Annonsinfo Hjäp bloggen Information Kontaktuppgifter Till förstasidan
Mikael Wahlberg & Nihlstorp
2007-04-30 22:19:52
På något sätt är jag ganska så trött på den segdragna historian med Mikael Wahlberg.
Först var det ju jätteklart med SSK, sen skulle han till en klubb med vinnarambitioner, sen var det knäpptyst och nu är det lite småtjurigt gnäll i media.
Om nu saken är så glasklar så är det bara att sticka, helt seriöst.
Sälen är ju långt ifrån oersättlig, men vill man inte så vill man inte. Men bryt då kontraktet nu, för det är faktiskt så att för varje dag som går så är MIF skyldig Wahlberg lön. Och det är definitivt inte något jag vill ska ske.
Ska kontraktet brytas, så ska det brytas NU. Och den klubben som får ta del av hans tjänster i fortsättningen ska få pröjsa rejält med pengar för en bra spelare.
Stannar Wahlberg i klubben så är det ett måste att vi försäkrar oss om att han är 110 % motiverad för uppgiften, annars är det som sagt bara att sticka.

---

Nihlstorp stannar i Rögle. Och det var väl bra. MIFs intresse för "Torpet" har varit rätt så minmalt. Man har ungefär förhört sig om hans framtidsplaner. Inget kontrakt har erbjudits. Och var han aktuell så var han det med minst 10 andra målvakter.
Ännu roligare att se hur Stoffe kan känna verklig revanschlusta när han i tidningen får säga "Dom nobbade mig och nu nobbar jag dom". Nämen, vad skönt för dig att få säga så. Ingen jublar mer än vi i Malmö åt det faktumet att rbk får behålla en, i mina ögon, usel målvakt.
Ditt uttalande visar inte alls nån bitterhet eller så...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Söndag
2007-04-29 21:58:45
Idag är det söndag och inte mycket händer inom hockeyvärlden. Jag har lyckats med konststycket att inte se en enda sekund av Hockey-VM.

---

Klackdebatten på RS dog snabbt. Allra mest sorgligt är det när Funhagen skriver ett inlägg i stil med "Ni måste låta andra komma fram som har förslag". Det inlägget om något förklarar väl bara hur noll koll folk har. Jag kan lova att de drivande inom RS inget hellre vill att yngre ska ta över och välkomnar det med öppna armar!

---

Idag grattulerar vi Johan Cedervall, ordförande i RS, som fyller 25 år.
Det innebär att det endast är ett år kvar att åka billigt tåg och flyg ;)

---

Kom att tänka på Andreas Byström från Rögle. Är det egentligen någon som minns att det var just han som var högst delaktig i det där bråket där Fedor Fedorov fick matchstraff och vi inte kunde piska Rögle förrän i sudden.

---

På tal om yngre som tar för sig, så fett jävla cred till "musiccrazy" på RS forum som tar intiativ och målar flaggor på egen hand. SNYGGA dessutom. Ett föredöme för alla andra som bara är där.

---

Snart årsmöte. Valberedningen tar fortfarande emot förslag. Bara att höra av sig!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Kent KcDonell
2007-04-28 00:50:31
McDonell som MIF anmält intresse för verkar intressant för Skellefteå också.
http://www.norran.se/sektion_c.php?id=7225420&avdelning_1=101&avdelning_2=0

Är det så elitserielag rycker i spelare så är det bara att se på och inse att vi i de flesta lägena är nummer två att välja.
Men om Hurme kunde gå till Malmö, så kan McDonell...
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Nihlstorp
2007-04-26 15:44:49
Igår klockan 18.30 nåddes jag av ryktet att Nihlstorp just nu väljer mellan Malmö och Rögle. Var just då inte vid en dator, men tänkte att det där fick man undersöka närmare senare under kvällen, innan något lades upp. Jag brukar ha för vana att ha rejält med informationen innan jag avslöjar saker.
Vid 22-tiden fick jag samtal från en mycket väl insatt person som kraftfullt dementerade att Nihlstorp var på G tillbaka. Då hade jag redan gjort misstaget att säga det till minst fem personer.

Idag står det i kvällsposten att Stoffe är på G tillbaka. Undrar verkligen hur denna falska information har kunnat nå tidningen. För om det nu finns något att avslöja angående Nihlstorp så kan det sägas att han är INTE aktuell för spel i Malmös tröja överhuvudtaget!

---

Hur det blir med Gustaf Wesslau vet vi inte ännu. Men jag tycker iallafall att han förtjänar en chans under en allsvensk säsong och han funkar helt klart som backup till Hurme.
Jag gjorde igår åter misstaget att avslöja för folk via msn och telefon att Wesslau ligger mycket nära en utlåning. Och nu har ryktet nått omvärlden. Hädanefter tänker jag hålla käften fram tills jag själv avslöjar saker i min egen blogg.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Jani Hurme
2007-04-25 16:23:37
Ja, så är då Jani Hurme klar för Malmö. Imponerande värvning. Men det hade knappast varit möjligt utan Percys pengar som är det som ligger bakom detta.
Om Jani vet jag egentligen ingenting. Men tiden får utvisa hur det blir där. Men det är ju garanterat allsvenskans bästa målvakt kommande säsong.
Jag har iallafall lärt mig att inte jubla förrän jag sett spelaren prestera i klubben.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Paulsson och Eriksson
2007-04-24 18:53:40
Både Fredrik Eriksson och Marcus Paulsson har förlängt sina kontrakt med ytterligare tre säsonger.
http://www.malmoredhawks.com/engines/page___2450.aspx
Skönt att se. Fick väl det där beskedet redan igårkväll, men lovade att hålla tyst om det och det är jävlar ta mig inte lätt när man har en blogg man vill hålla vid liv med färska saker.
Nu är frågan. Tolkar vi detta som att MIF tänker gå ut med alla som väljer att fortsätta trots kontrakt eller detta var en engångsgrej för att båda två förlängde sina kontrakt? Återstår ju att se.
Hur som helst så väntar vi fortfarande på officiella besked angående Thuresson, Wahlberg, Fagemo, Pirjetä, Tarvainen och Välivaara.

---

De nya spelarnas kontrakt med Malmö framgick inte i förra veckan.
Jonathan Sjölund -08
Andreas Byström -09
Patrik Lundh -09
Jens Svensson -09
Tomas Wallgren -09
Det är upplagt i deras spelarprofiler, för er som undrar var jag nu fått det ifrån.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Mikael Johansson klar för Frölunda!
2007-04-24 17:25:22
BLOGGEN AVSLÖJAR!

Jag har 110 % säkra källor på att Malmös nummer 21 Mikael Johansson idag eller imorgon presenteras som Frölundas spelare. Kontraktet är skrivet på ett år och Mikael Johansson är tänkt som deras fjärdecenter.

Varsågod, läsare! Bloggen tar återigen täten.

---

Uppdaterat:
Wild West Support hakade på direkt. Hockeymagasinet likaså. Bloggen berör!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Nyheter idag
2007-04-24 15:38:55
MIF har gått ut med lite nyheter under dagen. Samtliga nyheter har du kunnat läsa på denna blogg innan.

Jan Öberg har skrivit nytt kontrakt.
Denna blogg 19 april: "Just nu tyder det mesta på att Jan Öberg och Mikael Johansson stannar i klubben. Jag ska kolla upp det där lite starkare inom en snar framtid, eller får MIF helt enkelt bekräfta det själva. Känns inte som en sådär jättestor nyhet. Breddspelare, inte mer."
I prick med Öberg där alltså.
Men Micke Johanssom har andra saker på gång. Det har tagit en helt ny sväng där.

Daniel Casselståhl skrev på för två nya år.
Denna blogg 17 april: "Daniel Casselståhl och Malmö är "mer eller mindre överens" om ett kontrakt som sträcker sig över denna samt nästa säsong (osäker på längden, men överens är man)"
Mitt i prick där!

Robin Weihager, Robin Alvarez och Kim Johansson får tryoutkontrakt.
Denna blogg 17 april: "MIF tar sig i skinnet och Robin Weihager, back -88 samt Robin Alvarez, forward -87 kommer ingå i A-truppen, dessutom kommer det diskuteras i denna veckan hurvida Kim Johansson, forward -88 kan komma att få ett sommarkontrakt/tryout."
Nästan mitt i prick där också.

Återigen. Läs blogg och få reda på saker först :)
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Öppet brev
2007-04-23 18:18:00
Finns ett öppet brev på svenskafans.com nu.
http://www.svenskafans.com/hockeyzon/artikel.asp?id=165092

Vad jag inte kan förstå är varför personen väljer att göra sitt öppna brev anonymt? Vad finns att dölja?
Kan man skriva och begära folks åsikter så ska man fanemaj stå rakryggat för det med sitt eget namn!
Sedan kan jag väl hålla med om mycket i brevet, men det betyder inte ett skit när där sitter en anonym som inte kan stå för sina egna åsikter.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Patrik Nilson
2007-04-22 20:18:17
Snackade med en vän från Västerås med hyfsat god insyn i Västerås IK och där uppe surras det om att föredetta Djurgårdaren och denna säsongen Västeråsspelaren, Patrik Nilson förhandlar med bland annat Malmö.
VIK anser att Nilson är för dyr för att behålla och Malmö söker den typen av spelare.
För er som inte vet så är Patrik Nilson samma kille som råkade ut för en mycket tragisk dopningavstäning då han köpt något preparat i USA och som han trodde var lagligt i Sverige för någon säsong sedan och var avstängd från svensk hockey i över ett år.
Han kom tillbaka till Djurgården, men fick börja om i allsvenskan med Västerås IK denna säsong där han fick ihop skapliga 26 poäng på 39 matcher, med mycket skador inblandat. En skadefri säsong ligger han troligtvis på en poäng/match i snitt.
Annars är han en högerskytt som inte tvekar att smälla på och som kan kallas "karaktärspelare" och det är just den typen av spelare Malmö just nu söker, vad det verkar.

Det ska ju dock tilläggas att jag inte har speciellt mycket kött på benen i detta fallet och jag nog kan kalla detta för klar andrahandsinformation. Men tyckte ändå att ryktet kan vara klart värt att släppa, då det surras friskt om det uppe i Västerås.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Ny målvakt?
2007-04-22 13:44:59

Bloggen kan idag avslöja att Malmö är eller var mycket nära en ny målvakt.
Målvakten som representerat Duisburg i tyska ligan heter Levente Zsuper och är ungrare(!).
Om det blir något eller inte återstår att se. Om affären skulle visa sig spricka beror det isåfall på Malmös målvaktstränare Micael Andreasson som klart och tydligt deklarerat att Korhonen och Wesslau håller.
Dessa åsikter delas inte av Malmös headcoach Dave "Queen" King som i en mycket högljudd diskussion med Andreasson ska ha deklarerat sin ståndpunkt.

Vem som slutligen bestämmer är ändå styrelsen och Peter Andersson. Så bli in förvånade om en ny målvakt dyker upp under kvällen och han heter Zsuper.

Statistik: http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=16822

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Bästa arena?
2007-04-22 12:47:35
Pågår just nu en omröstning på svenskafans.com/hockeyzon om vilken arena som är bäst.
Kan faktiskt inte låta bli att störa mig på den omröstningen, trots att det egentligen inte är något alls att haka upp sig på.
Men hur många som genomför den omröstningen har egentligen varit i ens hälften av arenorna? Nu kommer det bara sluta med att resultatet av detta är att de arenorna som varit lite hypade i media, dvs Modos och Frölundas arenor kommer vinna omröstningen och få onödigt mycket cred.
Den bästa arenan är överlägset Ejendals Arena i Leksand enligt mig. Den har allt!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Läktaren
Martin Samuelsson
2007-04-21 11:08:41
Så kommer då den obligatoriska för varje säsong "Jaha och vad fan ska vi med honom till!?". I år rör det sig om Martin Samuelsson som man tittar på från Linköping.
Helt seriöst alltså. Vi har verkligen precis värvat in vad man kallar breddspelare och då ska det inte in ytterligare den typen av värvningar, nu är det spets och målskytte vi vill ha in.
Samuelsson är dessutom allt annat än billig i drift.

Nej tack!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Bagdad-bobo
2007-04-21 11:06:22
Både Kvällsposten/Expressen och Pedofilbladet/Aftonbladet slår på stort idag och skriver om bilden som legat på AIAs sida där man gjorde en karikatyr av "bagdad-bob", Saddams informationschef.
Rätt roligt att dom väljer att uppmärksamma detta just nu, då den legat på AIAs sida i säkert två veckor.
Och ännu roligare att AIA nu valt att ta bort den från sin sida, mycket troligt på grund av påtryckningar från Rögle. Det visar ju rätt uppenbart att det är först nu som Rögle brydde sig om att den fanns där, när det kommit ut till media.

Men Rögle har ju för vana att hålla sig på god fot med media. När det läckte i Kvällsposten om att Bobo var på gång till Malmö så ska tydligen Roger Hansson ringt ner till redaktionen och bett dom tysta ner det, för det skadar Rögle inför deras kvalserie. Detta respekterade kvällposten konstigt nog, kanske därför som Rögle nu fortsätter hålla en bra relation till media genom att tvinga AIA ta bort bilden och så har man det igen nästa gång man vill tysta ner media... För det funkar ju uppenbarligen.
Detta avslöjar en källa som pratar med Hansson mer eller mindre dagligen.

---

UPPDATERAT 11.06.
Nu är det tillbaka på AIAs sida. Bra!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Patrik Lundh klar
2007-04-20 23:08:05
Enligt Johan Garpenlöv i DIFs sportkommité så är nu Patrik Lundh klar för Malmö.
Känns riktigt gött.
Och ännu en gång så är det bloggen som avslöjar saker först, denna gången "Pebben" alltså, som han kallas.
Räknar faktiskt med en del tack från trogna läsare för att NI fick veta det först.

---

Har andra saker att släppa. Men väntar på klartecken från flera håll. Inga jättegrejer, men väl grejer som är intressanta att rapportera.

---

Skriver mer ikväll, för nu ska jag hjälpa RS med ett utskick till alla medlemmar.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Spelschemat
2007-04-20 22:20:41
Idag kom spelschemat för HockeyAllsvenskan.
Rätt sorgligt schema om man jämför med senast det begav sig.
På 12 söndagsmatcher har vi TIO hemma och TVÅ borta. Bedrövligt för oss som vill åka på mycket matcher även utanför Skånes gränser.
Huddinge away kan bli lite småroligt där runt jul iaf, när många är lediga.
Annars är det helgmatcherna och givetvis bortapremiären som är de mest givna.
Nyköping i årets bortapremiär, på en onsdag. Wow. Men måste dit. Senast jag missade en bortapremiär var 1998. Sen har det i tur och ordning varit Göteborg 1999, Stockholm 2000, Södertälje 2001, Luleå 2002, Örnsköldsvik 2003, Jönköping 2004, Oskarshamn 2005 samt Jönköping 2006. Nu lägger vi alltså till Nyköping 2007.

Bra med schemat är dock att vi möter Leksand hemma två gånger och samma sak gäller Rögle. Alltid positivt ändå.

---

Vi får hoppas MIF jobbar in några riktigt goa träningsmatcher i sommar. Så man får lite ordentliga resor!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Fem nya spelare
2007-04-20 22:08:17
Nu har även officiella hemsidan gått ut med nya spelare i klubben. Kände att något var på gång. När jag skulle agera speaker på supporterhockeyn så kom Peter Andersson precis bakom mig på stadiongatan. Sen var även Jenny där och Stenberg. Och det är ju dock inte vanligt en fredagseftermiddag om inget är på gång.

Följande fem spelare presenterades idag officiellt sett.

Patrik Lundh, forward född 88 - Från Djurgården.
Ja, han har vi redan gått igenom. Och alla vet redan var detta avslöjades först.

Andreas Byström, back  född 79 - Från Rögle.
Andraback efter Kenny Jönsson i Rögle om man vill vara riktigt snäll.
När kvalserien börjar så är han garanterat inte en av backarna med speltid. men kanske kanske lite utveckling av miljöbytet.

Jonathan Sjölund, back född 88 - Från AIK.
En högerfattad back som jag tycker är ett rätt spännande nyförvärv faktiskt. Högerskyttar med utvecklingspotential ska man ta tillvara på. Kan bli ett utropstecken.

Tomas Wallgren, forward född 86 - Från Luleå/Rögle.
Många spår att Luleås 86:or kommer vara hett eftertraktade på marknaden efter kommande säsong. Wallgren rankas ju knappast lika högt som exempelvis Johan Harju, men kan mycket väl få ett genombrott. Karaktärspelare är han iallafall.

Jens Svensson, forward född 79 - Från HV71.
Jens är ett kanonnyförvärv på forwardssidan. En center som ska matchas hårt i bra sällskap så blir han ett utropstecken.

Faktum är att jag inte är speciellt negativ till någon av dessa spelarna alls. Endast svenska spelare, billiga och bra lösningar.
MEN! Vi har värvat två spelare från Rögle bandyklubb. Man känns inte lönt att gnälla. För det upp vi ska. Inget annat.

Stannar alla spelare som har kontrakt innebär det att truppen just nu består av en målvakt, fyra backar samt tio forwards.
Med andra ord kan vi nog räkna med att några forwards valt att lämna. Man kan ju alltid hoppas på Fagemo, Pirjetä och kanske Tarvainen. Men ändå inte. Jussi T kommer ösa in poäng i en allsvensk serie.
För Magnus Nilsson och några spetsspelare ska också in.
Bara inte PA gjort en helomvändning och vägrar ta in importer. Det måste man våga göra även fortsättningsvis.

Vi får se vad tiden lider helt enkelt.

---

Kul att Mattias Persson skrev på nytt kontrakt med Tingsryd. Detta kunde mer eller mindre avslöjas här redan för några dagar sen, då betalningen från Rögle var så fruktansvärt pinsam att han knappt kunde betala sin hyra.
Länk: http://www.taif.nu/frames/start.asp?newsId=4147
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Träningsmatcher
2007-04-19 22:05:33
Snart borde träningsmatcherna för Malmö vara på gång ut. Har dock luskat lite med diverse olika källor och kommit fram till det ganska kortfattade att vi kommer möta Frölunda i september samt att det planeras ett träningsläger till sydligare delar. Det ryktas om Frankrike. Har varit på Jenny på MIF om att lägga ut matcherna och hon skulle göra sitt bästa för att få fram informationen av tränarna. Det tackar vi för.
Hade varit riktigt kul att åka till exempelvis Frankrike för att se hockey. Hade lätt kunnat offra en semestervecka med kombination avkoppling/hockey.

---

Lovade att avslöja saker ikväll. Och tänker så även göra. Just nu tyder det mesta på att Jan Öberg och Mikael Johansson stannar i klubben. Jag ska kolla upp det där lite starkare inom en snar framtid, eller får MIF helt enkelt bekräfta det själva. Känns inte som en sådär jättestor nyhet. Breddspelare, inte mer.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Onsdag
2007-04-18 19:10:57
Idag är det onsdag och inte speciellt mycket händer när det är off season.
MIF släpper en artikel på sin hemsida angående försäsongsträningen. Typ helt ointressant när man inte ens vet vem som ska delta på träningen.

---

RS ska spela hockey på fredag. Hetaste tipset är att Ljug-Kung kommer snurra upp de flesta. Eller Cedervall.
Tur man inte ska vara med. Hade inte haft en chans på ett par skridskor.

---

Har fått en del skit under dagen för att jag släppte det om Patrik Lundh igår. Men vad gör man inte för att locka läsare...

---

Nordborg på höknästet släpper också intressanta saker. Står bland annat om finska spelare som varit på andra sidan atlanten. Ett av namnen vet jag, men jag tänker inte sno den creden framför hans ögon, så han får släppa det själv.

---

Till sist, tänk att goda gärningar kan göra att man bara får skit tillbaka. Är rätt internt detta. Men jävlar vad jag lider med Tess, tjejen som galer högst på ståplats.
Man gör samhället en tjänst och får ändå bara skit, som dessutom kan få ödesstigra konsekvenser. Må, du som dragit igång denna skit brinna i helvetet.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Blandat
Bloggen avslöjar sillynytt
2007-04-17 15:41:04
Jag slarvade och inlägg under gårdagen uteblev, därför får jag naturligtvis visa mig från min bästa sida idag och leverera. Och jävlar vad jag ska leverera till er idag.
Då kör vi!

Andreas Thuresson stannar i Malmö. Han har bestämt sig. Källor innifrån klubben bekräftar detta.

---

Daniel Casselståhl och Malmö är "mer eller mindre överens" om ett kontrakt som sträcker sig över denna samt nästa säsong (osäker på längden, men överens är man)

---

MIF tar sig i skinnet och Robin Weihager, back -88 samt Robin Alvarez, forward -87 kommer ingå i A-truppen, dessutom kommer det diskuteras i denna veckan hurvida Kim Johansson, forward -88 kan komma att få ett sommarkontrakt/tryout.

---

Malmö jagar Djurgårdens Patrik Lundh.
Ja, vem fan är då denna Lundh, undrar ni.
Det är en av Sveriges mest lovande spelare född 1988 och bloggen har säkra källor på att Patrik just nu väljer mellan ett tryout-kontrakt med Djurgården eller ett färdigt kontrakt med Malmö Redhawks.
Lundh, som vann poängligan i J20-superelit södra känner att han inte riktigt får chansen i DIF och både Bobo och Bendelin har järnkoll på denna herre.
Dessutom så verkar det som att Djurgården redan nu siktat in sig på att Lundh inte ingår i deras framtidsplaner.
Citat:
"? I slutändan handlar det ändå om att utbilda spelare från juniorspelare till A-lagsspelare, och där känner vi att vi kommit en bit på vägen. Den här säsongen lyckades vi lyfta upp våra 87:or, Patric Hörnqvist, Alexander Ribbenstrand och Andreas Engqvist. Nästa år är det 88:ornas tur, med spelare som t.ex. Dennis Persson, Oscar Eklund och Stefan Ridderwall, säger K-G Stoppel."
Ingen Patrik Lundh i deras framtidsplaner där inte.
Länk: http://www.difhockey.se/nyhet.php?news=4027

---

Till sist en rolig sak angående Mattias Persson, den tidigare juniorspelaren i Malmö som de senaste veckorna starkt ryktats till Rögle BK, som numera huserar i Tingsryd i division 1.
Visst har Rögle visat intresse och vilken spelare som helst vill spela på en högre nivå än den man gör just för tillfället, så även Mattias.
Problemet är dock bara att Rögle erbjuder så pinsamt lite betalt att han till och med skulle få problem att betala sin hyra.
Så just nu tyder det mesta på att det blir Tingsryd i fortsättningen för Persson, där han får rejält mycket bättre betalt i division 1 än vad han får i en allsvensk såkallad toppklubb.

---

Det var allt för denna gången. Hoppas det smakar!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Louma "horar" vidare?
2007-04-15 22:03:41
Enligt både hockeycentralen och Tobias Josefsson på Svenskafans.com så är Mikko Louma i det närmaste klar för HV71. Han lär alltså göra sig väldigt hatad bland Linköpings fans efter sin uttalanden om hur gärna han vill stanna i Linköping och att det är hans prioritet att stanna kvar.
Rent bullshit ska det nog visa sig. Ge det två dagar, sen kan du läsa på HV71.se att Luoma förstärker.

Det är ju inte första gången det händer för övrigt. När han gick till Linköping från Malmö så totalnekade han att han skulle spela för Linköping med orden "It's no fucking true". Ganska så klar dementi alltså och var han spelade säsongen efter vet vi alla.

Nu har han visserligen haft utgående kontrakt båda gångerna och varit helt fri att gå. Det är inte det, utan hur osnyggt han skött det. Hade han sagt något i stil med "Vi får se efter säsongen vad som händer" så allting varit en helt annan sak. Det är skitsnacket han kör med innan med rena lögner som stör mig något kopiöst.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Bra jobbat officiella
2007-04-15 13:18:02
Måste bara få ge stort beröm till Malmös officiella hemsida för att man kan skriva om ett Modo SM-guld men inte att man tappat Edvin Frylén till Djurgården.
Verkligen jätteproffsigt att skriva om andra lag, men inte det som berör det egna.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Grattis Modo
2007-04-14 21:32:48
Äntligen vinner Modo guld efter alla dessa finalförluster.
Och det bästa av allt är att dom gör det utan Wernblom i laget.
Extra gutt att dom snor det framför Linköping, som aldrig någonsin ska få vinna.

Grattis Modo!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Martin nära ändå
2007-04-14 21:12:56
Precis som bloggen var först med att avslöja så är alltså Martin Johansson ändå ett namn för Malmö (http://mrmadhawk.blogg.se/2007/april/martin-johansson.html) som går att läsa på Sydsvenskans hemsida.
Hade varit ett jättebra nyförvärv, även om vi spelat i elitserien. Han var grym i JVM tillsammans med Thuresson och dom hade kunnat bli ett superradarpar i allsvenskan. Så Ante, när du kommer hem från din semester i Åre, KOM MED ETT POSITIVT BESKED!

---

Modo vinner SM idag. Kollar just nu. Och kanske avgör dom med Kuuselas 3-2-mål. Ja, vi talar alltså om samma spelare jag ville vi skulle ligga på redan i november. Jag ger mig katten på att jag gjort mig som sportchef. ;)

---

Det spekuleras väldigt mycket angående den svenska högerskytten jag skrev som det RYKTADES om igår. Men ni behöver inte fråga mig, för jag vet inte ens namnet själv och faktum är ju att det är rätt ointressant just nu.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Det ryktas...
2007-04-13 23:38:32
Det ryktas att...

... Linköpings tuffa grabbar fick på käften av Modos tifograbbar på McDonalds(!). WOW.
... Lasse Pirjetäs exakta månadslön var och är 178.000 svenska kronor/månad.
... Den som nån trodde var Ross Lupaschuk bakom kansliet häromdagen, i själva verket var Petri Liimatainen.
... Sponsorerna inte direkt står på kö för att förnya sina sponsorskontrakt i Malmö.
... MIF fortsätter pissa ner sina juniorer.
... En svensk spelare, rightskytt, grym målskytt var väldigt nära Malmö, men att det bara är att glömma nu.
... Mats Engstrand sagt följande ord en gång "Åker vi ur, så avgår jag som styrelseordförande".


Stan är full av rykten. Och en fredagkväll surras det alltid extra. Speciellt från vissa styrelsemedlemmar...

Mycket nöje!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Det viskas
Brendl kommer floppa
2007-04-13 18:12:28
Jag är helt säker på att Pavel Brendl kommer floppa rejält i Brynäströjan. Hur Leif Boork har kunnat gå med på denna värvning är ett rent under.
Tjecken saknar allt vad karaktär innebär och nu kommer han troligtvis enbart leva på sin succésäsong i Mora. Vad händer om det inte kommer en massa mål direkt i början?
Vi får väl se. Men Brynäs verkar gå på hårt och Hietanen verkar vara en framtidsvärvning som kan göra succé direkt.

---

Per Ledin till HV. Nu har dom både Jämtin och Ledin. Karaktärsspelare ut i fingerspetsarna. Fy fan va klockrent. Dom går för guld i vanlig ordning.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Kuusela segerskytt
2007-04-12 22:55:40
Killen jag väldigt gärna ville ha till Malmö redan typ i höstas, Kristian Kuusela kan visa sig vara riktigt guldvärd för Modo. Nu har han nämligen avgjort en extremt viktig match till Modos fördel.
I vanlig ordning när man sitter och glor ska det tippas målskytt, lite sådär internt. Satte Svartvadet förra gången det tippades som första målskytt och Skröder satt klockrent idag också.
Första målet i nästa match gör Tony Mårtensson.

---

Varför uttalar sig Stenberg om det sportsliga i Malmö Redhawks. Så vitt jag vet finns det en anställd sportchef. Lite skäl för lönen kan han ju få göra.

---

Besked angående Thuresson kommer högst troligt inte förrän om någon vecka, då han drog på semester idag och mycket sannolikt kommer använda den att tänka över sin framtid.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
SSK värvar på
2007-04-11 21:08:32
Södertälje värvar på rätt friskt. Idag blev fjärde spelaren klar sedan dom gick upp, när Per Hallin skrev på.
Södertälje har nu hela 12 forwards under kontrakt och man verkar köra på inslagen linje, utan stjärnor.
Den stora frågan är ju om dom nu jagar Wahlberg vilket känns rätt troligt, var ska dom göra av alla forwards?
Dom har 12 stycken och då har Linus Videll, Johan Olsson eller Calle Steen inte skrivit nya kontrakt. Thornton, Potvin och Dingman lär dom inte vilja behålla.
Finns ens platsen för Wahlberg? Eller man tänker offra någon av ovanstående spelare?
Mycket frågor. Snart borde vi få veta.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Thomas Ljungbergh
2007-04-11 18:09:10
Nu har man kommit upp i en ålder så man minns spelarna som numera blir tränare.
Men hur många kommer ihåg Thomas Ljungbergh? Han som ska assistera Kenta Johansson i HV71.
Jag minns inte mycket från den tiden egentligen (Mitten på 90-talet och bakåt), men en sak slog mig direkt när jag hörde hans namn igen. Det var han som avgjorde maratonmatchen i Rosenlundshallen mot Djurgården i kvartsfinalen 1995.
Djurgården kom till slutspelet som seriesegrare och fick möta lag 8 i serien, HV71.
Första matchen i Globen vann HV förvånansvärt enkelt. Sen var det dags för match 2 i ett fullsatt Rosenlundshallen. Efter oavgjort vid full tid och även en mållös fjärdeperiod avgjorde han, Thomas Ljungbergh. HVs nummer 32. Det enda målet han gjorde i hela det slutspelet för övrigt.
Minns fortfarande att man följde matchen på text-tv (Nej, matchen sändes inte live på den tiden) ända fram till morsan helt enkelt tvingade en att gå å lägga sig. Sen stundsade man upp morgonen efter vilket inte hörde till vanligheterna när man gick i fjärde klass, men man var ju tvungen att se avgörandet.
HV vann för övrigt sedan i Globen igen, enkelt! Man tog alltså den matchserien i tre raka matcher, varav två på bortaplan.

Sedan kvartsfinal mot Malmö som hade ett "stensäkert" 2-0-överläge efter en lätt hemmaseger som följdes upp med en solklar 4-0-seger i Rosenlundshallen. Sedan vände allt. HV lyckades med konststycket att vinna match 3 i sudden i Malmö och det följdes upp med en hemmaseger, vilket i sin tur följdes upp med en seger i Malmö och man var klara för final.

Sedan blev det en intensiv matchserie mot Brynäs där det gick till fem matcher efter hemmasegrar rakt igenom innan HV till slut kunde ta en bortaseger efter ett sudden-avgörande från Johan Lindbom i Gavlerinken.

Detta är ett av dom mest grymma slutspel jag någonsin sett ett lag göra.
Så enkelt mot seriesegrarna! Sån vändning mot Malmö! Och ett sånt magiskt avgörande i Gavlerinken!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Silly-tankar 11 april
2007-04-11 16:30:03
Kenta Johansson äntligen klar för HV71. Fattar inte varför det tog sån tid.
Jämtin skrev på för tre år med HV dessutom Mycket synd. Hade varit en gjuten förstärkning för vår del inför hyllie arena.

---

Snackade med Nordborg på svenskafans.com. Han hade roliga rykten att berätta. Och väldigt intressanta namn. Så fort han har mer kött på benen kommer det säkert ut på deras sida. Jag tänker hålla käften. Tänker inte sno cred för sakerna som han rotat fram.

---

Fredrik Eriksson-ryktet är dock inte sant.
Snackade med kontakter i Göteborg som är väldigt väl insatta i Frölunda. Och dom gjorde slag i saken direkt och ringde upp Eriksson. Han sa att det inte är tal om spel i Frölunda och "Jag vet inte var jag spelar till hösten".

---

Malmö diskuterar med samtliga spelare som har kontrakt denna veckan. Så det kommer framkomma en hel del under veckan förhoppningsvis.

---

Snackade med en person som jobbar i klubben för att höra angående Thuresson och han sa att det är en del es-klubbar som hört av sig angående Thuresson, men att han var ganska säker på att Thuresson skulle stanna ändå. Han blir en superstjärna i allsvenskan.

---

Linus Fagemo har ett 1+1-kontrakt, där båda parter kan bryta, den informationen fick jag reda på idag. Då säger vi tack och hej till honom. Enligt uppgift har varken han eller familjen trvits socialt utan velat hem till huset i Onsala utanför Göteborg. Borås HC nästa?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Intervju på SvenskaFans.com
2007-04-11 16:21:00
Där ligger en liten intervju med mig på Höknästet på svenskafans.com nu.
Först en intervju med Johan Björk, sen en intervju med mig.
Kändisarna duggar tydligen tätt ;)
http://www.svenskafans.com/hockeyzon/artikel.asp?id=162194
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Silly-tankar
2007-04-10 18:00:17
Nu händer det grejer varje dag inom silly-världen.
Inom Malmö har det inte hänt ett skit, men Höknästet på Svenskafans verkar tycka det är extremt roligt att släppa rykte på rykte. Snart måste något vara sant för att man ens ska ta det på allvar. Var dom får sakerna ifrån är en stor gåta.
Sakerna som dom exklusivt släppt bara idag.
Andreas Thuresson - Timrå
Johan Björk - Timrå
Fredrik Eriksson - Frölunda
Det kanske stämmer, jag vet inte. Timrå-övergångarna känns isåfall de mest relevanta. Yngre spelare, vilket verkar vara Timrås modell. Men man kanske ska värva rutin också, alla deras värvningar hittils är ju spelare födda på 80-talet.
Fredrik Eriksson till Frölunda. Ja, varför inte alltså. Det är ju en spelare med utvecklingspotential i.
Men Frölunda har ändå väldigt många ytterforwards på kontrakt redan nu. Åtta stycken seniorer berättade en Frölundakontakt för mig när vi diskuterade det innan. Och då är det ändå rätt mycket andra rykten ute, redan innan Eriksson-ryktet.
Han sa dock också att det mycket väl kan bli så att man kör fem femmor under försäsongen och att man sedan lånar ut/säljer.
Silly är rolig och jag tycker det är kul att Höknästet forskar och kommer fram till ganska relevanta övergångar, där troligtvis hälften är rena gissningar från någon som tipsat dom, men ändå kul att dom hakar på och sätter igång spekulationer.

---

Varför har inte HV presenterat sin nya tränare än? Börjar tvivla på om det är Kenta Johansson nu... Men vem skulle det annars vara? Men varför presenterar dom han inte när både Timrå och HV spelat klart?

---

Spekulationer kring finnarna i vårt lag också.
Här är lagen som jagar dom enligt finsk media.
Riihijärvi - JYP Jyväskylä
Tarvainen - Tappara
Pirjetä - Kärpet
Korhonen - Ässät
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Martin vill stanna i Karlstad
2007-04-09 18:58:08
Drog iväg ett mail till Martin Johanssons agent för att få klarhet i hur Martin Johansson situation ser ut nästa säsong. Svaret man fick var att i dagsläget ser det ut som att det blir en fortsättning i Färjestad för Johansson.
Han nekade dock inte att Malmö gjort en förfrågan.
Men som sagt, i dagsläget blir det ingen Martin Johansson i Malmödressen till hösten, men kanske en utlåning från FBKs starka trupp?
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Martin Johansson
2007-04-08 01:37:03
Känn på detta smaskiga rykte, som dök in i min mailbox under kvällen.

Martin Johansson, född 87, från Färjestad är ett namn för Malmö!
- Han kommer inte gå in i FBKs trupp till hösten då man värvat Somervuori, Brunnström och Wallin.
- Allsvenskt spel kan vara väldigt positivt, speciellt i ett förmodat topplag.
- Det är Andreas Thuressons bästa polare från juniorlandslaget.
- Han funkar bevisligen bra under Torgny Bendelin.
- Johansson har skånska rötter, från Landskrona.

Nu har jag dock väldigt lite kött på benen ska påtalas, och eftersom vi numera är en allsvensk klubb så kan elitserieklubbarna vara prioritet för Martin, men en rad fördelar finns det, se ovan.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
En dag i borås
2007-04-07 22:45:14
Gutt att fotbollen är igång!
Åkte till borås vid 10-tiden, var framme strax innan 13.
Solen sken och när man kommer upp till stora torget möts man av stor kultur.
250 man står på puben och visar upp äkta pubmentalitet. Knökfullt och alla dricker öl. Fruktansvärt gott att se.
Det är annat än när man åker nånstans med hockeyn och folk tar varsin pizza, gnäller på att den är dyr och sedan går man.
Alla dessa 250 hade dessutom tagit sig upp på egen hand.
Det var ljusblått i hela stan.

Matchen var sen egentligen bara en stor parantes i det hela. Svinkallt blev det när solen försvann och sedan kom det lite snö också. Men riktigt kul att vara igång.
Lär bli en hel del fotboll i sommar kan jag säga.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fotboll
Fotbollsallsvenskan är igång
2007-04-06 21:06:16
Så var då fotbollsallsvenskan igång. Riktigt kul att se BP skrälla och slå Djurgården med 1-0.
Imorgon beger vi oss, fyra pers upp i bil till Borås. Ska bli riktigt nice att stå i en klack med lite mentalitet! Det har man saknat ungefär hela vintern då det varit ett extremt litet fåtal som visat prov på äkta klackmentalitet.
Nu slipper man dunkade musik, häftiga intron, en massa folk som glor snett när man visar känslor.
Nu ska jag inte såga hockeyn alltför mycket, det finns ju en viss risk att folk blir upprörda och glor ännu mer snett, så det ska vi väl ge fan i. Man får helt enkelt njuta av att stå i en riktig klack och hoppas att vi med lite flyt uppnår det på hockeyn också så småningom.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fotboll
En "Löven-hora" till Skellefteå
2007-04-06 21:00:43
Skellefteå gör under långfredagen klart med Erik Forsell från värsta rivalen Björklöven.
Ser mycket positiva tongångar från Skellefte-folket. Kul är att man inte hör ett ord av "Löven-hora" som var det mest vanligt förkommande mot Magnus Österby när vi mötte Skellefteå på bortais i kvalserien våren 04.
Inte ett ord om det kommer på tal nu när dom signar upp Lövenspelare själva.
För övrigt så är det rätt stor humor i det oavsett om dom signat Forsell eller inte. Vid tillfället detta skreks till Österby så hade dom 7-8 spelare i truppen med ursprung från Umeås stolthet.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
I en drömvärld?
2007-04-05 23:18:50

Lever Björklöven i en ren drömvärld eller?
Nu jagar dom Per Ledin, Adam Andersson och Daniel Sondell.
Per Ledin verkar oväntat positiv dessutom.
http://www.folkbladet.nu/2007/04/05/loven-jagar-per-ledin/
Vem vet alltså.

---

När vi ändå snackar om Ledin, så är det hans namn som varit på läpparna på samma person som gett mig många unika nyheter på denna bloggen. jag har hela tiden skrattat honom rakt i huvudet och sagt att det är rent bullshit, men han har likförbannat inte släppt det ändå utan säger hela hela tiden "Per Ledin till Malmö".
Nu tror jag iofs det är bullshit fortfarande, men i och med denna artikeln är jag inte helt säker ändå.

---

Daniel Sondell hade fan varit en intressant back att testa i Malmö. När han spelade i par med Åkerman säsongen 05/06 var han bra. Riktigt bra. Det var ofta han som fick täcka upp Åkermans offensiva utflykter.
Jag hade inte tvekat en sekund på att iallafall kolla läget med Sondell. Han är dessutom inte speciellt gammal. Tror han är 84:a.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Paulsson till Skellefteå?
2007-04-05 21:01:35
Marcus Paulsson tydligen aktuell för AIK enligt Västerbottens folkblad.
Okej, bra då vet vi.
Paulsson är den absolut sista spelaren som jag anser ha en rättighet att dra. Han stack förra gången vi åkte ur, trots kontrakt och om han gör det en gång till så kandiderar han starkt till en av jordens största judas.
Nu är det Jonas "Skellefteå AIK" Fahlman som skrivit artikeln, därmed kan vi ta den med en nypa salt. Men Paulsson verkar ändå ha uttalat sig lite grann. Hade jag varit honom så hade jag redan haft klart för mig att det är allsvensk hockey 07/08 som gäller. Ingenting annat.

Länk: http://www.folkbladet.nu/2007/04/04/marcus-paulsson-en-man-for-aik/
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Pinsamt.
2007-04-05 13:30:09
Det är tamejfan pinsamt hur dålig jag var i dagens final. Förtjänar fan inte ens att få några priser. Vem kommer ihåg en trea?
Bedrövligt. Pinsamt.
Men ännu mer bedrövligt hur lätta frågorna egentligen var och så bommar man en sån fråga. Och så får dom andra ännu lättare frågor. Finner fan inga ord.
Jag är en vinnare och detta var pinsamt dåligt. Gick raka vägen ut från dörren när jag var klar i programmet.

JAG TÅL INTE FÖRLUSTER. Inte på det här sättet!
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fritid
Skånemästaren
2007-04-04 22:55:50
För några veckor sedan var det Robin som var med i P4 Radio Malmöhus tävling, Skånemästaren. Denna veckan är det min tur.
Ämnet för veckan är det något mer passande fotboll än det var för Robin när han åkte ut på ämnet hästsport.
Under dagens sändning gick jag nämligen vidare till final efter sex rätt!
http://www.sr.se/cgi-bin/malmo/program/index.asp?date=2007-04-04&programID=57
Lite på 12.04-12.30-sändning och lite på 12.30-13.00-sändningen, där är det.

Imorgon klockan 12.00 är det final för min del.
Om allt flyter på som det ska så leker jag hem det. Jag menar, han som haft flest rätt under veckan kunde inte att Tony Gustafsson tränar Hammarby denna säsongen utan att få alternativ!

Heja på mig framför radion, frekvensen är 102.00 för er i Malmöområdet.
Ni andra kan lyssna direkt på webben. www.sr.se/malmo.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Fritid
Truppen 07/08
2007-04-04 12:02:23
En liten genomgång av truppen om jag får bestämma.

Målvakter:
Markus Korhonen - kontraktsförlängning kan han vara sugen på. Och har uttalat sig positivt om det.
Gustaf Wesslau - har kontrakt och med Bobo som tränare så.

Kommentar: Det kan bli aktuellt med målvaktsförstärkning under säsongen också. Men detta paret känns rätt okej från början.

Backar:
Johan Björk - Fortfarande ung och håller väldigt bra i allsvenskan. Har kontrakt.
Jyrki Välivaara - Har kontrakt, men osäker på klausuler. Hade varit kanon att få behålla.
Daniel Casselståhl - Kan mycket väl förlänga. En spelare som utstrålar karaktär och som jag ser det en given assisterande kapten.
Robin Weihager - Kommer från J20. Högerfattad powerplay-back med grymt bra skott. Kan vara mycket bra att få in i truppen under en allsvensk sejour. Kan läsa sig mycket där. En ledartyp dessutom. Vinnare.
Edvin Frylén - Har utgående kontrakt men som Frylén spelade på slutet kan det vara aktuellt för en fortsättning. Var med på förra resan och var gigantisk i allsvenskan förra gången. Vill han själv så gärna för mig.

Kommentar: Tre backar till förutom dessa ska in. Det bör vi kunna hitta. Kanske något amerikansk/Kandensiskt guldkorn någonstans.

Forwards:
Carl Söderberg - Den vi ska bygga laget kring. Calle gillade inte USA och älskar sin moderförening. Nu måste det lösa sig med St:Louis så ska Calle vinna poängligan i allsvenskan lätt.
Mikael Wahlberg -Har kontrakt. Men Sälen måste vilja själv och kanske om rätt spelare stannar så kan han bli kvar. Vi kan bara hoppas.
Andreas Thuresson - Behöver ett år i allsvenskan där han kan bli superstjärna! Han kontrakt med elitserieklausul, men Ante hade varit en mycket viktig kugge.
Marcus Paulsson - Visade bra klass i kvalserien. Och han kan inte fly en gång till. Så är det bara.
Fredrik Eriksson - Otroligt dominant i Bofors denna säsongen under sitt gästspel där. Har kontrakt en säsong till med Malmö och har kapacitet att bli stjärna till hösten/vintern.
Jussi Tarvainen - Kan jag tänka mig att ge ett år till. Han har kontrakt. dock med elitserieklausul är jag ganska säker på.
Kim Johansson - Vinnarattityd ut i fingerspetsarna på denna killen född 88. Klockrent att få börja sitt första A-lagsår i allsvenskan.
Magnus Nilsson - Nyförvärv från Timrå som tillför det Christian Sjögren tillförde senast. Attityd och karaktär på isen. Smäller på och gör säkerligen en del poäng. Perfekt.
Jens Svensson - Nyförvärv från HV71 som kan spruta in en hel del poäng. Har spelat här innan precis som Magnus Nilsson och var poängbäst i Nybro senast han spelade i allsvenskan. Perfekt tredjecenter.

Kommentar: Linus Fagemo och Lasse Pirjetä har kontrakt, men jag ser det som ett absolut måste att bryta båda två. Får vi de spelarna som jag rabblat upp har vi nio bra forwards under kontrakt. Endast en utlänning och han pratar flytande svenska.
Tre klassförvärv på detta så ser det oförskämt bra ut nästan omgående.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Svaret
2007-04-04 10:23:22
Här kommer svaret på det som bloggen redan igår mer eller mindre redan avslöjade.
http://www.kvp.se/sport/ishockey/1.624537

Gåtan var "Nummer 19 klarar det bra, så varför skulle inte andra klara av det?".
Svaret är självklart. Kan nummer 19 Kenny Jönsson klara av att spela allsvensk hockey så klarar väl andra NHL-spelare det också. Carl Söderberg då såklart.

Anledningen till att jag visste var att en mycket engagerad supporter träffade Calle igår i andra ärenden och han uttalade sig då exakt samma sak som pressen fått nys om.
Men St:louis ska fortfarande säga sitt, det är deras rättigheter.

---

Mange Nilsson tydligen aktuell för en flytt tillbaka till Malmö. Klockren värvning säger jag. Han har växt betydligt sen förra gången han var här och kommer vara ungefär 5 gånger bättre än Christian Sjögren som är samma spelartyp.
Får vi hit Jens Svensson också så ser allt hysteriskt bra ut. Det hade tom varit bra i elitserien.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Allsvenskan 07/08
2007-04-03 22:39:47
Efter att Borås skrällt i sista omgången av kvalserien till hockeyallsvenskan står det nu klart att följande 16 lag spelar allsvensk hockey nästa säsong.

1. Malmö
2. Rögle
3. Leksand
4. Björklöven
5. Almtuna
6. Nyköping
7. Växjö
8. Nybro
9. Oskarshamn
10. Bofors
11. Västerås
12. AIK
13. Hammarby
14. Sundsvall
15. Huddinge
16. Borås

Synd att inte Tingsryd klarade av att gå upp. Ett besök i Dackehallen i Tingsryd hade varit roligt.
Nu blir det istället ett besök till Borås, där man redan varit.
Enda nya hallen blir Huddinges ishall, Björkängshallen.

Spelschemat lär väl dyka upp i maj/juni... Med tur så kommer det lite tidigare.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
En glad nyhet
2007-04-03 21:20:15
Om allt går som det ska så kan det vara så att en mycket glädjande nyhet för samtliga Redhawksfans kommer ut under veckan som kommer. Kanske redan inom nån dag.
Det är fortfarande en del som ska klaffa, men huvudpersonen i fråga vill själv.
Nej, det är inget nyförvärv. Så mycket är klart.

Jag får tyvärr inte säga vad det rör sig om. Men tro mig. Alla kommer bli fantastiskt glada.

Ni får en gåta iallafall. Kan inte låta bli.
"Nummer 19 klarar det bra, så varför skulle inte andra klara det?"
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Bloggen avslöjar
Ännu en gång helt opasserat
2007-04-03 20:51:02
Jag är så fantastiskt trött på att nu står vi där, två dygn efter superfiaskot i Leksand och då verkar det precis som allt är helt opasserat. Men tjena alltså!

- Vi har slarvat bort ett helt år till. Och kommer högst troligt spela vår femte raka kvalserie.
- Vi har slarvat bort alla kontrakt som var klara med diverse toppspelare.
- Vi riskerar att gå in i ny arena som ett allsvenskt lag och i bästa fall som nykomling.
- Vi riskerar att viktiga kuggar som Wahlberg lämnar oss för att han inte orkar detta längre.

Idag, tisdag går alltså folk omkring som att inget har hänt.
Klart som fan att vi ska se framåt. Men det finns ju ingen ilska någonstans över att vi SLARVADE bort elitserieplatsen mot ett Leksand som vi är klasser bättre än och som det rimligtvis borde finnas 100 % mer motivation att slå.
Ingen ilska någonstans. Jo, från ett litet litet fåtal. Men tror dom verkligen att alla pallar hur länge som helst?
Hela ståplats liknar redan ett stort samhallföretag. Vad är sannolikheten att det blir bättre inför nästa säsong?
Kommer eldsjälarna ta ut sina semesterdagar efter MIF i fortsättningen? Pallar split-even-säljarna hålla på? Pallar tifo-grabbarna lägga ner timvis? Kommer jag elda på varenda jävla resa för att få MIF-inramning på vissa bortamatcher?
Jag är fanemaj riktigt tveksam.

---

Dessutom, vart är RS på väg?
En ordförande som skitit i allt sen typ december, en sekreterare som hoppade av, en hemsideansvarig som gör noll, en sponsorsansvarig som om möjligt gör ännu mindre, en ledamot som super sig makalöst packad 75 % av resorna, en valberedning som visar för stora känslor i många sammanhang som kan övergå till rena idiottilltag enligt vissa.
Jag är uppriktigt fruktansvärt jävla trött på att där finns såååå mycket folk som har såååå mycket åsikter men när det kommer till kritan förväntas att allt ska göras av nån annan.

Vad behöver RS för att det ska funka?

1. En ordförande.
2. En eller helst flera som kan sköta hemsidan med TYDLIGA arbetsuppgifter.
3. En som kan sköta tidning. Fler måste dock hjälpa till.
4. Flera stycken som kan variera och sköta resor i nyktert tillstånd.
5. En som kan hålla ett bra snack med föreningen utan att slicka röv på dom.
6. En som kan hålla i tifoverksamheten. Med många som hjälper till.
7. En engagerad styrelse.
8. En informationsansvarig att sköta utskick och all aktuell information.
9. En Designer. Skissa tifon och souvenirer.
10. En assistent i buren under matcherna då det ska hämtas tröjor och räkna pengar.

460 medlemmar. 10 gör något. Så får det inte funka. En person ska inte behöva göra mer än max två saker för att det ska flyta på ultimat.

Jag och Robin är valberedning så det är bara att höra av er. johan.sv@hotmail.com.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Supporterrelaterat
Fylleslagen fortsätter
2007-04-03 15:45:15

Tydligen räckte inte ursäkterna och de feta rubrikerna som var i pedofilbladet i februari. Ändå har fylleslagen fortsatt.
Den av Malmö Redhawks anställde, LINUS FAGEMO tyckte det var klart lämpligt att besöka nattklubb och dricka alkohol i fredagskväll efter Björklöven-fiaskot. Han kanske firade att han gjorde sitt enda mål under hela kvalserien? Klart han var värd det.

Men hela spelartruppen verkar ändå leva för det här med sprit. Ja, för när man har 70 mil hem i buss från Leksand så är det otroligt passande att supa sig redlös. Nu var säsongen visserligen slut ändå. Men dom måste ju förstå att det sticker något helt kopiöst i ögonen på folk.
Drog själv iväg ett sms till en spelare när jag såg det.
"Fylleslag på bussen, ja er paradgren ska det väl inte ändras på? Jävla hundar! Ert jobb - VÅRT LIV!"
Irriterat? Ja. Barnsligt? Ja. Engagerat? Ja. Hotfullt? Nej. Moget? Nej.
Lär er ta sånt och agera som proffs med 100.000 kr + i månaden.

Jag låter känslorna styra och då blir det något som i folkmun kan kallas för snedsteg. Det är ändå rätt befogat att få vara lite jävla arg.

Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Tränarparet klara
2007-04-03 12:39:23
Precis som pedofilbladet skrev igår så är det Bendelin och Simensen som presenteras när Malmö håller presskonferans klockan 14.00.
Men just nu håller Bendelin och Bobo på att snacka igenom med spelarna som har kontrakt. Och kanske kanske kommer det besked vilka som bestämmer sig för att lämna redan idag.

---

"Malmö supporter" som kommenterade förra inlägget. Varmt välkommen att kliva fram med namn. Respekten för dig är ju inte direkt stor när du inte kan stå för dina åsikter.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Simensen inte aktuell?
2007-04-02 14:54:30
http://sydsvenskan.se/sport/article228985.ece

Tydligen är inte Bobo Simensen aktuell längre.
Men vetefan om jag tror på det. Det är så jävla många personer som varit säkra på sin sak. Men det är Percy som håller i stålarna, så han kan påverka mycket och en helomvändning till Bendelin är inte direkt omöjlig.

Vi får se.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
PA hotad?
2007-04-02 12:22:40
Peter Andersson ska tydligen vara hotad? Tjena säger jag!
Okej, nu står där iofs att hotarna inte gett sig till känna, men PA sa ordagrant i telefon igårkväll till mig att JAG hotat honom.
Så här gick det till.
Jag ringer vid sisådär sju-tiden och får inget svar. Kommer till hans mobilsvar.
"Hej du har kommit till Peter Andersson på Malmö Redhawks, lämna namn och telefonnummer så hör jag av mig"
Jag pratar in: "Hej Peter Andersson. Men är det inte dags att ta bort att du representerar Malmö Redhawks? Jag heter JOHAN SVENSSON och du når mig på 070 blablabla"
Får inget svar. Drar iväg ett sms: "Du är för feg för att svara va? Lycka till i ditt fortsatta jobbsökande."
En kvart senare ringer det från en uppjagad Andersson.
"Va fan hotar du mig för?"
Då skrattade jag för första gången sen fiaskot. Det gick liksom inte bara att låta bli. Snacka om att vända fullständigt på steken.
Samtalet blir sedan rätt seriöst.
Ord direkt från PA.
En kort summering där jag naturligtvis ifrågasätter varför han inte var på plats, då får man till svar att "det har inte du med att göra", vilket jag svarar "Jag är medlem i denna föreningen, och har naturligtvis rätt att ställa frågan".
Sen var det igång. Jag ifrågasätter värvningar av Trnka och Westerling när vi har Weihager, Alvarez, Johansson och Nyquist. "Skillnaden är för stor" får man då till svar. "Men Johan Motin i Färjestad då? Och varför hade då er värvning Jonas Westerling så svårt i J20, som är så jävla dåligt?" Svaret från PA "Det är tränarna som bestämmer det."
Efter det är det liksom inte lönt att diskutera något med den högst sportsligt ansvarige, som inte vill kännas vid något som helst ansvar.
Dela på Twitter
Permalink
Läs fler inlägg om:
Hockey
Huvudpartners

Exal AB

Resurs Bank

Nordic Bet
Resepartners

Quality hotell

Öresund hund & katt

Multilotto.com
Sök i bloggen
Ämnen