Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Ett kul möte
2010-01-15 15:35:46
Att komma till Leksand är alltid lika trevligt.
Jag satte mig ner på ett hak i Leksand för att ta någonting att dricka efter tågresan till Dalarna från Arlanda. Då dyker den gamla Malmö FF-målvakten, Sture Leksell upp och vill snacka lite.
Sture bor sedan ett år tillbaka i Leksand och spelade mellan 69-72 i Malmö FF(!). Jag tror endast ett fåtal nu aktiva i Malmö vet vem han var. Pehr Malmström bör definitivt veta åtminstone vem han är.

Rätt kul att höra historier från förr. Vi snackar alltså om en tid som är före min tid. Långt före min tid. Runt 10-15 år före jag föddes.
Han berättade att han arbetade på NK-huset på Djäknegatan i Malmö.
Bland dagens ungdomar så vet man väl knappt om att NK funnits i Malmö. I deras värld finns väl bara Hansahuset. :)
Hur som helst. Han längtade tillbaka ner till Skåne.
- Det händer ju ingenting i Leksand. Det är bara hockeyn och där går man ibland. Man får en helt annan distans till det när man själv varit aktiv, berättade Sture.

Jag fick också berätta för honom vad en blogg är (Och hur f-n förklarar man det!?), men någon dator ägde han inte.
Han hade tom missat att Folke Lindström gick bort i våras och berättade bland annat att Folke var lyrisk över att få åka ner till Tyskland och förhandla om Sture Leksell. På den tiden fanns ingen bosmandom och även kontraktslösa spelare skulle man ha betalt för.
- 2500 D-mark fick Malmö för mig. Det var fina pengar på den tiden det. Men mest tror jag att Folke ville åka ner till Bad Neuheim och se hur dom hade det.

Kul möte. Ett möte med en spelare från en helt annan värld!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Match
Gustav:
2010-01-15 16:01:47
Kan sätta en krona på att det var på Gårdscaféet du träffade honom. Kan sätta en hundring på att han redan hade börjat dricka pilsner!Har jag rätt, Johan? =)
Johan:
2010-01-15 16:15:04
Svar nej på båda. :)

Det var kinakrogen. Karln var dock inte ett dugg onykter.

Men kanske blir ikväll, det är ju trots allt fredag!

URL: http://mrmadhawk.se
Gustav:
2010-01-15 16:26:22
Haha! OK!Har snackat med honom ett par gånger och jag kan säga att bara för att man dricker pilsner beter man sig inte onyktert. ;-)Kan berätta att Lucky House är ökänt i Leksand. Det är vår köttmarknad dit alla ungdomar som vill dansa går. På ovanvåning finns ett dansgolv där det brukar spelas typ "Sommartider, Hej, Hej" och Greasemedleyn på helgerna. En trappa ned hittar du ett dansgolv där det spelas "modern" musik. En riktig sylta komplett med Jack Vegas-maskiner och slagsmål är inte ovanligt på helgerna.

Skulle beskriva det som en blandning av Restaurang Le Le, Azalee och Slagthuset ;-)Hoppas du får en trevlig kväll i min hemstad!
Valpen:
2010-01-15 17:14:48
Jag håller med Sture angående Leksand ;)

URL: http://realitykills.blogg.se/
Erik:
2010-01-15 17:23:10
Tycker faktiskt att Lucky House kan vara ganska trevligt också! Lite vilda västern bara.Jag har inte hört något, men kommer det några bussar från Malmö? Satt på tåget idag när en person började bre på med skånska i telefonen ställandes frågor om laguppställningen, tänkte att det kanske var du?Välkommen till Leksand, hoppas på fest ikväll!
Stefan Sjöberg:
2010-01-15 18:51:52
Minns faktiskt Sture Leksell. Såg honom i minst en match åtminstone, Rögle BK-MFF i Ängelholms Ishall. Om jag minns det rätt så spelade Sture enbart i ansiktsmask, utan hjälm (nej, han var inte naken...). Inget ovanligt på den tiden, men Sture hade oturen att träffas av en puck huvudet och blev rejält groggy. Har för mig att Rögle vann med 4-1...

Tja, lite kuriosa om den gode Sture Leksell. Personligen tycker jag att Malmö hade snyggare tröjor på den tiden. Kan du inte leta fram nå´t foto på de tröjorna, Johan?
catami:
2010-01-15 22:13:14
Kul berättelse.Jag är lite äldre och minns en massa liknande historier om äldre favoriter. Bara det att de finns på riktigt kan vara hisnande när man möter dem.
Gustav:
2010-01-16 00:15:58
Sture var faktiskt en av de tidiga med att anamma säkerhetstänkande och använda mask istället för toppluva. Han berättade för mig att tyskarna var väldigt förundrade över hans skydd när han kom dit. Han sa till dem att han använde det för att bespara dem hans utseende ;-)

Kul prick den där Sture!
Lars:
2010-01-16 01:48:26
Haha kul att du har snackat med typ Leksands störsa alkis ;) Typ
Per Sjögren:
2010-01-16 08:47:09
Tråkigt om det stämmer att Sture har spritproblem, kan dock intyga att han var en rikigt grym målvakt på 60-talet, en riktig matchvinnare och stor personlighet som kunde bära hela laget. Han var över i Kanada och mötte flera av de stora och var nog först i Sverige med att använda en handgjord mask från Jaques Plantes fabrik. Som 12 årig målvakt i Glimåkra glömmer jag aldrig när han kom ner på en av våra träningar och gav mig mitt livs enda målvaktslektion:))

Detta möte var senare drivkraften att utbilda mig till målvaktstränare så man kan ju säga att Sture fortfarande efter 40 år har stor påverkan på Skånes målvakter:))

Vad som än har hänt efter detta, kommer Sture Leksell alltid att vara en av mina idoler.

Go Canada Go
Johan:
2010-01-16 11:36:48
Alkis eller inte. Kul att snacka med honom och höra lite från hans Malmötid.

Historia finns det inte alltför mycket av i Malmö.

Och framförallt skitkul att här finns läsare som sett honom spela!

URL: http://mrmadhawk.se
Hextall:
2011-11-03 16:51:18
Träffa Sture idag på Noret i Leksand .. 3/11 -11 En glad prick som ville gärna snacka hockey , målvaktspelet o utrustning.. såg pigg o glad ut ...http://www.dt.se/familjvanner/fodelsedagar/1.4029116-sture-var-forst-i-sverige-med-ansiktsmask-i-hockey?m=print
Skriv en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar:

URL/Bloggadress:
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Ämnen
Sök i bloggen


Ronneby Brunn Cup