Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Visa lite tacksamhet, MIF!
2007-02-28 14:54:49
MIF har via ett brev till alla årskortsinnehavare tidigare gått ut med vad som gäller i kvalserien. Dvs man kan få köpa biljetter till kvalserien som årskortsinnehavare. Jag ställer mig ärligt frågan, varför?
De som har årskort borde verkligen få fortsätta använda det istället, för att klubben ska ha bästa möjliga stöd på läktaren. Det har kanslifolk själv sagt, "Vi vill att arenan ska vara fullproppad, så det blir ett helvete att komma hit". Och så gör dom på detta sätt. Fullständigt ohållbart i längden att inte belöna de lojala för en gångs skull.
Vi har haft nog pester denna säsongen, och när pesten ska avslutas med en jävligt onödig kvalserie för ett lag med mittenlagsbudget så ska man kräva de som betalt för alla matcher hela säsongen, på ännu mer pengar.
Tänket är ju att se positivt och då se hur man kan tjäna extra pengar på att få fem extra hemmamatcher i slutet på varje säsong, för fjärde säsongen i rad. Bedrövligt!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Stackars Växjö
2007-02-28 06:30:22
Satt och glodde på playoffen sent igårkväll.
Tycker ärligt talat synd om Växjö som är 19 sekunder från att slå ut Löven. Och tänk vad skönt det vore om dom gjorde det. För nu när Västerås är ute är det plötsligt Löven som är det högst rankade laget från serien.
En Växjövinst idag istället hade suttit smaskens. Då blir det plötsligt dom är lag rankat högst och får hemmafördel i en direkt avgörande mot Nyköping.
Vinner Löven dagens match är det nog dom som spelar kvalserien, för inte skräller väl Nyköping där också? Men vem vet, dom är rätt oberäkneliga.
På tal om Nyköping. Rätt intressant att det är melodifestivalen, andra chansen på lördag. En speldag som Nyköping nu har hemmamatch oavsett om det är Löven eller Växjö man möter.
Det lär bli tal om att spela i gamla hallen, Rosvalla eller får man väl flytta till Scaniarinken i Södertälje. Hur som helst så är lösningen inte direkt optimal.
I Rosvalla går där inte in mycket människor = mindre pengar.
I Scaniarinken får man spela på neutral plan, dessutom är det fem mil dit = ingen tar sig dit, sportsligt sämre.

Playoff, slutspel, kvalserien - Vi snackar bästa perioden på året.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
"Fylleskandalen" del 2.
2007-02-27 18:19:19
Då har man läst kvällspressen och jag måste säga att jag tycker det är väldigt konstigt att alla utom Fedorov sopar detta under mattan. Han håller bara käften, vilket är helt rätt. Dom har fått sitt straff och böter delas ut. Dom ska inte behöva hålla på i media också.
Jag har själv SÄKRA källor på att det inte bara dracks "några öl" från vissa. Varför hycklar dom? Det är inget att skämmas för. Ut med språket. Det var ju ändå träningsfritt på söndagen.
Ja, det dracks groggar och ja, det dracks shots. Från vissa.
Det enda vi kan vara rörande överens om är att något fylleslag var det inte tal om och att det gick lugnt till.
Har försökt forska i saken med folk som var på plats och nu dragit denna slutsats.

--- 

Bloggen var förresten först att avslöja namnen på de inblandade. Det är ju trots allt så att när man lägger ut lite sånt skvaller så vill man vara först. Skönt att ha kött på benen och inte bara spekulera en massa.

---

Varför kommer förresten just denna krökningen ut i media?
Kanske för det var lönehelg med 800 gäster/1600 ögon på Étage och att där väldigt uppenbart fanns de som blev väldigt irriterade på plats.

---

Tur att inte någon visste om att det krökades DAGEN INNAN matchen mot Luleå i torsdags från vissa håll. Normalt sett så lackar jag själv på en sån sak, men nä, jag orkar inte beblanda mig i deras liv. Och dessutom så snackar vi endast "någon öl" på riktigt här.
Tänk om aftonbladet vetat om det...

---

Anja Gatu (!!!!!!!) levererar en ganska bra krönika med en intressant sak.
Saxat:
"Det som gör mig mest orolig med hela historien är att en av spelarna säger i en kvällstidning att han hade druckit fyra eller fem öl och "kanske någon drink också" men att han inte känt sig direkt berusad. Det svaret är svårtolkat. Eller inte. Stämmer det dricker den spelaren ordentligt betydligt oftare än bara någon gång. Då är inte det här något klantigt undantag, då snackar vi en riktig festprisse. Den som aldrig dricker alkohol blir rejält berusad av de mängderna. Eller också har han ingen som helst koll på hur mycket han har druckit och drar till med något som låter bra."
Faktum är att det där stämmer ganska bra. Faktiskt.
Dock inte speciellt förvånande att hon skulle vara framme och hugga detta direkt.

---

Nu tar vi åt oss av ursäkten från grabbarna, stryker ett streck över skiten och går vidare.
"FYLLESLAGET" PÅ ÈTAGE.
Så.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Det såkallade fylleslaget
2007-02-26 09:29:58
Stor rubrik på aftonbladet idag om Malmöspelarnas stora fylleslag. Vardagsmat säger jag.
Men rubrikerna är faktiskt lite väl stora. Så blir det när kvällstidningar får reda på saker och ska göra rubriker av skitsaker för att sälja lösnummer.
I själva verket så fanns det såklart de som var fulla på Etagé i lördags, men vi får inte glömma att det var träningsfritt under söndagen och att fylleslaget var inte SÅ enormt som AB vill få det till.

Här är förresten namnen som hjälpt Aftonbladet att sälja lösnummer idag.
Andreas Thuresson, Gustaf Wesslau, Johan Björk, Mikael Wahlberg, Fedor Fedorov och Lasse "Etagé" Pirjetä.
En väldigt liten del av dessa var fulla, dock inte dräggfulla, andra stod endast på dansgolvet och raggade brudar.
Vem som gjorde vad tänker jag inte gå in på, då jag dels inte var där och för att jag inte tycker det hör till saken.
Vad som är klart är dock att vi supportrar inte gör någon stor grej av detta och det anser jag inte att Malmös ledning varken ska eller har råd att göra.

Länk: http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,1009097,00.html
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Söndagen
2007-02-25 22:41:19
Växjö och Nyköping vann sina hemmamatcher i playoffen till kvalserien. Klart intressant faktiskt. Nu åker antingen Löven eller Västerås ut. Den saken är säker. Tror inte båda två vinner två raka hemmamatcher.

---

Jag hatar Udinese. Först gör man 2-1, tappar till 2-2, sen har man moral nog för att göra 3-2, bara för att två minuter senare släppa till 3-3. Det var den vinsten det, i vanlig ordning.

---

En söndag som denna med ett besökarantal på över 600 vill man såklart leverera saker till läsarna.
Jag har en del intressant, men jag måste nog smörja mina källor mer innan jag går ut med saker.

---

Veckan annars ser intressant ut. Två hemmamatcher och på fredag vet vi senast vilket lag 5 i kvalserien blir och därmed är det lottning efter det.
12 dagar till kvalserien. Ska bli hysteriskt spännande!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Reklamen på SvenskaFans.com
2007-02-25 14:29:22
Mitt avslöjande angående Markus Matthiasson  har gjort att besökarantalet på denna bloggen skjutit till höjden. Naturligtvis beror det på att Jerka på SvenskaFans.com tog mitt avslöjande på största allvar och skrev ut det på Höknästet.
Mot normala 250 besök om dagen, är siffran just nu uppe i 390 och då är klockan bara halv tre.
Återigen berör bloggen, vilket är kul.

Länk: http://www.svenskafans.com/hockeyzon/artikel.asp?id=155415
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Kaostifo är snyggt
2007-02-24 23:05:55
Jag är väldigt svag för kaostifo likt Leksands mot Västerås igår i Rocklunda. Flaggor, konfetti, serpentiner. Mer behövs inte för att förgylla en läktare fullständigt.
Dessutom finns det ett stort intresse för att se matcherna PÅ PLATS och verkligen stödja sitt lag.
Tycker bilden nedan är läcker, mycket läcker och något alla borde sträva efter att Malmö Redhawks spelare en dag får uppleva.

Leksand i Rocklunda
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Läktaren
Martin Chabada
2007-02-24 18:58:14
Luleås Martin Chabada gjorde bort sig grovt under dagens match. Men endast någon minut kvar och ledning 4-2 så blir han av någon anledning fullständigt rosenrasande och börjar fäkta och slå med sin klubba i båset.
Till slut gick klubbskaftet av och det flyger rester av den upp på läktaren.
Det snackas om läktarvåld hit och dit, men var går gränsen på hur en spelare får uppträda egentligen?
Det sitter kanske folk på pressläktaren som skriver på sina datorer, om det då kommer en klubba uppflygandes för att Martin Chabada inte kan hålla sig lugn och behärska sig lite vid en SÄKER ledning med 4-2, ska man då behöva vara rädd om sina grejer eller sitt huvud för det?
Och ännu värre tycker jag det är att han inte kan sträcka upp handen och erkänna sitt fel, utan hånflinar mot läktaren när ställer frågan vad f-n han håller på med. Dessutom tyckte Pavel Skrbek det var jättekul.
Om det nu är så illa när folk blir upprörda på läktaren och kanske öser in ett program eller något mynt på isen, hur illa borde det inte vara då om en spelare öser upp en avsliten klubba som är rätt vass och har en rätt bra fart när det flyger upp?
Man ska nog ringa tidningarna... Nånstans går gränsen för hur man får beté sig egentligen. Om det nu ska vara såååå hårda straff mot de som visar missnöje på läktaren över saker dom dessutom betalat för.

Chabada
Klubbskaftet som flög upp på läktaren av den stora idioten, Martin Chabada. FOTO: Johan Henricson.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tankar om lördagen
2007-02-23 19:00:30

Det blir inget Linköping imorgon. Vi får helt enkelt klara oss. Känns inte sådär jätteupphetsande att riskera liv för en betydelselös match.
Men hade det varit kvalserie, då hade iallafall inte vädret haft någon inverkan. 100 % stöd där.

---

Lördagens matcher ser i övrigt rätt intressanta ut. Frölunda måste verkligen gå för vinst mot HV i Kinnarps Arena. Mora har en mycket tuff match mot Luleå som iprincip säkrar slutspel vid vinst och Skellefteå åker till Karlstad för att försöka sno åt sig nån livsviktig poäng mot Färjestad.
Fast ännu roligare blir det på måndag då Skellefteå tar sig an Frölunda.

---

Spotting på stan idag. Thuresson och Wesslau på Nesta. Finemang att vi fick överta deras fönsterplatser när dom skulle dra.

---

Ikväll blir det Elyseé och sen casinot, men jag tror nock det stannar där. Pallar inte med en utgång sen. Måste hålla i cashen med en kvalserie där alla matcher måste beskådas live.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Malmö - Luleå
2007-02-22 23:05:48
Hur är det egentligen ställt med Malmös scouting på motståndarlagets bästa spelare?
Om Luleå gör fyra mål och deras solklart bästa spelare, Lubos Bartecko gör fyra poäng, är det inte något som är rätt snett då? Jag menar, en så pass stor klasspelare som Bartecko ändå är, borde man inte ha för avsikt att försöka plocka bort honom fullständigt då och försöka minimera antalet idiotiska utvisningar?

---

Lener tar timeout en bit in i tredje, han samlar ihop sitt lag direkt innan de 30 sekunderna ens börjat räkna ner för att utnyttja timeouten maximalt.
Vad gör Dave King? Han samlar inte ens ihop laget, han börjar säga något först efter 9 sekunder och har således bara 21 sekunder kvar att snacka igenom något. Vad gör spelarna på isen? Marttinen står och väntar på att något ska sägas, Paulsson står och halvsover och Sinisalo och Matthiasson står och småsnackar med varandra utan att bry sig ett skit om vad King säger, om det nu var så viktigt. Men tydligen inte.

---

Stötte på Wallgren, Simensen och Johansson från RBK på läktaren, satt precis bakom dom i tredje. Dom höll rätt hårt i hatten när det blev lite hett från läktarhåll mot Chabada. Man kan ju undra vad som hade hänt om det skett i Ängelholms ishall.

---

Fritid Malmö är fantastiska. Johan Björk vill gå in på matchen tillsammans med sin far och blir nekad att gå in på samma sida som honom för hans årskort gällde på andra sidan.
Flexibilitet någon? Fullständigt löjligt att hålla på att fjanta om en sån där grej. När han kommer med sin far och dessutom tillhör A-laget och där knappast är över 2000 pers inne i hallen.
Fritid Malmö i ett nötskal? Ja.

---

Jonathan Granström hade i Moradressen inför måndagens match mot Djurgården gjort noll mål. Idag torsdag står han på tre gjorda.
Mora som för övrigt visar stake mot individerna Brendl, Blatak och Huml och placerar dom på läktaren. Stort gjort i det läget dom befinner sig i att göra så. Det ger signaler till övriga laget och då kan andra kliva fram, som då exempelvis Granström.

---

Några ord om Fedor Fedorov slutligen. Vilken fantastisk lirare! Han höll ensam på att fixa ett oavgjort resultat åt oss ikväll. Nu har han bara sex mål i SH upp till Skröder, men med två mål i varje nu så slutar han på tio gjorda ;)
Men vilka klockrena avslut han gör i båda frilägena. Lasse Pirjetä har tagit straffarna hittils. Det får han nog inte fortsätta med om vi säger så...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Thuresson stannar
2007-02-21 16:05:14

Andreas Thuresson har förlängt sitt kontrakt med klubben, det känns jäkligt gött.
Nu är både han och Mikael Wahlberg säkrade fram till våren 2009.
Vad folk dock ska veta är att Antes kontrakt innehåller en elitserieklausul vilket klart och tydligt framgår i artikeln på officiella hemsidan (http://www.malmoredhawks.com/engines/page___1658.aspx).
Där står följande: "Thures Elitseriekontrakt sträcker sig till och med säsongen 2008/2009."
Det är lite jobbigt att veta att han ville ha in den klausulen faktiskt, det betyder ju indirekt att han inte är beredd att spela vidare om det skulle bli allsvenskt spel nästa säsong.
Men å andra sidan förlänger man inte kontraktet med en klubb om man inte tror på framtiden och att han förlänger innan kvalserien gör ju att man kan vara ganska säker på att han kommer offra allt för att hålla oss kvar.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Blogg = inne
2007-02-20 18:37:16
Det var ju fan utav bara helvete rent ut sagt vad folk ska skaffa bloggar. Okej, det är väl kul att läsa. Men vissa innehåller så mycket meningslöst skit att man nästan blir mörkrädd. Säkert 15 pers på min msn som skaffat konto på blogg.se sen jag gjorde det.
De som skriver om sitt liv osv kan väl få göra det utan att jag ska lägga mig i något, men det finns ju vissa som kallar sig hockeykunniga, hockeynördar och fan å hans moster i sina bloggar och sen bara skriver en massa rent blajj rent ut sagt.
Nu är den stora frågan när nästa person tar och reggar sig och startar upp något skit här som ändå dör ut efter någon dag.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Malmös suddenmatcher och lite DIF
2007-02-19 21:26:41
Jag har under ett längre tag varit irriterad på Malmös förmåga att spela (eller inte spela) sudden death. Idag mot Brynäs kändes det som droppen var nådd.
Vi har alltså spelat oavgjort i 14 matcher och nio av dessa har slutat med att motståndarlaget gjort mål under det extra fem minuterna.
Det kanske missbrukas, men meningen DET ÄR INTE OKEJ är fantamaj befogad när det gäller Malmö och Sudden Death.
Nu tar vi nya tag, en poäng mot Brynäs och två mål är ändå en poäng och två mål mer än vi gjort i Gävle på hela säsongen.

---

Skönt tryck på Hovet förresten. Mora gör precis 4-3 och då är det istället enormt tryck på Djurgårdsklacken. Dom kommer inte ofta, men det är kvalité när dom väl kommer.
Läste på JK att dom chartrat ett tåg till Linköping i sista omgången. Dessutom mängder med sneresenärer och dom kommer vara uppåt tusen man i Cloetta Center i sista omgången. PORR.

Säga vad man vill om Linkan när han var i Malmö och rent ut sagt skämde ut sig som han spelade här. Men han är förtillfället helt fantastisk. Vad DIF hade gjort utan honom vill jag inte ens tänka på. 2+1 idag. Makalös är rätt ord. Men matchens delikatess tyckte jag ändå Thomas "TJ" Johansson stod för när han hur kyligt som helst serverar Bremberg 4-2-målet.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Kvalseriens schema
2007-02-19 15:47:39

Drog iväg ett mail till Peter Andersson igårkväll angående när spelschemat för kvalserien kan tänkas bli klart. Fick snabbt svar och summerar det på följande vis:
Förbundet kör i vanlig ordning med att det ska dröja så länge som möjligt och att man tänker lotta matcherna efter elitserien är färdigspelad. Men den visan har vi hört förr och rätt vad det är så är schemat bara lottat.
Malmö trycker iallafall på förbundet att komma till skott snabbt och det är bra.

---

Pär Arlbrandt aktuell för Malmö? Va fan. Nog fan för att killen öst in sisådär 70 poäng i allsvenskan. Men hos oss hade han inte fått spela i första eller andrakedjan eller PP och då tror jag inte han presterar alls.
Ska Arlbrandt lyckas så ska han gå till typ Skellefteå eller stanna i Rögle om dom nu mot förmodan skulle gå upp.

---

Det blir Linköping på lördag. Och vi snackar URSKÖNT folk som hört av sig och vill med! Fan va gott!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Söndagstankar
2007-02-18 15:23:58
Lördagen bjöd på en hel del smått och gott faktiskt.

Att vi slog Djurgården med 3-1 innebar inte ett skit egentligen, mer än att det var bra att vi kanske kan börja en vinnartrend. Matchen var rätt avslagen.

---

Kvällen bjöd sen på en hel del skoj. Utgång har inte hört till vanligheterna denna vinter, iaf inte för min del. Men igår var det iallafall dags.
Träffade på JK-Joel Andersson, uppklädd som en riktig kääääääääzual bjöd vi han och hans DIF-polare på shot-bricka. Men han verkade mest irriterad. Tur att för dom att det var rätt folk dom stötte på. Detta hade ju kunnat vara värsting-grabbar och då hade dom inte varit kvar länge till. Stora attitydsproblem alltså!

---

Tunnan är för jävla go på att beställa shots!

---

Lite kändisspotting i stan idag. Tog frukost på Nesta och väl därifrån lyckas jag spotta Tommy Körberg! Rätt imponerande måste jag säga ändå.

---

Ryktena om Mika Hannula är många, det senaste i den långa raden om varför han lämnat HV är att Lasse Jonsson (fd Leksand, Timrå, HV) brännt på frugan hans och att samtliga lagkompisar vetat om detta, men hållt käften.
Detta ska han kommit till Mikas kännedom och han kände då att han absolut inte kunde fortsätta efter deras svek.
Om inte detta är sant, så undrar jag var f-n alla rykten kommer ifrån och vem som lyckas dra igång allt. Sanslöst.

---

Jag är riktigt sugen på att köra till Linköping på lördag, konstigt nog.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Attacken mot Luleå
2007-02-18 15:11:37
Ser att aftonbladet gjort en jättegrej av den helt sinnessjuka bilden från Skellefteå igår när en Luleåsupporter blir sprayad av polisen.
Länk: http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,1003291,00.html
Bild (Stor): http://www.folkbladet.nu/wp-content/uploads/2007/02/upplopp.jpg

Av artikeln i AB framgår tex. inte att anledningen till att det blev kalabalik var att Luleås fans blev kvarhållna närmare en timme utan att få veta varför. Då lessnar 10-talet Luleågrabbar på skiten och då är allting igång. Jäkligt onödigt och det känns som polisen/"ordningsvakterna" är stora bovar i detta.

Jag tycker verkligen det är på plats att detta fruktansvärda maktmissbruk sätts på plats, men i vanlig ordning lär det väl inte bli ett endaste dugg av detta.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Läktaren
Silly-tankar del 1
2007-02-16 23:54:21
Såhär en fredagkväll finns inte speciellt mycket att göra, så jag kollade igenom Malmös trupp. Men man kan iallafall konstatera att det kommer bli myyyyycket förändringar.

MÅLVAKTER:
Gustaf Wesslau
Markus Korhonen
Levente Zsuper

Min åsikt: Jag vill att man behåller Korhonen, ger Wesslau sommaren och hösten, annars blir det en värvningsjakt i november typ. Zsuper är det adjö till (Och detta säger jag trots att jag ALDRIG sett honom).

BACKAR:
Patrik Hersley
Johan Björk
Jason Woolley
Edvin Frylén
Vladimir Sicak
Pavel Trnka
Daniel Casselståhl
Jyrki Välivaara
Johan Norgren
Jyri Marttinen
Lubomir Sekeras

Min åsikt: Hersley får nytt kontrakt, men lånas omgående ut till en allsvensk toppklubb, Björk har kontrakt. Jason Woolley åker med dunder och brak. Edvin Frylén har höjt sig något och kan vara en okej 5-6 back. Sicak ska stanna om han fortsätter som han hittils gjort. Trnka ska him, helst omedelbart. Casselståhl känns som en kortsiktig lösning som vi inte ska bygga vidare på. Välivaara har kontrakt och det är jag tacksam för. Norgren kan inte få nytt kontrakt. Marttinen måste visa klass annars kan man låta Timrå ta honom där han väl garanterat gör succé ändå. Sekeras känns inte helt rätt med en säsong till.
Så får jag som jag vill så står vi där med fyra-fem backar i form av Björk, Frylén, Sicak, Välivaara och kanske Marttinen inför nästa säsong. Kan man då få in två klassbackar och kanske en allsvensk toppback (Mattias Karlsson, Bofors?) är det en bra backuppsättning.

FORWARDS:
Andreas Thuresson
Jan Öberg
Lasse Pirjetä
Nicklas Jadeland
Marcus Paulsson
Juha Riihijärvi
Jussi Tarvainen
Mikael Johansson
Tomas Sinisalo
Mikael Wahlberg
Carl Söderberg
Fredrik Eriksson
Fedor Fedorov
Linus Fagemo
Markus Matthiasson
Jonas Westerling

Min åsikt: Av truppens idag 16 forwards ska truppen till seriestart vara ungefär 13 stycken.
Följande bör få gå utan diskussioner: Tomas Sinisalo, Mikael Johansson, Jonas Westerling. Då är vi nere på de 13 vi ska vara. Men Calle kan vi räkna bort till NHL och Riihijärvi är för dyr till vad han presterar nuförtiden. Att man gör sig av med flopparna Linus Fagemo eller Marcus Paulsson trots att de har kontrakt kanske också kan vara en god idé. Jag röstar för en utlåning av Paulsson! Fagemo får hösten på sig, men han har utgående kontrakt och det är precis då en spelare av hans kaliber börjar prestera. Jadeland och Öberg är jag kluven till. Men tycker ändå Öberg är en perfekt fjärdecenter och han accepterar det. Jadeland tror jag inte får nytt kontrakt. Han håller helt enkelt inte måttet, trots att han är en kille med stort hjärta som aldrig ger upp. Thuresson, Matthiasson och Fedorov tycker jag man bör göra en insats för att behålla. Ante är en blivande superstjärna, Fedorov är en stor artist och Matthiasson är en bra tredjekedjespelare.
Alla andra har kontrakt och då bör vi stå där med följande nio spelare: Andreas Thuresson, Jan Öberg, Lasse Pirjetä, Jussi Tarvainen, Mikael Wahlberg, Fredrik Eriksson, Fedor Fedorov, Linus Fagemo samt Markus Matthiasson. Då behövs det alltså värvas in fyra forwards vilket jag tycker jag kan vara lagom. Bra dessutom att sex av nio är svenska spelare.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Dagens elitserie
2007-02-16 23:29:46
Sitter och har glott på LHC - FBK hela kvällen. Har följt de andra matcherna med datorn på swehockey.
Vår förlust mot Mora skiter jag faktiskt i. Att vi tappar med 21 sekunder kvar rör mig inte ett dugg om det inte vore för att vi bjuder in Skellefeå och Frölunda i striden runt kvalseriestrecket. Just nu är det alltså Frölunda som innehar kvalserieplatsen och då innebär det i klartext att det är Malmö och de allsvenska lagen som slåss om den andra elitserieplatsen.

---

Johan Motins mål var INTE inne för Färjestad. Helt sanslöst. Det ser väl vem som helst!
Nu avgör dessutom Niskala med sitt andra mål. Sicken klassback.

---

Vad är det med Skellefteå med att värva backar från norska ligan? Harmer har ju lyckats brutalt bra.

---

Sicak har gjort 200 % mer poäng i Malmötröjan än vad han gjorde i Modotröjan på 35 matcher.
EDIT: Sicak fick inte 2-2 målet och därmed är det "bara" 100 % mer poäng i Malmötröjan än i Modotröjan.

---

Malmöspelarna har nu namn på tröjorna allihop. En sån där viktig detalj som jag anser är direkt livsviktigt.

---

Var det tajmat att Micke Johanssons tröja skulle hissas så brorsan Kenta fick uppleva det live från Timråbåset? Måste vara så.

---

Allt som kommentatorerna sitter och läser i statistikväg under matchernas gång har jag suttit och sagt 2 minuter innan.

---

Kvalserien, 22 dagar kvar. Ser framemot det.

---

Gustaf Wesslau, HÅLL KÄFTEN.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
J20 ikväll
2007-02-14 17:35:47
Redhawks J20-lag möter ikväll Rögle hemma. Jag ska definitivt dit och se matchen.
Uppgifter gör gällande att man förstärker med extra A-lagsspelare i form av bland annat Johan Björk som på egen begäran ringt upp Roger Öhman och bett om att få vara med. Karaktär, hjärta. Kalla det vad du vill. Men det ska bli kul att se matchen.

Hata rbk.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Andersson ny Lövenchef
2007-02-13 21:03:33
Micke Andersson som ny MIF-tränare kan avskrivas fortare än det hann ta fart.
http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,999562,00.html
Andersson är nämligen klar som sportchef i Björklöven som går att läsa i artikeln ovan.

---

HVs gamla sportchef Daggen Larsson ny klubbchef i Oskarshamn, klart intressant faktiskt. Jag har fått uppfattningen att Larsson är en människa som sprider positiv energi i en förening. Bra värvning av IKO.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
FBKs Göteborgsskräck
2007-02-13 20:36:45
Tycker det är rätt roligt att följa Frölunda-Färjestad via swehockey. Slår upp resultaten efter andra periodens slut och det står 0-6!!
Detta är alltså samma lag där segraren varit densamma sedan den 29 november 2001, dvs Frölunda.
Nu bröts iofs sviten av Färjestad redan i januari i år då man lyckades vinna i Scandinavium med 4-2, men det är ändå rätt sjukt att laget som inte kunde vinna i Göteborg nu går och leder med 6-0 inför den tredje perioden och inkasserar sin andra raka seger. Och det säger jag trots att en period återstår, lite sådär lagom utstickande ;)
Snacka om ketchupeffekt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Rekord
2007-02-12 23:51:05
Nyligen sattes ett rekord i Europa för antal åskådare på en hockeymatch. Naturligtvis var det i läktarkulturens (iaf hockeymässigt) hemland Schweiz som rekordet sattes då man spelade hockey på Wankdorfstadion i Bern med just Bern och Langnau. Antalet åskådare mättes upp till 30.000.

Hockey på fotbollsplan

Källa: Global tifo
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Träning
2007-02-12 18:52:59
Såg A-lagets träning idag. Enormt vad stor truppen är! Fem femmor på isen. Nästan.
Det absolut roligaste att se var Jyrki Välivaara på is och Även Lubomir "Seko" Sekeras var tillbaka. Kommer vara enormt viktigt att vi har tillbaka dessa två viktiga pjäser i så hör pass god tid.
Även Johan Norgren och Linus Fagemo tränade.

Så här såg laget ut.

RÖD
Marttinen - Woolley
Tarvainen - Pirjetä - Fedorov

VIT
Sicak - Sekeras
Thuresson - Wahlberg - Eriksson

SVART
Frylén - Trnka
Paulsson - Riihijärvi - Matthiasson

GUL
Björk - Norgren
Sinisalo - Öberg - Fagemo

GRÖN
Välivaara
Jadeland - Johansson - Westerling

Casselståhl var borta för en lättare sak och är snart redo igen.
Notera att jag inte har nån speciell inbördes ordning på femmorna.

Tränades en del PP och det visades lite karaktär på träning, bland annat då Marttinen gick in stenhårt mot Jadeland, som reste sig sen. Marttinen bad om ursäkt sen körde man vidare. Jag gillar inställningen att man kan smälla på rejält under en träning.

Ett skönt citat från en mycket viktig person i föreningen kom när man skulle gå.
"Rögle är jag inte ett dugg rädd för. Inte det minsta. Vi kör över dom alla gånger".
Visserligen ska väl underskattning vara det vi isåfall kan åka dit för när vi möter bönderna, men jag tror laget vet precis vad som gäller.

---

25 dagar till kvalserien börjar. Tagga till er nu gott folk. Vi ska STÖDJA vår förening så innihelvete!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Kvalserieresor
2007-02-12 18:40:19
Av allt att döma ser det ut som RS kommer ställa in resan till Linköping 24 februari.
Anledning: Det är få anmälda och vi vill lägga rejält med krut (pengar) på att stödja laget på bästa tänkbara vis i kvalserien.
Detta spikas isåfall på supporterklubben styrelsemöte på onsdagkväll. Så än är inget klart vad gäller detta.

---

Snackade med Micke också angående kvalserieresorna och jag kan väl säga som så här att vill man stödja Malmö Redhawks på bästa och billigaste sättet så är det genom RS man ska åka till matcherna.
Reseschema kommer upp på RS96.se så fort spelschemat för kvalserien är klart och resegruppen haft sammanträde.

---

Speldagarna har jag skrivit om här i bloggen den 21 januari, men repeterar det här och nu så alla vet när man ska be chefen/läraren om ledigt för att stödja Redhawks!

Speldagarna:
OMG 1, Fredag 9 mars, 19.00
OMG 2, Söndag 11 mars, 16.00
OMG 3, Torsdag 15 mars, 19.00
OMG 4, Lördag 17 mars, 15.00
OMG 5, Måndag 19 mars, 19.00
OMG 6, Torsdag 22 mars, 19.00
OMG 7, Lördag 24 mars, 15.00
OMG 8, Måndag 26 mars, 19.00
OMG 9, Fredag 30 mars, 19.00
OMG 10, Söndag 1 april, 16.00
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
Ett litet bildsvep från Åre
2007-02-12 17:25:52
Stationen Åre
Stationshuset i Åre med en rejäl folksamling.

Glad Anja
Anja på prisutdelningen.

Helikopter
"Nu så kommer snuten, nu é snuten hääär..."

Katt i fönstret
Ena katten tittar ut över fjällen.

Skånska fanan
Skånska fanan vajar vackert.

Backen
Sikten upp i backen var begränsad.

Vacchi speaker
Roberto Vacchi var speaker bland annat.

Sittplatspublik
Sittplatspubliken.

Åreskutan
Åreskutan med backarna.

Robert Vacchi
Vacchi vid prisutdelningen.

Vinterväg
Minus 25, isvägar och snöstorm. Jippi.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fritid
Himma
2007-02-11 22:49:56
Då var man himma i Skåneland igen. Riktigt skönt. Nu är det hockey som gäller för hela slanten fram till april. Naturligtvis så blir man inte direkt förvånad över vädret som presenterar sig här i Malmö.

---

Heleneholmgrillens 150-grammare är fanemaj oslagbar.

---

Följde medaljcermonin i Åre under lördagkvällen. Bra mycket mer folk än vid guldet i tisdags kan jag ju lugnt säga. Någon fotograf alá Ulf Ryd (Även kallad "Den bästa sportfotografen") lär jag aldrig bli. Jag upplevde mycket, men att fånga det på bild verkar förtvivlat svårt.

---

Kändisspotting var det iallafall lite sista dagen. Anja och Kungen på scen, men det räknas ju knappast. Inte direkt lika hög klass som att möta kungen och Silvia på strandpromenaden i Marbella... Den kändisspottingen går ju knappast att slå. ;)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Guld 2 upplevt
2007-02-10 13:42:16
Sådär ja, då har man upplevt ännu ett guld i Åre. Anja var överlägsen.
Synd att man höll på att frysa ihjäl i backen trots dubbla strumpor och nyinförskaffat underställ. Men man fick iallafall uppleva ännu ett guld.

---

Idag är det endast -10 och det kändes som rena sommardagen när man skulle ut till bilen i morse.

---

Kändisspottingen för dagen har varit katastrofal med i det stora mediacentret igår lyckades man spotta pedofilbladets egen Lasse Anrell.

---

En kul idé på travet idag snackar vi i V75-2. Nummer 5 Leif Palema med den mycket skickliga lärlingen Johnny B Karlsson. Endast streckad på 3 av 10 kuponger.

---

Drar hem imorgon. Ryktas att Malmö visar sig från sin bästa sida. 0-gradigt och en sådär lagom härlig vind. Yes.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Idrott
Tränare 07/08
2007-02-10 13:37:39
Återigen viskas det lite. Inte speciellt pålitligt men ändå värt att skvallra lite om.
Malmö står ju som bekant utan tränare och första kandidaten ut som det nu snackas om är Timrås assisterande tränare, Micke Andersson.
Jag tror inte att Micke kommer följa med Kenta Johansson ner till Jönköping där han enligt uppgift är mycket nära en lösning för kommande två år med HV71. Han är mogen för en uppgift som huvudtränare igen och Malmö kan vara en av klubbarna som vill ha honom.

---

Det viskas oerhört lite om förlängningar av kontrakten i Malmö. Det kan man förstå också, då det är väldigt osäkert vilken division man spelar i nästa säsong.
Har snackat med två rätt pålitliga källor med väldigt god insyn i klubben, där den ena säger att Andreas Thuresson är väldigt nära ett nytt kontrakt i klubben medans en annan meddelat att Andreas är rätt sugen på att prova någon annan klubb. Färjestad nämns isåfall som en av de klubbarna där den mycket goda vännen Martin Johansson återfinns. Det tycker jag dock känns mindre trovärdigt då Färjestad redan värvat in två spelare för kommande säsong på forwardssidan.
Mitt hetaste tips till Thuresson är dock att stanna oavsett. I allsvenskan hade han varit en megastjärna och i elitserien, en klart lysande stjärna redan kommande säsong, med garanterat mycket speltid i både PP och BP.
Vi får helt enkelt se.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Det viskas
Guld 2 på G
2007-02-09 14:48:45
Ska snart bege mig bort till backen för att bevittna det som förhoppningsvis blir guld nummer 2 för svensk del i detta VM.
Kommer vara svinkallt, men man får offra sig. Det ska bli riktigt kul.
Och imorgon är det prisutdelning igen.
Drar sedan hem tidigt som satan på söndagmorgon till förhoppningsvis/troligtvis varmare breddgrader.

---

Måste bara rekomendera alla Matte Olssons blogg (http://mifolsson.blogg.se). En mer hockeykunnig människa får man leta efter. Klockrena analyser i det mesta.
Många andra börjar också blogga. Jerka och Tess har ganska nyligen dragit igång. Och Carro har varit igång ett bra tag.
Skriver inte ut adresser om dom själva inte vill det. Det får ni isåfall skriva till mig så det är okej.

---

Man kan gnälla på snålblåst och 0 grader i Malmö. Men -25 är jävlar ta mig inte speciellt varmt, oavsett om det är vindstilla.

---

Canal + visar återigen att sända Malmö tillhör inte huvudprioriteringarna. Okej, med detta tabelläget kan jag förstå det. Men samtliga Malmös motståndare framöver har en hel del att spela för, så då är det iallafall den anledningen man kan ha att sända.
Sen kommer det iofs bli en hel del TV-tid i kvalserien. Jag skulle tippa på minst 50 % av Malmös matcher går i TV. Men då kan det ju faktiskt kvitta. Kvalserien måste vi supportrar ta ansvar och stödja till 110 %, varje match!

---

Dagens kändisspotting går till det svenska herrlandslaget med bland annat Jens Byggmark som satt och krängde frukost på Åre bageri i morse vid 09.30-tiden.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Idrott
Ännu kallare
2007-02-08 14:18:28
Nu toppar Åre topp 5 över de kallaste ställena i detta land. Minus 26 är uppmätt. Nu var man tvungen att köpa motorvärmare till bilen också.

---

Om en månad och en dag börjar kvalserien. Undrar när spelschemat kommer?
Riktigt tråkigt nu när det är helt dött i hockeysverige. Sweden hockey games räknas inte.
Igång med serien nu!

---

Dagens kändisspotting går till Schweiziska landslaget samt några SVT-klädda folk. Ingen rolig spotting, men det enda jag kan bjuda på idag.

---

För övrigt är det ingen myt att Bode Miller skulle ränna på krogen. Han har verkligen varit ute varje natt går snacket här i byn. Sanslöst att han presterar så bra i backen då.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Svinkallt
2007-02-07 12:41:45
Det är verkligen svinkallt i norrland.
I morse stod termometern på -23 och då stod ändå solen på. Jobbigt. Snart går väl inte bilen igång heller.

---

Jag får panik på dessa skitdatorerna som "Sidewalk Express" använder. Alla sidor utom RS96.se funkar. Det står att man är bannad på sidan utan att man ens försökt logga in. Mycket märkligt.

---

Dagens kändisspotting går till Björn Geijer från radiosporten som gick här på den lokala ICA-affären i en massa SR-kläder.

---

Det var dagens tunna blogginlägg det. Finns inte mycket mer att skriva.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Fantastiska Anja!
2007-02-06 20:47:07

Riktigt stort att vara på plats i Åre när Anja tar guld. Prisutdelningen var ganska rörande att bevittna live i 23 minusgrader. Har aldrig varit med om något liknande. Som en glad skåning så slår naturligtvis en megaförkylning ut. Men man överlever.
Rätt komiskt att Anja Gatu bommar allting som finns att läsa på sydsvenskan.se i hennes blogg. Kanske längtade till sina vänner i Ängelholm? ;)

---

Annars är fjällen inte direkt min stora grej. Rörigt, dyrt, kallt och blöt. Men det är rätt okej ändå. Sitter i en varm restaurang och trycker i mig en filébuffé. Tydligt märkbart att det är Vm också. Priserna har enligt uppgift ökat med 30-40 %. Men jag ska inte klaga för det är gott. Dessutom visas Sverige-Tjeckien på storbild.

---

Dagens kändisspotting tillfaller SVTs expert Stig Strand. Det är tamejfan en liten jävel. Ja, sen sitter diverse landslag i restuarangen här också. Bland annat Peru, Argentina, Japan och Slovenien. Inga direkta stornationer, men ändå.

---

Jag längtar efter kvalserien som f-n. Lite matcher som gäller något har vi inte direkt varit bortskämda med.

---

Skriver nog mer snart. Jag tänker inte sitta här speciellt länge till och betala 50 spänn i timmen för trådlöst internet till laptopen. Men riktigt smidigt är det.
Kanske skriver mer imorgon. Ciao.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Idrott
På plats i Åre
2007-02-05 15:30:03
Sorry att det inte blivit uppdateringar i denna bloggen sen i fredagskväll.
Har inte suttit vid en dator sen dess.

---

Nu sitter jag här i ett snödrängt Åre med tre raka inställda tävlingar. Lyckat! Skitsamma ändå. Det var bara pissetävlingar ändå.

---

Sydsvenskans Anja Gatu bor också Tegefjäll som jag gör. Kanske ska bjuda in på en kopp kaffe? ;)

---

Matchen i lördags gav ändå en del. Vi visade upp oss från en bra sida både på läktaren och planen får man säga.
Okej, pyrot blev väl kanske i värsta laget för en del. Men gunget i ramsorna var uppenbart och återigen, Tomas har växt rejält som trummis. Skönt gung många gånger. Nu fortsätter vi så!
På planen visar Thuresson hur mycket han växt det senaste halvåret. En av våra bästa. Och jag är klart positivt överraskad av både Sicak och den stora liraren Fedorov. Marttinen visar fina kvalitéer i den offensiva spelet. Gott!
Vi fixar fan detta.

---

Att laget sen har lagfest, det tycker jag är fint. Dom måste få roa sig och ha kul under uppehållen och det är ett bra sätt att få in de nya grabbarna i gemenskapen.
Så alla som hittils beklagat sig över det lite här och var kan ta det lugnt. Denna gången kan vi knappast klaga på deras rättigheter.
Casselståhl ska för övrigt varit en stor danskung och Sinisalo en stor raggkung (Kanske tom större än Öberg?).
Bara lite skvaller sådär, som alla älskar att läsa.

---

Jag uppdaterar nog denna bloggen lite halvkasst under veckan. Vi får helt enkelt se hur ofta kan ta mig till en dator.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Spelprogram 07/08
2007-02-02 22:53:43
Här är Malmös spelprogram 07/08, vid elitseriespel i datumordning.


1 Måndag 2007-09-24 19.00 IF Malmö Redhawks - Mora IK
2 Torsdag 2007-09-27 19.00 Timrå IK - IF Malmö Redhawks
3 Lördag 2007-09-29 15.00 IF Malmö Redhawks - Brynäs IF
4 Tisdag 2007-10-02 19.00 Luleå HF - IF Malmö Redhawks
5 Torsdag 2007-10-04 19.00 IF Malmö Redhawks - Linköpings HC

6 Lördag 2007-10-06 15.00 Frölunda HC - IF Malmö Redhawks

7 Måndag 2007-10-08 19.00 MODO Hockey - IF Malmö Redhawks

8 Torsdag 2007-10-11 19.00 IF Malmö Redhawks - Färjestads BK

9 Lördag 2007-10-13 15.00 HV 71 - IF Malmö Redhawks
10 Tisdag 2007-10-16 19.00 IF Malmö Redhawks - Skellefteå AIK

11 Lördag 2007-10-20 15.00 Djurgårdens IF - IF Malmö Redhawks
12 Måndag 2007-10-22 19.00 IF Malmö Redhawks - Djurgårdens IF
13 Torsdag 2007-10-25 19.00 Skellefteå AIK - IF Malmö Redhawks

14 Lördag 2007-10-27 15.00 IF Malmö Redhawks - HV 71 
15 Tisdag 2007-10-30 19.00 Färjestads BK - IF Malmö Redhawks

16 Torsdag 2007-11-01 19.00 IF Malmö Redhawks - MODO Hockey
17 Lördag 2007-11-03 15.00 IF Malmö Redhawks - Frölunda HC

18 Torsdag 2007-11-15 19.00 Linköpings HC - IF Malmö Redhawks

19 Lördag 2007-11-17 15.00 IF Malmö Redhawks - Luleå HF
20 Måndag 2007-11-19 19.00 Brynäs IF - IF Malmö Redhawks

21 Torsdag 2007-11-22 19.00 IF Malmö Redhawks - Timrå IK
22 Lördag 2007-11-24 15.00 Mora IK - IF Malmö Redhawks
23 Måndag 2007-11-26 19.00 Linköpings HC - IF Malmö Redhawks

24 Torsdag 2007-11-29 19.00 IF Malmö Redhawks - Skellefteå AIK
25 Lördag 2007-12-01 15.00 Brynäs IF - IF Malmö Redhawks

26 Tisdag 2007-12-04 19.00 IF Malmö Redhawks - HV 71
27 Torsdag 2007-12-06 19.00 Luleå HF - IF Malmö Redhawks
28 Lördag 2007-12-08 15.00 IF Malmö Redhawks - MODO Hockey
29 Tisdag 2007-12-18 19.00 Djurgårdens IF - IF Malmö Redhawks
30 Torsdag 2007-12-20 19.00 IF Malmö Redhawks - Frölunda HC

31 Fredag 2007-12-28 19.00 IF Malmö Redhawks - Timrå IK
32 Söndag 2007-12-30 16.00 Mora IK - IF Malmö Redhawks
33 Torsdag 2008-01-03 19.00 IF Malmö Redhawks - Färjestads BK
34 Lördag 2008-01-05 15.00 IF Malmö Redhawks - Linköpings HC

35 Måndag 2008-01-07 19.00 Skellefteå AIK - IF Malmö Redhawks

36 Lördag 2008-01-12 15.00 IF Malmö Redhawks - Brynäs IF
37 Tisdag 2008-01-15 19.00 HV 71 - IF Malmö Redhawks

38 Torsdag 2008-01-17 19.00 Luleå HF - IF Malmö Redhawks
39 Lördag 2008-01-19 15.00 MODO Hockey - IF Malmö Redhawks 
40 Torsdag 2008-01-24 19.00 IF Malmö Redhawks - Djurgårdens IF

41 Lördag 2008-01-26 15.00 Frölunda HC - IF Malmö Redhawks
42 Måndag 2008-01-28 19.00 Timrå IK - IF Malmö Redhawks
43 Torsdag 2008-01-31 19.00 IF Malmö Redhawks - Mora IK
44 Lördag 2008-02-02 15.00 Färjestads BK - IF Malmö Redhawks

45 Torsdag 2008-02-14 19.00 Färjestads BK - IF Malmö Redhawks

46 Lördag 2008-02-16 15.00 IF Malmö Redhawks - Skellefteå AIK 
47 Tisdag 2008-02-19 19.00 Djurgårdens IF - IF Malmö Redhawks
48 Torsdag 2008-02-21 19.00 IF Malmö Redhawks - Mora IK

49 Lördag 2008-02-23 15.00 Timrå IK - IF Malmö Redhawks

50 Måndag 2008-02-25 19.00 IF Malmö Redhawks - Brynäs IF


51 Torsdag 2008-02-28 19.00 IF Malmö Redhawks - Luleå HF
52 Lördag 2008-03-01 15.00 IF Malmö Redhawks - Linköpings HC

53 Måndag 2008-03-03 19.00 HV 71 - IF Malmö Redhawks

54 Torsdag 2008-03-06 19.00 IF Malmö Redhawks - MODO Hockey

55 Lördag 2008-03-08 15.00 Frölunda HC - IF Malmö Redhawks

Följande noteringar kan man göra.
¤ Vi har en hel del lördagsmatcher borta. Hela nio stycken. Och en söndagsmatch. Klart okej.
¤ Det är riktigt tråkigt att spelschemat kommer ut redan nu. Det kommer göras ändringar hit och dit från Canal + och dessutom förstörs charmen med att surfa på swehockey i maj...
¤ Nu kan man ta ledigt verkligen rekordtidigt om man nu har den typen av prioriteringar i livet. Jag vet inte senast jag missade en bortapremiär, så jag finns på plats i Timrå torsdagen den 27 september, helt enkelt.
¤ RS första resa känns lagom till Jönköping en lördag den 13 oktober på den nya bortasektionen. Smaskens.
¤ En hemmapremiär mot Mora känns allt annat än het.

Källa: Färjestads hemsida. (Kalizki kan man alltid lita på!)

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Lite allmänt sådär.
2007-02-02 22:17:59
Lite korta fredagstankar kommer här!

Anja Gatu. Flytta till Ängelholm och börja på HD/NST istället. AFA har säkert en fraktion i Hbg/Ä-holm också.
Jag har nog hört om din krönika efter Rögle-Leksand. Vad sött att du fortsätter på Åke Stolts linje. P-A-J-A-S!
Ja, och du också Wiman, för den delen!

---

Jag sökte för skojs skull sommarjobb på Sydsvenskans sportavdelning. Mest för att se om dom kan ta in en glad amatör. Undrar om Wiman vill anställa när han läst detta inlägget? ;)

---

VM i Åre. Tar bilen upp en vecka efter matchen imorgon. Jävlar vad det ska spottas kändisar.
Anders Timell lär väl ha flyttat upp med halva stureplan till krogarna i Jämtland under kommande två veckor. (Och nej Anders, du är ingen kändis, men du kan ju få tro att du är det)

---

En massa folk från Jönköping kommer imorgon. Ryktet säger att dom kommer bli uppdelade och stå på två delar av hallen.
Avd: Säkerhet?

---

Varför går man upp på Hansa när man vet med sig redan från början att man kommer shoppa något?
Det slår nästintill aldrig fel.
Vi kan väl säga att det var välbehövligt då ;)

---

För övrigt anser jag att RS ska ha mer provision på split even-lotterna!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Fick litta krädd
2007-02-02 15:16:38
Fick en hel del creds på matchen igår för min blogg. Och besökarna ökar hela tiden. En dag var jag uppe i 143 läsare.
Många har lagt den som favoriter och man får tacka och ta emot.
Glöm inte att kommentarer är tillåtna!

---

En mycket lojal bloggläsare hade frågat Andreasson igår om det verkligen stämde att han och King fört en diskussion. Micce Andreasson nekade det och sa att han inte visste om Zsuper förrän igår morse.
Om ni frågar mig känns det ju inte speciellt troligt när det finns två bra och oberoende källor som kan bekräfta diskussionen som ägde rum i tisdagseftermiddag för att vara exakt.
Bloggen berör. Kul!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Gnälla på forum är lätt
2007-02-02 15:12:25
Som vanligt när det ska gnällas på ståplats så är det via ett forum det görs. Vad gjorde folk när internet inte fanns?
Tänker inte tar parti för någon. Nu rör det sig iallafall om ramsan "Vi kräver seger" som har två olika sätt att se det. Man är en vinnare och vill alltid gå för seger eller man är realist och inser att det kanske inte är så lätt att slå Timrå som vi redan har fyra förluster mot.
Men i det läget Malmö befinner sig i så är varenda poäng viktig. Jag själv förspråkade att King skulle ta målvakten vid ställningen 1-1 igår och vi får PP med två minuter kvar. Vad har vi att förlora? En poäng mer eller mindre kvittar faktiskt. Men tre hade varit jäkligt skönt. Då förstår jag att det skriks "Vi kräver seger" efter att Paulsson visat glädje som om han avgjort en SM-final när det i själva verket "bara" var en kvittering till 1-1 i en superviktig seriematch där allt annat än seger är förlust. Faktiskt.
Sen kan man också se det som att bevisligen så tar inte en enda spelare åt sig, så det känns knappt lönt och i kvalserien måste alla sluta upp för laget och då är inga krav något som ska höras, utan fullständigt stöd.

Citerar från RS forum "Försök köra ramsor som är lätta för sittplats att åtminstone klappa med i."
Visst, så kan se det. Men det är inga som helst svårigheter att följa med i vilka sånger som helst via sittplats. Vi var ett gäng senast i lördags som gjorde det hela tiden. Varför ska det hela tiden handla om att klappa med? Ta intiativen själv!
Åk till Gävle en gång. Det är ett lysande exempel. Det är inte på något sätt en sjungande sittplats som kör på hela tiden, men man tar intiativ som även ståplats hakar på. Tänker på den klassiska sittplatssektionen bakom spelarbåsen i Gavlerinken.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Läktaren
Fedor Fedorov (Malmö-Timrå)
2007-02-01 23:01:15
Man kan inte annat än imponeras av den nya ryssen, Fedor Fedorov. En stor lirare som VÅGAR!
Jag hoppas verkligen han fortsätter så här. Jag och många andra gillade förstås vad vi såg.
Sicak verkade ändå hyfsat stabil får man säga och Casselståhl helt ok. Sinisalo såg man inte jättemycket av, men han är ung och fick spela i fjärdelinen, så det förstår man.

Tycker förresten mig se på övriga laget också att konkurensen ökar. Tänker främst på Matthiasson som gör en klart godkänd insats idag.

Helt laget förtjänar ändå krädd för dagens insats, trots suddenförlusten. Jag gillar dock naturligtvis inte förmågan (Ja, eller bristen på den) att inte kunna göra mål i avgörande lägen. Pirjetä och Trnka ska sätta de chanserna. Och Eriksson hade ett friläge. Den förmågan måste bara fram.

Jag hoppas powerplayet blir bättre tills på lördag också, men där har vi en fin förstärkning att vänta i Jyri Marttinen som enligt uppgift anländer till Malmö under fredagen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Matcher
Sinisalo
2007-02-01 16:15:38
Malmö värvade på kvällskvisten in Tomas Sinisalo från Espoo Blues. Trots han rätt dåliga poängskörd så är han intressant.
Han har spelat i Sverige förr, inom juniorhockeyn, med Leksand.
Klart intressant är att han då gjorde 37 poäng på 34 matcher.
Jag gillar unga spelare och tycker han helt klart är värd en chans och att potential finns.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Zsuper till Malmö
2007-02-01 05:22:50
Då kan bloggen stolt skriva om första spelaren som man var först med. Målvakten Levente Zsuper representerar Malmö resten av säsongen.
http://www.ev-duisburg.de/news_aktuelles.html
Bekräftas garanterat av Malmö under dagen här.

Läs mer blogg och få reda på saker först :)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Sök i bloggen
Ämnen