Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
För ett år sedan...
2010-01-13 12:29:02

... Kom beskedet vi alla hade väntat på.
13 januari 2009 var dagen då Bobo Simensen fick sparken från Malmö.
Jag minns det mycket väl. Bara veckan före hade Christian Rasmusson sagt klart och tydligt i TV4 sport att tränarna satt bergsäkert.
Tror det vara fredagsmatchen mot Västerås som Malmö förlorade som Rasmusson sa det.
Sedan kom söndagsmatchen mot Björklöven som Malmö förlorade med uddamålet med bara någon minut kvar att spela av ordinarie tid.

Redan då tog han beslutet. Ja, inte Christian Rasmusson. Det var nämligen Peo Larsson som tog beslutet helt och hållet på den kvällen. Jag minns mycket väl hans irritation den kvällen. Ringde honom där på kvällen efter den matchen minns jag. Då kunde man tolka hans sätt att snacka som att det var saker på gång.
Men eftersom jag prioriterar min trovärdighet högt så kan man inte bara vräka ur sig att tränarna skulle sparkas, så även om jag faktiskt visste om det, så är det alltid bäst att vara 100 % säker innan man klämmer ur sig något sådant. Framförallt när det är styrelsen som har sista ordet. Det hade ju känts rätt snopet att vräka ur sig en tränarsparkning om det inte hade klubbats.

Styrelsemötet var på måndagskvällen. Den 12 januari.
Det höll på i hundra år kändes det som. Men uppenbarligen så klubbade man beslutet att entlediga Bobo och Peter.
Ingen gick att nå. Inte förrän morgonen efter. Då svarade ledningen med "Ring senare så får du ett besked". Laget tränade inte ens trots dagen innan match.
Strax efter lunch kom officiellt besked. Göran Karlström tar över.
Så här ett år efteråt kan jag meddela att nummer 2 på den listan var Joakim Fagerwall, som då fått sparken i Björklöven, men som framgångsrikt tagit över laget igen.

Men vi ska vara grymt nöjda med Kalis och Robbans jobb hittils. Det började okej, straffvinst uppe i Växjö, men sedan blev det rätt mörkt. Fram till den där babyhawkssagan kunde börja.
Det där är dock en heeelt annan historia.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Match
Gustav:
2010-01-13 12:53:45
Ja, januari är en rolig månad för hockeyintresserade. Händer både det ena och det andra denna tid på året!
Jussiforever:
2010-01-13 13:00:49
Alla lovordar Kalis. Men vad händer om Malmö missar kommande kvalserie? Just nu pekar det mot en väldigt oviss playoffplats.Borde inte Kalis ta oss till kvalserien med Malmös resurser?Om han nu inte lyckas, är han då fortfarande rätt man att träna laget?Hur stor skuld har Peo om laget missar kvalserien?Tycker det är viktigt att syna allas del i det hela..
Thomas:
2010-01-13 13:14:52
Jussiforever/Glöm inte att Peo ,Kalis och robban fortfarande lider av idiotkontraktet med Hurme.

De pengarna hade vi fått tre stycken bra spelare extra till laget för.Nästa år så kan all börja jobba på riktigt utan massa gamla rester.Jag tycker personligen att Peo, Kalis och robban är de bästa värvningarna till klubben på år och dar..Nästa år tror jag att vi är med på allvar!
Johan:
2010-01-13 13:32:01
Mycket väl talat, Thomas!

URL: http://mrmadhawk.se
Tysken:
2010-01-13 13:43:51
Peo gillar jag skarpt! Kalis o Robban oxå, men dom har en del att bevisa ang. PP o BP, ser inte riktigt ut som man får ihop det.. Dessutom lite frågetecken för kedjorna ibland..
Kix:
2010-01-13 13:44:17
Tiden går verkligen fort!

Är helt övertygad om att nuvarande tränarduo

samt sportchef är bra! Inga mer tränarbyten tack!Rätta mig om jag har fel, men LAGET ska väl också

göra sitt? Kalis & Robban kan göra en del - ex våga

bänka underpresterande spelare; nya PP - kedjor m m.

Fast om inte killarna är på tårna, funkar det inte

ens om så fan själv tränar dom ... ;-pOm MIF missar kvalserien så får de se till att gå upp nästa säsong!
nöffeplidan:
2010-01-13 13:51:04
jag tycker att kalis o gänget gjort ett jättejobb all heder ska dom ha av det.vissa saker råder inte tränarna över typ skador.det är upp till spelarna att visa att dom förtjänar sin lön,och där tycker jag att det brister en del.jo man mins det som igår detta glädjens besked.knappast förvånande men ändå.johan har du hört vad för påföljd herr andersson får för sitt tilltag,vuxet beteende att kasta en vattenflaska efter domaren.
Gustav:
2010-01-13 13:56:27
Missad topp 3 är väl inget misslyckande? Kalis har satt PO som mål och det tycker jag är rimligt med Malmös lag.
Hansson:
2010-01-13 14:36:21
Denna killen skrev jag redan om efter typ halva förra säsongen.Jag ville att Malmö skulle försöka värva han,om pengarna fanns.Han spelade då i Danska ligan,även sett han live.Insåg att han var ett FYND.

Tyvär tog inte Malmö han.Nu är han helt jävla magisk i NLB,Klubb Olten.

Killen har gjort 58 poäng på 30 matcher.

Men det bästa kommer nu...han har gjort 30 mål...snacka om målskytt.Källa eliteprospects.comBrent Kelly är namnet.Kanske nåt för nästa säsong Peo?Ha det göt alla Malmö Redhawks supportrar.
rydmark:
2010-01-13 14:52:08
Tycker vi ska vara mycket nöjda med Kalis och Robban och Peo. De känns som en stabil och samkörd ledartrio runt vårt lag. Sen kan jag fortfarande vara lite missnöjd med en del av stabiliteten och med hur moment som 5/4 och 4/5 fungerar. Fast det är jag säker på att man jobbar hårt med.Jag tycker absolut att detta gäng ska fortsätta leda vårt MIF Redhawks framöver... gärna under ett antal år för att de ska kunna sätta sin prägel ordentligt på vad MIF står för.Däremot kan jag absolut se att en tredje röst i båset skulle kunna vara bra. De gamla tankarna med t.ex. Sandström som tredjelänk tror jag skulle kunna fungera bra. En absolut favoritvärvning som tredje man in i båset skulle annars vara Stefan Lundh som redan känner Kalis och Robban bra och som haft väl fungerande samarbete med dem innan. Ett tydligt fördelat arbetsansvar mellan dessa herrar skulle lyfta laget ytterligare några nivåer, det är jag helt säker på.Men prio ett måste vara att behålla Kalis och Robban i båset framöver....
svennis:
2010-01-13 15:19:00
rydmark//Med allt negativt som Sandström vräker ur sig mot malmö i sändningarna på viasat så vill jag inte ha honom i mif.Men skulle nog kinna tänka mig en som Casselstål som den tredje länken.
Framåt Malmö !!:
2010-01-13 15:24:38
Tysken är klok !!!Kärlek Malmö !!
Nisse:
2010-01-13 16:34:29
Känns som Sandström negativa uttalande om Malmö i Viasat är ett sätt för honom att radera all misstanke om att han skulle vinkla sina uttalande. Detta så klart med tanke på hans historia i klubben och även att Lucas Sandström bor hemma hos honom.Karsltröm och Olsson är mil bättre än Bobo men fortfarande tycker jag de går lite under radarn i all kritik som riktas mot Malmö. Deras roll är jättestor och om inte spelarna presterar så ligger det mkt på tränarnas bord att ändra det. Morot, piska eller vilken metod de använder struntar jag i men det är deras jobb att se till att spelarna är motiverade och samspelta.
Mika:
2010-01-13 18:07:01
JussiforeverÅrets målsättning för Mif är Play Off.Inte kvalserien.Och jag håller med er övriga om att Peo, Kalis och Olsson ska fortsätta leda laget.Peo har tidigare fört upp Timrå och Skellefteå. Varför skulle han inte kunna lyckas med det i Malmö?
Magnus:
2010-01-14 09:01:07
Inget Hjärta bara pengar? eller vi kan kanske få tillbaka känslan och viljan kring; Inga pengar bara hjärta!?Nu när man är i nästan samma mentala och osäkra läge som det var i fjor vid samma tid så känns det anmärkningsvärt att man undviker att utnyttja junior effekten som vi såg i fjor!?

När juniorerna kom in i truppen, även om de inte spelade så mycket, så blev effekten att de gamla blev flera snäpp bättre! Enkel psykologi, en hotad plats ger….

Vi har också sett under hösten att vid de matcher där juniorerna har fått matchtid, att aggresiviteten och viljan har blivit bättre på många händer.

Hockey är en vilje- och kampsport!PS.Fredrik Eriksson var kanon innan han blev kapten DS.Skriv en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar:

URL/Bloggadress:
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Ämnen
Sök i bloggen


Ronneby Brunn Cup