Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Söndagslistan V.3
2010-01-24 23:14:30
Ny vecka är redan klar.
Tiden går omänskligt fort!

TOPPEN:

1. Segermaskinen Malmö.

Ojdå. Detta har jag inte fått skriva på länge.
Det glädjer mig oerhört mycket att få göra det. Jag efterlyste inför de kommande matcherna sju raka segrar. Två av de är klara...

2. Sista veckan innan transferstopp.
Oj oj oj, vad snacket går. Peo tisslar och tasslar. Ingen säger någonting konkret. Alla vill veta. Rävspelet pågår och vi älskar det allihopa.

3. Forsberg som han berör.
Peter Forsberg berör något oerhört mycket. Fullsatt i Scandinavium och en signerad tröja som gick för hysteriskt mycket pengar till förmån för jordbävningsoffren i Haiti.
Han få vara en fara när man möter honom på isen, men där finns mycket positivt han drar med sig också.

BOTTEN:

1. De avgjorda streckstriderna.

Sju lag är i stort sett klara för playoff, Oskarshamn nästan klara för kvalserien neråt, Leksand är i stort sett klara för kvalserien uppåt - med 14 omgångar kvar!
Det är faktiskt lite småtråkigt. Och jag tycker också att det är ett steg tillbaka att man nu diskuterar hurvida Västerås och andra lag ska börja sälja av spelare. Det är minst två steg bakåt.

2. Frölunda.
Med den spelartruppen så ligger man där man ligger. Pinsamt! Det är dags att trötta spelare som Niklas Andersson, Kallio och allt vad dom heter tar ett steg tillbaka nu och låter Fredrik Pettersson, Jocke Andersson och Carl Klingberg ta över på allvar. Eller det är snarare Ulf Dahléns jobb. Ett jobb han snart inte har kvar?

3. Rögle.
Pinsamt usla just nu.
Imorgon streckmatch mot Södertälje. Om formstarka SSK vinner den så är kvalserien i stort sett ett faktum.

Och så utser vi veckans...

... Lättnad: Göran Karlström i Oskarshamn när Hardt gjorde 3-1 i powerplay. Ett stort "ÄNTLIGEN!!!" hördes över hela Småland.
... Bittraste: Magnus Sallbring, efter Robin Alvarez avstängning. Nu tycker jag förvisso att det är Peo Larssons jobb att uttala sig om sånt där, men det tyder ändå på en viss passion hos Sallbring.
... Bortskämda: Vi fans förväntar oss kanske mer än vad vi egentligen kan få och tyckte 1-0 mot Almtuna var lite småtråkigt. Visst är det så, det drar tyvärr inte så mycket publik, men tre poäng är tre poäng.
... Varmaste batteri: På Malmö Arena är det åtminstone Peo Larssons.
... Totalsågning: Vi förståosspåare har redan totalsågat Tony Virta i Leksand. Återstår att se om det var rätt. Hittils har den rätt pålitliga poängplockaren infriat förväntningarna. Noll poäng. Snacket om att han inte är någon poängmakare är bara bullshit och efterhandskonstruktioner. Annars har man som import ingenting att göra här.
... snackis: Frank Banham. Detta trots att han var en av många på Peo Larssons lista.
... Problemlösare: Alla som har åsikter på hur vi ska göra med den där "jävla disciplinnämnden..."
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listan
Match
kovalev:
2010-01-24 23:36:22
Hur vass är egentligen J Andersson och Clingberg? Pettersson som è bra spelar ju mest i stort sett med all rätt.
Rödhöken:
2010-01-24 23:39:36
Malmö segermaskin? jo man ska vara glad för varje seger, men segermaskin? Nja, först vill jag se dem vinna de två kommande hemmamatcherna, sedan kan vi börja tala om segermaskin. Men det vore jäkla gött om segrarna börjar komma nu och formen börjar peka uppåt. Då kommer tredjeplatsen absolut att vara inom räckhåll. De kommande tre matcherna ska bli mkt intressanta att följa. Om segertrenden håller i sig kommer det att bli riktigt kul i vårForsberg ja, vilken enastående lirare det är. Även när han har halvdålig form så är han bättre än många av elitseriens spelare i full form. Om han håller resten av säsongen så kommer han att ta MODO till slutspel. Den mentala injektion hans blotta närvaro i laget går inte att underskatta. Vilket lag som kommer missa slutspelet? Frölunda, årets totalflopp så här långt. Om det inte skärper sig snart kan de mkt väl hamna i kvalserien"den där jävla disciplinnämnden..." Den har många åsikter om. Men det är väl inte den inrättningen som sådan som är problem? det är väl snarare regelverket omkring den, hur och vem som får anmäla och vilka ledamöter som sitter i den.Disciplinnämnden behövs men den måste bli mer professionell. Den borde agera som i NHL där den inte bara granskar saker som anmäls av domarna utan även granskar alla matcher i efterhand och beivrar ALLT farligt och fult spel i alla matcher. Om de agerade på detta vis skulle det sätta press på spelare, såväl som domare att skärpa sig på plan och det premierar rent spel.
Delshammar (LTJD):
2010-01-25 00:24:30
Johan, du har uppenbarligen inte sett Virta i någon av matcherna!Nästan alla leksingar har gått från att precis som du såga honom totalt till att hylla honom. Självklart är han har för att producera poäng inget snack om det men om du hade sett matcherna så hade du sett hur bra han varit spelmässigt och om hans kedjekamrater bara haft lite bättre skärpa så kunda han ha gjort en 3-4 assist.Poängen kommer var så säker, det kommer ni kanske få erfara.
Johan:
2010-01-25 01:01:14
Okej, ja vi får se med Virta.

Det är klart att alla förståsigpåare kan få sig en knäpp på näsan.

Tycker dock fortfarande hans roll här ska vara att skrapa ihop poäng och bidra kraftigt offensivt.

URL: http://mrmadhawk.se
Johan N:
2010-01-25 02:48:24
Virta har varit bra i samtliga matcher och tillfört ett stabilt tvåvägsspel samt fart. Visst har det blivit noll poäng men det kunde lika gärna varit klart fler än 3 sett till chanser... Är McLean i Malmö så vass då? Strömberg betonade att Virta inte var värvad som någon offensiv spetsspelare och frälsare utan för att bidra till helheten. Undrar hur det hade låtit om situationen varit den omvända och Virta spelat tre matcher för Malmö.
buzz:
2010-01-25 06:45:36
"Oj oj oj, vad snacket går. Peo tisslar och tasslar. Ingen säger någonting"......floskeltoppen nästa Johan?.....L
Micke:
2010-01-25 09:02:38
Folk pratar om att kicka McLean, Tänk i stället McLean Söderberg Banham.... Myssss...
Backi:
2010-01-25 09:05:26
Vilket lag tycker du Johan har störst chans att utmana elitserielagen om en plats till elitserien nästa år? Personligen tror jag att båda elitserielagen som får spela kvalserien kommer att hålla sig kvar.Sedan tror jag det blir Oskarshamn(trots att jag är därifrån så måste man se sanningen i vitögat;) ) och troja-ljungby som får kvala neråt. Tror dock inte att mitt kära oskarshamn åker ner till div 1, dels tycker jag fortfarande dom är bättre än att komma sist i allsvenskan (även om jag troligtvis är en av få som tkr det) och dels så tror jag att i en ev kvalserie neråt så bör man vara ett av dom 2 lagen som kommer överst. AIK tror jag personligen går över till KHL nästa år och det innebär att 3/6 lag i det negativa kvalet spelar i allsvenskan nästa år, dessa tre lag blir IKO, Trojja och Nybro/Tingsryd!Kvalserien kommer bestå av:

Rögle

Södertälje

Leksand

Växjö

AIK

MalmöVad tror ni andra om detta ? :)Mvh Backi
Fricke:
2010-01-25 09:07:39
Bra skrivet om oss fans Johan ... när laget fick sin "kris" i slutet av förra säsongen, så gick vi på match och vrålade ut vår glädje över 2-0 mot Huddinge hemma. Vi blev ödmjuka och glada över varje poäng ... nu är vi tyvärr tillbaka med förväntningar att allt annat än vinst så är det skit .. skärpning fans!!! Vill dock ge en eloge till er som står i klacken .. positivt rakt igenom hela matcherna. Bra jobbat, kämpa på!!
Jonas:
2010-01-25 15:42:02
Jag fattar inte det där jävla gnället om avstägning, är det en tackling som tar mot huvudet är det 5+20 oavsett om det är meningen eller inte. Den tar klockrent på hakan alltså en ch.to the head.

Felet var väl att domaren inte såg det. Sen om han tittar ner spelar ingen roll han ser ju att han tittar ner också, det kallas RESPEKT.
Skriv en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar:

URL/Bloggadress:
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Ämnen
Sök i bloggen


Ronneby Brunn Cup