Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Ni gjorde oss stolta, grabbar!
2007-11-30 22:18:40
Såg matchen på Lorensborg. Och vill här dela med mig av mina tankar runt matchen.

---

Ed Belfour var riktigt dålig tyckte iallafall jag. Jag hade förväntat mig bra mycket bättre. Men det känns väldigt skönt att klämma in fem puckar på honom. Troligen har vi 2-3 ännu bättre spelare i kvalserien. Då piskar vi detta gänget om inte dom värvar till sig något liknande. Tror dock inte att dom gör det. Dom har uttalat att dom vill ha sin trupp i princip klar redan när artistspelare anländer. Nu vet vi Örnens svagheter.
Okej, Hurme var inte mycket som släppte fem puckar han också. Men betydligt fler skott och mycket mer vassa lägen.

---

Domaren var ett stort skämt. Från båda håll kunde han tagit betydligt mindre. 17 tvåminutare för Malmö mot åtta för Leksand. Det speglade INTE matchen. Så har vi iallafall uttryckt kortfattat.

---

Snackade med Leksands klackledare i pausen. Ni vet han dom alltid zoomar in. Han berättade att Calle Steén hade gått nedanför Norra ståplats och nog tjänat 30 spänn i enkronor...

---

Micke Wahlberg. Vilken kämpe!!! Det finns knappt ord för hur mycket man älskar den mannen en kväll som denna. Han kliver fram i ännu en viktig match. Så gör en kapten!

---

Lite gnäll också.
Jens Svensson. Tafatt jäkla spel vid 2-0-målet. Nonchallant! Skärpning nu!
Weihager. Jäkla slarvig passning till Karlbergs mål i Boxplay. Om vi är snälla kan vi kalla det ett juniormisstag.
Hurme. Ska ta första målet med fri sikt! Gör inte de där riiiiktigt sjuka räddningarna. Bättre än Belfour dock, även om det inte säger speciellt mycket denna kvällen...

---

Statistiknörd som jag är så vill jag påtala att är det någon som ska få andra-assisten på 2-2-målet så ska det vara Söderberg och inte Öberg.

---

Summerar ändå med följande.
* Vi bröt Leksands 14 matcher med segrar.
* Vi har ett bra psykologiskt övertag mot Leksand som inte slagit oss.
* Vi såg till att Leksand för första gången denna säsongen inte fick med sig alla tre poäng en hemmamatch.
Ikväll gjorde ni oss stolta, grabbar!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Leksingarna blåsta på Calle Steen!
2007-11-30 18:08:36
Leksingarna har längtat länge efter denna matchen. Inte bara för att det är seriefinal. Utan även för att få chansen att genomföra en enorm visselkonsert mot Calle Steen. Nu blir dom dock blåsta på konfekten vad gäller Steen. Han är nämligen inte med i dagens lag. Och jag har snackat lite med folk där uppe. Det snackas om att han fejkar för att han inte vågar. Så skulle han tydligen ha gjort någon match i Leksandströjan också.
Istället matchar vi endast tre centrar, med Jens Svensson mellan Paulsson och Wallgren. Klar försämring av den kedjan.
Magnus Nilsson är inte med denna gången heller. Detta trots att endast elva forwards är tillgängliga.
Jag tolkar det solklart som att Mange är borta för gott. Istället har vi ett ytterforwardspar bestående av Alvarez och Samuelsson, där Casselståhl är uppsatt som center, men är sjundeback troligtvis.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Gustav Nyquist
2007-11-30 17:07:39

"Nypan" skrev som väntat på för University of Maine som redan skrivits om här på bloggen. Har tyvärr varit på begravning under dagen så har inte kunnat skriva om detta.
Min första tanke är att nu blir jag förbannad. Jag ska dock följa upp detta innan jag uttalar mig ifrågan.
Jag ska inte såga den sportsliga ledningen förrän jag har mer kött på benen än vad jag hittils har. Det känns bäst så. Jag vill inte uttala mig för mycket när jag inte vet bakgrunden till det.

Tycker dock ni ska läsa Mattias Nordborgs text angående detta. Det speglar mina åsikter ganska väl. Klockrent skrivet, Mattias!
http://www.svenskafans.com/hockeyzon/artikel.asp?id=206636

---

Nu är det full koncentration på seriefinalen ikväll. Men jag lovar att det kommer mer information om detta fallet. Jag inväntar svar på lite email innan jag uttalar mig.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ett Scandinavium-spöke till är dödat!
2007-11-29 21:10:43
Det finns vissa lag som haft förtvivlat svårt att vinna i Scandinavium mot Frölunda genom åren. Ett av dom lagen var Färjestad, fram till 13 februari i år. Då blev det också en stor ketchupeffekt när man lyckades vinna med hela 6-0! Då hade det gått fyra år och två månader och 15 dagar sedan man lyckades slå Frölunda i Scandinavium den 29 november 2001. Man hade gjort det omöjliga.

Detta är dock ingenting mot det som hände ikväll då Luleå efter snart sju(!) års väntan lyckades med bedriften att slå Frölunda på bortais efter ordinarie speltid. Och återigen blev det ketchupeffekt. Slutresultatet skrevs till 6-0 i Luleås favör. Samma siffror som FBK vann med. Rätt ruggigt det faktiskt.
Senaste gången Luleå vann i Göteborg skrevs segersiffrorna till 3-2, den 10 december 2000. Vi talar alltså om sex år elva månader och 19 dagar sedan senaste segern. Och så går man och piskar dom med dessa siffrorna när det väl blir vinst. Det är tydligen en sex-nolla som krävs för att döda ett Scandinavium-spöke.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
AIA hånade sin egen spelare
2007-11-29 21:00:44
Har under denna dagen tappat en stor del av min respekt mot Rögles ståplats, av många kallade AIA. För mig är det grabbar med mentalitet och känsla för hur man med sång bär fram sitt lag på ett beundransvärt sätt.
Igår tappade dom dock stor del av min respekt. Detta genom att håna sin föredetta målvakt, Andreas Andersson som tillfälligt kommit tillbaka till den klubb han representerat under två år med stor framgång.
När Leksand gjorde 5-3 så började man skrika efter Sebastian Jonsson istället för att stötta Ante.
Jag tycker ni ska vara glada åt att få låna in en så pass bra målvakt när Nihlstorp är skadad. Följden blir självklart att Jonsson inte får chansen. Det kan man tycka vad man vill om. Men i ett toppmöte mot Leksand får man chansen att nyttja sin förstemålvakt från förra säsongen så ska man defintivt göra det och inte gnälla på en eventuell utebliven utveckling av andramålvakten. Eftersom lånet av Andreas Andersson bara gäller fyra matcher så lär Jonsson ändå få stå någon match innan "Torpet" är tillbaka.
Rätt roligt också att läsa vissa "kända" AIA:are som vände kappan efter vinden helt efter en förlust med 3-7. Som om man förväntat sig att med Jonsson i målet skulle det säkerligen blivit seger med 3-2!
Hur som helst. Man kan kritisera och så EFTER matchen. Helt okej för mig. Men när man börjar sjunga efter en annan målvakt vid ställningen 3-5 och man fortfarande har chansen med typ halva matchen kvar så är det illa!
Framförallt när det är mot en målvakt som gjort så pass mycket för klubben under två års tid.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Inget Leksand imorgon
2007-11-29 16:16:39
Happ, blev inget Leksand imorgon. Tror det var fyra totalt till slut som verkligen ville åka dit. Och jag var den enda som kunde köra. Därmed inställt. Hade säkert klarat det, men jag kör inte tur/retur till Leksand och riskerar liv.
Nu blir det troligtvis noll personer från Malmö på plats.
Uppsala nästa vecka istället då. Vilket iofs kan vara rätt vettigt om man nu ska välja match. Leksand går på TV, det gör inte Almtuna. Alltså kan man se båda matcherna ändå.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Säker seger!
2007-11-28 22:56:21
Sjätte raka seger togs mot AIK med säkra siffrorna 4-0. Det ska vi tacka Söderberg-Wahlberg-Eriksson för. Dom hade lekstuga varje byte. Riktigt trevligt att kolla på!

---

Men vi måste ha fler spelare som producerar. Nu är Söderberg redan åtta i interna poängligan och på väg med rask takt uppåt. Och jag tycker det är riktigt jobbigt att vi inte har fler högerskyttar. Med det hade vi haft flera lägen idag där det varit i princip mål.

---

Jag vill se klubborna inåt banan på backplats i powerplay!

---

Champions League är ett jävla mög att spela på. Men hockeyn satt där iaf...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Sexling ikväll
2007-11-28 16:15:11
Jag brukar ha som grundregel att ska jag spela på någonting ska jag ha någon form av kunskap om lagen där jag spelar. Dagens spel inbjuder inte till alltför mycket som är kul. Handboll, Volleyboll och finska Mestis är inte alltför givande. I princip bara HockeyAllsvenskan samt Champions League som är något att spela på.
Därför ser mitt spel ut så här ikväll.

Malmö - AIK 1 (1.30)
Björklöven - Bofors 1 (1.55)
Växjö - Nyköping 1 (1.70)
Västerås - Borås 1 (1.35)
Valencia - Schalke 04 1 (1.62)
Lazio - Olympiakos 1 (1.90)
Malmö bör slå AIK hemma, Löven ska väl inte ha några problem att tugga ner Bofors hemma, Växjö med Johan Andersson i laget slår Nyköping hemma och i CL tror jag Lazio vinner mot Olympiakos i kraft av hemmaplan och att man har grym chans att gå vidare om man vinner denna matchen. Valencia är känt som ett starkt hemmalag och efter Rosenborg hemma så tappar man inte fler poäng hemma. Alla odds är tagna från Unibet.
Odds: 15.20
Insats: 120 kr
Vi snackar ingen bombsäker sexling ikväll. Men med lite pengar i kassan efter de senaste vinsterna kostar jag på mig lite halvchansningar ikväll.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Sport och tips
Fin femling
2007-11-27 22:36:41
Min form vad gäller spel är förnärvarande riktigt bra om jag får säga det själv.
Min femling under måndag-tisdag var följande:
HV71 - Frölunda 1 (1.75)
Linköping - Södertälje 1 (1.50)
Brynäs - Mora 1 (2.00)
Luleå - Djurgården 1 (2.10)
Inter - Fenerbahce 1 (1.40)
Totalt: 15.43
Insats: 100 kr
Fin utbetalning på 1543 kr det! Då var resan till Uppsala nästa fredag räddad!
Men mycket flyt också inblandat i det där.
Mora hade stolpskott mot Brynäs och både Södertälje och Frölunda hade kunnat sno poäng igår. Men tur förtjänar man väl? :)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Sport och tips
Jonte Sjölund
2007-11-27 10:34:06
Vi var några som konstaterade att Jonathan Sjölund inte skulle hålla måttet redan efter Danmarksmatchen.
Klubben ville ha tålamod. Nu verkar det iallafall som att även dom har tröttnat på Sjölund. Eller har han tröttnat på det.
I dagens Sydsvenska kan man iallafall läsa att dom söker nya klubbar. Bra det! Äntligen.
Sen tycker jag att klubbens tålamod har varit FÖR stort. Dom måste ju ha sett redan efter Boforsmatchen att han inte skulle hålla måttet. Han var den direkta orsaken till att vi släppte in 3 av 5 mål där uppe. Och vem vet? Det var ju efter den matchen som det gick åt skogen, så om vi inte förlorat där hade vi kanske inte förlorat matcher efter det heller då den kan ha satt sig i huvudet rejält hos spelarna.
Ren spekulation javisst, men även hockeyspelare är människor.

Det snackas om en allsvensk klubb också som vill ha honom. Låt oss hoppas det är AIK då. Där skulle han nog trivas och med en strax över ett år gammal son så skulle nog familljen Sjölund nog stannat kvar där dom trivs bäst socialt. Dessutom ska jag erkänna att jag hade inte haft någonting alls emot om våra grabbar hade ställts mot Sjölund i AIK-försvaret direkt på onsdag...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Hv är ruggiga!
2007-11-26 21:30:52
HV71 är ruggigt starka för tillfället. Jag kan inte se någonting som hindrar smålänningarna från att ta sitt tredje SM-tecken till våren. Man har ungefär allt.
En titt genom spelartruppen talar om en oerhörd bredd! Det finns få lag som kan mäta sig med det skulle jag tro.
I mål Stefan Liv och Ante Andersson som ersättare. Troligen elitseriens bästa par.
På backsidan matchar man fem stycken där det utan tvekan kan kallas landslagsklass, plus några till med helt ok elitserieklass.
På forwardssidan har man en ruggig och pålitlig förstakedja med Voutilainen-Davidsson-Thörnberg som alla vräker in poäng. En andrakedja med Ledin-Hrdina-Jämtin inger också STOR respekt. Detta kryddat med spelare som stiger i form alltmer i form som Björn Melin och Eric Johansson och ruggigt bra boxplayspelare som Falk och Kauppila.
Den sistnämnde hade för övrigt gått in i de flesta förstakedjor för ett par år sedan som grym målskytt. Nu har han accepterat sin roll i HV71 på ett beundrandsvärt sätt. Han ingår i en fjärdekedja med Pettersson och Jonas Johansson just nu.
För ett par år sedan var Pettersson en attraktiv elitseriespelare som vräkte in poäng, Kauppila som nämnt en grym målskytt och Jonas Johansson en jättetalang.
Som gjutet att ha i en förstakedja för de flesta elitserielag. Nu spelar alla fyra i HVs fjärde.

Nej, jag kan inte fatta vad som ska kunna hota detta för tillfället suveräna lag. En stor formsvacka lagom till slutspelet eller att de närmast hotande lagen förstärker sina lag med 2-3 toppspelare skulle möjligen kunna ändra på saken, annars vinner HV71 SM-guld till våren. Lätt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Svårtippat ikväll
2007-11-26 12:27:45
Dagens elitserie är väldigt svårtippad. Iallafall om man ska tippa på alla matcherna. Jag tror både HV och Linköping vinner sina matcher. Tror varken Frölunda eller SSK ska ha något att sätta emot dessa på bortaplan.
Dagens tredje match är desto mer svårtippad. Modo mot Timrå luktar kryss lång väg.
Modo har visat dålig form, men spelar hemma och måste skärpa sig. Timrå förlorade hemma senast med ganska stora siffror och vill säkert visa sig från sin bästa sida. Jag säger 2-2 eller 1-1 där. Men det kan likaväl bli seger åt vilket håll som helst där. Jag undviker spel där ikväll.
På TV ikväll väljer jag nog HV71-Frölunda. Men även LHC-SSK lockar med tanke på att Södertälje kan bli en motståndare till våren. Blir väl zappande däremellan då.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Vild i frid, Anders!
2007-11-25 23:34:57
Det är kanske inte många som vet vem det är. Men när jag öppnade familjesidorna i Sydsvenskan i morse möttes jag av en chock.
Anders Grafoson har lämnat jorden.
För oss som varit engagerade i och runt RS och framförallt tidningen "Rödhöken" känns det inte kul att läsa något sånt.
Anders ställde upp helhjärtat för oss på Rödhöken-redaktionen och gav oss riktigt stora rabatter via sitt tryckeri GRAFO tryck i Simrishamn.
Företaget tryckte även MIFs matchprogram under många många år och var länge en sponsor åt klubben.
Företaget konkade för något år sedan och jag vill med dessa raderna säga att vi kommer aldrig glömma vad du gjorde för oss, Anders, när du och företaget levde. Nu finns tyvärr ingen av er kvar.

Vila i frid!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
J20 och Nihlstorp
2007-11-25 18:25:34
För första gången i hela mitt liv såg jag en hockeymatch på Rosengård. Ändå ganska imponerad över stället. Det var nog tio år sedan jag ens satte min fot i hallen på A-lagets isträning någon gång. Men där fanns läktare och caféteria. Och korven kostade bara 12 spänn. Fin frukost det!
Malmös J20-lag spelade hemma mot Västerås och vann med 4-2. Ganska imponerande att vinna när man saknade Weihager, Johansson och Nyquist. Tre spelare som spelat från och till i J20.
Nu lär det ju dock bara vara så tråkigt som att denna segern hjälpte Rögle att nå topp 4. Men vi har ännu en liiiten chans. Bara att hoppas.

---

Rögle spelade nyss utan Christopher "Torpet" Nihlstorp i målet idag. Vinst mot AIK. Synd det.
Förr eller senare går vi om dom ändå, antar jag...
"Torpet" var borta från matchen på grund av skada i knäet. Detta firade han med att ta sig en ordentlig krogfylla natten till idag, i Malmö. Duger inte Bahnhof längre? ;)
Hur som helst, är man skadad tycker jag inte man ska kröka ner sig heller. Så gör inte ett proffs. Men iofs, i Rögle är det bara två spelare som kan kallas proffs. Det är ju bara Kenny Jönsson och Brett Harkins som har löner som proffs. Alla andra måste antingen ha jobb vid sidan av eller leva väldigt snålt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Taaajt i elitseriens botten
2007-11-24 19:56:57

Det är riktigt tajt nere i botten av elitserien.
Nu i slutet av november så är det läge att på allvar börja spana in lagen som kan vara våra kommande motståndare till våren i en kvalserien.

8. MORA IK - 27 poäng
Kommentar: Det laget jag tror vi har stört chans att slå på bortaplan. I en kvalserie ska man förvisso inte behöva slå elitserielagen borta. Men en skön bonus om vi hade kunnat slå dom där uppe. Kan dessutom störa Leksand på ett fint sätt för vår del.

9. SKELLEFTEÅ AIK - 26 poäng
Mardröm att möta på bortaplan! Hemma har vi nog inte speciellt lätt att slå dom heller. Jobbig resa upp dessutom. Nej, jag vill verkligen inte möta Skellefteå.

10. SÖDERTÄLJE SK - 25 poäng
Här tror jag vi kan ha en vettig chans både hemma och borta. Det är ett målsnålt lag vi möter som man förhoppningsvis har en garaterad vinst mot om man gör tre mål eller fler.
Med backar som Kudroc, Jens Olsson, Josefsson, Ljungqvist och Stefan Bemström ska vi med ett ännu bättre powerplay kunna piska dom.

11. LULEÅ HF - 25 poäng
Undrar när vi senast tog tre poäng uppe i Luleå? Det måste ha varit vääääldigt längesedan. Kanske så långt tillbaka som 6 januari 2001 då vi var på "Norrland tour 1" (Modo och Luleå samma resa med tåg). Tror vi vann med 3-1 då. Minns jag inte helt fel avgjorde vi i spel 3 mot 6 då Jussi med en backhand från egen zon la in den.
Just därför känns det inte som vi slår Luleå nu heller.
Inte ens hemma är dom speciellt lätta. Nej, Luleå vill jag inte ha i kvalserien.

12. BRYNÄS IF - 23 poäng
Ett lag som vi aldrig slagit i Läkerol Arena. Okej nu har vi förvisso bara spelat där tre gånger men ändå.
Hemma bör vi kunna slå dom, men det känns inte som det ultimata laget.
Brynäs kan inte åka ur. Dom tar sig alltid samman.

Summering: Jag anser att i dagsläget känns Mora och Södertälje som de klart bästa lagen från elitserien att möta. Två lag som har svårt att göra mål och med vårt vassa powerplay kan vi slå dom både hemma och borta. Får vi dessutom in lite spets så försämrar det knappast våra chanser.
Ni som läser får gärna skriva vad ni tycker.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Eftersnack: Nybro borta
2007-11-24 01:38:46
Hemkommen från Nybro för en halvtimme sedan och här kommer mina tankar om matchen.

---

För första gången denna säsongen kände jag riktig nervositet. Det kändes trots att Nybro var rätt ofarliga ändå som att en 3-3-puck mycket väl hade kunnat trilla in ändå.
När Wallgren gjorde 4-2 kunde man torka svetten i pannan.
Eller kanske inte riktigt. Hallen var som vanligt svinkall!

---

Det är rätt sällan jag på plats blir så jäkla förbannad som jag blev på Jens Svenssons tvåa som resulterade i deras mål. Den utvisningen berodde ENBART på att Jens inte åkte skridskor. Tre gånger hade han sin klubba upp i Nybrospelarens magtrakter innan domaren var tvungen att blåsa utvisningen. Detta för att Svensson inte orkar åka tillräckligt och på ett regelrätt sätt ta tillbaka pucken. Händelsen skedde i mittzon.
Jag hade bänkat honom direkt efter att han kom tillbaka från utvisningen som Nybro gjorde mål på.
Nu visade förvisso tränarna bevisligen fingertoppskänsla när man lät honom fortsätta och då fick han även göra 1-3. Ett mål som dessutom blev Game Winning Goal.
Men jag mår ärligt talat illa på sådanna fullständigt onödiga utvisningar.

---

Annars blev jag imponerad av Nybro. Dom kämpade på och gav sig aldrig. Jag trodde när Bruun gjorde 0-2 att detta skulle rinna iväg stort. Men Malmös press avtog och Nybro kämpade sig in i matchen.
Nästan lite halvimponerad.

---

Hallens underhållning stod dock en klick på sittplats för.
Man såg hur öl efter öl efter öl slank ner öppet på läktaren. I tredje kom även fickpluntan fram. Kanske inte så underhållande med folk som krökar till det lite en fredag. Men sicket liv dom förde. Det var dessutom supportrar till Malmö. En av dom var farsa till en i laget och dom tog sig en fredagstripp till Nybro när sonen spelar match. Så nöjet från soffan där hemma flyttades till sittplatssektionen i Nybro.
Av respekt till spelaren i laget så skriver jag inte ut namnet om han nu skäms för sin far... Även om jag tycker det är precis tvärtom. Sicket engagemang från farsan!!!

---

Nu: Sömn. Imorgon: Jägers.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Match idag
2007-11-23 11:52:33
Matchdag igen!
Denna gången väntar Nybro i Victoriahallen. Vi är två bilar som rullar upp.
Jag är bombsäker på vinst idag. Om målskyttet visar sig ha släppt helt vinner vi med 6-1. Om det går tillbaka lite till det tröga målskyttet vinner vi med 3-1.
Har för övrigt en fin sexling ni kan lira på idag.
Två match i varje liga av danska, österriska samt allsvenskan.

Malmö och Leksand i Allsvenskan, Herning och Sönderjyske i danska samt Wien och Salzburg i Österike.
Odds på den är 6.03. Klart spelvärt!
Jag är egentligen emot sexlingar, och tycker fyrlingar-femlingar är lagom. Men håller du dig till tre olika ligor kan en sexling vara okej. Och sex gånger pengarna är bra spel på dessa matcherna.

---

Kan bli dagens enda inlägg detta. Drar till Nybro utan dator ikväll. Nästan lite semester :)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Martin Richter
2007-11-22 23:04:54
Södertälje värvar tjeckisk landslagsback vid namn Martin Richter.
Jag har vetat länge nu att han varit på marknaden. Han har inlett superdåligt i ett tjeckiskt bottenlag där han svarat för 0+1 på 17 matcher senast jag kollade honom. Detta var för bara någon dag sedan.
För er som inte vet det så var Richter en av spelarna Malmö jagade i vintras, som backup till Jyri Marttinen om den värvningen skulle gå i stöpet.
Jag är nästan glad att Malmö inte nappade på honom efter denna dåliga säsongen. Samtidigt får vi inte glömma att det rör sig om en högerskytt som så sent som förra våren spelade VM för Tjeckien.
Vi får väl låta tiden utvisa om Malmö gjorde rätt som inte klippte honom denna gången.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Magnus Nilsson & Tomi Kallio
2007-11-22 22:32:47
Bloggen har under dagen forskat lite i Magnus Nilssons vara eller inte i denna föreningen.
Det var inte mycket jag fick fram. Men lite.
Magnus var på dagens träning. Så han är iallafall inte borta. Det kan vi utan tvekan konstatera.
Jag har talat med folk med god insyn också om deras hypotes på hur Magnus framtid ser ut.
Svaret löd:
- Mange behöver och vill ha speltid! Jag tror han ger det fram till jul. Annars måste han söka efter alternativ.
Det är ju också vad jag tror. Att vara utanför laget när tom Martin Samuelsson är sjuk kan ju inte vara en bra signal att få.
Vi får se.

---

Och i en helt annan värld lever Tomi Kallio. Han inledde säsongen med ett trögt målskytte och tunn poängskörd. Men ojojoj, som han kommit igen! Han har i och med sina tre mål idag mot Luleå nu kommit upp i 12+9 på 21 matcher. Det är ruggigt imponerande att se hur han kommit igen. En klasspelare. Inget snack om saken!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Hurme och Pirjetä
2007-11-22 16:46:23
Bloggen spottade Jani Hurme och Lasse "Etagé" Pirjetä på stan precis. Klart intressant!
Han kanske har varit här hela tiden eller varit hemma i Finland en vända. Jag vet inte. Men klart är iallafall att han är i stan just nu då han nyligen gick utanför Café Nesta.
Kanske mer läkarkontroller. Vi får se vad det mynnar ut i.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen spottar
Angående Teemu Selänne och Leksand
2007-11-22 10:27:31

Teemu Selänne på gång till Leksand enligt Dalarnas tidningar. Ännu en ögonbrynshöjande nyhet om han nu blir klar för Leksand.
Jag hörde ryktet om att Selänne var på gång till HockeyAllsvenskan redan för en månad sedan. Men skrev inte ut det, av anledningen att jag helt enkelt inte trodde på det. Då angavs inte klubb utan att jag fick bara reda på att det var till hockeyAllsvenskan. Då kändes det rätt svalt, men någonstans hoppades jag ändå det skulle vara Malmö. Vi skriker efter högerskyttar som kan göra mål.
Nu känns det desto hetare, tyvärr är det Leksand som är klubben enligt media.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Äntligen
2007-11-21 23:51:09
Äntligen är rätt ord för denna kvällen!
För äntligen kunde man gå ifrån Malmö Isstadion med en skön och tillfredställd känsla. Vi pissade ner Sundsvall med 8-0 och det fanns bud på duktigt mycket mer.
Åtta olika målskyttar dessutom. Lysande grabbar!
En rad olika spelare förtjänar en egen rad.

---

Nummer 1. Calle Steen! 1+2 idag och nu står han på sju poäng sedan uppehållet på fyra spelade matcher. Exakt det Calle värvades för.
Det kanske behövdes 15 matchers startsträcka? För det är inte bara det att poängen trillar in. Han gör ändå ett bra jobb över hela banan också.
Dessutom undrar jag var Leksingar har fått den kaxiga attityden ifrån. När vi skulle dela ut pris till matchens spelare efter matchen satt Calle på träningscykeln och kunde inte ta emot det förrän 15-20 minuter senare. Vi väntade och han bad om ursäkt för han kom ut så sent på ett ödmjukt sätt. Kanske har attityden förändrats sen han fick gå både från Leksand och SSK...

---

Nummer 2. Mikko Eloranta!
Jag tycker Eloranta visade väldigt väldigt bra klass idag och fick även utdelning i poängprotokollet. Detta måste ha varit finnens absolut bästa match i Malmötröjan.

---

Nummer 3. Jyrki Välivaara. En expert på pressläktaren med god insyn i MIF frågade om Jyrki någonsin gjort en bättre match i Malmötröjan? Jag svarade att det vetetusan det! 1+2 från hans klubba är grymt bra.

---

Det var tre som stack ut. Annars får vi nämna Weihager som gjorde 1+1. Bra!
Wallgren som kom tillbaka efter sin skada och gjorde även han 1+1. Bra!
Jani Hurme som fick hålla säsongens andra nolla. Bra!
Jens Svensson och Ville Nieminen fick göra poäng igen. Bra!
Målskyttet var fördelat på åtta olika. Bra!

---

Man fick helt enkelt gå ifrån Malmö Isstadion så nöjd som man var vid ett flertal tillfällen senast det var spel i i allsvenskan. Laget spelade ut sitt register nästan fullt ut. Men det fanns mer att ta. Det är jag säker på.

---

Publiksiffran idag var dock mindre smickrande. 2800 lite drygt som hade betalat en biljett. Endast 1360 personer var i hallen enligt uppgifter till bloggen.
Ståplats gjorde ändå ett helt okej jobb. Ryktet säger att Thomas på trumman ska ha fått ett jätteutbrott, varpå ståplats lyfte sig.
Det bästa var när man skrek "Vi vill ha Ville kvar". Bra gjort måste jag säga!

---

Magnus Nilsson spelade inte. Inte ens på bänken. Spekulationerna i Isstadions foajéer satte omedelbart igång.
Jag frågade tre stycken frågan om han var på väg bort rakt upp och ner.
Svaren lyder:
Jenny Henrichson, presschef: - Han är varken sjuk eller på väg bort. Han är bara petad.
Peter Andersson, sportchef: - Han är inte på väg bort. Han var här idag.
Bobo Simensen, tränare: - Magnus Nilsson är inte på väg någonstans. Jag ville inte ha en trettondeforward med idag bara.
Klara och tydliga signaler alltså. Kan man tycka.
Problemet var bara att ingen såg Magnus Nilsson i hallen idag. Endast Casselståhl av de som inte spelade var på plats, av vad folk såg.
Dessutom stod inte Nilssons Volvo S80 på parkeringen.
Men okej, vi lämnar spekulationerna där och litar på de tre ovan nämnda personernas ord. Jag vet ju iallafall vad jag tror. Och jag kan bara säga att det är helt rätt gjort av MIF isåfall!

---

Almtuna - Leksand 2-3. Jisses vilken tur dalkarlarna lär ha haft. Avgjorde med 2.03 kvar av matchen. Men okej, Almtuna sköt iväg 10 skott och gjorde två mål. Där gick Belfours fina procent ännu mer åt skogen. Samtidigt som Hurme tog igen lite med en nolla.
Rögle vann också stort. Min personliga favorit Löfberg gjorde mål igen och har gjort 11 mål på 20 matcher. Riktigt bra. En sån högerskytt skulle vi haft!

---

Mindre imponerande var dock vårt J20-lag som ute på Rosengård fick stryk mot Södertälje med 5-3. I mål där stod Emil Lundgren som på två matcher i J20-laget har den lite småtråkiga siffran 84 % räddningar.
När vi ändå talar procent så har A-laget 32.98 % i powerplay, vilket innebär ruggigt imponerande mål på vart tredje powerplay.
Jättefin statistik att kolla in speciellt då powerplay är så viktig del av hockeyn idag. 57 % idag för övrigt. GRYMT BRA.

---

Nu kan man se framemot en resa till de smålänska skogarna för möte med Nybro i Victoriahallen på fredag. Jag vet att två bilar rullar från Skåne. Gott. Vi ses där!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Hockey och EM-kval
2007-11-21 13:57:38
Idag är det både hockey och EM-kval. Detta gör att många lär stanna hemma. Men jag fattar inte varför Sverige missar ändå inte EM och Lettland är inget höjdarmotstånd.
Utan att ha sett startelvan så säger jag svensk vinst med 2-0. Zlatan och Källström gör målen.

---

Samtidigt som Em-kvalet väljer kanske 1500 personer att se Sundsvall hockey komma på besök till Malmö Isstadion. Om Lettland kan kallas "inget höjdarmotstånd" blir Sundsvall desto svårare att kategorisera. Inget publiklag iallafall. Men en Carl Söderberg med uppåtgående form kan bara innebära seger.
Vi ses i hallen!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Idrott
Pirjetä har varit i stan
2007-11-20 20:27:12
Spelaren som står under kontrakt men som inte finns i truppen i klubbens programblad, Lasse Pirjetä har varit på besök i Malmö.
Detta skedde under gårdagen och anledningen sägs ha varit att han skulle genomgå en läkarkontroll här.
Jag vet iallafall att han tränade i styrkelokalen, men enligt mina välinsatta källor visste Lasse ingenting om sin framtid.
Rätt konstigt det när han står under kontrakt här. Men jag vet att de som bestämmer i MIF gör allt för att få honom till en annan klubb. Är han då skadefri nu så kanske det går lättare. Om inte, kanske dom tvingas lösa han från kontraktet eller i värsta fall spela med honom. Men det känns rätt långsökt enligt de indikationerna jag fått.
Vi får se helt enkelt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Angående Ville Nieminen
2007-11-20 10:08:04
Skriver detta med anledning av Aftonbladets artikel idag.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/allsvenskan/article1287741.ab

Jag tror inte speciellt mycket på det. Iallafall inte nu.
Tänk på att:
* Tränarna Bendelin och Simensen uppmanat att vi ska ha tålamod. Det tar tid att spela ihop ett lag, enligt dom.
* Nieminen visade toppklass så fort det vankades toppmotstånd mot Leksand.
* Nieminen inte är någon naturlig poängmaskin. Det kan behövas sällskap typ Carl Söderberg och en vass rightare i en sån kedja.
* Percy inte öppet sagt att Ville är på väg bort. Han har bara kritiserat honom. ÖPPET. Något jag har erfarenhet av att man INTE ska göra. Men det kan dom ju få lösa internt, det behöver inte jag lägga någon energi på.

Nåväl. Det går nog iallafall till jul innan Malmö väljer att skicka iväg "Niemo". Och jag hoppas man gör det med en redan klar ersättare isåfall samt att en finsk toppklubb eller feta sedelbuntar i Schweiz eller Ryssland kan ta över kontraktet. Jag vill inte se något Ross Lupaschuk-fall där man skeppar iväg den tilltänkta förstabacken utan att ha en ersättare klar.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Dagens andra tävling (Vem ska bort?)
2007-11-19 18:37:41
Hade en tävling här uppe innan idag och den tog signaturen "lego" hem.
Han skänkte dock tillbaka priset för han hade ingen nytta av det mot att en ny tävling kom upp så någon annan kunde vinna. Sagt och gjort och jag har fixat en ny tävling då.
Svårighetsgraden på denna tävlingen är ganska mycket högre.
Regler: En gissning per person/dygn.

Vem skall bort och varför?

Magnus Wernblom
Wernblom

Carl Söderberg
Söderberg

Jukka-Pekka Laamanen
Laamanen

Anze Kopitar
Kopitar

Tre stycken har något gemensamt och den fjärde ska bort. Och naturligtvis motivering.
Priserna är som innan idag antingen pucken från igår då Calle gjorde två mål mot Borås, jag fixar den signerad, eller en biljett till valfri hemmamatch denna säsong med Malmö Redhawks.
Lycka till!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Spelvärt
2007-11-19 17:26:59
Ska ni lira på oddset ikväll. Ta rygg på denna fyrlingen!

Brynäs - Södertälje 1 (1.70)
Mora - Färjestad 2 (1.90)
Drott - Trelleborg 1 (1.60)
Redbergslid - H43 1 (1.60)
Totalt: 8.27
Släng in en trehundring på den och ni kan ha 2500 i näven imorgon!

Oddsen är från Svenska spel. Spelar ni på nätbolagen får ni troligtvis ännu högre odds.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Sport och tips
FAN-tv
2007-11-19 11:27:04
Måste bara skriva ett inlägg till de som sköter FAN-tv för Hönästet på svenskafans.com. Grymt bra jobbat där av er.
Både Rasmus "Raz" Holmberg och Björn "MILF-hunter" Holmgren höjer sig för varje intervju som görs. Klockrent för både oss och klubben då det höjer intresset för föreningen på ett jäkligt bra sätt!
Som jag förstått det gör grabbarna det helt gratis också. Så folk borde visa betydligt mer uppskattning än vad som redan görs och hellre berömma en gång för mycket än en gång för lite.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Vem ska bort?
2007-11-19 11:01:46
Dags för ny tävling.
Vi kör en gissning per person/per dag! Och jag hjälper inte till med någonting denna gången.
Den som vinner får en valmöjlighet denna gången.
Antingen Carl Söderbergs tvåmålspuck från igår. Jag fixar den signerad, eller en biljett till valfri hemmamatch.

Som vanligt är det en som ska bort. Jag ska ha RÄTT motivering.
Och jag upprepar, en gissning per person/per dag.

Andreas Jämtin
Jämtin

Tomas Kucharcik
Kucharcik

Steve Kariya
kariya1

Timo Pärssinen
Pärssinen


Sådär ja. Då kan ni köra på med era gissningar, men som jag sagt, bara en per person/dygn.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Tursam seger
2007-11-18 19:10:26
Att vi idag vann mot Borås kan vi tacka Calle Söderberg för. Spelet värme inte speciellt mycket. Men det sägs ju att det är en styrka att kunna vinna även när man spelar dåligt.

---

Carl Söderberg har 3+5 på 5 matcher. Ruggigt!

---

Jens Bergenström gjorde fyra poäng samtidigt som Paulsson gjorde noll. Det blir svårt att ta honom i poängligan, om det nu spelar någon roll.

---

Inga poäng av Calle Steen idag. Då har han "bara" gjort fyra poäng på tre matcher sen uppehållet. Kommer nog några pinnar mot Sundsvall.
Och det lär väl komma mer från Kung Carls klubba då också.

---

Men hur funderar man när man matchar Eloranta-Svensson-Nieminen i fem mot tre i över en och en halv minut. Synd om våra andra spelare som kändes hetare.

---

Kul att se rätt mycket folk ansluta på bortastå i Borås. Hoppas på mycket folk i Nybro på fredag också!

---

Kommer nog en tävling här ikväll eller imorgonbitti. Håll utkik!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Folks intresse/prioriteringar
2007-11-18 01:00:54

Hur är det egentligen ställt med folks prioriteringar som supporter åt Malmö Redhawks? Jag har länge försökt reda ut begreppen.
Först så måste man konstatera att folk väljer själv hur mycket man vill följa/stödja klubben. Så mycket kan vi konstatera. Det kan man aldrig ta ifrån en människa.
Man har ungar, jobb, ekonomi att ta hänsyn till. Jag köper det mer eller mindre rakt av.
Men och då menar jag ett stort MEN. Varför i hela friden åker så lite som ett 50-tal av en supporterklubb som består av 400 medlemmar en söndag till Borås.
RS har gjort det mesta. Man har sänkt resan, man erbjuder mer runtomkring, man har gått ut långt i förväg och sagt att denna resan kan vi göra en satsning på att bli mycket supportrar för att stödja klubben.
Varför blir vi då så lite som cirka 12.5 % av medlemmarna som väljer att åka iväg denna söndagen.
Jag garderar mig lite grann med att 25 personer åker upp på egen hand via bil och att kanske 100 personer bor längre uppåt i norrland. Men det finns likförbannat 250 personer som varit så aktiva så dom betalt sin medlemsavgift och är med i föreningen.
Jag reder icke ut det. Jag tycker att vi betér oss skamligt mot vår förening att inte kunna ställa upp bättre. Jag vet att dom önskar ett bättre stöd än det vi idag levererar. Är det inte dags att varje Malmösupporter slutar slå sig i bröstet utan verkligen tar sig en tankeställare om man verkligen gör ALLT för att ställa upp för sin förening efter sina förutsättningar? Gör DU verkligen det?
Vi har faktiskt ett gemensamt ansvar mot Malmö. Vi ska TILLSAMMANS stödja klubben.

Det kanske är så enkelt som att publiksiffrorna på isstadion sjunker och då sjunker också per automatik intresset för att stödja på bortaplan. Men jag trodde iallafall de mest inbitna fanns kvar och att det var de såkallade "marginalåskådarna" som försvinner från ishallen när det går dåligt för laget. Men kanske var jag naiv.

Skriv gärna tankar och funderingar. Det är ett problem som alltför sällan tas upp till seriös debatt.
Av mina många läsare kanske någon har förbättringsförslag. Kan bara hoppas!
Är inte intresserad av att hänga någon personligt, folk gör precis vad dom vill. Men finns det någon som INTE tyckt det varit roligt om det rullat iväg tre istället för en buss? Vi måste få in en positiv känsla och "det får jag inte missa"-känsla? Hur gör vi det?

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Dagens elitserie plus EM-kval
2007-11-17 19:03:52
Såg Modo-Brynäs på TV:n idag. Alla Brynäs mål var faktiskt ruggigt snygga. Och alla tre gjorda av högerskyttar. Jag tror inte vi hade klarat av att göra något av de målen. Vi saknar den spetsen och kvalitén en högerskytt besitter.
Brendl iskallt på ett friläge, Hauhtonen efter suveränt spel i PP och Micke Lind som lurade upp både Krizan och Modobacken på läktaren och sprätte upp den i krysset.

---

1+1 av Jyri Marttinen i Skellefteå. Jag är inte ett dugg förvånad! Båda poängen i powerplay dessutom.

---

Spanien - Sverige ikväll. Det är en jättesvår match att tippa. Allt beror på om Nordirland tappar poäng. Gör dom det tror jag Spanien krossar Sverige med 3-0. Har Nordirland vunnit tror jag Sverige gnuggar till sig 0-0!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Idrott
Kvällens allsvenska
2007-11-16 23:22:02
Har varit på Big Bowl hela kvällen så har tyvärr inte kunnat följa kvällens allsvenska hockey.
Noterar med glädje att Rögle tappar ännu en poäng i och med att man "bara" fick med sig två poäng hem från Sundsvall. Löfberg gjorde mål och nu har han gjort hälften av de 20 målen jag sagt han ska göra.
Vi skulle haft honom istället för många andra i vårt lag. Så mycket kan jag säga.
Leksand vinner igen och har nu sina elva poäng ner till oss. Dom kommer vi inte komma i kapp på hela säsongen, det är bara att inse fakta.
Skönt att vi alla står på noll i kvalserien igen då.
Nej, vinst på söndag uppe i Borås. Och det är jag rätt säker på att vi fixar.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
7150 sålda
2007-11-16 11:37:44
Nu är det 7150 biljetter sålda till Leksand-Malmö den 30 november.
Helt otroligt! Bra jobbat leksingar.
Malmösektionen släpps till bokning idag. Man ringer till star shop på telefon 0247 - 130 02 och bokar. Vi har 150 biljetter. Så gör nu det alla som bor där i trakterna och har Malmösympatier. Brukar ändå samlas ett litet gäng på plats som inte är från Malmö.

Och ni som är sugna att åka minibuss från Malmö, hör av er till mig på johan.sv@hotmail.com eller på matcherna mot Borås på söndag eller Sundsvall på onsdag.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
"Nubben" - Sveriges mest passionerade sportchef
2007-11-15 20:34:55
Kollar Timrå - HV på Canal + just nu och i pausen var det snack med Timrås sportchef, Kent "Nubben" Norberg. Han har verkligen ett brinnande hjärta för Timrå IK och det är inte ofta jag ser den mannen göra fel eller analysera fel.
Nu blev iofs Marttinen en flopp i Timrå, men i övrigt prickar han rätt i det mesta.
En sak gjorde mig väldigt förtjust i honom just idag. Han talade om vikten av att HELA laget sommartränar tillsammans för att hockeyspelare i grunden är väldigt lata. Iallafall många av dom. Kunde inte sagt det mer klockrent själv!
Varför var Modo ett sånt framgångsrikt LAG förra säsongen? Jag vet. Hela truppen var samlad redan i slutet på maj månad. Sen körde man gemensamt fram till seriestart, bortsett några veckors semester under sommaren.
Timrå gör samma sak nu och det är verkligen ett LAG vi ser.
Nej, jag utnämner här och nu "Nubben" till kanske inte den bästa med bäst kontakter men iallafall den sportchef med störst passion och brinnande intresse för sin klubb. Och på det kan man komma långt, mycket långt.
Och det är inte omöjligt att Timrå når längst till våren...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Kvällens elitserie
2007-11-15 18:51:57
Slänger in ett tips på kvällens elitseriematcher för jag har ändå inget bättre för mig.

Timrå - HV71 3-2
Brynäs - Färjestad 4-3
Luleå - Modo 2-2
Linköping - Södertälje 5-1
Mora - Skellefteå 1-3.

Vi får väl se hur rätt man får. Har en känsla av att Jyri Marttinen kommer få stor speltid i Skellefteå och att han kanske smäller in en i PP.
Ingen rolig backpartner i Jonas Lennartsson dock.

---

http://www.lt.se/index.asp?kat=st&i1=index_red_2007.asp&i2=1&Id=23312&isp2=hela 
Två käzzzual-klädda i Södertälje gråter ut i media för en avstängning. Det är ungefär så casual och grabb man kan bli.
Pinsamma killar som dessutom ljuger stort i artikeln.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Eftersnack: Nyköping hemma
2007-11-14 22:22:40
Gott med en 5-1-seger mot Nyköping. Och det var bud på mer.

---

Jag sa att Carl Söderberg gör sitt första mål för säsongen. Han gjorde det.
Dessutom kryddar han detta med två assist och kostar dessutom på sig en straffmiss. Söderberg har nu 1+5 på fyra matcher. Han har inte direkt blivit sämre!

---

Jag sa att Calle Steen skulle fortsätta producera. Han gjorde det.
Bra jobbat! Skönast var Calle Steens jubel mot ståplats. Hoppas det var för att visa att han visst då kan och då framförallt mot mig! Precis som jag sa så har han sett het ut på träning hela hösten. Nu verkar han ÄNTLIGEN få betalt i matcher.
Och Winnberg, fyra poäng av 30. 26 kvar på 28 matcher...

---

Mest humor idag går till Nyköpings Timo Seikkula. När Nyköping kom in för uppvärmning så var det kanske på sin höjd 100 personer i hallen. Och från ena sittplatssidan står en man och vrålar allt vad han kan "Buuuuuu" sådär lagom överdrivet varpå Seikkula från position på isen vrålar allt vad han kan tillbaka "Buuuuu". Stor humor på det.

---

Lite gnäll måste vi inflika med också.
Gnäll1: Var f-n är alla på matcherna?
Gnäll2: Jens Svensson. VAKNA!!!

---

Kul med tre assist på Eriksson och två mål på Björk också.
Tycker dock det är sorgligt att Peppe Lundh är trettonde forward samt att Weihager inte ens fick spela.

---

Undrar om Mange Nilsson trivs med sitt hockeyliv just nu...

---

Tack Borås! Ska det börja i november i år, Rögle?
Sundsvall borta på fredag blir inte mycket lättare...
Noterar dock att Christoffer Löfberg nu gjort nio av de 20 målen jag mer eller mindre lovade att han skulle göra efter deras premiärmatch mot Nyköping. Elva kvar!

---

Ser att Marttinen fått kicken av Timrå. Ganska så väntat. Fruktansvärt irriterande dock att Skellefteå snor åt sig honom. Han hade smakat mumma här. Hoppas inte på Skellefteå i kvalserien!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
6500 sålda
2007-11-14 10:40:04

Expressen ligger steget efter bloggen och rapporterar det jag skrev för några dagar sedan, att det är 6000 biljetter sålda till matchen den 30 november. Kan meddela att dom ligger steget efter och att försäljningen nu ligger på 6500 biljetter.
Har jag inte helt fel för mig tar Ejendals Arena 7600 personer, vilket innebär att vi är 1100 personer i från fullsatt.
Otroligt kul. Ska bli intressant att besöka arenan när den är fullsatt. Jag har bara upplevt en halvfull Ejendals men anser den ändå vara Sveriges bästa arena. När den är fullsatt lär den vara ännu mer överlägsen!

Hög tid att höra av er alltså, ni som vill åka med upp. Gärna folk som kan köra också!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Bloggen på besök i Hyllie
2007-11-13 18:47:48
När man bor iprincip vägg i vägg med arenabygget så ser jag det som en självklarhet att jag ska plåta lite bilder åt er läsare på bygget där ute.
Första gången jag var där ute faktiskt, kul upplevelse att kliva runt där ute i skyddskor, hjälm och reflex-väst. Och framförallt kallt som satan!
Gick runt med en mycket trevlig arbetare där ute och fick reda på att där var 110 personer som arbetade med själva "golvjobbet" och 20-30 st kontorstjänstemän.

Här följer bildredovisningen:

Arena1
En bild en bit ifrån.

Arena2
En bild till en bit ifrån.

Arena3
En bild tagen från sista kortsidan som ännu ej är byggd.

Arena4
En bild från samma kortsida upp mot ena långsidan.

Arena5
Mot andra långsidan.

Arena6
Rakt framifrån.

Arena7
Har kommit över på andra sidan och första etaget.

Arena8
En bild på första etage, ena långsidan.

Arena9
Här ska rinken vara. Hålen under läktaren är där omklädningsrummen ska vara.

Arena10
Uppe på övre etaget med vy över ena långsidan.

Arena11
Även här övre etaget med blick över andra långsidan.

Arena12
Tagen från övre etage ner på nedre etage och kortsidan.

Arena13
En suddig bild över bygget från kortsidan.

Arena14
Ena långsidan tagen från övre etage, kortsidan.

Arena15
Andra långsidan...

Arena16
Så här brant kommer det vara på övre etage.

Ni får gärna använda bilderna till er egen sida. Kontakta mig först dock: johan.sv@hotmail.com.
Hoppas att bilderna uppskattas!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Matchtätt
2007-11-13 16:31:46

Kul att det är så matchtätt nu denna veckan.
Igår Växjö, imorgon Nyköping hemma och på söndag Borås borta och dit åker vi i buss.

---

Glömde nämna, gårdagens största jubel i Växjö ishall (vägrar säga LakerDome) var när tavlan plingade till och det stod 4-3 till Nyköping. Det framkallade även ett gott skratt hos Malmös sponsorer som satt intill bortastå när det från ingenstans kommer ett jubel i hallen varpå hela bortastå vräker ut "Hata RBK" i Växjö Ishall.

---

Carl Söderberg gör säsongens första mål imorgon. Det vågar jag nästan lova.
Och Calle Steen kommer fortsätta producera. Jag lovade Höknästets Christian Winnberg igår att Calle Steen från och med uppehållet skulle göra 30 poäng till serien slutar. Han inledde starkt med tre pinnar igår.
Kan vi få se en 7-1-seger eller något imorgon mot Nyköping så hade det smakat mumma. Vore väldigt trevligt att gå ifrån ladan med en positiv känsla och känna "fan vad detta var bra".
Någon som var på träningen idag och kan rapportera om Jyrki eller Björk var med?

---

Glöm inte anmäla er till Borås imorgon. 150 spänn och du får en plats i bussen! Betalning i buren bakom ståplats.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Förlösande seger
2007-11-12 22:01:16
På väg hem från Växjö nu efter en seger som det verkligen är andas-ut-känsla över.
Det såg inte alltför bra ut, men en bra genomförd bortamatch trots allt. Vi vann med 4-1 och målskyttet släppte iallafall lite grann.

---

Sa igår att Calle Steen alltid ser het ut på träning. Nu visade han det äntligen på match. Bästa matchen i Malmötröjan hittils. Inte bara för poängproduktionen utan även för hans spel i vörigt också. Bra i boxplay också.
Ska jag ta på mig creden kanske? ;)
Sa till honom innan match med följande ord: "Kom igen nu Calle, visa vem du är!".
Han gjorde det verkligen!

---

Kul att se ganska mycket folk på plats och bra stämning sista minuten iallafall. Kanske inte så konstigt...

---

Antti Bruun gå fantamaj in och gör 3-1 i tom kasse. Det är ju som en dålig saga. Men han syntes inte så mycket. Precis som en defensiv back ska göra.

---

Det sades något om verbal våldtäkt på läktaren. Ja, jag kände verkligen att det var sånt tryck i hallen så man inte kunde framföra ett ord. Verkligen.
Växjö är som jag sagt på andra ställen tillsammans med Bofors de absolut största skämten i Sverige. Det är en allmän kännedom.

---

Nu: Riksväg 23 i underkylt regn. Perfekt!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Växjö idag
2007-11-12 13:27:21
Om några timmar återfår man sitt liv. Serien drar igång igen och vi drar till Växjö en minibuss med bra folk.
Ska bli intressant att se laget som bör brinna av rejäl revanschlusta. Dels 3-3 i premiären och dels för att dom förlorat mycket på sistone. Ska vi säga seger med 5-2? Vore extremt gott.

---

Grattis, Martin. M o D som tog hem gårdagens tävling.
Priset, en biljett till valfri hemmamatch.
Svaret var att Jämtin skulle bort då han har full hårväxt på huvudet till skillnad från de andra tre som har klart begränsad hårväxt. Men fick mycket roliga svar, kul!
Kommer mer tävlingar. Vill ni sponsra med priser är det bara att höra av er.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Vem ska bort?
2007-11-11 23:01:16
Startar en liten tävling här. Den som skriver rätt svar och med rätt motivering får ett pris av mig. Avslöjar ej vilket ännu.
Tävlingen går ut på att en av följande fyra spelare ska bort och ni ska ange rätt motivering.
Alla får deltaga, och första rätta svaret bland kommentarerna blir vinnaren. Så ös på med era gissningar!

Andreas Byström
Bystrröm

Alexander Semjonovs
Semjonovs

Jari Tolsa
Tolsa

Andreas Jämtin
Jämtin

Sådär ja. Vem tycker ni ska bort och varför?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Bruun har tränat
2007-11-11 15:52:32
Då har Antti Bruun tränat med A-laget. Han gick in i backpar med Jyrki Välivaara.
Såg inte honom så mycket. Det måste vara ett bra betyg åt en defensiv back.
Hoppas han spelar imorgon!

Annars såg femmorna ut så här på dagens träning:

Välivaara - Bruun
Nieminen - Svensson - Eloranta

Öberg - Casselståhl
Söderberg - Wahlberg - Eriksson

Byström - Sjölund
Paulsson - Steen - Samuelsson

Sockander
Nilsson - Johansson - Alvarez

Frånvarande var således:
Björk - Vet ej anledningen.
Wallgren - Nackskada. Går fortfarande med den där kragen på sig. Lär inte spela på ett tag.
Lundh - Juniorlandslaget
Weihager - Juniorlandslaget

Vågar vi hoppas på att Björk och Weihager är tredje backpar och att Byström-Sjölund blir sista backpar? Så hade iallafall jag spelat.

Bäst på dagens träning: Calle Söderberg och Calle Steen.
Konstigt att den sistnämnde är precis tvärtom i matcherna. Han är ALLTID het på träning känns det som.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Karjala + Lavins
2007-11-11 15:38:00
Sverige kan tydligen inte vinna Karjala Cup. Nu när ryssarna vann så avgör inbördes möten. Och vinner Sverige mot Finland så avgör inbördes möten mellan de lagen på sex poäng, Sverige och Ryssland.
Vinner Finland så slutar dom också på sex poäng. Skillnaden är att dom vinner Karjala då, för att dom slog ryssarna igår.
Fruktansvärt idiotiskt system. Enligt mig ska rangordningen alltid vara poäng, målskillnad, flest gjorda, sen inbördes möten.
Nu är det iofs bara en skitturnering. Men inbördes möten ska inte värderas så högt enligt mig.

För övrigt tyckte jag David Fjäll ryckte upp sig riktigt ordentligt igår. Han skötte sig väldigt mycket bättre än i torsdags. Hoppas han fortsätter i samma stil idag. SVT behöver ett studioankare av klass.

---

Rodrigo Lavins till Södertälje enligt sportbladet.
Såg att han hade blivit ledig redan för någon dag sen och tänkte "Han kanske Malmö hugger". Någon sekund senare slog det mig dock att bäst före är passerat där sedan länge och att han definitivt inte var någonting att ha. Och så ser jag att Södertälje värvar letten. Det förbättrar nog inte deras chanser i en eventuell kvalserie.
Blir Jens Olsson över nu? Har snackat lite med Jensa vid tidigare skede och han har ett stort Malmöhjärta, men MIF har inte hört av sig på fyra år.
Jag hade iallafall inte haft något emot Jensa i truppen istället för Sjölund eller Byström.
För övrigt så var Jensa på plats i Malmö så sent som i fredags, då han roade sig med gamla polare från J20 på nattklubben Hipp, så visst längtar han hem.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Leksand borta
2007-11-10 19:20:33
Leksand borta den 30 november känns avlägset. Men för Leksingarna känns det inte alls så avlägset. En källa uppe i Leksand har nämligen talat med biljettkontoret där uppe och det är redan nu 6000 biljetter sålda till matchen.
När jag ifrågasatte om det verkligen stämde fick jag till svar att dom vill se ett toppmöte där uppe. Jag ifrågasatte om det verkligen var toppmöte, vilket folk trots allt tycker.
Sen hade han en hypotes om att chansen att få bua ut Calle Steén säkert drog 3-400 man extra. Är han verkligen SÅ hatad där uppe Leksingar?

I vilket fall som helst. Jag tänker anordna en minibussresa till Dalarna. Hör av er om ni ska haka på. Har redan halvfyllt minibussen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Bruun på plats i Malmö
2007-11-10 14:31:04
Antti Bruun är nu på plats i Malmö. Han förväntas träna imorgon klockan 10.00. Nästan så man ska infinna sig där och kolla.

---

Supertalangen Gustav Nyquist är tillbaka från USA. Enligt uppgift finns där tyvärr en hel rad alternativ för honom.
Ge honom ett kontrakt redan nu, MIF!!!

---

Peter Andersson har under veckan tränat med J20. Varför?

---

Jag är bäst vad gäller spel på trav. Valde att gardera superfavoriten Fama Currit i första avdelningen med Salma Boko som går och vinner.
Och så flög 9 av 10 kuponger direkt. Gott!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Hur ska vi spela på backsidan nu?
2007-11-09 16:46:03
Nu när Bruun har anslutit så får vi genast åtta backar att tillgå. Intressant hur tränarna formerar backparen nu när det finns en back till som på förhand känns given bland de sex första som tränarna har uttalat att man ska gå runt på. Två backar ska således bort. Min röst är självklart på att det blir Byström och Sjölund som är sjunde respektive åttonde back nu. Tyckte mig se att Bya och Jonte dessutom tränade ihop sist jag besökte en träning. Vet dock inte hur seriöst det var.

Backparen nu, enligt mig:
Välivaara - Weihager
Motivering: Robin växer av att spela med en stabil back som Välivaara och ett utmärkt val i PP. Låt dom bli samspelta och tillåt att Weihager gör misstag så spelar han JVM och kommer tillbaka med ett toppar självförtroende.

Björk - Bruun
Motivering: Johan Björk har producerat helt ok offensivt och hans hästskott utnyttjas alldeles för sällan. Smällde in en riktig rökare på träningen häromdagen. Bruun är allround och täcker säkert upp dra defensivt.

Casselståhl - Öberg
Motivering: Det är väl mer i brist på annat som dessa två herrar hamnar i tredje backparet. Om dom slutar slarva så hemskt mycket är det ett helt okej backpar. Om inte annat så är det två rutinerade herrar som inte bör stressa iväg. Då går det säkert hur bra som helst.

Sjölund - Byström
Motivering: Som jag ser det givna som backarna som vi placerar på bänken. Hoppas dom har tålamod och blir bättre av att stå till sidan nu så blir dom en tillgång om någon av de andra backarna skulle ha dålig form eller bli skadade.

---

Således är summan av dagens värvning av Antti Bruun att backsidan har höjts ett snäpp. På sikt kan det dock behövas en rightskytt och kanske tom en back till med defensiv inriktning. Isåfall kan vi gå in i kvalserien (För det blir väl kvalserie!) med en helt okej backuppsättning.
Låt oss säga en rightback som snittar kanske 0.7 p/match och en defensivt skicklig back i klass med Martin Stepanek sist så känns det ändå helt ok.

Intressant att höra andra åsikter i frågan nu också.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Jag kanske skulle skickat ett motmail?
2007-11-09 12:38:57
Nu när Antti Bruun är klar för Malmö så kanske det är jag som ska bestämma en träff med tränarna för att reda ut om deras anklagelser på att jag saboterat?

Så här skulle det kunna se ut en dag som denna.
Trots att jag är rätt bitter på deras agerande så finns det ändå plats för lite humor...

---

Hej Jenny


Jag och några av supportrarna vill träffa Torgny och Bobo kl 15:00 på Ishallen idag.


Bekräfta att du mottagit detta.


Med vänliga hälsningar


Johan Svensson

Bloggare som saboterar värvningar

Bloggen


Telefon: 040-123 456

Mobil: 0709-18 83 26

E-post: johan.sv@hotmail.com


Johans blogg

Isstadion

Erik Perssons väg

217 62 MalmöFrom: Jenny.Henrichson@malmoredhawks.com
To: johan.sv@hotmail.com
Date: Sun, 21 Oct 2007 11:38:18 +0200
Subject: SV:

Hej Johan


Torgny, Bobo och några av spelarna vill träffa dig kl 15:00 på Ishallen idag.


Bekräfta att du mottagit detta.


Med vänliga hälsningar


Jenny Henrichson

Press- och informationsansvarig

Marknad


Telefon: 040-322 777

Mobil: 0708-xx 48 xx

E-post: jenny.henrichson@malmoredhawks.com


Malmö Redhawks

Isstadion

Erik Perssons väg

217 62 Malmö

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Antti Bruun
2007-11-09 12:07:03

Det som bloggen redan avslöjat blev officiellt idag. Antti Bruun klar för spel i Malmö denna plus nästa säsong.
Då kan vi konstatera följande:
- Bloggens källor har helt rätt för sig. Vi tackar och tar emot.
- Malmö Redhawks snackar bullshit om att en blogg ska ha förstört värvningen.
- "Toggans" ord "Det blir ingenting av detta, vi kan glömma honom, det är kört" tar jag fortsättningsvis med en nypa salt.
- Bloggen kan andas ut för att jag inte har förstört en värvning.
- I och med denna värvning kan hockeysverige ännu en gång skratta åt Malmö IF och dess ledning. Inte för värvningen av Antti i sig utan för hela den sopan och sen värvar man honom ändå.
- Janne Simons ljög ännu en gång.

Avslutar med texten som jag skrev redan 13 oktober För exakt 27 dagar sedan.
http://mrmadhawk.blogg.se/2007/october/malmo-nara-avtal-med-moraback.html

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Svensk förlust
2007-11-08 22:26:45
Karjala Cup inledes med en rysk och tjeckisk seger.
Det är nog inte omöjligt att vi efter lördagens matcher står med en seger och en förlust för varje lag.

---

David Fjäll, håll dig till FAN-TV!

---

Huusko var ju mer ivrig att få rita än Lasse Pirjetä är efter spriten på nattklubbarna. Men annars var han helt ok!

---

Mer från denna kväll med SVT har inte jag att säga. Hade högre förväntningar, men så blev det icke.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Karjala Cup + lite fotboll
2007-11-08 18:43:28
Ska, trots Foppas skada, bli väldigt intressant att kolla lite landslagshockey under torsdag, lördag och söndag.
Sverige har ett klart intressant lag, finnarna likaså! Ryssarna och tjeckerna har jag väldigt dålig koll på.
Jag tror på 2-2 ikväll mellan Sverige och Ryssland. Det känns som det är standardresultatet varje gång Karjala inleds i Jönköping. Jag tror dock finnarna tar hem hela sin turnering.

---

Nisse Liedholm begravdes idag. Först nu fattar man hur stor han var i Italien. Det var ju GANSKA tunga namn på hans begravning om man säger så.

---

Zlatan är magisk. Vilken skillnad sen bara två år tillbaka kanske.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Idrott
Mackan Magnertoft
2007-11-07 15:55:11
Det var med stor glädje jag läste att Marcus "Mackan" Magnertoft nu är tillbaka i klubben. Trots att det är på en sådär attraktiv plats (Han ska hålla i företagshockeyn) så är det ändå helt rätt att slussa in honom i klubben. Precis en sån kille som får en idrottsklubb att må bra.
Mackan är trevlig och står alltid för en positiv attityd, han sänder helt enkelt rätt signaler.
Minns själv när jag och Johan Cedervall skulle göra en intervju för RS medlemstidning för två år sedan med Magnertoft. Han bjöd in till sitt hus, hans fru servade med kaffe och dotterns "himmabakade" lussekatter.
Undrar hur många i dagens A-trupp som hade tagit emot en så med öppna armar...

Nej, detta var bra gjort MIF. Var rädda om Mackan nu! Hans MIF-hjärta är stort och jag vill se han kliva uppåt i organisationen nu.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Då fick vi svar
2007-11-06 23:10:45
En välinformerad källa skickade ett mail som svar på de frågetecken som fanns i förra inlägget.
Mange Nilsson var sjuk, därför uteblev han. Så dog den spekulationen.
Peter Andersson har rest runt i Sverige respektive Finland. Intressant.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Dagens träning
2007-11-06 21:08:15
Var och beskådade dagens träning. En hel del intressant att rapportera. Om man vill spekulera var där ovanligt mycket folk på plats. Innan träningen kommer VD:n och Peter Andersson ut från omklädningsrummet.
Peter Andersson förresten, han som skulle varit i USA i samband med J18-lägret. Men han har varit hemma. Kanske har han fått order av styrelsen att reda upp laget, vad vet jag. I USA verkar han iallafall inte har varit med.
Vidare kan meddelas att Timo Lahtinen anslöt till dagens träning. Kanske av ren nyfikenhet, kanske av andra anledningar. Det går att spekulera mycket.

Frånvaron var hög. Följande spelare saknades.
* Patrik Lundh - Med juniorlandslaget.
* Robin Weihager - Med juniorlandslaget.
* Tomas Wallgren - På plats ändå med stor krage runt halsen. Såg otäckt ut.
* Jan Öberg - På plats ändå och jag vet inte skadan.
* Magnus Nilsson - INTE på plats. Och hans Volvo S80 var inte heller på plats på parkeringen. Fritt fram att spekulera om läget för de senaste matchernas fjärdekedjespelare...

Följande spelare från J20-laget fick vara med.
* Emil Johansson - Back.
* Benjamin Sockander - Back.
* Viktor Sundström - Forward.
Inget ont om Sundström, men jag tycker både Tobbe Roos och Fredrik Hansson är mer värda att få träna med A-laget. Det get helt fel signaler när man vräker in poäng på J20-nivå, men ändå aldrig får chansen i A-laget som dessutom har uppenbara brister i sitt målskytte. Vet inte om beslutet ligger hos Bobo/Bendelin eller om det är Öhman/Olsson som bestämmer vem som ska spela med A-laget, men oavsett vilket så tycker jag där är två spelare som ska få chansen före.
Gustav Nyquist är som bloggen tidigare berättat på plats i USA och kollar in college, annars hade han varit givet förstaalternativ när man ska ha forwards från J20-laget. För klubben skull hoppas jag inte att han får napp där borta.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Två år sedan
2007-11-06 11:04:57
Idag är det exakt två år sedan vi var i Umeå och vår supportervän, Benny gick bort hastigt under morgonen den 6/11.
Jag tänker iallafall på honom en dag som denna och är samtidigt glad att han slapp ännu en degradering och att Malmö parkerar utanför kvalserien på hans dödsdag.
Alla Malmösupportrar, ägna idag en liten tanke åt Benny som gick bort alldeles för tidigt!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Måndag slut
2007-11-05 23:57:56
Måndagen närmar sig sitt slut. Vi summerar den!

---

Micke gjort bra ifrån sig i pokerfejs. Inget snack om saken. Stort grattis!

---

Det spekuleras direkt om att karriären ska vara över för "Foppa". Mitt utgångstips är att han spelar i Modo efter jul. Så illa ställt tror jag inte det är!
Trots att jag aldrig varit ett jättestort Foppa-fan så måste jag ändå medge att detta känns tråkigt.

---

RIP Nisse Liedholm. En av de stora. Och den sista i "Grenoli". Alla går någon gång ur tiden. Men det är lika trist att konstatera det varje gång en stor profil går bort.

---

Många undrar säkert om jag hört något om den finske backen som ERX nämner på höknästets forum. Jag vet ingenting. Men det är ju ingen vågad gissning att säga så ändå. Mika Niskanen är det iallafall inte, om man får tro HVs presschef, Daniel Gustafsson.
Jag är nog mer inne åt det tjeckiska hållet, men har inget namn att släppa för tillfället. Måste kolla det helt säkert först så det inte är en massa bullshit.
Det är dock en rightback, som spelar i tjeckiska ligan, där det gått något tyngre i år. Och samme spelare var aktuell redan i vintras. Spekulera fritt, jag släpper inga namn förrän jag är mer säker på min sak.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Pokerfejs imorgon
2007-11-04 20:27:04
Vill bara ge ett litet tips på TV4 imorgon. I programmet "pokerfejs" ska nämligen supporterklubbens vice ordförande, Micke Johansson vara med!
Jag har ingen aning om hur det gick, för Micke måste enligt avtal hålla tyst inför varenda människa och det har han verkligen gjort. Starkt att klara det!

Att Micke sökt till detta program är jag inte ett dugg förvånad över egentligen. För några år sedan, eller ja, tom mer än några år sedan, så sökte Micke till Robinson när det gick i SVT. Han var med på testtagningar i Stockholm och var med bland de 20 sista där 16 fick åka iväg. Han blev bortplockad med ranking 18. Surt.
Men kanske tar en grym revansch imorgon? Kolla själva! Tv4 21.00 imorgon, måndag.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fritid
Många lediga tränare
2007-11-04 19:33:46
Det är många lediga tränare på marknaden just nu, iallafall med Sverige-anknytning.
Före Luleåtränaren Slavomir Lener fick idag kicken med omedelbar verkan nere i Düsseldorf.
Läs: http://www.deg-metro-stars.de/servlet/PB/menu/1012009/index.html
Egentligen inte speciellt förvånad över detta. DEG spelade inte speciellt bra när jag var där nere i somras och verkar ha ett rätt tunt material för att ligga i toppen av DEL. Lener såg inte speciellt harmonisk och glad ut över att leda Düsseldorf och dessutom rena mardrömsstaden att bo i som utlänning.

Nu finns där många lediga tränare på marknaden. Boork, Melin och nu Lener. Tre tränare som var huvudtränare i elitserien så sent som i fjol.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Sicak, Bartovic och Andreasson
2007-11-04 00:43:45

Kollade runt lite på nätet under kvällen och noterade lite småroliga saker gällande spelare/ledare som var i klubben förra säsongen.

Vladimir Sicak är uttagen i det tjeckiska landslaget i Karjala cup!
Milan Bartovic har brytit med Chivago Wolves och ska provspela med HC Liberec.
Michael Andreasson har blivit målvaktstränare i Almtuna.

Nu: Sova!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Räddade jobb
2007-11-03 17:22:12

Två tränarna har i sista sekund fått sina jobb räddade.
När Mora för en liten stund sedan besegrade Djurgården på bortais så såg spelarna till att rädda kvar Magnus Arvedsson.
Dessutom tror jag att Leffe Strömberg satt löst i Tälje fram till att man piskade Färjestad på bortais och nu idag Frölunda på hemmais. Det ska Strumpan tacka Linus Klasen och Dragan Umicevic för. Och på tal om Klasen, det var väl verkligen på tiden att han började leverera.

Färjestad vände och vann mot Luleå. Tur var väl det för Looben och company.
Det här med Roger Melin och Swingersklubbar har förresten kommit påtryckande mail om att det är verkligen sant. Nu är jag dock säker på att det inte påverkade Färjestads beslut att ge honom foten. Alla har rätt till privata saker sidan om.
Jag är dock efter en jäkla massa pusslande mycket säker på att Tommy Samuelsson tryckt på Loob och Glennert rejält om att avskeda Melin. Det går också att utläsa mellan raderna där han tom står för att dom inte hade så bra samarbete.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
33 % förluster
2007-11-02 23:24:46
En tredjedel av serien är spelad och en tredjedel av tredjedelen är förluster.
Vi har alltså spelat 15 matcher och har förlorat fem och landar därmed på en playoffplats till kvalserien så här långt. Jag finner bara ett enda vettigt ord för detta: B E D R Ö V L I G T ! ! !

---

Mikko Eloranta gör dock sin bästa match i Malmötröjan idag mot Västerås. Det måste man faktiskt säga.
Däremot är det ju riktigt jobbigt att se hur lite vi ändå skapar. Jag menar, i en EVENTUELL (Ja, nu kan man faktiskt skriva så) kvalserie är Västerås det sämsta laget vi ska möta.
Jag tycker ärligt talat inte vi skapar speciellt mycket trots två stolpträffar. Det var ju inte så man skrek "Neeeej" hemma i tv-soffan en enda gång.

---

Rätt roligt att det togs upp den här tunga bussresan i TV gång på gång. Men helt ärligt, vilken bussresa då?
Bussresan till Sturup för att sen sätta sig på flyget eller menade dom bussresan på E18 från Arlanda till Västerås?
Nog är vägen rätt kass mellan Enköping och Västerås. Men det där kändes som en bortförklaring som stavas bortskämd.
Nej, självklart skulle klubben åkt med bolaget direktflyg från Sturup till Hässlö, trots att Hässlö ligger på fel sida stan från Rocklunda sätt...
Kanske tom skulle tagit Kastrup-Hässlö med SAS så hade nog comforten varit bra och man slapp en tung bussresa till Sturup också.
Nivån är tamejfan oförsvarbar ibland!

---

Jens Svensson är näste man som förtjänar en sågning som heter duga. Han ser helt ointresserad ut. Jag trodde på Jensa som en perfekt center i vårt nybygge, men är rädd att jag får fel. Duktigt fel.

---

Hur vi nu ska gå vidare finns det egentligen inga svar på just nu. Hur ser laget ut efter Karjala cup när vi ska spela mot Växjö om 10 dagar? Jag hoppas på åtminstonde ett par förändringar.
Peter Andersson ska eller har dragit över till USA. Han kanske har något fynd med sig hem?
Läget är allvarligt talat akut. Riktigt akut.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Mika Niskanen
2007-11-02 15:08:19
Ska ärligt säga att jag har ingen aning om Malmö är intresserade av HV-backen, Mika Niskanen, som idag valde att inte förlänga sitt kontrakt med HV71.
Det har tidigare via bloggen varit på tapeten och inte en helt dum spekulation. Vi får se vad som händer där.
Utgångstipset är att Niskanen flyttar till Finland, outsidertipset är att han spelar för en bottenklubb i elitserien eller toppklubb i allsvenskan.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
VIK borta
2007-11-02 10:43:29

Ikväll ska man se VIK-Malmö på TV. Undrar hur lat man kommer bli om vi tar steget upp och alla matcher går på säsongskortet. Men hävdar ändå med bestämdhet att en match ses bäst live, på plats.
Västerås Ishockeyklubb Västerås HockeyKlubb (VIK VÄsterås HK) står på programmet ikväll. Tänkte att ikväll vill nog Malmö visa att man är bättre än tabellen visar och satte därmed en tvåa på dagens kupong till fina 2.35. Tycker faktiskt att Leksand till 1.30 borta mot Nybro är klart spelvärt också. Dom kommer ånga på rätt hårt för serieseger nu och poängtappen kommer knappast i sånna matcher.
Wahlberg och Wallgren sägs vara borta. Kanske även Fredrik Eriksson. Isåfall försvinner den absolut sämsta kedjan från Huddingematchen. Wahlberg såg tjurig ut, Eriksson såg ointresserad ut och Wallgren åkte i vanlig ordning runt och filmade. Kanske lika bra att dom håller sig väck då och får uppehållet på sig att toppa upp formen och humöret.
Tror på en 4-2-seger ikväll!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Det här med läckor
2007-11-01 23:32:10
http://www.nwt.se/ArticlePages/200711/01/20071101165311_NWT451/20071101165311_NWT451.dbp.asp
Riktigt intressant artikel för oss som tycker det är helgrymt att vara först med saker. Kan verkligen förstå NWTs frustration över att presschefen i Färjestad, Jörgen Kalitzki ljuger.
Riktigt riktigt intressant att veta att det ändå var så mycket som tio personer som visste om detta.
Man kan ju fråga sig vilka dessa tio var. Samuelsson, Jörgen Jönsson, Jörgen Kalitzki, Håkan Loob, Lars Glennert är fem iallafall. Men vilka är de övriga fem? Jag skulle satsa mina pengar på att där är ett par från styrelsen och Claes Eriksson och Erik Granqvist som vetat.

Vad spelar nu detta för roll kan man ju undra. Givetvis för att ta reda på var läckan kom!
Det kan ju vara vem som helst egentligen. Jag menar, sitter Loob och snackar i telefon när hela hans familj hör så sprids det till fler. Har ingen koll på hans ungar, men sitter nån av hans barn på msn är det lätt att dom vill vara lite tuffa och berätta en nyhet för polarna.
Eller den här Kalitzki. Han har minst två söner vad jag vet iallafall och minst en av dom jobbar eller har jobbat aktivt med Färjestads hemsida. Klart han visste det och klart han sa till någon "Du är en av få som vet, säg inte till någon". Och så säger han det till nästa polare som i sin tur säger det till nästa polare. Och sen vet typ alla.
Grundproblemet är ju att så mycket som TIO personer vet från början.
Hade jag varit ledare i en klubb hade prioriteringen legat på att att så få som möjligt ska veta om det. Varför ska så många veta kan man ju fråga sig.
Jag ser det som fullständigt onödigt att presschefen, styrelsepersonerna, JJ  vet det före ens Roger fått reda på det. Om nu Håkan och Glennert hade befogenheten att ta detta beslut själv så kan dom informera Melin direkt. Det handlar ju inte om någon förhandling där många måste veta utan han var ju tvungen att konstatera faktum direkt utan att hans åsikter betydde någonting. Loob och Glennert hade bestämt sig.

Hade det stannat där så hade upplägget varit enligt följande om jag fått bestämma.
Glennert och Loob tar beslutet att Melin ska kickas. Eftersom Tommy Samuelsson hela tiden haft som ambition att vara förstatränare hade han kontaktats först och sagt att han tagit över. Fine, då var det utrett och då bör nästa man att få reda på det vara Roger själv. När han fått reda på det kontaktar man presschefen Jörgen Kalitzki, ger honom information och säger att pressmeddelandet ska vara ute inom närmsta timmen. Det kravet kan man definitivt ställa.
Sedan kan man börja informera de tio personerna som visste om det om det nu var så viktigt att dom skulle få reda på det. Tom spelarna hade kunnat få reda på det före och inte via media.

Givetvis är detta ett mänskligt misstag av ledningen i Färjestad, men Glennert som arbetat där i 40 år borde veta bättre. Att en presschef och en lagkapten vet före berörd person är ett slag under bältet på Melin. Ingenting annat!
Kanske kan tom Malmö Redhawks dra lärdom av detta och sluta läcka. Hade så lite som tio personer vetat om saker och ting hade det varit en tung vinst för dom och troligtvis hade hälften av sakerna som når mig aldrig någonsin nått mig.
När saker når mig ska ni veta att minst 25 personer vet om det före mig. Minst!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tränare #2 kickad.
2007-11-01 16:05:28
Så har då elitserien skickat iväg ännu en tränare, när Roger Melin fick kicken av Färjestad.
Och jag tror ärligt talat det är ett bra beslut av Karlstadsklubben. Melin passade liksom inte in i familjen på något sätt. Tycker det är vettigt att Tommy "Jag har alltid sett likadan ut" Samuelsson tar över tillsammans med trotjänaren Claes Eriksson som även var assisterande när Färjestad tog guld 2006.
Hörde ett rykte om att Färjestad skulle ha kickat Melin för att han gillade att gå på Swingers-klubbar. Men nej, det tror jag inte på. Tror snarare det är så enkelt som jag skrev här ovan. Han passade inte in i "FBK-familjen" helt enkelt. Samma sak med Leffe Strömberg. Färjestad har tagit alla sina guld på 90 och 2000-talet med tränare man kunnat koppla till Färjestad vid tidigare tillfällen. Roger Melin föll inte in under den kategorin och således kan man nu efterklokt konstatera att han var helt fel man för tränarposten i FBK.
97 var det Bäckman/Johansson, 98 var det Johansson/Kulon, 02 var det Bengt-Åke/Samuelsson och 06 var det Johnsson/Eriksson/Carlsson. Alla har haft tidigare kopplingar till Färjestad och det har varit framgångsrikt. Jag tror Färjestad ökade sina chanser för ytterligare ett SM-tecken idag när "Samme" och "Clabbe" fick ta över.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Sök i bloggen
Ämnen