Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Den väntade topptrion?
2009-09-30 23:33:54
AIK, Leksand, Malmö.
Där har ni serien när fem fulla omgångar spelats, där förvisso Malmö spelat en match mer. Men det börjar nog dock sätta sig litegrann. Den väntade topptrion har gått fram och tagit täten.
Går igenom kvällens resultat efter att ha varit uppbokad hela kvällen och ser att där faktiskt var två skrällar.
Sundsvall och Borås bevisar att det faktiskt inte bara är att plocka poäng hur som helst på deras hemmaplaner. Idag var det Mora och Almtuna som fick smaka på förluster där man egentligen måste ta poäng för att haka på i toppen.
Men givetvis trevligt för oss i Malmö.

---

En annan sak som var väldigt trevlig var att Redhawks J20-lag vann med 6-5 mot Södertälje. Efter fem spelade där så parkerar Malmö på andra plats bakom suveräna HV71 som tagit full pott hittils. Och då är tuffa bortamatcher i Jönköping och Göteborg avklarade för laget.
Till helgen är det nya matcher. Då spelar man på Kirseberg faktiskt. Linköping på lördagen och Västerås på söndagen. Segrar där så känns läget mycket bra i jakten på topp8-serien.
Idag hade man dessutom förstärkt med Lucas Sandström. Och han gjorde ingen besviken. 1+2 noterades han för och bevisar att han är alldeles för bra för J20, trots att han fortfarande är junior.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Bittert med Kesä
2009-09-30 18:14:23
Man kan ana en viss bitterhet hos Malmö Redhawks ledning över att Västerås inte åkte på något straff igår för tacklingen mot huvudet på Teemu Kesä som troligen kostar honom Växjömatchen.
– Jan Urbas får 2+2 minuter för att han råkar vifta med klubban och det blir ett litet sår på en av deras spelare. Kesä blir tacklad mot huvudet, men det blir inte ens utvisning, säger Peo till Sydsvenskan.

Som tur är så spelas inte nästa match förrän på onsdag sedan, så det lär inte bli fler matcher än Växjömatchen för Teemu.
Mot Bofors är han en spelare som kommer behövas. Det brukat alltsom oftast bli riktiga grismatcher i Karlskoga. Där vill vi gärna ha Teemu Kesä med.
Ska bli kul att se om bänkningen gjort något positivt för Robin Weihager mot Växjö. Det får vi onekligen hoppas på!
Biljetter till matchen bokas här. Efter fyra raka vinster är det dags att fylla muffinsen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ryno in i AIK ikväll
2009-09-30 15:55:42
Johan Ryno är nu tillbaka i AIK. Det är väl femtioelfte gången han försöker slå sig in i NHL/AHL utan att lyckas.
Han finns med redan ikväll faktiskt när AIK möter Troja-Ljungby i Ljungby. En tuff bortamatch för AIK, och då är det givetvis skönt för AIK att få en förstärkning i form av Ryno som troligen går in med Sandberg och Bång, meddelar AIK.se.

---

Redhawks J20-lag har också match ikväll. Södertälje kommer till Isstadion och den matchen börjar 19.30.
Kommer tyvärr inte att kunna närvara där idag.
Så om någon som är där känner för en liten kort rapport därifrån får ni gärna slänga över den på mail ikväll. johan@mrmadhawk.se
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Väntat beslut av "Sudden"
2009-09-30 13:01:16
Mats Sundin har meddelat att han lägger av nu via en presskonferens.
Redan när han kallade till presskonferens så kunde vi konstatera att karriären nu avslutas. Jag menar, varför skulle han annars kalla till presskonferens? För att meddela att han påbörjar ännu en säsong i NHL? Givetvis inte.

En grymt häftig karriär är alltså över.
Jag tror inte vi fattar hur stor han lär vara där borta i NHL.
Men något vi fattar är vad han betytt för landslaget. Alla gånger han lett Tre Kronor i flera olika turneringar. Det går inte att räkna. Från målet mot Sovjet i Åbo 1991 till assisten till Lidströms avgörande OS-mål 2006. Där hände mycket under de 15 åren.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fint lån för Borås
2009-09-30 12:03:33
Borås får en fin förstärkning.
André Petersson från HV71 kommer att förstärka laget på lån eftersom han inte riktigt får plats i laget. Det tackar Borås troligen väldigt mycket för. Petersson lär vara en bra spelare på allsvensk nivå.

---

Det lånas förresten en hel del just nu. Fredrik Korduner i AIK lånas också ut. Men det blir till division 1 och Väsby. Hade för mig att AIK hoppats en hel del på Korduner i år. Har inte börjat speciellt bra när han blir nerskickad i ettan får man väl säga.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Säsongens första minustecken
2009-09-30 04:25:25
Säsongens första minustecken har visat sig.
På småländska höglandet (såklart!) så visade temperaturen i bilen att det var -1 C utomhus. Och där satt jag och körde med sommardäck på bilen...
Nu hade jag tur eftersom det inte är vått, men ett tydligt tecken på att det är hockey är när man kör på nätterna och man jämt måste hålla stenkoll på temperaturen och väglaget.

Nu är jag i alla fall hemma igen. Gick rätt smidigt faktiskt.
Laget har åkt buss hem och bör också vara i Skåneland igen. Dom får träningsledigt under onsdagen för att åter ha träning på torsdagen med fullt fokus på toppmötet mot Växjö.

Nu ska denna svensken sova gott efter 120 mil i bil.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
"Kalis" nöjd med hela laget
2009-09-29 23:25:58
Fick en pratstund med Karlström efter matchen. Följande citat från honom.

- Jag tycker Carl Söderberg gör en jäkla fin kämpainsats och hjälper laget mycket defensivt. Man kan inte förvänta sig poäng och show varje match från honom. Han bidrar mycket till laget.
Om Söderbergs insats.

- Marcus Olsson räknar jag att han är tillbaka på fredag.
Om Marcus Olssons handskada.

- En perfekt match för honom. Lite grinigt och så. Det passar Anton perfekt. Han gör en jättefin insats måste jag säga, men det gör hela laget.
Om Blomqvist insats.

- Domaren är pinsam. Han håller inte en bra nivå. Det måste finnas gränser på vad man får göra och inte göra där ute på isen.
- Om domarens insats.

- Jag är nöjd med hur laget genomför hela matchen, det är ingen match man bara åker och hämtar poäng i. Så det är jag jättenöjd med.
- Om lagets insats.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Onödigt spännande!
2009-09-29 21:22:19
Det blev seger här i Västerås, men måste säga att det var onödigt spännande.
1-4 inför sista ska inte behöva bli 3-4 och en jäkla nervositet på isen. Laget backar helt enkelt hem istället för att fortsätta spela som man gjort.

---

Carl Söderberg skulle spelas igång, sades det på förhand.
Jo, tjena. Han är så fruktansvärt loj så det är pinsamt. Vem ska kunna slå detta i honom? Är ännu en gång besviken som tusan på vår Super-Calle.
Han åker inga skridskor och tar allting förgivet. Glider ut vid byten och försöker göra allting så snyggt... Tappar dessutom fullständigt i anfallszon när Larrivée får avancera och spela fram "loppan" till 3-4...

---

Grattis till första målet i Malmötröjan, Thomas Larsson! Gamewinninggoal dessutom.

---

Tycker danskarna visar rätt bra vilja framåt. Morten Green tycker jag gör en av sina bättre matcher i Malmötröjan faktiskt. Dessutom belönad med två poäng. Nu snittar han sin poäng

---

Hersleys andra mål påminde mig om en match i Hovet för nio år sedan. Då var det Roger Öhman som la en puck från mittzon på Tim Thomas. Idag gjorde Hersley något ganska liknande. Bara det var värt resan hit.
Hersley förresten... Två mål till idag. Häftigt att det går så bra för honom!

---

Anton Blomqvist gör enligt mig en strålande insats. Är med bra bakåt, spelar med attityd och spelar precis som han ska spela. Agerar dessutom lite polis framför egna målet.

---

En turlig bortaseger och tre poäng. Men det hade kunnat vara betydligt mer säkert. Härnäst Växjö hemma på fredag. Ett Växjö som vann idag igen. Vi snackar toppmöte på fredag. Ta er till arenan!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
På plats i Rocklunda
2009-09-29 18:25:12
Då är man på plats i Rocklundahallen. Ja, jag vägrar säga någonting annat. Den kommer alltid heta Rocklundahallen för mig.
Markus Svensson sträckning var inte så illa som man kanske befarat och han värms upp just nu av Carl Söderberg.
Noterar i uppställningen att Marcus Olsson saknas. Detta gör lite förändringar i kedjorna. Urbas får gå in som center mellan Alvarez och Larsson, samtidigt som Victor Svensson tar platsen med Hardt och Söderberg.
Larrivée i förstakedjan, Jonnie Karlsson i andra backpar, Valdix i tredjekedjan och Ström börjar som sjundeback. Där har ni statusen på de föredetta Malmöspelarna i VIK.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Minns ni detta?
2009-09-29 16:44:48
Haha, senast jag körde bil på riksväg 56 mellan Norrköping och Katrineholm inträffade en sak som många kanske inte uppskattar. Att bilister på motsatt sida ljusvarnar för att polisen står och skjuter med lasern på andra sidan.
här skrev jag den 27 mars 2008.
Det händer inte så jäkla ofta, men när jag körde sträckan för cirka en halvtimme sedan så inträffar det på nästan exakt samma ställe igen. Vad är sannolikheten? Jag kör nästan aldrig på denna sträckan och när jag väl kör där igen så står polisen där igen. Men alla passerade givetvis lagligt.
Snyggt när bilister kan hjälpa varandra på det sättet, även om dårarna naturligtvis också får varningen.

Nä, nu är det tio mil kvar. Västerås nästa!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
Tre fd Malmöiter ska sänka Malmö
2009-09-29 13:13:42
Västerås får idag in sin tredje spelare med ett förflutet i Malmö.
Och jag ger mig fasen på att alla tre kommer göra allt för att sänka sin föredetta klubb. Idag är det Sebastian Ström som ska matchas in i laget.
Sedan tidigare är det Christian Larrivée och Andreas Valdix som finns i laget.
Kan bli en tuff nöt att knäcka för Malmöspelarna. Dessa lär vara extremt taggade inför kvällen.

Läs artikeln med Sebastian Ström inför kvällens match på VLT.

---

Nu ska vi rulla vidare längs E4:an!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Mot Västerås
2009-09-29 10:24:01
Då börjar vi resan. 120 mil i bil ska avverkas idag.
Skönt. Man går in i säsongen med tre resor på 60, 100 och 60 mil på 13 dagar. Man kommer in i det rätt fort...

---

Ryno verkar vara nära AIK. Undrar om det blir så mycket förstärkning egentligen? Jag menar, exakt i vilken av de två toppfemmorna ska han gå in? I en tredje gör han inte speciellt mycket nytta.
Nåväl, det är såklart en given förstärkning om han kommer hem till dom.

---

Vad ska Skellefteå med Surovy till?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Resultattips 6: Västerås - Malmö
2009-09-29 08:40:16

Resultattips 6, Västerås - Malmö.

Match att tippa: Västerås - Malmö (Resultat efter 60 minuter)
Sista tid att tippa: 29/9 klockan 18.59
Pris: 200 kronor att spela för på betsafe.com utan några insättningskrav (100 kr över från senast).
Ingår: I säsongstävlingen där flest rätt resultat ger en resa för två till Tyskland och Hockey-VM.
Vinnare resultattips 5: Malmö - Björklöven: Ingen.

Ditt tips är giltligt när du fyllt i ett nick och email för att jag ska kunna nå dig.
Vill du deltaga i tipsen för hela säsongen så måste du använda samma nick och email hela säsongen. Då deltager du i tävlingen om VM-resan.
Du skriver ditt tips i kommentarsfältet och skriver: Resultat och första målskytt i matchen. Hemma först, borta sen. Man måste sätta rätt på båda för att att vinna tävlingen om spelpengarna.
När det gäller resan till hockey-VM så räcker det med rätt resultat för att noteras för ett rätt i den tävlingen. Man har dock fördel vid rätt resultat då det kommer vara utslagsgivande om två stycken slutar på samma antal rätta resultat.

Alla får deltaga, oavsett klubbtillhörighet. Det är helt gratis.
Även om du inte var med i förra rundan så kan du när som helst gå in i tävlingen.

Totala toppen i jakten på resan till hockey-VM (Inom parantes antal gånger man har rätt målskytt vid rätt resultat).
Efter fem omgångar (av 52):

1. Fidde_J 2 rätt (0)
1. gronaouvit 2 rätt (0)
1. J 2 rätt (0)
1. Kovalev 2 rätt (0)
1. stalle 2 rätt (0)
1. zeppo 2 rätt (0)

2. Gustav (LTJD) 1 rätt (1)
2. Svennis 1 rätt (1)

3. ( o ) 1 rätt (0)
3. 0026 1 rätt (0)
3. A head ahead 1 rätt (0)
3. Andreas717 1 rätt (0)
3. apekatt 1 rätt (0)
3. Bambukungen 1 rätt (0)
3. benny 1 rätt (0)
3. Boink 1 rätt (0)
3. Byströmgoalie 1 rätt (0)
3. comethl 1 rätt (0)
3. degen 1 rätt (0)
3. Erik 1 rätt (0)
3. Farshid 1 rätt (0)
3. Gallant 1 rätt (0)
3. Gunnar 1 rätt (0)
3. hajo 1 rätt (0)
3. Iggy 1 rätt (0)
3. j0han 1 rätt (0)
3. Jakob S 1 rätt (0)
3. jerry 1 rätt (0)
3. JH 1 rätt (0)
3. Jonas 1 rätt (0)
3. Jonas E 1 rätt (0)
3. Jonas Sturup 1 rätt (0)
3. kent70 1 rätt (0)
3. Kodraxic 1 rätt (0)
3. Kung Kenta 1 rätt (0)
3. Larm 1 rätt (0)
3. Lemontip 1 rätt (0)
3. linus 1 rätt (0)
3. Lundqvist 1 rätt (0)
3. M 1 rätt 1 rätt (0)
3. maca 1 rätt (0)
3. Malmoe 1 rätt(0)
3. Martin H 1 rätt (0)
3. matttre 1 rätt (0)
3. Miffaren 1 rätt (0)
3. Mike 1 rätt (0)
3. m-n 1 rätt (0)
3. montana 1 rätt (0)
3. Murto 1 rätt (0)
3. NHL-S 1 rätt (0)
3. Nicke 1 rätt (0)
3. nilseryd 1 rätt (0)
3. Oskar 1 rätt (0)
3. Oskar Nilsson 1 rätt (0)
3. Picknickkorgen 1 rätt (0)
3. Robin89 1 rätt (0)
3. Runar 1 rätt (0)
3. rydmark 1 rätt (0)
3. Stef_31 1 rätt (0)
3. Stefan 1 rätt (0)
3. Stickan 1 rätt (0)
3. Sumo 1 rätt (0)
3. Trond Vefald 1 rätt (0)
3. Tåbbä 1 rätt (0)
3. Ville 1 rätt (0)
3. Zeff 1 rätt (0)
3. Älska Malmö! 1 rätt (0)
3. Östgöte 1 rätt (0)

Är det någon som känner att det inte står rätt till! Tveka inte att kontakta mig på johan@mrmadhawk.se så reder vi ut det!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Imorgon: 120 mil i bil
2009-09-28 22:51:30
Man vill se hockeymatcher LIVE.
Imorgon är vi en full bil som rullar till Västerås för att se matchen. Jag är den enda som kan köra. Det är 120 mil i bil på samma dag. Men den mackan har jag tagit förr, så det är lugnt och ännu har vintern inte slagit till.

---

Ägnade kvällen åt att kolla Färjestad-Timrå. Ingen höjdarmatch, men jag ska försöka variera mig lite när det gäller matcher man ser live i år och inte se på samma lag hela tiden.
Pääjärvi gjorde en fantastisk nertagning på tennis och spelade fram Daniel Corso. Är han redan mogen för en poäng per match? Jag tror han är det!
Och den där Forsberg alltså... Grymt mål idag idag. Jag hoppas verkligen att han stannar i elitserien. Skånes största Foppa-älskare, Kvällspostens Alf Karlsson, snackade jag med i fredags på matchen mot Mora. Han trodde "Foppa" stannade hela säsongen i Modo. Hoppas verkligen!

---

Tänk om Christian Larrivée avgör matchen imorgon...

---

Brett McLean fick för övrigt inget kontrakt med Tampa efter tryouten. Är alltså kontraktslös nu.
Malmö behöver en center...

---

Djurgården fick däng mot AIK. Mumma!

---

Nej, sängen nu. 120 mils körning är trots allt ingen barnlek. Ska försöka få ut resultattipstävlingen tidigt imorgon, sedan sova bort några timmar till.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Hurme i mål?
2009-09-28 19:46:28

Det ryktas att Jani Hurme blir den målvakt som kommer få stå imorgon. Detta pga att Markus Svensson sträckte sig under straffläggningen igår.
Vi får veta imorgon, men jag fick det från något jag betecknar som MYCKET BRA HÅLL alldeles precis. Hade dessutom tidigare fått ett mail om detta.
Men det beror nog mycket på hur Svensson känner sig imorgon på värmningen. Men bli inte förvånade om Hurme blir den som står imorgon, som en ren säkerhetsåtgärd.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Leksand lånar DIF-back
2009-09-28 16:28:21
Redan förra säsongen var en utlåning på gång, men det blev först i år.
Den föredetta Brynäs och Växjöbacken, Niklas Andersson, numera tillhörande Djurgården kommer att lånas ut till Leksand. Det gäller i denna veckan.
Ska bli intressant att se vad Andersson går för i Leksand. Han har varit skadeförföljd, men han kapacitet på allsvensk nivå är bra.
Det vi Malmöiter bör minnas honom mest ifrån är hans mål för Växjö i premiären 07. 3-3 när klockan stod på 19.59.

---

På tal om Växjö så är det veckans hemmamatch i Malmö Arena.
Förra säsongen kom det 12.000 pers mot Växjö. Det lär komma en del från Småland, så nu är det upp till oss att försvara vår borg på läktaren.
Biljetter bokas HÄR.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Hampe får lämna Saskatoon
2009-09-28 14:06:07

Bloggen kan idag avslöja att Malmöprodukten Hampus Gustafsson inte direkt fått en bra start på sin karriär i de kanadensiska juniorligorna.
Efter att Saskatoon Blades hämtat in en ryss och en finne i förra veckan så kommer det inte finnas någon plats för "Hampe" i laget eftersom man max får ha två utlänningar i laget.
Enligt säkra källor till bloggen så är det Gustafsson som kommer att få lämna.
- Jag kan bekräfta att jag söker en ny klubb åt Gustafsson och att vi då letar främst i WHL, säger Gustafssons agent, Gunnar Svensson till bloggen.

Bloggens källor hävdar dock att det ser väldigt svårt ut att hitta en ny klubb där borta och att det mesta pekar mot en klubb i Sverige. Det kan dock Svensson varken bekräfta eller dementera.
- Vi ska först och främst leta efter en klubb i Kanada och WHL åt honom. Sedan får vi titta på Sverige, menar "Svesse".

Hampus Gustafsson själv bekräftar också att han kommer få lämna Saskatoon.
- Jag har fått beskedet att jag inte ska vara kvar här. Det är dock klubbens General Manager som just nu tittar på om jag ska tradas till en annan klubb i WHL eller om jag ska åka hem till Sverige. Jag ska få ett besked under morgondagen, säger Gustafsson.
Det mesta pekar dock åt att det blir Sverige igen.

Redhawks sportchef Peo Larsson bekräftade idag för bloggen att Hampus Gustafsson ligger ute på marknaden, men han ville inte svara på om man var intresserade eller inte.
Tråkigt givetvis för "Hampe" att det blev så här, men det är ingen dans på rosor där borta och det tror jag även att han hade klart för sig.

Det kommer nog finnas anledning att återkomma i frågan.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Träningsrapport inför Västerås
2009-09-28 12:30:16
Igår match, idag träning, imorgon match. Det är inte det mest vänliga schemat man har. Men det är bara att gilla läget. Man fick ju ledigt i onsdags. ;)
Laget gick på is runt kvart över elva och gick av en timme senare.
Det börjar nog bli lite slitet i truppen nu. Tre spelare stod nämligen över träningen pga av diverse småsaker.
Nichlas Hardt, Victor Svensson och Teemu Kesä.
Två J20-killar kallades upp i form av backen Victor Mångs och den målfarlige forwarden Sebastian Dyk.

Det var som sagt en ganska lugn träning i runt en timme och det var lite övningar, lite PP och tvåmålsspel.
Tycker Jani Hurme såg extra laddad ut. Står han imorgon? Tveksamt om han gör det, men han tänker inte ge upp sin plats så himla lätt till Svensson.
En annan som satte väldigt mycket puckar var Kim Staal. Man kan göra det enkelt för sig och tro att gårdagens  mål betydde väldigt mycket. Och tills motsatsen är bevisad så tänker jag vara så naiv så jag tror på det.

Dagens backpar och kedjor:

Eriksson - Weihager
Damgaard - Hersley
Blomqvist - Casselståhl
Arell - Mångs

Urbas - Söderberg - Treille
Staal - Green - Wallgren
Alvarez - Olsson - Larsson
Sandström - Öhman - Dyk

Därmed oerhört svårt att avgöra vilka som spelar imorgon. Ska försöka hugga "Kalis" på den informationen senare här.
Om både Svensson och Hardt blir tillgängliga så tror jag att Treille får röra sig neråt till förmån för Hardt och Svensson kommer också att placeras någonstans.
Samtidigt tycker jag det vore väldigt kul att se Öhman och Dyk tillsammans i en match, om man nu vågar det. Isåfall får 90:an, Sandström agera pappa i den kedjan...
Av backarna känns det som att Weihager kommer få nöta bänk om Kesä spelar. Annars hade inte Damgaard stått uppsatt med Hersley.

Laget värmer på is här hemma imorgon. Flyger till Stockholm och åker sedan buss till Västerås. Efter matchen blir det buss hem.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Träningsrapporter
Rätt intressant...
2009-09-28 10:03:05
... Att Mathias Johansson spelade med Skåre igår.
Det är andra spelaren från förra årets Redhawkstrupp som smyger igång i en division 1-klubb, bara sådär den senaste veckan, utan någon nyhet eller någonting om det. I onsdagens match var det Janne Öberg för Pantern, och igår alltså Mathias Johansson i Skåre.
Det blev dessutom två poäng för "Matte" när man slog Mariestad borta. Ett lag Johansson gjorde poäng i i båda matcherna i Katrinhallen förra säsongen för Malmö. En hall där Johansson för övrigt spelade sin sista match i Malmötröjan.

På tal om Öberg, så gjorde han sina första poäng i IKP-tröjan igår också. Två stycken när Nybro besegrades.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Söndagslistan V.39
2009-09-27 23:24:04
Septembers sista hela vecka ska summeras. I vanlig ordning veckans tre bästa och de tre sämsta sakerna, enligt mig.

TOPPEN:

1. Moralen
Jäkla fin moral laget har visat upp denna veckan får jag säga. Först knepigt läge mot Sundsvall som slutade med en trea, sedan hade man mängder av chanser mot Troja och visar upp ett fint tålamod. Mot Björklöven så betalar man inte priset under 60 minuter, men lyckas ändå få med sig två poäng. Åtta av nio poäng under veckan får ses som helt okej.

2. Il Capitano
Han sprutar in poäng från sin backplats. En lightversion av Mange Johansson som egentligen kan bli hur bra som helst som back, om han får utrymme och speltid. Ser bra ut. I alla fall offensivt och Kesä backar dessutom upp honom väldigt bra.

3. Foppa och Foppa
Peter Forsberg, behöver inte ens nämna mer än så.
Johan Forsberg, poäng i samtliga elitseriematcher han har spelat. Har mognat sakta med säkert och gick inte in i elitserien förrän han var redo. Smart och bra!

BOTTEN:

1. Carl Söderberg
Vi ska kräva så jäkla mycket mer. Jag är grymt besviken på att allt ska se så förbannat snyggt ut hela tiden. Jag älskar verkligen Calle, men varför strula till det hela jäkla tiden? Vi skiter i om han vill lirka in den snyggt mellan benen på målvakten. Vi vill se mål och poäng. Sundsvallsmålet gör han förbannat bra. Men det ska inte behövas. Han ska vara tillräckligt bra för att avgöra en sådan match långt innan.

2. Smaklösa ramsor
"Peter Forsberg är homosexuell" skaderades på Hovet, "Stefan Liv är en f***a" skaderades i Lindab Arena. Det känns så jäkla smaklöst. Jag kan köpa det om det finns grund för det, exempelvis rivalitet. Men exakt varför är Stefan Liv illa omtyckt i Ängelholm? Och är inte "Foppa" bevisat straight? Så jäkla tröttsamt. Var finns kvalitén och finessen i ramsorna?
Gäsp. Verkligen.

3. Vi hoppar.
Känns inte som där finns så mycket mer att ta upp under denna punkten. Serierna har precis startat så allt borde vara frid och fröjd!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listan
Poängspruta till Löven
2009-09-27 22:18:51
Malmö har mött Björklöven en av fyra gånger nu. Kanske ska man vara tacksamma för det.
Nu på kvällen offentliggjorde man nämligen att man värvat en riktig poängspruta från AHL.
Han heter Jesse Schultz och gjorde förra säsongen hela 52 poäng i AHL. På pappret är det givetvis starkt.
Kanske förklarar det varför Arto Sirviö idag gick runt efter matchen nere i Greenroom och såg smånöjd ut med ett leeende?
Han har för övrigt haft ett par stabila säsonger i AHL och nu hamnar han alltså i Allsvenskan. Det känns som en som kommer tillföra en hel del framåt för Björklöven.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Två turliga poäng
2009-09-27 20:33:45
Malmö tar två poäng mot Björklöven.
Det skulle absolut inte varit mer. För så loja och dåliga som man var i stora delar av matchen så förtjänade man inte poäng.
Samtidigt kan det vara skönt att ha turen på sin sida ibland.

---

Kim Staal straffhjälte. SÅ viktigt!
Jag satt och sa till mina bänkgrannar från tredje straffomgången: "In med Stalle! perfekt att få bli hjälte en sådan här match och få sitt mål!"
Och jodå, den satt där. Riktigt snyggt dessutom. Det behövde han.

---

Björklöven gör en bra bortamatch. Snöpligt att åka hem till Umeå med en strafförlust.
Dom behöver absolut inte skämmas för sin poäng här nere.

---

Fan vad Söderberg känns loj. Ska strula till det alldeles för mycket. Straffen var pricken över i. Alltid samma gamla straff. Det är inte ett dugg snyggt. Onödigt. Och samma tendenser i matchen. Men han ska och kommer att skärpa sig. Det är inga problem tror jag.

---

Varför envisas man med att köra samma straffskyttar som redan har satt en straff?
Jag såg Bofors göra det med Patrik Lundh förra helgen och idag missade både Morten Green och Martin "Majo" Johansson sina straffar efter att man satt de i första rundan. Finns det någon som har intressant statistik på detta så kom gärna med det!

---

4500 i publiken. Ändå rätt positivt med tanke på att söndagar är den sämsta dagen och att det var fotboll tidigare på dagen.
Off record: Skönt att Malmö piskade Bajen.

---

Örebro-Mora 6-4 och AIK-Sundsvall 1-0.
Bra att Mora fick däng, men det krävs treor i denna typen av matchen.
Förbättring jämfört med i fjol dock: Då blev det en inspelad poäng mot Björklöven på hela säsongen faktiskt.

---

På presskonferensen var "Kalis" besviken på hur man genomför hela den andra och delar av tredje.
Han pekar på att grabbarna i laget inte är beredda att betala priset för att ta sin tredje raka seger, och det funkar inte så i ishockey.
Det har han så förbannat rätt i.
Samtidigt menar han att laget kommer undan med blotta förskräckelsen och har tur som kommer undan härifrån med två poäng. Lagom irriterad på det beteendet dessutom
Det är riktigt bra att det här inte var acceptabelt.
Det krävs en helt annan attityd mot Västerås på tisdag.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Skön seger i Göteborg!
2009-09-27 16:20:31
Slår på datorn efter lite möten under eftermiddagen och ser att Redhawks J20-lag har vunnit i Göteborg mot Frölunda.
Mycket mycket bra och viktigt. Och det var A-lagsspelarna som visade vägen. I alla fall framåt. Öhman två mål och Arell ett mål.
Dessutom lyckades Fabian Sivnert med konststycket att rädda 49 av 51 skott. Det ger en procent på över 96 %.
Efter två raka förluster var detta direkt nödvändigt och det kompenserar den missräkningen vi gjorde förra helgen när Tingsryd lyckades vinna nere i Malmö.
Bara A-laget kvar nu som ska vinna så är söndagen perfekt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Andersson bra eller SM-liiga ett skämt?
2009-09-27 13:01:42
Noterade en väldigt intressant sak när jag kollade lite statistik från finska ligan precis.
Adam Andersson har snittat över en poäng per match så här långt för sin nya klubb KalPa. Är det äntligen så att Andersson fått det där genombrottet vi alla väntat på i sisådär tio år nu eller är det så att SM-liiga egentligen inte är en speciellt svår liga att vräka in poäng i.
Det är möjligt att Andersson fått ett litet genombrott, men jag är i alla fall inne på att det är ligan som håller en rätt dålig standard. En spelare som Ville Vahalahti, som var oduglig i Linköping ligger år efter år i topp hemma i Finland och Färjestads superstar Lee Goren har under sin "komma igång-period" i Tappara gjort åtta poäng på fyra matcher, vilket är dubbelt så bra som han kommer att göra i elitserien.

Samtidigt så kommer man alltid kunna kamma hem ett par guldkorn från SM-liiga till Sverige. Det är jag rätt säker på. Men det verkar vara väldigt svårt att hitta de nuförtiden. Ligan verkar ha blivit bra mycket sämre än vad den var för 10-15 år sedan då Malmö bland annat plockade Juha Riihijärvi som faktiskt var kung i elitserien och Malmö under en tioårsperiod.

Andersson har för övrigt fått en så pass bra start i SM-liiga att han förlängt med tre år med KalPa. Blir han en ny Stefan Öhman som har sina bästa år i karriären i SM-liiga? Det är inte många svenskar som gör den resan under sin karriär.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Resultattips 5: Malmö - Björklöven
2009-09-27 11:46:36

Dags för säsongens femte resultattävling! Hemmamatch för Malmö igen.

Match att tippa: Malmö - Björklöven (Resultat efter 60 minuter)
Sista tid att tippa: 27/9 klockan 17.59
Pris: 100 kronor att spela för på betsafe.com utan några insättningskrav.
Ingår: I säsongstävlingen där flest rätt resultat ger en resa för två till Tyskland och Hockey-VM.
Vinnare resultattips 4: Malmö - Troja-Ljungby: Svennis. Grattis till 300 kronor i spelpengar!

Ditt tips är giltligt när du fyllt i ett nick och email för att jag ska kunna nå dig.
Vill du deltaga i tipsen för hela säsongen så måste du använda samma nick och email hela säsongen. Då deltager du i tävlingen om VM-resan.
Du skriver ditt tips i kommentarsfältet och skriver: Resultat och första målskytt i matchen. Hemma först, borta sen. Man måste sätta rätt på båda för att att vinna tävlingen om spelpengarna.
När det gäller resan till hockey-VM så räcker det med rätt resultat för att noteras för ett rätt i den tävlingen. Man har dock fördel vid rätt resultat då det kommer vara utslagsgivande om två stycken slutar på samma antal rätta resultat.

Alla får deltaga, oavsett klubbtillhörighet. Det är helt gratis.
Även om du inte var med i förra rundan så kan du när som helst gå in i tävlingen.

Totala toppen i jakten på resan till hockey-VM (Inom parantes antal gånger man har rätt målskytt vid rätt resultat).
Efter fyra omgångar (av 52):

1. Fidde_J 2 rätt (0)
1. gronaouvit 2 rätt (0)
1. J 2 rätt (0)
1. Kovalev 2 rätt (0)
1. stalle 2 rätt (0)
1. zeppo 2 rätt (0)

2. Gustav (LTJD) 1 rätt (1)
2. Svennis 1 rätt (1)

3. ( o ) 1 rätt (0)
3. 0026 1 rätt (0)
3. A head ahead 1 rätt (0)
3. Andreas717 1 rätt (0)
3. apekatt 1 rätt (0)
3. benny 1 rätt (0)
3. Boink 1 rätt (0)
3. Byströmgoalie 1 rätt (0)
3. comethl 1 rätt (0)
3. degen 1 rätt (0)
3. Erik 1 rätt (0)
3. Farshid 1 rätt (0)
3. Gallant 1 rätt (0)
3. hajo 1 rätt (0)
3. Iggy 1 rätt (0)
3. j0han 1 rätt (0)
3. Jakob S 1 rätt (0)
3. jerry 1 rätt (0)
3. JH 1 rätt (0)
3. Jonas 1 rätt (0)
3. Jonas E 1 rätt (0)
3. Jonas Sturup 1 rätt (0)
3. kent70 1 rätt (0)
3. Kung Kenta 1 rätt (0)
3. Larm 1 rätt (0)
3. Lemontip 1 rätt (0)
3. linus 1 rätt (0)
3. Lundqvist 1 rätt (0)
3. M 1 rätt 1 rätt (0)
3. maca 1 rätt (0)
3. Malmoe 1 rätt(0)
3. Martin H 1 rätt (0)
3. matttre 1 rätt (0)
3. Miffaren 1 rätt (0)
3. Mike 1 rätt (0)
3. m-n 1 rätt (0)
3. montana 1 rätt (0)
3. Murto 1 rätt (0)
3. NHL-S 1 rätt (0)
3. Nicke 1 rätt (0)
3. nilseryd 1 rätt (0)
3. Oskar 1 rätt (0)
3. Oskar Nilsson 1 rätt (0)
3. Picknickkorgen 1 rätt (0)
3. Robin89 1 rätt (0)
3. Runar 1 rätt (0)
3. rydmark 1 rätt (0)
3. Stef_31 1 rätt (0)
3. Stefan 1 rätt (0)
3. Stickan 1 rätt (0)
3. Sumo 1 rätt (0)
3. Trond Vefald 1 rätt (0)
3. Tåbbä 1 rätt (0)
3. Ville 1 rätt (0)
3. Zeff 1 rätt (0)
3. Älska Malmö! 1 rätt (0)
3. Östgöte 1 rätt (0)

Är det någon som känner att det inte står rätt till! Tveka inte att kontakta mig på johan@mrmadhawk.se så reder vi ut det!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Glöm inte att matchen börjar 18.00
2009-09-26 22:10:48
Fotboll och hockey samma dag. Problem? Nejdå.
Om någon nu skulle ha missat det så börjar hockeymatchen klockan 18.00 och fotbollsmatchen 14.30 då Bajen ska skickas med raska steg ner i Superettan för övrigt.
Alltså missar ni ingen av matcherna av rena tidsskäl. Däremot kan givetvis det ekonomiska spela in. Alla har inte råd att slanta in 500 spänn på en söndag sådär, trots att det är lönehelg.
Men som sagt, hockeyn börjar 18.00 imorgon.
Biljetterna bokas här.

---

Zlatan gjorde mål idag igen. Det är ganska häftigt. Femte matchen i rad!
Fan vad jag vill se honom live. Tror inte vi kommer bjudas på något liknande under flera flera flera år framöver.
Om någon av bloggens läsare skulle vinna den där la liga-tävlingen jag gjort reklam för tidigare under veckan så kan ni väl bjussa med mig? Snääälla... ;)
Tävlingen: Se Zlatan live, vinn 4 biljetter till ett värde av 50.000 kr.


---

En annan utflyttad Malmöit gjorde ett ganska hyfsat mål om vi säger så. Pääjärvis mål mot Frölunda var klass! Ska bli kul att följa honom i år.

---

Fick precis rapporter från en trogen bloggläsare om att tre J20-spelare syntes på stan precis. Ajabaja, pojkar! In på hotellrummen med er. ;)
Skämt åsido, dom var väl bara och käkade eller något. Dom vet vad dom gör, men kul att det bara dyker in ett sms med rapporter om att MIF-spelare spottats i Göteborg en lördagkväll.
På tal om J20 så bjuder Bama på bilder från dagens match här.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Dagens elitserieomgång och lite allsvensk hockey
2009-09-26 18:36:05
Denna Jukka Voutilainen imponerar rejält så här i början på serien. Innan Rögle borta hade han gjort tre mål och två assist. När matchen var slut hade han gjort fem mål och tre assist. På tre matcher. Jisses vad bra han är! Grymt effektiv.
Jag såg som sagt Rögle-HV71 idag och måste säga att det ändå var ett bra Röglespel. HV var inte alls speciellt imponerande. Kändes som man gjorde vad man skulle, men inte ett endaste dugg mer än det.
Men Voutilainen - wow alltså!

---

Peter Forsberg fixar suddenseger för Modo med 2-1 mot Djurgården på Hovet.
Han gör alltså en assist till 1-1 och sedan avgör han matchen själv i sudden.
Man kan tycka vad man vill om honom, men han är helt makalös. Det kan ingen ta ifrån honom.

---

Pär Arlbrandt har fått en superstart i Luleå.
Två mål och två assist i första hemmamatchen när Luleå krossar Södertälje med 8-2. Det behövde nog "Arla". Smart av Roger och Roger att fortsätta låta han och Olausson spela tillsammans som i Västerås.

---

Äntligen seger för Linköping. Det var ganska väntat att man skulle slå ett Färjestad som inlett med två raka segrar och som "fick lov" att förlora mot LHC borta.

---

Skellefteå har inlett med två raka segrar. Ännu ett bevis på att försäsong är en sak och serie en annan.
Och jodå, Johan Forsberg gjorde poäng idag igen.
Fem poäng på tre matcher för "Foppa" som Peter Andersson ratade...

* * *

Lite allsvensk hockey har det också varit idag.
Bofors fick smaka på förlust idag. Almtuna vann med 3-2 efter alla mål i sista perioden. Det är tajt där uppe nu. Almtuna gick om Malmö i och med detta. Men det skiljer bara några poäng lagen emellan där uppe. Men det gäller givetvis att hänga med från start ändå!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Förlust igen för J20
2009-09-26 17:22:30
J20-laget har den kanske tuffaste bortahelgen man kan ha i J20 Superelit.
HV borta lördag och Frölunda borta söndag. Allt annat än två förluster där är en ren bonus. Och det blev ingen bonus för Malmös J20 idag. HV var dubbelt så bra målmässigt och vann med 8-4 till slut. Detta trots att Öhman och Arell får fortsätta köra med J20.
Nåja, ny match imorgon mot Frölunda. Allt som inte är förlust där är bra. Det är riktigt bra lag man mönstrar i Jönköping och Göteborg, år efter år.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Riktiga lördagar igen!
2009-09-26 15:00:58
Man vet att det är riktiga lördagar när:

- Det är full elitserieomgång.
- Det är live-V75 på TV4.
- Det är engelsk ligafotboll på Canal +.
- Det är en kvällsmatch i elitserien.
- Det är fullknökat med matcher på stats.swehockey.se.

Nu kan det äntligen börja hända lite om helgerna.
Själv är jag duktigt bokad på en match. Rögle-HV71.
Rögle kommer att behöva en seger för att hänga med från start, men samtidigt så vräker HV in mål. Det blir riktigt tufft för de grönvita.
Sedan ska man spela förväntat bottenmöte mot SSK i nästa omgång.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Idrott
Thuresson fick inte plats i år heller
2009-09-26 12:09:00
Andreas Thuresson har de senaste tre veckorna slagits för en plats hos NHL-laget Nashville.
Men igårkväll stod det klart att "Ante" får inleda sin tredje raka säsong i AHL och Milwaukee.
Tråkigt för Thuresson att han inte fick en chans i NHL, men fortsätter han utvecklas så är det absolut ingen omöjlighet att han så småningom får chansen.

---

Bloggen kunde berätta att Sebastian Ström blev den som får lämna Rögle.
Igår blev det klart att han återvänder till Västerås.
Hans comeback där lär bli mot Malmö på tisdag...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Eriksson leder poängligan
2009-09-26 01:48:49
Noterade en rätt rolig sak när jag surfade in på swehockey nu här på natten.
Fredrik Eriksson leder hela poängligan. Det är rätt grymt att han redan smällt in sju poäng och han är den enda som gjort poäng i varje match. Det är ett suveränt vapen att ha en så offensiv back.
Nu har det givetvis straffat sig lite. Han var bortgjord mot Mora och duktigt bortgjord mot Sundsvall, men med sina enorma spelskicklighet så är jag säker på att "Freddan" på ett bättre och bättre sätt kommer lära sig att hantera det.
Se bara på Johan Åkerman. Det tog hundra år att duga på absolut toppnivå som back. Han kompenserar det med enorm spelskicklighet.
Och då spelar det ingen roll att Nils Montan-Lund inte förstår varför Eriksson blev back...

När jag snackade med Eriksson i somras så tyckte han att vi hade rätt att kräva uppåt 35 poäng från hans klubba i år. Efter 7.7 % spelat av serien har han redan bjudit oss på 20 % av sin lovade poängskörd. Snittpoängen: 1.75 p/match.
Det ser bra ut "Freddan"!

En eloge ska givetvis också utdelas till Patrik Hersley.
Så mycket lite självförtroende kan göra. Två baljor mot Troja.
Hittils, mycket bra. Bara att fortsätta ösa på. Poängstarka backar har jag saknat sedan Peter Andersson och David Petrasek hade flest poäng 2004/2005...

Samtidigt får vi inte glömma bort det en back är till för. Defensiven.
Jag är helt säker på att Malmö kommer att behöva värva en riktigt bra "sarg ut"-back så småningom. En Hasselblad, en Stepanek, en Lance Ward.
Men så länge det håller här nu ett tag så finns det ingen anledning att hetsa iväg med det. Men det kommer att behövas. Serien är lång.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Statistik och Nörderi
Stabil hemmaseger
2009-09-25 21:17:07
Fan vad skönt att laget går in och gör exakt det jobbet vi kan förvänta oss av dom.
Man vinner tvärsäkert mot Troja med 4-1. Mycket mycket bra match rakt igenom.

---

Men det hade kunnat vara så mycket mer.
Man bommade ruggigt mycket lägen där i första och andra perioden. Det är ju faktiskt rätt skönt att det finns ett sparkapital där.

---

Två backar som imponerar offensivt är Patrik Hersley och Fredrik Eriksson. Målen och poängen fullständigt rasar in. Det tycker jag känns riktigt bra. Kapten Eriksson visar verkligen vägen.
Hersley utnytttjar ett fint skott. Mycket bra.

---

Några som ska ha en stor eloge, är fjärdekedjan.
Sandström och Treille för jäkla bra.
Sandström får äntligen utdelning i poängprotokollet. En av få nollor kvar av Malmös forwards som inte var bruten.

---

Kim Staal är inte vän med pucken. Det är något som är klart. Nu ska vi dock avvakta med att gnälla för mycket. Så fort han får den med en enda match, så är jag säker på att det här lossnar.

---

Kedjan med Alvarez-Olsson-Larsson måste vara riktigt jävliga att möta.
Karlström var dock inte nöjd med dom på presskonferensen. Jag tycker att även om dom inte är speciellt konstruktiva i anfallszon så tycker jag dom verkar vara några jäkla svin att möta.

---

Söderberg är för slarvig. Punkt slut.

---

4919 i publiken. Fy fan vad bedrövligt, Malmöiter! Det är en riktigt stor besvikelse. Nu är det Björklöven hemma på söndag. Ta er nu hit. En eloge till oss som var här dock. Bra stämning i arenan trots allt. Ståplats gör ett riktigt hästjobb, även om det är för mycket mummel. Gör det med passion!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Calle till Bosse!
2009-09-25 17:48:50
Calle Steen återvänder till Bossefors.
Men inte så spelare, eftersom karriären är nerlagd. Däremot kommer han arbeta som instruktör och inspiratör på hockeygymnasiet och även arbeta lite med A-laget på heltid.
Detta skriver Bofors officiella hemsida nu på eftermiddagen.
Inte ett dugg oväntat att han går dit. Hans tjej har precis fått barn och släkten finns där. Vi visste att dom sökte boende där också.
Det skulle inte heller förvåna mig om han försöker sig på en comeback på planen, när han fått gott om tid på sig.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
En bloggares värsta mardröm?
2009-09-25 16:19:21
Undrar om en bloggares värsta mardröm har inträffat för mig denna eftermiddagen.
Ett tangentbord som inte fungerar!
Inte direkt det man önskar sig. Som tur är så har inte eftermiddagen bjudit på någonting. Och nu ska det vara löst.
Snart dags för match och jag rapporterar precis som vanligt från den.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen
Öppettider arenan
2009-09-25 12:38:00
Det var lite strul förra matchen då informationen om när arenan öppnar inte nått ut till alla.
Detta gäller:
Arenan öppnar 16.00 i sportbaren. Du går in från "Emporiasidan" vid Hyllie boulevard längst ner i hörnet. Givetvis med giltlig biljett.
17.00 öppnar det för logeägarna. Ingång logeingång.
17.45 öppnar huvudentrén.

Varför skiljer det 1.45 mellan ingången vid sportbaren och huvudentrén? Enkelt! Man vill ju givetvis att besökarna ska handla i sportbaren så det blir lite inkomster.
Men man är inte bara ute efter pengar. Man bjuder faktiskt på en lättare buffé i sportbaren vid varje fredag då det är after work.
Så nu vet ni det.
Vi ses väl där i eftermiddag!?

---

Jag såg inte dagens värmning på arenan. Är det någon som råkat se den från restaurangen får ni gärna slänga in en kommentar.

---

Tävlingen om la liga-matchen blev en succé. Och det kommer vara stor chans att någon av bloggens besökare vinner. Men det finns fortfarande chans. Max 3000 tävlande.
Se Zlatan live, vinn 4 biljetter till ett värde av 50.000 kr.

Och nu som undrar. Nej, det ger mig ingen som helst fördel själv i tävlingen att jag tipsar er om den. Däremot vet jag att tävlingar uppskattas av bloggens besökare. Så det hade varit kul om någon utav er vann tävlingen.
Så passa på att deltaga. Det kostar er faktiskt inte en enda krona. Namn, email och rätt svar är det enda som krävs.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Arenan
Resultattips 4: Malmö - Troja-Ljungby
2009-09-25 09:31:52
Dags för säsongens fjärde resultattävling! Nu kan ni detta.

Match att tippa: Malmö - Troja-Ljungby (Resultat efter 60 minuter)
Sista tid att tippa: 25/9 klockan 18.59
Pris: 300 kronor att spela för på betsafe.com utan några insättningskrav (200 kr över från förra gången)
Ingår: I säsongstävlingen där flest rätt resultat ger en resa för två till Tyskland och Hockey-VM.
Vinnare resultattips 3: Sundsvall - Malmö: Ingen. Därmed 200 kronor extra att spela för idag.

Ditt tips är giltligt när du fyllt i ett nick och email för att jag ska kunna nå dig.
Vill du deltaga i tipsen för hela säsongen så måste du använda samma nick och email hela säsongen. Då deltager du i tävlingen om VM-resan.
Du skriver ditt tips i kommentarsfältet och skriver: Resultat och första målskytt i matchen. Hemma först, borta sen. Man måste sätta rätt på båda för att att vinna tävlingen om spelpengarna.
När det gäller resan till hockey-VM så räcker det med rätt resultat för att noteras för ett rätt i den tävlingen.

Alla får deltaga, oavsett klubbtillhörighet. Det är helt gratis.
Även om du inte var med i förra rundan så kan du när som helst gå in i tävlingen.

Totala toppen i jakten på resan till hockey-VM (Inom parantes antal gånger man har rätt målskytt vid rätt resultat).
Efter tre omgångar (av 52):

1. Fidde_J 2 rätt (0)
1. gronaouvit 2 rätt (0)
1. stalle 2 rätt (0)
2. Gustav (LTJD) 1 rätt (1)
3. 0026 1 rätt (0)
3. A head ahead 1 rätt (0)
3. apekatt 1 rätt (0)
3. benny 1 rätt (0)
3. Boink 1 rätt (0)
3. Byströmgoalie 1 rätt (0)
3. degen 1 rätt (0)
3. Gallant 1 rätt (0)
3. hajo 1 rätt (0)
3. Iggy 1 rätt (0)
3. J 1 rätt (0)
3. j0han 1 rätt (0)
3. Jakob S 1 rätt (0)
3. JH 1 rätt (0)
3. Jonas 1 rätt (0)
3. Jonas E 1 rätt (0)
3. Jonas Sturup 1 rätt (0)
3. kent70 1 rätt (0)
3. kovalev 1 rätt (0)
3. Kung Kenta 1 rätt (0)
3. Larm 1 rätt (0)
3. Lemontip 1 rätt (0)
3. Lundqvist 1 rätt (0)
3. M 1 rätt 1 rätt (0)
3. maca 1 rätt (0)
3. Malmoe 1 rätt(0)
3. Martin H 1 rätt (0)
3. matttre 1 rätt (0)
3. Miffaren 1 rätt (0)
3. Mike 1 rätt (0)
3. m-n 1 rätt (0)
3. montana 1 rätt (0)
3. Murto 1 rätt (0)
3. NHL-S 1 rätt (0)
3. Nicke 1 rätt (0)
3. nilseryd 1 rätt (0)
3. Oskar 1 rätt (0)
3. Oskar Nilsson 1 rätt (0)
3. Runar 1 rätt (0)
3. Stefan 1 rätt (0)
3. Stickan 1 rätt (0)
3. Sumo 1 rätt (0)
2. Trond Vefald 1 rätt (0)
3. Tåbbä 1 rätt (0)
3. zeppo 1 rätt (0)
3. Östgöte 1 rätt (0)

Är det någon som känner att det inte står rätt till! Tveka inte att kontakta mig på johan@mrmadhawk.se så reder vi ut det!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Bicek är en "Trnka-värvning"
2009-09-25 01:54:31

Jag tycker SSK:s värvning av Jiri Bicek stinker desperation.
Man har ju faktiskt, förutom skadade Bemström, kvar tolv forwards i truppen. Tycker värvningen känns rätt mycket som Malmös värvning av Pavel Trnka för ett par år sedan.
En spelare med en jäkla massa matcher i NHL, men som misslyckats i Leksand och inte var den toppspelaren man hade hoppats på.
Nu sitter SSK dock bara med ett femveckorskontrakt och troligen är det över efter det, men det känns sådär och stinker lite desperation redan nu, även om man nu slog Linköping under kvällen.

---

Toni Mäkiahos karriär rullar vidare.
Nästa anhalt blir ni Slovakien. Han var ju faktiskt inte helt oduglig, men kostade troligen en hel del. Och tog en hel del dumma utvisningar, men han taggade även laget.

---

Efter bloggens avslöjande om att Sebastian Ström blir den som får lämna Rögle så drog ryktescirkusen igång.
Enligt VLT:s säkra källor så väljer han mellan Västerås och Malmö. Det stämmer dock inte.
Där finns bud både utomlands plus att Malmö inte är intresserade. Ska det vara så ska det vara ordentligt och när det finns ekonomiskt utrymme för det.
Och det vet jag att Malmö och Peo Larsson tänker också.

---

Nu blir det sömn. Det är gameday idag!
Ryktet säger att det går trögt med biljettförsäljningen. Då kanske vi kan bli positivt överraskade över publiksiffran denna gången.
Jag tror den blir 6181.
Biljetterna bokar du här.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Härlig TV-kväll
2009-09-24 21:28:33
TV-platsen har varit så bokad den bara kan bli ikväll.
Fotboll och hockey för hela slanten. Så mycket att man zappat som aldrig förr. Har egentligen inte haft något huvudnummer. Men en hel del kul har hänt.

* Foppas mål. Han går in och gör mål i comebacken. Hur jäkla häftigt är inte det? Spelar liksom ingen roll att Modo får däng.

* Kvällens "Foppa" var dock i Skellefteå. I 3-1-segern mot Luleå gjorde Johan Forsberg tre assist för Skellefteå och var därmed inblandad i samtliga mål. Spelaren som inte ansågs duga när Malmö gick upp i elitserien har nu gjort fyra poäng på två matcher. Ja, för Andrej Nedorost eller Milan Bartovic var ju givetvis mycket bättre när vi gick upp, Peter Andersson... Okej, lätt att vara efterklok, men ändå.

* HV gör sjukt mycket mål! 6-2 i första matchen och 7-6 i andra. 13(!) mål totalt.

* Powerplay är ett kul spel. Gick åt skogen i spelet för mig, men det ger en fin krydda när det är hockeynight i TV-soffan!

* 2-0 Marcus Paulsson (Jesper Mattsson) - Lite Malmöhjärta finns kvar i pojkarna när dom fixar gamewinning-goal mot Rögle :)

* SSK vann premiären mot Linköping. Jaja, serien är lång. Mycket mycket lång. Men Lener bör efter LHC:s inledning var den tränaren som har lägst odds på att få kicken först.

* Lite fotboll också. Jag gråter inte över att Djurgården förlorade mot Halmstad. Och jag gråter inte över att MFF leder med 3-0 i Gävle just nu. Men när man sett elitseriematcherna så längtar man inte efter fotbollsmatcherna direkt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Idrott
Powerplaystart ikväll
2009-09-24 16:46:40
Svenska Spel lanserar ikväll ett helt nytt spel.
Powerplay heter det och det är sex elitseriematcher samt två head-to-head-spel. Idag Martin Thörnberg mot Mathias Tjärnqvist och Per-Åge Skröder mot Tomi Kallio.
Man tippar helt enkelt 1, X eller 2.
Spelarna som ingår i Head-to-head-spelet ska bära gula hjälmar dessutom. Kan bli kul att se på.

Jag tänkte ge spelet en chans. Här följer min rad på 108 rader.

HV71 - Djurgården 1
Martin Thörnberg - Mathias Tjärnqvist 1X
Färjestad - Rögle 1
Modo - Frölunda 1X2
Per-Åge Skröder - Tomi Kallio 1
Skellefteå - Luleå 1X2
Södertälje - Linköping X2
Timrå - Brynäs 1X2

Vi får se om det kan ge något. Det blir en extra krydda att följa hela omgången i alla fall.

---

Ni verkar ju förresten gilla tävlingar.
Idag och en tid framöver har bloggen en tävling där ni kan vinna en resa till El Classico i höst. Den anordnas av Betsson och det finns inga insättningskrav överhuvudtaget. Ni behöver bara fylla i namn, email-adress samt svara på frågan, sedan är ni med i tävlingen.

Tävlingen har du här. Eller via tävlingsbannern här till höger. Är bara 3000 som får chansen att tävla så chansen att vinna är faktiskt rätt stor om man jämför med mycket annat.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Sport och tips
Rögle skickar Ström
2009-09-24 14:11:29
Bloggen avslöjar - Rögle lägger ut Ström på marknaden

När Daniel Rahimi är spelklar för Rögle så står man med nio backar.
Det är naturligtvis inte hållbart att en ska hållas utanför matchtruppen hela tiden. Eller tom två stycken, eftersom man troligen vill ha en extraforward istället för en åttondeback.
Detta gör att man nu kommer skicka en back. Enligt säkra källor till bloggen så bjuds Sebastian Ström, den tidigare Malmö J20-backen, nu ut på marknaden.

Om det är på lån till någon annan klubb eller om det blir en ren övergång kan jag inte svara på, däremot vet jag att Ström är den som Rögle nu bestämt sig för att skicka av sina nio backar.
Övriga backar i truppen är Mathias Sjöberg, Mathias Porseland, Daniel Glimmenvall, Dominik Granak, Baptiste Amar, Stefan Erkgärds, Mads Bödker samt den nyanlände Daniel Rahimi. Kanske inte så svårt att räkna ut att Ström är den som blir över om man ser mellan raderna men jag vet att klubbar redan har fått erbjudande om honom. Flera allsvenska klubbar.
Rögle hade nog hoppats att "Sebbe" skulle utvecklas ännu bättre än vad han gjorde under låneperioden till Västerås i slutet på förra säsongen.
Nu blev det dock kanske inte så bra som man hoppats på och inom kort kommer vi få se Ström i en annan klubb. Högst troligt i Allsvenskan eller kanske i någon lite sämre liga. Vi får se.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Träningsrapport inför Troja
2009-09-24 12:07:40
Ledigt igår efter den långa bussresan, men idag körde man på som vanligt under förmiddagen på Malmö Arena.
Som vanligt är det fullt lag på träningen. Det har hållt i sig ett bra tag här nu tycker jag. Men tråkigt nog så kommer skadorna att dyka upp, precis som alla andra säsonger. Man får vara glad så länge det varar helt enkelt.

Tidigare träningar har det varit den målvakten som ska vakta båsdörren som Kristoffer Martin kört med på is en stund innan träningen börjar. Nu tror jag den trenden bryts eftersom det var Markus Svensson och Martin som körde innan den vanliga isträningen. Det är ju uttalat att Svensson ska stå i mål imorgon mot Troja.

Jag har ju tidigare skrivit att Karlström inte ville att jag skulle lägga ut något lag. Missuppfattning från min sida. Det gällde bara i premiären.
Laguppställningen läcker ändå ut på andra ställen så jag har helt grönt ljus att rapportera ALLT jag ser på träningarna i fortsättningen. Däremot kommer jag inte att läcka ut saker i onödan, om man tex har en giftig powerplayfemma. Det får andra läcka ut.

Laget imorgon kommer se ut enligt följande:

Svensson (Hurme)

Kesä - Eriksson
Hardt - Söderberg - Urbas

Hersley - Weihager
Staal - Green - Wallgren

Damgaard - Casselståhl
Alvarez - Olsson - Larsson

Blomqvist - (Arell)
Treille - Svensson - Sandström

Kommentar på detta:
Gillar att Urbas flyttas upp igen. Han gjorde en bra match mot Sundsvall och belönas nu på ett bra sätt. Gillar även att Wallgren spelar med danskarna. Dom var bra i sista perioden mot Sundsvall.
Som ni ser så byter Damgaard och Blomqvist plats nu igen. Det är helt rätt tycker i alla fall jag. "Blomman" har inte gått att känna igen de senaste matcherna tyvärr. Såg frustrerad ut delar av träningen idag. Jag vet inte om man kanske ska ge Arell en chans som sjundeback nu. Öhman var lär bli reservforward.

Övrigt noterat:
* Målvakterna sköter det riktigt bra på träningen nu. Det märks att vi har två målvakter som på allvar slåss om att få stå. Missar de någonting så blir dom helt vansinniga.
* Träningen avslutades med lite skridskoåkning. Tre gånger i full fart, allt vad man orkade, över hela banan. Såg riktigt jobbigt ut.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Träningsrapporter
Nashville tog rättigheterna
2009-09-24 09:55:38
Tidigare har det varit Philadeplpia som haft rättigheterna på Patrik Hersley. Men nu i natt blev det klart att Nashville tar över rättgheterna på honom.
Det kommer troligtvis inte spela någon som helst roll i år dock, då han ska spela med Malmö och ingenting annat. Men det kanske tyder på ett visst intresse där borta för honom och han sitter bara på ettårskontrakt här i Malmö. Så det är möjligt att dom vill ha över honom till nästa höst om hans utveckling går som den ska under denna säsongen han spelar med Malmö i HockeyAllsvenskan.
Och hittils har det ju varit helt okej.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Det är spännande redan nu!
2009-09-23 21:46:18
HockeyAllsvenskan har hunnit tre omgångar. Men redan nu känns det spännande.
AIK vann mot Mora på ett ganska övertygande sätt och leder nu serien tillsammans med Bofors. Dom har gjort en snygg start där i Karlskoga, men vi vet också om att dom inte kommer ligga där upp om säg 10-15 omgångar när det är riktig serielunk.
Om det ens blir serielunk av det här?
Det är så vansinnigt många lag som kommer vara inblandade i det här. När vi skriver tre omgångar så har samtliga lag i serien tappat någon poäng och inget lag står på noll inspelade. Det gillar jag skarpt. Det gör även att det dröjer ett tag innan vi kommer in i något som kan kallas för serielunk. Det är liksom viktigt att haka på det här tåget nu.
Därför känns det helt perfekt att Malmö nu har hemmahelg. Två segrar här nu hade suttit enormt gott inför bortamatchen i Västerås på tisdag.

AIK:s Patrik Bergström bjöd förresten på en "Foppa". Riktigt snyggt och kyligt mål. Men det kan man ju kosta på sig när man redan hade 5-2 och bara sekunder återstod.

Jag längtar redan till nästa omgång. På fredag lyfter vi laget mot första hemmasegern. Det ska inte bli en lång förlustrad i "muffinsen" igen, som det var i januari. Aldrig mer.
Ta ditt ansvar, gå dit och stöd laget!

---

Kul förresten att IK Pantern tog sin andra raka vinst idag. 3-1 borta mot Halmstad.
I laget fanns en bekanting - Janne Öberg!
Tror dock bara han spelar i IKP tillsvidare. När jag snackade med honom så var han inte så sugen på att spela i IKP, men samtidigt så kanske det bara är att gilla läget om han nu vill spela ishockey. Hoppas det går bra för honom. Han har alltid försökt sköta sitt jobb på allra bästa sätt i Malmös tröja.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ingen krock på söndag
2009-09-23 18:52:22
Har varit lite diskussion i kommentarsfältet om krocken på söndag. Och det har även kommit något mail om det.
Malmö FF möter Hammarby på nya stadion och Malmö Redhawks möter Björklöven på Malmö Arena.
Men lugn. Ni kommer att kunna se båda matcherna.
Fotbollen börjar klockan 14.30 och är då slut vid 16.15. På 1.45 ska ni väl kunna ta er till Malmö Arena för den börjar nämligen klockan 18.00.
Så det blir alltså ingen krock på söndag. Ni kommer kunna gå på båda matcherna utan problem.
Glöm dock inte bort Trojamatchen på fredag. Jag misstänker att trycket efter biljetter inte riktigt varit lika stort som tidigare, men kan tänka att det landar runt 5-6000 åskådare ändå. Det är i alla fall vad jag hoppas på.
Biljetter bokas här.

---

Såg precis reprisen på Sundsvall-Malmö. Det målet Carl Söderberg gör var lika upphetsande att se på TV nu som när jag såg det på plats igår.
Hade en perfekt sittplats precis vid den zonen och gick igång på det som tusan. Det kan jag säga att jag gjorde idag också. Trots att man visste det skulle ske. Magiskt bra mål!
Nu rattar jag in Viasat igen. Mora-AIK. Vinnaren går upp i topp i serien.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Västerås om en vecka
2009-09-23 15:57:36
Tänkte fylla bil eller minibuss till Västerås nu på tisdag.
Det är ett utav många tuffa tester under säsongen och det gäller att stödja laget.
Jag sticker som sagt upp och sänder härmed ut frågan om det är någon som kan tänkas vara intresserad av att haka på.
Bil upp och bil hem. Samma dag. Drar vid elva och är hemma någon gång under natten.
Min mail är johan@mrmadhawk.se.

---

Reprisen från matchen igår sänds på Viasat hockey klockan 16.45.
Så vet ni det.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
Vill han avsluta med en hel och bra säsong?
2009-09-23 13:42:58
Det är nog rätt svårt att förstå varför Peter Forsberg väljer ännu en comeback till elithockeyn när han redan har haft en enastående karriär och vunnit typ allt.
Ett skäl skulle kanske kunna vara att han inte vill bli ihågkommen som den som gjorde comeback efter comeback utan att lyckas.
Kanske vill han avsluta med en hel och bra säsong. Det är i alla fall min teori till varför "Foppa" nu tar upp karriären - igen.
Och visst fan är det ändå rätt kul att karln inte ger sig. Man kan ifrågasätta vad han vill få ut, det gör jag också, men samtidigt så kan en "Foppa" som håller vara en grymt viktig kugga i Sveriges OS-lag. Det är väl bara han, Lidström och Alfredsson kvar från den där riktigt gyllene generationen.

Jag hoppas av hela mitt hockeyhjärta att det funkar för Forsberg nu.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Moravec varvar ner
2009-09-23 10:15:32
En av hjältarna från laget 2006, varvar ner.
David Moravec är klar för HC Havirov i tjeckiska andraligan.
Den nu 36-årige tjecken minns vi alla från framförallt kvalserien 2006 när han värvades in i slutet av januari tillsammans med landsmannen Martin Stepanek.
Moravec bildade en livsfarlig kedja med Carl Söderberg och Juha Riihijärvi och var en klart bidragande orsak till att Malmö gick upp i elitserien det året.

---

Skönt att att vara himma i Skåneland igen förresten.
Ingen träning idag. Laget kommer få ledigt eftersom man hade match igår och sedan har åkt 100 mil i buss.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Stockholm-Arlanda
2009-09-23 07:07:14
Resan hem är påbörjad och redan är jag halvvägs.
06.00 lyfte flyget från Midlanda och jag befinner mig nu på ett märkligt öde Arlanda. Trodde här skulle vara full rulle med affärsresenärer så här dags. Men icke. Knappt en människa. Och då är klockan ändå precis efter 07.
08.10 lyfter jag mot Malmö och är på skånsk mark 09.15. Det känns väldigt skönt att ha sovit i en säng och ändå vara hemma så man har hela dagen tillgänglig.
Laget lär sitta i bussen just nu. Jag är inte avundsjuk.

---

Såg förresten bröderna Svensson/Pääjärvi-Svensson i Gärdehov igår.
Dom såg ut att njuta av segern för Malmö. Hjärtat finns där nog fortfarande. Det är jag säker på. Gamla polare som Olsson, Söderberg, Alvarez och Svensson spelar ju kvar i laget dessutom.

---

Riktigt många som hade 2-4 på resultattipset igår.
Men skrev resultatet som det är. Dvs hemmalag först, bortalag sen.
Så slipper vi strul.
Det var dock ingen som hade rätt målskytt (Lundström) på första målet, så nu höjer vi till 300 kronor i spelpengar till fredagens tips. Då ska väl någon kunna kamma hem det kan jag tycka.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
Karlström efter Sundsvallsmatchen
2009-09-22 22:49:11
Göran Karlström och jag snackade lite efter matchen mot Sundsvall nu ikväll.Snackade även lite med Peo Larsson.
Han sa att han var nöjd med hur laget genomför matchen och säger att Sundsvall är ett otroligt svårspelat lag. Och ddet har han faktiskt rätt i. Dom ställer upp som en köttmur i mittzon och tajtar till ordentligt. Skönt att se tålamodet från Malmös spelare ikväll.
Peo tyckte att Urbas var bästa spelare. Det kan jag nästan hålla med om.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Första segern!
2009-09-22 21:13:40
Första segern är tagen.
Det satt långt in, men skitsegrar är bland det absolut bästa som finns.
4-2 och tre poäng. Så jävla viktigt. Fruktansvärt viktigt.
krigar sig till det gör dom.

---

Carl Söderberg gör gamewinning-goal. Men han är usel hela matchen egentligen.
Han var inte vän med pucken någon gång egentligen. Men vad gör det när han egentligen tar tag i allt där på slutet och gör ett sånt fruktansvärt vackert mål.
Tom Peo Larsson jublade hårt på läktaren när det kom.

---

Men Sundsvall imponerade.
Det var egentligen inte rättvist att Malmö åker härifrån med tre poäng.
Folk jag snackat med här uppe säger att detta var bland det bästa dom sett Sundsvall på ett väldigt bra tag. Och det håller jag med om. Man kom fram väldigt ofta och fick skjuta från hyfsade lägen.

---

Markus Svensson. Kanonmatch av honom. Okej, ettan ska han ta. Det är ett helt fritt läge för Lundström när han skjuter från blå och totalt fri sikt. Men annars gör Svensson detta väldigt bra. En räddningsprocent på nästan 95 % är väldigt bra.

---

Under matchens gång fick jag ett sms från en trogen läsare.
"Jag tycker synd om dig som får åka upp och se detta".
Ja, jag håller med.
Men jag tyckte det var klart värt när Malmö gör en så suverän avslutning.

---

Fredrik Eriksson blev matchens lirare här i hallen.
På vilka grunder då?
Han var så totalt bortlurad vid tvåan så det finns inte. Och slarvig defensivt nästan hela matchen igenom. behöver skärpa sig. Offensivt är han dock ett klart hot.

---

Stackars Anton Blomqvist. Här får han chansen andra matchen på rad och så agerar han totalt utan pondus och slår slarviga uppspel. Bänkad inför tredje perioden med rätta. Samtidigt gör Damgaard det helt okej och nu tror jag "Blomman" sitter nästa match.

---

Den matchen är förresten på fredag. Lönefredag mot Troja-Ljungby.
Efter att man tagit en riktig skitseger här uppe så tycker jag att vi ser till att lyfta dom till ännu en seger på fredag.
Biljetter bokar du här.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Nya fräscha Gärdehov
2009-09-22 18:15:21
Fick en liten chock när jag kom in i Gärdehov precis. Här är ombyggt på ett riktigt fräscht sätt.
Det är nya fräscha stolar och man har minskat ner ståplatserna. Det var verkligen på tiden.
Stor tumme upp på det.Lagen kommer alldeles strax in för uppvärmning. Skulle tro att här är kanske 50 pers i hallen just nu. Det landar väl på strax över 500 personer i hallen.
Sundsvalls tredjekedja är rätt intressant. Oscar Johansson, Niklas Johansson och Nicklas Johansson. Lätt att komma ihåg namnen i alla fall ;)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Läktaren
Ersättningsbuss = plågeri
2009-09-22 16:15:56
Ersättningsbuss från Gävle till Sundsvall.
Kan lova att det inte är det mest beväma sättet att avsluta en så här lång resa. Men vad ska man göra?
Har i alla fall lite drygt fyra mil till Sundsvall nu så jag lär hinna till matchen :)
Men det är en ren plåga mot sig själv att sätta sig i en buss när man åkt bekvämt tåg hela vägen. Dessutom med mobilt bredband. Och det funkar inte helt strålande i metropoler som Enånger och Iggesund.

---

Blev lite skriverier när Micke Gath sågade Marcus Ragnarsson för att nyttja sitt namn mot domarna.
Det är väl inga konstigheter alls med det där (För att citera Färjan-håkan). Ragnarsson nyttjar en framgångsrik karriär och namnet han gjort sig. Det är givetvis fel rent moralmässigt, och de andra tycker det är för jävligt. Gath är en av få som vågar stå upp för det.
Läs artikeln här.

---

Är vid Gärdehov om drygt två timmar. Då återkommer jag.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
Sjukt är ordet!
2009-09-22 13:29:03
MFF Supports ordförande Tony Ernst avgår från MFF Support för att han fått för mycket kritik mot sina utspel den senaste tiden.
Det är så sjukt så det finns inte.
Vad hände med åsiktsfriheten? Han har dessutom varit så saklig man kan bli. Att människor har så förbannat svårt att ta kritik. Ta det som tändvätska och bevisa att ni är bättre!
Att man är kritisk mot att han är kritisk tyder bara på att man inte har rent mjöl i påsen.
Det är fan sorgligt att man inte ska få tycka en sak utan att det ska bli så jäkla mycket irritation. Det är väl bättre att någon säger ifrån än saker och ting fortgår. Och vem är en bättre lämpad person för att göra sådanna uttalanden än den som brinner för föreningen kanske mest av alla.
Jag såg själv Ernst på Stockholm Stadion i förra veckan i Canal +-sändningen. Jag blev riktigt imponerad över hur snyggt han framförde kritiken mot MFF, utan att trampa någon på tårna alltför mycket. Ändå tyckte någon eller några att det var att gå för långt.
Hur länge ska man hålla käften? Tyvärr finns det för få människor som är rakryggade och säger till när något är åt skogen. Tony Ernst är en av de som försökte säga ifrån och gjorde det bra. Synd att han avgår. Det behövs den typen av människor innan allting går käpprätt åt helvete.

Läs Tony avskedsbrev här.
Stå på dig och din kritik mot föreningen du älskar, även om det inte är som ordförande för supporterföreningen.

---

Och ännu sjukare är detta.
Det finns inga gränser tydligen. Helt makalöst.
Här förstår jag Bajen fans fullt ut.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fotboll
Stockholm och värmningen
2009-09-22 11:36:14
Stockholm är man hyfsat ofta i. Räknade till att detta är fjärde gången jag är i Stockholm sedan början på augusti.
3 augusti - nyheter24-träff.
14 augusti - 7-0-förlusten i Sollentuna.
16 september - AIK i premiären.
22 september - Byte på Stockholm C för vidare färd mot Sundsvall.
Känns lite smått sjukt hur ofta man är i denna staden, men så lite man får uträttat varje gång man är där ;)
12.30 går mitt tåg vidare mot Sundsvall. Lagom glad man är över det blir buss mellan Gävle och Sundsvall. Den absolut tråkigaste sträckan mellan Malmö och Sundsvall när det inte är räls.

---

Skickade min sambo till värmningen. Den var frivillig.
Sex spelare körde ute på is.
Sacha Treille, Jani Hurme, Anton Blomqvist, Victor Svensson, Jan Urbas och Carl Söderberg körde på is. Resten fys.
Det var bara lite skott mot Hurme som var den som styrde värmningen.
Det mest häpnadsväckande var att en storstjärna som Carl Söderberg var den som fick plocka puckarna.

---

Och till sist. Är Markus Karlsson en blandning mellan Markus Svensson och Henrik Karlsson? Eller är Hurme också med på ett hörn där? Eftersom han visas på bilden?
;-)

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
Resultattips 3: Sundsvall - Malmö
2009-09-22 09:03:36
Dags för säsongens tredje resultattävling! Nu bör ni vara inne i detta. 

Match att tippa: Sundsvall - Malmö (Resultat efter 60 minuter)
Sista tid att tippa: 22/9 klockan 18.59
Pris: 200 kronor att spela för på betsafe.com utan några insättningskrav (100 kr över från förra gången)
Ingår: I säsongstävlingen där flest rätt resultat ger en resa för två till Tyskland och Hockey-VM.
Vinnare resultattips 2: Malmö - Mora: Ingen. Därmed 100 kronor extra att spela för idag.

Ditt tips är giltligt när du fyllt i ett nick och email för att jag ska kunna nå dig.
Vill du deltaga i tipsen för hela säsongen så måste du använda samma nick och email hela säsongen. Då deltager du i tävlingen om VM-resan.
Du skriver ditt tips i kommentarsfältet och skriver: Resultat och första målskytt i matchen. Man måste sätta rätt på båda för att att vinna tävlingen om spelpengarna.
När det gäller resan till hockey-VM så räcker det med rätt resultat för att noteras för ett rätt i den tävlingen.

Alla får deltaga, oavsett klubbtillhörighet. Det är helt gratis.
Även om du inte var med i förra rundan så kan du när som helst gå in i tävlingen.

Totala toppen i jakten på resan till hockey-VM (Inom parantes antal gånger man har rätt målskytt vid rätt resultat).
Efter två omgångar (av 52):

1. Gustav (LTJD) 1 rätt (1)
2. Byströmgoalie 1 rätt (0)
2. J 1 rätt (0)
2. hajo 1 rätt (0)
2. 0026 1 rätt (0)
2. kovalev 1 rätt (0)
2. Lemontip 1 rätt (0)
2. Kung Kenta 1 rätt (0)
2. M 1 rätt (0)
2. matttre 1 rätt (0)
2. Jonas Sturup 1 rätt (0)
2. j0han 1 rätt (0)
2. stalle 1 rätt (0)
2. montana 1 rätt (0)
2. Trond Vefald 1 rätt (0)
2. Jonas 1 rätt (0)
2. gronouvit 1 rätt (0)
2. nilseryd 1 rätt (0)
2. Gallant 1 rätt (0)
2. Iggy 1 rätt (0)
2. Fidde_J 1 rätt (0)
2. Nicke 1 rätt (0)
2. Jakob S 1 rätt (0)
2. Larm (0)
2. Jonas E (0)
2. Sumo (0)

PS. Tänk på att skriva ETT resultat och EN målskytt. Inga om.
Detta kommer inte att räknas från förra matchen.

kent70:
2009-09-18 10:40:00

3-5 om hurme står
4-2 om svensson står

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
07.14-tåget
2009-09-22 07:17:59
07.14-tåget med riktning mot Stockholm har varit en standardtid från Malmö C sedan X2000 började köras för sisådär 15 år sedan.
Jag vet inte hur många gånger jag åkt exakt den här avgången, men det är ett antal gånger.
Har lyckats få igång tågets trådlösa och slipper därmed strulet med det mobila bredbandet som man ofta får när man åker tåg.
Jag fick dessutom sova lite längre än beräknat så starten på dagen har varit super. Även om mitt goda humör lär sabbas när jag snart ska till bistrovagnen. Där brukar kärringarna som jobbar, tävla i vem som kan vara mest sur och otrevlig.

Nu börjar resan till Sundsvall och Gärdehov där det är matchstart om mindre än elva timmar.
Laget har frivillig värmning klockan 08.30 där en del går på is och några kommer köra fys. Den missar jag, men med lite tur kan jag få en kortare rapport därifrån om något av värde skulle ske.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
Vi ligger iaf före Västerås...
2009-09-21 21:32:03
Då var äntligen den andra omgången färdigspelad.
Jag fick heeeeeeelt fel på Örebro och dom har nu två raka förluster i denna serien. AIK har fem inspelade poäng och ska nu upp till Mora i tredje omgången. Vinnaren där leder serien.
Tråkig inledning på serien för Västerås har det också blivit. Ikväll tung tung förlust mot Almtuna.
För övrigt andra raka gången man tappar poäng i slutminuterna. Almtuna avgjorde med 1.12 kvar att spela... Men som jag sa igår. Tur och otur brukar gå jämt ut.

---

Fick förresten en strålande idé häromdagen.
Malmö Arena har ju tillstånd för Viasat hockey.
Varför sänder man inte Malmös bortamatcher i Percys restaurang? Det hade blivit ett sånt jädrans tryck där uppe!
Tror det hade kunnat bli riktigt mycket folk och man hade kunnat tjäna pengar. Jag menar, tillståndet finns redan.

---

Nu är det snart sängen för mig. Ska upp svintidigt för att åka till Sundsvall. Tåg hela dagen. Jippi!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Mattsson kan ännu
2009-09-21 19:41:07
Jesper Matsson, Malmöpågen, är äldst i Färjestad.
Och han kan ännu!
Med en period spelad mot Skellefteå har "vår" Mattsson redan svarat för två assist, varav den andra passningen till Marcus Paulssons 3-0 var riktigt snygg. Som "Pålle" sa i SVT:
- Jag får öppet mål på en snygg passning. Bara att sätta dit den.
Ovanligt ödmjuk där, Paulsson...

Och så konstaterar vi att Hadelöv släppt in två mål mellan benen. Sin obligatoriska är därmed uppfylld med råge :)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ikväll kommer Örebros första seger
2009-09-21 16:00:40
Allsvenskan haltar riktigt mycket så här i början.
Vissa lag har spelat en match, andra två och vissa lag har tom spelat tre matcher.
Ikväll ska i alla fall den andra omgången av serien fullbordas.
Örebro-AIK och Almtuna-Västerås.
Jag tror att Örebro på rent adrenalin i sin hemmapremiär kommer att slå AIK ikväll. Ungefär som Malmö slog Leksand vid första matchen i Malmö Arena på ren vilja.
Dom hade behövt vinna denna matchen för att inte behöva spela bottenmöte direkt mot Borås imorgonkväll på bortais.

Almtuna-Västerås.
De intressanta matcherna kryllar så här i början när ingenting har satt sig. Skulle dock förvåna mig mycket om Västerås åker ifrån Uppsala ikväll med poäng.

---

Även smygstart på elitserien ikväll.
Själv tänker jag bänka mig framför Färjestad-Skellefteå.
Mycket intressant där.
* Hur bra är Bellemare och Forsberg i Skellefteå. Kungar i allsvenskan i fjol...
* Hur dålig är egentligen Blindenbacher när det är seriespel? Varit osäker på försäsongen...
* Hur kommer Kent McDonell vara när han möter klubben som ville bli av med honom?
* Hur bra kommer Henke Karlsson att vara i målet?
* Hur mycket speltid får alla duktiga Skellefteåjuniorer? Adam Larsson längtar jag efter att se.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Dags att fylla borgen till helgen
2009-09-21 13:41:40
Två hemmamatcher väntar och snart är vi inne i serielunken. Men vi ska göra allt vi kan för att det inte ska bli just lunk.
Istället ska vi se till att varje hemmamatch blir en fest.
Till helgen väntar Troja på fredagen och Björklöven på söndagen. På en lönehelg dessutom! Det är definitivt läge för rejält drag.
Det finns dessutom skäl till revansch mot just dessa lagen.
Troja tog sista platsen till playoff i våras och slog Malmö i genrepet rätt stort. Björklöven vann i Malmö Arena efter mål i slutminuterna i vintras.
Nu var den förlusten förvisso direkt utlösande för att Bobo och Peter skulle sparkas, så helt illa var det ju inte. Men en förlust är alltid en förlust.

Malmö Redhawks har ett budgeterat publiksnitt på 6900 personer (Okej, lite högt, men det går inte att tänka på nu...) och det är vårt ansvar att se till att vi håller det och kanske mer därtill. Då kommer det finnas utrymme att spetsa till detta längre fram under säsongen.

Biljetter beställer du HÄR.

Missa inte heller att köpa Redhawks Supports ursnygga halsdukar. Dom sålde som smör i solsken i fredags och på fredag laddas ett nytt lager upp.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Träningsrapport inför Sundsvall
2009-09-21 11:59:39
Redan i tredje omgången tycker jag att det väntar något utav en "måstematch". Sundsvall borta bör dock vara ett hyfsat motstånd.
Laget har tränat i Malmö Arena på förmiddagen och det var en träning som innehöll mycket attityd och närkamper.
Det blev tvåmålsspel och träningen avslutades med powerplay.

Övrigt noterat idag:
* Kristoffer Martin var med Hurme innan träningen. Förra veckan var det Svensson som Martin körde med innan träningen började. Dra era egna slutsatser.
* Damgaard spelar numera i par med Niklas Arell. Dra era egna slutsatser.
* Det kommer bli rockader i kedjorna. I alla fall de två första. Kan meddela att Stalle ska spela med Söderberg och Hardt imorgon enligt träningen. Spännande, mycket spännande!
* Alla verkar friska och pigga. Ingen frånvaro alls. Det känns bra. Serien är lång.
* Träningens snyggaste mål stod Thomas Larsson för. En riktig pärla i krysset bakom Hurme som fick alla att jubla.

Imorgon är det resedag.
Man flyger till Arlanda för att där ta bussen till Sundsvall. Därefter bussresa hela vägen hem till Malmö.
Bloggen är på plats i Gärdehov imorgon. X2000 till Sundsvall och första morgonflyget hem på onsdagmorgon. För en gångs skull åker jag med bättre komfort än laget.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Träningsrapporter
Kesä eller Damgaard måste sitta mot Sundsvall
2009-09-21 09:23:56
Nu har jag låtit det gå en helg. Men jag kommer fram till samma sak hela tiden.
Vem av de sju backarna ska få sitta mot Sundsvall?
Jag kommer gång på gång fram till två namn. Det måste blir Jesper Damgaard eller Teemu Kesä som får sitta. Allt annat är uselt och riskerar att sprida en dålig stämning i laget.

Weihager - Bättre mot Mora och ska därmed inte åsidosättas förrän tidigast fredag.
Hersley - Har varit så jäkla bra sedan serien startade. Ska INTE ställas över då!
Casselståhl - Har agerat säkert när han fått spela. Ska få fortsätta.
Blomqvist - Gjorde förvisso en dundertabbe vid Moras 0-3-mål men för hans självförtroende måste man låta han spela en match till innan eventuell bänkning.
Eriksson - Är ett offensivt hot och vår lagkapten. Det ska krävas mycket för att ställa honom till sidan.

Då återstår bara två spelare (Arell räknar jag inte med längre...):

Damgaard - Har agerat osäkert och tabbat sig mycket. Jag är säker på att "Faxe" skulle må bra en att bänkas en match. Bänkar man inte honom snart så sänder det ut signaler i övriga truppen om att man kan vara hur dålig som helst utan att något händer. Det får INTE HÄNDA för lagsammanhållningen. Den är alltid prio 1!
Kesä - Det finns egentligen bara en enda egentlig anledning till att bänka honom och det skulle vara idiottilltaget han gör mot Mora. Det drabbar laget och genom en petning skulle Karlström/Olsson markera att sånt där överhuvudtaget inte är acceptabelt.

Vem ska bänkas mot Sundsvall av backarna?
Åsikter tas gärna emot. Kom gärna med sakliga argument.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Söndagslistan V.38
2009-09-20 23:05:12
Säsongen är inledd på riktigt och här kommer veckans tre bästa och sämsta sakerna under veckan.

TOPPEN:

1. Premiär!
Självklar på listan. Dessutom ganska så fin uppslutning av Malmöiter i Stockholm. Hundratalet Malmöiter på bortasektionen i Stockholm är bra en vardag.
Men så skönt att livet har startat på riktigt!

2. Patrik Hersley
Jaha och var kom nu detta ifrån? Bland de absolut sämsta under försäsongen till en säker och dessutom offensivt farlig back.
Det är bara att lyfta på hatten åt hans fina säsongsinledning. Hoppas verkligen det fortsätter!

3. Bofors IK
Har inlett serien strålande och ska absolut lyftas fram för sina fina vecka där man spelat in åtta av nio möjliga poäng. Fullständigt strålande facit av klubben med väldigt små resurser som får ta överblivna spelare ingen annan är intresserad av.

BOTTEN:

1. Ett poäng

Det är givetvis ett oerhört tamt facit att Malmö inlett serien med ett poäng av sex möjliga. Det känns lite tråkigt. En bra inledning ahde behövts för att locka publik. Medgångare som det finns...

2. Skriverierna om publiksiffran
9500 var det högsta jag läste. Var fan kom siffrorna ifrån?
Var det gissningstävling? 6600 kom till matchen totalt...

3. Idiottilltag
Tärnström på Söderberg, Kesä mot Ekholm och idag åkte Peter Nordström på Bofors målvakt på ett idiotiskt och onödigt sätt.
Vad händer? Det är kul att det händer saker, men måste det vara så rått?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listan
Mitt elitserietips
2009-09-20 20:44:39
Elitserien är precis som allsvenskan en svår serie att tippa.
Oavsett vad man tycker så får man motthugg. Men ger det en ärlig chans.

1. HV71
2. Frölunda
3. Linköping
4. Luleå
5. Färjestad
6. Djurgården
7. Modo
8. Timrå
------------------
9. Brynäs
10. Skellefteå
------------------
11. Rögle
12. Södertälje

Kommentar: Skiljer sig väl egentligen inte från många andra. Där det kan bli riktigt tajt är kring slutspelsstrecket. Kan lika väl vara Skellefteå och Brynäs som går till slutspel som att det skulle vara Modo, Djurgården eller Timrå. Luleå blir en frisk fläkt och spelar nog in många poäng, framförallt hemma.

Poängligasegrare: Tony Mårtensson, LHC
Målkung: Niklas Anger, Timrå
Årets komet: Marcus Johansson, Färjestad
Årets flopp: Severin Blindenbacher, Färjestad
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Statistik och Nörderi
Bofors leder serien
2009-09-20 18:53:07
Serieledare när den tredje omgången har inletts: Bofors IK.
Vem kunde tro det? Inte jag i alla fall, även om jag hade en viss skrällvarning på dom i en intervju jag gjorde i barometern i förra veckan.

4-3 efter straffar mot Leksand var dessutom så jäkla rättvist.
Det skulle egentligen varit tre poäng, men Jesper Ollas kvitterade med sex sekunder kvar. Det är andra gången på tre omgångar som Leksand gör ett poänggivande mål i sista minuten. Men tur och otur brukar gå jämt ut under säsongen.

Bäst i Bofors? Jakob Blomqvist och Patrik Lundh.
Båda två har verklig Malmöanknytning. "Peppe" fick inte riktigt chansen under Bobo och Bendelin. Drog till Bofors. Bäst på isen idag.
Jakob Blomqvist var på väg till Malmö i våras via en tryout. Valbo gick dock oväntat till kvalserien till allsvenskan och intresset svalnade.
Efter tre omgångar står Blomqvist på fyra gjorda mål. Nu lär han förvisso aldrig ha fått ut den kapaciteten i Malmös tröja, men det känns rätt surt.

---

Division 1 har förresten smygit igång också.
Malmögänget Pantern inledde med seger efter straff mot Karlskrona. Bra inledning för Pantrarna där.
Tidigare allsvenska Nybro fick däng mot Tingsryd borta.
Den där division 1-serien blir tuff, riktigt tuff.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Sundsvall på tisdag
2009-09-20 15:58:26
Livet går vidare och på tisdag är det dags för Sundsvall.
Är det någon som känner sig sugen på att haka på så går min rutt enligt följande.

Tåg till Sundsvall (X2000), sova i Sundsvall, flyg hem på onsdagmorgon.
Är du sugen på att haka på den trippen, så släng ett mail till mig på johan@mrmadhawk.se. Det är ju trots allt så att oavsett hur mycket tv-bevakning det är så ser man alltid matchen bäst på plats.

Nu: Bofors-Leksand!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
En dålig söndag för J20-laget
2009-09-20 14:21:22
Malmös J20-lag såg riktigt riktigt  tafatta och ogiftiga  ut idag.
Det blev däng med 2-4 hemma på isstadion mot Tingsryd, inför ett hundratal åskådare, varav 30 av dessa var skogssmurfar från Tingsryd.
Det som känns lite jobbigt är att det var hur rättvist som helst. Okej, det rann iväg lite ttill 1-4 (Andreas Ahlberg gjorde 2-4 med sekunder kvar), men sett över hela matchen så kändes Tingsryd klart hetast.

Matchens prestation stod dock Victor Öhman för. Han gjorde en soloåkning förbi precis hela TAIF-försvaret och satte den säkert. Då trodde jag en vändning var på gång. Men dom var väldigt disciplinerade hela matchen och behöver inte be om ursäkt för att dom åker härifrån med tre poäng.

För övrigt ser Tingsryds tröjsiffror ut som siffror man hänger upp på psalmtavlan i kyrkan. Bara så ni vet.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Facebooksida skapad
2009-09-20 10:49:11
Okej, jag gjorde som en del bett mig göra via mail och msn.. Jag följde trenden och skapade en facebooksida för mrmadhawk.se.
Den kan ni nu söka upp genom att skriva exempelvis mrmadhawk.se i sökfältet på facebook.
Det som kan vara lite kul är att veta vilka det är som läser bloggen. Skulle tro att jag bara har någon aning om vem 15-20 % av läsarna är.
Så in och gå med i facebooksidan nu med er, gott folk. Blir mest intressant att veta om där är några "kändisar" som ger sig till känna :)
Ni behöver inte skicka mail och fråga om ni får bli vänner på facebook. Bara att slänga iväg en förfrågan till mig själv på min facebooksida också. Alla läsare accepteras självfallet som vänner!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen
6639 inte så dåligt - i jämförelse
2009-09-19 23:20:33
6639 var publiksiffran mot Mora.
Det var många som blev besvikna på den siffran. Det har man rätt att vara, men kanske är det även så att vi Malmöfans måste komma ner på jorden lite.
Visst är det en pinsamt dålig siffra om man jämför med siffrorna i vintras i slutet av förra säsongen.

Det hela är dock betydligt mer rättvist när man jämför med andra premiärer på hemmaplan.
Jag valde att jämföra med två premiärer.
En hemmapremiär mot just Mora (04) och förra säsongens premiär.

Mora - hemmapremiär 2004.
Publik:
3703
Kommentar: Okej, det var i isstadion, men det var trots allt i elitserien och där fanns NHL-stjärnor på isen. Det var faktiskt hela 79.2 procent mer på plats igår.

Oskarshamn - hemmapremiär 2008
Publik:
2922
Kommentar: Det var även detta på isstadion, men man hade en suverän försäsong bakom sig och ett ganska så stjärnspäckat lag. Ändå var det hela 127.2 procent mer igår än vid förra årets säsongspremiär.

Dessutom tycker jag det är lite småkul att det faktiskt var så lite som exakt tre personer mer på Malmös premiär än vid Leksands hemmapremiär mot Växjö.
Och ja, jag bjuder på nördvarningen i detta inlägget.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Statistik och Nörderi
Imponerande seger för Rögle
2009-09-19 21:47:09
Rögle såg till att skaffa sig lite självförtroende inför seriepremiären.
Man slog nämligen Frölunda med 3-1 idag.
Det imponerar faktiskt lite. Frölunda hade inte ens många borta utan ställde sånär som på ett par spelare upp med ordinarie lag.
Det var andra året i rad som Frölunda förlorade sitt genrep mot ett Skånelag på hemmais. Förra året fick man däng av Malmö inför ett nästan fullsatt Scandinavium... Det var väl Malmös största prestation den säsongen. För Rögleiternas del får vi väl hoppas att det där inte är säsongens bästa insats ;)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Bra resultat för Malmö
2009-09-19 18:20:56
Oskarshamn slog Troja i ett jämt Smålandsderby. 3-2 blev det.
Ironiskt nog var det den av Troja ratade Oscar Andersson som gjorde segermålet. Tack för kaffet säger Oskarshamn till den!
Det är ett perfekt resultat för Malmö så här i inledningen på serien. Det är inte bra om för många lag som vann i första matchen går och vinner i andra omgången också, så gapet skulle bli fem poäng. Det räcker gott och väl med att Bofors, Leksand och Mora gjort det.
Det är lika bra att Björklöven slår Sundsvall också, även om jag är rätt säker på att Malmö kommer vara extremt taggade för en "trea" på tisdag mot just Sundsvall.
Det gäller att hänga med i början.

---

Off rekord: Men vad härligt att Halmstad slog Helsingborg i fotbollsallsvenskan.
Djurgården till Superettan vore en riktig höjdpunkt i höstmörkret!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Gillade ni J20 förra helgen?
2009-09-19 16:13:55

Om ni gillade J20-hockeyn som bjöds på Malmö Arena förra helgen så kan jag upplysa er om att det är ny J20-match imorgon.
Denna gången är det på deras ordinarie hemmarena, Malmö Isstadion. För motståndet står nykomlingarna Tingsryd där Malmö hämtat både Zebastian Ilestedt och Charley Berg.
Det är ett perfekt tillfälle för laget att inleda serien med sex poäng.
Man kommer dessutom högst troligt att få med både Arell och Öhman från A-laget denna gången också. Kanske någon annan också.

Så ta er dit och ge J20 ett stöd redan från början. Det kostar 20 spänn och det går oavkortat rakt in i den tunna kassan.
12.00 börjar det.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
Reprisen börjar 12.45
2009-09-19 12:34:48
Vill ni se matchen från igår?
Isåfall börjar reprisen nu om tio minuter på Viasat.
Kan vara rätt intressant att kolla in olika saker, som exempelvis var Kesäs klubba egentligen tog och hur många målchansen som egentligen sumpades.

---

Kvalserielaget, enligt media, Södertälje, förstärkte förresten med Pierre Hedin igår. En helt okej förstärkning för dom.
Det tar emot att säga det, men jag är övertygad om att Malmö måste ha en back till inom tio-femton omgångar.
En äckligt stabil defensiv back. En Stepanek, som bara städar och inte sysslar med dumheter.
Offensiva backar har vi. Hersley, Eriksson och Weihager får duga. Jag förespråkar en sån som gör sitt jobb i 60 minuter, i varje match.
Möjligt att där kan bli en över i elitserien om ett tag. Grillfors eller Torp när Ward anländer till HV71? Spekulationer bara...

---

Särskrivningar kan alla säkerligen göra en och annan gång, men när man ska skriva ett enda ord så bör det inte vara speciellt svårt.
När jag såg "Huvud sponsorer" på ledskärmen igår blev jag bara så trött. Hoppas det är fixat till på fredag. Mot Troja.
Undrar hur mycket folk det kan komma då förresten.
Ser folk bara ett dåligt slutresultat, eller kunde folk verkligen se hur laget nästan kämpade sig i fatt?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tifot mot Mora
2009-09-19 00:43:11

Det må ha varit skit på planen och förlust. Men jag tyckte tifot innan matchen var suveränt bra, med tanke på att där var mycket mindre folk än beräknat på det nedre etaget.

Film från sektion 16 som jag filmade ifrån med mobilkamera:


Två bilder från Kent Ögren kommer här:

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Läktaren
SM i målsumpning
2009-09-18 21:20:48
Jag utnämner Malmö-Mora till SM i målsumpning.
Man missar hysteriskt mycket chanser.
Fan vad bittert.

---

Först måste jag, tyvärr, dela ut en stor känga till Teemu Kesä.
Han ser till att det försvinner sju minuter rakt av från denna matchen med ett jäkla hjärnsläpp.
Hur är det möjligt att tappa fattningen sådär?
Han är redan utvisad i två minuter och då säger antagligen Ekholm något till honom och så blir han vansinnig och crosscheckar honom rakt mot halsen.
SOLKLART MATCHSTRAFF.
Och lika solklar avstängning att vänta.

---

Hersley en av de bättre backarna idag - igen. Det tycker jag känns riktigt bra. Kanske inte just exakt nu, men för framtiden.

---

Skönt att Morten Green får göra ett mål. Det behövde han. Synd att Kim Staal tillhör en av de större målsumparna.
Han måste snart få in pucken.

---

Lucas Sandström tyckte jag var riktigt riktigt bra när han kom in. Rörde verkligen om rejält i grytan. Given mot Sundsvall på tisdag.

---

Markus Svensson är given mot Sundsvall på tisdag likaså. Hurme gav ett oerhört darrigt intryck nästan från början av matchen.
Sedan kan jag känna att jag ångrar vad vi skrek på läktaren idag. Efter Moras 0-4 så skriker hela publiken "Markus Svensson - klapp klapp klapp". Det lär inte Hurme ha mått bra av. En känga till alla oss på läktaren där.

---

En sak som är riktigt dåligt av publiken är även allt skit som flyger in från ståplatspubliken.
Sånt där är bara SÅÅÅÅ onödigt och hjälper ingenting.
Skrik och sjung vad ni vill, men det där med att kasta in saker har jag aldrig förstått.

---

Jaja. Livet går vidare. Men det måste bli effektivare.
Fan fan fan.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Ös i sportbaren redan
2009-09-18 17:18:29
Folk verkar vara ruskigt laddade för premiär ikväll. Det är riktigt drag i sportbaren vill jag lova.
Liveband och hela köret.
Dessutom redan sång och vrål från gästerna där inne.
Kul att så många har sökt sig dit redan.

---

Har fått en exakt uppgift från arenan nu angående biljettläget.
Det är faktiskt "bara" lite drygt 6000 bokade.
Vad det landar på? De ansvariga tror på mellan 8-9000. Det vetefasen när jag fick höra om denna siffran.
Undrar var allas uppgifter kommer ifrån? Tror jag läste 9500 någonstans tidigare i veckan.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Avtalet med Pantern klubbas snart
2009-09-18 15:25:18
Malmö Redhawks avtal med IK Pantern har kommit litegrann i skymundan. Men jag tog på nytt upp frågan med Redhawks sportchef Peo Larsson idag.
- Vi är överens om allt, jag och Tillgren. Men det ska klubbas av deras styrelse också. Tror inte det ska vara några problem med det, säger Peo.
Vad ska ni få?
- Den absoluta prioriteringen är att få Alsenfeldt skriven hos oss och vara vår tredjemålvakt.
Och dom får?
- Fem spelare som är juniorer eller förstaårsseniorer som kan spela en dag hos oss och en dag hos dom.
Kim Johansson?
- Klart vi kanske vill låna in honom under säsongen. Problemet där är att han är överårig och då måste man vara hos någon klubb minst fem dagar i rad varje gång. Vi får se, men vi närmar oss en lösning, säger Peo Larsson.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Värmningsrapport inför Mora
2009-09-18 12:24:29
Laget har värmt i Malmö Arena.
Jag har fått följande indikationer...

* Hurme står.
* Blomqvist lär få spela.
* Casselståhl lär bli den som får kliva åt sidan.

Det var en ganska så lugn värmning, precis som vanligt.

Mora värmer just nu. Ser helt okej ut.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Träningsrapporter
Ett fall för nämnden trots allt
2009-09-18 10:27:41
Nu verkar det som att disciplinnämnden tar upp Tärnströmfallet trots allt.
- Vi får se hur angeläget det är att pröva ärendet, men vi kommer naturligtvis att ta upp det här, säger nämndens ordförande Cecilia Hager till hockeykanalen.se.
Skönt att dom tar till sig av privatpersoners anmälningar också, även om det nu troligen kommer hagla in anmälningar från privatpersoner i fortsättningen också.
Men trycket blev väl kanske lite väl stort denna gången.

---

Sitter redan på Malmö Arena.
Här är det fullt ös redan. Kanslipersonalen sliter verkligen röven av sig för att det ska kunna bli match här ikväll.
Det är inte bara två och tre bollar i luften här, utan fem-sex stycken, hela hela tiden.
Nathalie som arbetar som marknadsassistent satt till klockan 01.00 i natt. Klockan 07.00 var hon här igen.
phuuu...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Resultattips 2: Malmö - Mora
2009-09-18 07:42:25
Dags för säsongens andra resultattävling.

Match att tippa: Malmö - Mora (Resultat efter 60 minuter)
Sista tid att tippa: 18/9 klockan 18.59
Pris: 100 kronor att spela för på betsafe.com utan några insättningskrav.
Ingår: I säsongstävlingen där flest rätt resultat ger en resa för två till Tyskland och Hockey-VM.
Vinnare resultattips 1: AIK - Malmö: Gustav (LTJD)

Ditt tips är giltligt när du fyllt i ett nick och email för att jag ska kunna nå dig.
Vill du deltaga i tipsen för hela säsongen så måste du använda samma nick och email hela säsongen. Då deltager du i tävlingen om VM-resan.
Du skriver ditt tips i kommentarsfältet och skriver: Resultat och första målskytt i matchen (För eventuellt utslag).

Och alla får deltaga, oavsett klubbtillhörighet. Det är helt gratis.
Även om du inte var med i förra rundan så kan du när som helst gå in i tävlingen.

Betsafe meddelar att alla som fick 3-3 i första matchen kommer få tröstpris. Så alla ni som står med på listan, förutom vinnaren ska maila ert kundnummer hos betsafe (Har ni inget så regga er på www.betsafe.com) och maila det till mikael@betsafe.com så fixar han ett tröstpris på 50 spänn att lira för utan insättningskrav.

Totala toppen i jakten på resan till hockey-VM (Inom parantes antal gånger man har rätt målskytt vid rätt resultat):

1. Gustav (LTJD) 1 rätt (1)
2. Byströmgoalie 1 rätt (0)
2. J 1 rätt (0)
2. hajo 1 rätt (0)
2. 0026 1 rätt (0)
2. kovalev 1 rätt (0)
2. Lemontip 1 rätt (0)
2. Kung Kenta 1 rätt (0)
2. M 1 rätt (0)
2. matttre 1 rätt (0)
2. Jonas Sturup 1 rätt (0)
2. j0han 1 rätt (0)
2. stalle 1 rätt (0)
2. montana 1 rätt (0)
2. Trond Vefald 1 rätt (0)
2. Jonas 1 rätt (0)
2. gronouvit 1 rätt (0)
2. nilseryd 1 rätt (0)
2. Gallant 1 rätt (0)
2. Iggy 1 rätt (0)
2. Fidde_J 1 rätt (0)
2. Nicke 1 rätt (0)
2. Jakob S 1 rätt (0)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Stora problem för Rögle
2009-09-17 22:58:07
Rögle målas upp som en stor kvalseriekandidat av många. Skulle nog kunna säga att jag tillhör den skaran också.
Och inte blev det bättre. 5-1 för Färjestad i Kristinehamn ikväll. Det är väl inte så illa att man får däng med 5-1 i en försäsongsmatch. Desto mer oroande är det när Tommy Sjödin berättar om en så pass grundläggande sak som att räkna in rätt.
- Vi måste börja vrida på huvudet och räkna in motståndarna i försvarsspelet, säger "Sjödda" till Rögles officiella hemsida.
Med en vecka kvar till premiär för de grönvita mot just Färjestad. Tufft, tufft.

---

Ett annat lag som lär få det hett om öronen är Södertälje.
Det blev förlust även dom dom. 1-4 i Cloetta center mot Linköping.
Ska bli väldigt intressant när den serien drar igång. Kände att det var rätt längesen som två lag var så förknipade med kvalserien redan innan serien hunnit starta.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Inför Moramatchen imorgon
2009-09-17 17:35:08
"Himmapremiär" imorgon!
Här kommer lite saker som kan vara bra att veta.

* Arenan öppnar redan klockan 16.00 imorgon och i nya fräscha sportsbaren vankas liveband och lättare buffé.
* Redhawks Support lanserar imorgon en ny halsduk. Den kommer kosta 100 spänn och säljs lite överallt i arenan.
* Jag har pratat med Madeleine Svensson på ticnet idag. Dom har öppnat upp övre etaget och har sålt slut hela fem sektioner där uppe. På nedre är långsidorna och kurvorna nästintill fulla. Det var bara på kortsidan mot huvudentrén där fanns rätt bra med biljetter kvar på nedre. Min bedömning säger att där finns 8500 bokningar och sålda biljetter.
Det innebär att där fortfarande finns 4000 biljetter kvar. Och när årskort mm ska hämtas ut imorgon kommer belastningen vara enorm på biljettluckorna. Därför rekomenderas som vanligt förköp.
* Gå in i arenarummet i god tid för att sjunga och applådera in säsongens trupp rejält när dom gör entré strax innan klockan 19.00.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Träningsrapport innan Mora
2009-09-17 15:09:40
Laget körde inte träning förrän 13.30 idag pga att man åkt buss hela natten.
Klockan 06.15 kom man till Malmö Arena i morse. Vissa valde kanske att gå hem och lägga sig medans andra kanske inte sov mer utan fick ta sömnen man fick på bussen.
Träningen blev också därefter. Man ville bara hålla i gång kropparna och körde några lättare övningar och endast en timme.

Noterade att...

... Karlström snackade med Hurme efter avslutad träning. Ett ganska långt snack.
... Alla är friska och körde på is.

Imorgon är det värmning på förmiddagen. Även Mora kommer att värma i arenan. Dom åker med andra ord ner redan idag.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Träningsrapporter
Dåligt att inte anmäla
2009-09-17 13:48:15
Jag tycker det är riktigt dåligt av Redhawks att inte anmäla Dick Tärnström.
Man vill inte ha någon pajkastning.
Okeeeej?
I min värld är detta samma sak som att man accepterar det Tärnström gjorde och tycker det är okej.
Snackade med Peo precis. Han verkar inte vidare sugen på att snacka om det. Han valde bara att säga:
- Gör vi det nu så dimper det ner tio anmälningar på oss den närmsta tiden.
Så förbannad och övertygad som han var om det igår så är min hypotes (Observera! Hypotes!) att det är någon annan än han som har velat ta detta åt sidan.

Och dessutom.
Kommer Redhawks att tjäna på detta? Knappast.
Ni ska få se att när Tomas Larsson gör något fult på Peter Nordström i omgång 27 (eller något...) så kommer det dimpa ner en anmälan likförbannat ändå.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Bremberg - också?
2009-09-17 11:14:09
Någon skrev i kommentarsfältet häromdagen:
"Fredrik Bremberg till Leksand".
Sedan ingenting mer.
Var det någon som ens reflekterade över att det där ens kunde vara sant?
Men nu så... Nu slår Sportbladet på riktigt stort och gör en grej om det där. Det verkar finnas något i det, även om dom troligen mest har grundat det på att:
* Bremberg är ledig.
* Leksand hade lite småproblem med målskyttet igår.
* Sportsligt ansvarige, Patric Kjellberg, låter lite lurig och svarar "Bra spelare är intressanta"
* Samt att man gjort stora och fräcka värvningar förr.
Samtidigt som man inte ska underskatta Ros och Abrahamssons källor.
Men fan vad sjukt det vore om Leksand nu skulle plocka Bremberg - också?

Läs artikeln här.

---

Rögle jagar som bekant en forward efter Scandellas skada häromdagen. Men nu verkar man vara nära att landa en back. Daniel Rahimi är på väg tillbaka till Sverige och Rögle skriver Expressen.
Spännande faktiskt. Han stack inte ut speciellt mycket i Allsvenskan senast, men det har gått några säsonger och spel i Nordamerika sedan dess också.

Läs artikeln här.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Nu vet man att hockeysäsongen är igång
2009-09-17 07:02:36
Man är åter på skånsk mark igen. Har jag iofs varit några timmar nu.

Man vet att hockeysäsongen är igång igen när man...

... Har ont i ryggen efter en resa i buss. Säger som "Burra" sa på en bussresa hem från Karlstad  för 7-8 år sedan som jag råkade vara med på. "Ska man behöva ligga som ett jävla ess eller?"
... Är helt trött i hela kroppen och bara vill lägga sig i en säng några timmar.
... Vinkar av polarna vid bussen och säger "Vi ses imorgon på hemmamatchen".
... Sätter sig och kollar highlights direkt när man kommer hem.
... Surfar på stats.swehockey.se igen...
... Planerar att se alla matcher på Viasat hockey som man gäspar åt i november. Typ Björklöven-Sundsvall.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Poäng i Stockholm
2009-09-16 21:45:15
Det blev en poäng här uppe i Stockholm.
Det ska vi såklart vara lite glada över med lite distans till det hela.
Men fan vad snöpligt det kändes... Riktigt bittert när vi har ledningen med 2-1 och 3-2.
Skit... Men man mår säkert bra imorgon.

---

Jag blir dock så vansinnigt förbannad när jag ser att Jesper Damgaard uppträder som en jävla junior.
Två mål är hans. Det är helt oacceptabelt att slarva och vara så slö i sitt spel. Tvåan så slarvar han med pucken bakom mål och tappar den till Ahlström som spelar in till brorsan och 2-2. Och på trean får han inte ut pucken.
Hoppas verkligen på uppryckning.

---

Tvillingarna Ahlström... Shit vilka nyförvärv!

---

Dick Tärnström kommer att bli anmäld till diciplinnämnden för överfallet mot Carl Söderberg.
Och ni behöver inte bemöda er med att anmäla honom på egen hand. Endast Malmö kan anmäla honom.
Jag träffade Peo Larsson i pausen. Och fallet var solklart. Malmö kommer att anmäla honom, berättar Peo.

---

En stor eloge till Patrik Hersley. Såg ni hur han höjde sig jämfört med försäsong? Fan vad bra han var!
Fortsätt så, Patrik.

---

Tyckte Teemu Kesä såg allmänt vimsig ut i början. Då kände jag obehagskänslor. Men det verkar som att han taggade till rejält på Tärnströms överfall som för övrigt lagkamraterna stod upp riktigt bra för. Sen höjde han sig.

---

En stor eloge till Håkan som tagit fram de nya tröjorna. Bortatröjorna tyckte jag var riktigt riktigt fräscha. Hoppas de svarta är lika snygga på fredag.

---

Allt som allt. En jäkla fin kämpainsats av laget.
Jag hoppas folk ser det och bokar biljetter till Mora på fredag. Kämpar man så här och tar poäng i den svåraste bortamatchen på hela serien. En av de svåraste i alla fall.
Bokningslänken har ni här.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Bilder från Malmös nya buss
2009-09-16 18:14:08
Malmös spelarbuss är äntligen stripad och klar. Det blev den idag.
Den blev rätt stilren.
Bilder från det har jag precis fått via MMS.
Så här ser det ut:

 


Nu: Premiär. Satan vad härligt att det drar igång!!!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Årskorten har anlänt
2009-09-16 15:26:57
Snyggt jobbat, besökare. Det dök upp bilder på hur årskorten ser ut både via mailen och som MMS.
Så här ser årets årskort ut:Det är i riktig hårdplast som ett kreditkort, istället för förra säsongens kort som var i något miljövänligt papper och slets sönder i folks plånböcker.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Läktaren
Runt 4000 på plats ikväll
2009-09-16 14:34:37
Har snackat med AIK hockey nu.
Man hoppas på att drygt 4000 åskådare söker sig till Hovet ikväll och att många väljer hockeyn före Champions League som man ser som en stor konkurrent.
Det beräknas vara runt 120 Malmöiter på på plats i Stockholm ikväll. Själv har jag nyligen passerat Jönköping och vi tuggar oss sakta med säkert genom Sverige på E4:an.

Någon ville se bilder från bussen.
Okej, jag bjuder på en. Mycket bara överkroppar idag och ruggigt taggat inför premiären.
Som tur är får dom hålla sina hudchockar där bak. Är för gammal för att sitta där bak numera ;)---

Ni som fått era kort idag förresten. Maila över bild på kortet så lägger jag upp det så folk får se det!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Läktaren
Eloranta lägger av
2009-09-16 13:25:17
Malmös halvflopp Mikko Eloranta fick förra säsongen lämna i förtid i samband med att Peo Larsson tog över.
Han vände hem till TPS Åbo, men där blev det bara en säsong ytterligare och 20 poäng.
Idag meddelade TPS att Eloranta lägger av.
Så vet ni det.

---

Fan vad jag hatar vägarbeten för övrigt. Nu var det dock rätt milt på E6:an utanför Bjärred. Men det finns få saker som är så frustrerande som köer.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fokuserad värmning
2009-09-16 11:06:34
Har precis fått en kortare rapport från värmning på Malmö Arena.
Det var riktigt fokuserad spelare som gick av isen nu klockan 11.00.
Fredrik Eriksson hade tydligen åkt runt och sett sammanbiten ut, precis som många andra i laget.
Hetast? Enligt min rapportör hade fjärdekedjan med bland annat Sacha Treille sett ruggigt vass ut. Även Alvarez satte ett par snygga puckar.
Tränare Karlström var tydligen den enda som gick runt och smålog. Det tyder på att han är nöjd och sugen på premiär.
Nu väntar lunch och i eftermiddag drar man ut till Sturup för flyg till Arlanda där man landar i eftermiddag.

---

Själv har jag knappt lämnat Skåne. Blev lite strul när vi skulle dra från Malmö så kom inte iväg förrän halv elva. Men då slipper vi en massa dödtid under dagen.
Kul förresten att så många är med i resultattipset som jag la ut tidigare under dagen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Träningsrapporter
Resultattips 1: AIK - Malmö
2009-09-16 07:48:56
Då kör vi igång med årets första resultattävling.

Match att tippa: AIK - Malmö (Resultat efter 60 minuter)
Sista tid att tippa: 16/9 klockan 18.59
Pris: 100 kronor att spela för på betsafe.com utan några insättningskrav.
Ingår: I säsongstävlingen där flest rätt resultat ger en resa för två till Tyskland och Hockey-VM.

Ditt tips är giltligt när du fyllt i ett nick och email för att jag ska kunna nå dig.
Vill du deltaga i tipsen för hela säsongen så måste du använda samma nick och email hela säsongen. Då deltager du i tävlingen om VM-resan.
Du skriver ditt tips i kommentarsfältet och skriver: Resultat och första målskytt i matchen (För eventuellt utslag).

Och alla får deltaga, oavsett klubbtillhörighet. Det är helt gratis.

Tack till Betsafe för att tävlingen går att genomföra!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Brynäs fick sin Nordquist
2009-09-15 22:08:37
Brynäs fick så slutligen sin Jonas Nordquist.
Man skulle bara kräma sponsorerna på lite extra pengar :)
Enligt vad jag hört så var kontraktet påskrivet för längesedan, men man såg sin chans att kräma sponsorer och fanns på ännu mer pengar.
Ingen dålig värvning dock, men frågan är hur han håller... Tänk om det inte alls funkar och han har varit borta rätt lång tid nu.

---

Mora gjorde förresten en sistaminuten-värvning idag också. Eller lån.
Alexander Deilert lånas in på obestämd tid igen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tio frågor till "Kalis" inför premiären
2009-09-15 19:00:00
Premiär om exakt ett dygn.
Jag frågade Malmös huvudtränare, Göran Karlström, tio viktiga frågor som jag vet många av fansen vill ha svar på.

1. Är du nöjd med försäsongen?
- Ja, helt ok! Vi har mött bra motstånd och har stått upp bra. Det är jag nöjd med. De här sista matcherna har varit lite sämre, men på det stora hela är jag absolut nöjd.

2. Ska vi supportrar känna någon oro över att Morten Green och Kim Staal inte producerat under försäsongen?
- Det tycker jag inte att ni ska göra. Jag vet vad dom kan och hoppas och tror att man kommer att göra det man ska under under serien. Samtidigt kan jag aldrig garantera något.

3. Är truppen tillräckligt bred?
- Jag vet inte vad jag ska svara där riktigt. Jag måste ju jobba med det jag har och just nu har vi ju en tillräckligt bred trupp för att klara oss. Men jag vet att säsongen är lång och det kommer skador och annat så visst kan vi komma att behöva bredda truppen.

4. Hur viktig är Carl Söderberg för laget?
- Han är givetvis mycket viktig. Han gör mycket poäng framförallt men han tar även stort fokus hos motståndarna och banar vägen för andra. Han är självklart väldigt viktig!

5. Nämn en spelare som blir bättre än förväntat?
- Om vi går efter hur förväntningarna är så tror jag helt klart att Jan Urbas blir den som kliver fram mest.

6. Ibland ryter du till rejält på träningarna. Har spelarna dåligt fokus?
- Fan vilken svår fråga! Men det är väl klart att vi ser varandra varje dag och det kanske inte är helt lätt. Men jag vet också att dom skärper till sig när man höjer rösten. Det är bra!

7. Hur bra koll har du på AIK?
- Den är okej. Vi vet vad dom går för. Det är i stort sett samma lag som i fjol.

8. Varför slår vi AIK imorgon?
- För att vi har kylan och vet att vi kommer få chanser att sätta dit puckarna. Samtidigt är det AIK som har hemmaplan och pressen på sig. Det gynnar oss definitivt imorgon.

9. Vem står mot AIK?
- Det tänker jag inte berätta.

10. AIK borta, Mora hemma och Sundsvall borta. Vad krävs i poängväg för att du ska vara nöjd?
- Haha, ännu en svår fråga. Vi måste ju vilja vinna varenda match, men det kommer vi inte att göra. Men säg fem-sex poäng efter de tre matcherna så är jag absolut nöjd.

Jag tror jag talar för hela Malmö: Ett stort lycka till imorgon!
- Tack, vi ska göra allt vi kan för att komma hem med tre poäng!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Intervjuer och reportage
Jag fattar ingenting
2009-09-15 17:01:57
Fattar ni något? För jag gör inte det.
Jari Tolsa till Linköping.
Varför, varför, varför?
En spelare som jag hade hånskrattat om Rögle tog är alltså klar för guldkandidaten Linköping.
Vad fan är det som händer?
Marknaden erbjuder fler spelare än någonsin och så plockar dom JARI TOLSA!!!

Jaja, bara att gratulera Jari, men det blir ett tufft läge att ta en plats i det laget när Hlavac och Hlinka anländer om en månad. Då kan han räkna med att det blir dags att söka klubb igen.
Och hur är det med självinsikten för Tolsa egentligen? Oduglig i toppklubben, Modo. Sparken från Finland och ändå ska han ge sig på det laget där det är som absolut mest svårt att ta en plats.
Känslan jag får av detta är att man värvar bara för värvandes skull.

Och vilket hån mot sina juniorer. Ett riktigt jäkla stort hån.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Resultattävling 2009/2010
2009-09-15 16:30:45
Jag kommer vid samtliga 52 Malmömatcher att ha igång ett resultattips.
Det går ut på att man ska tippa rätt resultat, med utslag på första målskytt, därefter först att tippa.
Bloggen i samarbete med spelbolaget Betsafe erbjuder i år samtliga vinnare 100 spänn att spela för hos dom till varenda vinnare vid varje match, hela säsongen.
Du behöver inte ens sätta in några pengar, utan du har pengarna på ditt betsafekonto direkt, utan några andra krav, förutsatt att du vinner resultattävlingen.

Varje omgång är en enskild omgång, men det kommer även vara ett fanastiskt fint pris för den som har flest rätt resultat i hela sammandraget.
En resa för två till hockey-VM i Tyskland och Sveriges premiärmatch mot Norge.
Du får flyg, hotell, transporter och matchbiljett till premiären. Rubbet.
Och här kommer samtliga rätt resultat i varje omgång att räknas in. Det innebär att även om man inte sätter rätt målskytt och vinner spelpengarna så har man ett rätt i sammandraget.
Hur gör jag om det är två med lika många rätt resultat? Då avgör den som haft flest rätt målskyttar när man haft rätt resultat och därefter infaller lottning.

Hoppas ni hängde med. Det kommer klara när jag redovisar ställningen inför varje omgång.
Det kommer även vara extremt viktigt att ni håller samma "nick" genom hela tävlingen OCH skriver i en email (Bara jag ser den).

Imorgon kör vi med AIK-Malmö.
Tävlingen sätter igång någon gång under morgonen.
Hoppas det uppskattas :)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Sorglig resa
2009-09-15 13:59:51
Fan vilken sorglig resa Daniel Despotovic gjort under denna försäsongen.
Idag blev det klart med division 1-klubben, Lycksele.
Nu kanske han inte stannar där speciellt länge, men ändå.

Hans försäsong:
Började som stor poängmakare från Södertäljes J20-lag. Föll precis på målsnöret när A-laget skulle sättas ihop av sportchefen.
Då blev det Allsvenskan. Björklöven hörde av sig. Tryout - misslyckad. Ännu en allsvensk klubb, Mora, blev nästa anhalt.
Tryout där också - misslyckat.
Nu blir det alltså spel i division 1 och Lycksele som inte ens har någon ambition om att gå upp till Allsvenskan.
Snubblande nära en plats i ett elitserielag, två allsvenska tryouter och så hamnar han i Lycksele av alla ställen.
Jag tycker det är rätt sorgligt i alla fall.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Träningsrapport inför AIK
2009-09-15 12:35:29
Sista träningen inför AIK-matchen är avslutad.
Det finns egentligen inte mycket att rapportera.
Man körde lite uppvärmningsövningar, tvåmål och powerplay.
Kan säga att en PP-enhet ser jäkligt intressant ut. Där kan vi verkligen snacka om att toppa laget. Det troliga är dock att man bara använder den i fem mot tre.

Vem står imorgon?
Ja, det är den stora frågan.
Jag tror Hurme står. Trots en rätt dålig insats i lördags så fanns det en anledning till att han stod i genrepet. Dessutom var det han som fick stå på stora delar av PP-träningen, om det nu säger något.
Kristoffer Martin körde 20 minuter före träningen igår med Markus Svensson. Det kan lika gärna vara en tendens i så fall.

Heta idag?
Danskarna tycker jag ser mycket mer fokuserade ut. Annars väldigt avslappnat.

Mest jobb kommer mattisen, Håkan Karlsson, att ha.
Under eftermiddagen ska det stripas hjälmar och byxorna ska pyntas med reklam.
Allt för att det ska vara redo när spelarna tar sakerna på värmningen i Malmö Arena imorgon klockan 10.30.
Då har jag dragit iväg mot Stockholm, men jag har en spion klar på plats om där nu skulle hända någonting drastiskt.

En dag kvar...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Träningsrapporter
Reportage på TV4
2009-09-15 10:25:45
MrMadhawk syns på TV4 Öresund ikväll.
Redan nu kan ni se klippet på nyhetskanalen.se.
Helt okej klipp, bättre än vad jag trodde. Vi gjorde det här för 3-4 veckor sedan...

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Media
Lika bra att komma in i rätt rytm
2009-09-15 07:43:52
Jag brukar faktiskt inte stiga upp en sekund före klockan 08.00 om dagarna, men nu när det är seriepremiär imorgon så är det lika bra att komma in i rätt rytm när man ska iväg tidigt imorgon.
Det finns för övrigt ett antal platser kvar i bussen som rullar till Stockholm.
Läs mer här.

---

Laget får också bussresa, men bara hem. Upp till Stockholm blir det rätt bra resa. Värmning och lunch i Malmö. Buss till Sturup vid 13, flyget går 14 och man landar 15. Därefter väntar lite Stockholmstrafik från Arlanda innan man landar på Hovet vid 16.00-16.30 någon gång.
Därefter väntar match och på vägen hem är det bussresa hela vägen hem. Inte optimalt men är det dåliga tider så är det. Dessutom finns det flera andra klubbar som klarar det. Så det gör Malmös A-lag också.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Stockholmsslakten, del 1
2009-09-14 22:38:10
Fotbollsgänget gjorde sitt jobb idag och såg till att inleda veckans Stockholmsslakt där Redhawks ska göra sitt mot AIK på onsdag också, innan det är fullbordat.
Satt faktiskt och jublade rejält här hemma framför TV:n. Inte för att Malmö FF gjorde mål, för deras säsong är ändå så totaldöd, utan för att Djurgården släppte in och är på väg raka vägen mot Superettan. Det finns få saker inom fotbollsvärlden som hade fått mig att må så bra som att 2000-talets giganter avslutar den hä framgångsrika tioårsperioden med att husera där man började år 2000, i Superettan.
Rätt rolig match att titta på, det hände lite av varje. Supportrar på planen och flaskor in. Precis sånt som inte gynnar Djurgården för fem jäkla öre.
Men det sjukaste är ändå att vakter och publikvärdar inte agerar ett dugg mot de som promenerar på planen, med syfte vad, egentligen?
Hur som helst så är en av två matcher avklarade i Stockholm denna veckan. Den mest viktiga är dock tyvärr kvar att göra...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fotboll
3500 + årskort
2009-09-14 18:19:07

En hel del människor har undrat under den senaste veckan. Hur är egentligen läget med bokningar inför Moramatchen?
Bloggen ger er svaret.
- Vi har 3500 sålda lösbiljetter plus årskort. Så det är med andra ord över 6000 bokade till matchen, berättar VD Pehr Malmström.
Det innebär att där i runda slängar finns runt 1500-2000 biljetter kvar på nedre etage.
Skulle tro att det med stor sannolikhet är uppbokat på nedre lagom till AIK-matchen på onsdag.

En önskan Malmö Redhawks har som inte nog kan förtydligas är att man ska boka biljetter i FÖRVÄG.
Där finns över 100 ATG-ombud bara i Malmö och bokningen gör du enkelt via nätet.
- Vi har tre luckor och håller öppet från klockan 15.00. Varje kund brukar i snitt ta två minuter. Några går fortare, några går inte alls fort och en snabb uträkning gör då att man kan ta 30 stycken per lucka, per timme. Det innebär 90 stycken per timme totalt och på fyra timmar blir det lite drygt 360 stycken som kan få sin biljett i tid vid arenan, säger Pehr och ger ett snabbt räkne-exempel.

Vet man med sig att man ska gå på matchen så kan man med andra ord lika gärna boka i förtid.
Hittils har det gått riktigt bra i försäljningen och de bra platserna börjar gå åt. Det pekar mot en riktigt fin siffra på fredag och det känns som att vi redan från start kan lägga en bra ribba.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Läktaren
Interpool - enda stället att se hockeyn på
2009-09-14 16:08:17
AIK - Malmö kl 19.00.
Inter - Barcelona kl 20.45.
Då var valet rätt enkelt för stadens krogar om vilken match man kommer att sända.
Olearys (samtliga tre), Sir Toby, Grappa och Vagabond sänder ingen hockey. Där blir det endast Champions League.
Ett enda ställe i hela stan har dock full fokus på hockeyn. Det är Interpool på Stora Nygatan 19.
- Klart som fan att vi sänder AIK-MIF! Det är absolut vårt huvudnummer, säger Stefan på restaurang Interpool i Malmö.

Stefan erbjuder samtliga som ska se hockeyn deras klassiska och stora hamburgertallrik och en stor stark för 149 kronor (Ordinarie 174 kr), och om du väljer alkoholfritt blir det 119 kr.

En stor uppmaning är att boka bord och boka i tid!
Telefonnumret är 040-305020.
Notera alltså att detta är den enda krogen i Malmö som kommer att sända matchen i sin helhet, som huvudnummer.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Media
Det slutgiltliga allsvenska tipset
2009-09-14 14:21:59
Seriestart på onsdag och här kommer mitt slutgiltliga allsvenska tips.

Mitt serietips:

1. Leksand
2. Växjö
3. Malmö
-----------------------
4. AIK
5. Almtuna
6. Troja-Ljungby
7. Västerås
-----------------------
8. Björklöven
9. Mora
10. Oskarshamn
11. Bofors
12. Örebro
-----------------------
13. Sundsvall
14. Borås

Kommentar: SHIT! Det är ju skitsvårt att tippa serien. Detta kan lika mycket gå åt skogen som det kan bli mitt i prick.
Det är verkligen inte lätt att tippa detta någonstans.
Jag sticker ut lite och tror AIK missar direktplatsen till kvalserien. Lite med hjärtat är det också, eftersom jag tippar att Malmö kniper tredjeplatsen.

* * *

Och så tar vi poängligan också.

Topp10:


1. Carl Söderberg, Malmö
2. Christian Sandberg, AIK
3. Robert Rosén, Växjö
4. Pelle Prestberg, Leksand
5. Mattias Persson, Troja
6. Johan Andersson, Växjö
7. Scott Matzka, Örebro
8. Morten Green, Malmö
9. Christian Larrivée, Västerås
10. Daniel Viksten, Mora

Kommentar: Peter Nordström? Ja, han kommer inte ligga topp 10, för han lär inte spela alla matcher.
Mattias Persson årets skräll i poängligan. Viksten gör en bra säsong på nytt i Mora. Om tabellen var svår att tippa så är detta ännu svårare.

* * *

Målligan?

Topp5:

1. Pelle Prestberg, Leksand
2. Scott Matzka, Örebro
3. Daniel Viksten, Mora
4. Kim Staal, Malmö
5. Mikael Zettergren, Mora

Kommentar: Prestberg lär spruta in mål. Viksten och Zettergren lär gör ungefär allt framåt för Mora i målväg. Matzka får stort förtroende i Örebro och Stalle gör alltid sina mål.

* * *

Åsikter? Varmt välkomna.
Skriv gärna ner era tips också. Det kan skifta väldigt mycket beroende på vem som tippar har jag märkt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Statistik och Nörderi
Träningsrapport - måndag
2009-09-14 12:21:24
Nu börjar det verkligen att närma sig.
Tycker det märks på träningen också. Spelarna går in för det betydligt mer och det är mer besvikelse om man skulle missa något.
Dessutom har Kalis och Robban taggat till ordentligt. Robban höll på att dra i sönder en klubba när det slarvades för mycket i mittzon och Karlström kommer utvrålandes "Ni gör fel hela jävla förbannade tiden!!! Gör rätt nu! Inget jävla slarv i mittzon!"
Spelarna lyssnar på honom som små barn.

Karlström kom förresten till mig före träningen. Ordern var tydlig.
"Ingenting på bloggen om våra femmor eller PP-uppställningar nu när serien startar. Vi ska inte bjuda några motståndare på det."
Givetvis håller vi på det chefen!
Så uppställningar får ni vänta med till laguppställningarna läggs ut på swehockey, alternativt att Karlström själv vill gå ut med det någonstans.

Däremot kommer jag fortsätta att ge er rapporter om vad som händer på träningen och vilka spelare som närvarar och inte närvarar.
Och idag var samtliga spelare närvarande. Tror det är första gången denna säsongen som samtliga spelare närvarar!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Träningsrapporter
Freddan i radion
2009-09-14 09:47:54
Imorgon kommer Malmö Redhawks lagkapten få ta sig an sitt första uppdrag som lagkapten. I alla fall för media.
Han kommer att vara med i "Morgon i P4" någon gång mellan 06.00 och 09.00 imorgon. Exakt tid är inte släppt än, men håll koll på www.sr.se/malmo så lär det med all sannolikhet dyka upp där.
Efter programmet kommer ni dessutom att kunna chatta med honom, så det är bara att ta chansen och fråga om allt möjligt.

På tal om Fredrik Eriksson så vet jag att han redan tagit lite ansvar som kapten. Efter första perioden mot Pantern höjde han tydligen rösten rejält i omklädningsrummet och försökte ändra attityden i laget. Efter periodvilan och de återstående två perioderna utvecklade sig matchen från 1-1 till 6-1...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Media
Söndagslistan V.37
2009-09-13 22:44:27
Sista veckan med träningsmatcher summerar vi här och nu.

TOPPEN:

1. Skånelaget
En stor eloge till det skånska TV-pucklaget som gick till final och bara var en suverän Stockholmsmålvakt från att vinna hela turneringen.
Och vilken underhållning man bjöd på i finalen. Jag längtar till 94:orna börjar komma upp i J20 och A-lag. Det ser bra ut underifrån. Framförallt kul att där är så många bra och framträdande backar från Malmö.

2. J20-underhållningen
J20-laget stod för den största underhållningen på Malmö Arena igår. Klart värt att lyfta fram. Däremot ruggigt dålig effektivtet. Men man vann sin seriepremiär och jag vet många på arenan igår som sa "Det där J20-laget ska jag definitivt gå och se på isstadion i vinter om man fortsätter spela sån här hockey". Dessutom har J20-laget en grymt snygg reklam. Men det är en annan femma ;)

3. Biljettsläppet
Äntligen kan ni shoppa loss era biljetter och på måndagen klämde man 2000 biljetter till Moramatchen som ingenting. Det är riktigt härligt. Nu satsar vi på att ha nedre etaget utsålt till onsdag, sedan gör Malmö en kanonmatch uppe i Stockholm och säljer övre etaget som smör pga det. Okej!?

BOTTEN:

1. Trojamatchen
Bara glöm och se framemot premiären.
Synd att det var så tamt. Man missade med all säkerhet några marginalåskådare som kanske funderade på ett årskort pga detta. Och det är jäkligt synd.

2. Den tunna truppen
Okej, finns det inga pengar så finns det inte.
Men det är jäkligt tråkigt att man vid varje träning ska behöva ställa sig frågan "Vem är han i gallret där?" och ta reda på vilken eller vilka juniorer som är med och kör just idag...

3. Fort Knox
Jag är så vansinnigt trött på alla låsta dörrar på Malmö Arena. Jag köper att man vill ha en bra säkerhet på arenan, men det är ju nästan lättare att ta sig in än att ta sig ut. Igår hade jag ett par småsaker att göra efter matchens slut. Klockan 20.10 lämnade jag Malmö Arena när matchen tog slut strax efter 19.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Listan
Rögle och långtidsskador
2009-09-13 21:47:02
Är det bara en inbillning eller är det ett faktum att Rögle ofta drabbas av långtidsskador?
Idag var det Giulio Scandella som bröt fotleden i Rögles U23-match mot danska Nordsjälland.
Samtidigt går Demén-Willaume långtidsskadad.
Tidigare har Kenny gått skadad längre perioder, Nihlstorp gjorde det i fjol, en av bröderna Abbotts missade över tio matcher och likaså Stefan Erkgärds.
Johannes Salmonsson hade någon märklig skada som höll honom borta i över 20 matcher.
Kanske inbillar jag mig bara, eller är det Rögle som har extrem otur?

Hur som helst, vilket jäkla slag under bältet på Rögle. Och Scandella skulle inte ens varit med i den här matchen från början, utan åkte med för att Mario Kempe fick lämna återbud. Det är brutalt tungt.
Rögle ut på värvningsjakt? Ja, det finns nog inte mycket annat att välja på för dom grönvita.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Larrivée har presenterat sig för Västeråspubliken
2009-09-13 18:21:36
Christian Larrivée gjorde idag debut för sin nya klubb, Västerås.
Det blev poäng omgående. Tom mål.
Larrivée gjorde 4-1 för Västerås idag när man genrepade med att slå tillbaka allsvenska kollegan, Mora med hela 6-1 hemma.
Hans start blev annars mindre lyckad. Efter 53 sekunder åkte han ut två minuter för hooking.
Även Björklöven hade genrep idag. Det blev förlust mot ärkerivalen, Skellefteå med 1-0 på bortaplan. Det är något man antagligen inte behöver skämmas alltför mycket över, man har som jag skrivit om tidigare redan slagit Skellefteå en gång tidigare under försäsongen.

Tre dagar till premiär, härligt!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Bitter förlust i TV-pucken
2009-09-13 16:54:10
Har precis sett klart finalen i TV-pucken. Först och främst: Vilken härlig final det var.
Grabbarna är 14 och 15 år gamla och bjuder på en riktigt härlig match.
Stockholm slog "mitt" Skåne, och det var framförallt en bra målvakt som gjorde det möjligt. På planen var det helt jämt.
Hoppas verkligen ni såg det. Det var en riktigt underhållande match.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Wesslau till attack
2009-09-13 13:19:05
Marie Hallman på nyheter24.se har mött Gustaf Wesslau.
Och det är ingen dålig kritik han kommer med mot Malmö. Det värsta är att han med all säkerhet inte snackar en enda millimeter bullshit. Utan allting lär vara sanning rakt av.
Det bästa med det hela är att kritiken riktar sig mycket mot folk som inte längre finns i föreningen.

Saxat från intervjun:
– Jamen Dave King var ju ett jävla pucko. Han trodde han var värsta hotshoten och bara för att han hade coachat Kanadas OS-lag så trodde han att han kunde uppföra sig hur han ville. Han gick runt och skrek i korridorerna och hånade spelare öppet fast han själv var värdelös. Han är den sämsta jävla tränare jag någonsin haft. Jag förstår verkligen inte hans storhet, säger Wesslau och skrattar.

Läs hela HÄR. Den är klart läsvärd!! Jag älskar verkligen när man inte håller inne med det.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
En kupp mot Loob?
2009-09-12 21:54:29
Detta MMS:et fick jag igårkväll. Om jag lovade att inte publicera det förrän ikväll.
Nu har jag hållt det löftet.
Men nu undrar jag, blev det något av den här tröjan idag när Färjestad mötte Leksand?
Leksandsklackens ledare, Emil Nilsén skulle under en intervju i mittcirkeln ta av sig sin matchtröja och då ha denna tröja på sig under matchtröjan.
Någon som vet hur det blev? Eventuella reaktioner? Hade varit kul att få veta!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Pinsamt genrep mot Troja
2009-09-12 19:05:24
Malmö Redhawks har genrepat inför serien.
Det gjorde man genom att förlora med 6-2, hemma i Malmö Arena. Det är inget annat än skamligt dåligt.
Det ska inte behöva ske när man behöver ragga biljettköpare och nya årskortsinnehavare så här i sluttampen innan serien börjar.

---

Men hur säger man nu. Dåligt genrep ger bra premiär? Det stämmer inte alltid, men det känns i alla fall som det enda positiva man kan hitta en sån här match.

---

Trots ruggigt dålig insats och ineffektivitet så känns det skönt att vi har en Carl Söderberg som kan blixtra till och göra den prestationen han gjorde på Malmös andra mål. Det får han se till att ta fram ofta om det ska bli något mot AIK på onsdag, för ingen annan verkar vilja kliva fram.

---

På nytt lån in i en match. Idag Kim Johansson och Marcus Liikane. Båda två från IK Pantern. Syntes inte ett dugg, men det ska man inte heller förvänta sig av division 1-spelare.
Istället bör spelare som Treille, Staal, Green och Marcus Olsson kliva fram betydligt mer.
Ibland är det sanslöst tamt.
Jag vill vara så naiv så jag tror att allting vänder när serien börjar, men det börjar känns rätt tveksamt nu. Men jag hopps så innerligt att det är så!

---

Vem går in och vräker in poäng? Jo, Mattias Persson såklart. Släkten är alltid värst. Känns som att han och Andreas Sundin kan bli ett ruggigt vasst par för Troja i vinter.
Hela Troja överhuvudtaget kändes starka och trygga. Eller var det Malmö som underpresterade grovt. Det lär visa sig inom ett par veckor.

---

Leksand genrepade också idag. Förlust 4-0 mot Färjestad... Det känns dock inte ens i närheten av att vara så illa som 2-6 hemma mot Troja-Ljungby.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Serien inledd med seger
2009-09-12 15:49:19
Oerhört skönt att Malmös J20-lag har inlett säsongen med en bergsäker  seger mot Troja-Ljungby.
5-2 blev det till slut, men det hade kunnat vara 10-0 egentligen. Tyckte Malmö var överlägsna från start till mål.
Det man skulle kunna gnälla på är bristen på effektivitet. Man hade 4-5 ramträffar och några frilägen. Det borde givetvis ha kunnat bli mycket mycket mer av det.

Några plus i laget:
Förstakedjan med Olsson-Öhman-Dyk. Giftiga framåt. Men la sedan tyvärr av.
Westerholm-Runemark-Holmkvist tycker jag krigar på väldigt bra. Dom backar inte en meter.
Flera av backarna och målvakten gör en helt okej insats.

Negativt: Att inte fler sökte sig in till hallen utan var ute i foajéen. J20-laget bjuder alltid på fartfylld hockey och det smäller bra. Fler borde gilla det!

Men som sagt, skönt att inleda med seger.

---

Skåne verkar förresten gå till final i TV-pucken. Det står 5-2 med tio minuter kvar. Härligt, då är man bokad i TV-soffan imorgoneftermiddag.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
J20 - Säsongen 2009/2010
2009-09-12 14:08:11
J20-säsongen är igång!
Och laget leder här på Malmö Arena med 2-0. Efter två klassmål. Victor Öhman lurade ner målvakten och la den i öppet mål på första och andra målet serverade han en perfekt macka till Sebastian Dyk som la den i öppet mål. Roger Olsson är tredjelänk i den kedjan som utan tvekan har en ruggig kapacitet. Alla tre har galler.
Tänkte bara berätta om de snygga tröjor J20-laget kommer ha i år.Tack Robin Dahse som fick stå som modell för tröjan.
Dahse som för övrigt drabbats av körtelfeber och inte får ha någon form av fysisk aktivitet på mellan 4-8 veckor.

---

Har glidit in en hel del människor här idag faktiskt.
Än är det inte försent att komma hit och kolla in A-lagsmatchen som börjar om lite drygt tre timmar. Entrén är helt frivillig. Man lägger helt enkelt vad man tycker det är värt! Kom hit och stöd laget i sista matchen innan serien!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Juniorhockey
"Mitten på nästa vecka"
2009-09-12 09:26:07
När kommer årskorten?
Igår var det en vecka till seriepremiär och jag passade på att fråga Nathalie Löfmark från Malmö Redhawks.
- Mitten på nästa vecka kommer korten, så samtliga har dom i sin brevlåda innan Moramatchen, berättar Nathalie.

Inga jättemarginaler om någonting skulle gå snett, men betydligt större marginaler än förra året då man tom skickade ut kort samma dag som premiären på Malmö Arena den 12 november.
I år kommer korten i alla fall innan första hemmamatchen på säsongen.

Ni som ska köpa lösbiljetter gör det via ticnet.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Läktaren
Poängliga försäsong inför genrepet
2009-09-11 23:45:45
Här är poängligan efter tre träningsmatcher och sex Nordic Trophy-matcher som jag såg någon efterlysa tidigare under kvällen.

Namn:

Mål

Assist

Poäng

Carl Söderberg

Jan Urbas

Nichlas Hardt

Fredrik Eriksson

Christian Larrivee

Lucas Sandström

Tomas Wallgren

Anton Blomqvist

Teemu Kesä

Robin Alvarez

Sacha Treille

Jesper Damgaard

Daniel Casselståhl

Morten Green

Robin Weihager

Kim Johansson

Kim Staal

Sebastian Dyk

Patrik Hersley

Niklas Arell

Tomas Larsson

Victor Svensson

Marcus Olsson

2

5

3

1

3

2

2

0

0

2

2

1

1

0

0

0

1

1

1

0

0

0

0

9

1

3

5

0

1

1

3

3

0

0

1

1

2

2

2

0

0

0

1

1

1

1

11

6

6

6

3

3

3

3

3

2

2

2

2