tycker helt generellt att det är alldeles för lite aktiviteter från de olika klubbarna under sommarhalvåret.

På något sätt så lyckas man döda intresset under sommaren på grund av detta.
Förra säsongen var ett lysande exempel.
Malmö hade över 10000 åskådare på de sista tre hemmamatcherna och intresset var superstort i staden.
Vad händer då? Ingenting. Absolut ingenting.
Från april-augusti går spelarna "bara" och tränar om dagarna och man får ingen större koll på någonting alls.

Tänk er att Malmö och Rögle hade anordnat något liknande det som Färjestad och Frölunda gjorde.
Men risk för att man sparkar benen av varandra förstås, så hade det ändå varit något jag tror hade kunnat ge klubbarna intäkter båda två, men man hade ändå inte samarbetat någonting mer än att man delat lite intäkter.
Samtidigt hade man kunnat sälja souvenierer och man hade kunnat teckna årskort, och man hade kunnat spana in lite nyförvärv.
Klubbarna har givetvis inga större resurser att göra sådant för att man ska bara koncentrera sig på att sälja spons under sommaren.
Men jag tror personligen att detta hade varit en viktig del. Att hålla intresset levande hos fansen tror jag är nog så viktigt. Redhawksgalan var ett bra steg mot detta. Men 23 april till början på augusti är också alldeles för lång tid som det inte händer ett dugg för fansen.
Sponsorgolf, sponsorgrillning och allt som sker med jämna mellanrum så här års räknas inte. Fansen borde underhållas mer.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Vad skulle man kunna dra in på?
2010-06-20 13:26:11
Folk är överlag ganska oroliga för Malmös ekonomi, och det med all rätt. Klubben går fortfarande minus och räddas just nu av att man "nallar" på de pengarna som aktieägarna gick in med.

Jag sitter dock och funderar mest på vad klubben har för onödiga utgifter. Vad tycker ni att man skulle spara in på? En åtgärd man redan har gjort är att byta leverantör. Det måste dock finnas mer. Ska man åka buss på alla matcher? Ska man ta lägre standard när man ska bo över någonstans? Ska spelarna få betala sin egen mat? Ska man chockhöja biljettpriserna? Ska man skita i att värva en back till?

Det finns helt garanterat mer än så här. Vad skulle DU kunna vara utan för att få ner kostnaderna?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fotbolls-VM - tävling - del 10
2010-06-20 10:47:59

"MIF REDHAWKS" tog hem sin andra pizzakod under VM igår. Ni andra får ny chans idag.
Rätt märkligt att de nio tävlingarna hittils bara har haft fem olika segrare när över 100 tippar varje dag.

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först. Matchminut gäller endast som utslag om två stycken har rätt resultat samt målskytt.

Dagens match: Brasilien - Elfenbenskusten (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Vilka ska snackas med?
2010-06-19 22:18:26
Samtidigt som det rullar VM-fotboll och bröllopsmiddag på TV:n så sitter jag och funderar och planerar för sommarens succé från tidigare år, sommarsnacken.
Jag hade faktiskt tänkt att skita i det. Men jag har fått påtryckningar via kommentarsfälten och mail, så jag tänker absolut ta ett par i år också.

Brukar köra igång någon gång i juli och kör väl 15-20 stycken olika snack. Helst ska det vara väldigt blandad mix och jag tänker ställa lite sommarrelaterade frågor.
Så, vilka ska det snackas med?
Ni är väldigt avgörande på detta. Kommer säkert få in 100-150 olika namn.
Ni får gärna maila mig. Vilka ska intervjuas och vilka frågor ska dom få? Sitter du med ett "roligt" namn är det roligare för besökarna om det blir ett överraskningsmoment. Maila de, johan@mrmadhawk.se.

---

För övrigt så kan jag meddela att det inte blir några träningar på is nu i juni som man körde förra året.
Åtminstone inte någonting som är öppet.
Första träningen på is blir 2 augusti. Återkommer med tid.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen
J20 på is redan den 20 juli
2010-06-19 17:14:12
Hoppas ni hämtat er från det kungliga bröllopet.
Väldigt vackert och inte ett öga torrt i hela detta landet.

Kan flika in och säga att J20-laget kommer gå på is redan den 20 juli på Kockums. Det är ruggigt tidigt det.
Roger Öhman meddelar samtidigt att man just nu ligger lågt i jakten på en back. Man vill ju ha en ledande back.
Anledningen är att man signat om Eric Eriksson och håller på med Christoffer Hjert.

Längtar ni efter en rolig premiär?
Rögle - Malmö den 15 september i Lindab Arena. 19.30 är tiden. Returmöte direkt på lördagen i Malmö.
Alltså var det helt perfekt att dom flyttade premiären mot Oskarshamn till den 14 september, trots att fotbollen redan har flyttat till 16 september.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Ett snack med Nicolai Meyer
2010-06-19 13:07:40
Ett av de mest spännande nyförvärven i Malmö kanske inte ens finns i A-laget. Det kan visa sig att han finns i J20-laget.
Dansken, Nicolai Meyer börjar göra sig redo för en flytt till Malmö. Om en dryg månad går flytten.
- Runt 19-20 juli så flyttar jag till Malmö och det ska bli jättespännande att få komma dit och spela. Jag har hört mycket gott om klubben, säger Nicolai till bloggen.

Det är en offensiv dansk, född 1993 som kommer hit.
Och Nicolai har faktiskt en kille som kom i liknande ålder till Malmö som sin stora förebild, Frans Nielsen.
- Frans Nielsen och Peter Regin är två riktigt bra förebilder för mig, berättar Meyer.

Är du också en producerande spelare, precis som de två?
- Om jag fick beskriva mig själv med ett ord så skulle jag säga att jag är en målskytt. Mina kvalitéter finns i det offensiva spelet.

När Nicolai kommer till Malmö väntar studier, sidan om hockeyn. Han vet ännu inte vad han ska gå, men det ska väl lösa sig här under sommaren.
Det finns bara en sak som är viktig.
- Det måste vara idrottsinriktning där jag går!
Troligtvis kommer han alltså att få gå på Malmö Borgarskola med hockeygymnasiet och kanske få gå i samma klass som Max Görtz, Emil Sylvegård eller varför inte sin nya danska kollega i J20-laget, Sebastian Ehlers, vars pappa är den välkände Heinz Ehlers.

Spel i A-laget lockar givetivs en hel del också. Men Nicolai tar ett steg i taget.
Först Malmös J20-lag och kanske även det danska J20-landslaget och JVM mellan jul och nyår.
- J20-spel gäller främst, och sedan får vi se. Skulle jag få prova på att spela i A-laget så skulle det vara jättekul att testa, men jag har siktet inställt på juniorlaget i Malmö och sedan skulle det vara jättekul att vara med det danska JVM-laget mellan jul och nyår, berättar Meyer.


Nicolai Meyer i det danska U18VM-landslaget.

Du har redan testat på en hel del spel i A-laget och gjort många poäng. Är du bra eller danska ligan dålig?
- Jag nöjer med att säga att jag tycker den danska ligan är ganska okej.

Varför blev det Malmö och fanns det andra klubbar med?
- Det fanns andra klubbar, men de tar jag inte upp här. När Malmö kom in i bilden kändes det helrätt. Bra upplägg och bra möjligheter.

Trots att Nicolai Meyer var tvärsäker på att välja Malmö blev det bara ett år i det första kontraktet.
Det blir en stor omställning att flytta ifrån föräldrar och syskon uppe i Fredrikshamn, som ligger längst upp i norra Danmark, i jämnhöjd med Göteborg.
- Kände att ett år blev bra till att börja med. Men det kan absolut bli fler än så om allt fungerar, lovar Nicolai Meyer.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Intervjuer och reportage
Fotbolls-VM - tävling - del 9
2010-06-19 10:21:13

"ZYX" tog hem sin tredje kod under fotbolls-VM i och med 0-0 igår. Nu får jag snart dåligt samvete över all pizza han ska äta...
Men nya chanser för er andra idag, som vanligt.

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först. Matchminut gäller endast som utslag om två stycken har rätt resultat samt målskytt.

Dagens match: Kamerun - Danmark (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Kanadensisk juniorstjärna på väg till Europa
2010-06-18 23:18:55
Det kryllar av spelare som vill prova lyckan i Europa.
Matt Sisca är den senaste spelaren som är attraktiv för spel på denna sidan Atlanten.
Hans svenska agent, Niklas Granberg:
- Vi har konkreta anbud från två allsvenska klubbar redan och där finns även intresse ute i Europa. Han har italienskt pass också, vilket innebär att han inte upptar en icke EU-plats.

Men du vill givetvis inte säga vilka?
- Inte just nu, det är ett känsligt läge att gå ut och säga vilka klubbar det handlar om. Vill bara säga att det är allsvenska klubbar vi fått anbud från.

Att det är en stjärna råder det ingen tvekan om. 35 mål och totalt 65 poäng på 68 matcher i den bästa juniorligan i världen är ett grymt facit.
Som en liten jämförelse så landade svenska William Wallén, som anses som en riktigt spännande spelare i Frölunda/Borås, på 41 poäng.

Frågan är mest vilka allsvenska klubbar som kan tänkas ha visat intresse.
Malmö plus minst hälften av klubbarna i serien har fyllt upp sin forwardsbesättning redan. Så det går säkert att snabbt räkna ut vilka klubbar det rör sig om man nu känner för att spekulera.
Klart är i alla fall att det handlar om en riktigt spännande spelare som vill lira hockey i Sverige.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Örebro värvar back
2010-06-18 20:45:18
Örebro valde en helt annan linje än vad vi fått höra den senaste tiden.
Det blev amerikanske backen, Ryan Gunderson som ansluter som sista back.
Inget namn som skrämmer upp så här på förhand, och inget "Fahlander-drag" direkt, men kanske är det något som blir Örebros lyckorecept.
Man har onekligen en väldigt intressant trupp på förhand och kommer definitivt att slåss om playoff när det drar ihop sig till våren.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ryan Lasch snart SSK-spelare
2010-06-18 16:47:40
Rögle ser ut att glömma Ryan Lasch trots att man tydligen varit väldigt heta för att få honom.
Enligt källor till bloggen så är det nu väldigt nära spel i Södertälje för Lasch.
Till 90 % blir det spel i sportklubben för Lasch, enligt vad jag fått höra idag.

---

Sacha Treille har för övrigt hittat ny klubbadress nu.
Tjeckiska Vitkovice har signat upp den stora fransmannen som var riktigt bra under playoffspelet, men i övrigt gjorde en blek säsong och inte fick något nytt kontrakt av Malmö.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Dags för en rejäl stöt på Björk
2010-06-18 13:38:43
Satt och funderade på om det inte är dags för Malmö att försöka göra en rejäl stöt på HV:s back, Johan Björk.
Han har exakt de egenskaperna som Malmö söker.
Rejäl back, defensivt inriktad, leftare och är Malmökille.
Problemet? Han är under kontrakt med HV71.
Men det behöver inte vara ett alltför stort problem.

Jag kan inte se Björk som bättre än en enda av HV:s nuvarande sju andra backar och skulle Petrasek helt plötsligt spela i HV, vilket iofs är rätt osannolikt just nu, men får han inget nytt KHL-kontrakt så...
Det är ett jätteläge för Malmö att göra en ordentlig stöt.
Björk är en spelare som ska finnas i Malmö och detta kan vara hans chans att få spela i den nya Europaligan. Om han är med på resan från start, dvs nu, så är chansen att större att han är en av de kontrakterade backarna när ligan startar. Skulle han vilja komma när det blir aktuellt så är han helt plötsligt ett gränsfall. Det handlar om ge och ta.
I början på maj föddes dessutom hans andra barn tillsammans med sin sambo, Sara, som även hon är från Malmö.

Peo, agera!
Björk är i ett läge där han får spela lite och ska stöten göras, så ska den göras nu när HV kanske känner att man har andra, egna och yngre backar, som går före. Exampelvis Nichlas Torp och Adam Almqvist.
Björk skulle utan tvekan kunna spela i ett första backpar med Patrik Hersley och vet vad det handlar om.
Och ja, vi är alla medvetna om att Johan Björk stack när det fanns risk att lönerna skulle dras in. Men so what? Det gjorde väl Robin Weihager också, och som i Björks fall ha sambo och barn att ta hand om som en relativt ung spelare som kanske inte dragit ihop några direkta miljoner så måste vi förstå det läget han befann sig i då.
Nej, det är verkligen dags för en rejäl stöt. När dessutom en av Björks bästa polare är tillbaka i form av Wahlberg så blir han nog rätt sugen själv.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Örebros backjakt
2010-06-18 10:51:08
Tidigare här på bloggen har ni kunnat läsa att Örebro jagar Dustin VanBallegooie från danska ligan.
Mikael Fahlander har dock även sagt att det intresset har svalnat.
Nu vet jag två namn som finns på Örebros radar.

Namn 1 är Niclas Burström från Skellefteå, som var utlånad till Växjö i vintras. Det bekräftas ännu mer av att Skellefteås sportchef, Lasse Johansson, sagt att det kan bli aktuellt att låna ut spelare till allsvenskan i vinter och att diskussioner förs.

Namn 2 är ett långskott. Men det är även en riktig "Fahlander-värvning". Ross Lupaschuk.
Han uppfyller kriterierna som Örebro söker: Rightare och offensivt skicklig back.
Och han uppfyller kriterierna för vad som är en "Fahlander-värvning". Meriterad och dyr.

Man har tidigare sagt att man har tre namn på listan. Dessa tre kan mycket väl vara de tre som finns på listan. Även om Burström inte är i samma kategori av back som kanadensarna.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fotbolls-VM - tävling - del 8
2010-06-18 08:00:31

Riktigt bra tippning av "Mats" igår! 0-2 och Hernandez som första målskytt. Ruggigt imponerande att hitta den.
Ny chans för er andra idag att fixa lite gratis skräpmat inför helgen!

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först. Matchminut gäller endast som utslag om två stycken har rätt resultat samt målskytt.

Dagens match: England - Algeriet (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Pettan blåst på sitt KHL-kontrakt
2010-06-17 21:44:49

Förre Malmöspelaren, David Petrasek ser ut att glömma sitt KHL-äventyr.
Dinamo Minsk bröt nämligen idag.
Det måste vara rekordtidigt som man får gå bara sådär. Tyckte mig kunna läsa att det handlar om ekonomiska problem för den vitryska klubben.

Nu står alltså elitseriens backpoängkung utan kontrakt. Samtidigt har HV71 fyllt på sin trupp rejält.
Spännande att se var han hamnar. Kanske något annat KHL-lag kan locka.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Bra kaptensval!
2010-06-17 16:22:19
Jag gillar verkligen kaptensvalen som redan nu är offentliga.
Mattsson blir kapten med Wahlberg och Marcus Olsson som assisterande, uppger sydsvenskan.se.
Jag gillar verkligen dessa valen.
Det är en helt ny trio som blir kaptener. Mattsson och "Sälen" är återvändare och Olsson hade inget A på bröstet förra säsongen.
Ser det som givet att Mattsson får ett C. Han har skrivit långtidskontrakt och ska vara ledaren. Wahlberg har varit kapten och kan klubben. Olsson är en spelare som verkligen går till jobbet varje dag.
MYCKET bra val. Känns hästlängder bättre än när man utsåg "Freddan" till kapten förra sommaren.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Över 1100 facebookfans
2010-06-17 14:20:48
Det glädjer mig något oerhört att se att MrMadhawk.se på facebook nu har nått upp i över 1100 användare.
För er som inte är medlemmar på facebook i gruppen så kan meddelas att man får lite lite bonusinformation där då och då, samt att man märker när de viktigaste uppdateringarna har skett.

Så det lönar sig absolut att ansluta till gruppen på facebook.
Just nu har den 1101 användare, men alla är givetvis välkomna att ansluta.

Det gör du HÄR.
1500 stycken till säsongsstart? Vore väldigt trevligt.

---

Lite nyheter:
Sundsvall värvar Gustaf Thorell från Färjestads organisation.
En ganska skaplig värvning anser jag.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Media
Rögle värvar Adam Hobson
2010-06-17 12:47:41
Rögle har lyckats hitta en svenskkanadensare borta i AHL/ECHL.
Adam Hobson heter han.
Han offentliggjordes alldeles nyligen som nyförvärv i klubben.
Det beskrivs som en spelare med starka ledaregenskaper och en bra tekare.

Denna säsongen lirade han mestadels i ECHL hos Toledo Walleye där han gjorde 44 poäng på 39 matcher. I AHL blev det dock betydligt mindre.
Så det är givetvis en väldigt svårbedömd spelare.

Rögle fyller inte upp sin icke EU-plats som finns kvar efter detta.
Victor Bartley tar den ena platsen.

Rögle ska nog fylla sin trupp med två forwards till.
En playmaker, helst rightare och en ersättare för Peter Högardh. Det blir ruggigt spännande att se detta helt nya grönvita lag till hösten.
Här kan vi verkligen snacka om ihopköpt under en sommar, men till Rögles försvar - Man har inte haft något val.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Calle nobbar Boston igen
2010-06-17 12:39:22
Att Carl Söderberg tänker strunta fullständigt i Boston är det väl ingen som missat.
Men nu har vi det svart på vitt.
- Jag har fått besked om att han inte kommer till vårt talangläger, säger general managern Peter Chiarelli till CSNNE.COM, uppger idag svenska hockeysverige.se.

Boston verkar dock inte ge upp. Kanske kan han komma över nästa år.
Och vem vet? Carl är ju som vi vet kontraktslös efter denna säsongen och måste verkligen visa klass i år för att kunna komma vidare någorlunda i sin karriär.

Läs hockeysveriges artikel här.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fotbolls-VM - tävling - del 7
2010-06-17 07:45:46

VM är inne på sin sjunde dag.
Igår var det en stor skräll när Schweiz slog Spanien, men där fanns folk som hittade det. "rille" vann för andra gången och är därmed lika med "ZYX" om att ha kammat hem två pizzakoder var...
Men ni andra får nya chanser, varje VM-dag.

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först. Matchminut gäller endast som utslag om två stycken har rätt resultat samt målskytt.

Dagens match: Frankrike - Mexico (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Hurtig helt klar - Kommer i slutet på juli
2010-06-16 21:22:50
För en tid sedan så kunde bloggen avslöja att Luleåspelaren Marcus Hurtig var aktuell för en tryout.
Nu är det helt klart.
- Jag kommer i slutet på juli och kör sedan tre veckor, säger Hurtig själv till bloggen.

Vad säger du om att det "bara" är en tryout?
- Det är helt okej för mig. Jag har precis spelat juniorhockey och måste bevisa att jag duger. Kommer göra allt.

I tryoutkontraktet finns det en klausul, som innebär att Marcus kan skriva på ett vanligt kontrakt med en annan klubb.
Det är dock ingenting som Hurtig har sikte på.
- Nej, nu har jag kommit överens med Malmö om denna tryouten och då är det den som gäller. Jag är fast inställd på att försöka ta en plats i Malmös lag nu.

Hur är du som spelare?
- Försöker vara jobbig ute på isen och åka mycket skridskor.

Tanken är nu att Marcus Hurtig ska vara med i matcherna mot Hamburg, Frölunda och HV71 till att börja med. Eventuellt följer han även med ner till Schweiz och Österrike. Därefter tar man ett beslut om han ska spela här säsongen 2010/2011.
Välkommen till Malmö!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Urbas ville inte förlänga
2010-06-16 21:02:34
Peo Larsson hade ett färdigt kontraktförslag till Jan Urbas.
Ett förslag som skulle förlänga med ytterligare ett år.
Han fick dock nobben.
- Han ville inte förlänga med oss just nu och det är bara att acceptera, kommenterar Larsson, som inte vill kommentera mer i den frågan.
Men räkna med att Malmö gör fler försök.

Jan Urbas anar nog att han kan få ett mycket bättre kontrakt om hans utveckling fortsätter och sett ur den vinkeln så är det givetvis helt rätt gjort av honom personligen.
De pengarna han tjänar just nu hade kanske kunnat placera honom en fjärdekedja, även om denna säsongens lön givetvis hade ökat om han förlängt över 2011/2012 också.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Vad ska AIK med "Salle" till?
2010-06-16 17:03:13
Johannes Salmonsson blev under eftermiddagen klar för spel i AIK.
Han tillhör nu alltså skaran som representerat både DIF och AIK i elitserien, om han nu inte skulle dra på sig en skada under försäsongen.
Frågan är mest vad AIK ska med honom till?
Man har med honom i laget 15 forwards under kontrakt och då ska spetsspelaren som Gozzi snackat om, in i laget också.
För inte är väl det Johannes Salmonsson?

---

En spelare där vi snackar spets är Jaroslav Hlinka.
Linköping har nu lyckats förlänga honom ett år till. Blir intressant faktiskt. Han är faktiskt en spelare som kan avgöra.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Kolla vem som fångas i New York
2010-06-16 15:34:06
Kolla in detta klippet.
Det är från MTV:s realityserie "The City".
Känner ni igen mannen på bilden?
Jodå, Malmös klubbdirektör är alltså med på en reklamtrailer för en serie som går på MTV. Han lyckades alltså fastna på bild under sin vecka i New York i vintras. Och med Malmöhalsduken på sig. Snyggt!---

Två notiser:

* Matchen mot HV71 i European Trophy spelas i Tranås och inte Nässjö. Trist. Tio mils längre resa och en ishall som redan har upplevts och som dessutom är svinkall.

* Västerås-Malmö sänds nu klockan 17.00 på Viasat. Och för min käre kamrat Christian Winnberg på officiella hemsidan så är det i denna matchen som Per Forsberg drar ditt favoritcitat "Larsson är ju en snajper" när Thomas Larsson gjort sitt första mål någonsin i Malmötröjan ;)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Kempe helt förlorad för Rögle
2010-06-16 14:09:46
Mario Kempe är nu helt förlorad för Rögle.
Djurgården skrev idag ett tvåårskontrakt med honom.
- Mario är en mycket bra skridskoåkare som han kombinerar med bra teknik och mod. Han kommer att passa bra in i vårt spel och vi är glada att han vill fortsätta sin utveckling hos oss. För han har en bra utvecklingspotential, säger Janne Järlefelt i ett pressmeddelande från Djurgården.

Inget oväntat alls.
Tror hans utveckling kan fortsätta på ett bra sätt i Djurgården faktiskt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Rögles logiska center?
2010-06-16 12:42:15
Danska centern, Thor Dresler, vill spela i Sverige och vill helst spela i södra Sverige.
Rögle söker en center.
Bingo? Kanske.
Det känns på något sätt rätt logiskt att det blir Rögle för honom. Man har värvat rätt ungt hittils och lite rutin hade absolut inte skadat.
Frågan är bara om Rögle verkligen vill ha en spelare som kanske inte är den där stora poängmakaren. Men det ska nog kunna finnas plats för en dansk landslagsman också.

Dresler utesluter åtminstone Malmö, för man har för många bra centrar.
Läs mer här.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Skönt att se
2010-06-16 11:15:22
Tycker på något sätt det är väldigt skönt att se en sådan som Johan Alm återvända till Skellefteå.
Han gick ju till Frölundas J20 inför säsongen som gick i hopp om att komma till den där stora klubben i södra Sverige som betalade ut löner till juniorspelare och ha chansen att vinna SM-guld.
Riktigt så blev det inte.
Frölunda var klassen sämre än norrlagen (Med bland annat Skellefteå) och åkte ut redan i kvarten.
Nu återvänder Alm till Skellefteå och gräset är inte alltid grönare på andra sidan. Tror det är viktigt att sånt här händer. Det ska inte vara så att så fort man blir bra så ska man sticka iväg till de bästa svenska juniorlagen bara för de kan betala lägenheter och fickpengar.
Trist för Alm personligen, men skönt också att Skellefteå i alla fall inte har några problem med att ta tillbaka honom och skriva långtidskontrakt.
Ungefär samma sak som med Fredrik Lindgren. Det kan vara tryggt att spela hemma.
Viktigt för många spelare att se att allt inte bara är guld och gröna skogar för att det är en storklubb.

---

Övergångar:
Björn Bjurling helt klar för Brynäs.
Joakim Mattsson är helt fri från Modos J20 och representerar Sundsvall även till hösten.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fotbolls-VM - tävling - del 6
2010-06-16 08:45:02

2-1 till Brasilien igår var inte så lättippat skulle det visa sig. Faktum är att endast en enda tippare av de över 100 tippande hade Maicon som första målskytt. Och han hade 2-0. Surt för honom med Nordkoreas sena mål...

Men ny chans idag. Och idag blev det inte kvällsmatchen. Tänk på det.

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först. Matchminut gäller endast som utslag om två stycken har rätt resultat samt målskytt.

Dagens match: Spanien - Schweiz (Spelstopp 16.00)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Ville till Sibirien
2010-06-15 23:50:34
Nu är Ville Nieminen klar för KHL.
Det blir spel i Sibir Novosibirsk tillsammans med bland annat Stefan Liv.
Man trodde att karriären var på nergång med spel i Malmö och sedan hem till SM-liiga, men kämpen Ville fick ett KHL-kontrakt.
Synd att han var så mycket skadad och hade balansproblemen här i Malmö. Han visade stundtals i kvalserien att det är en riktigt bra hockeyspelare.

---

En annan gammal Miffare är Toivo Suursoo.
Han ska över till brittiska öarna och lira hockey.
Swindon är hans nya klubbadress!
Swindon är för mig ett lag som typ håller till i league two i England och kanske skräller en gång vart tjugonde år och slår ut något Championchip-lag i FA-cupen i fotboll. Det är ett minst sagt exotiskt ställe att lira hockey på :)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Helenius blir SSK:s målvakt igen
2010-06-15 21:52:30
Det blir som väntat Riku Helenius som vaktar kassen i SSK även denna vintern.
Tampa Bay har gått med på en utlåning.
Skönt för Södertälje att ha en stabil och bra målvakt direkt från start som man litar på.

---

I förmiddags berättade jag att Ryan Lasch uppvaktades av Rögle, samt en elitserieklubb.
Expressen har nu avslöjat att det handlar om Södertälje.
Känns på något sätt som att Rögle har en chans att konkurrera med SSK om man verkligen vill ha honom.
Jag vet som sagt om att Roger Hansson är mycket intresserad.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Reebok ny leverantör
2010-06-15 18:49:02
Nu är det helt klart.
Malmö byter efter mer än tio år, levenratör av material.
- Vi har gjort klart att det blir Reebok som levererar materialet till oss, säger klubbdirektören Magnus Sallbring.
- Kan man spara pengar på en sådan sak, så tycker jag att man ska göra det.

Hur mycket sparar ni?
- Jag nämner inga siffror, men en ansenlig summa pengar, vilket är väldigt värdefullt. Kan vi hitta ett par sådana här saker som kan minska kostnaderna så vore jag väldigt nöjd.


Hurvida Malmö ska åka runt med "Rbk" eller "Reebok" framgår inte. Och Magnus vet inte själv.
- Det där får Håkan sköta helt och hållet, säger Magnus.
Och med tanke på att Håkan så sent som i förra veckan sa att Malmö över hans döda kropp skulle ha "Rbk" på sina tröjor, så kan vi kallt räkna med "Reebok" eller endast logotypen.

För spelarna blir det alltså nu nya skridskor och nya klubbor.
En del kommer givetvis behöva tid på sig att köra in det.
Men några behöver det inte.
Färjestad kör nämligen med Reebok och Jesper Mattsson är därmed en spelare som garanterat lär jubla åt detta.

Mattsson som för övrigt agerat mysfarbror i A-lagets omklädningsrum.
Han tyckte tydligen det var för vitt och sterilt i omklädningsrummet så han tog nyligen saken i egna händer och målade om lite här och var.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Vid sidan av rinken
Sista dagen för NHL-övergångar
2010-06-15 15:58:33
Om ni missat det så är det idag det är deadline för spelarna som har kontrakt att göra övergångar till NHL.
Fredrik Pettersson och Mathis Olimb nyttjade exempelvis det igår.

Idag skrev Johan Fransson på för LA Kings.

Det kanske dunkar in fler övergångar.
Några ligger definitivt i farozonen.
Eller med tanke på vad för typ av spelare som åkt över så kan egentligen vad som helst få ett NHL-kontrakt.
Jag skulle kunna rabbla minst 10-15 spelare som kanske anses som helt orimliga, men som helt plötsligt blivit rimliga.
En spelare som jag däremot inte förstår som fortfarande är kvar i Sverige är HV:s Andreas Falk. Kan en kille som Olimb få NHL-kontrakt så måste han också kunna få det. Och jag lovar att han inte hade gjort bort sig.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Hoppas inte på Lundström
2010-06-15 14:31:39
Per-Anton Lundström är en back som troligen blir för dyr.
Enligt sydsvenskan.se så har Malmö varit ute efter honom, men Peo säger att han lär bli för dyr.
Tack och lov, säger jag.
Per-Anton Lundström är inte en spelare jag hade velat se i Malmös tröja. Tycker han är duktigt passé. Christoffer Norgren hade tom känts fräschare. Lundström dög inte i Leksand och i Björklöven gjorde han inget större väsen, vilket iofs en defensiv back sällan gör, men nej. Det känns inte rätt att få en en kille som Lundström i laget.

Om man nu söker en back som åtminstone ska spela på de fyra första hade jag siktat in mig på antingen något med bra rekomendationer från andra sidan Atlanten eller kanske en hyfsat etablerad finne.
Det finns faktiskt några som med lätthet är toppbackar på allsvensk nivå, kvar i SM-liiga, som ännu saknar kontrakt.
Petri Kokko, Ossi-Petteri Grönholm, Tommi Kovanen, Samuli Suhunen och Atte Pentikäinen är fem leftare på backsidan som jag tror hade kunnat vara "rätt" spelare för Malmö.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fotbolls-VM - tävling - del 5
2010-06-15 12:46:13

Ruggigt kul att så många är med och tippar om pizzakoderna.
Igår hade ingen rätt målskytt (Antolin Alcaraz) och därmed fick den som satte 1-1 först, koden. Det lönar sig alltså att tippa tidigt ibland.

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först.

Dagens match: Brasilien - Nordkorea (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Intresse för Svedberg
2010-06-15 11:36:58
Johan Svedberg har ganska stort intresse på sig, som väntat.
Han ska träffa Leksand, uppger Dalarnas tidningar. Men det finns fler.
- I hockeyallsvenskan har vi pratat med Rögle och Leksand, sedan har jag faktiskt pratat med en elitserieklubb i veckan, så det finns intressenter. Jag är inte orolig, säger Christian Sjögren som representerar Svedberg.

Även Sundsvall har ju tydligt uttryckt sitt intresse. Peo Larsson var intresserad tidigare. Det intresset lär dock ha svalnat något nu, även om Johan Svedberg plus en defensivt skicklig back hade varit en riktig dröm på backsidan.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Amerikan på väg till Sverige
2010-06-15 10:23:35

Bloggen kan avslöja ett hett namn för spel i Sverige.
Amerikanen Ryan Lasch ska enligt bloggens källor vara aktuell för spel i Sverige. Och Rögle är heta på honom.
- Hur visste du det, svarar Patrik Aronsson som representerar Lasch i Sverige och erkänner:
- Jo, Rögle har visat intresse för honom och Ryan är intresserad av att komma till Sverige.

Hur aktuellt är Rögle?
- Rögle är alltid en spännande klubb för utlänningar eftersom dom har haft lycka med dom flesta transatlanter. Nu senast Abbotts som kom från ingenstans. Vill just nu inte säga så mycket mer om vad som kommer hända.

Även en elitserieklubb ska ha varit framme och nosat.
Vilken det är framgår dock inte. Aronsson vill inte heller säga vilken det är.
- Nej, det vill jag inte. Vill inte kommentera det mer än så här, avslutar Aronsson.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Biljetterna släppta - KÖP!
2010-06-15 09:09:32

09.00 är slaget tisdagen den 15 juni.
Vad innebär det?
Jag vet vad det innebär. Ni kan och ska börja köpa era biljetter till de fyra hemmamatcherna i European Trophy-matcherna i augusti.
Matcherna är Frölunda 11 aug, TPS 25 aug, Kärpät 27 aug samt Tappara 28 aug.

Alla biljetter kostar 90 kronor styck och bokas direkt på ticnet.se.
Tänk dock på att det inte är fri sittning, utan numrerade platser gäller, så det lönar sig alltså att köpa i tid om man vill ha mittplatser. "Din stol" som du normalt sett har årskort på är alltså inte bokad för dig, utan man måste reservera en plats för dessa matcherna.

Klicka på respektive match för att boka.

Malmö - Frölunda 11 augusti 19.00

Malmö - TPS Åbo 25 augusti 19.00

Malmö - Kärpät 27 augusti 19.00

Malmö - Tappara 28 augusti 17.00

Alla matcher på samma sida finns här.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Läktaren
Ritchie tillbaka i Sverige
2010-06-14 21:42:40
Byron Ritchie är tillbaka i Sverige.
Men givetvis inte i allsvenska Rögle. Istället blir det spel i elitserien och Modo där han nu ska agera trolig förstacenter.
Det ska bli kul att se Byron igen. Han var otroligt dominant i Rögles lag under lockoutsäsongen, men det har gått sex år sedan dess.

På Modos hemsida kan man läsa att det blir det tolfte nyförvärvet. Dom har haft gigantisk omsättning där uppe nu. Det blir ett hårt jobb för Challe att få ihop det där.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Viktor Lindgren till Rögle
2010-06-14 18:35:53
Enligt norrlänska socialdemokraten så står det klart att Björklövens Viktor Lindgren ska representera Rögle kommande säsong.
- Min nya klubb har inte offentliggjort det än, så jag vill ligga lågt, säger Lindgren till tidningen.

Roger Hansson, som själv sagt att han ska svara inga kommentarer på allt som inte är klart bryter mot sina egna regler till tidningen.
- Det kan bli så att han spelar hos oss nästa säsong, absolut. Vi har visat intresse för Viktor, säger Roger.

Skaplig värvning om han får vara hel. Det behövs rightare på forwardssidan i Rögle.

Har kollat runt lite och detta stämmer. Rögle kommer bekräfta detta ikväll, senast skulle jag tro.

---

Nils Andersson är för övrigt helt bekräftad och klar för Växjö nu också.
Två år är påskrivet med elitseriekluasul efter första året, uppger Smålandsposten.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Linkan HV-klar
2010-06-14 16:53:05
Fredrik Bremberg, även känd som "Linkan", är klar för spel i HV71.
En värvning som förvånar mig något oerhört.
Visst, det har varit snack ett tag. Det är liksom inte en chock att det sker. Tycker bara det inte luktar en HV-värvning. Bremberg är född 1973 och har dessutom skrivit på för två år. Han har aldrig lyckats utanför Stockholm (I stort sett) och jag vet för jag såg de två åren i Malmö. Hur ska han kunna trivas i Jönköping när Malmö citat "var för litet". Det sportsliga måste väga tungt. Viljan att vinna ett SM-guld måste väga väldigt tungt.

Hur som helst så blir det spännande och vi snackar onekligen en av silly seasons största värvningar på pappret.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
"Treveckors tryout blir det nog"
2010-06-14 16:14:16
Marcus Hurtig kan vi nog räkna som klar på en tryout.
- Han kommer nog vara här på tre veckors tryout i augusti. Så känns det nu, säger Malmös sportchef, Peo Larsson till bloggen.

När är det helt klart?
- Troligen i denna veckan. Jag tror vi löser det då.

Kostar detta er något?
- Vi kommer behöva stå för hans resa, boende och mat. I övrigt, nej.

När det är klart och det kan bli aktuellt för ett kontrakt sedan så blir det givetvis mot betalning.
Och då hoppas jag att det är förhandlat och klart innan tryouten sätter igång. Så man inte sitter med en spelare som typ Larrivée, som presterat bra, sedan kommer man inte överens.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Intervjuer och reportage
Frölunda tappar tungt
2010-06-14 14:30:56
Fredrik Pettersson lämnar.
Mathis Olimb lämnar.
Snacka om tunga förluster för Frölunda så här på slumtampen innan deadline för NHL-övergånger för kontraktsbundna spelare.

Pettersson uppges vara klar för Atlanta, enligt Expressen och Olimb är än så länge oklart.
Frölunda kommer alltså behöva ge sig ut på marknaden och söka spelare med 45-50 dagar till man går på is.
Det fixar såklart "Nubben", men det är ändå ett väldigt jobbigt läge. Speciellt Pettersson, en Göteborgare från grunden dessutom. Det ersätter man inte med någon bara sådär, bara för att man skulle ha gjort sig ett namn någon annanstans.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fotbolls-VM - tävling - del 4
2010-06-14 12:46:36

Signaturen "Morgan" hade 4-0 med Lukas Podolski som målskytt i fjärde minuten igår. Bara fyra minuter ifrån ett helt klockrent tips. Riktigt bra och grattis till en pizzakod. Kanske till kvällens match?

Hela 122 tippare igår. Blir svårt att knäcka idag. Men lämna in ert tips. Det är helt gratis och vi tävlar om mat för 200 kronor varje VM-speldag till 11 juli.

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och (närmast) matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först.

Dagens match: Italien - Paraguay (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Hasse Jonsson blir Modo trogen
2010-06-14 11:20:57

Vet att Peo Larsson ryckte lite i Hans Jonsson, Modos veteranback under våren.
Han fick dock nej.
Nu har besked om Jonssons framtid kommit och det blir - spel i Modo! Väldigt överraskande måste jag säga att man väljer att förlänga. Men skadefri är det en pålitlig back som vet hur saker och ting funkar där uppe.

Samtidigt pekas slovaken Ivan Ciernik ut som Mats Zuccarellos Aasens ersättare, av Örnsköldsviks Allehanda.
En poängmaskin som gjort öven en poäng per match i tyska Köln.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Henke till KHL
2010-06-14 10:07:23
Henrik Karlsson, Malmömålvakt för drygt 500 dagar sedan, verkar ha bestämt sig.
Enligt sportbladet blir det nu spel i Dynamo Riga i KHL.
- Ryssland har alltid varit en dröm för mig, säger Karlsson.
Alltid? Det var som tusan. Nog för att KHL kan locka med stora pengar just nu, men de som säger att de alltid har lockats av spel i Ryssland förstår jag inte. Det var inte alltför många år sedan det bara var typ Peter Nylander som provat på spel i den okända ryska ligan...

Hur som helst. Henrik Karlsson förtjänar att få åka dit och tjäna lite stålar. Riga verkar vara en trevlig stad att bo i dessutom.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Playoffspel ner till tian
2010-06-14 09:01:37
Ja, så hade det faktiskt kunnat bli.
Fick höra att Hockeyallsvenskans förslag när man skulle bestämma upplägget för serien var att ettan och tvåan skulle gå direkt till kvalserien, sedan var det lag 3-10 som skulle spela playoff med två vinnare vidare till kvalserien.
Riktigt märkligt förslag det där och jag förstår verkligen att det blev nerröstat av klubbarna.
Nu blev det istället upplägget med en serie mellan fyran till sjuan. Man ansåg att playoff ända ner till lag tio hade tagit fullständigt död på serien.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Omsättningen nästa säsong
2010-06-13 22:18:12
Undrar om inte Malmö redan nu har börjat se över att förlänga lite kontrakt inför nästa silly season. Som läget är nu så måste det vara någon form av rekord på hur lite kontrakt man har spikade och klara för 2011/2012.
Ja ja, jag vet att vi inte ens har hunnit dra igång 2010/2011 än. Men samtidigt känner jag att man givetvis vill sätta igång någon form av planering för att inte sitta i liknande läge man satt i med Markus Svensson efter säsongen i år exempelvis. Sånt där ska vara fixat långt innan i en helt ideal värld. Sedan finns det givetvis spelare man ska utvärdera under säsongen.

Som läget är nu ser Malmös trupp 2011/2012 ut så här:
Markus Svensson (Elitserieklausul)
Patrik Nevalainen
Robin Weihager (Möjligen klausul i kontraktet)
Jesper Mattsson
Resten går alltså ut.

Om vi gör någon form av värdering så vill jag med juni 2010-mått placera in spelare i i två olika fack.

* BÖRJA OMFÖRHANDLA. DIREKT.

Patrik Hersley - Han är klar för en säsong till, men redan innan hösten tar fart så är det läge att krydda på det med ett år till. Han ska spela i första backparet. En sådan vill man ha säkrad.

Morten Green - Visst, Morten var inte speciellt bra i december och januari. Men det är en pålitlig spelare. En spelare som gör jobbet och som har en otroligt hög högstanivå. Gärna ett längre kontrakt för att säkra upp honom.

Nichlas Hardt - Han lär bara bli bättre. Det är lika bra att täcka upp med ett tvåårskontrakt när nuvarande löper ut. Kan visa sig vara en guldklimp som har få svackor.

Jan Urbas - Kanske den mest självklara att säkra upp. Han kommer inte bli sämre och skadefri kan han bli hela seriens skyttekung. En viktig prioritering att säkra upp i ett tidigt skede.

Marcus Olsson - Olsson gör alltid ett strålande jobb. Det är ingen spelare som gnäller. Han kommer kunna agera tredje eller fjärdecenter i framtiden också. Han har heller ingen drömlön utan är bara pålitlig. Jag ser det som helt självklart att ha honom uppsignad och klar.

Vi nöjer oss så.

* UTVÄRDERA UNDER SÄSONGENS GÅNG.

Resten - Några ligger givetvis lite närmre att börja förhandla med direkt. Några gör det inte. Robin Alvarez, Victor Öhman, Mikael Wahlberg och kanske någon mer är några man ska börja titta på rätt tidigt.
Carl Söderberg är en spelare som ska få visa en hel säsong att han förtjänar att tjäna bäst, även om den lönen han spelar på just nu inte kommer ske förrän tidigast när han är en toppspelare för ett Malmö i en högre liga.

I min idealvärld så har man alltså nio spelare på kontrakt.
Ganska lagom. Om man fyller på det under säsongen så kanske man sitter på 12-13 kontrakt när säsongen börjar gå mot sitt slut. En sista utvärdering då på ett fåtal spelare och man kan kanske återigen sitta med en ganska så stor trupp när säsongen är slut.
Jag tror faktiskt jättemycket på ett sådant koncept. Att det är tryggt och stabilt.

Att exempelvis som Rögle sitta med en jättestor omsättning är aldrig bra.
Nu är det självklart naturligt eftersom dom trillat ner i allsvenskan och självklart är det tre skitroliga månader där det är rykten och spekulationer i överflöd. Eftersom man jagar 65-70 % av ett lag från början av silly season så är i stort sett varenda ledig spelare aktuell.
Jag tror att Bofors backsida är bra mycket bättre än Rögles backsida just nu exempelvis. Den är ihopspelad och breddad och kompleterad med Magnus Nygren som fått en fin skolning i Färjestads organisation och vet vad Allsvenskan innebär efter sina månader i Mora.
Om jag säger att han kan bli ett stort utropstecken bland samtliga backar i hela serien. Säger någon emot mig då?
Nu kan just backsidan i Rögle gå rätt bra att spela in då läromästaren är gammal bekant back sedan ett par fina tillfällen i den ishalllen, men alla har inte den tillgången, såklart.

Nu blev det rätt långt det här.
Men ni förstår var jag vill komma. Kontraktsförlängningar i ett tidigt skede är enormt viktigt. Om man är säker på att det är spelare som kommer att leverera. Och de fem jag vill se förlängningar med är alla spelare som jag med säkerhet kan säga kommer göra ett väldigt bra jobb för ett Malmö även efter 2011.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Spelarna som inte fick stanna
2010-06-13 18:51:28
En hel hög med spelarna som inte fick stanna i Malmö står fortfarande utan kontrakt.
Fick frågan av en trogen läsare och jag kollade igenom och det finns faktiskt inte mycket att säga på någon av dessa. Här är vad jag vet.

Tomas Wallgren.
Finns allsvenskt intresse, men ingenting händer just nu. "Walle" har själv uteslutit Almtuna, då Bobo är där. Finland kanske passar?

Richard Demén-Willaume.
Kan bli en joker i vilket allsvenskt lag som helst. Tränar i kapp just nu och avvaktar. Kan tom få kontrakt i elitserien om läget är kritiskt för något lag i höst.

Sebastian Ström.
Det lutar starkt åt att Ström provar utlandet. Danmark eller Norge nästa? Tingsryd visade lite intresse.

Sacha Treille.
Hoppas nog på ett kontrakt i Sverige någonstans. Enligt agenten så är det lugnt än så länge, men kan ändras snabbt. Svaga rykten säger Tyskland eller Danmark.

Donald MacLean.
Fick inget kontrakt förrän det löste sig med Malmö förra säsongen, sent på hösten. Österrike igen kanske? Har hört rykten om det.

Niklas Arell.
Letar kontrakt i allsvenskan, men kan mycket väl spela i någon lägre liga på andra sidan Atlanten. Ligger lågt just nu.

Kim Staal är inte med här, då han kommer gå skadad hela hösten och antagligen hoppas på spel i Malmö efter det och jag tror även att Malmö är öppna för det.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Bjurling snart Brynäsklar
2010-06-13 16:18:26
Nej, jag har inte glömt att uppdatera. Dagen har bara inte erbjudit någonting av värde.

Nu verkar det dock som att Brynäs har bestämt sig för Björn Bjurling efter att han varit i Gävle och bekantat sig med klubben och läkarundersökts. Han ska enligt Arbetarbladet ha erbjudits ett kontrakt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fotbolls-VM - tävling - del 3
2010-06-13 11:04:22

Tredje pizzakoden ska lottas ut under fotbolls-VM. Ruggigt många vill vara med och tippa vilket är jättekul.
Man vinner alltså en kod från onlinepizza.se som ger dig två valfria rätter för upp till 100 kronor styck.

Två dagar i rad har signaturen "ZYX" vunnit. Han är VM:s tipparkung än så länge.

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först.

Dagens match: Tyskland - Australien (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Lördagsunderhållning!
2010-06-12 18:53:32
Hittade ett väldigt intressant youtube-klipp som jag faktiskt inte sett tidigare.
En lördagkväll mitt i sommaren passar det alldeles utmärkt!
Vi kan kalla det för lördagsunderhållning.Intressanta noteringar:
* Undrar om det var någon av småkillarna som fick spela med Gretzky som blev något i framtiden?
* Har det någonsin varit så fullknökat på en träning på isstadion?
* Marcus Svensson från Nässjö HC? Nog för att vår målvakt är smålänning, men det är väl inte han?
* Kul att höra Percys utspel mot Jesper Mattsson. Den stridsyxan är nog begravd nu :)

Jag minns att jag följde matchen stenhårt - på text-tv.
Där finns många gamla rävar som garanterat såg den på plats. Berätta gärna om upplevelsen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Biljetterna till ET släpps på måndag
2010-06-12 16:39:58
Om ni sitter här i sommarvärmen (Eller det som bjuds) och längtar efter hockey så kan jag berätta att biljetterna till European Trophy-matcherna släpps på måndag.
Nytt för i år är att alla platserna kostar 90 kronor/styck och det gäller samtliga platser, såväl sitt som ståplats.
Förra året var det 150, så där måste ju klubben ha en eloge i allt biljettgnäll som varit. Under hundralappen är ganska skapligt.
Notera dock att det fortfarande är numrerade platser som gäller. Så ska du ha mittenplatserna så måste du nog köpa direkt. Inga årskort gäller.

Så på måndag är det bara att köpa era biljetter på ticnet.se.

Matcherna mot Hamburg och Tingsryd kommer mer info om senare. Det kan bli någon form av frivillig avgift, men ingenting är klart.

---

Mario Kempe till Djurgården? Ja, så kan det bli.
Till Sumo säger Kempe att DIF visat intresse. Och även Modo.
Men då han sitter utan kontrakt (Han är väl helt borta från Rögle?) så kan han vänta lite längre än de kontraktsbundna spelarna som har fram till tisdag på sig (15 juni) innan man helt enkelt inte får lov att bryta sitt kontrakt för NHL.
Kanske blir lite "31 januari-drag" på tisdagkväll då!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Planering för Schweiz/Österrike
2010-06-12 13:54:21
Nu är det lite mer planer spikade för resan ner till Bern-Salzburg-Zürich 18-21 augusti.
Så nu vill jag att alla ni som verkligen vill åka med säger till mig om vi ska samåka.
Min tanke är att det blir bil hela vägen, för det är mycket smidigare att ha en bil redan från Sverige ner där, istället för att flyga ner de dryga hundra milen enkel och sedan ta en dyr hyrbil där nere.
Ni som är intresserade av att göra denna garanterat minnesvärda tripp är välkomna att höra av er till mig johan@mrmadhawk.se.
Avresa kvällstid den 17:e och hemgång så man är hemma den 22:e.
Tre matcher i Europa står på menyn.

---

Samtidigt vill jag att ni som är här hemma under den tiden kommer med önskemål. Är det något speciellt ni vill att jag ska bevaka där nere? Min resa ner där tänker jag göra för att få så full täckning som möjligt till er där hemma.
Alla önskemål är bra önskemål, och alla relevanta önskemål kommer att uppfyllas.
Så ös på med tips där också.
Mer från själva resan? Mer videos? Mer spelarintervjuer? Mer bilder? Mer anekdoter?
Jag finns till för er. För att ni ska ha full täckning!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
Fotbolls-VM - tävling - del 2
2010-06-12 12:21:59
Ny VM-dag, ny pizzakodstävling.

Reglerna:
Tippa resultat, första målskytt samt minut som målet faller.
Och utslaget sker enligt följande rangordning: Resultat, målskytt och matchminut för första målet.
Har ingen rätt resultat så blir det två koder dagen efter. Och om det skulle visa sig att man har rätt resultat, men ingen målskytt så är det den som först har tippat rätt. Så det är alltså en liten fördel att tippa först.

Dagens match: England - USA (Spelstopp 20.30)

Skriv i kommentarsfältet. Glöm inte fylla i email så jag kan skicka ut koden.

Tävlingen sponsras av: ONLINEPIZZA.SE.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Per Johnsson fortsätter i allsvenskan
2010-06-12 01:32:06
Ni minns lånet Per Johnsson va?
Han var i Malmö under babyhawkssäongen och gjorde väl ingen större succé, men heller inte bort sig.
Jag var lite nyfiken på vad han ska göra nästa säsong.
Så ringt upp agent, Mikael Reander:
- "Perry" kommer spela allsvenskan till hösten. Var är inte riktigt klart, men vi håller på att snacka om det nu, hälsar Reander.
Men Malmö är inte aktuellt.
Frågan är vilken klubb som kan bli aktuell?
Sundsvall? Almtuna? Borås? Det är min första tanke. Kanske breddar han Leksand eller Rögle.

Samtidigt meddelar Reander att Niclas Burström kommer sikta på att först och främst ta en plats i Skellefteås lag, sedan kan allsvenskan möjligen bli aktuell igen.
Men först ska han alltså kämpa med de andra backarna i Skellefteå.
Han imponerade mycket i slutet av sin Växjösejour, så jag tror han kan ha en bra chans att ta en plats i SAIK.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
En väldigt intressant fråga
2010-06-11 18:57:48

Ja ja, jag vet att ni är några som kanske inte gillar Robert Pettersson, men han har ganska intressanta frågeställningar ibland.
Läs detta!

Frågan han ställer sig är alltså:
Hur kommer Malmö och Leksand agera säsongen 2011/2012 om man spelar i allsvenskan och vet med sig att man ändå kommer spela i en Europaliga 2012/2013. Då spelar det ingen roll hur man kommer i allsvenskan. Man kan tom trilla ur, för man drar sig ju ändå ur det hela till säsongen efter.

Frågan är ju väldigt intressant. Jag har inte något som helst svar, utan blev bara helt ställd över frågan. Den är ju klart relevant.
Debattera!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Status: Hurtig
2010-06-11 16:41:56
Jag utlovade ju er en status på Marcus Hurtig.
Enligt mina källor så är det enligt följande:

* Hurtig har Malmö som förstaalternativ.
* Bollen ligger helt hos Malmö hurvida det ska bli något eller inte.
* Praktiska saker är den viktigaste biten att lösa.

Och nu ska ni få kommentarer från samtliga aktörer.

Peo Larsson, sportchef Malmö.
- Finns ingenting att säga just nu i den frågan.

Pär Larsson, agent.
- Locket på i den frågan.

Marcus Hurtig, spelaren.
Svarar inte i telefon.

Med andra ord: Räkna med en lösning nästa vecka, om inte Peo Larsson får för sig att tvärvända i frågan.

---

Och så kan jag presentera tredje Rögle J20-värvningen för dagen och andra spelaren med Malmöanknytning.
Sebastian Idoffs bror, Marcus Idoff, är klar.
Har fått det bekräftat också.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Sundsvall värvar och backar nobbar
2010-06-11 13:40:24
Om ni missat det så har Sundsvall gjort klart med Christoffer Thörn från Björklöven idag.
Jag har inte rapporterat det.
En händelsefattig dag som denna så måste man dock gripa efter alla halmstrån.

---

Malmös J20 har för övrigt fått nobben av två backar.
Rickard Blidstrand från AIK samt Oliver Bohm från Färjestad.
Den sistnämnda är klar för Frölunda.

---

Har ny info på troliga tryoutspelaren, Marcus Hurtig.
Ska bara få ut lite till. Men i eftermiddag kommer där konkreta saker om hur läget är i den frågan.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fotbolls-VM - tävling - del 1
2010-06-11 11:13:53
Fotbolls-VM börjar idag och här på bloggen ska det nu tippas!
Varje dag kommer ni att kunna tippa utvald match.
Tippa resultat i den utvalda matchen, vilken första målskytt blir, samt vilken minut det målet faller i.

Och glädjande nog för många så är pizzakodstävlingen tillbaka.
Supporterpoliserna, Henke och Jörgen kommer tippa resultat som galningar nu när det är skräpmat som hägrar.
En kod varje dag gäller.

Du fyller i ditt namn och din email och skriver i kommentarsfältet:
Resultat.
Första målskytt.
Vilken minut första målet kommer.

Och man vinner om man har rätt resultat, är det samma hos flera så gäller första målskytt, och har flera samma målskytt så är det närmst rätt minut målet faller som gäller.
Går det inte att skilja åt ändå, så tillämpas lottning och vinnaren får mail.
Inga resultattips direkt till min mailkorg. Allt sker här på kommentarssidan!

Glasklara regler. Börja tippa!

Dagens match: URUGUAY - FRANKRIKE
Sista tid att tippa: 20.30.

Tävlingen sponsras av ONLINEPIZZA.SE.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Axel Wemmenborn till Rögle
2010-06-11 10:22:17
Malmös J20 tappar en viktig center.
Axel Wemmenborn har nämligen bestämt sig för att spela i Rögle kommande säsong.
- Jag tycker det känns bra med en ny utmaning. Det ska bli väldigt roligt att prova någonting nytt även om jag trivts väldigt bra i Malmö, säger Axel till bloggen.

Spel i A-laget lockar och kommer troligen vara närmre spel i Rögles unga lag än vad han är i Malmö, där det finns flera mycket bättre juniorer än vad som finns i Rögle.
- Dom kan ju aldrig lova något A-lagspel, det beror ju på hur det går för mig, men chanserna är helt klart större uppe i Ängelholm för min del, tror Wemmenborn.

Trist att han väljer att lämna Malmö. Det är en center med stor potential i, även om det ska erkännas att hans speltid i Malmö inte hade blivit speciellt stor när där redan finns Roger Olsson, Pathrik Westerholm och Max Görtz att konkurrera med.

---

För övrigt så kan bloggen även berätta att Rögles J20-lag är nära med backen Erik Lindström, som kommer från Moras J20.
Han beskrivs som en tuff jävel, som kan bli skogstokig.
- Lindström och Honken i ett derby mot varandra, det kommer höja tempen ytterligare några grader, säger en källa med god insyn i juniorhockey.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
NHL-kontrakten fortsätter att skrivas på
2010-06-11 00:24:01
Ännu en från den svenska JVM-laget har nu signat för NHL.
David Rundblad är klar för St:Louis, men kommer troligen att lånas ut till Skellefteå denna säsongen.
Hade dock varit intressant om han inte spelar i Skellefteå, då lär vi få se Niclas Burström i elitserien. En spelare som liksom bara blivit över.
Han är otroligt het på den allsvenska marknaden annars. Örebro och Växjö sägs vara hetast. Det skulle inte förvåna mig det minsta om Peo också är där och kollar. Skellefteåspelare brukar ha fördel i Peos bok.

---

Stefan Andersson är minsann närmre Västerås än vad jag skrev igår.
Skrev det litegrann i förbifarten igår, men se på tusan. Han är verkligen aktuell för Västerås.
VLT har snackat med Niklas Johansson, sportchefen.

---

Om ni mot förmodan sitter uppe nu så ta en titt på VM-maraton som pågår på SVT just nu. Förvisso fotboll, men vi snackar klassiska bilder som kablas ut!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ingen fördel att komma fyra
2010-06-10 20:04:51
Jag hade helt missat Aftonbladets artikel om att man i playoffspelet ska lira en rak serie istället för att mötas i två olika playoffomgångar.
Alltså kommer lag fyra till sju att mötas i en sex omgångar kort serie.
Jag tycker förslaget är helt åt helvete. Att fyran inte gynnas någonting mer än sjuan är ett stort steg tillbaka.
Det är minst lika tråkigt som när de fyra första lagen i allsvenskan gick rakt till kvalserien.

Tänk matcherna i februari. Då kanske femman och sexan kan börja slå sig till ro. Man kommer ändå spela "Lag 4-7serien" till kvalserien till elitserien.
Samtidigt kanske fyran strider in i det sista för att komma trea och gå direkt till kvalserien till elitserien.
När sedan den här "Lag 4-7serien" sätter igång så har femman och sexan kunnat vila sina spelare och vips så ligger dom bättre till.
Förslaget gynnar bara de sämre lagen, vilket inte är ett steg i rätt riktning.
Tänk i år. Malmö hade inte behövt spela två matcher i Uppsala exempelvis. KLAR fördel för Mallmö och KLAR nackdel Almtuna som inte får dra fördel av sin hemmastyrka.

Nu finns där givetvis fördelar också. Det är ju en kul serie att spela.
Men den gynnar inte de bättre lagen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Peo: Där finns backnamn
2010-06-10 16:03:03
För någon dag sedan hade Peo Larsson ingenting på kroken gällande backar.
Idag låter det annorlunda.
- Det finns en del uppslag ja, men ingenting mer än så tänker jag kommentera.

Hurtig?
- Får se hur det blir med det där. Finns inget att säga.

Det var en kortfattad och stressad Peo idag.
- Har suttit i möte hela dagen, så har inte hunnit med så mycket annat, hälsar han.

Men då vet ni hur landet ligger.