Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Det blev en back som väntat
2010-01-27 13:30:30
Som de flesta kanske redan har sett så blev det även en back till Leksand.
Tidigare Brynäsbacken Antti Hulkkonen skrev också på.
Det som kanske var lite mer oväntat är att båda spelarna signades för hela nästa säsong också. Det tyder på att båda spelarna verkligen är beredda att satsa på Leksand.
Det tyder på klass och en attraktion när man lockar två så pass välmeriterade spelare för hela nästa säsong också, när det inte ens är klart vilken serie man spelar i, samtidigt så är det en rejäl morot för dessa två att man vet om att man spelar i Leksand i antingen elitserien eller allsvenskan.
Men den stora frågan är: Vad kostar detta kalaset för Leksand?
Skulle kunna tänka mig att Pesonen spelar INTE under i alla fall 130 och Hulkkonen spelar nog knappast under 80. Men det lär förbli en gåta.

Färdigvärvat nu då?
Antagligen, men man ska nog aldrig säga aldrig.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Match
Brasar:
2010-01-27 13:31:20
Är dom signade över nästa säsong också?!?
Kalle:
2010-01-27 13:34:34
Leksand... Sveriges största "värvarklubb"! Hur många "egna" spelare finns det i A-laget? Inget Hjärta-Bara Pengar. / Kalle
Leksing:
2010-01-27 13:35:58
Kalles kommentar är så dum så det är inte sant.Kolla upp hur många junisar som har spelat regelbundet i vårt lag denna säsong vetja...?
Johan:
2010-01-27 13:36:52
Brasar,

Ja, det verkar så.I pressmeddelandet kan du läsa följande:LIF FÖRSTÄRKER TRUPPENLeksands IF har idag gjort klart med 30-årige forwarden Jussi Pesonen samt 32-årige backen Antti Hulkkonen som bägge närmast kommer från finska SM-liigaklubben Ilves.Så här säger föreningens sportsligt ansvarige Patric Kjellberg om sina nyförvärv:- Jussi Pesonen är en stor, snabb powerforward som har varit en av finska ligans bästa spelare denna säsong och är fyra i den totala poängligan med 39 poäng på 40 matcher.- Antti Hulkkonen är en tuff allroundback som med sin karaktär kommer att ge oss tyngd och hårdhet i det defensiva spelet.- Vi har sökt efter pålitliga spelare med erfarenhet och det har vi hittat i Jussi och Antti. De har under årets säsong snittat över 20 minuters istid per match och har tillsammans spelat över tusen matcher i finska ligan, vilket kommer att oss ännu mer rutin och ryggrad.Kontrakten gäller för resten av säsongen samt säsongen 2010-2011 och båda spelarna kommer att ansluta till truppen snarast möjligt.Vi hälsar Jussi och Antti varmt välkomna till Leksands IF!

URL: http://mrmadhawk.se
Jussiforever:
2010-01-27 13:44:16
Hur går det för Peo tro?Kanske något lån på G?
Jörgen:
2010-01-27 13:46:34
Det är bara att gratulera Leksingarna och hålla tummarna för att det blir något över till oss andra. ;-)

URL: http://www.roligahistorier.com/
Brasar:
2010-01-27 13:48:51
Det var mycket glädjande! Tack för svaret, Johan!Fast jag leksing in i själen är jag då fullt beredd att hålla med Kalle till en stor del. Det är jävligt roligt att juniorerna har fått spela under säsongen och de har gjort det oerhört bra. Janolhs, Karlsson, Noren och även de andra "A-lagsjuniorerna" har talangen till att bli riktigt bra och de har fått känna på en hel del seniorlagshockey. De har fått mycket istid och överträffat de flesta förväntninigar.Det hade säkert varit bra för deras utveckling att få mycket istid även nu under den senare delen av säsongen, men nog kan ni hålla med om att det känns bättre på förhand med Pesonen än någon av juniorerna när det gäller en elitserieplats? Dessa värvningar är dyra, helt klart, och jag tvivlar på att de har Leksandshjärta värt att nämna vilket en del leksingar, enligt mig, måste förstå. Vi är ett köpelag, och har så varit ett tag, men som jag ser det så är det viktiga kuggar som ansluter. Det skall dock inte glömmas i sammanhanget att det finns en hel del talanger på gång i juniorleden i Leksands IF som ni alldels säkert kommer att få se på större allvar till nästa säsong oavsett serietillhörighet trots dessa värvningar.Anonym:
2010-01-27 13:49:36
Grattis LIF tror ni kan ta steget upp nu...finns inget annat lag i Allsvenskan med med den rutinen som dom nu skaffat sig. Just nu är dom klasser bättre än alla andra lag och spelar Rögle som dom gör nu kommer dom få lämna ES! SSK håller sig kvar som är ruggigt underskattat som lag...
chrille:
2010-01-27 14:06:18
hur många juniorer som spelat i leksands A-lag i år har leksan som moderklubb (med det menar jag att man spelat ungdomshockey i leksand, inte att dom är värvade ditt i juniorålder) enligt elitprospect är det bara 2.

i U-20 laget är det 5.

Brasar:
2010-01-27 14:12:43
chrille:I dagens A-lag i Leksand är det, precis som du säger, två stycken spelare som har Leksands IF som moderklubb, Jesper Ollas och Petter Ullman.Utöver dessa två finns två stycken spelare som anslöt till föreningen som första årets A-pojk (U15): David Åslin och Marcus Persson.Daniel Hermansson spelade i Borlänge som pojkspelare och flyttade sedan till Leksand och tillbringade sina juniorsäsonger i Leksands IF.
Lars:
2010-01-27 14:15:47
Haha, årets dummaste kommentar kom i alla fall från dig Kalle!! Kolla upp hur många ni har själv innan du kastar sönder alla glashus där nere i skåne...
Jussi Pesonen:
2010-01-27 14:25:44
Jag hejar inte specifikt på Leksand, men jag tycker ändå att det är konstigt att det fortsatt klagas på Leksand som värvningsklubb, såsom Kalle gör. Det är, absolut, egentligen bara Jesper Ollas som regelbundet spelar i Leksand och också har Leksand som moderklubb, men det är ändå ganska vanligt att klubbar har ett upptagningsområde och värvar juniorer och i stort bygger sina lag på spelare som på seniornivå har slagit igenom i andra klubbar. Ser vi bara till senaste matchen så skiljer sig inte Leksand nämnvärt från andra klubbar på samma ambitionsnivå. Mot Sundsvall hade Leksand sex spelare som har haft Leksand som första seniorklubb (Eriksson, Hermansson, Åslin, Karlsson, Källström och Persson), Malmö hade mot Oskarshamn så många som elva (Holmqvist, Svensson, Roger Olsson, Runemark, Arell, Blomkvist, Hersley, Damgaard, Söderberg, Marcus Olsson, Weihager), Södertälje hade sju mot Rögle (Heed, Kihlström, Hallin, Bemström, Videll, Carlsson, Andersson) och Rögle hade tre (Gath, Johansson och Sjögren). Vissa spelare har flyttat runt (exempelvis Hermansson, Damgaard och Hallin), vissa spelare saknades specifikt i senaste omgången ( Alvarez, Ollas) och vissa spelare hade sin första seniorklubb på relativt låg nivå (Ekman-Larsson, Urbas), så det är klart att inte en jämförelse bara över senaste omgången säger allt, men Leksand särskiljer sig knappast som en värvarklubb mer än någon annan.
BHC:
2010-01-27 14:36:02
Gath Spelade sina första år som senior i Tyringe Sim och Skridsko!
BHC:
2010-01-27 14:37:30
VIlket var helt fel såg jag nu, ful är han i vilket fall!
fz:
2010-01-27 14:52:28
En snabb genomgång på elite prospects av alla lag i allsvenskan och elitserien med reservation för någon felräkning och utan hänsyn tagen till speltid visar det som alla egentligen vet. Samtliga lag är köpelag i hyfsat stor utsträckning. Några lag sticker ut genom att så många som 8 egna produkter (Troja & HV71), 7 (SSK & MoDo) och 6 (Örebro - om nu IK och HC är samma klubb av olika årgångar).Åt andra hållet utmärker sig Borås utan någon egen produkt och Brynäs, Frölunda, Färjestad och Oskarshamn med vardera en. Övriga lag mellan 2 och 4 egna produkter.Tjafsandet lär väl likväl fortsätta...
Tyko:
2010-01-27 16:49:00
Martin Karlssons första seniorlag var Smedjebacken HC....
Johan W:
2010-01-28 15:11:20
Grabbar! Hur många bor det i Leksand hur många bor det i Malmö... Känns som en MYCKET märklig diskussion!!I Malmö bor det ca 286000 jämför det med:Befolkning i Leksands kommun: 15 289

Befolkning i Dalarnas län: 275 446Klart som fan vi inte kan ha alla fostrade i Leksand...
Sopan:
2010-01-29 17:25:19
Chrille: Mycket riktigt har två av dagens leksandsspelare Leksand som moderklubb. Precis lika många som hos Malmö faktiskt...
Skriv en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar:

URL/Bloggadress:
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Ämnen
Sök i bloggen


Ronneby Brunn Cup