Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Pääjärvi
2007-08-30 21:26:22
När Magnus Svensson-Pääjärvi valde att flytta till Timrå för att gå hockeygymnasiet så kändes det verkligen illa. Vi tappade en av Sveriges mest lovande spelare. Pääjärvi är 91:a och det har talats om honom i fler år. Jag och många andra hade verkligen sett framemot hans fortsatta utveckling i MIF. Det blev fullständigt krossat i våras.

Många trodde då att Magnus som är 16 år, i år skulle spela J20-hockey i Timrå. Men icke. Redan under försäsongen har han och Anton Lander (även han mycket lovande) fått spela med Timrås A-lag. Det smärtar riktigt rejält i hjärtat när jag ser en spelare som är MIF-fostrad, spelat skånepuck och varit så överlägsen ska harva i ett skitlag som bara varit bra nu under 2000-talet. Det smärtar också riktigt hårt att MIF på något sätt kändes chanslösa att behålla honom. Det är liksom talande för den attraktionskraft vi har just nu.

Anledningen till att jag tar upp detta nu är att Timrå leder med 1-0 borta mot Leksand. Målet inprickat av Anton Lander, assisterad av Pääjärvi! Det käns ärligt talat riktigt riktigt skit för oss. Han kommer bli så förbannat bra och han hade kunnat spela hos oss istället. Stor fet jävla suck.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Thomas Stenberg
2007-08-29 20:15:04
http://www.malmoredhawks.com/engines/page___2618.aspx

Så fortsätter vi då i sedvanlig ordning med att sakna allt vad kontinuitet innebär då Stenberg nu lämnar sin post.
Ganska så sinnesjukt att jag var på kansliet vid 16-tiden och sökte - Stenberg!
Mötte Mats - försäljningschefen och Gunnar, även han säljare. Båda två väldigt annorlunda. Men det tänkte jag inte på förrän nu. Dom verkade väldigt, om vi ska använda ett sanningens ord, chockade!

Jag har faktiskt ingen kommentar på detta alls, men alla medlemmar bör få veta vad som egentligen ligger bakom. Stavas anledningen ens i närheten av Lotta Nilsson kommer många bli helt galna. Jag är en av dom.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Jernberg fick förlängt
2007-08-28 17:07:02
Malmö förlänger James Jernberg ytterligare en vecka. Jag tycker det ger klara signaler om att det inte ska satsas vidare på jänkaren nu.
För det är ju faktiskt så att har man sett spelaren i ett par matcher och några veckors träningar så bör man ha en klar bild av vad man sett. När det gäller sånna här spelare så tycker iallafall jag att antingen är det Bingo eller är det adjö. Och nu är det ingen bingo utan tveksamt ännu, därmed adjö.

---

Till er som undrat om Malmös lagfotografering via mig att den är framsljuten på obestämd tid, då årets matchtröjor kommit på villovägar från Kanada.
Men det spelar inte så stor roll. Om ni vill tjuvkika på årets tröjor eller vad det nu kan tänkas vara som är anledningen till att människor utanför laget vill veta när fotograferingen är så lär det ske inför stängda dörrar på isstadion. Och bilderna kommer säkerligen ändå till säsongsstart.

---

För övrigt så kommer matchen mot Odense nästa onsdag att ha frivillig entréavgift där hälften går till RS och hälften går till MIFs ungdomar. Bra deal.
Lägg mycket, ni som ska dit!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ny dag, ny match
2007-08-27 21:15:18

Dags för ny dag här i Düsseldorf och det innebär ny match. Passade på att sova ut ordentligt på hotellet.


---


Ett par ord till angående gårdagen.
Rätt intressant hur officiella för det första hittar statistik på en match som inte ens finns och för det andra hittar en andraassist på Kim Johanssons mål.
Jag beskriver målet:
Sjölund skjuter utanför. Wahlberg står bakom mål. snappar upp skottet, spelar in till Johansson som missar, pucken tillbaka till Wahlberg som spelar tillbaka till Johansson som böckar in pucken.
På detta ska tydligen Martin Samuelsson få assist. Jaja, billigare assist har nog utdelats och för många ses det säkerligen som en parantes, men ska man nu redovisa statistik, så ska det vara rätt.


---


Laget tränade klockan 11 idag och sedan är det match klockan 17. Bloggen infinner sig på plats.
Dagens match är inte mer officiell än den som var igår. Exakt samma status. Düsseldorf redovisar inte ens att det spelas en match mot Malmö och dagens match spelas i exakt samma hall som idag inför troligtvis lika få antal åskådare.

---


Nu blir det utcheckning från hotellet, sedan lite lunch och shopping på stan för att sedan bege mig ner till hallen vid 17-tiden.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Ed Belfour
2007-08-27 21:14:45
Vad ska man säga om Leksands värvning av ett 42-årigt fyllesvin? Eller man kanske ska säga Leksands värvning av en tungt meriterad världsmålvakt?
Jag har själv ingen aning om vad man ska säga. Det kan verkligen bli hur som helst.
Jag vet bara att med ett försvar bestående av Elofsson, Nielsen, Hultgren, Pettinen osv så kommer det ändå läcka en hel del. Iallafall när det är kvalserie och toppmatcher i allsvenskan.
Vi har ändå en målvakt som LÄTT matchar Befour i Hurme. Han har varit makalös i träningsmatcherna.
Leksand har dock en oerhörd bredd på målvaktsidan nu. Ayers och Läck sedan innan. Frågan är bara om Mike Ayers verkligen stannar nu.

Tänkte på en sak. Leksand har presenterat totalt sju nyförvärv. Allihop har en gemensam nämnare. BARA utländska namn. Och dom snackar långsiktig plan!!! Jo, men tjena!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Helgen
2007-08-26 15:53:41
Då är snart ännu en helg förbi. Tur att veckorna går snabbt de också.
Första hockeyfria veckan på några veckor går vi in imorgon. Tungt.

---

Snart AIK-MFF på säsongskortet. MFF har efter en superusel säsong med två hemmasegrar ändå bara fem poäng upp till toppen. Talar det om allsvenskans jämnhet eller kvalité?
Jag tror på ett kryss på Råsunda, vilket mer eller mindre plockar bort både Malmö och Solna från guldet.

---

Poker ikväll. Blev lite spontanpoker i fredags också.
Jag var duktigt liten och hade bara 20 marker kvar i min stapel när jag började på 80. Går in med rubbet på en A-5 hjärter-ruter. Får emot mig ett högt par.
På bordet kommer fyra stycken ruter och efter det vänder jag på steken och drar hem hela skiten. Det räcker för att må bra för mig!

---

Flaggmålning hela lördagen. Blev gjort 10-12 stycken genomsnygga tvåpinnsflaggor. 02.45 kände vi att det var nock. Totalt 10 stycken som slöt upp under hela dagen. Genomuselt.
Men då fick vi också svart på vit hur stort intresset egentligen är.

---

Nu: Städning i en timme, sen match!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Äntligen helg
2007-08-24 15:17:04
Riktigt skönt med helg, trots att veckan varit kort med bland annat minisemester i Tyskland.
Lönehelg betyder stökhelg eller fyllehelg om man så vill. För hunden innebär det benehelg.

---

Exakt det jag varit inne på vad gäller Pirjetä innan utspelar sig i dagens tidning (kvp).
Tränarna är dom som vill ha väck honom. Dom uttalar sig inte. Sportchefen är den som ska jobba bort honom och att göra sig av med en skadad spelare är inte det lättaste. Således är han tvungen att svara på det diplomatiska sätt han gör.
Hade det varit så solklart med spel här efter skadan hade dom sagt klart och tydligt att han komma spela.
Men jämförelsen med Carl Söderberg känns lite halvdesperat. Vad jag vet saknar Carl Söderberg ett kontrakt med Malmö Redhawks, så varför skulle dom då uttala sig om honom?

---

Sista dagen på pestivalen idag. Joddla med Siv ska tydligen spela klockan 19 fick jag reda på precis. Så insatt är jag. Stortorget kommer vara fullständigt knökat. Ungefär som när Abba Teens spelade på stortorget avslutningsfredagen 99. För då var där verkligen knökat. Så knökat att jag och ett par andra stod på ett bord och drack 3,5:or och var allmänt dryga.

---

Nästa vecka blir jobbig. Helt hockeyfri vecka från Malmös sida. Kommer kännas som en av alla jobbiga sommarveckor.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Sista rapporten
2007-08-23 13:18:38
Skriver här sista rapporten från Tyskland.
Eftersom det blev bilkörning direkt efter matchen igår så struntade jag i att uppdatera bloggen speciellt väl.
Och vi kan nu i efterhand ganska så väl konstatera att den riktiga matchen, den spelades definitivt under tisdagskvällen då onsdagsmatchen är vad man kan kalla en riktig specialare.
Läs mer på officiella angående det exakta upplägget.

---

Det glömdes dock påtalas där att det kördes straffar också direkt efter matchen. Fem var. Våra straffar lades av Svensson, Wahlberg, Eriksson, Eloranta och Casselståhl. Endast mål av Wahlberg. Tyskarna satte också bara en så man fick se något så ovanligt som en oavgjord strafftävling.

---

Ganska kul ändå det här upplägget med utsatta tider för PP och BP. Det hände liksom saker garanterat hela tiden.
Snackade med tränarna efter matchen och dom var väldigt missnöjda med vissa spelares attityd efter andra perioden och en rejäl utskällning har tydligen ägt rum inför tredje, där det genast såg betydligt bättre ut, så det hjälpte.

---

Efter matchen väntade 75 mils bilkörning och 45 minuters båtresa. Efter att ha kört fri hastighet på autobahn så var det rena pesten att köra de 15 milen i Danmark på 110-väg.
Lämnade Düsseldorf 19.40 och klockan 03.55 låg jag i min säng. Rätt okej ändå.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Drar till Tyskland
2007-08-22 12:39:58
Då är det då dags att dra iväg till Tyskland.
Blir lite halvjobbigt att dra iväg då en mycket nära släkting gick bort under dagen, så har suttit på sjukhuset först hela söndagskvällen och sen hela måndagen. Men ändå skönt att då få göra något roligt!

---

Match redan imorgon. Den första i ett dubbelmöte mot Düsseldorf. Matchen är ingen officiell match men ett samtal till Tyskland räckte och dom gav grönt ljus att få se den, trots stängda dörrar.

---

Laptop finns med och digitalkamera likaså. Jag ska väl försöka dokumentera så gott det går. Internet finns på hotellet så det är bara att köra på!

---

Hörs snart igen på en dator nära dig!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bilder från gårdagens match
2007-08-22 12:38:53

Redovisar ett antal bilder från gårdagen. Väldigt väldigt amatörmässigt tagna! Men ändå något.

Gamla hallen
Gamla hallen.

Glanrup
Glanrup filmade.

Andersson
Andersson stod och samtalade med en gammal kollega(?)

Lundgren mfl
Spelarna fick gå utomhus från omklädningsrum in till ishallen.

Paulsson
Paulsson grattuleras efter sitt mål.

Lundh tekar
Patrik Lundh tekar.

Tack
Tack för en trevlig match!

---

Detta är alltid något. Är en usel fotograf.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Rapport från match 1 (Vinst!)
2007-08-21 20:49:48

Så har då första matchen mot DEG Metro stars spelats.
Eftersom informationen från MIF har varit nästintill obefintlig så hade vi ingen aning om var matchen

skulle spelas. Vi fick dock ett par besked på att matchen skulle spelas i den nybyggda hallen ISS Dome,

8 kilometer utanför centrum.
Vi provade att ta en promenad. Det gavs dock upp relativt snabbt då regnet vräkte ner.
När man ska gå till den nya hallen så går man förbi den gamla. Det var också där som regnet tog över

makten och en taxi som kostade 15.3 euro togs ut till ISS Dome.
Väl där togs vi emot på kansliet med öppna armar. Dom trodde tydligen vi var några som stämt möte där.
Då är klockan 16.55 och matchen hade planerat nedsläpp 17.05!
Undrade givetvis vad som hände då ISS Dome var nersläckt.
Jag ringde i ett sista desperat försök upp ett nummer till Hyllinge Buss och bingo! Kom direkt till

chauffören som körde spelarbussen. Jäkligt tillmötesgående och tog emot oss vid öppna armar när vi tog

en taxi tillbaka till - hör och häpna - den gamla hallen!
Alltså samma hall som vi 20 minuter innan var utanför och tog en taxi till nya.
Det visade sig att matchen spelades i en träningshall på baksidan. Så kan det gå och nästan 30 euro

fattigare så gick man in i träningshallen och då hade det gått åtta minuter.


---


Det första man får se är Glanrup som filmar och samtidigt ska han dokumentera åt Emil Lundgren. Det

resultatet blev rätt sådär så Linda fick ta över fotograferingen. Jag vet inte om det blev så mycket

bättre.


---


Matchen var bra genomförd från Malmös sida. Omgående får vi se Paulson göra 0-1 och några minuter senare

står det 0-2 genom Magnus Nilsson. Man börjar tro att DEG är riktigt dåliga. Men faktum är att Malmös

första period var riktigt riktigt bra.
I andra får Metro stars in ett turligt dragskott från blålinjen som såg ut att ändra riktning.
Precis före paus så utökar dock Malmö sin ledning igen genom ett viljemål av Kim Johansson, assist

Mikael Wahlberg. Andra perren var dock rätt dålig.
Tredje något bättre men den slutar mållös och slutresultatet skrivs till 1-3. Bra genomfört av Malmö.
Noterbart är att Mikko Eloranta utgick efter en klubbspets i pannan och Välivaara spelade inte. Han var

inte ens ombytt. Vet ej varför.
Direkt efter matchen så kom Bobo och Torgny och hälsade på oss och tyckte det var riktigt skoj att vi

visade sånt engagemang och åkt ner dit.
Lite seriöst snack blev det också och dom verkade väldigt väldigt belåtna av det dom fick se. Enligt dom

var tempot riktigt bra.


---


Spelarkritik så.
Bra.
Mikko Eloranta gör sin bästa match i Malmötröjan hittils och skapade en hel del fram tills dess att han

utgick.
Magnus Nilsson gjorde också en riktigt bra match där han öppnar vägen för alla andra och dessutom ett

mål efter distinkt avslut i slottet.
Paulsson gör en bra match med två poäng.
Patrik Lundh gör det återigen jäkligt bra och belönas dessutom med en passningspoäng.
Godkända.
Nästan hela laget!
Ej godkända.
Martin Samuelsson måste skärpa sig. Väldigt många felpass och brist på koncentration. Men han kan komma

när som helst.
James Jernbrg slarvar oerhört i uppspelen och det var nära att straffa sig. Nu får han en sista chans

imorgon. Blir förvånad om han får kontrakt. Weihager är klart bättre.


---

Slutligen matchfakta.

0-1 12.08 Marcus Paulsson (Svensson, Eriksson) 5/4
0-2 14.30 Magnus Nilsson (Paulsson, Lundh)
1-2 34.57 Düsseldorf #19
1-3 39.30 Kim Johansson (Wahlberg) 5/4
Publik: Cirka 25 personer


---

Och ja, det var en riktig match över tre perioder med domare och rubbet.
Slavomir Lener tog tom så allvarligt på det så han tog ut målvakten vid 3-1 och nån minut kvar.

---


Nu: Mat!

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
På plats
2007-08-21 14:10:48
Bloggen är på plats i Düsseldorf dit jag anlände för cirka två timmar sen.
Incheckad på hotellet och dessutom har jag hunnit med att klippa mig. Inte illa att bli klippt av en lite sådär smågayig mulatt, som enbart pratar tyska!

---

Första matchen börjar klockan 17.00. Det beskedet fick vi när vi ringde DEGs kansli tidigare idag. Där vi vi prata med självaste Slavomir Lener. Han var den enda som behärskade att prata engelska!

---

Tar med datorn på matchen. Så får vi se om tyskarna kan ordna en uppkoppling åt mig när pucken släpps i ISS Dome klockan 17.00.
Ska jag ge rapporter med mobil uppkoppling kostar det mig 70 spänn för MB. Ledsen, men det är jag inte SÅ sugen på.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Pestivalen är igång
2007-08-18 12:58:56
Nu är då den där såkallade pestivalen igång.
Småungar springer runt och sprutar ner folk med festivalskum, tafsar på småflickor och skriker "ey" till höger och vänster.
Alla älskar vi det mångkulturella Malmö :)

---

Med träningsledigt så passade en stor del på att ta sig en välförtjänt(!) krogfylla.
Det surras att Jernberg enligt uppgift är "HELT SÄKER" på att få kontrakt här. I vilket fall som helst så var det både en och två som sa till honom att ödmjukhet i hans läge inte hade skadat...

---

Nu är där två stycken Johan som ska bli farsor. Och nej, det är inte jag! Men jag vill grattulera er två.

---

Bokade hotell i Düsseldorf igår. När det bara är en natt kan man lika bra slå på stort.
Fem-stjärnigt, centralt, massage på rummet, frukost på sängen och trådlöst internet.
Och det bästa av allt, endast 131 euro! Det är ju billigare än ett Scandic-hotell i Sverige!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Rapport på väg hem
2007-08-16 21:30:30
Då sitter man här i bilen och njuter av att ha sett ännu en hockeymatch på plats.
Riktigt fint att kunna sitta här och uppdatera bloggen.

Gör en snabb genomgång av matchen där vi fem supportrar som åkte upp är ganska så överens.

Malmö äger första perioden fullständigt. Där har Oskarshamn inte en chans.
I andra är det dock total scenförändring och Malmö slutar slita och Oskarshamn trycker vissa stunder på rejält. Hurme dock helt umutbar i målet. Weihager räddar bland annat pucken på mållinjen på tennis.
Tredje är mer jämn och det böljar fram och tillbaka.
Det var en summering av matchen det. En kort sådan.

Tar målen också.
Första är ett skott av Byström, Paulsson snappar upp den och skjuter, Nilson bökar in returen.
Andra har Sjölund pucken i egen zon. Spelar Svensson som tar in den i zon. Spelar över till Alvarez som spelar tillbaka till Jens som sätter den i öppen kasse. Således fel med assisten på Sjölund. Men dom var generösa med assiterna.
Tredje skjuter Weihager ett skott tätt utanför så den studsar i sargen. Wahlberg tar upp den och spelar rakt genom slottet till Eriksson som skjuter in den enkelt.

Över till spelarkritiken.
Vi börjar med Patrik Lundh. Denna killen kommer bli stor publikfavorit på isstadion i vinter. Vilken jäkla vilja i spelet både med och utan puck. Bara genom sitt slit så skapar han chanser genom hela matchen. Stort plus till honom. Bäst i Malmö!
Jani Hurme gör en supermatch i målet, men var fanns siktet hos Oskarshamns spelare? Dom hade kunnat dubbla sina skott om hälften hade träffat målet...
Plus vill jag även kort ge till Paulsson, Byström, Casselståhl samt givetvis till Wahlberg.
Björk och Samuelsson förväntar jag mig mer av och Jernberg ska inte ha något kontrakt! Det finns inte ens på världskartan.
Övriga godkända.

Halvvägs till Växjö nu. Där ska det hör och häpna ätas lite hamburgare!
På återseende.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
På väg till Oskarshamn
2007-08-16 16:08:29
Jag känner mig som värsta hightech just nu. Sitter i bilen på väg till oskarshamn och uppdaterar blogg.
En fullproppad Volvo S40 med fem supportrar befinner sig just nu i Ballingslöv strax norr om Hässleholm.
Man skulle kunna säga att jag är en Cedervall-wannabee med en laptop i knäet och mobilt internet. :)

---

Tror på seger med 3-2 ikväll.
Eriksson, Nieminen och Eloranta gör varsitt mål.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Laget mot Oskarshamn
2007-08-15 20:43:09
Här kommer den högst troliga laguppställningen mot Oskarshamn imorgon.

Backpar:
Välivaara - Björk
Weihager - Sjölund
Jernberg - Byström

Casselståhl vilar antagligen då kollegan Jan Öberg är skadad.

Kedjor:
Eriksson-Wahlberg-Wallgren
Eloranta-Johansson-Nieminen
Nilsson-Lundh-Paulsson
Samuelsson-Svensson-Alvarez

Calle Steén skadad och Magnus Nilsson osäkert om han kommer till spel.
Spelar inte Nilsson kan det bli så att Gustav Nyquist följer med upp. Det är dock väldigt preliminärt.

---

Uppdaterat 20.37
Man kan följa som det ser ut på träningen till viss del, men nu har ytterligare ett par förändringar gjorts sen dess och vi noterar att Paulsson och Alvarez bytat plats samt att Casselståhl spelar istället för Weihager.
Tycker det är rätt märkligt att Weihager petas efter en bra insats. Det kan inte göra gott för självförtroendet som tryoutare. Fast prioritet är nog att testa Jernberg ordentligt mot Oskarshamn.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
J20 försäsong
2007-08-14 21:57:59
J20 har inlett sin försäsong. Och man har inlett den på bästa tänkbara sätt!
I fredags piskade man Rögle med 7-6 på Malmö Isstadion och igår var det match i Ängelholms ishall, denna vann vårt J20-lag med 3-1.
Jag tog reda på J20s övriga schema under säsongen. Följ dom om ni kan. Att se J20 är faktiskt rätt kul!

Spelschema resterande del av försäsongen:

17-19 augusti - Intersport Cup i Ljungby.
17 aug: Troja-Malmö samt Team Canada-Malmö
18 aug: Kvalificeringsmatcher
19 aug: Finalspel

23 aug: Mora-Malmö (I Mora)
24 aug: Jokerit-Malmö (I Mora)
25 aug: Leksand-Malmö (I Mora)

4 sept: Malmö-HV71
6 sept: Malmö-Odense

15 sept: SERIEPREMIÄR. Malmö-Rögle.

Resten av schemat får ni sen på swehockey.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ledig nästa vecka
2007-08-14 15:57:42
Fick ledigt för att dra till Tyskland nästa vecka, om vi nu får ihop ett gäng. Det är tur att man jobbar för ett företag där cheferna älskar MIF och dessutom sponsrar stort! Riktigt jävla gott.

---

Rögle värvar Antti Koponen. Måste faktiskt säga att det är en klart bra värvning av dom. Koponen var duktig i playoffen mot Löven och gör årligen sina poäng. Ingenting säger att han kommer lyckas sämre i Rögle.
Lätt topp 3 vad gäller värvningar hos bönderna. Mina många grönvita läsare håller säkert med!

---

Fan, är riktigt jävla lyrisk över att ha möjlighet att se dessa matcherna den närmsta tiden! Riktigt fint!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Pirjetä-såpan blåses upp
2007-08-13 16:07:00

Höknästet snappar upp uppgifter i en finsk tidning där Lasse Pirjetä räknar med spel i Malmö efter att skadan är läkt.
Ja, det är väl klart han ska räkna med det och säga det i media. Allt annat är ren idioti och oproffsighet.
Han har ju ett gällande kontrakt och han rosade inte marknaden förra säsongen. Klart han inte är speciellt het och har man då ett gällande kontrakt med fet lön är det väl klart man säger och vill ta chansen att spela upp sig. Så dum är inte ens Pirjetä trots X antal bortsupna hjärnceller. Tom så bortsupna så han kom full till träning.

Nu är ju dock saken så här att varken Torgny, Bobo eller Peter Andersson vill veta av Lasse. Det var fullt tillräckligt denna säsongen och man har dessutom täckt fullständigt på forwardssidan
Men för guds skull människor! Ni måste väl ha märkt hur Malmö fullständigt ignorerar Pirjetä!
Inte ett ljud när spelartruppen presenterades på första isträningen att där var en skadad Pirjetä som ingår i truppen, James Jernberg använder nummer 11 på försäsongen trots att där är andra lediga nummer, officiella hemsidan presenterar finnarna som "Malmös fyra finnar", han är inte ens i Malmö och umgås med truppen som Tuukka Mäntylä exempelvis gör i Frölunda trots skada och han nämns överhuvudtaget inte som de frånvarande.
Nämnde förresten för Bendelin att Pirjetä fortfarande återfanns i truppen på hemsidan, svaret blev lite smått nonchallant "Haha, va fan har dom inte plockat bort honom för, han kommer inte spela under min ledning iallafall".

Den enda utvägen jag ser i Pirjetä-såpan till att han ska spela här är att vi drabbas av akut skadekris på 5-6 man just när han återkommer från skadan. Men knappast ens då, faktiskt.
Skulle Calle Steen, Jens Svensson, Micke Wahlberg eller Calle Söderberg acceptera att där kom in en stor tung finsk alkoholist som förpassar någon av dessa ut på en kant eller upp på läktaren? Jävligt tveksamt.
Skulle vi supportrar ens acceptera det trots att vi är dåliga på att säga till vad vi tycker och tänker? Om vi nu bortser från folks eventuella nöje i att se mig stå och gapa i en Rögleklack, vilket i sig ändå känns rätt omöjligt att genomföra.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Söndagsinlägg
2007-08-12 23:24:36
Då sitter man här en söndag och rätt fattig på roliga grejer att skriva om försöker jag ändå.

---

Var på Golf på Barsebäck idag. Jag kan icke förstå hur det kan finnas åskådare som går dit och betalar för att se det sega! Jag kan förstå dom som spelar. För det händer faktiskt saker hela tiden. Men att vara åsåkådare på denna sporten, det förstår jag bara inte.
Först 150 kr i inträde, förutsatt att du inte kört bil dit, då är det 100 kr i pakreringsavgift(!).
Som tur var så var jag förpassad med VIP-kort, annars hade jag nog aldrig satt min fot där.
Kul dock att Volvo-bilar hade fri parkering, eftersom det var en sån jag körde.

---

Så har då nyhetens behag lagt sig vad gäller att få se match. Jag är mätt på träningsmatcher efter två matcher och vill ha igång seriespel. Men träningsmatcher är ju ändå bättre än inget :)

---

Börjar jobba efter den korta semestern imorgon. Jippi!

---

Men min första åtgärd på jobb blir att meddela chefen att jag ska till Oskarshamn på torsdag. Intresse, engagemang, passion - eller kanske ren idioti? Nej, för fan! En hockeymatch blir aldrig idioti. Bara förbannat skoj!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Match 2 klar.
2007-08-11 22:43:13
Redan efter två matcher kan vi konstatera att två spelare inte kommer hålla måttet.
Emil Lundgren och Jonathan Sjölund.
Med Lundgren i mål känns det som att man kommer spricka av nervositet varje gång motståndarna närmar sig.
Med Sjölund känns det osäkert så fort han är på isen.
I dagsläget, om vi nu ska spela med tre backpar så är Weihager given bland de sex, iallafall enligt mig.

---

Lotta Nilsson sitter på läktaren och kallar till sig Torgny Bendelin mitt under match. Nej, det känns verkligen inte okej, oavsett vad hon ville!

---

Inte en pölse så långt ögat kunde nå i en dansk ishall. Sämsta jag någonsin varit med om!

---

Nordsjällande sades vara Danmarks svar på Rögle. På vilket sätt då?

---

Bloggen drar vidare mot nya matcher på torsdag. Oskarshamn away. Lovely!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Premiärmatchen avklarad
2007-08-11 01:21:43
Jag tänker inte sitta och leverera något speciellt matchreferat sådär efter varje match. Idag (eller igår blir det ju) är dock ett undantag eftersom det var första matchen.

Jag gillade följande.

- Jens Svenssons spel. Han tänker definitivt inte husera i en tredje eller fjärdekedja!
- Martin Samuelssons och Magnus Nilssons sätt att stå upp för sina lagkamrater i form av fina smällar.
- Kim Johanssons spel samt hans förmodat höga tekningsprocent.
- Ville Nieminens offervilja och attityd.
- Att det var så pass mycket folk på Malmös sektion.
- Jani Hurmes stabila förstaintryck.
- Att Björk, Öberg, Välivaara och Casselståhl kändes stabila.

Ungefär sådär. Fanns säkerligen mer.

Jag gillade inte:

- Sjölunds förstaintryck. Det kändes allt annat än stabilt! Men han ska givetvis få chansen att växa in i det.
- Den avmattade stämningen på Malmösektionen destu längre matchen led.
- Den uppenbara bristen på rightspelare!

Det var nog ungefär så.

---

Träffade Kim Johanssons farsa på McDonalds i Karlshamn. Berättade att många var imponerade av hans grabb. Han svarade försiktigt och diplomatiskt att det bara var första matchen, men verkade ändå sådär lagom nöjd som en hockeyfarsa kan bli. Och det ska han vara.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Lär er försäsongsnummerna
2007-08-10 12:52:08
Bloggen avslöjar försäsongsnummerna så ni lär er dom.
Vissa är samma som i serien, då de fanns redan förra säsongen. Andra är såkallade "ärvda" nummer som förra säsongens spelare använde.

31. Emil Lundgren
35. Jani Hurme

4. Robin Weihager
5. Johan Björk
9. Jan Öberg
28. Daniel Casselståhl
39. Jyrki Välivaara
45. Andreas Byström
77. Jonthan Sjölund

10. Robin Alvarez
17. Marcus Paulsson
19. Jens Svensson
20. Ville Nieminen
21. Kim Johansson
22. Mikko Eloranta
23. Mikael Wahlberg
24. Magnus Nilsson
26. Martin Samuelsson
71. Fredrik Eriksson
92. Tomas Wallgren
93. Calle Steén
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Återigen, impad av Bunkeflo
2007-08-09 23:16:12
Måste återigen flika in att jag är ruggigt imponerad över Bunkeflo.
Idag slog man Öster med 3-2 uppe i Växjö. Man lyckades således med det som Malmö FF inte lyckades med i höstas. Nämligen att besegra Öster på Värendsvallen. MFF fick stryk med 2-1 tror jag.
Extra kul också eftersom klubbdirektören i Öster uttalat sig riktigt självsäkert för en vän på en lunchrestaurang idag och sagt i stil med "Idag vinner vi. Bunkeflo är verkligen skitdåliga". Ja, bättre än er tydligen.

Nästa match har Bunkeflo hemmamatch mot jumbon Degerfors. Med lite flyt kan Bunkeflo ligga trea och därmed på allsvensk plats. Det är faktiskt helt sinnesjukt.
Något som kan tala till BIFs fördel är också att man möter Norrköping i omgång 26. Precis i det stadiet lär Peking ha säkrat sin allsvenska plats och att dom då skulle gå in till 110 % i den matchen känns allt annat än sannolikt.
Det kan bli kul för Krüegers grabbar. Schemat ser inte särskillt avskräckande ut och med segrar i rätt matcher är en allsvensk plats inom väldigt rimliga gränser. Tro det eller ej!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fotboll
Morgondagens laguppställning
2007-08-09 15:40:06
Bloggen berättar om den högst troliga laguppställningen imorgondagens match, redan idag.

Backpar:
Björk-Välivaara
Casselståhl-Öberg
Byström-Sjölund
Weihager-Jernberg (Om han nu spelar)

Kedjor:
Nieminen-Steen-Samuelsson
Paulsson-Svensson-Eloranta
Eriksson-Wahlberg-Wallgren
Alvarez-Johansson-Nilsson

Detta är då kedjor som är baserade efter dagens träning, så inte på något sätt säkert.
Övrigt att notera är att Wahlberg ser riktigt het ut redan nu. Mål i boxplay på dagens träning och en riktig pappa i sin kedja.
Dessutom riktigt kul att se Magnus Nilsson hur han instruerar Alvarez och Johansson och ger dom goda råd. Exakt så ska det se ut!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ny målvaktstränare
2007-08-09 15:35:36
Vi är inne i augustimånad och då kommer Malmö på att det ska bytas målvaktstränare. Men tjena!
Officiellt heter det att Andreasson inte kan pussla ihop jobbet med sitt jobb som pilot. Och det kommer dom på nu när schemat varit lagt sen april? Det tror jag inte ett skit på.
Ärligt talat så är det upprörande att nu anställa en ny målvaktstränare när det var "Micce" som tog hit Emil Lundgren och Emil kände sig trygg med Andreasson.
Inte för att Lundgren kommer få en speciellt stor roll eller att Jani Hurme behöver lära sig speciellt mycket mer, men detta är bara så onödigt och så okontinuerligt, så det finns inga ord.
Om sanningen ska fram så är det inte helt omöjligt att Percy haft ett finger med i spelet vad gäller detta. Han gillade inte Andreasson och ska tydligen ha kallat honom för en "börskomet".
Percy som för övrigt sett till att sambon, Lotta Nilssons grabb på 18 år SKA praktisera hos Håkan i omklädningsrummet. Något den hårt arbetande, evigt trogna och genomtrevliga Håkan inte uppskattar speciellt väl...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Små idrottsklubbar
2007-08-08 13:22:41
Varje försäsong bjuds på ett antal matcher som spelas på mindre vanliga orter. Exempelvis ska vi spela i Karlskrona på fredag mot Färjestad. Jag vill passa på att hylla alla dessa småklubbar, där det i regel är ideellt arbetande personer som jobbar röven av sig för att just deras klubb och verksamhet ska fungera.

Ringde nämligen nyss till Karlskrona för att boka ett antal biljetter, och när man normalt sätt ska trycka in den och den siffran för att sedan komma till en stressad person som snabbt tar bokningen så kommer man till en tillmötesgående människa som gärna snackar lite annat också, och som gärna beskriver exakt väg till hallen och tycker E22:an är för jävlig mellan Lund och Kristianstad. Sånt händer inte i de stora klubbarna. Där är tid pengar.

Minns även för ett par år sedan när vi var i Brunflo för att beskåda Jämtland Hockey Cup. Där var det tydligaste exemplet på hur trevligt det är med småklubbar. DIrekt när tre skåningar anländer förpassas vi med VIP-kort av en man som går runt i i kostym. Troligtvis är då detta Brunflos typ kanslichef som tycker evenemanget när flertalet storklubbar kommer på besök, är årets i särklass största. Vi kallade honom för Cup-generalen. Att bli förpassade med VIP-kort bara sådär händer liksom bara här och i andra småklubbar. Där uppskattar dom att man åkt 110 mil enkel för att besöka just deras cup.
Utanför hallen står det riktiga hockeyfarsor och grillar burgare och inne i hallen är det hockeymorsor som säljer lotter och annat.

Kan även dra ett exempel när jag och en annan trogen supporter tog tåget upp till Boden för några år sedan för att kolla in en cup där (Ja, det är sjukt! Men förbannat kul!). Vi anländer och som boende har vi endast ett tält som vi tänkt slå upp där det passade oss bäst.
Vad händer? Jo, direkt när vi anländer till ishallen möter vi en snubbe från Bodens IK som genast ringer upp campingen och samtalet på grov norrlänska låter ungefär "Hörru, jag har två grabbar här från Malmö. Dom vill bo på din camping". Campingägaren kommer upp till klubbstugan där vi befinner oss. Snubben från Bodens IK säger direkt till honom "Och dom SKA bo fritt på campingen", varpå campingägaren svarar på sån där nonchallant norrlänska "Jajajajajaja, vad annars?". Som om det var världens mest självklara sak.
Det händer bara där och bara när man rest ett antal mil. Dom är glada för det lilla liksom.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
James Jernberg
2007-08-07 13:53:56
Malmö Redhawks tar in en tryout-back vid namn James Jernberg i tre veckor.
Har hört rykten om detta för cirka två veckor sedan, men inte haft någon aning om vem det var. Det var faktiskt Jerka på höknästet som tipsade om detta, men han var tvungen att vara tyst från sin källa, vilket han proffsigt nog har varit. Nu är det iallafall officiellt och min första kommentar på detta är att det kan ju vara värt att prova. Är det något att ha så lär det visa sig. Är det inte det, så är det bara att säga nej tack.

Det är för övrigt inte den enda amerikanske backen vi haft på gång. Redan för några veckor sedan ska tydligen den amerikanske backen Lee Sweatt varit på ingång. Men han valde spel i Finland. Detta enligt i vanlig ordning, väldigt välinformerade källor.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Ny vecka
2007-08-06 19:23:48
Ny vecka idag och det är veckan då första matchen går av stapeln! Jäkligt gött.
Ni som ska med till Karlskrona på fredag har sista chansen att betala in för resan under kvällen, sen är det försent.
Läs på www.rs96.se om hur du gör.

---

Sebastian Ström är nu officiellt uppflyttad i Rögles A-trupp. Att han tränat med dom visste jag, men nu verkar det även som han fyllt sista backplatsen. Ström spelade J20-hockey här nere förra vintern.
Undrar om Röglefansen ska protestera högvilt mot detta nu...
För övrigt så talar det ganska så väl om Rögles ambitioner. Ström håller knappast allsvensk klass.
Han har dock en av Sveriges mest hockeyintresserade farsor. Den gubben vet hur man uppmuntrar en ung kille till att bli bättre hockeyspelare genom att alltid ställa upp, alltid vara på plats och alltid låta högst på läktaren. Så skulle alla hockeyfarsor vara!

---

Fick lite reklam av Citys Marie Hallman idag för min blogg. Det är bara att tacka och ta emot!
http://blogg.expressen.se/cityhockey/entry.jsp?messid=259666

---

Angående träningsmatchen mot Düsseldorf den 22 augusti, så är det bara en av två matcher som ska spelas där nere. Det ska spelas en match redan 21 augusti. Men den kommer spelas inför stängda(!) dörrar.
Sen jobbas det på en eventuell match på fredagen den 24 augusti. Vi får väl se hur det blir med den saken.

---

Nu fortsätter min korta och intensiva semester!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Juha Lind nära ett avtal med Leksand
2007-08-05 19:17:47
Ni alla inbitna hockeyälskare som läser denna bloggen minns säkert Södertäljes finska stjärna Juha Lind som spelade där i tre säsonger i början på 2000-talet. Efter detta försvann han hem till Jokerit för att sedan göra två säsonger i Salzburg.
Bloggen kan idag avslöja att Lind är mycket nära en hemkomst till Sverige igen. Detta då vår största konkurrent i Allsvenskan, Leksands IF, är mycket nära att hitta en överenskommelse med Juha som isåfall förväntas presenteras inom några dagar.

Vi får väl se, kom ihåg var ni läste det först.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
ÄNTLIGEN min tur
2007-08-04 19:13:53
Efter veckor av otur där jag satt högoddsare och åkt dit på favoriter var det idag äntligen min tur att ha sju rätt på V75. Detta efter att gjort ett system enligt principen 1-1-1-2-2-5-12. Således hade jag alla tolv hästarna i ett av loppen och jag valde i helt rätt lopp. Satte nämligen 36-oddsaren som vann i stjätte. Helgjutet.
Till slut gav sjuorna 4735 kronor och tillsammans med 17 sexor gånger 25 kr gav detta totalt 5160 kr! Underbart. Grattis till mig!

Såg ni vinnare för förresten? När dom hade reportaget från Hugo Åbergs-dagen i tisdags så visades när ett par galningar stod och skrek Jean-Michelle (Bazire). Ja, ni som följt denna blogg vet redan vilka dessa var ;)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Idrott
Mange Nilsson klar
2007-08-04 11:43:06
Så blev då Magnus Nilsson klar för spel i Malmö.
Bloggen gjorde det stora misstaget att avvakta när det dök in ett tips vid 16-tiden igår att inte publicera. Detta gör jag av anledningen att jag inte pallar ta skit från en massa besserwissrar om det nu skulle skita sig.
För jag var inte helt hundra. 
Det blir jag inte förrän jag får det bekräftat av någon av inblandade parter, vilket jag inte hann få.

Vad tycker vi då om att Magnus Nilsson ansluter? Jag gillar det!
Han ska spela med två storstjärnor och rensa upp, ta smällarna och även dela ut. Gjuten värvning som jag ville se redan i våras. En klart fullgod ersättare till Thuresson.
Det som kan störa lite är att Magnus ville utomlands och att spel i Malmö inte var prioritet. Men det kan man nog se förbi. Nilsson kommer ge allt ändå.
Det var samma melodi med Matthiasson för tre år sen, spel utomlands var prioritet, men det sket sig, men Mackan gav ändå allt och lite till här.

Bloggen kan dock i sann "bloggen-avslöjar-anda" berätta att Magnus Nilsson var nära Malmö Redhawks redan i januari som en sista förstärkning inför kvalserien. Även Luleås Kalle Kerman var ruggigt nära att signa förra säsongen.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Sista uttalandet i ärendet Tolsa
2007-08-03 13:20:18
Så här ett dygn efter att Jari Tolsa skrivit på för Modo är jag ändå rätt nöjd. Dels för att Jari ville spela elitseriehockey i första hand och att då börja en eventuell lönetrissning med Modo hade varit helt onödigt.
Modo kom in i detta väldigt väldigt sent. Självklart är det för att Robert Döme valde att lämna under tisdagen, som Modo snabbt agerade och tog kontakt för att sedan ha allt klart under torsdagsförmiddagen.
Och det kan ju vara samma sak som vi åkte dit på denna gången, som Leksand gjorde i fallet Staal.
Hade inblandade parter låtit bli att uttala sig i media kanske Modo inte hade varit så kvicktänkta och försökt hugga första bästa, som Tolsa lär ha varit. Men vem vet.
Jag själv hade räknat hem honom till 95 %. Så säker var jag under onsdagen. Och det var också befogat. Bara att kolla alla tidningar och uttalanden där. Dessutom rann tiden iväg och det talade till vår fördel.
Så nej, ni som ska gnälla på mig att jag var 85 % säker. Det var tom värre än så, jag var nästan helt hundra fram till Robert Döme valde att lämna Modo och ge dom en vakant plats, som dom snabbt fyllde upp.

---

Vem ska nu ersätta? Tja, Magnus Nilsson har ännu inte lyckats få ett kontrakt utomlands. Och nu måste det ändå börja brinna i knutarna där.
Det kan kanske rentav bli något som blir över från NHL också. Det är något som iallafall jag är helt omedveten om i dagens läge. Men jag ska göra allt för att inom kort lyckas få reda på vad som kan tänkas vara på ingång.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Drar iväg
2007-08-02 01:02:21
Från och med nu i natt och sex dagar framåt drar jag iväg på en välbehövlig semester.
Men laptop finns med och mobilen har internet. Så jag ska fixa uppdatering efter bästa förmåga.

---

Läs GÄRNA Mattias Olssons blogg.
http://mifolsson.blogg.se.
Läsvärt. Väldigt läsvärt.

---

MFF förlorade mot Hammarby. Nu måste snart Snuffe få foten. Men jag ska inte uttala mig egentligen. Jag har sett alldeles för lite matcher på plats för att ens ha rätt att uttala mig. Det tycker jag endast dom som på allvar följer laget har rätt att göra.
Däremot gillar jag att gnälla som en riktig Malmöit. Fy fan vad fullständigt spetslöst det är! Jävla skitlag!

---

På tal om Sören Åkeby så sprang han runt och lattjade som fan på stallbacken igår.
Våra egna upplevelser där var fina. Jag som inte är någon direkt VIP på Jägersro kan leva länge på att bara få ha varit i stall Adielsson eller att där gick profiler som Ulf Ohlsson, Örjan Kihlström, Lutfi Kolgjini osv runt en hela tiden.
För övrigt var det en vansinnigt sjuk låda vid vinnarcirkeln när Bazirre hade vunnit Åbergs. 6-7 engagerade MIF-supportrar stod för stor underhållning när den franska nationalsången sjöngs, detta kombinerat med Schweiziska hockeyramsor omgjorda med travnamn och ramsan "seger, seger - vi kräver seger". Sinnesjukt. Lite öl i kroppen och vissa blir inte riktigt kloka :)

---

På återseende!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Första träningen
2007-08-01 15:38:48
Riktigt gosigt att bara sitta i ishallen och njuta av att se grabbarna på is. Mycket folk i hallen också, vilket är klart positivt även om arrangemanget är ett riktigt jippo-arrangemang.

Vi noterar följande.

- All kanslipersonal bar vita sweatshirts.
- Andreas Byström liknar Tony Mårtensson på isen.
- Vi verkar ha fått in jävligt sympatiska tränare.
- Det var en skön positiv känsla i hela hallen.

För övrigt är det alltid lika kul att träffa på folk man inte sett sen förra säsongen och första meningen är "Fan va jag älskar din blogg!". Man är ju för fan snart mer bloggare än man är människa.
Men alla ska veta att det är en oerhört fet kick att få höra denna positiva kritik gång på gång, öga mot öga. Stort tack!

---

Till sist är det klart att vi ska möta Düsseldorf som ersättningsmatch för dom missade matcherna i Frankrike.
Det jobbas dessutom på ytterligare en match nere i Tyskland.
Det är för övrigt andra gången denna veckan som jag inte ger ut information som jag vet. Detta då jag blivit ombedd att vara tyst med det till MIF släpper det, vilket jag valt att respektera.
Detta har nämligen varit klart någon vecka nu.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Sök i bloggen
Ämnen