Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Dags att stryka lite namn
2007-05-30 20:29:47
Höknästet har snyggt och prydligt samlat ihop alla namn som det på ett eller annat sätt ryktats till MIF de senaste veckorna. Skönt för det underlättar mycket med allt samlat. Jag beslutade mig för att forska i namnen med MYCKET insatta källor.

Följande spelare kan strykas helt.
Robert Schnabel
Mikko Lehtonen
Clarke Wilm
Martin Sonnenberg
Sami Torkki
Patrick Yetman

Följande spelare finns det ett intresse hos MIF.
Ville Koistinen
Lauri Tukonen

---

Skönt att vi betar av denna listan. Cred till Jerka  på höknästet som ska ha hela creden för att ha rotat fram Lauri Tukonen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Det ryktas...
2007-05-29 21:27:42
Senaste surret rapporteras här!

Det ryktas att...

... Föredetta handbollsproffset, Martin Frändesjö just nu sätter svenskt rekord i grenen "Flest 14-åringar på en vecka" på Mallorca och det vet hela den ön om nu...
... Johan Åkermans fru beskrivs som "lika öppen som en ölburk en lördagkväll".
... Nazi-hälsningar är inne i vissa tifogrupper...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Det viskas
Hädanefter
2007-05-29 10:59:40
Hädanefter så ska jag inte gå ut med saker som "En ny släpps om en vecka" osv. För egentligen är det helt ointressant och i silly så kan det svänga fort.
Och egentligen är det helt ointressant för i dessa tider så kan det komma något nytt om en timme och även om en månad. Så jag ska inte bygga upp några onödiga spekulationer genom att skriva att vi kan förvänta oss det och det.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Besöksredovisning
2007-05-27 14:09:46
En söndag som denna kan jag väl roa mig med att redovisa antalet besökare på denna blogg i slutet på maj månad.

Snitt: ~700/dygn.
Toppnotering: 1792, den 24 april
Botten: Någon gång när denna bloggen startades i januari.
Sämsta dag: Utan tvekan lördag och söndag då är besökarna nere i säkerligen 400/dygn. Snittet arbetas upp på veckorna.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Fått motsvar
2007-05-25 15:53:40
Ni som gett mig motsvar på min lilla sågning gentemot mitt inlägg som rör det jag anser vara kvalificerat skitsnack, måste säga att det har varit bra, ärliga och sakliga svar.
Tänker då på "ERX" och "RedhawksBulan".
Jag visste ju naturligtvis om att det skulle ske när jag själv gav mig in i leken, så då får jag naturligtvis fortsätta stå upp för det.

Får ge ett svar så sätter vi punkt för detta sen.

BULAN SKREV:
"Jojo du har ju också haft fel flera gånger. Bl a med Molliner, Sondell och så vidare. Visst du har avslöjat några nyheter men även sagt vissa saker som inte stämmer. Pirjetä envisas du med att säga att han fått sparken fast Peter Andersson säger att Pirjetä kommer spela i Malmö nästa säsong."

Så här skrev jag om Daniel Sondell.
"Daniel Sondell hade fan varit en intressant back att testa i Malmö. När han spelade i par med Åkerman säsongen 05/06 var han bra. Riktigt bra. Det var ofta han som fick täcka upp Åkermans offensiva utflykter.
Jag hade inte tvekat en sekund på att iallafall kolla läget med Sondell. Han är dessutom inte speciellt gammal. Tror han är 84:a"

Jag kallar det mest spekulation och något jag själv hade velat.
Andreas Molinder har jag inte nämnt förrän jag fick reda på att han inte skulle hit.
Om du vill veta källan, så var det direkt från Molinder själv. Räcker källan så?
Pirjetä får du väl se till hösten.

Angående ett nyförvärv som ska presenteras i helgen/i slutet på nästa vecka skrev BULAN så här:
"Du säger att en ny spelare ska presenteras i helgen. Ska bli kul om det stämmer, vilket jag inte tror det gör."

Jag skrev dock så här.
"under helgen/början på nästa vecka ska iallafall en ny kunna presenteras, enligt min (väldigt välinsatta) källa. Och nej, jag har ingen aning om vem."
Det där däremot är lite mer rakt på sak och med stor risk att få äta upp det.
Det räcker dock för mig att veta att det är så pass säkert att jag kan skriva ut det så kaxigt. Men i silly kan det svänga snabbt.


ERX skrev så här på höknästet där min inloggning klyddar, så svarar här.
"För övrigt vill jag passa på att ge Johan Svensson en liten spark i röva. Hans blogg är oftast underbar att läsa, men även han har gnällt på alla rykten som florerat på olika forum och här på Höknästet.

Förstår du, Johan, inte att endast en liten del av de spelare som kontaktats tillslut skriver på?

Bara för att en spelare inte skriver på för MAlmö betyder det inte att han inte varit mycket, mycket nära att göra just detta. Jag vet för tillfället Tre spelare som valt andra klubbar men varit Mycket nära Malmö.

Och jag är verkligen inte den som har bäst koll i klubben. Mina kontakter är få, men t.o.m jag fattar att Peter Andersson och tränarna pratat med fler än de som skrivit på. Om där nu är någon där ute som inte förstått det, ja då kanske ni ska skippa Högskoleprovet nästa omgång."

Svar:
Jag är mycket väl medveten om att endast en liten del får kontrakt ja, jag är också mycket väl medveten om vad som är såkallat "skitsnack".
Det kan jag utan slå mig på bröstet alltför mycket säga efter flera år på nätet med olika rykten och skit.
Hade själv hemsida i början på 2000-talet där vi rapporterade allt så fort någon sa något. Vi insåg själv hur värdelöst det till slut var när där stod 25 namn på inkommande som rykten, bara för nån sagt något.
Nu talar jag generellt här och det är för mycket missbrukande av ordet "Jag har bra källor". Naturligtvis är det ingen som säger något om vilken källa man har och så står man där med situationer med ord mot ord.
För övrigt vill jag åter ge dig cred för välskrivna inlägg. Men jag kan faktiskt urskilja vad som kan betecknas som kvalificerat påhitt vad som kan tänkas vara sant.
Björn Bjurling var ett lysande exempel på vilda spekulationer som tar fart och till slut når folk via många omvägar, Andreas Molinder är ett exempel på en värvning som var fullt möjlig. Förstå skillnaden.

---

Ni kan ju självklart fortsätta älta detta grabbar, men ni vet ändå om att jag bevisat släppt saker som ingen annan gjort.
Jag har som jag ser det gjort en megatabbe och det var Patrik Nilson från VIK. Det var kvalificerat skitsnack från den som drog igång det och som sedan nådde mig via omvägar.
Jag skrev ju iofs att det var klar andrahandsinformation. Men nu i efterhand kan jag utan att tveka säga att det var inte ens lite sanning i det, men det var svårt att veta då.
Nu är jag ödmjuk och förväntar mig härmed att vi lägger ner nu.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Torsdag
2007-05-24 16:20:51
Läs punkt.se imorgon. Intervju med Robin Billberg där.
Hoppas inte på sedvanlig pedofilbladsjournalistik, då lär en hel del i artikeln vara påhittat...

---

Lasse Pirjetä jagas nu av tre finska klubbar. IFK Helsingfors, TPS Åbo samt det jag rapporterat om tidigare, Kärpet.
Får verkligen hoppas dom har råd att ta över kontraktet så MIF slipper punga upp en massa onödiga pengar för en spelare som inte mer spelar här.

---

Peter Andersson ger en rätt värdelös intervju åt engagerade höknästet. Inget nytt framkom. Ja, han bekräftade det jag sa i måndags att Kim Staal är allt annat än nära. Jo, förresten så kunde vi skriva av Magnus Nilsson. Bra jobb att få fram det, Jerka.
Men måste ändå ge Höknästet en liten halvkänga åt alla rykten som dom ensamma levererat. Ingenting har varit sanning. Kim Staal var ju jättenära enligt dom. Och raden över rykten dom kommit med som visat sig vara osanna är tyvärr rätt lång nu. Men jobba på. Ni visar iallafall stort engagemang.
Roligt förresten att PA fortfarande diplomatiskt säger "Pirjetä har kontrakt". Men vad ska han egentligen säga? Han måste hålla masken till dom hittat en hundraprocentig lösning.
Men det spelar ändå ingen roll, alla läsare här vet hur fallet är i den frågan...

---

På tal om så är Peter Andersson i Turkiet hela denna veckan och kommer hem på lördag, så innan dess lär ingenting nytt framkomma, men under helgen/början på nästa vecka ska iallafall en ny kunna presenteras, enligt min (väldigt välinsatta) källa. Och nej, jag har ingen aning om vem.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Silly rullar vidare
2007-05-22 19:43:58
Igår skrev jag att det sista var skrivet om Lasse P, jag tar tillbaka det och säger...
FATTA!
En gång för alla.
Lasse Pirjetä spelar inte här mer.
Så allt snack om det som sagts i dagens sydsvenska om att allt bara är kanske hit och dit.
Jag lovar, det är 110 % säkert att Lasse inte spelar här mer. Lita på mig.
Varför uttalar sig Stenberg för övrigt angående det sportsliga?
Thomas Stenberg är en mycket kompetent människa och en grymt bra klubbdirektör, men jag tycker det tyder på brister i organisationen när han uttalar sig alls om det sportsliga. Hans standardkommentar om en journalist frågar något som rör det sportsliga bör vara Peter Anderssons mobilnummer, annars "inga kommentarer".
Då läcker heller ingenting, någonsin, varken till mig, kvällstidningarna eller vem det nu kan tänkas vara som fått nys om saker.
För faktum är att det bara är en enda spelare som Malmö värvat, som det inte spekulerats om i tidningar, bloggar eller gästböcker. Och det är toppnamnet, Emil Lundgren.
Hans uttalande om Lasse P är för övrigt bara ett sätt att röja undan det faktum att man inte är överens om vissa saker ännu. För det enda som är klart är att han inte spelar här mer.
Jag lovar, här och nu, spelar Lasse Pirjetä här när serien börjar till hösten så går jag in på Rögles sektion i Malmötröja och vrålar "Simensen är våran kung". Och det är till att utsätta sig för en kraftig misshandel. Men jag vet att det inte kommer ske, eftersom Lasse aldrig mer spelar här.

---

Idag blev det officiellt, det vi hockeynördar har kunnat räkna ut sen en månad tillbaka, Sami Torkki spelar inte i Linköping mer.
Givetvis sätter någon fart på spekulationerna om att Malmö kontaktat honom per omgående.
Nu vet jag iofs inte ett skit om Malmö gjort detta eller inte. Men det är så uppenbart att det är en chansning tagen direkt från luften, som kanske stämmer och om det nu visar sig stämma så kommer denna killen banka sig på bröstet för han gjorde "avslöjandet".
Och du som skrev det, sorry för mitt självsäkra påhopp på dig nu, men vad ska man tro?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Silly-nytt
2007-05-21 21:26:44
Får väl passa på att göra ett litet silly-inlägg då, det var längesen nu.
SENASTE NYTT.

Lasse Pirjetä kommer ni aldrig mer få se i Malmötröjan. Detta är det sista ni hörde i denna historian. Jag har hela tiden varit säker på min sak. Nu är det definitivt. När Malmö offentligör detta vet jag inte. Men Pirjetä spelar inte här mer. Punkt.

---

Ville Koistinen är fortfarande aktuell, men den dyra prislappen 200.000 kr och att många klubbar fått upp ögonen för honom gör att Malmö är ett mindre hett alternativ.

---

Kim Staal till Malmö är allt annat än nära.

---

Mikael Wahlbergs vara i Malmö är fortfarande i allra högsta grad osäker. Det avgörs inom kort dock.

---

Carl Söderberg spelar i Malmö och ingen annanstans under vintern. 100 % säker.

---

Martin Johansson får betecknas som att ha varit "ruskigt nära" en övergång till Malmö. Någon utlåning till Malmö är dock inte aktuell om det inte sker över hela säsongen.

---

Malmö jagar fyra forwards och en back. Ett nyförvärv kan komma att presenteras inom närmsta veckan. Centerplatserna är föga överraskande fulla, så det är ytterforwards som jagas.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Fedorovs sjuka matvanor
2007-05-20 14:28:52
Fedor Fedorov var inte bara en lirare på isen under sin tid här. Han ska tydligen ha varit ett stort matvrak också.
Rekordet sattes 03.00 en natt när han via ett bud beställde två bigmac & co (plusmeny till båda) och fyra cheeseburgare. Detta satte han i sig utan problem. Budet fick en femhundring och när han kom tillbaka med grejerna sa han "behåll växeln".
Di rige, di kan, som vi säger i Skåne.

Kulans mat vägrade han dock äta. Vi talar alltså om stället där samtliga MIF-spelare äter lunch dagligen. Okej, visst det är inte världens mest charmerande att äta deras potatis som koktes klockan 09 på morgonen eller deras helstekta kotlettrad som gjordes två timmar innan och som sedan legat i ett värmeskåp på ett bläck. Detta tillsammans med frysta ångkokta grönsaker och en pulversås. Vi talar alltså mat ála 80-tal. Men va fan, det är ju ändå goa grejer som vilken svensk som helst sätter i sig en vanlig lunch. Fedors kommentar var "Detta är mat för hemlösa", istället åt han på casa mia inne i stan, där han åt pasta carbonara eller deras supermäktiga lasange.
Men i ärlighetens namn, om nu kulans mat är för hemlösa, vad är då casa mias?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Bra val, MIF!
2007-05-20 12:34:04

Mats Westerback, ny försäljningschef i Malmö Redhawks. Detta offentliggjorde Mats under RS årsmöte igårkväll.
Grymt jävla bra val, helt enkelt.
Sedan det blev klart att Glenn skulle sluta som försäljningschef så har jag hela tiden bara haft Mats i tankarna som efterträdare och tydligen tycker styrelsen samma sak. Bra!
Westerback är trevlig, tillmötesgående och säljer troligtvis utav bara fan.

Grattis Malmö, grattis Mats!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Varför?
2007-05-19 15:12:33
Varför har jag alltid sån otur när jag spelar V75 nuförtiden?
Efter tre lopp sitter man där med två rätt. Naturligtvis åkte man i andra avdelningen. Men jag VISSTE att superfavoriten blue island skulle förlora. Garderade med Lövgrens Katleen Laser, som kommer tvåa till 22 gånger.
Tycker det är riktigt jävla orättvist.
Det måste bara vara min tur snart. Jag är ju helt rätt ute alltsom oftast.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fritid
Nytt hockeyforum
2007-05-17 19:56:32
Fick ett PM igår på GT om att det var ett nytt hockeyläktarforum som dragit igång.
Tänkte att man får smyga in lite reklam här om det.
Alla som nu tänker regga sig där. Snacka det som detta forum är till för, dvs det som sker på läktaren och inte en massa skit.

Adressen: http://hockeytifo.forum24.se
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Pirjetä
2007-05-16 16:34:00
Har kommit fram till att Lasse Pirjetäs sjukskrivning beror på något i foten. Det sa en med god insyn i klubben till mig idag. Samtidigt sa han att det är högst osäkert att han blir kvar. Dessutom har jag fått reda på att det är så att Lasse själv vill stanna men MIF vill göra sig av med honom med omedelbar verkan!
Han har brytit mot flera av MIFs policys och det är dom hysteriskt trötta på i ledningen. Bland annat då hans många rejäla krogfyllor som var mer eller mindre varje helg.
Nu står dom där, och ljuset i tunneln ser ut att vara långt borta.

---

RS årsmöte/årsfest på lördag blir nog en succé ändå. Folk är i vanlig ordning sent ute (Sluta upp med det för fan!), och från att att ha varit typ 40 anmälda i början på veckan är det nu hela 61 stycken anmälda, trots att tiden är ute.
Idag blev det dessutom klart att där dyker in två gäster vid 18-tiden då det är "dödtid" mellan årsmöte och årsfest. Synd att spelarna har långledigt annars hade det varit ett trevligt inslag.

---

Fick nyss reda på att RS går rejält plus i år. Bra jubbat styrelsen.
Detta trots att man bjudit på middagar innan matcher, drickatillställningar, McDonalds på resor, toksponsrat resor (bla 200 kr till Leksand) och betalat tifon.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Sundblad/Sjölund
2007-05-15 17:40:05
Lika som bär!

Niklas Sundblad
Jonathan Sjölund?

Jonathan Sj?lund
Niklas Sundblad?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Lika som bär
Vad händer?
2007-05-14 16:24:21

Ja, den stora frågan är verkligen vad som händer med RS medlemmar.
Årsmöte och årsfest på lördag. Förra året vid 10-årsfesten så trillade sisådär 110 anmälningar in. Nu är vi uppe i 40 tappra på denna fest.
Och inte nog med det. Dessa 40 ska givetvis ha cred för att anmälan är inne, men de såkallade engagerade ser man inte skymten av. Och nu är det i stort sett försent, som jag förstått det.
Finns inte intresset? Snälla någon, förklara vad som händer!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Äntligen måndag...
2007-05-13 22:31:11
Fan va gutt med måndag imorgon, med en ny härlig arbetsvecka. Eller inte.

---

Spelade V75 igår. Chansade lite och valde bort Garantido och Elias, dvs favoriterna i i första respektive femte avdelningen. Hade man bara haft med dessa två hade sjuan varit som i en liten ask! Skrällarna hade jag nämligen utan problem. Synd för sjuorna gav hela 9100 kr.

---

Tiden går obeskrivligt fort. Vi är redan i mitten på maj och den här längtan efter hockeymatcherna har ännu inte infunnit sig jättemycket, trots att en och en halv månad har gått sen skiten slutade.

---

Var på Swing inn-nightclub i natt. Rätt nice ställe alltså. Har tidigare aldrig varit där. Det är liksom 28-årsgräns på pappret. Måste säga att det är rätt underskattat och där finns ju faktiskt allt.
20-åriga snyggingar, desperata singelmorsor, 30-åriga partytjejer, 50-åriga gifta och lite prostituerade. Bara att välja :)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Calle Steen
2007-05-12 09:58:33

Calle Steen klar för Malmö.
Det kan tänkas vara en rätt duktig hockeyspelare. Problemet är bara att killen saknar allt vad karaktär innebär.
Jag menar, varför vill SSK inte behålla en av sina poängmässigt bästa spelare?
Så här säger omdömet när jag drog ett sms till en engagerad leksing "En dryg Stockholmare som tar stor plats och tror han är världens superstjärna".
Jag vill inte vara jättenegativ egentligen till detta. För han spelar hårt och gör bra med poäng, men detta omdömet är faktiskt allt annat än bra till en klubb som Malmö som söker bra karaktärer.

Det jag gillar skarpt är att det står om hur dom värvat en center. Detta innebär att vi har SJU centrar om det nu stämmer att Carl Söderberg ska spela här. Wahlberg, Pirjetä, Lundh, Svensson, Johansson, Söderberg och Steen. Man kan bli ännu mer misstänksam på att Lasse Pirjetä nu lämnar och att två andra får spela ute på kanter.
Äntligen besked angående Thuresson också. Han stannar och fullföljer kontraktet. Därmed är sista ordet sagt där för denna gången. Tack.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Segt
2007-05-12 09:49:05
Uppdateringen har varit minst sagt seg på denna sidan. Folk förväntar sig dessutom att man ska uppdatera varje dag.
Måste göra er besvikna och säga att så blir inte fallet. Men jag ska försöka.

---

Ett hett tips! Spela Tyskland som vinnare av Eurovision song contest! Jag satte 50 spänn på att dom skulle vinna till 50 gånger pengarna.
Killen kommer charma varenda människa i sann Frank Sinatra-stil och det är ju det man vinner på, när man vågar sticka ut, bara att kolla Lordi. Han fick högsta betyg rakt igenom av en panel med bland annat Charlotte Perelli.
Spelvärt!

---

Det här jag sa med Thuresson om en deadline. Där får jag krypa till korset fullständigt. För jag hade fel. Det finns ingen som helst deadline för att bryta kontrakt i en högre serie.
Därmed är sista ordet sagt från mig där, tills något är officiellt.

---

Snart dags för RS årsmöte och fest. Kändes längesen man såg det folket nu. Kan bli kul!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Den lilla artikeln gör det lilla
2007-05-08 21:11:11
När man gett officiella lite skit den senaste tiden får man väl passa på att beröma. Dagens artikel är så liten och snabbt skriven men ändå intressant för den hockeytörstande eldsjälen.
Bra!
http://www.mifredhawks.com/engines/page___2487.aspx
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Jade till Oskarshamn
2007-05-08 15:33:56
Nicklas Jadeland kritar på för Oskarshamn. Måste säga att det var ett rätt smart drag av honom. Där finns nämligen HVs föredetta juniortränare Challe Franzén som har näsa för unga spelare.
Jag tror Nicklas Jadeland kommer lyckas riktigt bra och önskar honom lycka till!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Molinder avskriven
2007-05-07 15:47:44
Andreas Molinder som ryktades vara på väg från Modo till Malmö kan skrivas av nu. Jag har fått väldigt bra källor på att han väljer att stanna i Modo.
Det som är lite småtråkigt i det hela är att Molinder själv ville pröva på att spela för en allsvensk toppklubb, men hans bindande kontrakt med Modo över 07/08 satte stopp för det och Malmö var helt enkelt inte villiga att lösa honom från det, så nu kör han vidare i Modo.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Tiburuns inlägg på SF
2007-05-04 23:19:54
Saxar signaturens "tiburun"s inlägg från Höknästets gästbok.

"Jussi får nobben av Malmö.
Detta står i dagens Skånska dagblad.
Jussi har inte pratat med någon i klubben sen den sista matchen uppe i Leksand, han säger -"om dom tror att jag kommer att komma krypande till kansliet & be att få stanna, så kan dom glömma det."
Peter Andersson bekräftar att inte har pratat med Jussi, men fört en dialog med hans agent.
Agenten säger att Jussi kommer att spela utomlands.

I vilket fall som helst, synd att man inte visar bättre uppskatting till Kung Jussi.
Skit dåligt, han är värd mer än alla i styrelsen tillsammans.

Tiburon. "


Klockrent.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Wesslau + silly-nytt
2007-05-04 22:40:41

Wesslau klar för Borås.
Igår fick jag reda på "Wesslau klar för Bofors". En jävla tur att jag inte publicerade det. Det var så pass enkelt som att min källa menade Borås men sa Bofors. Så kan det gå ibland. Tur man har fingertoppskänsla för vad man ska publicera och inte publicera.
Andra saker som kan vara intressanta att veta angående Wesslau är att hans lön i Borås är prestationsbaserad. Håller han en viss procent så får han en riktigt fet bonus.
Fick dessutom reda på nu ikväll att Wesslau tydligen också haft en elitserieklausul i sitt kontrakt. Som om det nu spelade nån roll.

---

MIF jagar nu tre toppforwards till sin trupp.
En av dessa hoppas man Carl Söderberg tar. De andra två är högst osäkra och iprincip vilka namn som helst kan dyka upp där. Inom de djupaste av alla hockeykretsar så surras det om att Espoos Jari Tolsa är kandidat för att ta en av dessa platserna.
Den tredje platsen är troligtvis vikt för en transatlantisk högerskytt alá André Savage.
Vi får väl se.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Samuelsson klar plus lite annat
2007-05-03 16:01:45
Då var Martin Samuelsson klar för Malmö. Nu består truppen mer eller mindre enbart av breddspelare. Jag gillar överhuvudtaget inte att vi sitter inne på en massa tvåårskontrakt. Det innebär att vi ska gå in i den nya arenan med spelare som Byström, Samuelsson, Wallgren och Svensson. Och då förhoppningsvis som ett ES-lag. Någon av dom kommer säkert göra succé, men så många spelare som inte anses platsa i andra elitserielag känns inte helt 100 % bingo.

---

Tarvainen lämnar troligen Malmö, enligt officiella. Var det inte samma hemsida som gång på gång bara skrivit om saker som är KLARA?
Samma hemsida som för övrigt citat: "ALDRIG NÅGONSIN" skrivit om spelare som lämnat Malmö när dom haft utgående kontrakt. Nej, för Mikko Louma, Frans Nielsen och Andreas Hadelöv hade ju alla kontrakt när det skrevs om att dom lämnade Malmö. Eller inte.
Nog om det.
Eller förresten, tycker det är för jävligt att det inte kommit ett besked angående Juha Riihijärvi. 10 säsonger. Och inte ens någon nyhet om att han försvinner. Eller det tar kanske en månad av förhandla ett kontrakt när man kommit överens tio år...

---

"Lasse Pirjetä sjukskriven"
Seriöst, tillåt mig asgarva.
Vad kan han tänkas vara sjukskriven för?
Ja, inte fan är det för han är deprimerad över den missade elitserieplatsen iallafall.
Kanske var nämdemansgården som väntade för "etage".
Med all respekt för om han nu verkligen är sjuk, men vad fan är det att skriva?
Om sanningen nu ska fram så tror jag på det här.
Malmö vill göra sig av med Lasse. Detta får Lasse reda på. Han talar om att han inte vill spela allsvensk hockey. Detta är ömsesidigt. Sen kommer vi till den ekonomiska biten. Pirjetä känner att de 178.000 kronorna han har i månadslön här är fint som fan. Han försöker naturligtvis göra vad man kallar en ekonomisk uppgörelse, eftersom MIF enligt kontraktet är skyldiga att betala lön, varje månad, året om.
MIF tvärvägrar göra någon uppgörelse. Man vill skicka han till en annan klubb omgående. Lasse känner ingen stress. Har han ny klubb i augusti spelar det ju ingen roll, han har ju lön ändå.
Min hypotes om hur detta slutar är följande.
MIF viker ner sig. Kärpet i Finland är intresserade. Man är naturligtvis fullt medvetna om situationen. Och säger sig vara beredda att pröjsa 120.000 kronor i månaden. Pirjetä, som naturligtvis är väl medveten om att hans marknadsvärde sjunkit under säsongen vill ha en lön på iallafall 150.000 kr. I detta läget ser MIF en bra chans att göra sig av med Lasse och efter lite förhandlingar slutar det med att Pirjetä får 145.000 kr i lön, där den finska klubben betalar 125.000 kr och MIF 20.000 kr under låt oss säga ett halvår, därefter tar Kärpet över kostnaden helt samtidigt som man tjänat in 120.000 kr totalt under sex månader (20.000 kr x 6 mån).
Alla nöjda, alla glada.
Detta var naturligtvis bara ett exempel. Men ungefär så här kan det komma att se ut.

---

Wesslau lämnar också Malmö. Allt jag kan säga är att han går INTE till AIK. Det är kraftfullt dementerat från en högst pålitlig källa som talar med Gustaf dagligen.

---

Linus Fagemo. Det bästa du gjort här, var att lämna oss. Tack!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ett jävla daltande
2007-05-02 22:11:23
Tycker det är ett jävla daltande från MIFs sida angående vad som sker med herrarna Pirjetä, Fagemo och Tarvainen.
Alla tre var som sagt frånvarande på dagens träning.

På artikeln på officiella hemsidan kan man läsa följande.
"Nästan alla spelare var på plats vid onsdagens testtagningar, med undantag för Casselståhl och Eriksson som båda håller på att flytta och sälja sina bostäder i Gävle respektive Bofors. De ansluter till truppen på måndag."

Med andra ord så verkade dom inte sakna de tre spelarna speciellt mycket.
Sen finner du en bild på Hurme och Välivaara där bildtexten är:
"Malmös två utlänningar: finnarna Jani Hurme och Jyrki Välivaara. "
Jag tolkar det som att vi har två utlänningar i truppen, och inte fler.

Drog ett mail till den som har ansvar för information i föreningen och undrade.
Brukar alltid få raka och ganska så diplomatiska svar. Denna gången var svaret att det får du ta med PA. Naturligtvis för att hon inte ville avslöja saker som hon ännu inte fått tillstånd till.

Damer och herrar.
Lasse Pirjetä, Jussi Tarvainen och Linus Fagemo. INGEN av dom spelar i Malmö Redhawks mer. PUNKT!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ante Thuresson
2007-05-02 15:49:11
Nu spekuleras det hejvilt angående Thuresson. Nu står tydligen valet uteslutande mellan Malmö och Timrå.
Jag skrev för en tid sen här på bloggen att Thuresson hade bestämt sig för Malmö. Och det hade han också, fram tills dess att Timrå började känna sig osäkra med Petr Tenkrats ankomst.
Talade i eftermiddags med en väl insatt person i Timrå IK. Och jag ifrågasatte om Tenkrat verkligen var ett seriöst rykte och svarat var glasklart "Väldigt seriöst". Så nu sägs det att Timrå väntar ivrigt på ett snabbt besked från tjecken, för då kommer det inte finnas utrymme att värva en talangfull 87:a som troligtvis inte accepterar en fjärdekedja.
Vi får helt enkelt se. Thuresson har satt deadline denna veckan. Och klyddar Timrå så blir det Malmö.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Första träningen för A-laget
2007-05-02 15:45:14
Då var A-laget i gång med den såkallade "obligatoriska" träningen.
Men särskilt obligatorisk var den dock inte.
Följande spelare skymtade inte när truppen körde löptester i Pildammarna idag.
Daniel Casselståhl
Lasse Pirjetä
Jussi Tarvainen
Linus Fagemo.
Vad tolkar vi detta som? Ja, Casselståhl skrev nyss på nytt och det lär ju vara en familjesak. För vad jag förstått är det en karaktärspelare ut i fingerspetsarna som inte skulle missa en träning utan någon bra anledning.
Men de andra tre. MYCKET intressant. Jag tolkar det utan tvekan som att vi aldrig mer får se dom i en Malmötröja. Den drastiska slutsatsen måste man bara dra när man till och med drar hit Jani Hurme.
Annars var tydligen samtliga på plats, och även Tobias Nilsson-Roos (f-88), som för övrigt varit den största talangen bland 88:orna i stort sett alltid, men har fått se sig förbisprungen på senare år. Det blir spel i J20 där och inget annat. Han ska tydligen dock träna med A-truppen i sommar.
Och ja, Mikael Wahlberg tränade.

Hur det gick på testerna får officiella hemsidan rapportera om, för det har jag verkligen ingen aning om.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Sök i bloggen
Ämnen