Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Dags att summera 2007
2007-12-31 18:41:26
Innan man går på festligheterna som nyårsafton innebär så är en summering av år 2007 defintivt på sin plats, ett år som på hockeyplanet inleddes med en nollning av HV71 i Kinnarps Arena och som slutade med en nollning av Västerås hemma på isstadion.

Nu låter det förstås som att 2007 var ett positivt år. Men faktum är att det var egentligen ett rent katastrof-år. Vi trillade ur elitserien, har inte gjort en alltför övertygande höst och det var ungefär på nästsista dagen år 2007 som jag på allvar kan känna mig säker på att vi ens tar oss till den där förbannade kvalserien.

Det privata planet var i ärlighetens namn inte speciellt mycket bättre. Tre begravningar var vad kyrkobesök jag lyckades åstadkomma under året. Ett fullständigt sanslöst facit som jag gärna hade haft ogjort.
Totalt under sommaren fick jag sex semesterdagar, vilket räcker fint för mig ändå. Sommaren är bara överskattad ändå.

En sysselsättning har jag haft under iprincip hela 2007, nämligen bloggen.
Det har varit ett kul sätt att uttrycka sig, men samtidigt är det en press på sig att hela tiden prestera. Jag började 14 januari detta året och hade sisådär 25 personer som läste i början. Det ökade och när säsongen var slut låg jag på cirka 400 läsare eller något i den stilen. Det ökade under vår och sommar och när säsongen drog i gång igen under augusti så hade jag 7-800 besökare. Desto längre in på säsongen jag kom så ökade också besökarantalet som idag ligger på 1700-2000 om dagen skulle jag tippa på, vilket får anses som ett klart godkänt debutår av en ren amatörblogg.

Det går inte att undkomma det numera klassiska "bloggbråket" heller. City utsåg MIF för sitt agerande i denna fråga till årets flopp 2007. Jag orkar inte bry mig utan ser det mest som ett erkännande på att bloggen berör, MIF kanske har täppt igen lite luckor och att min respekt har ökat avsevärt.
Finns inga hard feelings överhuvudtaget längre. Fick tom önskat mig en god jul av tränare Bendelin via ett sms på julafton. Så det är nog ganska nergrävt, skönt nog.

Avslöjanden har annars varit en stor grej för denna bloggen under 2007.
Rätt nöjt kan jag konstatera att bloggen varit absolut först att avslöja en rad olika saker.
Patrik Lundh, Antti Bruun och Levente Zsuper som nyförvärv, att Micke Johansson skulle representera Frölunda, att Markus Matthisson skulle lämna Malmö. Ja, även att junioren Tobbe Roos siktar på collegespel till hösten.
Att Carl Söderberg skulle spela i Malmö under hösten 2007 fick jag reda på av en ren slump när vi träffades i kön ICA och att Ville Nieminen nobbade NHL fick jag också reda på först en blöt utekväll.
Inte bara Malmö har det skrivits om, jag var först med att Mattias Persson nobbade Rögle, att det blev Mora för Johan Lindström och dessutom att Juha Lind skulle spela för Leksand!
Det var dessutom inte bara spelaraffärer som fanns att avslöja. Även kvalseriens spelschema kunde fås via denna bloggen redan på lördagskvällen när det släpptes på måndagen.
Kort och gott, jag känner att jag levererat.

Hurvida det blir fler avslöjanden kan jag inte svara på. Klubben har säkerligen täppt igen en hel del luckor och man ska ha en hel del tur innan man får reda på saker. Man måste dubbelkolla det mesta innan man kan vara kaxig nog och avslöja det.
Det mest roliga avslöjandet måste ändå ha varit Micke Johansson till Frölunda. Så oväntat och så sjukt. Vad tycker ni andra. Skriv kommentar!

---

Imorgon: Förväntningar med 2008!

Tills dess: Ett gott nytt år!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen
Semifinal!
2007-12-31 16:51:41
Härligt att se småkronorna som nu är klara för semifinal. Låg raklång i soffan och bara njöt av hockey på nyårsafton och att Sverige nu har avancerat. Topp4 i världen är inte dåligt och därmed upprepar dom minst det dom gjorde i Leksand/Mora förra året.
Matchen i sig var kanske ingen höjdare, men det kändes faktiskt säkert från start till mål. Det finns definitivt 20-30 % till att ta av Sverige och nu är grabbarna värda en småtrevlig tillställning ikväll. Kanske inte fram till tidig morgon, men väl en bit in på natten med fler än ett glas. Det förtjänar man när jag jobbat till sig en ledig dag på nyårsdagen.

---

SVT24:s sändning är faktiskt klart intressanta, även i pauserna. Trevliga reportage och bra snack med Lehmann/Wikegård.
På tal om Wikegård så var det inte lika många roliga citat idag. Men några gick såklart att hitta. Man får sig alltid ett gott skratt när han agerar expert i rutan.
"Där har Frölunda ett bra sparkapital, bättre den än en strulande Morrison med dåliga ljumskar..."
När den till Borås utlånade Jocke Andersson kommer på tal.
"Inga värma upp-skott här inte. Smask ska det säga!"
När Figren smällt upp 4-1 i krysset.
"Jag är hockeyexpert, ingen domare heller"
När Lehmann frågar om experthjälp svarar han så ärligt som bara Wikegård kan.

---

För övrigt så hoppas jag på Tjeckien i semifinalen!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tvåa i tabellen!
2007-12-30 22:20:11
Kände mig rätt nöjd när jag gick ifrån isstadion tidigare i eftermiddags. Det såg faktiskt fruktansvärt säkert ut att slå Västerås, troligtvis det sämsta laget vi ska möta i kvalserien. Siffrorna hade kunnat vara bra mycket större om det inte vore för Johan Thalberg faktiskt.

---

Nu ska vi dock inte dra alltför stora växlar av detta. VIK saknade Juhlin, Berglund och Backlund. Men det kan iofs gå på jämt ut då vår förstakedja inte gjorde en enda poäng. När hände det senast?

---

Härligt med lite publik på isstadion igen. Så dåligt som det varit under hösten så känns 3000 personer på isstadion bra och "bara" 400 personer mindre än vad den redovisade publiksiffran angav.

---

Rögle - Växjö 1-5! Snacka om berg och dalbana för Ängelholmsgänget.

---

Fy satan rent ut sagt vad folk går och längtar efter nyförvärv. Det snackas och spekuleras som aldrig förr i isstadions foejeer, både vad gäller spelare på väg in och spelare på väg ut.

---

När matchen skulle börja kom folk fram och började snacka om Mikko Peltola skulle återvända. Jag skulle ärligt ta emot det med öppna armar. Hellre Peltola som center bredvid Ville och Mikko, än Jens Svensson.
Har inte brytt mig om att skriva mer om det än så. Då man kan läsa mer om det ryktet på bland annat hockeysverige.se som ursprungligen kommer från Ilta-Sanomat i Finland.
Får jag mer information som är egen återkommer jag. Annars lämnar jag det tills det är officiellt. Just nu vet jag dock inte mer än ni andra vet.

---

Men Jensa som center bredvid finnarna har väl inte varit såå dåligt ändå om man ska vara ärlig. Idag var nog första matchen på länge som jag inte gnällde på Jens Svensson en enda gång under en hel match. Bara en sån sak.

---

Finnarna verkar vara på gång för övrigt. Det är helt klart en extra växel för oss som inte blivit utnyttjad alltför mycket. Kan vara ett trevligt sparkapital att ha med sig!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Puck out-regeln
2007-12-30 16:44:51
Kan faktiskt inte låta bli att irritera mig över puck out-regeln som slog mig under första perioden i matchen nu mot Västerås. Den gäller bara om pucken går ovanför det höga plexiglaset. Det kan jag såklart köpa rakt av. Men det finns mer och mer tendenser på att spelarna nu lärt sig att man faktiskt kan skjuta ut den i spelarbåsen.
Det måste domarna börja reagera på! Det är kanske ingen puck out men det är uppenbart fördröjande av spelet.
Säkerligen fler som irriterar sig på detta.
För övrigt väldigt rättvist med 1-0 efter första perren.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Seger mot Kanada
2007-12-29 23:53:01
Sådär ja. Då har jag sett min första match av JVM. I onsdags var jag på middag och igår befann jag mig i Huddinge. Därför kändes det jäkligt bra att första matchen fick bli Kanada.
Precis som väntat såg det ut att bli Kanadensisk seger när dom gick ifrån till 2-0 med psykologiskt viktiga mål. Men jävlar (När man hört Wikegård på TV är alla svordomar tillåtna) vilken vändning de svenska ungtupparna gjorde. 3-2 på fyra minuter och man blev som fastbiten framför TV:n väldigt berörd. Så berörd som jag aldrig någonsin blivit av att se en juniormatch.
När Kanada på en sorglig utvisning får fem mot tre så blev jag vansinnigt förbannad. Det blev nog de flesta. Så förbannad blir jag i regel enbart i typ derbyn eller viktiga kvalseriematcher. Men denna matchen berörde mer än juniorhockey någonsin berört mig.
När Sverige med sju sekunder kvar gör 4-3 vet jublet i detta hus inga gränser. Tom hunden började skälla.
Så rättvist efter den idiotutvisningen!
Nu har småkronorna visat att dom kan. Nu tänker vi osvenskt - bara guld som gäller nu!

---

När man ser JVM på SVT24 så är det två personliga favoriter i Chris Härenstam och Niklas Wikegård som refererar. Dom får en verkligen att njuta vid TV:n, båda två. Vilket jäkla engagemang! Ruggigt patroitiska och framförallt är Wikegård så himla ärlig hela tiden.
Han hycklar inte med sin åsikt och Kanada och hela deras sätt att agera som osportsliga, oärliga och rena bufflar som bara ska ta plats. När han berättar hur Sverige ska spela för Marie Lehmann i studion med den inlevelsen han har. Jag bara njuter framför TV:n av att se honom!
Sen ett par sköna citat:
"Jag ska personligen snacka med den domaren..."
Wikegård när Kanade gjort 3-3.
"Jäääävlar vad skönt!"
Samme Wikegård när Sverige har precis gjort något av de fyra målen
Det finns säkert mängder med citat som jag inte orkar skriva ner nu. Kan bara hänvisa er till att lyssna på nästa sändning som är på nyårsafton.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Usel hästform
2007-12-29 19:03:32
Måste bara meddela hur usel min form är vad gäller spel på hästar nuförtiden.
Hade två rätt idag när V75 kördes på Gävletravet. Och då var det inte en häst över 6 i odds. Det stavas pinsamt!

---

Otäck olycka på Täby Galopp för övrigt. Hoppas verkligen att Terés Lindén klarar sig utan svåra skador.
Det är det värsta när man sportar med djur. Du kan aldrig ha 100 % kontroll.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Trav
Eftersnack: Huddinge borta
2007-12-28 21:45:00
Då har man besökt Björkängshallen i Huddinge. En ganska iskall upplevelse. Både på isen och temperaturmässigt. Sitter med iskalla fingrar i bilen på väg söderut och försöker skriva något vettigt.

---

Vad hade vi gjort utan vår förstakedja? Nu gjorde förvisso finnarna det bra i tredje. Villes två mål (Ja, han gjorde båda, inte Eloranta som det står på swehockey) var snygga och dom skapade en del. Men nej. Ännu en gång tvingas man konstatera att man inte går därifrån speciellt imponerad. Tyvärr.

---

Träffade för övrigt på vår gamle back Joakim Lundberg. Lika trevlig som vanligt. Han var precis som vi måttligt imponerad över Malmö. Och sen kläckte han ett rätt intressant citat.
"Dom är lika ointresserade som det var på min tid."
Så låter den bistra sanningen från en som garanterat VET!

---

Det blev en Melin-effekt i Göteborg och en icke Djoos-effekt i Mora. Tror inte tränarbytena hade spelat något roll.
Elitserien blir allt mer intressant att följa för vår del. Jag tycker det är bra att Skellefteå får vinna. Dom vill jag inte möta!
Nu tror jag det blir Luleå och Mora. Men det har väl svängt om en vecka.

---

Sundsvall piskar Leksand med 4-2. Men att ens försöka ta sikte på en serieseger är helt orealistiskt. Kul dock att dom går att slå!
Rögle slår Västerås. Imponerande! Nu drog vi ifrån VIK mer. så helt illa att Rögle vann var det trots allt inte.

---

Nu blir det mat och sedan körning på E4 under hela natten. Vad gör man inte för sitt lag. ;)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Nyöppnad godisaffär på Nyköpingsbro
2007-12-28 17:20:01
För andra gången så stannade vi på det grymt stora nyöppnade godisaffären på Nyköpingsbro med det passande namnet "godisbron". Man blir inte besviken på utbudet, det kan jag garantera.
Jag blev förstås lite kinkig på att dom har typ ALLT, men inte de klassiska sura essen. Därför lovade hon som stod i kassan att dom ska komma in och lär därmed finnas den 27 januari när vi åker till Stockholm för match mot AIK.. Perfekt. Mot det fick hon lite reklam och den kommer här och nu.
Butiken ligger alltså på Nyköpingsbro cirka en halv mil söder om Nyköping längs med E4:an och öppnade den 12 oktober. Veckan innan jul sålde man 3 TON godis!

Så, ni tusentals som läser här. Ni har garanterat vägarna förbi Nyköping när ni åker på någon match, ta då en sväng till godisbron och upplev svenskt kvalitétsgodis.

Godisbron
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
Silly
2007-12-27 22:05:56
Jag har under kvällen lyckats få reda på lite, ytterst lite vad gäller förstärkningar osv.

---

Malmö visade intresse för Patrick Fischer men han skrev på för Zug i NLA. Tror inte en övergång var nära ens.

---

Skellefteås Johan Ramstedt har Malmö inte lagt något bud på. Han anses vara ointressant. Istället pekar de senaste uppgifterna till bloggen på att hans nästa klubbadress återfinns i Österrike och Innsbruk.

---

Klart är iallafall att Malmö kollar över marknaden som är väldigt begränsad men nya saker kan komma för varje timme vi närmar oss 31 januari.
Det kan vara en ny spelare här på en halv dag om det vill sig väl. Och likadant på andra hållet.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Då kör vi igen!
2007-12-27 18:52:54
Lite drygt två veckor har gått sen den pinsamma insatsen mot Hammarby hemma då vi vann knappt efter mål i slutminuterna. Nu kör serien igång igen då vi ska möta Huddinge i Björkängshallen.
En minibuss och en bil rullar upp från de vackra södra delarna av detta land.
Ska bli riktigt kul att uppleva en hall jag aldrig tidigare har satt min fot i och se Malmö spela.
Kan dock egentligen inte fatta varför man inte bara kör ett uppehåll till typ 4-5 januari eller något. Det väntar ju ändå nytt uppehåll efter Västeråsmatchen på söndag, då vi måste vänta till onsdag i vecka 2 (9/1) innan det är dags för ny match. Helt idiotiskt med två uppehåll.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Mellandagsträngsel
2007-12-26 14:07:21
Då har man trängts på mellandagsrean. Inte sådär överdrivet jobbigt att gå runt där faktiskt. Folk är dock inne i sin egen värld helt och hållet. Det är bara att haka på det och köra på :)
Ett par jeans och en tröja och man var 1300 kronor fattigare direkt. Rätt fint på saker som hade kostat typ 2000 kronor annars.
Fick sedan den dumma idén att åka till Mobilia. Och där var det i vanlig ordning riktigt mycket folk! Inne på MQ gick det knappt att komma åt reaborden.
Man kan undra hur mycket svinn butikerna har en dag som denna?
Sen kan man också fråga sig om reapriserna gäller för tjuvarna också? Jag menar, går reapriset under gränsen för stöld och snatteri men ordinarie priset går över gränsen. Vad blir brottsrubriseringen då? ;)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fritid
Juldagen - Årets största utgångsdag
2007-12-25 23:19:52
För en gångs skull ska det inte handla om sport när jag skriver.
Tänkte mer inrikta mig på juldagen, den dagen då svenskar super mest på krogen under hela året.

---

Jag har själv aldrig varit på en nattklubb eller liknande någonsin under hela mitt liv på juldagen. Det finns ju egentligen inga fördelar alls med att gå ut på juldagen.
* Du är antagligen ganska mör efter julafton.
* Du får stå i en lång kö om du inte har tillgång till VIP-kön
* Du får betala dyrare priser för inträden.
* Du riskerar att inte komma in då stället blir fullt ändå.
* Du får stångas med massvis med folk och det tar år innan du kan få din dricka i baren.
Just detta gör det, enligt mig, till den sämsta dagen att gå ut på under hela året.

---

Julklappslistan för en julklappskåt 23-åring.

* Pengar
* Trisslotter
* Skor
* Elektronisk tandborste
* Deo
* Presentkort
* Bok
* Reflexväst
* Tallrikar
* Mitt hjärtas Malmö volym 5
* Weekend i Göteborg och kolla på Robert Wells och nån cirkusgrej. Kan bli kul!

---

811 personer trotsade julafton igår och besökte bloggen. Grymt härligt!
Dock sämsta noteringen sedan Röglederbyt i oktober.

---

Mellandagsrea imorgon. Det blir att hänga på låset klockan 10.00 om man ska ha några fynd.
Nu: Tomten är far till alla barnen!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fritid
God jul!
2007-12-24 15:25:38
Så här mitt i Kalle Anka flikar bloggen in och önskar en god jul!

Kör ett klassiskt julrim! Dock inte lika bra som Johan Cedervall gör dom.

Toggan bad om en censur
Bobo lackade ur.
Carl snittar över en poäng
Trots att han hela sommaren låg i sin säng.

Stryk mot Rögle vi fått
Det har känts rått.
Bofors hatar jag
Det är ett riktigt skitlag.

Paulsson har varit höstens kung
För Sjölund har den varit tung.
Wahlberg har varit vår kapten
Mot slutet poängen trillat in för Steen.

Missnöjet har varit stort mot Ville
Trots att han är en bra kille.
Våran sniper heter Eloranta
Ni som vill ha bort honom, sluta fjanta!

Alvarez har varit en frisk fläkt
Numera han och Nyquist är släkt.
Antti Bruun kom från Mora
Adam Andersson är en hockeyh**a

Det har varit lite folk på stå
Men man har kämpat på
Låt oss titta i vår lupp
Till våren går vi upp!

God jul önskar bloggen och avslutar med en juligt klädd MIF-supporter!
image80
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fjanteri på HÖG nivå!
2007-12-24 00:50:59
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1517653.ab
Sveriges största kvällstidning slår till med en riktigt smaklös artikel/omröstning.
Så förutsägbar och så dålig.
Om man gör en omröstning på Sveriges mest lästa nyhetssida där folk kan klicka antingen ja eller nej. Vad väljer man då? Självklart väljer man JA! Det är ju som upplagt för att folk SKA rösta JA! Helt idiotiskt och jag blir upprörd över att man kan lägga tid på det överhuvudtaget.
Ja, jag är skåning själv. Men jag kan ärligt säga att jag hade blivit minst lika upprörd om det varit snack om Norrbotten till Finland eller Jämtland till Norge. Hade den typen av omröstning varit hade resultatet varit likadant. Det kan jag nästan garantera.
Jag kan, utan att överdriva säga att 80 % av de som röstat på detta fjanteri antingen:
a) Aldrig någonsin satt sin fot i Skåne.
b) Är väldigt sportintresserad och bor utanför Skåne och hejar på ett annat lag.
c) Bara tycker det känns häftigare att rösta ja än rösta nej.
Den resursen som lagts ner på detta hade man kunnat lägga på mycket annat som är vettigt. Och numera finns det ganska mycket som kan tolkas som vettigt när man läst den artikeln.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Allmänt
En dag kvar...
2007-12-23 16:15:26

Ja, en dag kvar till julafton är det säkert för vissa. För oss andra är det fem dagar kvar.
Ja, till serien drar igång igen alltså :)
Så stor hockeynörd som man är så känns dessa dagarna som rena pesten. Men antar att det också är en del av livet.

---

Peppe gjorde matchavgörande målet mot Finland när dom möttes för någon dag sedan. Rätt dåligt att jag inte har större koll än så. Men tänker nog följa JVM rätt intensivt ändå. Låt oss verkligen hoppas att Patrik Lundh får samma genombrott som Ante Thuresson fick förra året. Då blir vintern rolig för Lundh och vi får en oväntad joker.

---

Superdag på TV4 sport för övrigt. El classico är aldrig fel. Den bästa El classicomatchen som jag sett var för några år sedan när Barca krossade Real med 3-0. Grymt bra match.
Det får ni inte missa 19.00!

---

Hur många som helst frågar över msn, mail eller i kommentarerna om jag vet om någonting är på gång.
Jag vet inga namn och kan nog inte ens ge någon fin julklapp imorgon. Jag vet dock att dom arbetar på högvarv för att få fram vettiga spelare som passar in i laget. Det kan nog vem som helst räkna ut dock.
Det är bara dumt att säga saker som man inte är säker på. Vet man inte säkert är det bästa sättet att hålla sin trovärdighet att hålla tyst. Det borde många lära sig.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Cirkus
2007-12-22 17:32:21

När Bäckman fick kicken häromdagen så slog tanken mig direkt. Nu tar väl någon av de andra sparkade tränarna över. Ungefär en sekund senare slog det mig att det endast fanns en kvar utan jobb, Roger Melin. Tänkte lite för mig själv. - Ja, men då blir det väl han då.
Sån är nämligen cirkusen i elitserien och har så varit ett bra tag nu. Frölunda väljer en enkel lösning och tar in Melin för att sedan ändå hitta en långsiktig plan vid sidan om. Detta under förutsättning att Roger Melin inte lyckas brutalt bra förstås.
Men hur var går gränsen för en bra prestation? Frölunda kommer inte få stryk med 7-0 mot SSK igen. Då är det bättre och ingen av de sju lagen bakom Frölunda ska kunna hota speciellt mycket i längden. Detta hade Frölunda klarat utan Melin också.
Det enda Melin har att vinna är om han får fart i gubbarna i laget så dom går om Timrå och möjligen Färjestad och/eller Linköping. Det tror jag dock inte händer. LHC får hem Mange Johansson innan januarifönstret stänger och Färjestad får tillbaka skadade spelare på en normal nivå.
HV71 kan dom överhuvudtaget inte hota denna säsongen. Det kan nog ingen, tror jag.

På tal om Frölunda. Spana in artikeln på Wild West Support med Micke Johansson, förra året i Malmö. Grymt välskriven och intressant. Bra jobbat!
http://www.wildwestsupport.se/newsarchive/news/newsread.asp?newstypeid=4&nid=1728

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Percy handlar jumbotron
2007-12-21 16:30:52

Vet inte om det har stått någonstans att Percy Nilsson just nu befinner sig i Kina på en liten resa. Tror nästan jag läst det någonstans.
Kan i vilket fall som helst meddela att anledningen till hans besök där borta är ingen semester utan en ren arbetsresa.
Det är jumbotronen till Malmö Arena som ska inhandlas i dagarna. Det är första gången en svensk arena väljer att söka sig bort mot Asien för att komma billigare undan.
Den jumbotronen som Percy vill ha kostar 40 miljoner om man beställer den här hemma medans man hoppas på att klippa en likadan borta i Kina för 20 miljoner.
Percy Nilsson har gott om pengar, men han struntar inte i vad sakerna kostar för den sakens skull, utan försöker ändå hålla i varenda krona så gott det går.
Hade han inte gjort det så hade han naturligtvis inte varit där han är idag med sin förmögenhet.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
I Danmark
2007-12-20 22:56:52
Bloggandet blir rätt begränsat fram till lördaglunch.
Befinner mig nämligen i Danmark på ett hotell i Nästved för att fira en födelsedag.
Har dock hunnit reflektera över att SSK piskade Frölunda med 7-0! Nu måste det snart vara Bäckmans tur.
Noterar annars att både Luleå och Skellefteå vann. Bra. Dom vill jag inte möta i en kvalserie!

---

Någon har dragit igång rykten om att Janne Öberg och Jens Svensson är på väg till Björklöven respektive Kristianstad. Jag vet ingenting om det. Hade jag vetat det hade jag skrivit om det.
Har inte ens någon täckning på mobilen här, så ingenting kan inkomma till mig ändå i dagarna.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Bra, AIK!
2007-12-19 21:47:33
Att Västerås inte är två poäng bakom oss och därmed oroväckande nära i tabellen ska vi tacka AIK för. Med sin 4-2-seger ikväll mot Västerås så håller vi fortfarande de fem poängen och ska snart spela hemmamatch mot dom. Det känns bra. Det var en glad nyhet man fick efter en kväll ute i stan med mat och dryck.
Visserligen är det helt sjukt att man ens ska behöva hoppas på andra lag. Men nu är läget som det är och i kvalserien står alla som tur är på noll.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Huddinge nästa fredag
2007-12-19 18:37:48
Dags att börja göra lite reklam för Huddinge borta nästa fredag. Och tänk er chansen att få se MIF i en ishall ni väääääääldigt sällan får chansen att se MIF spela i. Björkängshallen. Jag själv ser framemot att ta oskulden. Det var längesen jag såg en ishall jag aldrig varit i tidigare.
Så, sugna på att hänga med? Kontakta mig på johan.sv@hotmail.com.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Resor
Gör en insats
2007-12-18 22:03:11
När jag drog till ICA tidigare ikväll blev jag upprörd. Mycket upprörd.
Ett par ungar smällde smällare utanför affären. Allt för att stressa upp den stackars schäfferhunden som låg utanför, som blev livrädd. Kände mig tvungen att göra en insats för världen i det läget.
Skällde ut ungarna eller ska vi säga, ungdomarna efter noter och ni kan tro att dom skämdes. Bra det. För dom insåg nog vad dom höll på med.

Alla pengar ni tänker lägga på smällare och mög till nyår - lägg de på MIF istället så får dom säkert ett bättre stöd i kvalserien! Samtidigt låter man de stackars djuren som är livrädda att leva sitt liv utan att behöva vara just livrädda.
Om det ändå ska smällas, håll smällarna från 31 december 2007 klockan 23.59 tom 1 januari 2008 klockan 00.05 och smäll inte en massa onödigt innan.

image79
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fritid
Kalle Kerman
2007-12-18 17:20:15
Intressant att Kalle Kerman verkar på G bort från Luleå.
Och varför är det då intressant för vår del? Kerman var nämligen en av dom som Malmö jagade i vintras inför kvalserien, men övergången rann ut i sanden.
Jag vet inte om man är lika intresserade nu när Kerman gjort ännu en floppsäsong i en eventuell motståndare till Malmö i kvalserien. Nu bör ju iofs inte det hindra Malmö i och med att man tog Antti Bruun.
Det talar dock emot att han gjort dåligt ifrån sig i två raka säsonger och dessutom är han vänsterskytt, vilket vi inte söker, om jag får bestämma. Jag vet inte hur pass mycket ledningen bryr sig om detta dock. Jag anser dock att högerskyttar höjer alla lag ytterligare en dimension.

Vi får väl se var detta landar.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Vem ska bort?
2007-12-17 22:23:08
Äntligen dags för ny tävling. Det var ett tag sedan sist. Som vanligt handlar det om vem som ska bort.
Skriv i kommenterarna. Vem ska bort och varför? En gissning/person/dag.
Har tre priser att välja på för vinnaren: Matchbiljett till en Malmö Redhawks-hemmamatch, biocheck eller ett Leksing tills jag dör-klistermärke. Vinnaren väljer, jag bjuder.

Shawn McEachern
image75

Daniel Branda
image76

Jaroslav Kalla
image77

Jari Kauppila
image78

Lycka till!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Tävling
Den såkallade misshandeln.
2007-12-17 21:55:49
Det har knappast undgått mig att det varit en artikel i HD om att en kvinna polisanmält att hon blev misshandlad på parkeringen efter Rögle-Malmö. Jag har dock inte haft någon information för att uttala mig. Men nu tänker jag uttala mig. För nu känns det inte hållbart längre.

* INGEN och då menar jag INGEN vet någonting om vem det kan tänkas vara här i Malmö. Det har överhuvudtaget inte varit något snack om det hos någon. Någonstans brukar sånt här alltid läcka. Det går snack i foajén hit och dit "Som vi smällde dom", som det gjorde efter hemmaderbyt. Inget snack överhuvudtaget.

* "Kvinnan" kallar sig för kungen87 på vårt forum. Kvinna som heter kungen. Kvinnligt.

* Artikeln lades upp på Sveriges största hockeytifoforum. Reaktionerna lät inte vänta på sig utan var i stil med "Det känns verkligen som dom försökt dra en rövare, detta känns inte trovärdigt".

* kungen87 skriver väldigt barnsligt och påhoppande mot oss för att precis ha blivit misshandlad. Jag menar är man redan nerslagen så är man redan ett offer, då försöker man att visa sig från sin goda sida, kan jag tycka.

* En av RS medlemmar har snackat med kungen87 via PM rätt mycket och erbjudit sig att träffas för att överlämna en summa pengar som täcker lite av de eventuella läkarkostnader. Detta ville "hon" inte. "Sätt in dom på mitt konto". Om man nu gnäller i tidningen kan man väl träffas för att ta emot pengar också?

* I samma PM meddelar kungen87 att "hon" ska opereras efter jul. Jag tyckte jag läste lindriga skador på HD.

* Inte ens Rögles riktiga supportrar tror på storyn.

Jag KAN ha fel. Men isåfall ska ni överbevisa mig på varenda punkt. Det kan ha varit en dispyt, men allting känns antingen överdrivet eller så har ingenting hänt. Och ska ni gnälla på mig, ska ni ha svar på mina punkter. Tills dess är jag av uppfattningen att detta är en storm i ett vattenglas.
Måste givetvis reservera mig för om det finns svar på det jag ställer mig frågande till. Isåfall är min uppmaning till dig att ta emot pengarna och möta RS-medlemmen som velat överlämna de till dig och ta emot hans ursäkt från alla Malmöfans som isåfall tycker det är högst beklagligt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Vila i frid, Lennart!
2007-12-16 22:22:10
Det surrades om det redan på matchen idag, så jag skickade ett sms till Redhawks gamle klubbdirektör, Stefan Krüeger för att få det bekräftat. Och tyvärr visade det sig att det stämde. Lennart Winqvist har avlidit vid en ålder av 71 år.
Lennart var den första som fick hedersuppdraget att vara säkerhetsansvarig i MIF sedan det blev obligatoriskt med publikvärdar på bland annat organiserade bortaresor. Jag minns den första resan mycket väl som han hängde med på. Södertälje den 18 september 2001. Vi fick förresten stryk med 4-0.
Lennart satt på första raden framför trappan och var en glad skit som pratade norrländska. Han var uppeifrån Härnösand och det fick man även veta när man passerade med bussen något år senare på väg till Övik.
Åren gick och Lennart fick en allt tätare kontakt med oss supportrar och körde på. Han var inte alltid den lättaste att samarbeta med men han ville alltid allas bästa.
För övrigt var Lennart något av en allt-i-allo för MIF det sista året där då han hämtade och lämnade spelare på Kastrup och Sturup och fixade lägenheter och hade sig. Hans jobb för MIF var STORT och ideellt!
Efter degraderingen våren 2005 när Krüeger lämnade Malmö så lämnade Lennart också.
Krüeger började på Bunkeflo och Lennart handplockades dit där han fram till nu in i det sista körde på som säkerhetsansvarig.

Sista gången jag snackade med Lennart var när Bunkeflo mötte Landskrona på Gamla IP i våras. Då hade det gått ett bra tag sedan jag träffade honom och han tyckte verkligen det var skitkul att träffa oss. Känns bra att avsluta på ett sånt positivt sätt med en man haft både en, två och tre duster med under åren. Men allt som allt känns minnena bara positiva av Lennart trots att även solen har sina fläckar. Men det lämnar vi. Det vet vi som var med på de resorna och det stannar där för all framtid.
Kvar lämnar Lennart sin fru samt en 18-årig dotter som vi naturligtvis ägnar en tanke åt i denna stunden.

image74
Lennart i Övik 2002.

Vi glömmer dig aldrig, Lennart! Vila i frid!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Hammarby hemma
2007-12-16 19:40:19
Jag är fruktansvärt naiv. Varje gång så tror och hoppas man på att det ska lossna. Men icke!
Idag hade jag verkligen räknat hem årets chans att få se tio mål. Det smög sig rätt duktigt.

---

Undrar vad vi varit utan Paulsson eller Söderberg. Nu var den sistnämnde riktigt dålig ikväll, men gör ändå två poäng.

---

Fredrik Eriksson måste leda ligan över assist som korrigeras i efterhand. För en poängmakare är just poäng viktigt. Så är det bara.

---

Söderberg på plats 25 i poängligan. Han debuterade i slutet av oktober. Det är ingen överdrift om man säger att man är lättad att han spelar här ännu en säsong.

---

Emil Lundgren, nej, det är ingen tillförlitlig backup i kvalserien. Vi MÅSTE ha en ny keeper. Ryktet säger att Percy är trött på Hurme också och ska ha kläckt ur sig "Han tar ju inte ett enda friläge". Hur mycket sanning det ligger i det där vet jag inte. Men jag är nog benägen att hålla med, faktiskt.

---

Calle Steens poängskörd från Karjala-uppehållet till ChannelOne-uppehållet är 5+10 på elva spelade matcher för hans del. Han har ryckt upp sig rejält! Lite positivt tycker iallafall jag.

---

Årets sämsta publiksiffra på isstadion: 1153. Ett välkänt ansikte som gått på isstadion i flera år sa: "Det är inte så konstigt, produkten är inte speciellt attraktiv"
Det smärtar men man är ju nästan beredd att hålla med.

---

Nej, detta var uselt. Uppehåll = bra för oss. Men det är egentligen skämmigt att 13 matcher sedan förra uppehållet verkar ha sugit musten så ur vårt lag.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Årets chans att få se tio!
2007-12-16 13:08:50
Idag måste det vara en av årets absolut största chanser att få se tio mål från hemmalaget. Om man gör en väl genomförd match och inte bli nonchallanta så ska man lätt kunna smälla in tio mål på Hammarby ikväll. Det säger jag utan att överdriva.

---

Pär Arlbrandt klar för Klagenfurt. Jag sa ju att det skulle bli utomlands.

---

Galen kväll för min del igår. Så här sliten har jag inte varit på bra länge.
Riktigt kul att det var 25 Malmösupportrar på en och samma nattklubb igår.
För första gången denna säsongen känner jag att det nog måste bli en taxi till ladan...

KROSSA BAJEN!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Mange till Esbjerg
2007-12-16 13:01:10
Enligt danska TV2 är Magnus Nilsson klar för Esbjerg i den danska ligan. Och det verkar också som att det stämmer eftersom Esbjerg bekräftar det i ett pressutskick från klubben. Tack och hej säger vi då till en karaktärslös spelare som hamnade i Bobos välkända frysbox. Samma frysbox som David Oliver och Marc Cavosie hamnade i förra året...
Länk: http://sporten.tv2.dk/ishockey/article.php/id-9741672.html

Förresten, tack Michael som tipsade mig!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Händelsefattig dag - skönt!
2007-12-15 16:30:51
När man är rätt intensiv bloggare som jag är det rätt skönt när det är händelsefattigt. Idag har jag bara varit ute med hunden i skogen typ. Ikväll väntar årets höjdpunkt för vissa RS-medlemmar. Julfesten. Eller ja, vår/sommarfesten konkurrerar ju ;)
Ska iallafall dit och hoppas på en riktigt trevlig kväll. Därmed blir detta dagens enda inlägg om inget händer under kvällen...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Eftersnack: Oskarshamn hemma
2007-12-15 00:30:26
Har varit en sväng på krogen ikväll. Därför har jag inte skrivit något speciellt om matchen.

---

Man var rätt lack när Oskarshamn gjorde 0-2. Trodde sen att det mesta hade ordnat sig när Paulsson och Söderberg vänt matchen åt oss. Då släpper Hurme in en onödig puck igen.
Helt ärligt. Har Hurme gjort en enda riktigt bra räddning? Jag börjar bli starkt skeptisk. Jag hoppas han inom kort motbevisar mig.

---

På tal om Oskarshamns 0-2-mål. Vilken fullständig cirkus det var då. Var fanns Malmös försvar? Kan någon hjälpa mig med vilka "försvarare" som var inne då? För det var bedrövligt och jag missade tyvärr vilka som var inne.

---

Jag gillar Paulsson. Var starkt skeptisk när han återvände från Finland. Men i Allsvenskan är det en klasspelare. Vi hoppas att han blommar ut i elitserien nästa säsong också.
Lite oroväckande är det dock att Paulsson inte varit ett dugg tongivande mot motstånd som Leksand, Västerås eller Rögle.

---

Carl Söderberg. Bara en poäng idag. Då är man besviken på honom! Det talar om hans klass tycker jag.

---

Banderoll innan matchen tillägnad Benny Burakovsky. Klockan var exakt 15.43 och jag satt och snackade med RS tifomaster, Ahlin på msn. Klockan 16.15 stod vi i isstadions foajé och målade. 18.55 såg det ut så här på ståplats:

image73

"35 år av engagemang - vila i frid "Burra"!"
Fotot har jag fått av Kent Ögren. Tack så mycket!

---

Spelade en spikrak bomben ikväll.
Nyköping - Leksand 1-7
Växjö - Bofors 3-3
Västerås - Almtuna 5-1.

Jag var väl inte heeeelt snett ute om man säger så.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Vila i frid!
2007-12-14 11:58:13

Ställer mig in i kören som tar farväl av Benny Burakovsky som efter en tids sjukdom avled igår. Jag vet själv inte mycket om historien. Och kände inte Burakovsky speciellt väl. Men oavsett vad står det klart att Benny gjorde mycket för ungdomshockeyn i Malmö. Oavsett hur snacket gick de sista åren. Det kan vi dock glömma nu. När någon avlider är det de positiva minnena man ska bära med sig.
Mina tankar går till hustru Yvonne samt barnen Robban, Micke och Anett som jag faktiskt har jobbat med under en sommar.

Vila i frid!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Söderbergs assist del 3
2007-12-13 22:19:20
Nu fick Calle äntligen sin andraassist. Det tackar vi för. Imorgon är han inne på topp25 i poängligan.
Jag fick ta hjälp av Rögles statistiknörd, Olof Erikzon för att fixa detta och det tackar vi för.
Är man statistiknörd så är man!
Länk:

http://stats.swehockey.se/online/40/90131/90131204/90131204_frame_default.htm

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ny dator imorgon
2007-12-13 21:54:25
Imorgon anländer en ny bärbar dator. Sedan min sambo fick lämna tillbaka sin bärbara dator till sitt jobb för hon fick en stationär har det varit en katastrof för mig när man inte kunnat blogga ute på resor. Som i Uppsala i fredags tex.
Nu anländer dock en ny från Dell som har kostat sisådär 11.000 spänn för att man ska kunna ha bluetoth och extra bra batteri när man sitter i exempelvis bilen.
Dessutom nya officepaketet inhandlat idag och får nya photoshop snart.
Det kostar att blogga. Men det är kul!

Nu kör vi hårt för ett grymt bloggår, 2008!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fritid
Söderbergs assist del 2
2007-12-13 18:00:11

Förbundet vägrar ändra så Carl Söderberg får sin andraassist som faktiskt ropades ut i högtalarna.
Nu har jag listat ut varför dom vägrar ändra det. På isen för MIF var nämligen inte Söderberg inne enligt rapporten.
Istället är det för MIF uppsatt 9, 23, 33, 39 och 71. Ni finner givetvis också felet. Det är tre backar inne vilket naturligtvis är helt galet.
Carl ska ha sin andraassist och när detta uppmärksamas så kommer han få den också!

Och nej, jag försöker inte spela någonting här. Utan tycker bara att rätt ska vara rätt.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ja, men så stick då!
2007-12-13 16:18:39
http://hockeysverige.se/news_show_forward_vill_byta_malmo_mot_elitserien.html?id=270759
Bra. Då har vi det svart på vitt. Mange Nilsson ska inte spela en match till här. Är det så vi drabbas av skador och annat så får vi lyfta upp Viktor Sundström, Fredrik Hansson eller Emil Turesson, eftersom Nypan och Tobbe Roos troligen ska spela collegehockey.
Funkar finemang för mig. Men om du nu vet med dig att du vill bort, Mange. Bryt då ditt kontrakt på egen hand istället för att pressa klubben på pengar tills du hittat ny klubb!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Söderbergs assist
2007-12-13 13:31:00
Nu har jag påtalat för de ansvariga att Carl Söderberg minsann hade andraassist på vårt 0-1-mål. Ska bli intressant att se om det ändras.
Han ropades ju ut i högtalarna som andraassist, så det bör ändras. Det gäller bara att någon uppmärksammar det också.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Arla
2007-12-13 13:17:14
Pär Arlbrandt vill lämna Södertälje.
Malmö har dock enligt uppgifter inte lagt sig i den budgivningen. Då kan vi anta att man söker efter ännu högre klass. Bra!
Det blir spel utomlands för "Arla".
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
En derbysmäll som heter duga.
2007-12-12 23:44:01
6-2. SEX TVÅ! Det är en smäll som heter duga det!
Idag ska vi skämmas över våra spelare. För Malmö var dåliga. Rögle var inte ens bra.

---

Vi tillåter att spelare som Linus Persson snurrar i vår zon. Hör själva. LINUS PERSSON!!!

---

Calle Steen, Jyrki Välivaara och Andreas Byström. Ni får härmed första kängan. Kick.
Motivering: Steen slog inte en passning rätt. Jyrki bjöd in Rögle i matchen och Byström gjorde så dom kunde få sätta 3-2. Uselt. Man blir frustererad.

---

Jens Svensson. Lika loj och ointresserad som vanligt. En hyfsad poängskörd de senaste matcherna. Men när motståndet blir bättre, så vetefan.

---

Bofors-Malmö 5-4.
0-1 Jan Öberg

Västerås-Malmö 2-1
0-1 Jan Öberg

Rögle-Malmö 6-2
0-1 Jan Öberg

Sluta göra första målet, Janne!

---

De idioterna som hyllar Hurme när han sänker sitt eget lag med ett fullständigt instabilt psyke, kan INGENTING. Jag blir besviken. Är ni verkligen SÅÅÅ kåta på hockeyslagsmål? Det saboterar ju för laget.

---

Wallgren likaså. När en tvåa är klar för Rögle så ska han ge igen. Så gör INTE en lagspelare. Nu blev det istället en dubbelutvisning.

---

6-2 på min resultatlott och 500 kronor rikare kändes som en klen tröst. Suck.

---

Det värsta är verkligen att man är så naiv så man börjar hylla laget till skyarna om dom vinner sina matcher i helgen, vilket är högst troligt. Men när vi se ska möta Leksand, Västerås och Rögle så börjar det väl gå knackigt igen och man blir lika besviken.
Man är en förbannad kappvändare. Men eftersom vi har så uppenbart svårt mot topplagen (dvs de sämsta i kvalserien) så inser jag här och nu att detta INTE håller.

---

Dagens banka sig i bröstet: Jag.
För att jag annonserade ut redan i början på veckan att det är troligt med svarta tröjor mot Rögle.
Tröjorna var för övrigt inte snygga. Nästan i klass med förra årets svarta tröjor som var snäppet fulare.
Fulast av allt. Antti Bruuns siffror. Mikko Loumas 33:a på ryggen i helt annat typsnitt.
När de röda tröjorna gjorde debut mot Rögle 30 nov 2005 kallade man dom turtröjor, undrar vad vi kallar dom svarta nu då...

---

Rögleklacken var sämre än på länge. Har hört att ni hamnat i en svacka där uppe...
"Värsta jag hört någonsin..." lät rösterna om AIAs höstsäsong.

---

Dagens mest korkade. Att man kan bli portad i Ängelholms ishall för att man kör med helljus på motorvägen. Tro det eller ej!

---

Dagens mest positiva. Vi är fortfarande tvåa i tabellen.

---

Dagens näst mest positiva: Det kan nog inte bli så mycket sämre.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Villes straff
2007-12-12 23:28:01
Ville Nieminen fick alltså 13.000 kronor i böter för sitt slagsmål i förra veckan. Man kan tycka vad man vill om det.
Det innebär att "Niemo" går in på nivån:
Månadslön 110 001 -130 000 kr = 13 000 kr/för en matchs avstängning

Hedman fick övrigt samma straff som Ville. Men mildare böter eftersom han tjänar betydligt mindre. Han fick 2500 kr. Det innebär att han går in på nivån:
Månadslön 10 001 -25 000 kr = 2 500 kr/för en matchs avstängning

Då kan vi alltså konstatera svart på vitt att Villes lön inte är särskilt hög. Men där var nog en stor signingbonus istället.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ville avstängd ikväll
2007-12-12 15:15:27
Bloggen kan avslöja att Ville Nieminen är avstängd i kvällens match. Mer information kommer!

---

15.14:
Hinner inte få fram mer information. Men lovar att återkomma i ärendet. Avstängd ikväll är han iallafall.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Revansch!
2007-12-12 13:38:13
Dags för en grym revansch ikväll. Och känslan är positiv, riktigt positiv!
Vi vinner med 5-2!

---

Sebastian Jonsson vaktar Rögles mål. Enligt många kanske en fördel. Men faktum är att Sebbe varit bättre än Nilstorp de matcherna han har fått stå. Men han kommer ändå få se pucken i nätmaskorna.

---

Bobos mottagande i Ängelholm lär bli kul att uppleva. Vi hoppas det tänder våra spelare!

---

Jag skriver mer ikväll efter matchen. Förhoppningsvis ett positivt inlägg.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Derby imorgon
2007-12-11 21:14:49
Måste säga att för att vara Malmös supportrar så är jag imponerad över att vi iprincip fyllt 80 % av sektionen och har typ 30 platser kvar att fylla. Har nog inte hänt på bra länge det. Men det säger ju också lite grann om hur pass svalt intresset är. Man får väl vara glad för det lilla.

---

Kul rykte med Jesper Mattsson som cirkulerar lite här och var på internet. Jag konstaterar att Mattsson inte spelade mot Djurgården, trots att Lakos var skadad.
Klart spekulationerna drar igång.
Kommer han hit vill jag se honom som forward bredvid Paulsson och Steen. Detta trots vår brist på bra backar.

---

Leksands drömfemma inför elitserien står på expressen.se idag. Ingen femma som får folk att höja på ögonbrynen direkt. Man vill hämta hem en hel femma från deras 82-kull.
Daniel Widing, Daniel Hermansson, Pontus Petterström, Jörgen Sundqvist och Lasse Jonsson.
Är typ bara Lasse Jonsson som är något att ha där. Möjligen Widing också. Annars spelar den bästa av Leksands 82:or i Frölunda, Jonas Nordquist.
Nej, de där spelarna lär inte skrämma speciellt många.

---

Jag tror Malmö vinner med 5-2 imorgon. Och det ska bli riktigt kul med derby igen!
Vi ses i Ängelholm!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Kvalseriens speldagar
2007-12-10 22:33:47

Jag har inte läst det någonstans ännu. Därför redovisar jag härmed våra speldagar i kvalserien i vår.

Omg1: ONSDAG 19 mars 19.00
Omg2: FREDAG 21 mars 19.00
Omg3: SÖNDAG 23 mars 16.00
Omg4 TORSDAG 27 mars 19.00
Omg5: LÖRDAG 29 mars 15.00
Omg6: TISDAG 1 april 19.00
Omg7: FREDAG 4 april 19.00
Omg8: SÖNDAG 6 april 16.00
Omg9: TISDAG 8 april 19.00
Omg10: TORSDAG 10 april 19.00

Kan inget annat än se framemot säsongens höjdpunkt!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Leksands svit slut
2007-12-10 22:23:41

Ikväll tog Leksand svit på matcher utan förlust slut. En svit som varade typ två månader. Grattis Västerås! Vore trevligt om ni kunde gå om Rögle också :)

---

Det ryktas lite lätt om att Malmö har fått hem sina tredjetröjor. En trogen bloggläsare informerade att tröjorna är svarta (vilken skräll ;)) har Malmö snett över bröstet och en logga. Loggan ska dock sitta under texten. Vi får väl se hur de ser ut. En inte alltför vågad gissning är att de gör premiär på onsdag om reklamen hunnit komma på tröjorna...


---

Har jobbat på isstadion med lite inför onsdagen hela dagen. Men det blir rätt snyggt och stilrent!

---

Allt för nu. Gonatt.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Stark vändning
2007-12-09 19:55:06
Man gick från Malmö Isstadion rätt nöjd trots 0-3 efter sju minuter. Var faktiskt aldrig speciellt orolig. Malmö vaknade faktiskt rätt omgående efter timeouten. Bra gjort av tränarna.

---

December har inte hunnit långt, men det är ju ingen som helst tvekan om att Fredrik Eriksson är det stora utropstecknet denna månaden. Produktion i stort sett varje match och stora kliv i poängligan varje match. En poängliga Marcus Paulsson leder nu igen.
På tal om poängligor så hittar vi Carl Söderberg på fjärde plats i vår interna poängliga. Ruggigt imponerande. Snart är han väl inne på topp-25.

---

Robin Weihager petad. Det är en petning till följd av Leksandsmatchen. Tränarna trodde han var på väg neråt i form och ville inte göra petningen direkt efter det stora misstaget i Leksand. Mycket bra, tycker jag.
Man skulle kunna tro att Mange Nilsson återigen var petad. Men faktum är att han var magsjuk denna gången.

---

Tycker det är en rätt trevlig tradition att sittplatspubliken numera reser sig upp hela sista minuten om Malmövinsten är i hamn.

---

"Torpet" var på plats i Malmö isstadion idag när vi spelade och Rögle mötte Oskarshamn. Jag vet inte deras policy, men tydligen ska inte de skadade spelarna infinna sig  på plats i hallen. Vi vet alla att Nilstorp älskar Malmö.
Men visst, han kan ju spionera lite. Men det känns lite långsökt.

---

J20-laget spöade för övrigt Rögle med 3-2 i sudden och gick om Rögle i absolut sista omgången. Nu spelar det ingen roll ändå. Det blev slutplacering 5 ändå. Men det innebär förstaplats i fortsättningsserien :)

---

Jag giiiiillar er, Oskarshamn. Oavsett utgång i matchen på onsdag så ligger vi tvåa i tabellen. Härligt!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Det börjas redan? En titt på SM-liigas bottenlag!
2007-12-09 00:55:04
Nu går vi in i intressanta tider verkar det som. Saipa, fyra från slutet i SM-liiga verkar redan nu i början på december dumpa av sina stjärnor.
Först fick Sami Ryhänen och nu har även Alex Nikiforuk fått lämna Saipa. Trean och ettan i deras interna poängliga alltså.
Den sistnämnde vet jag ingenting om, men sett till hans poängskörd (18 p på 29 matcher i ett bottenlag) och att han är högerskytt så hade inte jag haft något emot om han var den som kompletterade Paulsson och Steen i tredjekedjan.
Sami Ryhänen har härjat runt i Halmstad och Uppsala och lär sannolikt inte vara något för oss.

Om nu Saipa redan gett upp sin säsong så finns där tre andra klubbar som också lär släppa spelare. Framförallt HPK har floppat duktigt i år och har tre poäng mindre än Saipa med tre matcher MER spelade. Dom har garanterat ett par guldkorn som kan vara värda att börja ligga på redan nu.
Kanske kan dom släppa iväg den föredetta Luleåcentern, Emil Lundberg som verkar ha utvecklats enormt i Finland. Han stannade upp i Luleå men i Finland har han fått förtroende och han är bara 25 år.

Nästsist hittar vi Ässät. Den pålitlige poängplockaren, Marko Kivenmäki snittar i vanlig ordning en poäng per match, men är 32 år nu. Hade dock kunnat tillföra oss mycket i powerplay dock.

Sist hittar vi KaIpa som ovanligt nog kan ha något guldkorn om vi ser till poängskörd.
Leder interna gör Jani Tuppurainen på 25 poäng på 31 matcher. Bakåt hittar vi Janne Jalasvaara som trots att han spelar i sämsta laget enbart har -1 i den viktiga plus-minusstatistiken och 14 poäng framåt på 31 matcher.

---

ERX på Höknästets forum sa att Quinn Hancock; Södertälje är aktuell för Malmö. Det är väl bara att vänta och se då. Jag är lite kluven angående honom om han verkligen är värd den stora lönen han lär ha. I elitserien har han inte rosat marknaden direkt, men å andra sidan får han ständigt lira i fjärdekedjan. Kul att det ryktas lite namn dock. Får hoppas att han är seriös och inte bara hittar på nu.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Blandat från gårdagen
2007-12-08 12:51:07
Äntligen har man en dator och är utvilad efter gårdagen.
Hade planerat ett litet inlägg från Nyköpingsbro igår. Men tekniskt fel på datorerna. Suck.

---

Nej, Ville Nieminen är inte på glid från Malmö. Det har jag fått bekräftat från flera håll.

---

På tal om Ville. Igår tyckte jag bra synd om honom. Den där Anton Hedman är ett psykbryt av högsta rang. Var liksom ingen tvekan när han drog handskarna. Jag tycker iallafall att ska man köra en clean fight på en hockeymatch så ska båda två vara beredda att köra. "Niemo" undrade ungefär vad Hedman höll på med. Det var ingen tvekan, handskarna åkte direkt. Nieminen försökte att hålla sig för att inte låta det drabba laget. Men man kan inte bara stå och ta stryk.
Anton Hedman, I-D-I-O-T!
Skönt också att se hur jäkla förbannad Fredrik Eriksson blev när Hedman åkte rakt över banan. Hedman fick sig en rejäl utskällning och bara stod och tog emot Erikssons "trevliga" ord...

---

Berättade om en polare som satte 20 spänn på Frölunda-Timrå 0-4 i torsdags.
Kan meddela att flytet, eller vi får nästan säga skickligheten, fortsatte igår!
Almtuna-Malmö 0-6, 30 spänn. Odds: 140 gånger pengarna.
GRYMT!

---

Lite ord om matchen igår också.
Det här var en enkel dag på jobbet. Inget annat. Men ändå imponerande med 0-6 på bortaplan. Nu är vi före Rögle i tabellen igen. Dock bara med målskillnad.
Fredrik Eriksson har grym form för tillfället. Så ska det se ut!

---

Micke Wahlberg hade ett friläge i tre mot fem. Hade han inte dragit den i stolpen så hade det LÄTT varit värt hela resan. Har bara upplevt ett SH2 en enda gång. Petri Liimatainen i Linköping 4 oktober 2003. Hade varit kul att få se det igen.

---

Nu: Fika på stan!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Uppsala nu
2007-12-07 09:16:25
Blir kanske inte fler inlägg idag. Dags för avfärd till Uppsala nu i detta mysiga vädret.
Vi får väl se hur det blir senare framåt dagen.

---

Hörde att Luleåklacken hotat att hosta på domaren. Det tyckte iallafall jag var lite humor.

---

Idag får nog Per Bäckman kicken. Det känns iallafall ruggigt nära nu.
Grattis till till en kompis som satte 0-4 på matchen, 20 kr x 105 gånger pengarna! Jäkligt snyggt.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ny anställd i shopen
2007-12-06 09:17:54
Har inte velat skriva ut det förrän jag fått höra det officiellt. Men nu är det klart att Malmö Redhawks anställde i shopen på isstadion, Gittan kommer lämna sin plats.
Jag fick redan för ett par veckor sedan reda på att en stor sportkedja ska sköta souvenirförsäljningen ute i Hyllie. Hurvida det är är sant eller inte vet jag faktiskt inte. Klart är iallafall att Gittan inte kände någon större framtid, så hon sa helt enkelt upp sig. Det gjorde hon i torsdags.
Sista gången hon säljer souvenirer på isstadion blir den 16 december mot Hammarby.
Vem som tar över är i dagsläget inte säkert. Ett tag nu i veckan snackades det om att Marita Andersson (just det, Peters fru) skulle ta över. Hon fick dock, vad det verkar, nobben av en viss bestämmande man med mycket pengar, vi kan kalla honom Joakim Von Anka.

Vi får väl se hur detta slutar.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Åtta veckor till transferfönstret stänger.
2007-12-05 23:39:44
Efter halva serien spelad och åtta veckor till transferfönstret stänger. En liten analys är definitivt på sin plats.

Målvakter:
Jani Hurme
Emil Lundgren

KOMMENTAR: Med Boforsmatchen i väldigt färskt minne och en del juniormatcher så är det en ren fakta att konstatera att vi MÅSTE ha en ny andramålvakt. Hurme kommer förhoppningsvis vara på topp nu när vi gått in på andra halvan av serien.
FÖRSLAG: Värva hit en målvakt från ett allsvenskt lag som inte spelar playoffmatcher eller kval neråt i systemet.
Jimmy Danielsson, AIK, Martin Holst, Nyköping, Joakim Lundström, Sundsvall är tre vettiga andramålvakter för oss i en kvalserie.

Backar:
Robin Weihager
Johan Björk
Daniel Casselståhl
Jan Öberg
Antti Bruun
Jyrki Välivaara
Andreas Byström

KOMMENTAR: Mitt drömscenario är att Öberg och Byström inte spelar kvalserie som ordinarie backar. Byström har förvisso spelat upp sig men han håller inte måttit i tio tuffa matcher. Övriga fem håller... Nog.
FÖRSLAG:
Bruun - OFFENSIV BACK
Välivaara - Weihager/Casselståhl
Björk - DEFENSIV BACK
Casselståhl/Weihager - Öberg/Byström
Bruun är väldigt stabil. En riktigt bra värvning för vår del. Jag vill kompletera honom med offensiv back av klass. Martin Sevc?
Välivaara spelar bra med vem som helst egentligen. Med Cassel kan han sticka på offensiva turer och Weihager växer när han får spela bredvid Jyrki. Någon av dessa ska spela bredvid honom. Andra halvan av serien avgör. Weihager gjorde mindre juniormisstag när han fick spela bredvid Jyrki. Alternativ kan vara att spela Cassel bredvid Välivaara hela tiden för att låta Weihager spela PP plus några enstaka byten.
Johan Björk bredvid en sarg-ut-back hade varit bra. Två bra killar att ha i ett tredje backpar utan krav på produktion framåt. En back i klass med Martin Stepanek önskas. Bör kunna bli något över från ligorna i Europa. Finns många anledningar att släppa även bra spelare för lagen där. En anledning kan vara för mycket utlänningar, en annan anledning kan vara att spara pengar då säsongen är förstörd för vissa lag ändå.

Forwards:
Robin Alvarez
Kim Johansson
Martin Samuelsson
Marcus Paulsson
Mikael Wahlberg
(Magnus Nilsson)
Carl Söderberg
Calle Steen
Mikko Eloranta
Ville Nieminen
Patrik Lundh
Jens Svensson
Fredrik Eriksson
Tomas Wallgren

KOMMENTAR: Vissa matcher producerar våra forwards det dom ska, dvs mål! Vissa matcher är det väldigt tafatt.
Det känns som ett par pusselbitar fattas. Jag tror jag vet vilka.
FÖRSLAG: Jag vill se två namn tillkomma på forwardsidan. Nedan redogör jag vilka. Magnus Nilsson räknar jag inte med längre.
Söderberg-Wahlberg-Eriksson.
Denna kedjan vill jag behålla. Dom hittar varandra bra och producerar mycket poäng. Håller i kvalserien!
Nieminen-OFFENSIV TOPPCENTER-Eloranta
Som ni märker tror jag mig veta vad vi saknar med finnarna. Vi behöver en offensiv högerskytt som kan servera framförallt Eloranta som ju är en sniper. Isåfall kan Nieminen ta ett stort defensivt ansvar om Eloranta kan få en annan radarpartner.
Paulsson-Steen-HÖGERSKYTT
Drömmen hade varit att få hem Andreas Thuresson på denna position. Det vet jag dock att vi kan glömma. Ante vill anpassa sig till de små rinkarna där borta, trots att hans poängskörd varit skrämmande dålig.
Men att få tag i en duglig kanadensisk, amerikansk, finsk, tjeckisk eller rysk rightskytt borde vara rätt lätt om man slänger upp rätt pengar. Men det måste man också vara beredd att göra. Jag hade inte haft något emot en André Savage-typ där.
Wallgren-Lundh-Samuelsson
Kan funka som fjärdekedja som bara går in för att spela 0-0.
Således tycker jag vi ska göra oss av med Svensson och ha Alvarez och Johansson som backup. Den senare kan spela J20-hockey i värsta fall. Vi behöver dock båda två för att ha en bred trupp.

Vad tycker ni andra? Är det rätt eller är jag helt snett ute?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Dåligt
2007-12-05 23:03:14
Av alla lag så förlorar vi mot Bofors hemma. Sveriges största skämt. Men idag övergav dom den rollen åt oss.
2-6. Dåligt helt enkelt.

---

Egentligen är det på sin plats att man bli väldigt förbannad. Det var jag också på matchen. Men nu känns det som det kvittar. Alla har väl rätt att göra en plattmatch och gör vi första plattmatchen sedan uppehållet kan det väl vara okej. Men oj, vad tafatt det var. Och varför måste förlusterna komma mot ett skitlag som Bofors? Sveriges största skämt.

---

Serien är uppdelad i tre olika "rundor". Alla tre rundorna har samma spelordning.
För Malmös del innebär det i tur och ordning Växjö, Nyköping, Borås, Sundsvall, Nybro, AIK, Leksand, Bofors, Almtuna, Björklöven, Rögle, Oskarshamn, Hammarby, Huddinge och Västerås.
I första rundan hade Malmö efter sju spelade sex vinster och en oavgjord innan första förlusten kom mot Bofors.
I andra rundan hade Malmö efter sju spelade sex vinster och en oavgjord innan första förlusten kom mot Bofors.
Låt oss då hoppas att vi inte avslutar återstånde sju matcher i "runda 2" på samma katastrofala sätt som vi gjorde i "runda 1". Men det tror jag knappast.

---

Efter omgång 23 säger jag här och nu ett stort grattis Leksand till seriesegern! Tur att alla börjar om på noll i kvalserien :)

---

Förlust idag. Skitsamma. På fredag tar vi bilen till Uppsala!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Weihager och Johansson fick nobben
2007-12-04 15:41:50
Jag trodde att både Robin Weihager och Kim Johansson skulle ha en bra chans att komma med i årets JVM-trupp efter den senaste tidens matcher då båda två fått ganska mycket istid. Nu blev båda två istället blåsta på sin JVM-plats.
Istället är det bara Patrik Lundh som kom med från Malmö. En spelare som efter Karjala-uppehållet spelat väldigt lite. Dels på grund av skador och han har tom varit trettonde forward.
På ett sätt är det bra att våra spelare inte hamnar i det STORA skyltfönstret för scouterna i USA, men å andra sidan minns vi alla vilket självförtroende Andreas Thuresson kom tillbaka med efter förra årets JVM och tillhörde en av våra bättre spelare.
Nu kan skador och dylikt uppstå, så sista årdet lär väl inte vara sagt.

Truppen:
http://www.swehockey.se/files/{8D35FDB5-4878-424E-8884-0396CD54C40C}.pdf
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tobias Nilsson-Roos
2007-12-03 15:38:45
Bloggen avslöjar!

Poängmaskinen och J20-superelits främst målskytt för både norra och södra serien, Tobias Nilsson-Roos ser även han ut att prova lyckan i den amerikanska collegehockeyn, enligt välinformerat folk inom Redhawks juniorverksamhet.
"Tobbe" har fått förslag därifrån och håller just på att överväga det.
Spel i A-laget blir det inte den här säsongen och troligtvis inte om vi går upp heller. Skulle Malmö däremot spela Allsvensk hockey så ökar chanser att Roos får en A-lagsplats, precis som är fallet med Gustav Nyquist.
Nilsson-Roos har under säsongen gjort 21 mål och nio assist på 25 matcher och ligger trea i SuperElit södras poängliga.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Nyquist
2007-12-03 15:33:49
Lovade att komma med information gällande Gustav Nyquist och hur hårt MIF legat på honom. Jag har inte fått fram mycket, men lite kan jag trots allt bjuda på.
"Nypan" har varit på ett enda samtal med våra tränare Bobo Simensen och Torgny Bendelin under hösten. Seriöst samtal alltså. Det är också den enda ansträngningen som klubben gjort under hösten. Detta enligt VÄLDIGT bra källor, utan att överdriva.
Som tidigare uppgetts på Robert Petterssons blogg på HockeySverige.se så är det ett såkallat "letter of intent" där det kortfattat innebär att det i nuläget endast är klart att OM Nyquist åker över så blir det på University of Maine.
Vad avgör om Nyquist åker över eller inte då? Enligt samma källa så är det troligtvis så här.
Spelar Malmö elitseriehockey till hösten så blir det högst sannolikt spel där borta, men är det däremot fortsatt allsvenskt spel så ökar chanserna att Nyquist stannar hemma och får mycket speltid i A-laget.
Beslutet lär dock ligga ett par månader in på det nya året. Bloggen följer givetvis upp detta.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Erik Karlberg INTE aktuell för Malmö
2007-12-03 15:23:08

Enligt Norran ska Malmö har varit ute efter Skellefteå AIKs poängmaskin, Erik Karlberg.
Se länk: http://www.norran.se/artikel.php?id=7304426&avdelning_1=101&avdelning_2=0
Bloggen kan med färska uppgifter, dementera detta kraftigt!
Den enda som varit i kontakt med Erik överhuvudtaget är en tidigare lagkompis som på lite skämt frågat "Ska du inte flytta hem?"
För er som inte vet så är Erik Karlberg en kille född 1988 som vräkt in poäng i Skellefteå AIKs J20-lag under hösten och sånt ger eko i landet.
Karlberg kommer ursprungligen från Tyringe och har spelat TV-pucken med ett flertal tongivande spelare i Malmös J20-lag och A-lag som Nilsson-Roos, Weihager, Kim Johansson, Turesson och Fredrik Hansson. Även Rögles A-lagsspelare David Laudius och Sebastian Ström fanns med i det laget.
När det var dags för första ring på gymnasiet så flyttade dock Karlberg till Skellefteå och deras hockeygymnasium, men någon återkomst till Skåne är inte aktuell i dagsläget och det är inte så troligt heller, utan säsongen lär fullföljas i Skellefteås J20-lag för att sen hoppas på ett kontrakt med A-laget där.

Tack för länktipset Eric, förresten!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Uppsala på fredag
2007-12-02 22:44:19
Vi är just nu tre man i bilen som rullar till Uppsala på fredag.
Kostnad är Bilhyra och bensin delat på antalet och matchbiljett betalar var och en för.
Avgång från Malmö 10.00.
Ni som vill åka med kan höra av er på min email johan.sv@hotmail.com.
Ta säsongens enda chans att se Malmö i Gränbyhallen. Hör av er!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Bra grupp
2007-12-02 13:33:43
Vi svenskar ska definitivt vara supernöjda med lottningen till EM-slutspelet i sommar.
Grekland, Ryssland och Spanien. Det känns som alla lag kan sno poäng av varandra och många oavgjorda är att vänta.
I ett EM-slutspel är det oerhört tufft att gå vidare. Tom värre än VM då man i regel stöter på sämre nationer i gruppspelet. I EM så blir det jobbigt redan från början.
Rankar gruppen enligt följande om vi går efter pappret.
1. Spanien
2. Sverige
3. Grekland
4. Ryssland

Går Sverige vidare från gruppen så hade det varit väldigt kul att möta Holland.
Men först ska vi vidare från gruppen. Nästan så man längtar efter sommaren.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fotboll
Vila i frid, Royal Winner
2007-12-01 15:52:51

Oerhört tråkigt besked nådde oss travintresserade vid dagens V75-tävlingar på Örebro. Gulddivisionshästen Royal Winner avled när Björn Goop precis kört av honom från värmningen.
Tragiskt när Royal Winner precis kommit upp i den högsta klassen, Gulddivisionen (Högsta klassen inom svenskt trav). Han hade tjänat ihop 1600000 kronor och var bara sex år. Således fanns där troligtvis många stora stunder kvar på travbanan.
Idag skiter jag i hur det går på spelet. Idag går mina tankar uteslutande till tränare, skötare och ägare. Ett liv är inte värt att avslutas på detta sätt.

Vila i frid, Royal Winner!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Trav
Alla måste reagera
2007-12-01 15:36:40
Det har tagits upp på en del andra ställen idag. Men nu måste alla markera. Oavsett om Bajens ekonomi är dålig så kan man inte göra på detta sättet!
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/allsvenskan/article1372732.ab
Om ni inte orkar läsa artikeln så har Hammarby höjt priset på Leksandssektionerna till 400 kr!
Jag föreslår att alla gör någon form protest mot detta. Skriv det på bloggar, forum och era egna hemsidor. Detta är fullständigt oacceptabelt.
Hammarby skulle tjänat pengar även om man skulle behållt de 150 kronorna för inträdet. Följden kommer bli att en stor majoritet väljer att bojkotta matchen.
Låt säga att där kommit 200 Leksingar á 150 kr och nu kommer 20 Leksingar á 400 kr istället. Och dom går därmed med förlust ändå.
Sänk priset Hammarby!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Sök i bloggen
Ämnen