Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Söndagslistan V.2
2010-01-17 23:13:37
En dålig vecka för Malmö ska summeras, vare sig den är rolig eller inte.

TOPPEN:

1. Heta hockeymatcher!

Leksand-Malmö bjöd på allt publiken gillar. Det svängde, det tacklades, det blev mycket mål, det var spännande, det var två heta lag.
Helt underbar match att bevittna live i Ejendals Arena. Det är sällan jag är så taggad på en läktare. Och de bakom var ruskigt taggade också. Helt underbart och längesedan jag hade den tändningen en match i serien. Jag tror samtliga inblandade tycker det var en väldigt trevlig match.

2. Bartecko/Axelsson
Oj oj oj, vilket lyft för hela Färjestad.
Bartecko kommer säkerligen snitta en poäng, som när han var bäst i Luleå. Klubbytet var perfekt. Han kan frälsa Färjestad och avgöra hockeymatcher. Mer trader!

3. Brynäs
Grym vecka. Arbetsseger i Göteborg, malde ner SSK och körde över Rögle.
Bästa målvakten i serien? Ja, troligen.

BOTTEN:

1. Disciplinnämnden
För femtioelfte gången denna säsongen eller?
Bara kolla bråket mellan Dixon och Johan Andersson. Det är pinsamt och urexemplet på att det är olika bedömningar beroende på vem man är och vilken klubb med representerar.

2. Motivationsproblem?
Uppenbarligen har man motivationsproblem om man inte taggar till mot Borås hemma och ser till att vinna en sådan match. Framförallt när tränarna tjatar och man kan bevisa hur bra man kan spela när man kan äga stora delar av en match mot Leksand - I Leksand.

3. Mariestad
Allsvenskan i fjol. Nu sist i allettan och tåget mot en återkomst kan redan ha gått. Det är uselt.

Och så veckans...
... Snackis: Tacklingen på Johan (Inte Mikael, officiella hemsidan) Hägglund.
... Tolka det som ni vill: Magnus Sallbring på isen i måndags "Och direkt från Kumla - Johan Svensson!"
... Djur: Älg. När jag begav mig hem till Skåneland idag så var det en älg som låg rakt upp och ner på RV47 utanför Jönköping. Mitt på körbanan. Rörde inte en min och hade inga bekymmer med att det blev köbildning. Antagligen blev det större bekymmer för honom när jägaren kom.
... Uppgradering: Jag har inte åkt SJ InterCity på flera år. Nu är de tågen riktigt fräscha, jämfört med förr.
... Turmål: Per Fernhalls straffmål i måndags.
... Lagkapten: Daniel Glimmenvall.
... Öppna hån: Modo mot Roman Malek. Att karln är kvar är ett under.
... Håll koll i telefonboken, för fan: Peo Larsson får ta den. Jag fick frågan om Stefan Bengtssons telefonnummer av några anställda i Leksand, för dom hade inte det till hands. Inte jag heller. Så jag bad Peo Larsson skicka över det. Inkommen kontakt och Leksingarna ringde upp. "Är du på ingång?" "Ingång var?" "Ja, till hallen!" "Nä, vem pratar jag med?" "Leksand" "Okej, detta är Stefan på Mercedes bil i Malmö, ni har nog ringt fel".
... Kunskap: Den bjöd Leksands klackledare Emil "Dalastark" Nilsén mig på. När näshåren fryser är det minus 14. Okej, då vet vi!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listan
Match
Robert:
2010-01-17 23:59:16
Tror inte någon kommer att sakna Mif i kvalserien i år heller!
HS:
2010-01-18 01:56:34
Helt underbar match mellan Leksand och Malmö. Mer sådana matcher tack, där det finns lite känslor med. Kanske inte den bästa matchen från något av lagen men som sagt allt hände verkligen.
Gustav:
2010-01-18 02:21:06
Ja, fan allt det här snackandet om Alvarez får inte överskugga att det var en av de roligaste matcherna jag sett denna säsong. Hoppas på lika taggade lag 19 februari!
Jonas:
2010-01-18 07:01:43
Att äga stora delar av matcherna mot Leksand i år är väl inte direkt någon jätte merit. Det är det ju många lag som gör.
Göran:
2010-01-18 09:34:16
Angående "Det får inte hända igen"Jag hoppas diskussionen kan fortsätta. Den behövs om Malmö som klubb ska börja tänka om.Är det inte killar med hjärta för klubben som Malmö ska satsa på? Det finns nu hur många killar som helst i U16 laget som spelat hockey i Malmö sedan de var 6 år gamla, men nu ombeds de flesta, förutom de 8 som kommit in på Hockeygymnasiet, att söka sig till andra klubbar om de vill spela hockey. Skulle kunna tänka mig att de spelare som Malmö "väntar in" från andra klubba inte är mer än marginellt bättre, om de nu överhuvudtaget ÄR bättre. Malmö snackar om Hjärta men är tyvärr helt hjärtlösa själva. Alla dessa killar som har,i alla haft, hjärta för klubben släng bara ut i kylan som tack för allt de troget "tjänat" sin klubb. Trodde det skulle bli bättre med den nya ledningen, men allting verkar tyvärr rulla på i samma anda. Målet med att ha Malmöiter i laget raseras redan nu. Jag är helt säker på att en hel del av de killar, om de nu vill spela hockey mer, som nu blir ställda åt sidan kommer att blomma ut i andra klubbar och kanske så småningom blir kontaktade av Malmö igen. Men vad har då hänt? Glömmer man att man blivit åsidosatt? Glömmer man att klubben en gång krossade ens hjärta? Kommer man att någonsin igen att få samma Klubbkänsla? Antagligen inte! Jag började faktisktt på allvar tro på det här med "inga pengar-bara hjärta"... men inser nu det trista faktum att "bara pengar-inget hjärta" fortfarande är det som gäller i Malmö...
Stefan Sjöberg:
2010-01-18 10:49:11
Nu är det ju förvisso måndag, men kan inte låta bli att småmysa över Robin Alvarez kommentar om Pelle "Jöns" Prestberg; "Han är en jäkla pellejöns". Kommentaren är lika klockren som hans tackling...Prestberg är en pellejöns. Det ska bli intressant att se hur han bemöter motståndet i Kvalserien. Någon som minns Kvalserien -09? Han snackade skit och körde med småfula trix, men stack direkt till båset när det hettade till...Som sagt; en pellejöns.
DK:
2010-01-18 13:20:06
Från Wikipedia:

"Pellejöns -

En Pellejöns är en person som går ut i media för att släta över något dumt man gjort genom att kalla en annan en person för Pellejöns."
DK:
2010-01-18 13:23:14
Seriöst... Oavsett om det det var en ful tackling eller inte så blir det rätt löjligt när en stor, stark och tuff hockeyspelare kallar en annan hockeyspelare för Pellejöns.Min pappa är starkare än din pappa... så dä så!
NY:
2010-01-18 13:52:26
tycker att det är bra att Disciplinnämnden pga av att jätte många mifare tycker att reglerna är luddigasen verkar Pelle Prestberg inte bara vara en mästare på att göra poäng utan även få spelare ur spel så mycket så dom "grinar" ut om det i pressen

Härligt att ha en retsticka i laget,först reta upp motståndarna sen ta skydd bakom Jean-luc får nästan vem som helst ur spel,fan vad jag älskar Pelle Prestberg
Patrik:
2010-01-18 17:32:22
"... Håll koll i telefonboken, för fan: Peo Larsson får ta den. Jag fick frågan om Stefan Bengtssons telefonnummer av några anställda i Leksand, för dom hade inte det till hands. Inte jag heller. Så jag bad Peo Larsson skicka över det. Inkommen kontakt och Leksingarna ringde upp. "Är du på ingång?" "Ingång var?" "Ja, till hallen!" "Nä, vem pratar jag med?" "Leksand" "Okej, detta är Stefan på Mercedes bil i Malmö, ni har nog ringt fel"."Jo tack, fick exakt det numret och hamnade hos samma snubbe. Jobbar för officiella hemsidan och han hade grejer till mig, men det blev liiite svårt att få tag i han...
Johan:
2010-01-19 16:16:26
Haha, den kunskapen kan vara värdefull ;) och det med Stefans nummer var ju också lite kul :)

URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Skriv en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar:

URL/Bloggadress:
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Ämnen
Sök i bloggen


Ronneby Brunn Cup