Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Kenny och Anja
2007-01-31 21:24:40
Gud vad söta Acne-Kenny och feminist-Anja är tillsammans. Och bredvid dom står Max "Jag-tar-ingen-kritik-mot-min-jättesuperbraiga-tidning-sydsvenskan" Wiman och stirrar som om de är hans stora idoler.
Det förstår jag verkligen. Anställer man Anja "Jag-skriver-krönikor-som-varit-nerskrivna-sedan-ett-år-tillbaka-och-bara-ligger-på-lager" Gatu som krönikör på tidningen så ser man nog upp till det mesta.

Kenny och Anja
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Malmö agerar!
2007-01-31 16:54:12
Riktigt skönt att se Malmö verkligen agera!
Casselståhl och nu bomben Jyri Marttinen som av någon underlig anledning väljer Malmö före både Timrå och HV71. Där måste vi ge ett stort plus till Peter Andersson och troligtvis Percy som går in med kulorna.

---

Detta innebär att vi nu har TOLV backar under kontrakt.
Vilka som får spela kommer bli mycket mycket intressant.
Lämnar Woolley eller Trnka nu?

---

Undrar om vi får se mer eller om det nu är stopp? En forward med bra attityd hade uppskattats enormt. Men hinner Malmö innan 24?

---

Linköpingsfloppen Oscar Ackeström drar tillbaka till Göteborg. Han kommer bli en helt annan spelare där än vad vi sett i LHC. Johan Fransson går motsatt håll och spelar med Linköping. Ytterst tveksamt om han lyckas däremot.

---

Nu precis värvade HV71 också. Pat Kavanagh från finska Saipa. 3 mål och 5 assist på 23 matcher. En breddspelare alltså.
http://www.hv71.se/nyhet.asp?sid=1376
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Vladimir Sicak
2007-01-31 16:41:35
Ja, nu är det alltså så att Modofloppen Sicak ska spela i Malmötröjan resten av denna säsongen.
Vi börjar se det positiva.
- Han har lyckats rätt bra i SM-liiga och gjort okej med poäng.
- Han hade +-0 i Modotröjan
- Han hade endast 12 utvisningsminuter i Modotröjan.
Negativt.
- Han är Tjeckoslovak, och den ekvationen går i regel inte ihop med Malmö.
- Han gjorde en poäng i Modo.
- Han har alltså aldrig presterat i elitserien.

Sämre än Woolley blir det iallafall inte, så på det stora hela är jag väl rätt nöjd ändå.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Silly går vidare
2007-01-30 15:43:02
Nu har Malmö bekräftat både Fedorov och Sicak. Vi får väl se vad som kommer mer.

---

Anledningen till att Kuusela valde Modo är att han ville spela i ett slutspel och ha chans att vinna något, enligt säkra källor. Vinna något? Ja, då väljer man ju Modo.

---

Martin Sevc som spelade i Färjestad förra säsongen hade varit en back av hög klass som jag gärna hade tagit in till Malmö.

---

Fortfarande inga bomber från kvalserielagen. Men jag är säker på att minst en kommer.

---

J20 möter Rögle ikväll 19.30. Självklart ska man vara där.
Wesslau, Jadeland och Westerling ska förstärka J20 ikväll. Ska bli kul att se.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tjeckoslovakomsättningen
2007-01-29 15:52:50
Tänkte bara redogöra hur omsättningen på Tjeckoslovakiska spelare varit i Malmö sedan april 06.

Martin Stepanek, David Moravec, Robert Tomik, Lubomir Sekeras, Rastislav Stana, Radek Duda, Andrej Nedorost, Milan Bartovic, Pavel Trnka och Vladimir Sicak.
På tio månader har vi alltså hunnit med smått fantastiska TIO spelare, alltså en per månad. Och ännu mer fantastiskt, sju av dom är väck, varav sex stycken har fått kicken!

Man kan inte annat än imponeras av att Malmö fortsätter våga ta in spelare som den nationaliteten fortfarande...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Det värvas friskt
2007-01-29 15:37:03
Nu märks det verkligen att vi går in i slutskedet av silly.
Många klubbar värvar.
Skellefteå värvat en kandensare från Norge, Malmö värvar Modofloppen Sicak, Linköping värvar en NHL-meriterad målvakt och Modo hugger den absolut hetaste så här i slutskedet och tillika samma spelare som jag hade lagt ner ett hästjobb på att få till Malmö sedan månader tillbaka om jag varit sportchef. Vi talar givetvis om Ässäts poängmaskin, Kristian Kuusela.
Som jag vetat i flera månader tillbaka så skulle det bli en riktig kamp om honom. Synd bara att det ska bli nu i slutet. Jag är helt övertygad om att skulle man gett sig på honom redan i december och verkligen visat hur mycket man ville ha honom så hade chansen varit betydligt större att få hit honom till Malmö.

Därmed är det också bevisat att Ässät nu gett upp säsongen och därmed är det bara en tidsfråga innan Marko Kivenmäki syns i något annat lag, om han själv vill. Han är trots allt strax över 30 och har troligtvis en familj att ta hänsyn till.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
17 poäng...
2007-01-28 14:35:32
... Är vad Ässät har upp till slutspelsplats i finska ligan. Och det är endast åttondelsfinal man går till då. Avancerar man från den är risken stor att man stöter på Kärpet som får hemmafördel. Givetvis måste dom inse det och släppa sina dyra spelare nu.
En hel rad poängstarka spelare finns det trots allt.
Marko Kivenmäki, forward 45 p (14+31)
Kristian Kuusela, forward 36 p (16+20)
Tero Konttinen, back 23 p (5+18)
I Kalpa finns det inget särskillt och dom har släppt Kurka till SSK.
De andra bottenlagen JYP samt Saipa har några poäng mer och kan nå åttondelen, men nog fan borde dom också ge upp säsongen och släppa sina bästa. Om inte annat har man fått indikationer på att JYP ska göra det då poängstarke backen Jyri Marttinen ryktas hit. Annat intressant som producerar poäng för

Jyväskyläs stolthet kan vara Ilari Filppula samt Miikka Männikkö.
Vi får väl helt enkelt se. Jag är dock väldigt svag för finska spelare. Om inte annat så är det där som MIF borde titta och inte till Tjeckien av diverse anledningar.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
J20-vinst
2007-01-28 14:18:37
Redhawks J20-lag slog idag Huddinge med 2-1 borta. Avgörande målet av Robin Weihager i PP.
Weihager måste upp i A-laget! Högerskytt, bra skott, ledargestalt, ung och en given framtidsman.
Har MIF ingen back spelklar till på torsdag mot Timrå så är det inget annat än skandal om Weihager inte får chansen. Om inte annat hade det varit kul för honom att prova på ES nu när vi inte har något speciellt att spela för.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Kvalserien nära...
2007-01-28 11:25:32

... För att inte säga klar!
Kvalserien är snart till och med ett faktum i praktiken.
Vi har 17 poäng upp till Djurgården och 10 matcher/30 poäng kvar att spela.
Vi har tagit 41 poäng på 45 matcher, något säger mig då att vi inte kommer ta igen 17 poäng på Djurgården på 10 matcher, dessutom har dom 11 matcher/33 poäng kvar att spela om.

Så fredagen den 7 mars är det bara att ställa in er på att infinna er på något av följande ställen.

Malmö Isstadion, Ängelholms ishall, Ejendals Arena, FM Mattsson Arena, Rocklundahallen eller Axa sports center. Ja, det kanske till och med kan bli en skräll och vi får spela i Växjö Ishall eller SkyCom Arena. Vem vet.


Jag kommer garanterat vara där iallafall. Jag har sparat en jävla massa komptimmar på jobb för detta och förvarnat min chef. Det borde DU också göra!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
10 millar
2007-01-27 22:37:49
Tänk om man haft V7:an idag. 10 millar gav det på Jägers som man tyvärr missade.
Jag har hela veckan sagt att Baron Rols skulle vinna sista och det gjorde han som andrahandsfavorit, bakom jättefavoriten Hurricane Line.

---

I vanlig ordning när det arrangeras V75 på Jägersro är det hemmakuskarna som regerar. Denna gången fem av sju från hemmakuskar, märkligt nog inte en enda seger för Erik Adielsson.
Tur att inte Björn Goop vann någon han heller då.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Idrott
Ett gäng hundar gjorde bort sig...
2007-01-27 22:28:30

Då var även hemmasviten sprucken. 3-8 mot Frölunda och det var aldrig något snack om saken.
Vi var på sittplats ett rätt bra gäng. Men att göra sig hörd mot ståplats med en 300 man stark Frölundatrumklack emellan var inte speciellt lätt. Vi tog det givna alternativet att gå till stå och köra tillsammans.

På isen var det ärligt talat inget annat än pinsamheter som pågick. 3-8 mot Frölunda hemma är INTE okej. Fast visst, en jävla massa skador. Men att vika ner sig på det sättet är fullständigt oförsvarbart.
Nu ska man väl inte spy galla för mycket, för då kommer där säkert någon klok jävel och påtalar hur jävla dålig supporter man är. Men tro mig, mot Timrå på torsdag står man där likförbannat igen och stöttar!

Ett par banderoller på plats idag.
Ur MIFs onlinerapport att döma så var det bara en av dessa som hölls upp.
Första med ett klart och tydligt budskap "Calle, vi lider med dig - ersättare är ett måste!". På den andra stod det "Styrelsen - AGERA!".

Fick förresten ett sms av en engagerad under matchens gång med en kort men väldigt klart budskap "Få matchen stoppad!".
Ledsen, men det var inte mycket vi kunde göra...

---

Kul förresten att J20-grabbarna tog poäng mot SSK och en sen kvittering i 59.58 in i sista perioden. Gustav Nyquist slog in kvitteringen. Och den grabben har verkligen näsa för mål. Det fina är att han är 89:a, dvs endast B-junior!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
En ryss
2007-01-27 10:54:25
Är en ryss vid namn Fedor Fedorov verkligen vad Malmö behöver? Återigen är det något som KAN vara bra och inte på något sätt ett säkert kort.
Varför lägger vi inte krut på att locka över en poängstark finne. Det är bara att lasta upp pengarna han ska ha. Det gäller att rädda klubben kvar. Det gör man inte med en fullständigt karaktärslös rysk spelare som producerat sådär. Vi måste vara säkra på att han lyckas.

Jag är dock säker på att detta är en av två eller tre forwards. Tjeckien och Finland kommer överväga att släppa spelare alltmer, desto längre vecka fem lider och vi närmar oss onsdag klockan 24.00.
Ässät borde vara mycket angelägna om att släppa de dyra spelarna Kivenmäki och Kuusela när dom iprincip missat slutspel. Det som talar emot är det faktum att man verkar tro att man kan ta sig dit när man värvade dit Johan Fransson från Frölunda.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Wiita
2007-01-27 10:54:15
Självklart kommer Malmö signa Martin Wiita från Almtuna nu när han är reggad och klar.
Man kommer bestämma sig för att ta honom när man tittar över ekonomin på onsdagkväll och sista timmarna återstår av transferfönstret.
Om vi tittar på http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=4-AV_ID=574307,00.html så finns följande att läsa:
"- Jag var tvungen att skriva på övergångspapperen före klockan tre om det skulle bli något. Men sedan ändrade de sig och de skriver nog tillbaka mig till Almtuna i morgon (läs i dag), förklarar Wiita."
Vadå före klockan klockan tre!? Transferfönstret stänger 31 januari 24.00 och inget annat.

Spelar Wiita en enda match för Malmö har vi definitivt grävt vår egen grav.
Han har inte ens stuckit ut från mängden under sina år i allsvenskan och hans smått fantastiska poängskörd i år kan man inte annat än imponeras av, ett mål och två assist, på 14 matcher. Det måste varit det Malmö gick på när man reggade honom. Eller var det kanske det faktum att han fyller 34 år nu under februari. Fast det kanske är för ungt ändå...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ingen Weihager imorgon
2007-01-26 21:56:23
Nej, det blir ingen Robin Weihager hos A-laget imorgon heller. Trots att han tränat med A-laget under en ganska lång tid nu så åker han med J20 för deras matcher i Södertälje och Stockholm i helgen. Tråkigt tycker jag då Robin på allvar visat att han är en mycket duktig back. Rightskytt, mycket poäng och en ledergestalt. Och det syns verkligen. Det är verkligen inte konstigt att han trots första året som A-junior är kapten i Redhawks J20-lag.
Jag ser honom som given i nästa års backbesättning.

Backarna börjar som tur är komma tillbaka till A-laget.
Sekeras och Woolley tränar båda två och Björk spelade mot Skellefteå senast. Tur är väl det.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Äntligen fredag!
2007-01-26 14:46:53
Då var det äntligen fredag!
Skönt som satan.

---

Ska strax iväg till ladan och måla lite banderoller till förmån för Calle som verkar vara borta resten av säsongen enligt kvällspressen. Stor fet jävla suck!

---

Glömde ett viktigt pris jag tagit hem. För ungefär ett år sedan står jag i Arbogas ishall och fångar en röd tennisboll modell mjuk och kammar hem en ålandskryssning.
Kul med kommentarer i det inlägget från andra som vunnit lite småsjuka tävlingar. Mer sånt!

---

Min sexling gick förresten åt helvete på en futtig match i veckan. IFK Tumba kunde inte besegra bottenlaget Kristanstad på hemmaplan till 1.25. 700 kr adjö på det.

---

Låt galningen som satte en kniv i en åttaåring gå samma öde till möttes som Saddam. TVI!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Stana till LHC
2007-01-26 14:41:41
Då har Malmö gjort sig av med Rastislav Stana som går till Linköping. Man känner sig nöjda med att ha Korhonen och Wesslau (Som för övrigt INTE imponerade speciellt i J20 i helgen).
Första tanken är att om Korhonen går sönder så är det katastrof. Andra tanken säger mig att Stana börjat gnälla när han märker att Korhonen mer och mer tar över som etta.
Vi får väl se var det leder, klart är iallafall att det nu frigjorts en massa pengar att inhandla en riktigt bra klasspelare för. Förhoppningsvis var Linköping desperata nog och betalade bra...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Vinna - inte delta
2007-01-25 20:02:23

Har glömt berätta att jag kammade hem frågesporten på tåget till Göteborg och vann tusen spänn på Sova-butiken.

Frågorna var idrottsfrågor i alla möjliga kategorier. Kunde det mesta, men checkade av med Frisco och Cedervall för säkerhets skull.

RÄtt märkligt ändå vad mycket jävla skit man går och vinner på. Det mesta man ställer upp i vinner man.
Senaste året har man gått och vunnit tre CD-skivor på P4s "Ring så spelar vi", tusen spänn på Sova-butiken på en frågesport och itne minst 2000 spänn i kvällspostens tävling "MrX". Detta är bara det senaste halvåret.

Annat som kan vara kul att nämna är att man vunnit tittartävlingen på klassiska söndagsöppet, har fått min teckning med i lilla sportspegeln. Har dessutom kammat hem en resultattävlning på Mallorca 96 då jag tippade rätt i Em-finalen mellan Tjeckien och Tyskland (1-2 Golden goal), en flaska skumpa och en jävla massa pesetas fick jag för det.

Fick bara lite tankar på alla sjuka grejer man tagit hem...

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
En helt vanlig onsdag
2007-01-24 18:29:17
Halva arbetsveckan klar, till och med mer än så, löning imorgon.
Kort och gott, man är rätt nöjd just nu.

---

Backkris i Malmö. Mitt förslag, flytta ner Jussi på backen som en engagerad och stor hockeyvettare från Umeå räknat ut vore det bästa. Jag håller helt klart med. Kan Åkerman, kan Jussi.

---

Transferfönstret stänger om en vecka och några timmar. Snart kommer det börja röra på sig rejält i Malmö, Leksand, Södertälje och Mora.
Kanske ordnar Västerås och Rögle in något också?
Minst en kanonvärvning kommer vi få se, jag hoppas att det är Malmö som står för den.

---

Spelade en sexling ikväll. Återkommer med resultat om det faller väl ut!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Timmy i Sydsvenskan
2007-01-23 20:37:10
Ni har väl sett att Redhawks säkerhetsboss, "Timmy Olsén" var i tidningen i helgen...
Här är iallafall artikeln: http://sydsvenskan.se/lund/article211656.ece

Han vaktar cyklar på Lund central, om han bara visste vad som hänt på Lund C en gång i tiden så skulle han nog inte vilja fortsätta jobba där ;)
Vad som hände vet dom som vet, dom andra behöver inte veta. Men riktigt kul och sjukt är det när man tänker tillbaka.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Ett tack från Carl
2007-01-23 19:15:17
Calle Söderberg skickade mig ett sms som tack för blommorna jag från RS lämnade till hans far som han lämnades vidare till Carl. Hälsningen såg ut så här:
"Tack så jättemycket för blommorna och omtanken, uppskattas verkligen!! Min pappa gav mig dom och sa att det va en kille som gått på dammfri som lämna dom så jag tänkte det måste varit du :-) Hälsa dom andra och tack än en gång! Ha det bra"
Kan inte annat än tacka själv och hoppas vi snart får anledning att tacka igen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Skoog till Olofström
2007-01-23 18:22:59
Simon Skoog alltså.
Jag var väldigt skeptisk redan när han värvades till Malmö. Så här stod det skrivet i min förra blogg:
"Vad ska man säga, nu är det plötsligt vi som tagit över Simon Skoog. Vad är problemet att signa vettiga spelare om man nu tvunget ska göra det?
Det måste vara en enorm bedrift att gå sin tredje klubb på en höst. Pinsamt att vi tar emot honom! Uruselt, har varit irriterad hela jävla dagen på jobb för detta. Brynäs nionde back tar vi emot med öppna armar, känns verkligen bra!
Det värsta av allt, han är signad över säsongen 06/07 också, det måste kännas bra att vi över säsongen 06/07 som förhoppningsvis innebär elitseriespel har två suveräna spelare i Simon Skoog och Toni Mäkiaho signade. Är det verkligen ingen som fattar att det är just den typen av spelare vi inte behöver om vi inte ska bli ett jävla jojo-lag i seriesystemen?
Jag blir så jävla förbannad!"
Jag fick GANSKA rätt om man säger så.

Sådär skrev jag den 11 november, samma dag som Redhawks presenterade honom. Nu har Simon Skoog lämnat ytterligare en klubb efter sin visit i Herlev, bottenlag i danska ligan och gått till division 1(!) och Olofström! Herrejävlar alltså.
Länk: http://www.oik.se

Simon Skoogs karriär sedan september 05.
September 05, spelar i HV.
Oktober 05, lämnar HV för Brynäs
November 05, lämnar Brynäs för Malmö
Oktober 06, lämnar Malmö för Herlev
Januari 07, lämnar Herlev för Olofström.

Dessutom säger Simon i pressmeddelandet som skickats ut till media att han vill spela i en klubb högre upp samt att han kommer spela i Mörrum någon gång under sin karriär, allt för att lugna Mörrumfansen som enligt uppgift är i uppror.
Passande nog gör Simon Skoog debut redan imorgon då Olofström tar sig an, just det - Mörrum!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Finnar kan
2007-01-22 18:35:39
Även finnarna har så smått börjat med tifo-verksamhet. Mestadels Jokerit då. Man startade 2004 "Ultras Jokerit" och man får väl säga att dom presterade ett helt ok tifo nu senast.
http://www.youtube.com/watch?v=Uxfecsczn-8
På banderollen står det något i stil med "Åren flyger förbi, kärleken växer sig starkare - för oss finns bara Jokerit".
Lägg märke till att man är en hel del människor som hjälper till när arrangemanget förbereds. Så borde vi ha det i Malmö också och inte att nån kommer på att flickvännen ligger hemma i soffan och väntar, att man glömt äta middag eller att man har något annat sådär jätteviktigt.
Helhjärtat ska det vara. I kvalserien så jävlar.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Läktaren
En helt vanlig måndag
2007-01-22 17:48:58
Då har man gjort en helt vanlig måndag på jobb.
Fick förlängt några månader till idag. Finemang. Då behöver man inte bli ruinerad för att man ska åka på allt i kvalserien.

---

Skellefteå borta ikväll. Jag är inte på plats. Skönt.
Vinst förra matchen är en säker förlust, tyvärr.

---

Tydligen lite stökigt i Nyköping igår. Boforsfansen hade tydligen varit så farliga så dom skrikit hatramsor i Nyköping City. Oj!
Avd: Media snackar upp ännu en sak.

---

Popcorn på lördag!

---

Sittplats på lördag era mentala jävlar!

---

Nya ramsan går så här till er som undrar.
Vi é Malmö, Vi é MIF
Vi é Skåne, Vi é Sverige
Vi é IF Malmö Redhawks
Vi é nordens bästa lag.
Challalalala........
Melodi: Han tog av sig sin kavaj.
Författare: Robbe. Krädd utdelas härmed.
Tänk dock på att det är en GLAD ramsa så vid underläge 0-2 mot Djurgården i omgång 53 med 14 poäng upp till säker mark är det ingen höjdare att dra igång. Snälla håll det så också.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Kvalserien
2007-01-21 21:29:22
Kvalserien närmar sig med stormsteg. Förvånansvärt vilket suveränt schema det är i år.
Åka på allt är givet. Ledighet kan ni börja förvarna era chefer om nu gott folk.
Här kommer speldagarna.
OMG 1, Fredag 9 mars, 19.00
OMG 2, Söndag 11 mars, 16.00
OMG 3, Torsdag 15 mars, 19.00
OMG 4, Lördag 17 mars, 15.00
OMG 5, Måndag 19 mars, 19.00
OMG 6, Torsdag 22 mars, 19.00
OMG 7, Lördag 24 mars, 15.00
OMG 8, Måndag 26 mars, 19.00
OMG 9, Fredag 30 mars, 19.00
OMG 10, Söndag 1 april, 16.00
Fyra vardagsmatcher, två fredagsmatcher och fyra helgmatcher.
Fungerar detta som jag vill ser schemat ut enligt följande.
Mora hemma, Södertälje borta, Rögle hemma, Leksand borta, Västerås hemma, Mora borta, Södertälje hemma, Rögle borta, Leksand hemma och sist Västerås borta.
Då får vi bortamatcherna på Söndag, Lördag, Torsdag, Måndag och Söndag.

Så bra ska vi nog inte få det. Men drömmen vore det.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Jävligt moget
2007-01-21 12:23:12
Lasse Pirjetä och några till kände att dom var värda en dunderfylla efter 3-1-segern mot Modo. Speciellt med träning på schemat idag 11.00-12.00. Ja, men då var ni väl det pojkar med 12 poäng upp till säker mark.
Men det kanske var så att dagens isträning var inställd av tränarna för en bra genomförd match mot Modo? Ja, men det är man väl också värd efter seger och 12 poäng till säker mark. Jättevärd.

Åh Lasse Lasse.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ny kategori
2007-01-20 23:53:30

Startar en ny kategori här i bloggen där både det ena och det andra kan ryktas och avslöjas.
Mycket kan vara helt med osanning. Men kul att höra alla spekulationer samt rykten.

En fågel säger följande just nu...

¤ Leif Boork som tränare i MIF till hösten. Sjukt rykte, säger jag
¤ MIF, Mora samt Leksand jagar Ässät-duon Marko Kivenmäki/Kristian Kuusela. Fördel Dalaklubbarna med finska tränare, säger jag.
¤ Sista matchen för några publikvärdar är avverkad. Skönt, säger jag.
¤ J20-tränaren Magnus Hävelid tar över LHC är det senaste. Varför inte, säger jag.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Det viskas
Kommentera är tillåtet
2007-01-20 23:52:21
Kommentarer till mina inlägg är tillåtet och ett sätt för mig att se om det uppskattas att man delar med sig av tankar och stora delar av sitt liv.
Så kommentera på! Och sprid bloggen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Vinst
2007-01-20 21:31:28
Vi slog Modo med 3-1. Innebär förlust mot Skellefteå på måndag. Men det är jävlar i det dags att bryta den trenden. Men det blir jävligt svårt. Lite folk på ståplats idag. Ta er dit i kvalet bara!
Vi har nu 12 poäng upp till tionde platsen. Inte speciellt troligt va...
En runda till Lorens efter matchen blev det också. Galet mätt efter vitlöksbröd, ryggbiff och potatisgratäng. Avd: nyttig mat.

---

Några publikvärdar fortsätter tydligen inte nu. Skönt kort och gott. Det är mer hönsgård än det någonsin varit. Gör er jobb istället för att gnälla och snacka rent och kvalficerat bullshit som man gjorde i skolan era långsinta jävlar.
Kjell och Claes - Ruggigt imponerande att ni orkar. Fett krädd.

---

Tydligen litta jidder i Luleå idag. Skönt med känslor!

---

LHC sparkar Gunnar Persson. Inte direkt oväntat! Torgny Bendelin tränar Linköping säsongen ut är mitt hetaste tips!

---

Det behövs hysteriskt mycket folk som gör saker i RS nu. Och då menar jag akut! Knappt någon tar ansvar för något längre. Det är en katastrof! Snart är mer eller mindre ett rullande schema på vad som ska göras på matcherna ett måste. Verkligen! Kom till buren nästa match och erbjud dina tjänster och ta intiativ!

---

Två veckor sen drar man till Åre för alpina VM. Ska bli jävligt gött! Väldigt annorlunda grej att åka på ett alpint VM, riktigt kul.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Välivaara
2007-01-20 21:30:37
Jyrki Väälivara. Sicken kanonvärvning det var av Peter Andersson!
En lugn och stabil kille som dessutom producerat bra med poäng. 13 poäng på 28 matcher är riktigt bra av en back som ansågs som Linköpings sjundeback.
Jyrki får knappast det berömet han förtjänar heller. Jag vill verkligen lyfta fram Välivaara som en av de bidragande orsakerna att vi nu vunnit tre raka hemmamatcher.

Det bästa av allt är att han har kontrakt över nästa säsong också. Finemang!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Götet igår
2007-01-19 16:17:12
Vart i Göteborg igår. Intressant resa med tågvagn som MIF abonnerat.
Skulle hämta Robin men halvvägs till centralen kommer han på att han glömt pokerbordet. In å hämta Linda och dumpa henne på centralen så hon fick bocka av.
Sen blev det snabba ryck genom stan hem till Robin igen och sen en taxi till centralen, men vi hann utan problem.
Omgående börjar vi det illegala lirandet. Gick åt helvete. Nog om det.

Anländer till Göteborg. Kaos. Ingen vet nånting och MIF har organiserat det sämre än vad Dunder är som publikvärd. Dvs en katastrof.
Vi kommer efter många om och men rätt och Scandinavium nästa.
Matchen börjar och i slutet av första är det folk uppe på räcket.
En idiot till publikvärd vi kan kalla "Kent Sundqvist" håller på att beröva Tim livet, ungefär. Ett jävla tumult. Slutar med att två åker ut. Jag blir tosig och kräver att vi står upp för dom och går ut själva också. Ingen verkar vara speciellt sugen. Tur var väl det för pojkarna kom in igen. Och den stackars snuten som tog ut båda två blir förflyttad till andra sidan hallen. En klar pik om hur jävla fel han gjorde. Dom hade inte gjort ett skit mer än att säga att dom inte gjort något när det blev tal om diskussion.

***

Tänk att popcorn kan vara så viktigt för vissa.
Jag lovar, jag är inte sen att köpa galgarna...

***

Matchen går åt helvete. Vi åker hem och spelar poker hela natten. Värre var det i morse när klockan ringde 04.45 och en arbetsdag väntade. Man har mått bättre, det lovar jag.

***

Mats W, du har fötterna på jorden och en jävligt fin attityd, fortsätt så!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
SSK värvar Kurka
2007-01-17 16:24:57
Södertälje värvar tjecken Tomas Kurka från Kalpa i SM-liiga.
Tjecken har misslyckats rätt hårt i år, men förra året var han ruggig tydligen.

Ödets ironi att det var just i Scaniarinken jag hörde namnet första gången. Då sa Vesa till mig "Vi borde värva Tomas Kurka till nästa säsong."
Det var i kvalserien 2006 det. Står jag i Scaniarinken 2007 och ser Tomas Kurka sänka Malmö så är det riktigt otäckt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ännu en dag
2007-01-17 16:12:49
Då har man gjort ännu en arbetsdag. Känns så j-kla gött att sluta redan innan klockan tre.
Gårdagen var minst sagt tradig. Satt på en vårdcentral halva kvällen för något som inte var något, men som ändå visade sig vara något. Så går det väl när man har en läkare från Leningrad, Kiev, Gdynia eller var f-n han nu kom ifrån. Skitsamma. Satt och lyssnade på radion hela tiden och min stensäkra tvåa på HV satt där den skulle.
Sen vänder Herning 0-3 till 4-3 och 587 pengar till mig. Jadå.

---

Susanna Kallur, herregud. Vilket looserland vi är. Vi hyllar ett EM-guld i friidrott i en riktig skitgren. Idrottskunskapen är på topp hos det svenska folket.

---

Ska snart iväg och lämna över lite blommor till Bengt Söderberg, som ska förmedlas vidare till undret han själv skapat, Carl. Det är han värd.

---

En signerad klubba av Jason Woolley. Tillåt mig gapskratta.
http://www.malmoredhawks.com/engines/page___681.aspx
Förresten. Jussis matchanvända tröja? In your dreams!
Det är ett ihopplock med siffror som är satt på en tröja. Varför har annars Kim Johansson spelat med #:19 hela säsongen i J20? Inte har dom satt ihop dom siffrorna bara för hans skull. Juniorerna tar vad som blir över.
Men visst, klubben kan tjäna pengar, men kör ett ärligt spel!

---

Ni som undrar, tåget till Göteborg blir bara inställt om det typ kommer en Gudrun/Per igen. Så lugn, gott folk. 12.55 ses vi på Olearys, sen 13.32 rullar det fullsatta InterCity-tåget till Göteborg.
Poker ombord, hör av er om ni är sugna.
Finns för övrigt ett fåtal platser tillgängliga... Hör av er till mig om ni vill ha dom. johan.sv@hotmail.com.

CIAO!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Helt sanslöst.
2007-01-15 22:42:29
Det finns inga ord för hur bedrövligt det är att Susanna Kallur vinner Jerringpriset. Jag skulle vilja säga att det är en praktskandal!!
Hon vinner alltså ett EM-guld när Afrika, Asien och USA inte deltar. Snacka om loosermentalitet.

SKANDAL!!!!!

---

Vi vann visst med 3-1 mot Mora. Om jag förstått det rätt förlorar vi mot Frölunda på torsdag då.

---

Nedre stå tände hela klacken idag. Skön gnista. Längesen man gav så jävla mycket redan från början. Allt har känts typ helt dött innan.
En sak stör mig kopiöst dock.
När det körs i "I medgång och motgång" ett bra tag och Mora gör 2-1 så dör det helt och då är vi ett litet (notera litet) gäng som fortsätter ösa på. För det var väl i med OCH motgång!?
Till slut blir ståplats så trötta på det så dom öser på med annat, tända till tusen. Det var iaf kul att det blev så. Synd dock att det är det som krävs för att man ska öppna truten istället för att koncentrera sig på att sjunga för laget.
En klart godkänd insats av ståplats i vilket fall. nedre stå på G, Thomas trummar bara bättre och bättre, även om det fortfarande är överdrivet mycket för min och den bevisat framgångsrika metoden för att lyckas på en läktare. Men är det så det ska vara för att skapa tryck, så fine för mig. Det är det enda vi behöver. Tänker inte tjaffsa emot för att jag har större ambitioner, men jag tänker iallafall inte banka mig i bröstet åt en bra insats. Det viktiga just nu och framförallt i kvalserien är att laget har stöd hela vägen.

---

Susanna Kallur. Jisses.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Idrott
Hata Nybro!
2007-01-15 00:05:45
Man kan lugnt säga att jag inte precis avgudar Nybro just nu.
Hade en femling där alla andra fyra matcher satt som de skulle och så har vi Nybro kvar på den. 7-1 senast mot Hammarby hemma. Stensäkert! Jo, tjena!
2-2 blir det.
100 spänn på den femlingen till sju gånger gick åt helvete. På en säker match.
Hade dessutom tio stycken tripplar á 10 kr på alla fem matcherna runt om. Sex av dessa gick i stöpet tack vare Nybro.

---

Nu på kvällen vart det iallafall poker. Två rundor åt helvete. Åkte ut nästan först. Till sista rundan blev till slutligen headsup. Går all in på en kung/tio. Jag leder rejält och får en syn på en 2/5. Naturligtvis träffar han femman. Men på sista kommer kungen som en skänk från ovan. Då gick man iallafall inte minus där också.

---

Burra gör debut i Pantern. Omgående poäng i powerplay. Räkna med mer framöver.

---

Svensk 2-0-förlust mot Venezuela. AVD: Jaha, och!?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fritid
Debut idag för Burra
2007-01-14 13:42:10
Det är inte utan att man med spänning ser framemot Robert Burakovskys återkomst till svensk hockey idag när han spelar sin första match med Pantern.
Ska jag vara ärlig hade jag gärna sett Burra i MIF igen, trots åldern. Han är ju exakt den vi behöver i powerplay! Han har fortfarande ett bra skott och är fortfarande snabb. Han hade knappast gjort bort sig! Jag var själv imponerad av det jag såg han göra i Herlev-tröjan mot oss i träningsmatchen i augusti.
Tror dock inte Peter Andersson hade vågat värva hem honom för resten av säsongen. Han hade väl mer eller mindre gott samma öde till möttes som Saddam isåfall. Synd, för vi hade haft nytta av Burra betydligt mer än vi har av exempelvis Marcus Paulsson, Lasse Pirjetä och Mikael Johansson.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Pinsamt
2007-01-14 01:28:36
Då har man startat blogg igen. Denna gången ska den hållas vid liv jävligt mycket.

Återigen förlust mot Skellefteå borta. Återigen pinsamt. I det läget vi befinner oss i är det inte okej att ha 0-3 en bit in i andra. Då ska det stå 0-0 eller 0-1 om det nu ska gå så jävla illa.
På Rs forum höjs det återigen röster om hur mycket kvalserie det blir, inte hörde jag ett skit av det efter 8-3-segern mot ett uselt Linköping i måndags. Själv kände jag ingenting efter den segern. Den glädjen kan man möjligen känna om man tar typ fem raka till efter det så man får häng.

För övrigt vet jag inte hur många gånger man läst och hört om hur bra vi spelar. Tisell var nöjd efter 6-2 mot Luleå i Delfinen. Så jävla svenskt! Bara vinster räknas. Det är förlorar-mentalitet så det visslar om det att vara nöjd med spelet efter en 6-2-förlust.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Första inlägget
2007-01-14 01:23:01

Välkommen till min nya blogg!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Sök i bloggen
Ämnen